2022. január 25., kedd

PISZKOS FRED, AZ ALTENGERNAGY


Lemondott posztjáról Kay-Achim Schönbach altengernagy, a német haditengerészet parancsnoka.
Van a rovásán rendesen, hiszen az aktuális NATO (USA) kánonnal szemben fogalmazta meg véleményét indiai látogatása során, és ez bizony nem bocsánatos bűn arrafelé, ahol világpolitikát csinálnak. 
Úgy is mondhatjuk, a vice-admirális lotyaszájú volt, ezt maga is elismerte, elmondta, hogy nyilvánvalóan hibázott, mikor meggondolatlanul beszélt, és levonva a szükséges következtetéseket lemondott a karrierje csúcsát jelentő posztról.
Így jár, aki őszinte - arrafelé is...
Errefelé manapság minden következmény nélkül lehet baromságokat beszélni akkordban, kit érdekel? 
Egy sületlenséggel több vagy kevesebb, el sem éri az ingerküszöböt...
A tetejébe a tengerész még igaz és értelmes dolgokat is mondott, ez súlyosító körülmény, melyet ki is fejtettek az ügyben nyilatkozó nyugati politikusok, akik felettébb nagy szívességet tettek Putyinnak.
Az orosz elnök tulajdonképpen nemzetközi tányérpörgető bajnokságon vesz részt, hiszen tudja pontosan, hogy országának Kínával való barátsága igen sérülékeny, Kína ugyanis már meglehetősen régen feni a fogát Oroszország szibériai területeire, és a régen fogalma a kínaiaknál nem két hetet jelent.
Egy közeledés az Európai Unióhoz felébresztené a kínai sárkány gyanakvását, ami nem lenne egészséges Oroszország számára, hiszen Kína nem Ukrajna, gazdasági és katonai ereje számottevő már ma is, és a holnapba Kína ellenfeleként belegondolni nem egy kéjhömpöly.
Viszont Oroszország számára Európa is fontos, bár nem annyira, mint fordítva.
Azért a kereskedelmi kapcsolatok az energia-függőség alapján állva stabilizálólag hatnak, az érdekek több esetben esnek egybe, mint ellentétesek lennének, csakhát a politika, meg a történelmi előzmények, meg a russzofóbia, ugye...
Az altengernagy elképesztő dolgokat állított.


Például azt, hogy a Gonosz világunkba delegált képviselőjét, Putyint tisztelni kellene, ami teljes képtelenség, hiszen tisztelni a nyugati világ vezetőit kell.
Igaz, a színes forradalmak kirobbantásával és az arab tavasszal vérbe borítottak néhány országot, igaz, hogy hazugságokra hivatkozva háborút indítottak szuverén országok ellen, igaz, meggyilkoltatták azok vezetőit, igaz, hogy ezzel emberéletek tízezreit semmisítették meg, igaz, hogy ők generálták a menekült-kérdést, ami ellen most nagy pofával hadakoznak, de őket tisztelni kell.
Putyint, aki nem hazudott se atombombát, se vegyi fegyvereket az ukránok kezébe, őt nem szabad tisztelni, sőt, ha valaki tiszteli, annak azonnal le kell mondania, csakúgy, mintha az Unió és Oroszország viszonyát realistább kontextusba helyezi.
Az Unió jelenlegi helyzete teljesen megfelel az Egyesült Államoknak - mégis jobb egy kiszolgáltatott vazallus, mint egy katonailag erős nagyhatalom, jó Kínának, hiszen remek felvevőpiaca a kínai árúknak, és itt most ne a zoknikra gondoljunk.
A jelen világpolitikai helyzetben jó az oroszoknak is, mert az USA és Európa közötti ellentétek fennállnak akkor is ha takargatja őket mindem résztvevő fél, mint Cirmos a piszkát.
Az is hozott némi változást, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Unióból és vadul törleszkedik Amerikához, különleges szövetségesi viszonyt próbálva kiépíteni vele, hogy aztán egyszerre lépve vele egér-komplexusát hangosan hirdethesse, mondván, hogy együtt dübörögnek.
Az oroszoknak jó az, ha az USA és Európa között nem túl mély az egyetértés a világpolitika dolgaiban, ezért aztán mosolyogva szemlélik a mi ravasz kismalacunkat, amint törleszkedik hozzájuk, abban a reményben, hogy végszükség esetén arrafelé keresheti a nyugalmat.


Azt sem kell elfelejteni, hogy az altengernagy kijelentéseit Indiában tette, mely ország tart Kínától, nem biztos, hogy ok nélkül.
Azt mondják az okosok, hogy ez az évszázad Kínáé, a következő meg Indiáé lesz, de persze addig még sok víz lefolyik a Gangeszen, és hát közben nem szabad elfeledkeznünk Afrikáról sem, ahol a kínaiak már évtizedek óta csendben, de szorgalmasan építik befolyási övezeteiket.
Dél-Amerika is okozhat meglepetéseket, Brazíliával is illik számolni, jóllehet nem úgy, mint Orbán, aki azt hiszi, hogy az egyenlőség alapján haverkodhat velük csak azért, mert Brazília is diktatúra.
Azért azt sem árt leszögezni, hogy jelenleg Kína nem fenyeget senkit, kivéve Amerikát, mert Honkong után Tajvanon is helyre akarja állítani szuverenitását, de egyre inkább úgy tűnik, hogy erre csak fegyverekkel kerülhet sor, elsősorban az amerikai érdekek miatt.
Amerikai érdekek ide, amerikai érdekek oda, ennek csak az időpontja kérdéses, a végeredménye biztos, - már csak az a kérdés, hány ember halálához vezet az amerikai faxméregetés.
Amerika a második világháború óta szinte minden háborúját elvesztette, és bár győzött, de ettől ez még az iraki háborúra is igaz.
Ezt egy az altengernagy pozíciójában dolgozó katona pontosan fel tudja mérni, mint ahogy az érdekek katonai érvényesítésének lehetőségéről is lehet némi fogalma - okos ember lehet, okosabb, mint a neki parancsokat osztogató politikusok.
Kár érte.


A világ bonyolult és veszélyes játszótér, ahol nem árt figyelni, és nem árt megérteni a folyamatokat, különben tévedhetünk.
Ha a polgár téved, az még korrigálható valamelyest, ha a politikus téved, az emberek halálával, betegségekkel, nyomorral járhat.
Veszélyes út.
Milyen szerencse, hogy ezen a szinten nekünk nekünk semmiféle szerepünk sincs, de az persze még nem lefutott meccs, hogy nem üzenünk hadat Kínának.
Vagy Amerikának.
Vagy az oroszoknak.
Magyarország előre megy, a szakadék felé!

:O)))

28 megjegyzés:

Kovács János írta...

Kedves határőrtiszt.
Ügyes.
:)

PuPu írta...

Kedves János, köszönöm a megtisztelő vállveregetést!
Mellesleg jegyezném meg, hogy határőrtiszt életem egy régebbi szakaszában voltam, 1979-ig, utána a civilek kalandos életét éltem. kalandvágyból itthon...
De szép, daliás évek voltak a határőrtisztként töltött idők is...

:O)))



-

neveletlen írta...

https://www.youtube.com/watch?v=XANuJSVDWL4
piros volt a kilós feje nem sárga :)

Bubu64 írta...

Köszönöm Pupu, megadtad a választ a kérdésemre. Erre számítottam, hogy bővebben kifejted majd.:)

Bubu64 írta...

Neveletlen!
Ez mellbevágó volt, kb. mint a fehérvári huszárok.:)Ez jobban tetszik.
https://www.youtube.com/watch?v=QVGgyGXPDJ8

góbé írta...


Csak annyi kérdeznék Bidentől és a lihegőitől, Miért is toporzékolnak, ha Oroszország a határain belül erőt demonstrál ?!?
A NATO - helyett az USA, - ugyanezt teszi, amikor Ukrajnát a NATO-ba csábitja. Ráadásul nem Ukrajna biztonsága miatt, ugyan..., hanem hogy fegyvereket, haderőt telepithessen az orosz határ közvetlen közelében. A saját határaitól 8.000(!) km.-re !!!

Mijja faxt keresnek itt, kedves Bubu64 ??? Ezen ment el a Krim is Ukrajnától! Praktikusabb lett volna betartani a Gorbacsov-Reagan megállapodást ! Európát meg békén hagyni...

Érdekes módon, ha Macron meg-meg penditi az EU-Oroszország közeledést, annak helyes és hasznos voltát, az USA mindig felkapja a vizet.

Biden ugyanazt csinálja mint o1G...: A háború rémével fenyeget orosz részről, - ami persze nem lesz, Putyinnak van annyi esze, és nem is érdeke, - majd csillag-sávosra festett féltéglával a mellét veregetve hirdeti, hogy ő akadályozta meg a háborút..


1970 írta...

Kedves góbé!

Tipikus eset: a belpolitikai sikertelenség és/vagy tehetetlenség elmaszatolására kezdenek el keménykedni a külpolitikában. Sima figyelemelterelés, amint azt az elmúlt évtizedekben indított katasztrofális "eredménnyel" zárult kalandjaik is bizonyítják. Ami igazán szomorú, hogy ezek a kalandok milliók életébe kerültek, amiért senkit sem vontak felelősségre. Ahogy Pinochet is simán megúszta azt, amit művelt...

góbé írta...

Üdv Bubu64 !

Némi kiegészitésa 08.33-as bejegyzésemhez. Gyurcsány szerint "...ez már nem az a Putyin..."
szerintem meg az...

http://www.grotius.hu/doc/pub/CELQPY/2015-09-29_putyin-orosz-elnok-beszede-az-ensz-kozgyuleseben.pdf
Kötelező olvasmánnyá tenném, különösen a ruszofóboknak.

Különösen figyelemedbe ajánlom ezeket a sorokat:

"...Elég, ha megnézzük a Közel-Kelet vagy Észak-Afrika területein kialakult helyzetet. Természetesen a politikai és a szociális problémák ezekben a régiókban már régen megjelentek, és ott az emberek változást akartak. De mi lett ebből?
Az agresszív külső beavatkozás oda vezetett, hogy a reformok helyett az állami intézményeket és magukat az életfeltételek is egyszerűen lerombolták. A demokrácia és a fejlődés helyett ott most erőszak, szegénység, szociális katasztrófa van, és az emberi jogok és az élethez való jog egyáltalán nem számítanak.
Szeretném megkérdezni azokat az embereket, akik ezt a helyzetet teremtették: „Most legalább már értitek, mit tettetek?”..."

Az meg csak egy konteó hogy o1G lenne az EU-ban Pityin trójai falova. Oroszországnak, a nyakán az USA-val, Kinával, sokkal inkább érdeke egy megerősödött Unióval való korrekt partneri kapcsolat, akár szövetség, mint az EU szétverése.

Kotonszökevényünk Európában - ideértve Oroszországot is, - inkább a sötét paraszt, de méginkább olyan mint a '968.-as naptáron a légyszar.

Névtelen írta...

teve!
.
magyarázd már eol ennek a kretén baromnak a góbé nevűnek, hogy ha olyan buta mint a főőőd, akkor nem kéne neki okoskodnia!
má csak a volt határőr múltad okán is.
cs dobos:
egy fő kiment, egy fő bejött, magyarország lélekszáma nem változott
na ennyit a katonaságról,
.
DE
.
félre a viccel!
ez a hülye nem fogja fel, hogy ha és amennyiben egy katonai szövetség tagja valaki, mely szövetség azt mondja, minden tagját megvédi - ezért lettünk tagok! - akkor ha annak a szövetségnek van olyan tagja, mely majdnem határos egy agresszor állammal, abban az esetben a szövetség azt az tagját jogosan védi!
akkor is, ha a szövetség t6agjai között vannak olyan tagok, melyek adott esetben mondjuk 8000 km-re vannak az agresszor államtól.
a modern fegyverrendszerek alkalmazásának bájos kis témájáról már nem is beszélek ennek a hülyének, mert ő magát eszét jáccva székely góbénak adja ki, s azt hiszi ő a helikopter.
nem is folytatom, mert értelmét nem látom
.
.
abramovics voltam, s vagyok

góbé írta...


Abramovicsnak!

Csak nem becsipődtem !?! Toporzékolás helyett sokkal praktikusabb lenne átgondolni, értelmezni a dolgokat. Mondjuk ez a dühtől tajtékozva akkor sem megy ha a képesség csirái talán fellelhetőek lennének benned...talán...esetleg...

A két Kennedy '63, '68 ! Allende 1973. A Közép és Dél-Amerikai köztársaságok szabad választásokon győztes demokratikus kormányainak letarolása...
Castro...: két éven át egyezkedni próbált az USA-val (1959-61.) Elutasitották, embargó... Jobb, más választás hiján Hruscsov. Ráfogták hogy komcsi... Pedig csupán a jó értelembe vett hazafi, nacionalista volt...

Eztet mindet az oroszok csánálták volna ? Oszamáékakat az oroszok fegyverezték föl ? Libiában, Tunéziában, Sziriában, az oroszok kavarták a szalámit ? Az ISIS-től nem Törökország, hanem az oroszok vették meg az olajat, azokból a kutakból, amit az amik - Irakkal ellentétben - elfelejtettek lebombázni ?!?

Talán javit valamit súlyosan alulinformáltságodon, ha megnézed: Oliver Stone, Amerika elhallhatott történelme c. sorozatot. Mondjuk elég hosszú, 10 rész, egyenként egy óra, de talán birni fogod...talán...esetleg...(???)
Nagy reményem nincs ehhez, de ugye az hal meg utoljára.

A Góbéhoz: Nem idegen tőlem és pozitivumként értékelem a nyakas székellyel való azonositást, de a valóság R26. már ha mond ez bárkinek bármit...

Puputól elnézést kérek, ez volt az utolsó hogy ennek a szerencsétlennek a zagyvaságaira reagálok a blogon.
A szerencsétlennek zárásul pedig üzenem, eszedbe ne jusson emilt küldeni sem hőbörögve sem másként. Ahogy két éve tájékoztattalak, a társas viszonynak vége !

kekec írta...

Kedves Pupu!

Amikor az oroszok Kubába rakétákat telepítettek, elég közel Amerikához, mekkora cirkuszt csaptak az amerikaiak! Most ők telepítenének a volt utódállamokba rakétákat, és meg vannak sértve, hogy az oroszok ezt némileg nehezményezik - praktikus okból és még legálisan is, mert "kissé" ellentmond a megkötött nemzetközi szerződéseknek.
Régi igazság, hogy "az kiabál, akinek a háza ég" na meg "más szemében a szálkát, sajátban a gerendát sem"
Az egészben az a feneség, hogy az egész cirkusz piszokul közel van hozzánk. Csak abban bízhatunk, hogy a németeknek elég esze van, hogy nem mennek bele az amerikai játszadozásba a NATO-val.

Bubu64 írta...

Szia Góbé!
Sajnálom, de nekem más a véleményem, mint Pupunak és Neked. Névtelen (Abrával) értek egyet.
Ukrajna NATO-ba való belépésének tervére elfoglaljuk az ország egy részét? Szerintetek ez komolyan jó megoldás? És még sokan meg is ideologizálják, hogy mindig is Oroszország része volt. Akkor ilyen erővel mi miért nem vonulunk be Erdélybe, Szlovákiába, vagy Ukrajnába, esetleg Szerbiába? Szerintem Orbán erre vár, az oroszokkal a háta mögött. Tényleg nem veszitek észre, hogy olyan állapotok vannak, mint a II. VH. előtt? Ne higgyétek, hogy nem lehet újra európai háború. Gondoltátok '89-ben, hogy a 90 években tőlünk délre népirtás lesz? Elvileg Ukrajna egy szuverén állam, vagy mégse?
Ez a russzofób kifejezés, kb. olyan, mint az orbánfóbiás kifejezés. Egyből rásütik az emberre, ha nem ért egyet dolgokkal. Ez nem csak Amerikáról szól, hanem az EU-ról és a NATO-ról. Az EU ereje egy lepkefing. Az lett volna létrehozásának a célja, hogy az USA és Oroszország- Kína között egy harmadik oldalt képezzen az európai emberek számára. Most már én is kezdem úgy látni, hogy semmi értelme ennek a nagy EU-nak, hulljon szét a francba, és kezdjük újra, mintha 1914 lenne. Az európai nacionalizmusnak soha nem lesz vége. Errefelé megyünk. Nem?

góbé írta...


Üdv Bubu64 !

Érteni véllek, ill. szeretnélek megérteni. Ennek viszont csak akkor van esélye ha felvetett kérdésekre reagálsz, indokolsz. Amig ez elmarad, csak elbeszélünk egymás mellett...
Hitesd el velem hogy amit az USA a II. VH óta össz-kontinens-szerte ügyködik, az előre visz, az a glóbusz békéjét, az egyensújt szolgálja.

"...Elvileg Ukrajna egy szuverén állam, vagy mégse?..."

Tudod, Kuba is egy szuverén állam ! ... Hatvan éve az USA embargó alatt...Ausztria is egy szuverén állam. Semleges. Őt ne presszionálják sem keletről, sem nyugatról. Orosz részről is csupán ez volt az elvárás Ukrajna irányában.

Képzelj el Dél-Floridában egy orosz támasztontot... és képzelj el a Krimben egy amerikait... Nem morbid mind a kettő ? Csak ez utóbbinak komoly realitása volt !

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
1970 írta...

Kedves Bubu64!

Íme egy kis adalék ahhoz, hogy a dolgot komplexebben lásd:

https://merce.hu/2022/01/29/az-egyesult-allamok-fegyverlobbija-is-elezi-az-ukran-orosz-konfliktust/

A ruszofóbia (helyesen egy sz-szel) létező kifejezés; arra mondják aki csak azért utál mindent, mert Oroszországból ered.

(Ukrajna kapcsán pedig azért jó lenne a 2014 körüli történéseket is kissé árnyaltabban nézni, esetleg meglátni a jelennel való kapcsolatát az akkori történéseknek.)

Bubu64 írta...

Kedves Góbé és 1970!
Amiről írtatok az USA-val kapcsolatban teljesen egyet értek, ezért nem is vitatkoztam a tényekkel, amiket felsoroltatok. De mi van, ha Ukrajnát nem presszionálja senki, hogy belépjen a NATO-ba, hanem ők szeretnék. Ha így van, pont az oroszok szólnak bele, mintha még mindig tagállam lenne a Szovjetunióban. Nem véletlen, hogy a balti államok is tartanak orosz, vagy fehér-orosz nyomástól. A NATO nem csak az USA-ról szól, van még benne néhány állam.

Bubu64 írta...

Kedves 1870!
Elolvastam a Mérce.hu írást, köszönöm. Sajnos ez így van, de ne felejtsük el, hogy nagyon sok háború az oroszok, és amerikaiak befolyási övezetének tologatásáról szól. Mindkettő ontotta a fegyvereket hol ide, hol oda, nem csak az USA. Ez olyan számomra, mint a zsidó-palesztin konfliktus, nem lehet igazságot tenni, mert mindkettőnek igaza van.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

A "NATO nem csak az USA-ról szól, van még benne néhány állam" megjegyzéseden jót mosolyogtam. Főleg az olyan államok szempontjából, mint hazánk. Olyanok vagyunk, mint egy kis szatellit körzet, amikor az éppen aktuális vezetőnk az éppen regnáló USA elnök lábtörlőjénél liheg. Legalább arra lennének képesek, hogy valamiféle önálló arcot mutassanak (mint egykor Kádár), de ezektől ez nagyon messze áll. Mondjuk talán Németország említhető egy kicsit ellensúlyként.
Igen, nyilván minden nagyhatalom ki kívánta tágítani a saját befolyási övezetét, amiben nincs semmi különleges. Csak nem kellene a demokrácia felkent prófétájaként szónokolni egy olyan államnak, amelyik tevőlegesen támogatott egy Pinochet nevű sötét alakot (speciel ott nem sok befolyása volt a SZU-nak).
Vagy említhető az éppen most vitatott Tony Blair ügy. Mi is volt a szerepe az iraki buliban? Hány embert pusztítottak el ártatlanul a semmiért?
Ez éppen olyan, mint a II. magyar hadsereg a Don-kanyarban. Mi a búbánatot kerestek a lovastengerész katonái "Nagy Magyarország" határaitól(!) több ezer kilométerre?

Névtelen írta...

te szerencsétlen istenbarma te!
.
a tehenet nem lehet egy görögdinnyével összehasonlítani!
kuba az usa határától alig 100 km-re egy szigetország, ahol egy kommunista diktátor a kommunista diktatúrák exportálójával a háta mögött - cccp - egy kommunista diktatúrát hozott létre.
aztán abban az országban a cccp kreálmányában rakétákat telepítettek alig 100 km-rel az usa-tól a béke és barátság, meg a békés egymás mellett élés jegyében.
.
ezzel szemben a mostani helyzet a következő, te barom:
.
a cccp felbomlása után, a valah történelmileg önálló népek által lakott valaha a cccp-től független államok újra önrendelkezésüket, s saját létüket élik a népeikkel.
anno a cccp keretein belül a népeket telepítgették ide, oda amoda, ahogy ippeg a diktátornak kedvére való volt.
így lett egy csomó orosz betelepítve az ukrán nép lakta területekre, ilyen olyan címszó alatt. a magebízható káderek általában oroszok voltak.
most azok az orosz származású emberek egy szabad, önálló ukrajnában ukrán állampolgárként, orosz kisebbségként élnek.
na ezt használta ki a putyin, hogy a cccp visszaállítása érdekében megszerezze a valaha cccp által birtokolt krím félszigeti tengeri katonai bázist.
annyit mondott, a krímben élő oroszok kérték, hogy a nagy orosz - cccp - birodalomba visszakerüljenek.
mindeközben az önálló ukrán állam, mely határos oroszországgal az agresszorral, szeretne a nyugathoz kapcsolódni, s nem szeretné, ha az orosz birodalom része legyen újra.
a helyzet kicsit analóg ahhoz, ami koszsovóban történt, s aminek népirtás lett a vége.
persze erről te semmit sem tudsz, hiszen nem éltél ott.
nekem vannak személyes tapasztalataim koszovóról, tudom mit beszélek.
élt ott egy iciri piciri albán nemzetiségű kisebbség. aztán elkezdtek szaporodni, gyünni a rokonok, s lassan sokan lettek
ekkor kijelentették, koszovó ősi albán föld, s mkiszakítjuk szerbiából, és csatlakoztatjuk albániához.
a következmények ismertek, még a te korlátolt képességeiddel is felfogható az analógia a betelepített, s lassan sokan lettünk oroszokkal, akik most hirtelen a krímet a nagy orosz birodalomban akarják tudni.
a többi csak hab a tortán, meg bajkeverés
.
szóval te szerencsétlen istenbarma!
a kubai tehenet, nem lehet a krími görögdinnyével összehasonlítani!
nem az usa telepít rakétarendszereket ukrajnába, hanem az oroszok telepítettek kubába, s ha az ukránok szívük joga szerint be akarnak lépni a nato-ba, ahhoz senkinek semmi köze!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

góbé írta...

Bubu64 ! Kérdezed:

"...De mi van, ha Ukrajnát nem presszionálja senki, hogy belépjen a NATO-ba, hanem ők szeretnék..."

Mondjuk erre érkezhetett volna egy olyan NATO/USA válasz, miszerint nem kivánják az amúgy is meglévő feszültséget a NATO tovább-terjesztésével fokozni. Igyekezzenek a szomszédos országokkal korrekt viszonyt kialakitani.
Ennek lehetőségét, egy Oszországgal szemben álló katonai szövetséghez csatlakozásuk nemhogy gyengiti, de akár lehetlenné is teszi.
Hirdessenek akár semlegességet...Biztonságukat ez esetben az ENSZ garantálná(??).

kekec írta...

(nem túl) tisztelt Abramovics!
Tényleg nem lehet összehasonlítani a 100 km-re és egy tengeren túl levő rakétát egy a szárazföldi határra telepített rakétával. Márpedig az amerikaiaknak nyíltan a telepítés a szándékuk. Holott nemzetközi szerződésben garantálták, hogy nem bővítik a NATO-t az utódállamokkal.
Az elszakadt részek meg majdnem tiszta orosz lakossággal rendelkeznek. Talán nem kellett volna az ukranizálást annyira erőltetni - annak mellékszeléből pedig Kárpátalja is kapott. Már csak ezért is nézhetnéd a dolgokat árnyaltabban.

1970 írta...

Kedves kekec!

Mi értelme ennek? Teljesen felesleges a tényeket magyarázgatni neki...majd megkapod, hogy "istenbarma" vagy, mert vitába mertél vele szállni. A falra hányt borsó az egész egy olyan embernek, akinek ebben merül ki a "vitakultúrája".

góbé írta...


Főleg a "nemvagyok ruszofób"-oknak:

https://www.atv.hu/videok/20220202/orban-putyin-talalkozo-siker-vagy-kudarc-volt-az-egyeztetes

A Krausz Tamásra azért érdemes odafigyelni...

góbé írta...


Újfent, a "nemis vagyok ruszofób"-oknak:

Az USA részéről, a hónapok óta folytatott szájkarate, miszerint Oroszország egyértelmü szándéka a háború kirobbantása, Ukrajna megtámadása, már az ukránoknak is kinos !!!

Üzenték a NATO / USA-nak, hogy vegyenek vissza (!!!)...:

https://444.hu/2022/02/03/a-feher-haz-nem-mondja-tobbe-azt-hogy-kuszobon-all-ukrajna-orosz-megszallasa

Ismét felvetem, kérdem, ki is kavarja a xart ?!?



Bubu64 írta...

Kedves Góbé!
"Mondjuk erre érkezhetett volna egy olyan NATO/USA válasz, miszerint nem kivánják az amúgy is meglévő feszültséget a NATO tovább-terjesztésével fokozni. Igyekezzenek a szomszédos országokkal korrekt viszonyt kialakitani."
Ez egy csokis papírba csomagolt végleges visszautasítás lett volna. Erről az jutott eszembe, amikor 1939-ben és utána visszautasították a zsidó menekültek befogadását, mert nem akart az USA, és jó néhány állam konfliktusba keveredni Németországgal. Menekültekkel teli hajókat fordítottak vissza és sokan koncentrációs táborban végezték. Jó vége lett?

Névtelen írta...

teve!
.
EZT SZERETNÉM, HA KIENGEDNÉD, MERT FONTOS!
.
a két idiótának - góbé, és kekec - meg az esetleges többinek tán jó lenne, ha a valóságot is megismernék, mielőtt további marhaságokkal szórakoztatnák magukat, meg azokat, akik idejárnak olvasgatni!
mondjuk neked is fontos lehet, hogy az általad tolt felületen ne álhírek és marhaságok keveredjenek, hanem a valóság jelenjen meg.
éppen ezért ezt a cikket mindenképpen olvasni javaslom azoknak, aki ukrajna, oroszország nato témában a tényeket szeretnék tudni, s nem az oroszok által tolt álhírekkel akarják megetetni magukat!
.
https://www.portfolio.hu/global/20220205/eros-allitasokat-tett-vlagyimir-putyin-az-orban-viktorral-tortent-talalkozon-de-vajon-van-alapjuk-524987?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator#
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
Ps.:
valami furcsa véletlen folytán tán,
.
DE
.
a cikk állításai tényszerűen azt támasztják alá, amit én voltam bátor írni a kérdéssel kapcsolatban.
biztos én vagyok a hülye, a két barom meg a helikopter

góbé írta...


kommentár nélkül:

https://nepszava.hu/3145670_emmanuel-macron-oroszorszag-biztonsag-vlagyimir-putyin

PuPu írta...

Szóval az a helyzet Abrakadabra, hogy azzal semmi gond nincs, amit írsz, a gond azzal van, hogy modortalanul sértegetsz másokat.
Szerintem próbálj kicsit udvariasabb lenni, mert kénytelen leszek megint kimoderálgatni, jóllehet nem szeretném, hiszen a te véleményed is megfontolandó, de mindent tönkre teszel ezzel a stílussal.
Tied a döntés...
:O)))