2023. október 15., vasárnap

KILÓG A CSÁD A GATYÁDBÓL



Megmondtam már igen régen, hogy Üdvösségünk világpolitikai babérokra tör, ez pedig azzal jár, hogy Magyarországnak is világpolitikai tényezővé kell válnia.
Kétségtelen, minden adat erre predesztinálja.

Területünk az Egyesült Államok trületébe úgy százötször férne bele, Oroszország területébe száznyolcvanszor, népességünk meg a maga kilenc és félmilliójával igazán kimagasló - Kína sárga az irigységtől, India meg barna.
Történelmünk magasztos győzelemnek eladott kudarcok sorozata, nyert háborúnk nincs, nyert csatánk se nagyon, a világháborúk vesztesei közé tartozunk.
Tatár, török ellen folyvást vesztettünk, Buda visszafoglalásakor  sem mi vitézkedtünk, a Habsburgoknak népünk egyik fele hódolója, másik fele ellenfele volt, Stromfeld Aurél meg úgy kilóg hadvezéreink közül, mint trehány prímás gyantája a hegedűtokból.
Ő ugyanis sikeres volt - de le is tagadjuk ám, nehogy megbántsuk a vesztes Horthy emlékét...
Iparunk nincs, összeszerelő üzemeink vannak, a német autóipar csicskásai vagyunk.
Mezőgazdaságunk szép emléke már a múlté, leginkább területalapú támogatást termesztünk és az ökröket államigazgatási pozíciókban szaporítjuk.
A vak is láthassa, hogy minden világpolitikai szerepre jogosít  bennünket.

De végre eljött a mi időnk!
A stratégiai zseni leigázza Afrikát, magyar zászló leng a szavannán, honvéd áll az Emi Koussin, végre van valaki, aki nálunk is szerencsétlenebb, igaz ehhez Afrikáig kellett mennünk.
A lakosság szegény, mint a templomi segédegér, ami nem is csoda, hiszen templom sincs, így aztán imádkozás helyett huszonöt év alatt egyéb szórakozás hiányában megduplázódott a népesség.
Ipara Csádnak sincs, ellenben van olaja, ott is vannak az amerikaiak meg a franciák, csak akkor pucolnak el, ha éppen polgárháború van, de aztán visszaszivárognak.
Az ország felén csak a teve él meg.
Szomszédai Szomália, Líbia, Nigéria, Niger, Kamerun és a Közép-afrikai Köztársaság - a nyugalom kis szigetei ebben a forrongó világban.


Ide küldünk egy késtszáz fősnyi katonai kontingenst a magyar elrettentő katonai erőből.
A nagy magyar hadvezér, Szalay-Bobrovniczky Krystóf szerint azért, hogy megállítsuk a migrációt és humanitárius segítséget nyújtsunk.
Utóbbi szép cél, és bár egyszerűbb és hasznosabb lenne évente egy hajórakomány lisztet küldeni, továbbá tudnék neki közelebb is humanitárius célszemélyeket mutatni, a migráció megfékezésére a kétszáz fő kissé kevésnek tűnik.
A terület meg kissé bizonytalannak tűnik, főként akkor, ha - mint esetünkben - nem az EU részeként, hanem önálló magyar akcióként hajtjuk végre a katonai erő és eszközátcsoportosítst.
A szomszédos Niger puccsistái biztosítékai a nyugodt fejlődésnek, főként, hogy most rugták ki a francia nagykövetet, aki a helyi uránbányák termelésének felvevőpiacát képvselte.
Afrika egyébként is kissé bonyolult képlet, a kínai-orosz nyomulásnak jó terepet biztosít, lévén a másik oldalon hajdani rabszolgatartók és gyarmatosítók állnak.
Hogy nekünk mi keresnivalónk van arrafelé - rejtély.


Azért egy szép afrikai közmondással kedveskednék a megnyerő küllemű obsitosnak, aki a magyar honvédelmi miniszterek dicső sorában az utolsó helyen áll: 
"Nem jó ott fűszálnak lenni ahol az elefántok b@sznak..."

:O)))

7 megjegyzés:

kekec írta...

Borneo és Celebesz mellé felvesszük Csádot is. Több is veszett Mohácsnál!
A (magyar) kórházak beszállítóinak meg egy éve nem fizet állam bácsi. A megtakarításból futja erre is.

mavtelep írta...

Jusson eszünkbe Iványi is, akinek betegei, szegényei az utcán fogják végezni.
Szégyen !

anteus írta...

Kina először Afrikát fogja felfalni, utána jöhet Latin-Amerika.
Erre Pekingben utasíthatták az ott is számlát vezető vezetőt.

1970 írta...

Kedves mavtelep!

Teljesen jogos, de ne felejtsd el, hogy lassan két generáció nőtt fel, akiket erre szocializáltak. A társadalmi szolidaritás, a társadalmi kohézió írmagját is ki kell
mosni az emberek fejéből, mert ennek az egész mocsoknak az egyetlen ellenszere (lenne) az emberek közti szolidaritás erősítése.
Nézd meg a taxisblokád példáját, amikor ez még megvolt. "Tél tábornok" (Moldova után) és ostoba kormánya indította ezt a folyamatot, amikor egymás ellen próbálta uszítani az embereket. Akár polgárháborútól sem visszariadva.
Kisgömböc ezt "tökélyre" fejlesztette, egy beteg, megalázott, lelkileg-testileg megnyomorított társadalmat fog maga után hagyni, ahol a különböző rétegek, társadalmi csoportok egymást utálva, gyűlölve "léteznek" majd. Szerintem már ma is szörnyű állapotban vagyunk...

Kapat írta...

Kedves 1970!
Egyetértünk. Mint egy középkori átok ül az országon a szellemi vakság. Lehet, hogy én vagyok a kelleténél kissé derűlátóbb, de szerintem már kezd bomladozni Orbán ördögi szövevénye.
Sajátjai egyre fokozódó elégedetlenségükkel egymás ellen is fordulhatnak, megindítva az erjedés folyamatát. Az EU szorongatását is egyre nehezebben viseli, fél, feszültségén gyakran képtelen úrrá lenni. Lásd a rövid videót, melyen testbeszéde meglehetősen árulkodó:
https://www.youtube.com/watch?v=AE4ReW3euME
Amit Iványi Gáborral tesz, az lelketlen, aljas, embertelen és tökéletesen tükrözi miként teljesíti be kíméletlen bosszúvágyát. (lásd a pedagógusok esetében is!)
Remélem, megbűnhődik mindenért!

Anarchista írta...

Izraelben rekedt egy magyar turistacsoport. A külügy faszkalapjai képtelenek kimenekíteni őket.
Vajon találnak 200 önkéntes hülyét aki elmegy Csádba abban a tudatban, hogy ha valami rosszul sül el akkor csak a nagymultú és roppant ütőképes honvéd légierőre számíthatnak...
Mindegy volt egyszer egy II. Magyar Hadsereg is. Biztosan kiállítottak volna egy díszzászlóaljat Horthy újratemedésére csak sajnos nem értek vissza Időben a Don-kanyarból...
Bár ez esetben legalább attól nem kell attól tartani, hogy a katonáink megfelelő ruházat híján halálra fagynak. Ez is valami!
NB: Biztosan tömegesen fognak jelentkezni a küldetésre!

1970 írta...

Kedves Kapat!

A szellemi vakság, az emberek tudatos elbutítása a másik probléma, teljesen jól látod.
Attól azért tartok egy kicsit, hogy túlzottan optimista vagy, de remélem, igazad lesz.
A megbűnhődés viszont nagyon fontos lenne, mert ez egy megtisztulásként is felfogható a társadalom számára.
Sajnos azonban az is lehet, hogy még nem vagyunk a gödör alján, sőt szerintem kisgömböcnél rosszabb is jöhet, lézerjanó személyében.
A video önmagáért beszél, de ezt erről a beteg alakról eddig is tudni lehetett...