2017. július 6., csütörtök

KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL

A Fidesz vezetéseként is ismert Nemzeti Elmegyógyintézet üzemi hőmérsékletre hevült és bekapcsolta a turbót.
Orbán meglengette a nyelvét, Kövér felöltötte legszigorúbb tekintetét, megpödörte Európa-konform bajszát és  összevonta szemöldökét.
Miután ápolói nem figyeltek fel heveny állapotrosszabbodására, hirtelen felindulásból elkövetett jövendölésbe kezdett, imigyen: "Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt" – jelentette ki szerdán, a Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.
A szabadegyetem egyébként Szlovákiában került megrendezésre, külföldön mégiscsak könnyebb a baromságokat eladni, mint itthon, ahol már minden normális ember hányingert kap ezektől a göbbelsi tirádáktól.



Ami azt illeti, a Soros-féle szervezetek és a magyarországi ellenzék koalíciója nagyon szép elképzelés, habár nem lenne hátrányos, ha első kanyarban a magyarországi ellenzék tagjai lépnének koalícióra egymással, aztán jöhetne Soros is, akár.
És az se lenne baj, ha ebben a koalícióban a nácitlanított Jobbik is részt venne, amire esélyt ad, hogy a Fidesz, miközben éppen sasszézik a szélsőjobb felé, az éppen közép felé húzó és szélsőségeseitől szabadulni akaró  Jobbikot igyekszik véres verítékkel szélsőséges pozícióba tolni.
Van valami különös bája annak, hogy miközben az országot teleragasztották a Fidesz Stürmer-ihlette Soros - plakátjaival, közben antiszemita Jobbikról szónokolnak.
Ebből persze annyi igaz, hogy a Jobbik szavazótáborától nem áll távol sem a rasszizmus, sem az antiszemitizmus, de hát, valahogy történelmileg úgy alakult, hogy a magyar társadalomban - szinte pártfüggetlenül - jelen vannak az ilyen szélsőségek is.

Ezekre mindig vevő a magyar, és ha a Kádár- éra gyűlöletmentes politikája olyan hatékony lett volna, mint a Horthy-rendszer antiszemita, antikommunista és russzofób gyűlölet-politikája volt, akkor ma nagy bajban lenne a Fidesz.
Sajnos, a normalitás, a tolerancia meg a békesség nem közösségképző tényezők, az ember - úgy tűnik - csak akkor boldog, ha gyűlölködhet.



Kövér polgárháborús pszichózisról értekezett, és percig se higgyük azt, hogy nem tudja, mit beszél.
Ő, aki betegesen vonzódik a titkosszolgálati tevékenységekhez, aki ellenzékből is mozgatni tudott titkosszolgálati szálakat, pontosan emlékszik 2006 őszére, a puccsra, melyet elcsesztek, mert nem számoltak a tömegtámogatás hiányával, és most rettegnek, hogy lesznek náluk ügyesebbek.
Azt el sem tudják képzelni, hogy őket demokratikus úton is ki lehet akobolítani a hatalomból, hiszen az utolsó tíz évük arra ment, hogy minden elfoglalt pozícióba bebetonozták embereiket, természetesen parlamenti ciklusokon átívelő időtartamokra.
Ennek dacára él bennük a félelem, hogy akad majd valaki, akiben lesz annyi bátorság és agresszivitás, hogy úgy bánik el velük, mint ők bántak el a mai ellenzékkel, és ettől úgy kiveri őket a hideg, mint libát Semjén láttán...
A dolgot természetesen nem Soros, és nem is az ellenzék fogja eldönteni, hanem a felháborodott választó.
Egyébként meg zavargás fennforgása esetén valami teljesen banális ügyön tör majd ki a balhé, a felháborodott fiatalok óbégatnak meg vonulásznak, és ha nem küldik nekik Kubatov hordáját, akkor nem kell attól félni, hogy a Körút menti fák a Fidesz prominenseivel lesznek díszítve.


Már elég szépen előrehaladt a "Minden Fidesz tagnak saját testőrséget!" program, egyelőre a vezetők igényei kerültek kielégítésre, van már páncélozott harcjármű, drón elleni elfogó-háló, terepszínű tábori fapina - hol vagyunk már azoktól az időktől, mikor a komcsi diktatúra vízágyúnak csúfolt locsolókocsiját lovakkal kellett kivontatni a Szabadság térre, ahol a nemzeti érzelmű magyar ifjak játszottak a tűzzel...
Ma már robotzsaruk védik a  vezető kormányzati tényezőket, sőt, a családtagjaikat is és a váltásparancsnokok zsebében - Szanyi kapitány instrukciói alapján - ott lapul egy-egy zacskó kockacukor is, ha a barátnőik nyugtalankodnának.
Csak adnak nekik egy-egy szemet, ez a módszer az ügetőn is bevált...
Azért nem árt emlékezni az ÁVH sorsára, annak is része volt tejben-vajban és egyéb finomságokban, mégis összeesett egy pillanat alatt.
Ezek a hárombetűs szervezetek soha nem sütésállóak, ugyanis félni szoktak a néptől.


Szép ősz vár reánk, hullanak majd a levelek és az államtitkárok, állítólag novemberre nem lesz pénz a nyugdíjak kifizetésére.
Vad ígérgetések hangzanak el, Grazot csúcsra járatják, Lázár meg történelmi tanulmányokat folytat a Ceaușescu rendszer bukásáról - "Hogyan lesz a harcostársból forradalmár" címmel...
De persze nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem történik semmi, mert mire történne, kiderül, hogy meg akar támadni bennünket Etiópia, esetleg Utópia - mindegy, csak legyen eléggé elborzasztóan sovány. Akkor el lehet mondani, hogy míg a zsidók a vizünket akarják elinni, addig ezek a paprikáskrumplinkra vannak kihegyezve, erre az összes közmunkás kapára-kaszára kap, hogy megvédje Édes Hazánk, e balsorosverte gyönyörű kis ország okos népét a gaz ellentől!



De addig azért még nyaraljunk egyet, a rettegést meg hagyjuk népünk szeretett vezetőire, lássuk be: teljes joggal rettegnek.
Hja kérem, maffiózónak lenni sem csak méznyalogatás...


:O)))

10 megjegyzés:

Promenad írta...

"Sok hűhó semmiért "
/Shakespeare./
A kényszerzubbony azért elkelne már...

hello írta...

Magántestőrség mellé legalább 3 XL méretű Libero is elkelne...

hello írta...

Promenad, nem biztos, hogy sok hűhó! Nem gondolod, hogy ez a "felkonferálás" annak szól, hogy majd ők produkálnak - vagy kiprovokálnak - egy "forró őszt"?
Van már praxijuk benne, gondolj 2006-ra!

Épp tegnap az Egyenesen-ben Juhász Péter arról beszélt, hogy ott van "jó példának" Erdogan: akár odáig, hogy amit a feltételezhetően önpuccs után ő művelt az ellenzékkel...

kekec írta...

"Az kiabál, akinek a háza ég" És legalábbis gyanakvásra ad okot, ha a kopszkubatovfiúkra, a rendeleti kormányzásról szóló törvényre (szükségállapot idején) és a kövérfiúkák felfegyverzésére, és Erdogan mint példakép megnevezésére gondolok. Nekem nagyon lineárisnak tűnik!
És ha már közhelyek: "Jobb félni, mint megijedni" és "Ha békét akarsz, készülj a háborúra"
Egyébként majd egy jól fejlett, manifeszt diktatúrában majd visszasírjuk a jelen állapotokat.
Chile óta tudjuk, hogy mire valók a stadionok!

hello írta...

Látom, mindnyájan hurrá-optimista hangulatban leledzünk...

góbé írta...


Azért arra kváncsi lennék, "pártjaink" közül melyik fogja venni a bátorságot arra hogy bajszos-kövér öklendezését visszautasitva egyben felhivja figyelmét, miszerint a demokrácia intézményrendszere mint olyan már nem létezik, azt pontosan ők szántották be !
Egyszerre szánalmas, cinikus és gusztustalan a kövérdisznó "demokrácia-féltése" !

Illő lenne arra is kőkeményen felhivni figyelmüket, hogy nem kéne balhét provokálniuk !!!
2006.-ban sem jött össze nekik, amit meg azóta produkáltak kopasz pitbulljaikkal, - fidesz székház, választási iroda , liget...itd... - inkább taszitó volt, mint - számukra - hasznos.

Két-három napja várok arra, hogy valaki aki számit végre a pofájukba vágja...

1970 írta...

"Chile óta tudjuk, hogy mire valók a stadionok!"

Kedves kekec!

Ez elég félelmetes jövendölés, az ember hát borsódzik:(

hello írta...

Kedves Góbé, talán láttad, a Hír TV-nél aznap alul, a csíkban olvasható volt a DK részéről pontosan az a nyilatkozat, amiről írtál, de élőszóban tudtommal nem beszéltek róla - igaz, én már csak a Hír TV és az RTL híradóit nézem.

Kedves Kekec, nyilván emlékszel, mikor kezdték ezt az eszelős stadionépítési dömpinget, itt már akkor írta valaki - lehet, hogy épp Te? -, hogy a hazai foci ettől nem lesz jobb, viszont ezek más fajta "hasznosítását" is ismerjük a XX. századi történelemből... :-((

Olasz Ildikó írta...

Nem tudom emlékeztek-e Orbán 2002-ben?, vagy 2006-ban? tett kijelentésére, miszerint "Az ország nem lehet ellenzékben!"
Úgy tűnik pedig, hogy arra felé járunk. Remélem meg is tudjuk neki mutatni!

Névtelen írta...

"Chile óta tudjuk, hogy mire valók a stadionok!"
Nézd meg az MTK-ét,az már erre (is) épült...
Mano