2017. július 4., kedd

BOCSÁNAT!

Gyermekkönv illusztrációja...
Szóval az történt, hogy elkezdtem írni a posztot, a kacagó sátán lett volna a címe, és a gyűlöletkeltés meg a gyűlölet lett volna a témája.
Közben megjött az unokám, abbahagytam, majd mikor lehetett belekezdtem másodszor is, de nem a már megkezdett posztot folytattam, hanem újrakezdtem az egészet.
Megírtam, hogy ami Sorossal kapcsolatban folyik, az maga a vegytiszta antiszemitizmus, hogy a hívószavak ugyanazok, mint nyolcvan évvel ezelőtt, és hogy a Der Stürmer régen halott szerkesztői bámatosan forognak a sírjukban, hiszen még ők sem tudtak volna hatékonyabb antiszemita kampányt folytatni, mint Orbánék.
És, hogy vak, aki nem látja, hogy Orbán nyílegyenesen tart a nácizmus felé, mindössze az a különbség, hogy Hitler fajelméleti alapon támadta a zsidókat, míg Orbán haszonelvi alapon teszi ugyanezt, hogy ameddig a nép a zsidókkal, migránsokkal, cigányokkal, vöröshajúakkal és biciklistákkal  van elfoglalva, addig ő és bandája háborítatlanul fosztogathasson.

Arról is írtam, hogy ennek a szociopatának mindegy, ki ellen kelt gyűlöletet, csak legyen egy csoport, melyet gyűlölni kell, mert ez a szerencsétlen csak ebben a közegben érzi jól magát, és, hogy az ember hányingert kap, mint a zuhanó liftben, ha belegondol, hogy nem egészen harminc év alatt hova jutottunk.
Hogy annak idején kiröhögtük Rákosi brosúráit, ma meg úgy olvashatjuk ezeket, mint Nostrodamus jóslatait, és csodálkozhatunk, hogy jé, hát tényleg, valóban az történik, mint amit a golyófejű vátesz megjövendölt.


És arról is írtam, hogy ideje lenne véget vetni a gyűlölködésnek, meg. hogy engem nem érdekel, hogy valaki égnek meresztett fenékkel vagy előre-hátra hajlongva, esetleg hason csúszva imádja Istenét, vagy nem imád semmiféle istent, és engem nem érdekel a sem, hogy valaki a suméroktól származtatja magát, vagy valami félreeső helyen táborozó mongoloid lovas törzstől, engem csak az érdekel, hogy valaki értelmes és  tisztességes, vagy rosszindulatú és ostoba, mert ez a vízválasztó.
Meg még az is érdekel, hogy jut e libacomb az asztalra.
És azt írtam még, hogy ideje lenne nekünk is önvizsgálatot tartani, merthogy néha már ezen a térfélen is olyan kommenteket írunk, amilyeneket joggal utálunk olvasni jobboldali honfitársainktól, és hogy valakinek el kell végre kezdeni a normális viselkedést.

Mikor végeztem egy laza mozdulattal a szemétbe küldtem a kész posztot, majd boldogan megosztottam azt, amelyiket elkezdtem, de nem folytattam.
Most pedig ne haragudjatok, de nem írom meg mégegyszer, mert közben erre járt a másik unokám is, és elszaladt az idő.

Tekintsétek ezt úgy, hogy szabadságot adtam nektek, végtére is nyár van, nem igaz?

Köszönöm a megértéseteket...

:O)))

30 megjegyzés:

Kapat írta...

PuPukám, de hiszen megírtad! Ha nem is teljességében, de mégis. Hidd el, mindannyiunkban megfogalmazódik a vágy, hogy szeretnénk már békében, nyugalomban, igazságos rendszerben, kiszolgáltatottság nélkül élni! A sok aljasságot nap-mint nap olvassuk, tapasztaljuk, rossz a közérzetünk, bosszankodunk és tehetetlennek érezzük magunkat.
Hát nem jobb lenne, ha ez a szerencsétlen ország észheztérne már? Látni, hallani, tájékozódni is kellene, mert érezni már nagyon sokan éreznek. Érezzük, hogy valami nagyon nagy baj van, de magától nem is fog rendbejönni semmi!
Az emberek többsége érzi mindezt, ebben biztos vagyok!
Nyár van, valóban, de ez más nyár, mint a régiek. Félelmetes jóslatokkal sejtetik, hogy mire készülnek ősszel, jó lenne megakadályozni!

Névtelen írta...

neveletlen

Jó lenne először a baloldalon belül abbafejezni a gyűlölködést, az eredmény magáéért beszél. Tudom, tudom, csak az a ... Botka.

http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/170629-kvk.aspx

Ludvig Jenő írta...

Névtelen, megértem, hogy névtelen kíván maradni, de a mai Magyarországon az ilyen emberek névtelen dáridója van!

PuPu írta...

Névtelennek van neve, az, hogy neveletlen, csak ő nem a bejelentkezéshez írja be, hanem a komment elejére!
Így is jó...

:O)))

Promenad írta...

"York napsütése rosszkedvünk telét
Tündöklő nyárrá változtatta át "
/Shakespeare /

De hol van az a napsütés manapság ?
Ha csak nem az unokáink nyilt tekintetében.

hello írta...

Júl. 15-ig ezzel kéne óriásplakátokon beteríteni az országot

Soros őket finanszírozta!

hello írta...

Ez egy újonnan kipróbált képfeltöltőm - nem értem, miért ilyen bénán teszi be a képet.
A rendszer értékűen használt képkezelőm momentán megtagadta az engedelességet. :-((

kiskato írta...

Promenadnak

"York napsütése rosszkedvünk telét
Tündöklő nyárrá változtatta át "
/Shakespeare /

"s úgy döntöttem, hogy gazember leszek..."

Orbán-monológ is lehet...a világ nem sokat változott!

kiskato írta...

PuPu-nak

De jó, hogy nem írtad meg! Még elhinnénk, hogy ekkora szarban élünk, hiszen nem szoktál hazudni.

kekec írta...

helló
semmi vész, rákattint, és kinagyítódik. És ennek alapján sok van Soros rovásán!Hogy csak Orbánt, Kövért is smittmariskát emeljem ki...

Pupu
Bár nem vitatom, hogy Orbán Sorosozása és Horthyzása mögött szélsőjobbos szavazatszerzés IS meghúzódik, véleményem szerint manifeszt elmebeteg és ennek tünete a fixa idea. Egyre jobban elveszíti a kapcsolatát a valósággal. Én már akkor is aggódnék, ha egy ilyen a buszomat kormányozná - nemhogy egy országot!

Valaki, aki nagyon unja írta...

Azon gondolkodom, hogy a kétségbeesésünkből táplálkoznak, ebből nyerik az energiát!
"Zuhanó lift" - nagyon jó.
Sálat dobnak a nyakába a baloldalnak, mi meg rángatjuk, rángatjuk - ők meg röhögnek, elég, ha ellentart, majd mi elintézzük, hogy megfulladjunk. Mossák kezeiket - kik a hülyék?

Senki nem jó nekünk, tiszták vagyunk, sőt szentek! Itt a válasz, a szentekből Orbánt legfeljebb a repülési mód kiaknázása érdekli. Sopánkodhatunk, fütyülnek ránk. Gyengének és határozatlannak állítanak be, mert gyengén és határozatlanul viselkedünk.

A változás a mi kezünkben van! Csak a miénkben. Senki nem csinálja meg helyettünk. Ne várjunk másra!

Ideje lenne rávenni a jónépet arra, hogy ne tököljön mindenféle külső-belső ezmegazzal. 1 név/1 körzet, 1 lista - passz. Arra szavazunk, aki ezt előállítja. Ha a DK, legyenek ők, ha a MOMA és a DK, akkor oda, ha a MOMA,DK, PM, EGYÜTT - akkor oda. Kész. Ha az MSZP nem, akkor az MSZP nem. Legyen alternatíva az MSZP-vel szemben - a szavazók tudni fogják, mi a dolguk, ha van idejük átállni, de ez böhöm nagy hajó, lassan fordul. Meg kell győzni az MSZP-re szavazókat, hogy most nem nyerhetnek a pártzászló alatt, de mindannyian veszítünk.

Ezt kellene lefuttatni, minél többször az emberek felé, úgy, hogy Bözsi néni is hallja. Nem Gyurcsány, nem Juhász, nem Botka. Kit érdekel.

Valóban jó a képötlet. Tele kellene szórni az országot.
Nincs pénz? Gyűjtsünk rá - ott a Kétfarkú - rátesz bármi szöveget, csak jó lehet.

Hangosbeszélők autóval, kajakos sofőrök - benne Orbán szövegei - pont ellentéte annak, amit most mond. A falvak népe el fogja hinni, amit a fülével hall. Ha Orbán fan, akkor azért, ha nem, érteni fogja, mi a pálya.
(Egyébként Orbán sosem volt tisztességes, nem volt itt semmiféle Pál-fordulás, csak pávatánc volt, és egy megvezetett ország, sőt, több megvezetett ország. Ő meg azt hiszi okos fiú, pedig csak kétszínű.)

Ééés ... nemcsak Orbán ellenfél, Vona is. 3 millió ellen kell dolgoznunk!

Az erőt abból kell gyűjteni, hogy belegondolunk, mi következik, ha maradnak ... tűrjük, hogy tovább üssék a fejünket, vagy végre elkapjuk a csuklóját annak, aki teszi?

Valaki, aki nagyon unja írta...

Támadni kell, Orbán ezért tud nyerni - határozottabb, erősebb képet mutat (más dolog közben lassan ható, bénító mérget juttat minden területre, hogy uralni tudja).

Mit akarunk - két év múlva elviszik Gyurcsányt (még mindig ő a főgonosz, Orbán utálata beteges), aki "felkelést szervezett", vele együtt letartóztatnak, kirúgnak több tízezer embert - köztük minket is - senki ne gondolja, hogy nem tudják pontosan kik vagyunk. Lehet, hogy nem két év, lehet három, vagy egy. Pénze van hozzá. Csinovnyiksereg bőségesen. Ontani fogják a neveket, a címeket. Ezt akarjuk? Törökország 2?

Nekem elég a sopánkodásból - akkor mi állítsunk össze listát a pártok felé - vállalják vagy sem? Amelyik nem, az most nem játszik. Csináljuk meg mi, végülis minket képviselnek, ne üljünk fordítva a lovon. Munka van, vállalják, aki nem, lépjen hátra!

Örökös kifogás: "az "összefogás" már egyszer elbukott. Ha összefogás lett volna, de nem az volt. Nem volt közös terv, mindenki érezte, százfelé húznak. Mesterházi nem volt elég agresszív ehhez.

Rossz sejtéseim, már késő, de legalább próbáljuk meg!!!



Névtelen írta...

neveletlen

Három, vagy annál több párt szövetségének 15% kell a bejutáshoz. Tetszik vagy nem, az Mszp nélkül ennek nincs realitása.
Másik megoldás az 'összefogásra' egy teljesen új, választási párt létrehozása, új vezetőséggel, új alapszabállyal, új programmal, stb. Na, erre van annyi esély, mint Felcsútnak a BL megnyerésére.
Az Mszp nyugodtan kivárhat, elég nekik közvetlenül a választások előtt körülnézni, hogy kik is vannak tulajdonképpen a pályán. Oszt jónapot!

Névtelen írta...


"...valaki értelmes és tisztességes, vagy rosszindulatú és ostoba, mert ez a vízválasztó." - ÍGY!

1970 írta...

kekec

Pontosan erről írtam korábban is, sajnos ez a képsor Soros szennye:(

hello

Nagyon jó ez a kép, tényleg ki kellene tenni országszerte!

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Jenő Ludvig, az a helyzet, hogy eleddig semmilyen közösségi izén nem regisztráltam és egyelőre nem is tervezem. Amikor a házigazda felszólította a kommentelőket, hogy mindenki adjon magának nevet, mert különben burgumirgum, akkor lettem 'neveletlen'.
Pupunak köszi a korrekt infóért és hozzáállásért.
Csakafletó hajrádéká, jóembera platópéká.:)

Kibic37 írta...

Kedves hello
Csak most olvasom, hogy gondjaid voltak. Kekec módszerén kívül másik lehetőség:
Jobb egérklikk a megjelenítendő képre -> Kép címének másolása
majd a szövegben a szokásos href= után idézőjelek közé (vagy közvetlenü) beállni a kurzorral, és Ctlr-V. Meg kell jelenni a képre mutató linknek.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves neveletlen!

Pontosan ezzel szakítanék - a jelenlegi közvéleménykutatások adatainak összeadogatásával, mert nem visz előre.

Nem érdekel, ki hány százalék - jöjjön létre az egyéni jelöltek nevét tartalmazó névsor, plusz lista (névsor).

Ennyi - nem érdekel, milyen párt, olyan ember legyen, aki végig tudja vinni a következő kb. két évet. Érti a szakmáját, és elég "tökös" (bocsánat!), hogy szembeálljon a fidesznyikokkal, vállalva a nem kis megterhelést.
Csak van ebben az országban 200 ilyen ember! Kerüljön mögéjük párt is, hiszen másképp nem lehet, de nem ez a lényeg, ezzel szakítsunk, ki mit ígért a választóinak. Most mellékes. Mintha az égő konyhában azzal foglalkoznék, hogy még a tejet visszarakjam a hűtőbe, hátha nem savanyodik meg.

Ha ez megvan, akkor annyi - nekünk egymást és a többi pártimádót meg kell győznünk arról, hogy ezeknek az embereknek kell szabad utat engednünk.
Addig az ő dolguk egy program - 1. teendő ez és ez, 2. teendő az és az, 3. ... , hogy visszaálljon kb. a törvényesség, hogy lekapcsolhassák a fideszeseket éltető csapokat, hogy a jogrendszer stabilitását visszaállítsák, megakadályozva, hogy egy következő választás után újra ezt tehesse egy párt, legyen az bármelyik, stb.

Most nem az oktatás a fontos, nem az egészségügy, a falnak megyek, ha meghallom ezt - egy cél van - a hatalmi gépezet fidesztelenítése - az országban így is maradnak elegen, nekem sokan is.
Ezt cirkuszok kísérik majd, újabb plakátok, hazugságok, nagygyűlések, sat., sat. - ide olyan emberek kellenek, akik ezt tudják határozottan, de törvényesen kezelni. Akik mellé oda kell sorakozni nekünk is, ha kell, és nem megint a fotelből nézni távirányítóval, "Hogy mik vannak, nahát!"

Ennyi a cél - nem több.

Ha megvannak a nevek, a mi dolgunk az, mert a miénk lesz a munka, hiszen nincs tv (a Jobbik ebben nem fog mellénk állni, a Magyar Nemzet és a Hír Tv nem ezt fogja fújni - talán az RTL), rádió alig, az sem fogható bárhol, az újságokat, hol vannak itt újságok, főleg többesszámban (?) - tehát a mi dolgunk mindenféle módon meggyőzni az embereket, hogy ez a lista a jövő, másképp holnap már a Magyarország táblák is mehetnek a sutba, és tényleg orbánisztánban találjuk magunkat.
Ez a veszély, nem is kicsi.

hello írta...

Kedves Kibic, ez nem jön össze:

jobb gombbal ráklikkelve ez a választék - nincs olyan, amit tanácsoltál

nincs kép címének másolása közte

hello írta...

Eddig évek óta ezt használtam, még legutóbb is tökéletesen működött, ma meg mindenre azt írja ki, hogy ismeretlen hiba:

http://kepkezelo.com/

Kibic37 írta...

Az általad belinkelt képről nekem ez jött le:

Kép

Kibic37 írta...

Bocs hello, valamit nem néztem meg. Amit írtam, az csak web lapon levő kép másolására érvényes, jpg képre nem. A jelekből (és a felugró menüből) ítélve Te egy jpg fájllal próbálkoztál, ami nyilván más eljárást igényel

talalom írta...

Valaki, aki unja! Nagyon érdekes,hogy többes szám első személyben (mi) felsorolsz egy csomó dolgot,amit Nekik (? pártoknak?) "el kell fogadniuk".
Felhívnám a figyelmedet, hogy "mi" kb. százan, százhuszan vagyunk, akik itt alkalmanként beszélgetünk, de mi sem értünk MINDENBEN egyet. Ez természetes, nem baj, erről majd később.
Szerinted "a pártok", azok mik? Én magam ismerek egy csomó MSZP, DK, Párt (a néhai fiatal demokraták), Jobbik, PM, Együtt tagot - emberek akik úgy vélik, hogy a legfontosabb ügyekben az adott párt céljaival egyet tudnak érteni, azért tenni is hajlandók. Ja, bocs: kétágú KDNP-sel még nem találkoztam... Botkával,illetve az általa képviselt habitussal az a legnagyobb bajom, hogy felült erre a korlátolt, merev vonalra, aminek a lényege, hogy neorbán.
Bocs, de leszarom, hogy miket delirál a mai magyarországi kormányfő.
Annyiban kellene csak megegyeznünk, mi a legfontosabb 3-4 kérdés, amiben nem engedünk, és amit ez a csökött, ostoba bagázs minden áron - amit persze nekünk kell megfizetnünk - akadályoz.
1 Föderális Európa - vagyis Európai Egyesült Államok. (A nemzetállam egy baromság - mint a májból készült áldozati ostya, vagy a szalonnás pászka.)
2. Szigorúan szekuláris állam - vagyis semmilyen egyháznak köze nem lehet az állami feladatokhoz és az közpénzekhez.
3. Plurális (a különböző nézetek egyenjogúságán) alapuló társadalom, amelynek tagjainak joguk van az emberi méltósághoz és élethez.
4. Tervezett piacgazdaságon alapuló gazdaság. A kapitalizmusban majd 100 éve létezik tervezés, az ötvenes évek óta igen erőteljes beavatkozás a spontán folyamatokba. Csak amíg a feudálszocializmusban a tervek inkább a vágyakat vetítették ki, addig a piacgazdaságokban a körülményeket alakították a tervezéssel - több-kevesebb sikerrel.

hello írta...

Nagyon kedves vagy, Kibic, mint mindig, hogy ilyen készségesen segíteni akarsz, köszi, de nem akkora gond, mert remélem, előbb-utóbb a normál képkezelő jobb belátásra tér, és újra működőképes lesz.

Már írtam nekik, hogy javítsák ki a programjuk hibáját!

1970 írta...

"4. Tervezett piacgazdaságon alapuló gazdaság. A kapitalizmusban majd 100 éve létezik tervezés, az ötvenes évek óta igen erőteljes beavatkozás a spontán folyamatokba. Csak amíg a feudálszocializmusban a tervek inkább a vágyakat vetítették ki, addig a piacgazdaságokban a körülményeket alakították a tervezéssel - több-kevesebb sikerrel."

Kedves talalom!

Ez olyan, mint a rendszerváltó elit megmondóembereinek sületlen dumája. Amikor ki kellene már mondani, mit tolt el a rendszerváltás, mi minden működött jobban azelőtt, de ugye nem lehet ilyesmit kimondani, mert hát kiégne a nyelvük a szájukból:), na akkor jön ez a nyakatekert, üres szöveg. "Feudálszocializmus", meg a mostani "csodás" kapitalizmus Trump-pal, meg a többiekkel (hogy a hazai még "gyönyörűbb" változatáról ne is beszéljünk). Hát, persze...

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves talalom!

A mi = szavazók. A pártok pedig ki kell szolgálják a mi=szavazók érdekeit, nem létezhetnek csak úgy, l'art pour l'art. Pedig úgy fest, így működnek, mi (=szavazók :)), mintha csak a toll lennénk a sapkájukon, amit vagy viselnek éppen vagy nem, kedvük szerint.

Szerintem fordítva kell mennie a dolgoknak - a pártok elvileg szakmaszerűen űzik a politikát, mondhatni politikusok.
Ezért azt kellene felismerniük, hogy mi lenne előnyös a népnek ebben a helyzetben. Ha nem lenne a Fidesz, akkor 0,5-16 % szavazó véleményére kellene figyelniük (bár, úgy érzem, ezt sem űzik túl hatékonyan), de most, ebben a helyízetben fel kellene ismerniük, hogy a szavazók 55-60 %-a a cél.

Amelyik ezt a lapot nem veszi, ne játsszon!

Tök mindegy nekem, minek hívják magukat - amelyik egyedül indul az számomra fideszes. Most a palettán ilyen az LMP, a MOMENTUM és az némi pávatánccal tarkítva az MSZP.

Én ezekre biztosan nem szavazok.

Erre szokták azt mondani, hogy akkor a Fidesz nyer. Mert, ha rájuk szavazok nem?? Tán az LMP Hadházyval, Szél Bernadettel és az összes jövőbeli tervükkel fenébe küldi a Fideszt? A Momentum? Ne vicceljünk már!

Ezek az önmagukat okosnak mondó pártok úgy gondolják, hogy 2017-ig megnyerték a szavazók 25-30 %-át, csak még nem mérik a közv.kutatók?

A 1-4. pont - nekem tetszik, de ki fogja megcsinálni, amíg Polt ott ül, ahol, amíg Orbán Döbrögit játszik, amíg a bajszos képviseli az országunkat, mint köztársasági elnök?

Nem az lenne a cél, hogy fidesztelenítsünk és az ehhez szükséges jogrendszert, államgépezetet, stb. visszaállítsa a mi = szavazók nevében egy olyan társaság, aki ehhez ért is?

talalom írta...

Kedves valaki, aki...
"A mi=szavazók." Ja, és ezeknek a többsége ma a Pártra (a néhai fiatal demokraták szövetségére) szavazna. Azért vannak pártok, (és nemcsak 1 db), mert mi szavazók nem vagyunk egyformák. Nem azonosak az érdekeink, a felfogásunk stb. A többpárti demokráciának az a jellegzetessége, hogy nem feltétlenül nekem van igazam. Teljesen mindegy, hogy egy döntést a Politikai Bizottság vagy a Centrális Erőtér hoz meg - baromi nagy a tévedés (részrehajlás) kockázata, ha nincs demokratikus kontroll.
1970!
Végigéltem, viszonylag közelről láttam, hogyan, miért vesztette erejét az "új gazdasági mechanizmus". A közhiedelemmel ellentétben a szovjeteknek volt ehhez a legkevesebb közük. Sőt a KGST zárt világa éppenhogy kedvezett a magyar gazdaságnak: vakok között félszemű a király. Sajnálom, de az újraelosztáson kívül semmi nem működött jobban. Ha 1970 a születési éve,akkor nem emlékezhet. De már az 1975-ös pártkongresszuson sokan szinte könyörögtek: termelj jobban! Kádár maga mondta: csak azt lehet elosztani, amit megtermelünk. Az első olajsokk után voltunk: ez pedig a szovjet exportunkra is kihatott: romlottak a cserearányok, több árut kellett adnunk ugyanannyi energiáért. Akkor kezdődött az eladósodás. 79 körül jött a második olajsokk: csak adósságból tudtuk az életszínvonalat valahogy tartani. akkor lett a második brutális áremelés: 69-ben volt az első. De akkor sem nyúltak a kenyér, tej, liszt árához. Állandó volt az áruhiány: élelmiszer volt,ezért voltunk a legvidámabb barakk, mert másutt az sem volt. De egy jó ruhát, cipőt, tévét, mosógépet, gyerekjátékot vadászni kellett. Ez engem nem nagyon zavart, mert minden olcsó volt. Én nem vágytam neonszínű izére (ma is kitör a frász miattuk). De nem volt lakás, telefon, autó, tégla és cement. Persze mindig akadt mellékút: nagy úr volt az eladó - ment a blokk alatt a pénz, hogy legyen. Nagy úr volt a gázszerelő is: egy hétvégén megkereste svarcban az egész havi fizetését: miközben az állami cég szerszámát, anyagát használta, és adót sem fizetett. Pont úgy, mint a szinte változatlan egészségügyben ma is. Én nem voltam túl lelkes: láttam, hogyan verik szét a szakszervezeteket maguk a melósok, ahelyett, hogy alkalmas vezetőket választottak volna. A törvényes lehetőség akkor még megvolt.
Nem volt rossz sorom - bár 10 évig laktunk nagymama konyhájában, meg szoba-konyha szükséglakásban, és végül mégis csak protekcióval vehettem lakást. (Én marha, mennyit spóroltam volna, ha 10 évvel korábban, ingyen kapok tanácsit ugyanezzel a protekcióval.)
Nekem nem volt rossz életem,ahogyan sokaknak sem. De az elosztási viszonyok a gátlástalanoknak kedveztek akkor is. Őszintén? Nem tudom, mit kellett-lehetett volna tennünk, hogy kevesebb szenvedéssel járjon a változtatás. Úgy gondolom, ha sokan megértették volna, hogy a közösség nem arra való, hogy kiszipolyozzuk az előnyeit és ellépjünk a hátrányai elől,talán könnyebb lenne most is. Ami igazán keserít: azt vártam, hogy majd a fiaink generációja okosabb lesz. Hááát, nem.

talalom írta...

Bocsi. 1970! Egy Trabant 38 ezer forint volt (újan, kb. 3-4 évi várakozás után),az én kezdő szakmunkásfizetésem meg 1400. Több, mint két évi teljes fizetésem. (Ezért van A kategóriás jogsim is: használt motorra futotta.) Ja, a használt autó - úgy 3 éves koráig DRÁGÁBB volt, mint az új. A nővéremék csak az első Zsiga árát spórolták össze: azután már a várakozási idő alatt bejött új kocsit a régi árából fizették ki, és maradt még pár tízezer forintjuk is.
De. Egy pamutbugyi ára 40 forint volt (kb. 5 órai bérem) - a nylon 25, de ki bírta azt hordani? Ma 400 forint a kínai vagy török áru. De ezzel tönkrement a magyar pamutipar. Ötezer volt egy Orion tévé - kéthavi erős fizetés. Ma 100 ezerért megkaphatja - tönkre is ment az Orion. Mellesleg azért, mert az ötezer mellett is veszteséges volt, csak a Varsói szerződés hadserege számára készített telefonhálózaton volt szép nyereség. A VSZ felbomlása okozta a teljes magyar híradásipar vesztét.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Kedves talalom!
Most is egyetértünk, kivéve abban, hogy a többség a Fideszre szavazna. kb.25 % nem többség.

Nem is gondolom, hogy az "egy az ország, egy a zászló" az élet alapja, de azt látni kell, hogy Orbánék csak ezzel tudták kifordítani a helyéből ezt az országot. Felismerték, mit kell tenniük. Az a véleményem, hogy most itt sincs más lehetőség - 1:1 ellen, de nekünk még ott a Jobbik is, tehát 1:2 ellen.

Ezért nem játszhatunk "demokratikus" választásokat 2018-ban. Ezért nem lehet a "baloldali" szavazatokat összeadogatni - ez most vesztést jelent. Ezért nem jó Botka kampánya, s ha a DK is erre kapcsol, akkor az is csalódás lesz. Az LMP szintén ott tart a 2 %-ával, hogy szavazókat gyűjt, mert ők a "még be nem sározódottak", "az újak" pártja. Ezzel próbálkoznak, de mint tudjuk, a magyar embertől nem áll távol a stikli - aki csal, lop, az legfeljebb "szemfüles, életrevaló", ha van egy kis sármja. Ezzel nem fogják meghatni az emberek többségét. Ezért nem működik ez Botkánál sem.

Egyre érzékenyek, ha észreveszik, hogy könyékig turkál valaki a zsebükben. Szerintem eljutottunk oda, hogy ezt gyakorlatilag már mindenki látja. Van másfél millió (szerintem csak 7-800 000), akit ez sem érdekel, mert "Csak Fidesz, tűzön-vízen át". Van újabb kb. 800.000, aki Jobbikos, utálja a Fideszt, és gyűlöli a liberálisnak mondott baloldalt - ha úthengerrel mész át rajta, akkor sem szavazna át.

A maradék nem a kisebbség, hanem a többség, akiket arról lehetne meggyőzni, hogy a Fidesz el kell takarítani a hatalomból. Ennél többre nincs is idő.
Telerakni plakátokkal az utcákat - Orbán a választások után el akarja törölni a nők negyvenéves nyugdíjazását!, Orbán Várba költözős 200 milliárdjából kétmillió számítógépet lehetne venni az iskoláknak!, Mészáros Lőrinc egy hónap alatt költ annyi pénzt, amennyi egy tízezer fős város éves költségvetése! Tényleg őket akarod?, stb. A4-esekkel, A3-asokkal, nem kell mindig óriásplakátban gondolkodni.

Ehhez kell egy "csapat", akire lehet szavazni, akikről azt lehet mondani Mari néninek, hogy ezek kiebrudalják Mészáros Lőrincet a rászabott lehetőségek világából. Ezt érteni fogják. Ennél többet, ne akarjunk.

Nem ígérhetik, hogy elszámoltatják őket, mert ez ennél sokkal nehezebb kérdés, hiszen átalakították a jogrendszert. Csak a pénzek további áramlását lehet leállítani, talán valamennyit visszahozni - azt is nagyon hosszú idő alatt - és békülni kell azzal a gondolattal, hogy ez volt a tanulópénz az országnak, hogy nem lehet éveket várni azzal, hogy fellépjünk ellenük - hiszen már a magánnyugdíj megtakarítások elhappolásánál ordítani kellett volna, sőt a deviza árfolyamok szándékos felsrófolását komoly haragnak kellett volna kísérni, de ez a "nagyon okos" ország azzal volt elfoglalva, hogy most a mi pénzünkből mentik meg azokat, akik átgondolatlanul vették fel a hitelt? Aztán itt le is ragadt. A fiúk közben negyvenmilliós lakást vettek a 3 éves gyereküknek.

Ne várjuk, hogy ez az ország a farka alá csap, és holnap úgy kel föl, hogy okos lesz, intelligens és előrelátó.

Azt lehet megmutatni, hogyan lopják meg, azt lehet megmutatni, ki lesz az, aki ezt megállítja. Azt kell megmutatni, hová kell húzni az x-et, és ha odahúzta, mehet vissza tévézni.

Rossz véleményem van az emberekről? Nem, csak ismerem a többség véleményét. Csak reális vagyok. Én imádom ezt az országot, de az emberek, mint a birkák, olyanok az utóbbi években. Szerintem túl sokat akarsz tőlük azzal, ha ilyeneket mondasz, hogy "demokratikus kontroll". Nem értik. A lényegről szabad csak beszélni, és olyan embereket felkérni a változtatásra, akikben bízni lehet, akikben bíznunk kell, hogy felépítik azt a bizonyos "demokratikus kontrollt", mert elég okosak hozzá, mert ha nem ezt tesszük, Orbánék maradnak.


talalom írta...

Kedves Valaki, aki...
Először is köszönöm, hogy megtisztelsz a válasszal. Másodszor elnézést a többiektől, hogy mi itt hosszan fecsegünk - nyugodtan ugorják át, vagy ha van mondandójuk, szóljanak bele.
Én is a környezetemben tapasztaltak alapján beszélek (Pest, külső kerület). Itt erős a demokratikus ellenzék, legutóbb 0,2% szavazattal maradt le a közös ellenzéki jelölt (mszp-s). Nem is a Párt (a néhai fiatal demokraták) győzte le,hanem a kamupártokra adott pár tíz szavazat hiányzott (54 darab az ötvenezres választó kerületből).
Úgy látom, hogy a Pártra szavazókat - nemcsak a híveiket - meg sem rendíti a sok-sok százmilliárd, csak legyintenek - azok is loptak. Bizonyára volt ilyen is: eddig egyedül csak mszp-s politikus ült pályázati pénzek szabálytalan felhasználása miatt. Ez a "lopás" szerintem amúgyis hamis dolog - nem tolvajlásról van szó, súlyosabbról.
És ezeket sulykolják "ellenzéki" fórumok is, fel sem vetve: ugyan hasonlítsuk már össze: mi épült, milyen szociális intézkedések történtek 2002 és 2009 között, és milyenek '10 és '17 között. Gyurcsány Ferenc nem véletlenül akarta a pártfinanszírozás ügyét tisztázni: most látjuk a következményeket. Ha állami pénz áramolhat pártpropagandára, csak a hatalmon levők "jószándékán" múlik, az ellenzék szava eljuthat-e bárhová.
De rosszabb a helyzet vidéken. Egy független, de magát "baloldalinak" valló polgármester és a testülete beszélt arról, hogy mennyire jó ez a kormány, hiszen "ad" legalább közmunkát, és az 50 ezer forint is több a semminél.
A Párt feje (a néhai fiatal demokrata), nem a társadalom irányításában tehetséges, hanem a politikai technikák ismeretében. Nem kínlódik más eszmék, utak cáfolatával: neki elég az a két és félmillió, aki rászavaz. 12 éve volt arra, hogy kiszámolják a háttéremberei: melyik választókerületet kell átszabni,hogy a végén több szavazata legyen. 8 évébe került, de kinyírta az összes nemzeti, meg jobboldali pártot. 1998-ban a néhai Fidesz hat párt koalíciója élén szerzett többséget - a legutóbbi szlogenje "Csak a Fidesz!" A kdnp fityegőt senki nem veszi komolyan, ők maguk se, de kell a klérus (és a teljesen nácivá züllött református közösség) támogatása, ami falun jobb propagandista, mint a tévé.
Szinte biztos vagyok abban, hogy a fentiekkel egyet értesz: de nem tudom, hogy lehetne a nyilvánosság támogatása nélkül többséget szerezni.