2017. szeptember 2., szombat

A NŐK OKOSABBAK

A Magyar Nők Szövetsége támogatná egy választási párt létrehozását, nem csak erkölcsi, de anyagi támogatással is.
Tegnap Rónai Egonnál járt Alföldi Andrea, a Szövetség vezetője, és kifejtette ajánlatukat.

Amit elmondott, az megvalósítható, támogatható, nem túl bonyolult és annyira értelmes, hogy ebből kifolyólag nem is lesz belőle semmi, a magyar politikusok szeretnek minden egyszerű dologra hetvenhárom vitézkötést kötni, okoskodni meg tudóskodni.
A Nőszövetség Róna Péter közgazdász és takarékra kapcsolt világmegváltó hirtelen  megvilágosodásának eredményét karolta fel, felturbózva a női érdekvédelem valós célkitűzéseivel
Az ember szíve belesajdul, mikor belegondol, hogy mennyire igaza van és, hogy mennyire nem lesz ebből semmi.
Pedig ez lenne az egyetlen reális megoldás a mai Magyarország első számú problémájának megoldására, az Orbán-féle bűnszervezet felszámolására, a demokrácia helyreállítására.

Kár, hogy Róna Péter későn találta fel a melegvizet, de persze jobb későn, mint soha, habár kérdés, hogy a hátralevő idő elég lenne-e egy működőképes szervezet és egy esélyes jelölt felépítésére.


Alföldi Andrea elmondta, hogy szeretnék, ha a választási párt miniszterelnök-jelöltje nő lenne, csakúgy, mint az új párt képviselő-jelöltjeinek negyven százaléka is, ami teljesen jogos és reális elképzelés. Csak a a baj vele, hogy a mai helyzethez képest olyan óriási ugrás lenne, melyet nem biztos, hogy támogatna a patriarchális magyar társadalom.
Magyarországon a férfiak ugyanis elakadtak valahol a XX. század első éveinél, vezérlő elvük a "pénz számolva, asszony verve jó, és szilárd meggyőződésük, hogy a nők a retikül mellé azért hordanak cekkert, mert a retikülben van a bizonyítvány arról, hogy nem libák, míg a cekkerben a kukoricát tartják.
Ennek dacára a nők helyzetének hazai alakulásában talán mégis ők képezik a könnyebb halmazt, mert ők minden megátalkodottságuk dacára hagyják magukat befolyásolni, ellentétben a nők azon részével, akik meg vannak győződve arról, hogy női vezető a legnagyobb csapás, merthogy őt nem tudják a szokott módszereikkel manipulálni, merthogy az a büdös durva átlát rajtuk, ahogy Hans Castorp madame Chauchat testén...



Mindazonáltal elképzelhető, hogy a miniszterelnök-jelölti poszton támogatnának egy nőt, főként, ha előtte megfelelő módon készítenék fel erre a társadalmat, de hát ez is egy szakma, és a szakértelem az, amitől a mai ellenzék pártjainak vezetői sikítófrászt kapnak.
Merthogy ők mindenhez értenek és mindenben jobbak, mint a profik, valóságos polihisztor mindegyik...
Hogy ki lenne alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, az kérdés, de Alföldi Andrea a két lábon járó példa arra, hogy lehetne találni értelmes, okos, karakteres politikai nézetekkel rendelkező és kulturált megjelenésű nőket, mondjanak bármit is a pártok - különösen a kormánypártok képviselői.
A beszélgetés során elhangzott Szél Bernadett neve, szerintem melléfogás lenne politikai szereplőt választani erre a feladatra, a mai megosztott politikai térben egy pillanat alatt megszűnne az összetartás, és a képviselőjelöltek közül is inkább azokat kellene favorizálni, akiknek nem túl magas az ismertségük.

Apolitikus párt lenne ez, a pártok tagjai és támogatói pártkötődésük propagálása nélkül kellene, hogy részt vegyenek a munkában, kifejezve azt, hogy az egész magyar politikai tér elhatárolódik a korrupt és bűnöző hatalomtól.
Ha belevágnak, van esély a győzelemre, ha kompromisszumokat kötnek, Botkáznak, Gyurcsányoznak, Juhászkodnak, Vonakodnak - akár bele se kezdjenek.
Akkor várjunk türelmesen, míg csak a történelem ki nem termeli azt a politikai formációt, azt a személyiséget, amely és aki eltakarítja majd ezt a mocskot.

Mert el fog ez jönni, habár lehet, hogy kötésig vérben gázolva, de biztosan.


Aztán majd ha már ezt az évszázadot is odadobtuk a semminek, utódaink ne felejtsék el levonni a kétezres évek elejének tanulságait...


:O)))

13 megjegyzés:

Promenad írta...

Az a Hans Castorp -hasonlat fenomenális !Amiként az egész blog.
Mélységesen egyetértek vele !

Névtelen írta...

Teljesen igaz! (azzal a megjegyzéssel, ha a nő nem fideszes)
Addig szerintem nem lehet semmilyen csoportosulást komolyan venni, amíg ki nem mondják:
A fideszes kormány hazaáruló, és bűnszövetkezet akik a nemzet rombolását, pusztítását végzik.
Minden támogatójuk bűnpártoló (vagy elmebeteg - tetszés szerint választható)
Nem évül el a magyarság ellen elkövetett bűnük soha.
Teljes elszámoltatás lesz, nem számít kinek adták tovább. Aki ilyen vagyontárgyat vesz, az vegye tudomásul, hogy bűncselekményből vásárolta, tehát az állam kártérítés nélkül visszaveszi.
Amíg nem mondják ki, addig komolytalan mindegyik, és azt jelzik ezzel, hogy megmenekülhetnek.

Amúgy Tétényi Éva tökéletes lenne.

üdv. Zsolt2

Névtelen írta...

én egy Dobrev Klára, Vadai Ágens, Király Júlia trojkát el tudnék képzelni egy ország élén

PuPu írta...

Kedves Névtelen, adj nevet magadnak, írd azt például, hogy "Nem értem", így tudjuk, kivel társalgunk!
:O)))

kekec írta...

Névtelen, sajnos a 3-ből kettő is Gyurcsányhoz köthető, ami a sok hülye szemében eleve kizáró tényező. Királíy Júliát meg néhány értelmiségin kívül kevesen ismerik, és már nincs idő a felépítésére.
Tehát a régi tippem: TÉTÉNYI ÉVA.
Aki Esztergomm éléle egy pártokon átnyúló (a baloldal mellett a Jobbikot is tartalmazó) választási szövetséggel jutott az élre, és végig garantáltan fidesz ellenes volt. Ráadásul jobboldali, tehát jobbos szavazók által is felvállalható. Legjobb tudomásom szerint nincs pártkötődése, ami szerintem is kizáró feltétel lenne.
Tehát jelképezné az összefogást, a fidesz ellenességet és igen: a nők képviseletét is.
Ahogy Ozmin danolta: "Kinek ennyi jó kevés, azt érje gúny, azt érje megvetés)

Valaki, aki nagyon unja írta...

Sehol nem olvasom a hírt - a MOMA és a DK szövetségben folytatja tovább.
Nem értem, miért nem hír? Legalább hír.
http://nyugatifeny.hu/2017/09/01/bejelentettek-osszefog-gyurcsany-es-bokros-partja-a-fidesz-legyozese-erdekeben

A nők jók, de ugyanúgy tévedés túlhangsúlyozni, mint ha "férfit" választanánk.

A Fidesz erős hatalmat épített - korrigálok: Orbán erős hatalmat épített, példátlan anyagi háttérrel.

Nem az a kérdés, nő lesz-e, vagy férfi, aki szemben áll ezzel a túlhatalommal, hanem az, hányan állunk majd mögötte.

Egy kis visszanézés - felkerült egy beszélgetés Aczél Györggyel
https://www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU

kekec írta...

Valaki , aki nagyon unja:
A fidesz egy macsó uralmat épített ki, tehát egy nő indítása ellenük jelkép értékű. Amúgy meg maga a Nőszövetség is az: pártoktól függetlenül képviseli a NŐK érdekeit és ezt most a fidesz elleni indításban látják megvalósíthatónak. Pedig jobban díjazták volna (közpénzzel) ha ugyanezt a fidesznek ajánlják fel. Már csak ezt díjazni kellene.
A DK-MOMA propagandistákat viszont tunikán kellene billenteni! "Közös Ország Mozgalom" röviden KOM? lecsapják mint a szúnyogot a KOMcsizással, amire sajna még mindig tömegek a vevők!

Névtelen írta...

Üdv Zsolt2!
Tökéletesen egyetértek veled!
Más kérdés, hogy amit leírtál szerintem soha nem fog megtörténni...

Mano

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Kekec, itt egy link a KOM-ról.
https://kozosorszagmozgalom.hu/mi-a-kozos-orszag-mozgalom/

Ha a 'kommer' jut a fejébe erről, az magáért beszél, akinek nem inge, ne vegye magára.
A tunikán billentésben viszont egyetértek. :)



1970 írta...

Érdemes megnézni azt a néhány fideszes nőt (nem a külsejükre, hanem a szellemi színvonalukra gondolok), akik még maradtak (Selmeczi, Pellczné, az a pécsi fideszes őrült nő, aki anno az RTL-lel veszett össze (Fodor Ibolya???), és társaik), és rögtön rájöhet mindenki, hogy itt nem nő - férfi dimenzió mentén kell ezt az egész kérdést kezelni. Teljesen mindegy, milyen nemű az illető, a tisztessége, gondolkodása, emberekhez való normális viszonyulása a lényeg. Ja, és lehetőleg ne legyen pszichopata:))

talalom írta...

Promenád! a Hans Castorp hasonlat József Attila: Thomas Mann üdvözlése című verséből származik. A többit, majd ha megnéztem a Pupu ajánlotta interjút (nem nézek atv-t már régóta, csak néha a neten).

Névtelen írta...

Szia Mano!

Sajnos ezt gondolom én is, de másképpen nem fog menni, (egyedül a Jobbik igér valamit, de .. borsódzik a hátam tőlük, de mégis ők azok akik valamit mondanak, nem úgy mint a többi aki hülye gyerek módjára szájtátva csodálkoznak a világra)

Magyarországot már elpusztították ezek az idegen fideszes testek..

üdv. Zsolt2

talalom írta...

Megnéztem a videót. Hmmm. Értem én a jó szándékot, de a kedvenc mondásom:a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve...
Bár kettes a személyi számom, úgy vélem, 1970-nek van igaza: hiba lenne gender-alapon mérlegelni. Bár nekem is elegem van már az öltöző-szagú farokméregetésből, nem biztos, hogy célravezető lenne egy púderszagú "szeressük egymást gyerekek". A magyarországi realitások alapján nehéz lenne összeszedni 46-53-106 olyan nőt - pláne, aki sose volt politikus -, aki vállalná is ezt a feladatot, és meg is tudna ennek felelni. Nem azért, mert hülyébb, vagy gyengébb egy férfitársánál, hanem azért, mert a politikai munka nehéz kenyér. 0-24-es készenlét,kompromisszum-készség és keménység egyidőben, folyamatos tanulás és hatni vágyás. Ez utóbbihoz meg azért szüksége lenne arra is, hogy tudja: milyen irányba szeretne hatni. Mi az a valami, amiért érdemes beállni egy szünet nélküli küzdelembe? Mellesleg: az sem árt, ha ennek a küzdelemnek a taktikai eszközeivel is tisztában van, és bírja is használni azokat. Én pl. anno, amikor '90-ben ilyesmire vetemedtem (helyi szinten), abba buktam bele, amit minden mlm ügynök alapszinten tud: nem szabad mindig újat mondani, néhány alapvetést szabad csak ismételgetni, különben a választó elbizonytalanodik.
Zsolt2"Akik valamit mondanak" - írod. Nem tudom, hol tájékozódsz, de azt ne várd, hogy a közrabszolgálati tévéből megtudsz bármit is az ellenzéki pártok bármelyikének szándékairól: Neked magadnak kell utánajárnod. Nem túl nehéz: nálunk pl. 4-5 társunk hét éve minden egyes hétvégén ott van a piacon, kisasztallal, szórólapokkal, -20 és +40 fokban is. Az adott párt támogatása itt kétszerese az átlagnak. Na most: ha ennek a 4-5 embernek azt mondod, hogy Te ne vállalj képviselő-jelöltséget, mert Téged ismernek a politikából, az egy nagy marhaság. Ez max. 10 ezer embert jelent - míg egy tévéhiradó minimum 300 ezret. A jobbikákról is csak azért tudsz többet, mert mostanában őket tartja az uralgó Párt (a néhai fiatal demokraták) nagy ellenségnek, ezért a cáfolatokból legalább értesülhetsz, hogy vannak.
Tudsz például arról, hogy az egyik párt elnökének javaslata, hogy a vállalkozó személyes vagyonával is feleljen az alkalmazottai kifizetéséért? Egyszer hangzott el egy tévében - de a párt programajánlatában benne van. És így tovább...