2017. július 10., hétfő

KÉPMUTATÓ ELJÁRÁSOK

A beteg nehezen fért be az ajtón, hóna alatt cipelt lába állandóan beleakadt az ajtófélfába.
- Jó napot kívánok, mondta, miközben kezével az asztalra támaszkodott, az ortopéd sebészetről küldtek, egy röntgen-felvételre lenne szükségük az ott dolgozó orvosoknak, úgy hallották, hogy itt van ilyen készülék!
- Természetesen van, mondta az Állatorvostudományi Intézet Mangalica Osztályának osztályvezető főorvosa, minket a Nemzet Disznajának nevében eljáró stróman támogat,  hát hogy ne lenne?
Az Ön számára ellátást nyújtó intézménynek talán rosszabb a műszerezettsége és a gépparkja?
- Hát igen, konkrétran nincs semmiféle gép, semmiféle eszköz, egyedül az alagsorban dolgozó Gyuri bácsinak van egy multifunkcionális vasfűrésze, ami attól multifunkcionális, hogy a húsvéti sonka csontját is azzal szokta elfűrészelni, de a szabad kapacitással az ortopléd sebészet rendelkezik.
Igaz, az eszköz meglehetősen beszűkíti a felhasználás módját, de büszkén mondhatom, senki sem táviozik ellátás nélkül, a penge még szinte zsír új, úgy viszi a lábakat, mint a lézer.

- Hát igen, de akkor végülis miért jött jóember?
- Köszönöm kedves érdeklődését, a másik lábamról szeretnék egy felvételt csináltatni, mert megcsípett egy szúnyog, és már így is úgy érezem magam, mint egy egyhengeres Trabant, mi lesz, ha a szokásos eljártást alkalmazzák?
- Mi lenne, hát úszhat a boldogságban, önben testet ölt minden férfiember örök álma, földig fog érni a farka!

- Bizonyára én lennék a nők álma!
Ilyenkor bánom, hogy nincs kockafejem, mert ha az lenne, megállna a fejemen a koktélospohár is!
- No, ne bánkódjon, szorítsa csak erősen a lábát a hóna alatt, el ne hagyja - kicsit várakoznia kell, ugyanis jött egy beteg, nyitott mellkassal vár egy CT-re, természetesen meg fogja kapni, hiszen jelszavunk: legyen úgy, mint régen volt!
Régen is a betegeket Kaposvárra hordtuk, ott volt ugyanis CT készülék a marháknak, igaz, akkortájt előbb készítettünk felvételeket és csak aztán kezdtünk hozzá a szívműtéthez, de hár változik a világ, fejlődik az orvostudomány!
Régen a szülésnél is bent tartottuk három-négy napig a babát, ma már tudjuk, hogy ez felesleges flanc volt, a bébi megfigyelését és ellátását majd elvégzi a nagymama, a kismama meg ugorjon csak ki az ágyból, paraszti ősei a mezőn szültek, aztán befejezték a kapálást, csak semmi kényeskedés!
Innen már csak egy lépés a bábaasszony, szülés a pihe-puha dunnás ágyban, és kettő a sámán az ő dobjával, melyet gyógyhatásúlag püföl a néhai Ráró kifőzött lábszárcsontjával!
- Hát bizony a NER sem oldhat meg mindent, a zsákfalvak rendelőiben nincs még mindenhol CT!

Na igen - habár ez a beteg az Országos Kardiológiai Intézetből érkezett, a szakszerűség kétségbevonhatatlanul érzékelhető, a beteg mellkasa ki van tömve kóccal, a szívét meg egy CBA feliratú nylonzacskóban, egy befőttesüvegben hozza, ott dobogja rendületlenül, hogy Vik-tor! Vik-tor!
Bár most mintha a folyamatos füttyöt gyakorolná: biiiiiiííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!
- Hogy egy országos inttézetben, a szakma fellegvárában a huszonegyedik század első negyedében ne legyen ilyen alapvető eszköz - hát, ha nincs CT, miért nem csináltak neki PET-CT-t?
- Az sincs, sajnos...
- Hát akkor MRI vizsgálatot?
- Ne kísérletezzen - az sincs!

- De ultrahang már csak van?
- Persze, lakik néhány denevér a padláson!
- Hát akkor mi van?
- Fonendoszkóp, de azok az orvosok, akik olyan fiatalok voltak, hogy még hallottak, már régen Londonban hallgatóznak.
A múlt héten is eltemettek egy beteget, mert az orvos, aki megvizsgálta, teljesen süket volt szegény, de a fül-orr-gégészet nem tudta ezt hitelt érdemlően diagnosztizálni, ugyanis a süket-szobát már régen felhasználták az anyag és eszközigénylések másolatainak tárolására, a rezidens meg éppen ebből a stúdiumból bukott meg az egyetemen...

- Érthetetlen, hiszen a dunaparti műugrótorony árából minden problémát meg lehetne oldani!
- Téved, a műugrórtorony a tervek szerint egy épület lett volna, de mire felépült, addigra csak az állványzat maradt, a közepéről az épületet kilopták belőle - így legalább felülmúlhatatlanul randa.
Igaz ebben az országban épült már lépcsőház lépcső nélkül, hogy az óbudai,  Bécs felé kanyarodó kéményről ne is beszéljünk...
Mindenesetre erről legalább le lehet ugrani, mint ezt a kivitelező vendégmunkások bizonyították is!
- Itt migráncs vendégmunkások is dolgoznak?
- Természetesen, csak nem beszélhetnek, lefeljebb csak annyit, hogy bazzeg, és Viktor!
De a kettő között hosszabb szünetet kell tartani, és a Viktort áhítattal kell kiejteni, mintha azt mondaná, hogy bozse moj!

- Hát ez van, nem is tartom fel tovább, ez a láb is itt egyre büdösebb...
- Nem csoda, a láb is fejtől büdösödik, mint tudjuk... 



:O)))

6 megjegyzés:

1970 írta...

"Szép", új jelen:)))

Promenad írta...

Ezt akarta az istenadta nép !
Söt,ezután is ezt akarja,ha beledöglik is !

Cereus írta...


Nem hiszem, hogy magam és sok millió társam annyira lebutult volna , hogy ezen a bomlott agyú hőscincéren ne látnánk át. Mert a gazemberségét már az anyatejjel szívta magába.Próbálták tanítani, taníttatni sok pénzen pl. Soros György is. Mindhiába ! Ez a pocakos akarnok már sok bajt okozott és hoz országunkra. Ezért kérem jól fizetett képviselő barátaimat
hogy kezdjétek el "értékelni" beszarás és taktikázás nélkül hitelesen, ennek a lénynek egymás után szép sorba kíméletlenül a bűneit!
Persze aki közületek is bizonyíthatóan csaló, vagy tolvaj volt, meg a simlisek azok ne próbálkozzanak ne menjenek ki a napra, mert ők még többet árthatnak ha lelepleződnek!

1970 írta...

"Próbálták tanítani, taníttatni sok pénzen pl. Soros György is. Mindhiába !"

Kedves Cereus!

Én azt gondolom, hogy legalább ezért nagyon-nagyon és mélyen magába kellene szállnia Sorosnak. Mert nem hiszem, hogy nem érzékelte, látta, milyen ez az ember és milyen ez a rohadt társaság. Igen komoly felelőssége van abban neki is, hogy hazánkra szabadította ezt a gyalázatos bandát. (És ez teljesen független attól a gusztustalan és gyomorforgató kampánytól, ami most ellene folyik!)
Nem véletlenül nem hiszek egyetlen olyan embernek, társaságnak, szövetségnek, stb., amelyik egyetlen másodpercig is kapcsolatban volt ezekkel, szövetkezett velük, vagy akár csak egy elcseszett pillanatban rájuk szavazott. Ezek az egyének, szervezetek mind mind egy "morzsányival" hozzátettek hazánk lepusztításához. Sajnos - ezzel - Soros is...

NewTiborc írta...

Tisztelt 1970!
Kicsit mellé lőttél. Szerintem nem a Sorosnak kell magába szállnia, hanem a Kéry et-nek és társainak. Ugyanis a Soros csak a zsozsót adta, a fiatalurakat pedig az említett urak "nevelgették". Elsősorban nekik kellett volna látni a jellemhibákat. Sőt a Kéry odáig jutott, hogy a 2010-es győzelem után azt nyilatkozta, hogy végre egy jó miniszterelnök aki majd rendbe teszi az országot. Gondolom egyetértesz, tévedett, de nagyon. A mai napig nem jutott eszébe, hogy beismerje a tévedését és bocsánatot kérjen. Inkább még most is ossza az észt, mintha semmi sem történt volna.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Sajnos nem hiszem, hogy mellé lőttem volna, mert Soros a rendszerváltás tájékán valahol ugyanezt gondolhatta erről a bandáról, mint Kéri (és egyébként sok más megmondóember is).
Kéri (és a többiek) megítélésében egyetértünk, de ez nem menti fel a szememben Sorost (ahogyan azokat sem, akik bármilyen módon is, akár egy pillanat tört részéig is, de támogatták ezt a gyalázatos bűnöző társaságot).