2020. május 9., szombat

A VÍRUS GYÓGYSZERÉT STATISZTIKÁNAK HÍVJÁK

Annak idején a jogi karon legsötétebb emlékeim között tartom nyilván a statisztika tanszék rettegett tevékenységét, soha nem gondoltam volna, hogy Kovacsics professzorban egyszer még majd a magyarok megmentőjét tisztelhetem.
Ma a helyzet a hajó kapitánya és a gépház közötti legendás párbeszédre emlékeztet:


Kapitány: Mennyi?
Gépház:    Harminc!
Kapitány:  Mi harminc?
Gépház:     Mi mennyi?
Nálunk a helyzet annyiban tér el ettől, hogy a kapitány megmondja, hogy mi mennyi legyen, sőt, még azt is, hogy mikor legyen mennyi, ezzel is alátámasztva emberfeletti képességeit.

Például előírja, hogy nálunk a vírusgörbe holnap tetőzik, és akkor az akkor is fog tetőzni, ha a fene fenét eszik is, ami azért jó, mert el lehet kezdeni a rendszabályok lazítását.
Merthogy mikor is kellene elkezdeni, mikor kard és pajzshordozói között általános a vélemény, hogy akkor mi most éppen egy platón vagyunk, mely arról nevezetes, hogy egy hosszabb időszakot ölel át, melynek során a legmagasabb fertőzés állandó.
A fertőzött meg annyi, amennyit akarunk, hiszen ha egy kiló cukrot akarunk kimérni az ötvenkilós zsákból, akkor addig mérünk és tovább egy dekával se...
Namármost, ha egy ilyen helyzetben ráeresztjük a fertőző és penetráns fővárosiakat a tiszta és romlatlan vidékre, abból túl sok jó nem származik, még a törkölyön edzett magyar legények is beszophatják a vírust, oszt tovább erősödhet bennük a pesti csibészekkel kapcsolatos, évszázadok alatt kiérlelt kisebbségi érzés.
Erre természetesen nem lehet máshogy reagálni, mint ahogy Magyar Néphadsereg nép legmélyéből merített tisztesei tették a daliás időkben, mikor még legjobbjaink is baráti kapcsolatokat ápoltak a katonai elhárítás tisztjeivel, - szívatni kell a büdös prolit, ha meg értelmiségi akkor még csicskáztatni is illik...

A haladó hagyományokat ápolja buzgón a Sutyerák, aki kétfrontos harcot vív - egyelőre.
Egyrészt a dögletes liberális eszme (szivárványos) zászlóvivői ellen, másrészt saját tábora éledező renegátjai ellen, akik éppen úgy érzik magukat, mint Józsi bácsi érezte magát műrepülés közben, mikor éppen nyakába folyt a szar.



Fontos dolog a statisztika, ha már annyi pénzt lapátoltunk Rasi birodalmába, hát a szezonnyitásra rendnek kell itt lenni!
Merthogy a kikötőket meg kell nyitni, a hajókat vízre kell tenni, még akkor is, ha csak az egy lakcímen bejegyzettek léphetnek a fedélzetükre, de ez sem fog sokáig tartani, hiszen rohadt unalmas egy hajón a Balaton közepén az asszonnyal, mikor Borkai óta tudjuk, hogy ennél szórakoztatóbb felállások is léteznek.
Navigare necesse est, mondta a rendszerváltás hajnalán a Jövőbelátó, de eleinte nem mert hozzápiszkálni a Nemzeti Lavórhoz, ezért a baráti Horvátországban szerezte meg a tapasztalatokat és első kikötőjét, de mára már elszemtelenedett, miként Berija (© Moldova), és minden aggodalom nélkül köpi szemen a társadalmat.
Lassan oda jutunk, hogy Lepsénynél sorompó lesz az autópályán, és pénzt szednek attól, aki meg akarja szemlélni távolból a vizet...
Nemmellesleg tönkreteszik a tavat is, a mederbe mélyen benyúló mólók, kőgátak felborítják a víz természetes áramlását, eliszaposítják a medret, ráengedik a közösségekre csemetéik hobbijait, a száguldozó vizijárműveket, a nádasokat irtják, a partot feltöltik, a vízszintet mély merülésű hajóik számára emelik, balatoni halat legfeljebb a Limnológiai Intézetben, festményeken lehet látni, mert enni magyarember hekket eszik.

Ami a többi iparágat illeti, ott is azokat támogatják, akik kötődnek hozzájuk - habár a világ lassan igazságos lesz, mert minden az övék lassan.
Most éppen a kiskereskedelem terén indultak meg a testvéri tankok, ki kell nyírni a CBA konkurenciáját, ezért aztán kap a nyakába különadót, hogy arról koldul...



Nevetséges a vírussal kapcsolatos kommunikáció -   ezek összevissza dumálnak, pofátlanul hazudnak, a tetejébe visszafelé dolgoznak - kitalálják, mi tenne nekik jót politikailag, és ahhoz igazítják a propagandát meg a statisztikát.
Most például az lenne a jó, ha a vírus örökkön-örökké fenyegetné az emberiséget, mert akkor fenn lehetne tartani a rendeleti kormányzást, ami felettébb kedves a Suttyó szívének, otthon is ezen szocializálódott, a családjában is bevált, most végre országos méretű halljakenddé válhatott.

Na, ez olyan elégedett érzést vált ki belőle, mintha pisilés közben kiderülne, hogy villás a farka, mint a fecskemadárnak. 
Lemondani önként erről a hatalomról?
Na neeee!

A valószínűsíthető eljárás az lesz, hogy tavasszal és ősszel koronavírus-járvány, nyáron migránsjárás, télen meg parlamenti szünet - kellemes karácsonyi ünnepeket kívánva.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ki fogja felépíteni a temetőt, ahova majd azokat hantolják el, akik éhenhalnak.
Különösen a gyermekek koporsói mutatnak majd jól - minőségi papundekli, Mészáros & Mészáros márka mind, állami támogatással, szinte ingyen.
Az ugyanis, hogy a magyar társadalom legszegényebb harmada neveli a gyerekek felét - ezt vetíti előre, de ne legyen igazam...



Nem egyszerű errefelé az élet, nem elég a koronavírus, a járványos hülyeség is pusztít, magyarember boldog képpel tűri, hogy ez a bűnöző papás-mamást játsszon vele, és akár papa, akár mama, mindig neki kell szopni.
Vagy így megy ez ezer évig, vagy nagyon csúnya vége lesz.
Két-három hónapon belül elfogy a tartalék a szegényeknél, utána meg senki sem tudja hitelt érdemlően megjósolni, merre fordul ez az ország.


Hát, majd kiderül, de lehet, komoly árat kell fizetnünk a türelmünkért...


:O))) 

16 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Világos, mint a nap. Egyetértek.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
KZs írta...

Kicsit talán árnyalná a képet, pl Dr Bodó Schiffmann meghallgatása, de akár David Icke is igen figyelemre mélót dolgokról mesél :)
Kicsit időigényes, de megéri :)

Levanszarva Mégaszaris írta...

Én csehszlovák filmre emléxem.
https://port.hu/adatlap/film/tv/senki-nem-tud-semmit-nikdo-nic-nevi/movie-6199
(a többi stimmel)

Névtelen írta...

Muszlim értékelés szerint a zsidók olyan okosak, hogy szinte már képessé váltak a tudás előállítására. Ezzel egyetértek, sőt hozzáteszem, hogy ha a tudás hatalom, akkor a hatalom előállítására is. Ha valaki esetleg mindezekkel nem is értene egyet, a rabbik bölcsessége akkor is közismert. A rabbik nem disznópásztorok, nem az információktól elszigetelten, hanem a Moszad által támogatva élnek.

Felmerül tehát a kérdés, hogy ha Orbán politikája ennyire rossz a magyaroknak, akkor a magyarok hazájában és a zsidók hazájában élő zsidók vezetői miért támogatják Orbánt?

Ennél is érdekesebb lehet az, hogy ezt a kérdést miért nem teszik fel legalább a közvélemény számára az ellenzéki pártok vezetői?

stirlitz írta...

hát böbe téged már nemkell meghülyiteni

Attila írta...

Üdv!

A statisztika csodálatos tudomány kedves Pupu! Ha akarom fehér, ha akarom fekete. Attól függ mit rendelnek meg. Talán nem véletlen, hogy remek eredményeket tud produkálni.
Itt van pl. az infláció. Ezt beteszem, ezt kiveszem s máris jó eredmény jön ki, avagy nem is közlök bizonyos dolgokról adatokat. Utóbbi a legtisztább svindli.
A járvánnyal kapcsolatban akad néhány elgondolkoztató dolog.

https://444.hu/2020/05/08/karacsony-itt-valami-nagyon-nem-stimmel

https://www.valaszonline.hu/2020/05/08/nnk-honlap-influenza-koronavirus-adatok/?fbclid=IwAR2gqJDJEvM8MBquWO1jrjP7Dcto7SK7TAEIB0t-q4ydsOiCqnrYpq5ou_U

https://index.hu/belfold/2020/05/08/koronavirus_tetozes_gyogyulas_fertozes_statisztika_orban_viktor/

saját szösszenet:
Jelen esetben nem sokat mond, hogy egyes országokban mennyi a halálozások száma. Erre sokkal alkalmasabb a százalékos számítás, ahol a regisztrált fertőzöttekhez viszonyítják a halottak számát. Jelen pillanatban nálunk 12,6% körül van, ami meglehetősen magas érték. Itt most vagy eltitkolják a fertőzöttek valódi számát, vagy a lerohasztott egészségügy képtelen megfelelő teljesítményt nyújtani megfelelő tárgyi illetve létszálhiány miatt. Sok mindent nem értek, de azt végképp nem, hogy miért egy nagytudásu kardiológus professzor nyilatkozik járványügyben miért nem egy virológus? Azt nem hinném, hogy ne lenne olyan szakember aki képes lenne érdemileg nyilatkozni. Továbbá mit keres az Operatív Törzs ártájékoztatóján két rendőr fazon? És mit keresnek az utcán a katonák? Hogy Orbán már rég elvesztette a józan eszét, azt minden gondolkodó ember tudja.

Végül egy "francia" filmről értekeznék, amelyik az ellenállásról szól. Info Wikipédia.

A Senki nem tud semmit egy 1947-ben bemutatott fekete-fehér csehszlovák filmvígjáték. A második világháború témáját feldolgozó filmek közül bizonyára a világon az egyik első, amelyik képes volt humorral tekinteni a borzalomra.
Történet
Prágában egy postás és egy villamoskalauz sehogy nem tud megszabadulni egy fejbe vágott SA, vagyis náci rohamosztagos őrmestertől, akit megöltnek vélnek és egy nagybőgő tokjában rejtegetnek. A hulla valójában csak holttrészeg; néha felébred és heilhitlerezik, ilyenkor mindig fejbe kell vágni.

Ennyike!

Joszi írta...

Erzsike!Legalabb egy filmről tudnál valamit jól ,:már az is segíthetne.A Senki nem tud semmit, cseh film volt.Soros szöveged ugyanilyen pontos.

talalom írta...

A Senki nem tud semmit csehszlovák filmígjáték volt, és a cseh polgárok ellenállásáról szólt. Ami nem is volt szervezett, csak úgy belekeveredtek - ez volt a humor alapja. Erzsike összes többi információja is hasolóan pontos.

Attila írta...

Üdv!

Nem is tudom melyik témával kezdjem. Kezdem a tojásfejű Petikével és az MTV-vel. TXT-ben úgy írták, hogy Petike BERENDELTE az öt demokratikus ország nagykövetét.
ILYEN NINCS, csak egy idióta ország idióta tv-jében. Normális országban BEKÉRETIK a nagyköveteket.
Péntektől Budapestre kell szállítani a súlyos állapotban levő Covid betegeket, ha szállítható állapotban vannak. Ennek semmi szakmai háttere indoka nincs. Miért nem kaphatnak ellátást az egyetemi klinikákon? Miért áll tök üresen az új konténerkórház?Zötyögjön az a beteg akár több száz kilométert, csak meg ne haljon a Budapest tábla előtt. Akkor már Budapesté a halott, ergo Karácsony ALKALMATLAN.
Ez van, ha egy nyugdíjas háziorvos, és egy tüdőgyógyász vezeti a járvány elleni küzdelmet. Tanácsadó pedig egy kiváló kardiológus, érsebész professzor.
Megdöbbentő dolgok ezek. Pusztuljon a férgese?

Attila

Attila írta...

Ismét üdv!
Kissé lehiggadtam és feltettem magamnak a kérdést. Mikor szokták a súlyos állapotban levő betegeket egyik kórházból a másikba vinni? Akkor, ha az adott kórház telítve van, vagy nem rendelkezik megfelelő eszközökkel, személyzettel a beteg ellátásához. Eltekintve a politikai háttértől, akkor most melyik eset áll fenn? Telített nem lehet, hiszen vagy 33 ezer ágyat szabadítottak fel a járvány miatt. Marad a másik ok! Az egészségügy tragikus állapota.
De hol vannak azok az eszközök amiket rohamtempóban tonnaszám vásárolt a kormány? Miért állnak a raktárakban? Mire tartalékol a kormány? A második hullám szerintük ősszel jön, akkor még van idő további beszerzésre.
Állítólag minden kórház megkapta a védekezéshez szükséges eszközöket. Esetleg sikerült silány, használhatatlan cuccokat beszerezni drága pénzen? Kik, melyik cégek importálták ezeket? Nem tudom! A személyzet hiányát meg sem említem, az évek óta téma.

Attila

Attila írta...

Update:

Minden koronavírusban elhunyt betegnek a lakcíme szerepel a halálozási adatnál, tehát nem áll, hogy Budapesten növekedik a halálozás.

Attila

Attila írta...

Kiegészítés:

https://azonnali.hu/cikk/20200507_a-korhazak-kiuritese-egy-katonai-gyakorlat-volt-interju-duda-erno-virologusprofesszorral?fbclid=IwAR1akdSXcEULWo3JFs9SYXI2tihWLv4idi44RKn7qg7kxcu-A1qCwd6LCSw

sphagin írta...

Most olvastam : https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-lelegeztetogep-jarvany-veszelyhelyzet.706067.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

góbé írta...


Megkezdődött !

https://varosikurir.hu/hadhazy-posztjat-megosztani-nem-kell-felnetek-vagy-kormanynaknem-megfelelo-kozpontozas-hianyaban-megis/

Megosztasz egy fészbukk-posztot ami a hatolamnak nem teccik, hajnalban mennek érted ! Bilincs, házkutatás, gyanusitás, rabositás.... Statuálás ?!?...

No nem azért mennek, aki jegyezte a posztot, - Hadházy Ákosnak elég jó nimbusza van, hozzá nem mernének ily nevetséges, blőd indokkal hozzányúlni, - azér' mentek, aki egyetértett !

Fura, hogy egy hasonlóan gusztustalan ügyben, volt ügyész, aki ember tudott maradni.

https://varosikurir.hu/jo-hir-az-ugyeszseg-meg-nem-orult-meg-teljesen/

Hogy ügyész nem marad sokáig, arra egy láda pezsgőm van !



1970 írta...

Kedves Attila!

Amit leírtál, ahhoz vegyük még hozzá Cilikét, és az egész tragédiában még a komikum elem is megjelenik (ami valójában szörnyű ebben a helyzetben).