2023. április 12., szerda

KÉRDÉSEK A DK ELNÖKÉHEZ




Lehetőséget kaptam arra, hogy feltegyek három kérdést Gyurcsány Ferencnek.
Válaszokat kaptam, megosztanám veletek - kommentár nélkül.
Talán segít a tisztánlátásban.

A kérdések: 

Kedves Miniszterelnök Úr!

Élve a felkínált megtisztelő lehetőséggel, kérem, hogy az alábbi három kérdésre adjon érdemi választ:

1.  Lett-e  akármilyen személyi következménye az előválasztás szervezése-előkészítése során elkövetett hibáknak, vagy a soron következő választásokat is ugyanaz a stáb fogja előkészíteni, mely ez alkalommal meglehetősen szégyenletes kudarcot vallott?

 

2. Kiélezett helyzetekben (Fidesz-kordonbontás, 2006 októberi puccskísérlet, Karácsony-Márki-Zay paktum) rendre elzárkózott a szükségesnek tűnő azonnali, drasztikus intézkedések meghozatalától.
Kíván-e ezen a hozzáálláson a jövőben változtatni?

3. Az orosz-ukrán konfliktus során személyében támadja Putyint, elviseli, hogy politikai ellenfele a béke apostolának köntösében tetszelegve beszorítsa pártját egy háborúpárti szerepbe, miközben minden épeszű választó békepárti. Ez ellen a párt kommunikációs stábja semmiféle ellenszert nem talált - meglehet, nem is keresett.
Nem gondolja, hogy a pártot sokkal professzionálisabbá, kommunikációját, tanácsadói testületét – már ha van ilyen – sokkal hatékonyabbá kellene tennie?

Válaszát előre megköszönöm!

A válaszok:

1. Nem tudok róla. Sok kompromisszum után közös döntéseket hoztunk.
 
2. Közösen kell dönteni. Együtt kell maradni. És most is ezt gondolom. 

3. Mindig jobbnak kell lenni. Persze.
De ugye világos, akié a nyilvánosság, azé rövidtávon a hatalom.
A DK világosan beszélt a Parlamentben.
A gyilkos vagy az áldozat békéjét akarjuk? - ez a kérdés.
A korány a gyilkos békéjét támogatja.
Mi az áldozatét. 

 

GyF


:O)))

12 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

Te megragadtad az alkalmat, és feltetted a kérdéseidet. A válaszadó viszont nem élt azzal a lehetőséggel, hogy értelmes választ adjon. Csalódás számomra.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Én megpróbálok válaszolni a feltett kérdésekre, ha nem haragszol.

1./ Lett ! Minden politikai cselekménynek vannak konzekvenciái ! Esetünkben ez Karácsony és Márki-Z-t érinti leginkább, belőlük lassan, még politikus se fog lenni. Mint kiderült, az egész a DK kiszorítására lett kreálva és ezért a DK "félre állt", figyelte az eseményeket, hagyta őket bomolni. Egyszer volt Budán kutyavásár és előválasztás is. Olyan, mint volt, az egészen biztos ! A szégyenletes kudarcot a DK nem veszi magára, mert egyedüli ellenzéki pártként nyertesként jött ki ebből a kudarcból, nőtt a tábora !

2./ Igen, kíván változtatni a DK, mégpedig úgy, hogy bele se megy ilyen dolgokba többet. Eleve vesztes szisztéma volt, de ezt is akarták sokan. Mindez a FIDESZ hatalom átmentését szolgálta, a FIDESZ beépített emberei által. Amolyan MSZP-s mutyi volt a javából ! Sikerült nekik, győztek, egyék meg amit főztek ! Az élet megy tovább és politizálni is kell. A DK önállóan próbál boldogulni, de szívesen fogad el szövetséget, helyet ad másoknak is. Ezt hirdeti a megalakulása óta. Aki ezt akarja, az csatlakozhat, aki nem, az csináljon jobbat !

3./ A média túlsúly adott és mindenkit oda szorítanak, ahova akarnak. Tény, hogy a háborút és az agressziót is lehet álcázni BÉKÉT hirdetve. Te ne tudnád ezt ? Amikor a "BÉKE TÁBOR LEGYŐZHETETLEN" jelszavát hangoztatva, a "VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK" jelszót hirdetve akartunk egyszerre hideget is és meleget is fújni ! Nem kell mindenkit hülyének nézni és nem minden az, aminek szeretnék, hogy lássák az emberek. Persze tudod te ezt pontosan, csak kekeckedsz és véded az orosz álláspontot. Az Agresszor a nagy békét akaró, csak ezt nem veszi be senki. Kivéve Orbán Viktort és téged ! Védjék a BÉKÉT otthon és a másik országot hagyják békén ! Putyin itt már nem nyerhet, mert eljátszotta a bizalmat, amit nagy nehezen próbált meg kialakítani, titokban meg tartalékolt az agresszióra. Mert a birodalmi álmok éltek benne már akkor is. Még egyszer nem lesz Szovjetunió ! Sokba fog ez fájni az oroszoknak ! Ki lesznek közösítve és nem fognak tőlük vásárolni. Ez ugyan nem bűn, csak éppen az orosz gazdaság sínyli meg, ami már most is a béka segge alatt van. Hiába van erős fegyverzete, ha gazdasága, a Spanyol gazdasággal van pariban. Ilyen gazdasággal ne próbáljon meg nagyhatalom lenni, mert Kína és egy sor ország ki fogja nevetni ! A fegyvereit meg nem meri használni, mert ő is belepusztul, a válasz ugyanis nem marad el. Jobb, ha haza megy és kifizeti a kárt, amit okozott !

Remélem kielégítő volt a válaszom.
Innen, ahol én állok ez látszik.

Üdv sphagin

1970 írta...

"Az Agresszor a nagy békét akaró, csak ezt nem veszi be senki. Kivéve Orbán Viktort és téged !"

Kedves PuPu!

Na, már egy csoportba kerültél kisgömböccel:). Elképesztő, hogy egy ember ennyire ne legyen képben a valósággal és ne értse azt, amit írsz.
Ami GyF válaszait illeti, számomra nem okozott csalódást. Nagyjából ezt a semmitmondó ürességet vártam. Szomorú...

relatív írta...

Azért arra nagyon kiváncsi vagyok, hogy az egyenes kérdésekre egy igazán erősen támadott ( mind a jelenlegi hatalom részéről, mind 'saját táborából') politikusnak a nagyon okosok szerint ?!

Szvsz a nagyon okosok mindig mást akarnak, mint az a pillanatnyi lehetőségek keretében egyáltalán elképzelhető !
Nevezett korábbi Miniszterelnök hatalomban éppen ezek ellenében nem tudta érvényesíteni a lehetőség szerinti kedvező törekvéseit anno. Ezért aztán mai napig mint ellenség él azok emlékezetében IS akikbek aztán fogalmuk sincs egy állami berendezkedés lehetőségeiről !

stirlitz írta...

3, mivel orosz ország kínához közeledik rádásul geopolitikai nyerő helyezetben van ukránok pedig már nagyrész felmorzsolták "Még egyszer nem lesz Szovjetunió ! Sokba fog ez fájni az oroszoknak !" szovjetuniót putyin nem akart az biztos már mint amerikának ugye? mert ukránok lassan kifogynak lőszerből + emberből max 1 évig ha mehet még háboru oroszok teljesen szétverték őket

sphagin írta...

Kedves stirlitz !

És ? Mindenki tudja, hogy az oroszok erősek, erősebbek mint az Ukránok !

A legnagyobb gond nem ez, mert hiába győz a fronton Oroszország, a bizalmat már eljátszotta !

Igen, tudja pótolni az EU vevőit másokkal, de azért egy fizetőképes piac se rossz ! Gyakorlatilag levágták az aranytojást tojó tyúkot, miért is ?

Kína meg röhög egy jót, az oroszok ki vannak pipálva !

Üdv sphagin

anteus írta...

Gyurcsány 100 % -ig USA-lakáj. Önállótlan politikus, aki lefelé tapos, felfelé nyal.
13 pontja minden kérdésre válasz.

kekec írta...

Pupu, jók a kérdéseid - már ha ez a világ minden világok legjobbika (nem az)
Gyurcsány REÁLpolitikus, gyakorlata van abban, hogy koalícióban hogyan kell kormányozni. A fideszes túlsúly mellett nincs reális alternatívája az összefogásnak- "Le kell nyelni a békát"
Ha a többiek ragaszkodnak az előválasztásnak álcázott mutyinak - bele fog menni. Maximum ragaszkodni fog a 2 jelöltes második fordulóhoz.
Egyébként meg tartja magát a régi mondáshoz: Ha elég sokáig ülsz a folyó partján, a víz előbb-utóbb elsodorja előtted az ellenfeleid (értsd: politikai vagy fizikai) hulláját.
Az más kérdés, hogy sokakat irritál (engem is) ez a passzív szemlélődés.
Az öszödi beszéd első mondataiban szerepel, hogy "a sokrétű kommunikáció ami kell a teljes sikerhez" Csak sajnos a mai napig képtelen felfogni ennek a súlyát. Pedig ő mondta!
De most őszintén: hiányzott volna egy 12 éves viszonylag prosperáló fideszes időszak után
az előre látható gubanc felvállalása az ellenzéknek? Elszabaduló inflációval és az élletszínvonal csökkentésével? Hülye módon őszintén (Bokrosan) felvállalt megszorításokkal?
Tudnál jobb módszert jhavasolni ennek elkerülésére, mint a MZP befuttatását?

stirlitz írta...

nem az orszoknak van szuksege europára hanem forditva. "Kína meg röhög egy jót, az oroszok ki vannak pipálva !" már mint nemfognak palacsintazni egyutt? mindkettő országnak egyre kevesbbé kell a nyugat az két ország jól kiegesziti egymást usa / euró másodhegedűs lehet max

KZs írta...

Meglehetőst kijózanító, feltéve, hogy vannak még olyanok, akiknek vannak illúziói.
Már eleve a kegy: feltehetek 3 kérdést...
Jó lenne tudni, mit képzel magáról az a sok semmihez sem értő, mégis mindent is tudó léhűtő akik a központi melegedőben ücsörögnek igen szép díjazásért cserében.
A nagyobb baj, hogy még az sem tudni, hogy a világról mit képzelnek, arról, hogyan készülnek és működnek a dolgok. Nem hogy megoldási javaslataik nincsenek a problémákra, de még magukat a problémákat sem ismerik fel, nincsenek kérdéseik, csak válaszaik vannak..
De honnan is tudnák, életükben talán egy napot sem dolgoztak, nincs amire rámutathatnának: ezt én készítettem !
Gondolatban persze bármi lehetséges, lehetek Napóleon is, fel is eshet a sajt a fára, és megbukhat a munka alapú társadalom is :)

anteus írta...

Figyeljünk fel az orbánmagyar nyelvre: a munka alapú ez esetben munkaszerződés alapút jelent .
Amely különbségben tökéletesen kifejeződik a szocialista és a tőkés társadalmi viszony döntő különbsége.
A "baloldal" több, mint egy évtizede érzéketlen erre... (is).

1970 írta...

A "baloldal" több, mint egy évtizede érzéketlen erre... (is).

Kedves anteus!

Az idézőjel és az "is" szócska nagyon-nagyon helyénvaló. Sőt, az "is" szót nem is tenném zárójelbe, hogy még hangsúlyosabb legyen.