2010. április 23., péntek

ADÓCSÖKKENTÉS...

Hát akkor most talán reménykedjünk, hogy lesz kilenc megnyert egyéni körzetünk.
Végtére is az Úr tehet csodát is ha akar, mégha helyi díjbeszedői erősen ellenzik is ezt az elképzelést.
Uram, ha másért nem, hát az emberi elbizakodottság elleni harc jegyében tedd meg ezt a kis szívességet!...
No, de beszéljünk komoly dolgokról.
Békesi ma reggel a Klubrádióban azt latolgatta, mit tehet Orbán, hogy hasonlítson a mesebeli lányra.
Arra, amelyik hozott is meg nem is, adott is meg nem is.
Merthogy Orbánnak valamit mondania kellett Kövér barátja eredményhirdetése után, és ha mondott valamit, akkor az sajnos következményekkel jár: tennie is illik valamit.
Habár a Fidesz elnöke nem elvi következetességéről híresült el, azért nem csinálni semmit roppant kínos lenne azok után, hogy nyolc éve azonnali és nagyarányú adó és járulékcsökkentésről szónokol lelkes papagájkórusa kísérete mellett.
Békesi szerint egy olyan adócsökkentés, melyet Viktor meghirdetett alsó hangon úgy nyolcszáz milliárdba kerülne, erre pedig nincs fedezet.
Ha ezt végrehajtanák, Békesi szerint az IMF és at EU azonnal felmondaná a hiteleket és ez beláthatatlan következményekkel (siralom völgye, Sodoma és Gonorrhea...) járna.
Így aztán marad a népbutítás, - hozzávetőleg ötvenmilliárd az, amit adócsökkentésre megreszkírozhatnak majd a feddhetetlenek, ez pedig nemigen nevezhető nagyarányú adó és járulékcsökkentésnek, legfeljebb az un. kisadókból lehet ezt-azt elengedni.
Azt is említette Békesi, hogy teljesen hamvábahótt elképzelés. hogy az IMF vagy az EU bármilyen adócsökkentést hajlandó lenne finanszírozni, - ez Békesi szerint kizárt.
Azt esetleg elképzelhetőnek tartja, hogy mondjuk a közigazgatás reformját megfinanszíroznák, - nevezetesen az egyszeri és nagyarányú végkielégítések fedezetét biztosítanák.
No, erre roppant kíváncsi lennék, és - lexebb öröm a káröröm - igen nagy érdeklődéssel nézegetném a Fidesz győzelme érdekében annyit dolgozó köztisztviselők ábrázatát, amint hosszú tömött sorokban állva éppen veszik fel végkielégítésüket
Megérdemelnék, megdolgoztak érte.
De akkor meg itt lenne a Nemzeti Ügyek Kormányának (v.ö: Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány...) egy rakás munkanélküli, akik ronda nyomokat hagynának a csoda arculatán, ez pedig esztétikai merénylet lnne az Egymillió Új Munkahely országa ellen.
De mivel itt munkanélküli márpedig nem lesz, már látom lelki szemeimmel, amint munkanélküli volt főelőadók munka gyanánt parlagfüvet irtanak a Fidesz munkanélküliség elleni csodafegyvere, a közmunka keretében.
Én pedig már tervezgetem a hajdanvolt ÁDOB felélesztését, - szükség lehet még rá.
Az a baj, hogy minden reform gondokkal jár, és ezeknek csak egyik fele pénzekkel összefüggő gond.
Az ellenzéknek nyolc éve ment rá, hogy azt hirdesse, hogy nem kell itt semmin változtatni, a mi világunk a létező világok legjobbika lesz ebben az állapotában is, ha majd Viktor lesz a vezér.
Márpedig ha nincs változtatás akkor lóvé se nagyon lesz, enélkül pedig az úgyszintén nyolc év fáradságos munkájával az áldozatok nélküli jövedelemnövekedésre trenírozott "zemberek" csalódottak lesznek, és ha nagyon csalódottak lesznek még az is meglehet, hogy a magyar Thyssen, a magyar Tengelmann és a magyar Schacht esetleg megvonják támogatásukat és ennek beláthatatlan következményei lehetnek...
Szóval nehéz helyzetben van a mi Viktorunk, de majd elsétál a vízen Esztergomtól Mohácsig és menet közben megoldja a problémát.
Vagy mint szokta - kihirdeti, hogy megoldotta...
:O))))

Nincsenek megjegyzések: