2017. június 1., csütörtök

VIKTOR ÁLMA

Hiába, csak ismerni kell a világot, a barátainkat és az ellenfeleinket, és akkor minden rendben lesz!
Orbán ismeri mindkettőt, így aztán a siker kódolva van.
Választói megeszik a legbornírtabb baromságokat is, ellenfelei meg buzgón irtják egymást, majd az utolsó egy rozsdás késsel mataharit követ el, béke poraira, és végre felvirrad az igaz magyarok, a mészároslőrincek és németszilárdok napja, a rogántónik és farkasflóriánok világa, lehet kezdeni alkalmazkodni!


A dolog egyértelművé vált, Botka gyakorlatilag egyedül akar választást nyerni, le kívánja játszani, ami 2014-ben nem sikerült, nevezetesen azt, hogy a választási szövetség abból kell, hogy álljon, hogy a szocialisták jelölteket állítanak, és aki akar, az csatlakozhat hozzájuk, kivéve Gyurcsányt, mert neki tilos.
Ami nem sikerült Mesterházynak, az majd neki sikerül - vagy kisnyúl.

Tulajdonképpen az olyasfajta túlbiztosításokra, mint a Momentum meg az LMP  Orbánnaknincs is szüksége, a mai állapotokat tekintve Botka elégnek tűnik a győzelem biztosítására...
Az utóbbi napok nyilatkozatai már szinte komikusak, az olyan kijelentései, hogy például Gyurcsány Ferenc hazudozik, ő maga pedig nem kíván többet az "összefogósdival" foglalkozni pedig a választók olyan mértékű lenézését jelenti, ami miatt egy normális országban saját pártja küldené világgá.

Természetesen a módszer sem új, a helyzetet Orbán propagandagépezete és Botka egyaránt Gyurcsány-Botka konfliktusként, pártszinten pedig MSZP-DK ellentétként iparkodik eladni, ez pedig elfedi a valóságot: ez a helyzet a demokratikus és az autokratikus viselkedés konfliktusa, Orbán leváltásának és sunyi támogatásának konfliktusa, nagy kár, hogy a választó nemigen akarja ezt felismerni.
Pedig fel kellene, hiszen a döntés ha nem is alapvetően, de nagyban befolyásolja a kormány és rendszerváltásra irányuló törekvések realitását.
Aki ezt nem érti, az vegyen igénybe szakértőt - egy olyan, harmadik általánosba járó nebuló is megteszi, aki képes összeadni a pártok becsült támogatottságát.
A szomorú igazság az, hogy váltásra a Jobbik nélkül esély sincs, márpedig itt lenne az idő fontossági sorrendet felállítani, melynek során el kellene dönteni, hogy mi a nagyobb veszély: egy szárba szökkent diktatúra elsöprése, vagy egy radikális, de mégiscsak parlamenti párt bevonása egy erre irányuló technikai koalícióba.



Botka most Brüsszelben nagypolitizál, mosolyog, mint parasztica az angolvécén, közben hülye nyilatkozatokat tesz az Unióval szembeni kritikus álláspontjáról, gondolom, nagy sikereket aratva ezzel, és alátámasztva Orbán álláspontját egyúttal: lám, ezeknél a magyaroknál az ellenzék sem az együttműködés híve, az alkoldus is kritizál, miközben ha győzne is, két év múlva az Unió nélkül nyakig ülne a a pöcegödörben...
Botka rettenetesen nagy politikai érzékkel rendelkezik, sikerült egy táborba terelnie Horthyt, Rákosit, Kádárt Bajnaival, idióta nyilatkozata csak saját nagyképű butaságát leplezi le, miközben Bajnai kormányzása idején úgy emelgette a kezét szavazásoknál anno, mint a sztálingrádi vereségnél a bunkerből előmászó német katona.



Sajnos, a szekértáborok tagjai sem nagyon akarják átlátni a helyzetet, látásukat elhomályosítja egymás iránt érzett ellenszenvük, pedig ezen már régen túl lehetne lépni.
Az MSZP az MSZMP utódpártja, az MSZMP pedig egy nagy gyűjtőpárt volt, és ezt a jellegét az MSZP is megörökölte, nemhiába volt benne több frakció, mint ahány tag a demokratikusnak mondott pártocskákban - szinte törvényszerű volt a szakadás.

Türelem egyik oldalról se volt, de tulajdonképpen a pártszakadás nem lenne baj, ha nem egymásban látná a két párt tagsága is a fő ellenséget, amire persze a a jobboldal rá is tesz egy-két lapáttal, sunyin erősítve a remek tendenciát.
Így aztán minden egyben van Orbán számára, a következő ciklusban sem kell tipródnia, csak beígérni vazallusainak: nyomd meg a gombot - kapsz egy libacombot.
Botka pedig menni fog a levesbe, és ha Orbán hálájára számít, akkor nagyobb hülye, mint amilyen magas - a maximum itt a szilikatisodás, amit megkaphat.


Gyurcsány is eltöprenghetne végre, mert már megint nyilatakozgat szeptemberi álláspont-vátozásokról, majd addigra megjön Botka esze, nem veszi észre, hogy már megjött, ott ült mellette a kisvendéglő teraszán.
Lengyel Lászlónak hívják és nagyon örül, hogy végre kipróbáltathatja gyakorlatban is, hogy van-e élet a halál után...
Az Unió közben szép csendesen begorombul, lehet, még a pávaatáncosnak is új figurákat kell tanulnia.
Gyurcsány talán jobban tenné, ha a légvárai helyett pártot építene, az idő rövidségére tekintettel egy választási pártot, egy tökös - lehetőleg nőből való - miniszterelnök-jelölttel az élén, árnyékkormánnyal és kevés, de nagyon konkrét pontból álló választási programmal, saját listával és százhat jelölttel.
Ott lehetne talán kezdeni a programot, hogy az Alkotmányt vissza kell helyezni funkciójába, ki kell mondani az alaptörvény és  ennek hatálya alatt hozott összes törvény érvénytelenségét, a puccsisták felelősségrevonását és vagyonuk - beleértve családjaik és strómanjaik vagyonának elkonfiskálását, lakhelyükként pedig kijelölni az ócsai Orbán Viktor lakóparkot.
Aztán megkérdezni a népet, kell-e neki családipótlék, vagy inkább még három stadion és téli meg tavaszi és őszi olimpia kell inkább?



Nem egyszerű feladat, de egyszer már el kell dönteni végre, hogy mi a fontos és kell-e ennek az országnak demokrácia, vagy továbbra is Horthyk váltják egymást Szálasikkal és Rákosikal, és ha jut néha néha egy-egy Kádár, hát annak örüljünk.


Most meg nézzük érdeklődéssel, hogy mit vergődnek össze ezek a kontraszelektált zsenik, és jutalmazzuk vagy büntessük őket a választásnál, ne legyünk már megint következmények nélküli ország...


:O)))

73 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Mi látszik egyelőre?
Botka valószínűleg azt gondolja, hogy az ELÉGEDETLENEK kontra ELÉGEDETTEK leegyszerűsítő szlogenpárjával elérhető (pláne ha a "kerítés", Bajnai.. és más ostobaságok emlegetésétől tartózkodik) az a választói elfogadottsági szint, önmaga és az MSZP számára, amikor a szintén kormányt és rendszert váltani akarók(mondók?) belátják, miszerint vagy beállnak mögé vagy rájuk sül/süthető a váltást a magatartásukkal megtorpedózók bélyege.
Ha pedig ez nem jönne be, akkor is előkelő pozíció jutna nekik Orbán parlamentjében.

Gyurcsány meg a kiközösített szerepéből "piszkálhatja" Botkát, de végül mint kiutált, kénytelen lesz a DK-val külön indulni és így is bejutni szintén Orbán parlamentjébe, homlokán a megtorpedózók bélyegével.

A kis pártok akár beállnak valaki mögé, akár önállóan vagy maguk között együttműködve indulnak, --bejutnak vagy nem-- elnyerik a megtorpedózók bélyegét és ki-ki Orbán parlamenti apanázsát.

A Jobbik erősödve bekerül Orbán parlamentjébe, megbélyegzés nélkül.

A billogvasat minden politikus forgatni fogja, de igazán a választók fogják rásütni a (le)szereplőkre, miközben a tenyerüket igazán nekik égeti súlyosan és maradandóan.

Talán van még idő, hogy ne így legyen.
Minden esetre Gulyás Márton kezdeményezése, egy kijózanodás esetén, lehetőséget jelenthet a magát demokratikusként megkülönböztető, realitásoktól elrugaszkodó politikai elit számára; a szégyen (legitimáció biztosítása 2018-ban, az EU első fasiszta államának)elkerülésére.

talalom írta...

1. Lengyel László megjelenése legalább óvatosságra inthetné a szocikat, emlékezve a valahai közgazdász legendás helyzetértékeléseinek viszonyára a valósággal.
2. A jobbikkal való szövetkezés semmiképp nem út. Nem azért, mert a párt antiszemita - elég sokan vannak ilyenek más pártokban is. Hanem azért,mert totális államhatalmat ígér. Tessék elolvasni a programjukat, ami egyébként profi és közérthető, a "zsidó" elő sem fordul benne.(A cigány igen, dehát kell valami a nagyközönségnek is.) De ilyenek szerepelnek benne: „Visszaszerezzük az ingatlanfejlesztések formájában idegen kézbe került földeket.” Meg: aki nem "akar" dolgozni, azt minden társadalmi juttatástól megfosztják stb. Felülvizsgálnák az állami hitelszerződéseket, az EU-szerződést. Virtigli totális államot képzelnek el, persze jobbik irányítással, a tulajdonosi, vállalkozói és persze az állampolgári jogok teljes felszámolásával. Ezzel semmilyen párt nem érthet egyet - bár nyilván előfordulhat, hogy egyes helyeken, egyes személyeknél működhet alkalmi megállapodás.
A legfontosabb érvet nem is említve: a jobbik sikítva menekül minden, kommenistákkal, vagy divatosabb szótorzzal libsibolsikkal való együttműködési gyanútól is.

PuPu írta...

Akár akarjátok, akár nem, ha Orbán kipurcan (politikailag, természetesen...) akkor utána Fidesz, majd átmeneti kormány jön, melynek egyetlen feladata lehet: helyreállítani a jogállamot, ennek tartalmáról és csak erről kell megegyezni, aztán a következő ciklustól jöhet megint a politikai verseny...
Nem is értem, miért nem akarjátok ezt megérteni.
Ha a Jobbik nem alkotmányos párt, akkor fel kell oszlatni, ha alkotmányos, akkor viszont semmi ok nincs arra, hogy adott célra ne lehessen vele szöetséget kötni.
A szépelgő doktrinerek meg menjenek a francba, míg még mehetnek.
Nem a szűzességeteket kell odaadni, a politika praktikus műfaj...
:O)))

mavtelep írta...

Kösz' PuPu, erről van szó ! "Helyreállítani a jogállamot" és kész.
Szervusztok, jó napot !

nemóvatos írta...

Tudod PuPu!
Hiába van Neked igazad ha nehéz a jobbik-ellenességből kigubancolódni azoknak, akik önmagukat erőtlennek, intellektuálisan képtelennek érzik nevezettek féken tartására.
Ráadásul a Jobbik is így van ezzel reciprok.
Gondolhatnánk burkolt önfelmentésnek is a NERváltás elmaradása esetére.

Névtelen írta...

Pupu!
A jobbikkal karöltve akarod helyreállítani a jogállamot? Izgalmas lesz :-)

Névtelen írta...

neveletlen

'... Orbán leváltásának és sunyi támogatásának konfliktusa, nagy kár, hogy a választó nemigen akarja ezt felismerni.
Pedig fel kellene, hiszen a döntés ha nem is alapvetően, de nagyban befolyásolja a kormány és rendszerváltásra irányuló törekvések realitását.'

Hát valami ilyesmi miatt sokalt be KBSZ és az általam százszor többre becsült Pápa Levente is. Érdemes visszaolvasni.

http://index.hu/belfold/2016/09/21/nem_akar_a_baloldal_cinkosa_lenni_kilep_az_egyuttbol_az_alelnok_interju_papa_leventevel/

'Honnan veszi, hogy nem akarnak nyerni a baloldalon?

Sok jel van az együttműködésre. Pénzügyi háttéralkuktól kezdve addig a káoszig, amit az MSZP mutat a tisztújítás óta, vagy a DK stratégiája, amelyik csak az MSZP-t akarja legyőzni. Mint a homokozóban, komolyan. Sokáig hihettük, hogy ott szimplán kevés a tehetség, az erő, de most már azt is gondolhatjuk, hogy akarat sincs. Ennek az eltussolása cinkosság.'

talalom írta...

Értelek Pupu - vagy legalábbis érteni vélem a mondataidat. A jobbik szabályos párt, nem tilos totális államot célul tűzni. Csak demokráciában elfogadhatatlan. (Bár egyszer az egyik képviselőjük elkottyantotta a parlamentben, hogy nem fogadják el a demokrácia szabályait.)
Az ov-hívők nélküli Párt maradékával viszont nem tartom elképzelhetetlennek a kiegyezést.
És a legfontosabb, amit Tőled lopott hasonlattal jellemeznék: Jancsi hiába lengeti csábítóan a szerszámát, ha Juliska gyorsabban fut...

PuPu írta...

Tévedsz, kedves talalom, a totális állam létrehozásának tilalma benne van még az alaptörvényben is, - nem is akar a Jobbik deklaráltan ilyet célul tűzni, de nem is ez a lényeg.
Végtére is a Fidesz programjában sincs benne, nem igaz?
Juliska sebessége meg csak akkor derül ki, ha Jancsi meglengeti, egyébként a vita elméleti.
Van olyan, hogy árvízben az őzek a farkassal együtt ülnek a kis szigeteken, mert az életbenmaradás parancsa felülírja a vadászösztönt.
vannak átmeneti érdekegybeesések, és a politika nem lírai költemény, hanem érdekérvényesítés.
:O)))

Névtelen írta...

abramovics vagyok, több részletben fér csak be
.
.
a hála nem politikai kategória.
ez eleddig rendben van,
.
DE
.
esetleg a tisztesség, a gerinc, a becsület olyan értékek, amiket jó tevénk még távolról sem ismer.
miért bátorkodtam ezt leírni?
rendben, akkor legyen!
összehasonlítjuk a nagypofájú teve mostanra teljesen megváltozott véleményét a helyzetről, a teendőkről, azok mikéntjéről azzal, amit a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJA TARTALMAZ!
.
ezt írja a teve:
„Gyurcsány talán jobban tenné, ha a légvárai helyett pártot építene, az idő rövidségére tekintettel egy választási pártot, egy tökös - lehetőleg nőből való - miniszterelnök-jelölttel az élén, árnyékkormánnyal és kevés, de nagyon konkrét pontból álló választási programmal, saját listával és százhat jelölttel.
Ott lehetne talán kezdeni a programot, hogy az Alkotmányt vissza kell helyezni funkciójába, ki kell mondani az alaptörvény és ennek hatálya alatt hozott összes törvény érvénytelenségét, a puccsisták felelősségrevonását és vagyonuk - beleértve családjaik és strómanjaik vagyonának elkonfiskálását, lakhelyükként pedig kijelölni az ócsai Orbán Viktor lakóparkot.
Aztán megkérdezni a népet, kell-e neki családipótlék, vagy inkább még három stadion és téli meg tavaszi és őszi olimpia kell inkább?„
.
meg ezt:
.
„Akár akarjátok, akár nem, ha Orbán kipurcan (politikailag, természetesen...) akkor utána Fidesz, majd átmeneti kormány jön, melynek egyetlen feladata lehet: helyreállítani a jogállamot, ennek tartalmáról és csak erről kell megegyezni, aztán a következő ciklustól jöhet megint a politikai verseny...
Nem is értem, miért nem akarjátok ezt megérteni.”
„A szépelgő doktrinerek meg menjenek a francba, míg még mehetnek.
Nem a szűzességeteket kell odaadni, a politika praktikus műfaj...”
.
mindezekkel a magvas, megváltozott álláspontot mutató gondolatokkal szemben a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJA BŐ NYOLC ÉVE EZ:

Névtelen írta...

folytatás
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

a demokrata nem fél
a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
PROGRAMJA
jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .
amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség szakértői kormánya rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.
amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás - az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.

Névtelen írta...

további folytatás
.
A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK felelősséget vállalnak arra, hogy a "rendszerváltást" követő minden közérdeket sértő titkosított dokumentumot nyilvánosságra hoznak bármilyen pártérdekre tekintet nélkül!


nem kívánunk asszisztálni a jelenlegi "politikai elit" gazemberségeihez, tolvajlásaihoz, s ebbe beleértjük a magukat akár politikai elemzőnek nevező párt jumpereket - ilyen tölgyessy félékre gondolunk! - is!


kíméletlenül kell elbánni mindenkivel, mert az országnak meg kell tisztulnia, hogy csak és kizárólag a teljesítmény, a munka, az értéket teremtő munka legyen az előrejutás, a boldogulás útja, nem pedig a korrupció, a sógor-koma, alá és fölérendeltségű, feudális, illetve haveri osztogatás.


illetve egy másik változat, mely lényegében ugyanaz, bár a vége egy kicsit más:

Tisztelt Uraim!
azt gondolom, hogy csak és kizárólag ez a lehetséges út, melynek következtében az ország kiléphet a jelenlegi
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
által létrehozott szörnyű állapotából!
a radikális szót, mint olyat kéretik NEM FÉLREÉRTENI!
nem konzervatív-gyógyszeres kezelés kell az országnak, hanem radikális műtéti beavatkozás!
amit ki kell metszeni, azt ki kell metszeni, vagy maga a test, az ország pusztul bele!
kíváncsi vagyok, mennyire gondolják komolyan, hogy mindenki beleszólhat az ország ügyeibe, mennyire mennek szembe Kuncze ezen megnyilvánulásával:
"a politikát hagyni kell a profi politikusoknak, az nem a civilek dolga!"
az idézet nem szó szerinti.
mindemellett felháborító kijelentés egy olyan embertől, aki maga is csak egy általa oly annyira lenézett civil volt az átkosban.
a szerencsétlen teszetoszaságot is kéretik mellőzni, amit jelen pillanatban bemutatnak, mint "demokratikus ellenzék"!
szabad utat kell biztosítani az állampolgároknak az ország ügyeibe való beleszóláshoz, annak alakításához!
nem a jelenlegi "politikusok" játszótere az ország, hanem a mi, és a szüleink, gyermekeink, unokáink HAZÁJA!
kéretik észbe vésni ezt!

Névtelen írta...

további folytatás
.
még annyit a végére, hogy az ócsi lakóparkot, mint olyan helyet, mely jelképe az orbáni terrornak, szerény személyemben voltam bátor elsőként kijelölni az életfogytig tartó táborozás helyszíneként a csuti bandája számára.
javasoltam, hogy termeljék meg az élelmüket maguk, temessék a dögeiket szociálisan – szerszám nélkül! – puszta kézzel, csak úgy jáccásiból, hogy személyes tapasztalatokra is szert tegyenek a témában, vagy a fehérjét pótlandó tegyék, amit tenni kell!
javasoltam továbbá, hogy minimum tíz méter magas fallal kell körbekeríteni a tábort, kívülre gyilokjárdát, hogy látványosságként lehessen befelé nézelődni miként is élnek a bűnözők.
természetesen az állatkerti táblát ki kell rakni:
az állatok etetése tilos!
én a fattyak kasztrálását is programba illeszteném, mert ne szaporodjanak, sokasodjanak!
éljék le életüket – lehetőleg jó hosszan a táborban! – majd haljanak ki.
.
a doktríner liberálisokról is számos alkalommal ejtettem itt szót, mint olyanokról, akik kártékonyak, csak hátráltatják a csuti bukását.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

tev!
.
bár utállak, mint varjú a rohadt tököt,
.
DE
.
én képes vagyok elvonatkoztatni a személyes szimpátiámtól, vagy antipátiámtól.
így fordulhatott elő, hogy felajánlottam már, legyél tevékeny részese akár a Radiális Demokraták programjának.
az ajánlat áll, semmi sincs kőbe vésve, csak a jogállam, a demokrácia helyreállítása, és a kíméletlen elszámoltatás.
a többi csak külcsíny.
felőlem lehet az elnevezés is más, bár úgy gondolom, ez a legjobb.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: ja! nehogy megint a nyalással gyere!
légy már felnőtt egyszer az életben, s ragaszkodj a saját magad által leírt "elveidhez":
.
a politika praktikus műfaj...

Névtelen írta...

neveletlen

Kösz Feri, szerintem te vagy 'Viktor álma'. A lottó ötösnél már nagyságrenddel többet segítettél, lelked rajta. :(

https://444.hu/2017/06/01/gyurcsany-elismerte-lehet-hogy-felultettek-az-orbant-lejarato-iratokkal

1970 írta...

"vagy továbbra is Horthyk váltják egymást Szálasikkal és Rákosikal, és ha jut néha néha egy-egy Kádár, hát annak örüljünk."

Kedves Pupu!

Arról már régen lemondtam, hogy egy Kádár-mentalitású személyiség jön (adná az ég!), de most már ott tartunk lassan, hogy ez a pszichopata barom a többi említett embernél jóval mélyebbre taszította az országot. Vagyis: még az is jobb lenne, ha egy Horthy, vagy egy Rákosi jönne?! Kimondani is szörnyű, de ide jutottunk:(

hello írta...

Csak egy közbevetőleges megjegyzésem: Tele a nemlétezőm abramovics radikális demokrata-propagandájával, meg a "Háború és béke" hosszúságú irományaival.

1970 írta...

Kedves hello!

Hogy Ön ezért a megjegyzéséért mit fog kapni!:)
(Egy teljes "Háború és békét", bőrkötésben:)))

Névtelen írta...

Névtelen hello írta...2017. június 1. 16:48
.
javaslom elolvasni ezt mindenkinek!
meg hozzáolvasni amit írtam, illetve a teve közbevetett megjegyzéseit.
ha mindezzel megvan aki elolvassa, annak nyilvánvalóvá válik, mekkora marhákat lehet itt találni, s keresni sem kell!
gondolok itt az ilyen "hello" félékre.
ezek annyira primitívek, hogy fel sem fogják azt, hogy a teve a teljes tagadásból eljutott oda, hogy amit évek óta írok itt, és másutt, hiszen a mai posztjában pontosan azt hirdette meg, csak egy hangyányit átfogalmazta,
.
DE
.
lényegét tekintve semmit sem változtatott rajta.
még az ócsai lakóparkot, mint a fogva tartásuk leendő helyszínét is tőlem vette, semmi újat hozzá nem tett.
.
DE
.
ez a barom, aki természetese mindent benyal, amit a teve elé rak, odáig sohasem fog elérkezni, hogy felfedezze ezt a nyilvánvaló tényt, s befogva a pofáját legalább nem hirdeti fennen saját butaságát, tudatlan, primitív voltát.
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: ja!
te "hello"!
tudod, én köpök rád, meg az olyanokra, mint te, hisz Bödőcs is rólatok beszélt, mikor megmutatta milyen egy magyar választópolgár.
buta arccal néz, s annyit tud mondani: he?
nos te ilyen vagy.
semmi értelme veled polemizálni.
be is fejeztem végleg.
egy kérdést azért a végére még:
nem olyan vagy mint a Mikulásek, aki ma Svejkben szerepel, s mint puccer, még a szarát is megenné a gazdájának, csak hajszál ne legyen benne?
na, mer ha igen, akkó teve vigyázz, ha szarral kínálod, hajszál ne legyen benne, mert azt nem fogja benyalni!

Névtelen írta...

Névtelen 1970 írta...!
.
nincs igazad,
.
DE
.
mégis igazad van!
tekintettel arra a tényre, hogy a bőrkötéses igen hosszú, és vastag háború és békémet nem mindenkinek adom oda!
megválogatom, csak a megfelelő minőséget képviselő hölgyek jöhetnek szóba!
ezáért nincs igazad.

igazad van, mert az előző hsz-ben bemutattam, mekkora egy kretén ez a hello, meg a hozzá hasonlók.
ezért meg igazad van.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

Babramovics vagyok, elso oszalyu seggfej es lelkiserult.
Biztosan meg azt sem tudom, hogy "fogadd be a totot , kiver a hazadbol".
Mit keresel itt te idiota???

NewTiborc írta...

Botka et. Brüsszelben elismerően nyilatkozott a meglátogatott Navracsicsa barátjáról és bírálta a brüsszeli vezetést. Hoppá!!
Gyurcsány rühes, Navracsics aranyos jó gyerek. Ezt mondta neki a Viki a szegedi látogatáskor?
Szeretnék én egyszer mindent halló kis manó lenni. Hüha, rügyeznének a füleim.

Névtelen írta...

szevasz Babramovics!

látom utánozni szeretnél,
.
DE
.
ahhoz kőne fejlődni, nem is kicsit neked, mert ha cinkelni akarsz, akkó biza ez vékony!
amúgy, most, hogy bemutatkoztál, értem a kérdést, amit voltaképp magadhoz intéztél:
.
"Mit keresel itt te idiota???"
.
szerintem sem itt kellene próbálkoznod.
hogy hol?
nem tudom, a te alacsony értelmi színvonaladdal, képességeiddel hová fordulhatnál,
.
DE
.
ha valaki szól, hogy a mérhetetlenül alacsony intellektuális szinten lévő értelmetlen, fogalmatlanok számára nyitottak egy fórumot, majd megírom neked, OK?
addig is tarcsá ki, mer ki tuggya? eccer talán még te is leírhatsz egy értelmes szót!
mondattal nem bíztatlak, mert a birtokodban lévő egy neuronnal az végképp nem fog menni!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

1970 írta...

Kedves hello!

Most őszintén, kellett ez Önnek?

Névtelen írta...

Babramovics...
Utanozni meg a majmok is tudnak...
Teged pedig csak az akar utanozni, akinek olyan
felresikerult csokevenyes lelki serult agyuk van mint neked...
Ami pedig a fennkolt szellemi "szinvonaladat surolja"...
"fogadd be a totot"....
Szoval... Halgattal volna...

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Csodálom, hogy még bírod ezt a lejtmenetet.
Az Orbán nagy széles mosolya nem csak a szülinapjának szól.Már győztesnek érezheti magát.
A baloldal már belengette neki a győzelem esélyét.
Olyan ez,mint egy falusi focimeccs,amikor az ellenfél játékosai nem a
labdát, hanem egymást rugdossák, és közben arról vitáznak, miben egyeztek meg, ki fog győzni.

Ha nem lenne olyan szomorú helyzet, akár röhögni is lehetne.
Csak tudnám, hol van az a sok elvtárs, aki az MLEE évfolyamain komoly tanulmányokat folytattak.
Bár már akkor is voltak gyenge osztályzatok.És azóta sokat felejtettek is.
Nem lesz itt semmise, ami ajobb lenne a mánál.

Névtelen írta...

neveltlen

Kedves Pupu, én is kíváncsian várom válaszodat Kovács Erzsébet kérdésére, azaz:

'Csak tudnám, hol van az a sok elvtárs, aki az MLEE évfolyamain komoly tanulmányokat folytattak.
Bár már akkor is voltak gyenge osztályzatok.És azóta sokat felejtettek is.
Nem lesz itt semmise, ami ajobb lenne a mánál.'

Lécci, tartsál eligazítást!

Névtelen írta...

NAGYON REMÉLEM, HOGY A jelenelegi "BALOLDALNAK" 2018-LESZ A VILÁGVÉGE:((

ps: most már a dk IS mehet a pöcébe :(( /

Promenad írta...

Névtelen 10:33 nak !
Rossz hírem van számodra : NEM FOG !
/Éhes disznó makkal álmodik /

Névtelen írta...

2017. június 2. 10:33!
.
kérem! kérem! kultúráltabban, ha lehetne!
javaslom neked "neveletlen", hogy vigyázz itt e helyt az ilyen bejegyzésekkel, mert megbélyegeznek!
azzal pedig, hogy mostanra a teve, meg harcban álló csapatai szt mondják, amit bő nyolc éve a Radikális Demokraták meghirdettek, illetve a szívből, s mélyen gyűlölt Bartus ír, azzal ne törődj, hisz ők sem törődnek.
azt sem tudják a helyi nem okosok, hogy a vazérürü kanteve, most ippeg millen álláspontot hirdet,
.
DE
.
azt akár az életük árán is meg fogják védeni, s képviselni fogják bárhol, bármikor, bárkivel szemben.
aztán a teve csavarint egyet a hózentrágerén, s homlokegyenest mást fog a szájukba adni, s akkor ők mennek utána.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

Abramovics..babramovics..szarbabrovics...
Mar megint bekakiltal?
Amerikai mondas szerint mar megint a seggebol beszel.

hello írta...

Tudod, kedves 1970, én mindazonáltal úgy gondolom, hogy ITT NEKEM IS JOGOM VAN leírni a véleményemet. Ráadásul a reakciója nem ért váratlanul, elvégre fideszék arcátlan gorombaságait nehéz überelni, márpedig, ha az ember megnéz egy híradót, dőlnek az általuk maguknak megengedett, változatos és egyre vérlázítóbb szövegeik.
Oszt' lám, van itt is, akinek ez a módi a sajátja.
Holott évek óta, mióta itt előfordulok, eddig pont az volt a jellemző, hogy az ilyen mosdatlan klavijú figurák nem látogatták ezt a blogot. Vagy csak szerencsénk volt?

De ha senki másnak nem csípi a szemét az általa megengedett ordenáré stílus, mi több, a bloggazda is szemet huny felette, akkor max. visszatérek az anno a kapcsolaton sikerrel alkalmazott "ugorgyunk!" megoldáshoz. Elvégre a gépen csak 1 mozdulat átpörgetni a km-es agymenéseit.

1970 írta...

Kedves hello!

Teljesen igazat adok Önnek. Sajnos valóban ez a "módi" felülről jön (fideszék és a pszichopata által meghonosított stílus), és szomorúan látni, hogy egyre terjed:(

kekec írta...

Tudod Pupu, a választási matek miatt lehet informálisan együtt működni a Jobbikkal (ehhez elég a háttérben megállapodni és nem indítani ellenük esélyes egyéni jelöltet több körzetben Ez a technika az időköziken már jól bevált, tehát működőképes.)
De az a feneség, hogy ha netán összejön az egyszerű többség velük - hogy a fenébe fognak kormányt alakítani? A Jobbikot ismerve ragaszkodnának a belügyi és a honvédelmi tárcához (legalább). Esetleg hozzácsapva az igazságügyit.... Nem hiszem, hogy ezt demokratikus párt felvállalhatná. És akkor még ott van az is, hogy simán átszavazhatnának a kisebbségben maradó fizesdre, és akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Vagy még rosszabban, mert a Jobbik mint zsarolási potenciál hátborzongató lehetőség. Márpedig a szavazótáboruknak egy jobboldali összefogás simábban eladható, mint az mszp-DK-egyébbel.
Szóval ritkán írok ilyet, de Botkának sajnos igaza van: nincs esély kormányváltásra, ha valamelyik ellenzéki párt nem tud ÖNMAGA többséget szerezni. És erre most az mszp látszik esélyesnek. A DK Gyurcsány szerint is jó, ha 10-15 %-ra képes. A többi alig mérhető kispárt meg még együtt sem rúghat labdába.
Szóval nem vagyok optimista 2018-ra. Sőt 2022-re sem, mert addigra a legtöbb ügyük elévülne, minden közgazdász szerint orral állunk addigra a földbe - és a demokratikus oldal megint kezdhetné a nem túl népszerű szareltakarítást.
Szóval Istenben bízzunk és a biológiában. Azok orbántalaníthatják az országot: mert az ellenzék nem fogja!

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Pontosan az általad leírtak vezettek oda nálam is, hogy egy ideje távol tartom magam e blogtól. Ez a mostani is egy szabályt erősítő kivételként kezelendő.
No, nem mintha ne lenne mit hozzászólnia dolgokhoz. Mi az hogy lenne! Nagyon is!!!

Promenad írta...

Erzsébet Kovácsnak :Az a vigyor a foton inkább farkasmosolynak mondható....

Kovács Erzsébet írta...

Promenadnak:lehet, hogy igazad van.
A Soros és növendékei vonatkozásában a kígyó és a tojásai jutnak eszembe.
És az a mosoly a régi tanár "bölcsességén", eszén való túllépést is jelentheti.
Itt a hatalomról van szó, a világ eluralásáról.

Általában a pénzmágnások mindenki fölött érzik magukat, figyeld meg, egy milliárdos arcvonásait,
a grimaszok és a pofátlan pofák, amit vágnak, mindenki fölé sorolják magukat.
Hogyan veszi az ki magát, hogy van pénzem, és országokat, földrészek lakosságának sorsát megveszem, mindenkit megveszek,országokra népekre már földrészek lakosságát ráeresztem, mint a vérebeket.
Ezt milyen erkölcs, milyen matematika,milyen emberi érzés igazolhatja, ez milyen etika?
Aki látta a riportot,ahol Soros beszél önmagáről, amikor fiatal volt és az 1944-es időkről az nagyon elgondolkodtató.Én már többször végiggondoltam, hogy egy olyan nemketközi financiális rendőrséget kellene felállítani, amely az ilyen begőzölt gazdagokat valamilyen formában vissza tudná szorítani, mint egy rossz szellemet a palacka, mert a vetélkedésük és akarnokságuk földrészek viszonylagos békéjét és szokásjogait félelmetes módon veszélyezteti.
Mert az igazság nem egy ember igazsága.Sokezer ember sok száz éves viselkedési normái, amelyek Európát Európává tették, hogy lehet az, hogy a zsidóktól a háborús évek alatt elrekvirált és egyéb manipulációs tevékenységek folytán megsokszorozott pénzekkel az európai emberek Soros bolhacirkuszává váljanak.
És pont az egyetemeken kersztül, ahol a leges leg szentebb tudást, aszolidaritást, a népek és nemzetek nagy kohójában a szép emberi értékeket kellene tiszta arannyá, szép emberi érzésekké, a szép nemzetközi lapcsolatokká alakítani, pont azon keresztül támadja meg a nemtelenül szerzett pénzével a nemzeteket,idegen nációkat vonultat fel,uszít össze nemzeteket.

A kérdést nagyon sokan elengedik a fülük mellett, mert egykor vagy ma is részesültek a kígyó pénzéből, és az eszmeisége most rátekeredik az agyakra,és nem merik felvállalni a szembefordulást, hogy rossz lóra tettek, mert nem kellene behódolni egy kétes elme eszközévé válás parancsának.

A kis szobafestő is csinált már régen igen nagy bajokat.
Ép ésszel nem kellene a Soros hülyéivé válni Európának.
Szerintem.

hello írta...

Kedves Kibic!

Először is nagyon örülök, hogy látlak!
Én ugyan más ok miatt jövök ritkábban, de ha olykor igen, mindig hiányérzetem volt, hogy nem vagy itt.

Persze, hogy van mondanivalód - aki figyeli az eseményeket, olvassa PuPut, óhatatlanul kikívánkozik belőle a véleménye, illetve egyéb összefüggésekre is rávilágít.
Akik rendszeresen évek óta itt ezt tesszük, mindig kulturált stílusban és lényegre törő terjedelemben, magunk mutogatási szándék és fölényeskedés nélkül írjuk le.

Ha CSAK ez tart vissza, akkor Neked is ajánlom az "ugorgyunk!" módszert! A Kapcsolaton is sokféle hozzászóló megfordult, de ezt hatásosan alkalmaztuk azokkal szemben, akik nem bírtak magukkal, és akiket a modi nem takarított el...
Szóval kérlek és javaslom, MÉGIS GYERE!

hello írta...


Kedves Kekec!
Tényleg el tudod képzelni, hogy Botka egyedül győzzön???
Igen dús fantáziád van, ha igen.

Kedves Erzsébet Kovács!

Sorost hallgatva, a Tiédhez képest nagyon más véleményem van róla: én több okból elismeréssel tekintek rá. Először is azért, hogy a maga erejéből, a maga pénzügyi képességeinek köszönhetően lett azzá, ami. Merthogy, tudtommal, ő nem lopta szét az Egyesült Államokat, ahol él, nem olyan módon szerezte az első milliárdjait, mint azok, akik itthon teli pofával átkozzák. Másodszor azért, hogy a pénzéből rengeteget fordít jótékony célokra - nem úgy, mint a hazai milliárdosaink...
Továbbá tisztelem a demokrata elveiért. Plusz még azért is, hogy 86 évesen ilyen éleslátással követi a világ eseményeit.

PuPu írta...

Kedves kekec, egyetlen ésszerű megoldás lenne, ennek viszont ellentmond a pártok képviselőinek anyagi/politikusai érdeke: nem a saját pártok képviselőire kellene szavazni, hanem egy választási párt listáját és képviselőjelöltjeit támogatni a megállapodás résztvevőinek.
Ennek a pártnak nem kellene más programpontokat adni, csak a jogállam helyreállításához alapvetően szükséges intézkedéseket kellene beígérni, az alaptörvény helyett az Alkotmány visszaállítását, ehhez képest hatályon kívül helyezni az összes annak ellentmondó törvényt és eljárást indítani a puccs résztvevői ellen.
A ciklus végén a választási párt automatikusan megszűnne, a pártok ismét versenghetnének az Alkotmány szellemében, saját programjaikat kínálva.
Az alaptörvény hatályon kívül helyezésével egyidejűleg minden állami főtisztviselő kinevezése megszűnne, a TEK beolvadna a Rendőrségbe, a Honvédség új irányítást kapna, ehhez persze rengeteg előkszítő munkára lenne szükség - nincsenek illúzióim...
:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Hellonak:tiszteletben tartom a véleményed, bár nem értek vele egyet.
Soros éleslátással követi az eseményeket - írod.
Szerintem előidézi, finanszírozza.
Majd a 6 Millió szír ideér, amit ma olvastan a hírekben, revidiálni kell a véleményedet.

A nagy világot megrázó események nem kímélik a széplelkű irodalmárokat.
Nem régen volt,Radnóty is egy gyönyörű szép lélek volt, de Őt sem kímélte meg a sors.
Ember volt tanár volt, költő volt.
És meg kellett halnia.
Hetedik ecloga.

Az ordas eszmék már a kertek alatt dübörögnek.
Nem lenne jó, ha nagy tömegek okoznának ellátási nehézségeket.
Az itt élőknek is korog a gyomra, de ezt nem hallják meg a parlamentben,meg hogy a 75 éven felüliek aktív terápiájára nincs elég finanszírozás, a többi nyomort kár sorolni.
Ne akarjuk már mi megváltani a világot,van nekünk elég bajunk.
Ha Soros ilyen okos, meg ennyi pénze van, ott a Szahara, vigye oda a szíreket, ennyi pénzből virágzó öntözött mezőgazdaságot is csinálhatnak, de hagyjanak már minket békén.
Ha nem csinál bajt, nem kell dupla kerítés,tellene a mentősöknek orvosoknak a bérezésére,nyugdíjemelésre, sztk szemüvegre, fogsorra, gyógyszerárak támogatására,kórházak életben tartására.
Ennyit az éleslátásról.
Kibicnek semmi se drága.
Gondolkodjunk,hogy legyen erőnk és elég időnk a cselekvésre.
Békére lenne szükség, mindenek előtt.
Európaszerte.

hello írta...

Erzsébet, szerintem jócskán bevetted a fideszpropagandát - melyik adón hallottad a 6 millió, közelgő szírt? Az M1-en vagy az Echon? Netán a TV2-n?
Meg hogy ezt Soros idézi elő és finanszírozza! Hogy "ő csinálta a bajt!"? Te ezt TÉNYLEG ELHISZED AZ ORBÁNBANDÁNAK???!!!
Ébresztő!!!!

Láttál már életedben természetfilmet a Szaharáról? Abból a homoksivatagból virágzó mezőgazdaságot csinálni? Ez több, mint fantazmagória, már megbocsáss!

Látom, szereted Radnótit - akkor illik tudnod, hogy nem y-nal írják a nevét!

Névtelen írta...

Kedves Erzsébet Kovács!
Javaslom, olvasd inkább el Soros írásait. Meg fogsz lepődni, mennyire mást tartalmaznak, mint amit a fideszes propagandagépezet hörög róla, és amit ezek szerint magukat ellenzékinek vallók közül is van, aki kritikátlanul felmond.

kekec írta...

Pupu, az ország 80-90 %-a az ingyenes kormányinfókon él, fogalmuk sincs semmiről, ami azon kívül esik. Az ilyeneknek nem lehet eladni egy választási pártot, nem is értik, miért lenne rá szükség. Náluk hat a propaganda, hogy élen jár az ország, meg erősödik, és Orbán majd jól megvédi őket. A korrupcióra is vonják a vállukat, mert ők abból nem részesülnek, és nekik mindegy, hogy ki lop. Ezzel szemben látnak egy szanaszét húzó, kormányképtelen ellenzéket, amelyik még azt sem tudja bennük tudatosítani, hogy tőlük (és a gyerekeiktől unokáiktól) lopnak.
Sajnos a neten politika iránt érdeklődők olyan szánalmasan vékony réteg, hogy még reprezentatív felmérésnek sem alkalmasak. Az Erzsébetkovácsok legalább írnak-olvasnak, de csak a kormánypropaganda visszaböfögésére alkalmasak. Most képzeld el, akik még erre sem képesek...

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Kekec!
Te meg aztán most jól megaszondtad.
Ezt a visszaböfögést vond vissza, nem gilt.
Én nemcsak írni olvasni tudok, 1 éves Pártiskolai végzettségem van, és MLEE Filozófia Esztétika szakosítóm.A civil kapcsolatokkal a sport területtel foglalkoztam, hobbyból.Egypébként TB,Munkaügy,Munkajog és HR-es voltam.
A reprezentatív felméréseket mint pártiskolaihallgató nagyon sokat végeztem, tudom, milyenek az emberek.Kedvesek, őszínték, mindig válaszoltak és mindenki el akarta nekem mesélni az egész életét.
És Grósz idejében az MLEE egy értekezletén is résztvettem,de nem sokat ért a véleményem, nem halgatták meg,ekkor zárták mi a második M betűt a névhasználatból és a melósokat, mert túl sokat okvetetlenkedtek, nem akarták elfogadni a privatizációt,mert szerintük nem mentek csődbe az üzemek, a TSZ-ek.Szóval,útban voltak.A Társadalombiztosítási Törvény érvénybe lépésétől végig TB ügyekkel foglalkoztam,mint Kifizetőhelyi előadó, és Társadalombiztostási Bizottsági tag, ezért fájdalmas nekem, amit a TB-vel csináltak, teljesen elvették a szerzett jogait az embereknek, hogy demokratikus módon a TB költségvetés alakításába beleszólhassanak.Sorról sorra szűkítették azokat a fórumokat, ahol elő lehetett adni a kéréseket,és el lehetett számoltatni a vezetőket.
Soros írásait nem olvasom el, láttam a vele készített riportot,az ellenszenven oka indokolást nyert, egy nyerészkedő tipusú ember.Igaz, hogy sok pénzt ad, de ezért túl nagy árat kér, a nyakunkr a hozza az általa preferált tömeget, ez majdnem olyan, mint amikor üveggyöngyökért vették meg az indiánoktól a kincseiket.Szóval, az országunk nem eladó,és ezt gondolom nem akarod elvitatni, én a letelepedési kötvényeket se szavaztam volna meg.Ami a lopásokat illeti, ha a Számviteli Törvény betűi szerint járnának el, egy forintot sem lehetne ellopni.
50 évig voltam MSZP-s,egypár éve DK-s.Nagy Gyurcasány drukker, de ez a legutóbbi félév nagyon betett nekem,egyszerűen nem értem,ez a tudok valamit, aztán meg mégsem ez egy elfordulás a haladó hagyományoktól, egy háttérmegállapodás eredménye lehet, vagy egyszerűen lesre futtaták.De ez sajnos nem újság, a baloldal mióta nincsenek melósok közöttük egy kissé tétova lépéseket tesz,ez a szinten maradáshoz is kevés már.
Személyszerint nagyon sajnálom azt a sok egyszerű tiszta becsületes munkásembert, aki nyugdíjas már, és napról napra küzd az anyagiakkal, és a legnagyobb szívbéli fájdalma a megbecsülés hiánya, ami az anyagiak minimalizálásában nyílvánul meg.A létbizonytalanság mindenkit megvisel, fiatalt öreget egyaránt.És kikodult,nélkülöző emberek között nem nehéz éket verni.Oszd meg és uralkodj, ezt alkalmazza az uralkodó rezsim.Ha kifizetem a rezsim, megveszem a gyógyszereimet,alig marad élelemre.A legutóbbi munkahelyemen mielőtt nyugdíjas lettem szolgáltam és védtem a cég jelszava szerint.Most meg hogy ne haljak éhen kaszálok és kapálok ,egyébként 73 éves vagyok.Én Kádár hívő vagyok leginkább.A szüleim örömét látni, hogy majd 50 évesen életük első saját lakását, házát egy munkáslakás építési akcióban sikerült megszerezni, egy nagy megelégedettséget jelentett nekünk.Az egy a jelszónk a munka és béke nem csak szlogen volt.Valóság volt.Volt munka, volt termelés.Szépen éltünk, tanultunk.És most?

hello írta...

Erzsébet, a múltad ebben a tekintetben nem oszt, nem szoroz: nem tudni, hogyan, de mára eljutottál odáig, hogy készségesen beszopod a Sorosozó kormánypropagandát, lelkesen velük utálod, és tételezed fel róla mindazt, amit a pocista hangoztat.
Amiről - ha netán nézed Olga műsorait - a meghívott vendégeitől pontosan tudhatod, hogy a permanensen aktuális ellenségkép nélkül élni képtelen Orbánnak mitől van szüksége.
Miközben FELETTÉBB SZÁNALMAS ÉS EGYBEN RÖHEJES, hogy azt a 2 embert támadja, akik őt támogatják, sőt, "megcsinálták": Soros fedezte az oxfordi tanulmányát, pénzt adott a Fidesz létrehozásához, Simicska pedig nem csak kitalálta, de meg is valósította, hogy a Fidesz anyagilag és ezzel politikailag hogyan maradjon talpon!
Na, ettől MÉG GUSZTUSTALANABB, amit Orbán ellenük akciózik, rágalmazásban minden csúcsot döntögetve.
A legszomorúbb, hogy nálad és a hozzád hasonlóknál ez termékeny talajra is hullik! :-((
Ezért fog 18-ban is győzni tudni. És akkor életed végéig kaszálhatsz-kapálhatsz, hogy éhen ne halj, mert reményed se lehet, hogy továbbra is ne az oligarcháit hizlalja, hanem a kisemberek sorsán segítsen. Hacsak nem azzal, hogy 75 éven túl már nem jár nekik drágább kezelés, és ezzel hamar az örök vadásznezőkre SEGÍTI ŐKET!

1970 írta...

Kedves hello!
Kedves kekec!

Néhány dolgot javaslom halljanak meg Erzsébet Kovacs mondataiból, a totális elutasításon túlmenően. Főleg a 22.46-os hozzászólás második részéből. Rengeteg igazság van benne.
Sorossal kapcsolatban viszont én sem értek vele egyet, de azért hello egy mondatára felhívnám a figyelmet:
"86 évesen ilyen éleslátással követi a világ eseményeit."
Mit gondoljunk Soros "éleslátásával" kapcsolatban, mikor finanszírozta, pénzelte azt az őrültet, aki most hazánk miniszterelnöki székében ül, és éppen a mélybe taszítja az országot? Én éppen amiatt nem hiszek a fodorgáboroknak, ungárkláráknak és más egykori fideszeseknek, mert nem hiszem el, hogy ennek az őrültnek a jellemét (inkább jellemtelenségét), erőszakos személyiségét nem ismerték már akkor is. Csak akkor ez még passzolt a céljaikhoz. Na, valahogy így vagyok Sorossal is. Szerintem pontosan ismerte ő is, milyen, csak akkor jó volt valamire ezt az idiótát felhasználni.
A mostani kormánypropagandát ezzel nem minősítem, mert az egyszerűen nevetséges. Csak arra akarok ezzel utalni, hogy Sorosnak is van vaj a fején bőven.

hello írta...

Kedves 1970!

Nem kell mondanom, gondolom, hogy semmi közöm Soroshoz, se kutyám, se macskám, nem ezért vagyok jobb véleménnyel róla.
Őt anno az vezette, hogy - akkor még - FIATALOK és DEMOKRATÁK álltak szemben az akkori hatalommal, ergo úgy gondolta, hogy ezért megérdemlik a segítségét.
Errare humanum est, azaz tévedni emberi dolog - nyilván kevéssé volt módja és ideje megismerni, mi lakozik Orbánban. Nem úgy, mint a párttársainak. Fodor nemrég pont Olgának mesélte el, hogy ők bizony felismerték a jellemét, ők ezért is hagyták ott a Fideszt. A többieknek nyilván valóban passzolt a céljaikhoz - és ez egyre inkább így van, hiába vált elszabadult hajóágyúvá, ezért tartanak ki mellette hűségesen.
A nem Bibó kollégisták némelyike között látható mostanában némi elbizonytalanodás, de felmérik a helyzetüket, ezért nagy csoda nem várható tőlük sem. Szerintem.

Kovács Erzsébet írta...

hellonak:
Örülök, hogy a barátom vagy, bár az olvasók azt mondhatják,akinek ilyen barátai vannak, annak nem kell ellenség.Mindezenáltal ,hogy válaszolsz nekem és én viszont válaszolok, segíthetek az emberek figyelmét felhívni a felszín alatt folyó veszélyes folyamatokra, ami a gondolkodás felszínessége miatt nagyon sok
olyan dolgot hoz az életünkbe, mint a lopakodó fasizmus.Több generációs mélyrétegű folyamat, a jópofizások mögött terjed a halálos kór, a kígyó és a tojásai, akiket pénzelt, egy felhígult erkölcsöt tesznek mintává, a fogd a pénzt és fuss.Aki egy kicsit is tudna gondolkodni, a Soros legutóbbi nagy adománya a vörösiszaposok kártalanítása is milyen sebeket takar,jobb nem belegondolni,a mocsok nagy bűnöknek hosszú az árnyéka,a múszaki biztonságtechnikai múlasztások miben léte megérne egy misét.És az is, hogy csak most kapták meg az emberek a kártalanítást,ennyi év után.
A Sorossal vigyázzatok,sokkal mélyebb árkot húz a gazdagok és a szegények közé, és egy világszám a bolhacirkusza, ahogy az embereket a pénze által kiforgatja saját magukból, ahogy apénz ereje jellemtelen szemét emberekké változtatja,ugratja egymásra.És aki a saját anyját is szívesen átsegítette volna a másvilágra, hogy ne szenvedjen,attól azért nem kellene nagy egyetemi szellemiséget remélni.Mert minden társadalom alapja az erkölcs.És Ő pont ezt az alapot kapja ki alólatok, az eurók csengése elvette már a józan ítélőképességeteket.
Egy reményem van, hogy több ilyen mentalitású ember van,mint 1970, a kisebbik fiam is 1970-ben született.Talán még vannak többen, akik a felszín csillogása alatt észreveszik a pénzen vett politikusok mélységes gyalázatosságát.
Vigyázzatok a kis szobafestőkkel, akik nagy politkai sikereket aratnak, mert közben szétverik a morális alapokat,mint a vörösiszap, mindent letarolnak.A lopakodó hétköznapi fasizmust terjesztik.
Örülök, hogy volt lelki erőm ezt itt leírni,mert senki nem beszél tisztán a munkásemberekhez, már a vásárhelyimáriáktól sem remélhetünk, nincs a népnek szava, hiába vette meg a minden titkok tudója, a nagy buksza ura.
Az emberek nem hülyék.Addig kapjon a fejéhez a baloldal, amíg nem lesz gátszakadás.Mondaná a gátőr.
Amit megtehettem megtettem.Ezzel befejeztem.Megyek borsót kapálni, a jövő hétem mint ősteremlő fogom a piacon árulni.Bió,zizegő frissen szedett,a tiszta friss erő.

1970 írta...

Kedves hello!

Ezt megértem, de nem igazán tudom elfogadni azt, hogy ezt az embert nem ismerték. Persze, szemben álltak az akkori hatalommal, meg fiatalok voltak, meg demokraták (ez utóbbit mondták legalábbis magukról), etc. Ám rendkívül erőszakos, akarnok jelleme már 1989-es fellépésekor is világos volt. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy ezt nem látta, nem volt világos. Az, hogy szemben állt az akkori hatalommal ugyan mire jogosítja fel utólag? (Most arról az apróságról ne is beszéljünk, hogy - főleg az elmúlt 28 év történései tükrében - nem az akkori hatalom tűnik feketének, ők pedig fehérnek, sőt...).
Sajnálom, de számomra azok az emberek, politikusok, pénzemberek, etc. akik egyetlen másodpercig is támogatták ezt az őrültet, együttműködtek vele, pénzelték, nem hitelesek. (Ezért nem hittem soha az egykori fideszeseknek, Sorosnak, Torgyánnak, Dávid Ibolyának, stb., akik mind-mind ott voltak a támogatói, segítői között, és akiket valahol mind átvert, becsapott, megalázott. Legyen ez az ő bajuk!) Tartok attól, hogy amíg ezek az emberek a közéletből nem tűnnek el, addig az ürülék mindig hígabb formáiba süllyedünk egyre mélyebben.

Kedves Kovács Erzsébet!

Én is 1970-es vagyok. Minden tiszteletem az Öné, édesanyám korosztályát jelenti.
Egyet kérek Öntől tisztelettel: egy percig se üljön fel ennek a gusztustalan kormánypropagandának, mert mindez ennek az őrült pszichopatának az önös céljait szolgálja, amivel az országot még mélyebbre löki a szakadékba. Sorosnak vannak bűnei, de szerintem ezek inkább azzal kapcsolatosak, amikről fentebb írtam.
Sokkal fontosabb lenne, hogy leírja a tapasztalatait arról a korról, amit átélt, és tisztelettel tekint rá (joggal!). Fontos lenne a bődületes agymosó propaganda mellett ezek megjelenése.

Névtelen írta...

Kedves Erzsébet Kovács!
Amikor az egész menekült válság kirobbant, Soros egy 5 vagy 6 pontból álló javaslatot dolgozott ki. Ha ezt megfogadják, valószínűleg könnyebben kezelhető ez a válság. Majd megkeresem és ide linkelem, hogy akit érdekel,elolvashassa.
Az első pontban arról ír, hogy meg kell erősíteni az EU határait. Ebben nem szabad magára hagyni az országokat, egymást kell segíteni, anyagilag is.
A negyedik, vagy ötödik pontban azt fejtegeti, hogyan kellene azokat az országokat, régiókat támogatni, ahonnan az áradat elindult, hogy az emberek ott maradhassanak. Ebben is részt vállal az alapítványain keresztül.
A többi pontot nem mondom el, de azok is érdekesek és fontosak. Érdemes szerintem elolvasni az eredetit, mert így elkerülheti az ember, hogy, akár akaratán kívül is, a náci propagandát mondja fel. Ugyanez vonatkozik a “Soros megölte volna az anyját”-szerű agyrémekre.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves mozigépész, túrjad csak ki a linket, oszt jól meglátod, hogy Soros azt tekinti a sikeres integráció alapfeltételének, hogy a migránsokat ott telepítsék le, ahova menni szeretnének és ahol szívesen be is fogadják őket.
(Ha kell, segítek)

Névtelen írta...

Kedves neveletlen!
Így van. Hozzá teszem, akkor ide senki sem jönne. Én legalábbis nem tudok arról, hogy tömegesen ide akarnának jönni (lehet, hogy vannak kivételek, de ebben azért nem vagyok biztos). :-)

Névtelen írta...

neveletlen

'It is equally important to allow both states and asylum-seekers to express their preferences, using the least possible coercion. Placing refugees where they want to go – and where they are wanted – is a sine qua non of success.'

https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Na, segítettem.:)

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves mozigépész, akkor mi a 'probléma'?

Névtelen írta...

Kedves Neveletlen!
Szerintem pont az a probléma, hogy ide már egy épeszű menekült sem akarna jönni. De ebbe ne menjünk bele, túl messze vinne a blog eredeti témájától…
Kösz a linket, én is pont erre gondoltam. :-)

sphagin írta...

Keves PuPu !

Nekem sincsennek illúzióim !

Már egyszer írtam, hogy a FIDESZ bukása esetén, számukra a JOBBIK, mint menekülő pártként funkcionálna.
Ma, szinte kimeríthetetlen bázist jelentenek a FIDESZ számára a szavazók szempontjából, de ez működik oda vissza is.

Ha innen nézzük, akkor mi a teendő ?

Lehet velük szövetkezni bár mire is, már mint a JOBBIKKAL ?
Megígérni megígérhetnek bár mit, de a valóság az bizony más is lehet.
Pl. Előfordulhat, hogy a jogállamiságot helyre állító kormányba azt a FIDESZES Gulyás Gergelyt delegálná a JOBBIK, amely simán átigazolt a JOBBIKHOZ időközben.
STB., stb. ,-----

Maradjunk annyiban, hogy még ez se nagyon kell ahhoz, hogy az érdekkülönbségek már az elején nyilvánvalóak legyenek és a rendcsinálás félrecsússzon !

Persze meg lehetne állapodni, akár hallgatólagosan is, csak akkor, ha az érdekek megegyeznek.
Na, pont itt van a bibi.
Ki mint érti a jogállamiság fogalmát ?
Kinek mi fér bele és mi nem ?

Jelenleg ezek miatt szinte lehetetlen egy, akár hallgatólagos megállapodást is összehozni !

Sokkal könnyebb inkább egy FIDESZ- JOBBOK együttműködést elképzelni.
Nem is nagyon kellene megerőltetniük magukat !

Szerintem ezért is lefutott a 2018-as választás.
Ezt gondolja Botka is és ezért se akar együttműködést más pártokkal, hanem a saját érdekeivel próbálkozik.

Botka nem hisz a 2018-as választási győzelemben, mondjon bár mit is.
A cselekedetei erről árulkodnak !

A többi ebből következik !

Névtelen írta...

Kedves Sphagin!
Teljesen egyetértek veled.
Hozzátenném, időről időre felröppen a demokratikus pártok részéről, hogy szövetkezni kéne a Jobbikkal. De tettek erre valaha is valami utalást a Jobbik részéről? Nem tudok róla, bár lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé. Én mindenesetre nagyon gyanakodva fogadnám...

hello írta...

Erzsébet, ezek szerint a TV2, Lokál - Vajna-, Habony-művek - által hirdetetteket teszed magadévá. :-((
Tényleg téboly! És hogy még az önkéntes továbbterjesztőjük is vagy: mindannak, amiért ők súlyos milliókat vágnak zsebre! Belegondoltál már ebbe?
És ha belegondolok, hányan lehettek még ezzel ugyanígy?! :-((
Szegény Magyarország!

Nehogy már a szélsőjobb terjedését is Soros nyakába akard varrni! Elég abszurd, bizarr vád lenne, lévén ő zsidó, azaz jól ismeri a fasizmus mibenlétét.

Mutatom, mit találtam a Wikipédián:

"Az én világlátásomat a második világháború tragikus tapasztalatai formálták. Amikor Magyarországot megszállta a náci Németország, és deportálták a zsidókat Auschwitzba. Én elég szerencsés voltam azzal, hogy édesapám megértette, hogy ami Magyarországon folyik, az nem normális. Hogy ez távol áll az egyensúlyi állapottól. És ha követed azokat a szabályokat, amelyeket általában követsz, akkor meghalsz. Ez volt az én tapasztalatom a második világháborúról, és alapvetően ezt a tapasztalatot alkalmaztam mind a globális pénzpiacra, mind pedig politikai nézeteimet tekintve."

De ha ennél többet is hajlandó lennél róla elolvasni, itt megtalálod:
Soros Györgyről

Névtelen írta...

Michio Kaku: A bolygószintű civilizációk vajúdásai
.
Soros a bábája az I.-es típusú civilizációnak.
javaslom ezt megnézni mindenkinek, magyar felirattal van, s egyszerűen félelmetes!
.
https://www.youtube.com/watch?v=Wzub52_Y-8k
.
az öt perces videó alapján nyugodtan lehet orbánt, s a bandáját terroristának nevezni.
.
.
abramovics voltam, s vagyok

CsipkeRózsa írta...

Egy könyv részletei Sorossal kapcsolatban:

http://www.multesjovo.hu/hu/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/561/

NewTiborc írta...

Kedves 1970! 2017. június 4. 7:43

És akkor mi a helyzet az őt nevelő Kéri Lacival? Naponta találkoztak a kollégiumban és "csiszolta" a gyémántot.
Avagy a többi védnök, Pozsgay, Horváth, Antall és nem utolsó sorban a Stumpf kompánia. Csak Sorost hibáztatni épp olyan, mint Gyurcsányozni. Ha nem tudnád e banda volt kiszemelve a jövő politikai elitnek, a hatalom várományosának. Csak hát nem úgy alakultak a dolgok. Ez pedig nem a Soros műve volt.
Ezekről a dolgokról úgy látom sokan hamar szívesen megfeledkeznek.
A Sorosozásról ugyan az a véleményem, mint a Gyurcsányozásról. Véleményem szerint egyik sem hibátlan, de a realitásokat nélkülöző hiéna módon való marcangolással nem tudok azonosulni.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Mielőtt nekem ugrana, leszögezem, hogy alapvetően egyetértünk. A felsorolt "urak" nevét is leírhattam volna azok között, akik ezt az őrültet támogatták legalább egy ideig (van, aki a haláláig). Sajnos rendkívül hosszú lehetne a sora azoknak, akiket a maga szolgálatába állított. És most is még kábít kb. másfél millió embert:(, míg a többi nyolcmilliót magasról lesz...ja.
Sajnos azonban ez önmagában nem menti fel számomra Sorost (ahogyan az összes többit sem). Talán pont Sorosra passzol az Ön alábbi mondata:
"Ha nem tudnád e banda volt kiszemelve a jövő politikai elitnek, a hatalom várományosának."
Még egyszer mondom: az a propaganda, ami most folyik bődületes, és sajnos sokak benyelik. A szomorú igazán az, hogy erről beszélünk éjjel-nappal, arról viszont nem, hogy a fentiekben felsorolt személyeknek (köztük sajnos Sorosnak és Gyurcsánynak is) milyen bődületes felelőssége volt és van abban, hogy ez az őrült a politika színpadára kerülhetett, és immár hét éve pusztítja az országot (fizikai, pszichés és szellemi értelemben egyaránt).

NewTiborc írta...

Kedves 1970!
Bocsi, nem akarok én senkinek sem neki ugrani, csak azt szerettem volna jelezni, hogy még sokan kódorognak ebben az országban akiknek legalább akkora a felelőssége, mint a két említett személynek. Az elsődleges felelősség azoké, akik kiválasztották a fijjjukat a szerepre, történetesen Horváth I. és Pozsgai. (akkor még így írta a nevét) Nem a végén kell csak a felelősöket keresni. OK?

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Nem olyan rég írtam itt Pozsgayról: a leggyalázatosabb emberek egyike volt, aki hazánkban valaha politikai szerepet vállalt. A legszörnyűbb az, hogy mindig osztotta az erkölcsi szentenciákat, a "nemzet lelkiismerete" akart lenni. Pont ő, a gerinctelenség, a jellemtelenség bajnoka. Talán Sólyom Lászlót tudnám "méltó társaként" mellé helyezni e tekintetben.
Horváth I. gondolom az egykori belügyminiszter akar lenni?! Na, az ő kapcsolatát ismerjük a Stumpf családdal:(
Egyetértünk tehát!
DE!
Ha már azok fő felelősségéről beszélünk, akik a fijjjjukat kiválasztották a szerepre, akkor sajnos nem kerülhetjük meg Soros Györgyöt. Én éppen erről írtam, hogy ebben látom az ő fő bűnét. Ne felejtsük el, hogy gyakorlatilag ő szponzorálta elsőként azt a pszichopatát, aki jelenleg a miniszterelnöki székben ülve pusztítja hazánkat.

hello írta...

Kedves 1970!

Lehet, hogy meglep, amit írok, de szerintem nem a Gyurcsány kormány a hunyó abban, hogy ezek 2010-ben győztek, hanem az a permanens támadás- és provokációsorozat, az az arcátlan aktív ellenpropaganda Orbánék részéről, amit a 2002-es választási vereségük óta egyfolytában produkáltak, és amelyet édes honfitársaink jelentős része ugyanúgy megevett nagykanállal, ahogy a mostani piárkormányzásukat is!

Névtelen írta...

Kedves 1970!
Lehet,hogy 30 éve még nem voltak a a fiúk pszichopaták. Jó képességű, ambiciózus, nyílt srácok voltak - legalábbis simán eladhatták ezt magukról. Akkor még könnyen titkolhatták, hogy egyetlen céljuk a hatalom megszerzése, hogy erre szövetkeztek. Ráadásul még nem voltak hatalomban, vagy a hatalom közelében, éppen csak kezdték a politikusi pályát (ez is egy pálya lenne máshol). Mint tudjuk, a hatalom komoly személyiség- torzulásokat tud okozni...
Én 1990-ben majdnem a Fideszre szavaztam. Később persze nem, de akkor még elég megtévesztőek voltak.

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Noha nagyon jól esett olvasni hozzám intézett kedves szavaidat, nem ígérhetem, hogy invitálásodnak eleget is fogok tudni tenni. Függ a körülményektől.
Minden esetre időnként bepillantok ide is, és örömmel látom, hogy nagyon jól képviseled az én álláspontomat is. Akárcsak a múltban. Ha twittereznénk, biztos követőd lennék...:-)))

kekec írta...

Erzsébet Kovács
Már ne is haragudj, de jellegzetes pirézellenes vagy. Aki beszopja, hogy 1200 valahány menekült befogadása fogja megrendíteni azt az országot, ahol csak faluból van 3000, tehát minden második faluba SE jutna menekült: az ássa el magát! Az csak higgyen abban, hogy őt az Orbán jól megvédte, szemben a befogadásra szavazó ellenzékkel. Közben meg magánzsebekre többmilliárdos (gyengébbeknek: több ezermilliós) haszonnal ezerszám osztogatták a magyar letelepedési engedélyt, pl orosz maffiózoknak, és ráadásul jelentős kínai (boltok) albán (pékségek) török (gyroszos) népességünk van, és nem igazán látom, hogy pl sintoizmussal fertőznék a magyarokat.
Mint írtam: Te legalább írsz-olvasol közéleti blogon, most képzeld, aki még ezt sem teszi, csak a TV-ből meg az ingyenes kormányzati újságokból tájékozódik?!
Csak hogy tudd: Orbán és a fidesz népszerűsége meredeken csökkent, amikor kitalálta, hogy az addig szép csöndesen tízezerszám átengedett menekülteket feltorlasztotta a Keletinél, világbotrányt okozva azzal, hogy a megvett jegyekkel sem engedte felszállni a családokat a vonatra. Aztán persze BKV buszokkal átvitte őket a határra, amikor már elérte a célját: az erzsébetkovácsok elhitték, hogy őket fenyegetik. És lőn, hogy megint emelkedett a népszerűségük. Ez volt az EGYETLEN cél - és azt sikerült elérni.
Ezért nem változik a véleményem: jellegzetesen agymosott vagy!

kekec írta...

Pupu, nem azt írtam, hogy Botkának, hanem hogy az mszpnek lenne esélye a többi ellenzéki párttal szemben- Lévén a legnagyobb ellenzéki párt. De persze nem Botkával, aki egy Orbán 2.0, és nem is bizonyíthatná jobban, hogy maximum a 70-30 fenntartásában érdekelt. Bár Orbán híres arról, hogy a kívánságok teljesítése után megsüti az aranyhalat, és Puchot is érheti meglepetés egy újabb betonozás után.

1970 írta...

Kedves hello!

Nem ezt írtam, ha visszaolvassa, szót sem ejtettem arról, hogy a Gyurcsány-kormány lenne a hunyó abban, hogy ez a pszichopata pusztítja az országot. Pontosan arra kívántam utalni, hogy a kép ennél sokkal-sokkal árnyaltabb, és sajnos sokak felelőssége felfedezhető ebben (Soros, Pozsgay, Antall, Dávid I., Torgyán, és sokan mások is, Kéri L-t és körét sem kifelejtve).

Kedves mozigepesz!

Megértem, de csodálom a naivitását. Egy pillanatig sem képzeltem ezt a bandát "jó képességű, ambiciózus, nyílt srácok" gyülekezetének. Undorító, erőszakos társaság benyomását keltették már '88-89-ben is, pedig fiatalabb vagyok náluk. Visszataszítóak voltak számomra kezdettől fogva az akarnokságukkal, üres hősködésükkel (Prága, Deutsch T., aki ebből a bandából talán a legjobban megtestesít mindent, ami ezen a világon ellenszenves és undorító), valamint teátrális jeleneteikkel (a Momentumban látom ugyanezt, sajnos). Éppen ezért soha egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy rájuk szavazzak, ráadásul közük nem volt soha a baloldalisághoz, vagy azt csak hazudták(én 18-19 évesen is keményfejű baloldali voltam, most ez még erősebbé vált).
Igen, a hatalom komoly személyiségtorzulásokat tud okozni - azoknál, akik erre különösen hajlamosak. A 20. és a 21. század bőven szolgáltatott és szolgáltat erre példát, de arra is, hogy hosszú időt el lehet tölteni a hatalomban úgy is, hogy nem gondoljuk magunkat istennek. És ami a legérdekesebb: teljesen mindegy, milyen rendszerben élünk, a mindenkori vezető személyisége meghatározó abban a tekintetben, hogy egy ország felemelkedik, vagy lezuhan. Tessék egy kicsit visszamenni időben, és összevetni a mai helyzettel (kisvasút a falumban, stadion a házam mellett, felköltözés a Várba - hol voltak ilyesmik ebben az országban 30-40 éve???).

Kedves kekec!

Még egyszer javaslom, árnyalja egy kicsit a képet Kovács Erzsébettel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy "agymosott" lenne...

hello írta...

Kedves Kibic, se a facén, se a twitteren nem regisztráltam, és nincs is szándékomban - beérem ezzel a nyilvános kapcsolat-lehetőséggel, meg persze az e-mail-váltások működésével.
Nem volt ez mindig így.
Anno egy ilyen, azt hiszem, szintén nemzetközi közösségi helyen - lám, már a nevére se emlékszem, pár éve szünt meg - fenn voltam, de néhány gyerek- vagy ifjúkori ismerőssel egymás újra felfedezésén kívül több értelmét nem láttam, úgyhogy nem öltöttem gyászfátylat, mikor bejelentették, hogy bezár a bazár.
Ott volt még az Amőba meg utána a Kapcsolat, azokon aktív voltam, amíg a Gyurcsány-blog létezett. Majd volt kezdetben egy DK-s nyilvános fórum is, de azt a modik értelmetlen izmozása rohasztotta el. Számukra azóta aki nincs fenn a facén, az nincs.
Segond, nincs hiányérzetem.
Oda már olvasni se kattintok, mert kb. 1 percen belül belépést vagy regisztrációt kér a folytatáshoz. Hát kisnyúl, hosszú tapsifülekkel...

hello írta...

Kekec, egyetértünk, nagyon találó az "Orbán 2.0" definíció! Én is pont ezt látom a habitusában - kivéve, hogy neki minelnökként nem az ország gátlástalan szétlopása lenne a fő tevékenysége. De ez azért a szemünkben kevés egy kormányfő-várományos jótulajdonságai között...