2017. július 12., szerda

KÉT VÁLASZTÁS MAGYARORSZÁGON

Az egyik egy parlamenti választás lesz, melynek alig lesz tétje, hiszen minden résztvevő előre lefutottnak prognosztizálja az eredményt, a majdani győztes kihívói (lásd falusi kocsma: gyere ki a hóra bakker, játsszuk le...) arról nevezetesek, hogy nem a majdani győztest hívják ki, hanem egymást csépelik székkel, asztallábbal.
Az úri közönség pedig ezt a mérkőzést figyeli árgus szemekkel.
Ez legalább szórakoztató, míg az első választás inkább lehangoló, hiszen azon az egyik résztvevő mozsárágyút húz maga után, míg ellenfele kezei hátra vannak kötözve, a lábai gipszben, szája ragtapasszal leragasztva, a bíró pedig a majdani győztestől kapott hatlovas hintón érekezik a szorítóhoz - nincs itt kérem semmi izgalom...



Bezzeg a másik meccs, ahol az igazi verekedés folyik, az aztán izgalmas a javából!
Ott a behemót langaléta óriási parasztlengőkkel próbálja eltalálni az idők folyamán már kissé lelassult ellenfelét, akit személyesen ő választott ki a készletből.
Ezt ő felhozó mérkőzésnek szánja, úgy véli, hogy a még mindig neves, de politikailag koros és többszörösen agyonvert ellenfél alacsony kockázatú legyőzése fényezné az ő nimbuszát, növelné esélyeit egy majdani tétmérkőzésen.
Azt persze elfelejti figyelembe venni, hogy ellenfele vereségeit a kocsma előtti tömegverekedésben szenvedte el, melyben ő is résztvett annak idején, mint csapattársa a majdnem megboldogultnak, de akkor fizetett nézőnek nyilvánította magát
Ezt a kellemes pozíciót meg is tartotta egészen addig, mígcsak a közönség - megunva beszariságát - el nem zavarta a ring mellől.
Akkor megijedt, hiszen veszélybe került a megélhetése, merthogy ez egy olyan ország, melyben vannak, akik miniszterelnöknek születnek és a miniszterelnökséghez értenek, meg vannak, akik a polgármesterséghez.
A közös, hogy mindkét esetben kell egy klub, melyet ő nem tudott megvásárolni magának,  az ő klubjának mások a tulajdonosai - hajdani csapattársa és mai ellenfele is ezen bukott el annak idején.

Mindenesetre ezt a meccset hoznia kell, számára ez élet-halál kérdés, csak hát még ellenfelénél is rosszabb taktikus, a klubvezetésen belüli ellenfeleit talán fel sem ismeri, nem, hogy le akarna számolni velük.
Márpedig a klubjából már nehéz lenne megint két klubot csinálni, fogy a tagság, más kivezető út meg  nem látszik a helyzetből, ha esetleg cipóra verik amúgy is jóllakott napközisre emlékeztető képét...
Ellenfelének sok választása nincs, verekednie kell, abban meg már van gyakorlata, emellett a politikában nem csak pankrátor és reménybeli pantokrátor, de másodállásban hosszú évek óta ő tölti be a homokzsák szerepét is, a máglyára is őt szokták felültetni - ütésálló és sütésálló.
Persze neki is fontos a győzelem, de neki nem annyira, hiszen a behemót már alapból szert tett egy vereségre, mikor engedett a szirénhangoknak és súlyzóval pofánverte őt, mert elhitte, hogy ez a főmérkózésen a győzelemhez vezető út.
Azt gondolta, ha ő nem szereti a mára már második helyre visszaesett általános okot és közellenséget (első Soros...), akkor annak hívei majd besorolnak mögé, ezzel tanúbizonyságát adva, hogy mennyire nem ismeri a magyar politikai pártok szekta-jellegét, és a magyar választó működési elvét.
Tulajdonképpen ellenfelének nem is kell ütnie, elég csak elmozogni előle, kiütik őt majd saját klubjának vezetői, a klub annaleseiben pedig a nevét csupa kisbetükkel szedve, lábjegyzetben említik majd, mint a feloszlás előtti utolsó éremesélyes, de csalódást okozó versenyzőt.


A szorító mellett is üldögél egy versenyző, nadrágja csillámbarbie-rózsaszín, ölében egy kiscica dorombol.
Várja, hogy történjen már valami, mert ha történik, akkor ő kéznél van, és az a kéz nem Orbáné, akin mára teljesen elhatalmasodott betegsége, és átköltözött egy párhuzamos univerzumba.
Nincs vonaglás, csendes üldögélés van, ő maga a békés alternatíva arra az esetre, ha a miniszterelnök leharapná a bögre fülét a reggelinél, merthogy az a legjobb falat...
A mérközés mellett, a szorító tövében kis játszótéri családi egyesületek és baráti társaságok versenyzői próbálják magukra vonni a nagyérdemű figyelmét, leginkább a szorítóban harcolók bokájába próbálnak beleharapni, kevesen érnek fel közülük odáig.
Libacombot szerettek volna enni, de liba számukra nincs, csak hattyú, de az is néma, ezért nekik kell a hattyúdalokat eldalolni, már látom is lelki szemeimmel. amint - bosszúból - lepisilik a Parlament oroszlánjait.
Nagy veszteség éri a magyar társadalmat, végig lehet majd menni a Belvároson anélkül, hogy kerülgetni kelljen torzsalkodó csoportjaikat.
Majd lesz velük valami, pályafutásukat vélhetőleg mint polgárjogi harcosok folytatják, és abból élnek majd, hogy a pártok feleslegességét és kártékonyságát hirdetik.
Amiben igazuk is van, hiszen itt nem pártok között kell választani, hanem tehetségesebbnél tehetségesebb vezérek között, kiknek jelentős része szűznemzéssel fogant, vagy maga Orbán, a  Szent Sperma termékenyítette meg pártjukat.  


De jó  is itt élni, a magyarok istenének eme megszentelt földjén,  ahol ugyan mára a fehér lóból is csak egy darab maradt, de él magyar, áll Buda még.
Sőt!
Már erkély is van rajta...

:O)))

7 megjegyzés:

pleinair írta...


Remélem, az Mszp-t megmenti a feloszlástól a józanság, amit Molnár Zsolt képvisel. Csodáltam az erőszakos behemóttal szembeni bátorságát, mikor a tegnapi Egyenes beszédben kijelentette, hogy elfogadhatatlan Gyurcsány és a DK kizárása az együttműködésből.

A klubokból pedig szerintem nem csinálható kettő, vagy több.
Klubszakadás akkor következik be, ha a tagok érdek nélkül, morális megfontolásból kénytelenek elhagyni a romlás jeleitől bűzlő klubjukat. Pláne, ha az ősklub megtisztulás szándéka helyett az elhallgattatásukra, és kiszorításukra törekszik.
(Láttunk már ilyet, csak hát feledékenyek vagyunk.)

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Már többen többször mondtuk, hogy az össze-vissza vagdalkozással csak a Fidesz malmára hajtjátok a vizet.
Mindenki más - akit megcéloztál eddig csak veszített rajta. Jelesül az a 60 ember akinek ebben a pillanatban ez tetszik, holnap biztosan nem szavaznának az MSzP-re, de lehet, hogy a DK-ra sem. Így aztán tevékenységed sikeresnek mondható - ha ezek elriasztása volt a célod.
Ha ébresztőnek szántad, akkor rossz űton jársz, mert azok akiket ébreszteni akartál, azok jószerivel oda se figyelnek rád.
Neked arra kellene koncentrálnod, hogy gyegítsed a hitet azokban, akik ma még csak a Fideszben hisznek és erősítsd azokét, akik már most ia mást akarnak, csak a hozzád hasonló váteszek áldozatos munkája eredményeképpen teljesen el vannak bizonytalanodva.
A teljes siker így sem biztos, de egy esélyt kapnának Tőled azok akik egyébként figyelnek Rád és akik ma a hitüket elvesztve bizonytalanul kóvályognak a világban
Ehhez kívánnék neked sok sikert és eredményes munkát
KCsJ

hello írta...

Rég jártam arra - kész az erkély?

pleinair írta...


Nagyobb figyelem kell a szimbólumok megértéséhez, mint egy egyértelmű, direkt módon megfogalmazott íráséhoz. Talán ezért kevés a hozzászólás, mert talán kissé lusták vagyunk.
Azt hiszem, ezt a blogot egyszerűen a mély keserűség íratta Pupuval. (?)
Nem ébresztőnek szánta, mert belefáradt a számtalan, hiábavaló ébresztésbe.

Ma láttam Egonnál Molnár Gyulát. Még mindig csak az tudta szajkózni Gyurcsányról, hogy
"többet visz, mint hoz."- és ezzel az egyszerű tőmondattal le is söpörte Molnár Zsolt szándékát az együttműködésre.
Mióta Molnár Gyulát a behemót saját fenekébe gyömöszölte, azóta Gyula nem lát ki belőle.
Pedig milyen normális volt, mikor az Mszp elnökévé választották!. Drukkoltam neki, és örültem, mikor a most szajkózottak ellentétével lépett a párt élére.

pleinair írta...


"Azt gondolta, ha ő nem szereti a mára már második helyre visszaesett általános okot és közellenséget (első Soros...), akkor annak hívei majd besorolnak mögé, ezzel tanúbizonyságát adva, hogy mennyire nem ismeri a magyar politikai pártok szekta-jellegét, és a magyar választó működési elvét"

Nem a magyar választó működési elvéről feledkezik meg "behemót", hanem saját megegyezést, összefogást romboló és elutasító bunkóságáról. Arról, hogy a kormányváltást akaró választó nem kívánja csöbörből vödörbe lavírozni magát. Egy parasztlengővel indító, öntelt dúvad mögé nem lehet felsorakozni. Ezt felejti el TGM is.

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Igazán megtisztelő számomra, hogy blogod mai témájául az én tegnapi blogbejegyzésemet választottad. Remélem nem veszed zokon, de mondanivalód lényegét tekintve kevés dologban értek veled egyet.
Nem vagyok hivatásos propagandista, nem is voltam soha. Én csak egy egyszerű "paraszti" ésszel gondolkodó öreg nyugger vagyok, aki a mai állapotokat tekintve még egyáltalán nem látja a körülötte zajló folyamat végét.
Pedig Ti váteszek mindent megtesztek a tisztánlátás érdekében. Ti ezt már akkor megjósoltátok, amikor még az egész el sem kezdődött.
Ez már eleve kudarcra van itélve - mondtad Te és a hű követőid (innen a többes szám).
Botka már a fellépése előtt is bírálat tárgya volt, most pedig Ő maga a két lábon járó ördög.
Nektek senki sem jó, ezt a idők során már többször bebizonyítottátok. Liberális - demokrataként váltig azt állítjátok, hogy a kormányváltás legfőbb akadálya a baloldal "töketlen" viselkedése, kollaboráns magatartása.
Azt, hogy számotokra ki lenne alkalmas arról még szó sem esett, mert azt Ti is jól tudjátok, hogy ez nem kívánságműsor, itt mindenkor a meglévő készletből kell választani.

Azt bizonyára tudjátok, hogy a Fidesznek legfőképpen miben rejlik az ereje? Hát abban, hogy őket belülről nem kezdi ki senki, tagjaik kezét csak a legvégső esetben engedik el és abban a végsőkig következetesek, hogy mindent a sikernek kell alárendelni.

Ez ezen az oldalon nincs, Itt mindenki mondja a magáét nem törődve azzal, hogy ezzel az általa valójában favorizált közösségnek többet árt mint használ.
A bírálat ugyanis elsősorban nem azt éri el, akinek szól. hanem azt, aki ebből próbál meg tájékozódni és ahogy az idő halad egyre inkább fogalma sincs, hogy egyáltalán mi történik körülötte. Ezután levonja a következtetést: - ez a baloldal - ha már PuPu-ék is ezt mondják - egy lúzer társaság, akkor inkább maradjon a Fidesz.

Befejezésül csak három közmondás:
- mindig csak "NYUGTÁVAL DICSÉRD A NAPOT"
- "HA SEGÍTENI NEM VAGY KÉPES,AKKOR LEGALÁBB NE ÁRTS!"
- vannak helyzetek amikor "HALLGATNI ARANY!"
Szeretettel jegyezte:
KCsJ

Névtelen írta...

neveletlen

Ezt a TGM cikket még nem linkelte be senki, tessék, lehet az ötleten morfondírozni.

http://hvg.hu/itthon/20170711_TGM_ellenzeki_partok_valsag_MSZP_Botka

Talán józanabb megfontolás, mint a Jobbikkal kötendő szövetségről álmodozni, mint ahogy ezt a blogon is sokan tették. :)