2017. augusztus 28., hétfő

PUTYIN ÉS POCAK

Már megint itt van, alkalmat adva ezzel arra, hogy a magyar belpolitika harmatsúlyú versenyzői kreatív idegösszeomlásba zuhanjanak.
Ennek során előkapták bánatos fütyülőiket és visszaállították néhány közterület megváltoztatott nevét, hülyét csinálva legfőképpen magukból.
Akinek ugyanis Putyin látogatása kapcsán az Erzsébet térről a Sztálin tér jut eszébe, az beteg ember, különösen, ha fiatal.
Márpedig a Momentum aktivistái 1946 és 1953 között még kettős csomagolásban utaztak nagypapájuk combjai között, emlékeik innen nemigen származhatnak.
Némelyiküknek már az Engels tér is történelem, ahol a Fidesz építette  fel a bányászbékát csúcsra juttató emlékművét, megteremtve a Gödör névre hallgató szórakozóhelyet. de persze ezt is a  liberóban, nyakig a kakiban gőgicsélve érték meg.

Mindegy, jelen kell lenni, ütősnek kell lenni, még ha kutyaütősnek is, ugye...


Hogy Putyin - aki nem a Felcsúti Öregfiúknál nyerte kő-papír-ollón a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöki címét - a sportág világbajnokságára látogat, teljesen természetes dolog.
Hogy ezen a magyar belpolitika apróvadjai hisztériázni kezdenek, igen jellemző tünete a magyar politikusok realitásérzékének, pontosabban a realitásérzék hiányának.
Hogy aztán ennek a produkciónak vannak olyan nézői is, akik lelkesen tapsolnak, az csak a magyar történelemoktatás hiányosságaira mutat rá, meg a magyar polgár kihívásaira tanulás terén.
Magyarember semmiből sem tanul, a saját kárán pedig végképp nem.
Nem azért, mert az oroszokkal nemigen volt szerencsénk katonailag, mert a nagyságrendekből adódólag objektíve nem is lehetett, hanem azért, mert képtelen tárgyilagosan értékelni saját helyzetét és annak megfelelően viselkedni.
Minden Bud Spencer filmben van ellenfelei között egy vézna és ügyetlen kis emberke, aki hősiesen próbálja előadni a hatalmas harcost, aztán kap két-háromszáz pofont a "The End" felirat előtt.
A filmek nézői rajta röhögnek legjobban - na, ő magyarember, személyesen...



Putyin teszi azt, ami egy világhatalom vezetőjének a dolga, mi meg nem azt tesszük, ami helyzetünkből adódólag ésszerű lenne, hanem azt a politikát folytatjuk, amit a kapualjban rézgyűrűt, vagy az út szélén bájait kínálgató  kínálgató alkalmi árus, aki bízik abban, hogy kiszemelt áldozata tökhülye.
Ez a magyar választó tekintetében meg is áll.
De abban reménykedni, hogy Putyin nem helyén kezeli ezt a kocsisori diplomáciát, alaphangon is hiba.
Neki mi addig vagyunk érdekesek, ameddig az Unió tagjai vagyunk, és minél távolabb kerülünk annak centrumától, annál érdektelenebbek leszünk, teljességgel érthető módon.
Magyarország az oroszok szemében katonailag nulla, gazdaságilag elhanyagolható - egy bekerített paraszt a sakktáblán, mely lépni sem tud, ha az erősebb figurák el nem lépnek előle.


Hogy Orbán ott ugrál Putyin körül, ez érthető.
Szeretné bizonyítani, hogy a világpolitika valóságos tényezői szóba állnak vele, azok meg persze élnek az alkalommal, ha borsot törhetnek az Unió vezetőinek, esetleg Trumpnak az orra alá.
Ezzel persze Orbán saját maga alatt vágja a fát, de valószínűleg bízik abban, hogy tánctudása elég lesz az üdvösséghez, ami hosszabb távon biztosan tévedés.
Végtére is a liba is azt hiszi, hogy a gazdasszony azért szórja elé a kukoricát, mer egyrészt pótolhatatlan, mint a baromfiudvar dísze, másrészt meg nélküle a kakas venné át az uralmat, ami egyenesen elképzelhetetlen...
A magyar politikus éppen olyan, mint népe - fogalma sincs saját súlyáról a világban, azt hiszi, hogy az egész világ vele foglalkozik és mindenki az ő nézőpontjából értelmezi az eseményeket.
Ez a mentalitás vezetett a Rákóczi-felkelés, 1848 bukásához, a két világháború elvesztéséhez és 1956 kudarcához.
A helyes helyzetértékelésnek is megvoltak az eredményei, a kiegyezés és a Kádár-rendszer a példa erre.
Nem véletlen, hogy Deák Ferenc és Kádár helyett inkább a lúzereket dicsőítjük a mai napig, akik emberek tízezreit, millióit küldték a halálba, akiknek uralma végén csak romok maradtak a következő generációkra.


Túl kellene már ezen lépni, és szembe kellene néznünk önmagunkkal, helyzetünkkel.
Olyan elképzelhetetlen lenne ez?



:O)))

9 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves Pupu!

Ez egy nagyon komoly gondolatsor, amit kötelező olvasmánnyá tennék mindenki számára, (hátha így esély lenne arra, hogy végre átgondolják az abban foglaltakat - elsősorban politikusaink és politikus "palántáink"). Bár... nem hiszem, hogy felfognák:(

Villon írta...

http://index.hu/belfold/2017/08/28/putyin_magabiztosan_viccelodott_a_feszkelodo_orbannal/
Ezt a rovid videot azert erdemes megnezni.
Kicsi volt a zabszem...

Névtelen írta...

neveletlen

belpolitikai apó vadak, ez tecc :)

Vlagyimir Putyin idén már másodszor érkezik Budapestre. Az őt fogadó magyar kormány bebizonyította, hogy nem Európát, hanem egy olyan országot, egy olyan “birodalmat választott, amelyik Magyarországot többször már elfoglalta” és egy autokrata rendszert épít ki

http://web.dkp.hu/sajtotajekoztato-a-kormany-nem-a-nyugatot-hanem-keletet-valasztotta/

góbé írta...


A valamikori "drogosjuhász", ugyan csekély, de politikai tényezővé küzdötte fel magát. Ezzel a fütyüljük ki "Együtt Putyint" - (ugyan minek) manőverrel önmagát harcolta le...
Ugyan mi értelme az orosz elnökre haragudni azért, mert a mi kis dagadt kotonszökevényünk minden áron elé akar térdelni... ?

Szeretném megkérdezni ezt a szerencsétlen Juhászt, Trumpot is kifügyülné-e? Pedig ha Trumpot és Putyint egymás mellé állitjuk mint embert, mint politikust, mint egy nagyhatalom vezetőjét, Trump csak azért nem fakadna sirva, mert egy németszilárddal vetekedő agykapacitásával képtelen érzékelni a valóságot.

Putyin, Oroszország elnöke aki az orosz érdekeket képviseli, láthatóan hatékonyan. A piás-Jelcin-érát követően a lesajnált, semmi vett ország, nagyhatalmi tényezővé vált. Hogy otthon mit és hogyan csinál, nekünk, közünk, ?!?

Talán azt várják tőle demokratikusnak tünő, meg mindeféle "pártjaik": " nem adok kölcsön viktornak mert úgyis ellopja" ?? Ezt még az a szerencsétlen EU sem teszi, pedig neki érdeke is lenne, hiszen a beáramló pénz nem az országot hanem G.orbán családját, barátait és üzletfeleit gyarapitja, nem is akárhogyan.



Promenad írta...

Do'nt give money ! Mondá az ellenzék az öreg Bush elnöknek Kossuth téri beszédekor anno.
A történelem ismétlödik....

Kapat írta...

Kedves "neveletlen"!
Hogy Orbán kit választ példaképnek, az egy dolog. Bár szerintem Putyin sem veszi őt semmibe sem. Kettőjüket összehasonlítva nagy különbség, hogy míg Orbán az ország nagy részét földönfutóvá téve gazdagodott, Putyin nem hagyta az orosz embereket elszegényedni. Ha kismértékben is, de az emberek megélhetése javult, elégedettek vele saját hazájában. Nem vitatom, hogy ugyancsak despota, de a történelem sajnos többnyire ilyen vezetőket termel ki magából.
Bár látom az idézőjelet, de azért megkérdezném, mikor "foglalták el Magyarországot" az oroszok? Amiről többnyire beszélünk, 1945. Ki is ment tulajdonképpen az Ő hazájukba? Ki támadta meg Őket saját földjükön? Kiknek a szövetségeseként? A győztes háborúkat mindig a területek felosztása követi. A nagyhatalmak elrendezték a vesztesek sorsát.
Nekünk nem kellett volna beszállnunk a háborúba Hitler (nácik, fasiszták) oldalán!
An block az oroszokat, mint népet, nem nevezhetjük kollektíven bűnösnek. Hogy a történelem kitermeli a maga nem éppen jellemerős, agresszív vezetőit, azt Mohács óta mi is érzékelhetjük.
Az, hogy Orbán jellemtelen, gátlástalan, becstelen hatalomvágya mivé tette a hazánkat, sajnos a mi hibánk is. Azt, hogy lassan nincs demokratikus vezető aki szóbaálljon vele, érzékeli, azért dörgölödzik kelet felé. Még talán most sem lenne késő változtatni helyzetünkön! De hát..... innentől kezdve ismerjük mindennapjainkat.

hello írta...

Ha lenne eszük, a Moszkva teret nevezék volna vissza - az még teljesen jogos is lett volna, mert bődületes baromság volt annak idején annak az átnevezése.

Fispán Géza írta...

Én sajnálatosan sokkal öregebb vagyok, mint a fütyülős fiúk, ezzel szemben vannak személyes élményeim tovaris Putyin elődeiről.


Ő viszont egy őszinte ember :

http://mandiner.hu/cikk/20160130_putyin_maig_szeretem_a_kommunizmust
полковник КГБ товарища Путина



Egyenlőség, Testvériség, Boldogság
Putyin: Máig szeretem a kommunizmust
külföld, Oroszország, kommunizmus, szocializmus, Vlagyimir Putyin, eszme, ideológia.
2016. január 30. 12:24
„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli Ákos Kiss Érdekes mondata volt Orbánnak,
fórumon. Putyin szerint a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. A kommunizmust egyenesen a Biblia eszméihez hasonlította, hozzátéve: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli interregionális fórumon beszélt a kommunizmushoz való viszonyáról. Az Interfax.ru hírügynökség tudósítása szerint Putyin azt vallotta: még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi és nem dobta el a párttagságiját sem
„Tudják, én – mint több millió, húszmillió szovjet állampolgár – tagja voltam a Szovjetunió Kommunista Pártjának, és nem csak kommunista párttag voltam, hanem közel húsz évig dolgoztam az állambiztonságnak” – mondta Putyin.
„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki az orosz elnök, hozzátéve, hogy a kommunizmus építésének eszméi hasonlítanak a Bibliáéhoz. Szerinte a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. „De ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.”
 Interfax Путин признался в симпатии к созвучным Библии коммунистическим идеям
Newsweek PUTIN: “I LIKED COMMUNIST AND SOCIALIST IDEAS VERY MUCH AND I LIKE THEM STILL.”




Szóval én nem olyan nagyon örülök a félévente bekövetkező parancsosztogatásnak...annak fényében különösn, hogy Viktorunk, milyen bőszen harcolt a ruszkik ellen amikor azok már régen eldöntötték, hogy az ideiglenesen hazánkban tartózkodásuk megszűnt. :)

PuPu írta...

Gézám, lehet, hogy te nem örülsz, de az azért nem baj, ha a nehézsúlyú bokszoló szomszédod időnként megáll veled barátságosan beszélgetni.
Meg aztán erről a Paksról is olyan határozott véleménye van mindenkinek, mint Bősről volt haajdan, pedig szerintem egyáltalán nem biztos, hogy nem egy remek döntés - mínusz a korrupció persze...
Tudom, tudom, az áram a konnektorból jön, meg meg lehet azt venni olcsóér, egyúttal harcoljunk az energiafüggőség ellen, vegyük az áramot is mástól...
Namindegy, jobb a szomszédokkal jóba lenni - még a második ajtó mögött lakókkal is...

:O)))