2010. április 29., csütörtök

FELKÉSZÜLTEN A KORMÁNYZÁSRA...

Felvirradt a nagy nap, mikor szorgos népünk megismerhette jövöjének kovácsait.
Nopersze nem mindet, Orbán egyelőre következő kormányának csak két tagját vezette fel, mellettük pedig mint miniszterelnöki szóvivőt bemutatta a feltehetőleg csalódott Szijjártó Pétert is.
Igen kérem, nem kormányszóvivőt, hanem miniszterelnöki szóvivőt.
Hiba lenne ezért elkeserednie, jó ugródeszka lesz ez, mikor majd létrehozzák a király személye körüli miniszteri tisztséget...
És míly meglepő a kiválasztottak személye, a világ egyetlen költségvetéés nélküli pénzügyminisztere fogja vezetni a Miniszterelnökséget, Navracsics Tibor pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot.
Szóba került még Szapáry György személye is, - ha valaki elfeledte volna, ő volt az, aki feljelentette Magyarországot az Uniónál, mert a sztrádaépítéseket a költségvetésen kívül akarták elszámolni, csakúgy, mint tette ezt a Fidesz-kormány annakidején.
Ő a Miniszterelnökségen egy főtanácsadói stallumot kapott étékes szolgálataiért, melyeket a pártfüggetlen Nemzeti Bank egyik alelnökeként tett a Fidesznek.
Körvonalódik valami programféle is, habár ennek némelyik elemén csak vidulni lehet.
Az állatorvosi ló a közbiztonsággal foglalkozó része, melyben a Rendőrség és a Határőrség 2008-ban végrehajtott összvonását ígérik meg. Orbán a minap utalást tett a szabálysértési törvényt módosítására, mert kívánatos. hogy szerint kerüljön vissza rendőrségi hatáskörbe a 20000 forint kárérték alatti bűncselekmények nyomozása is, - nagy kár, hogy ezt egyszer már megszavazták és a Magyar Közlönyben közzé is lett téve tavaly decemberben.
De egy uralkodó feje se lehet káptalan, ugye...
Aztán ígérnek 3000 rendőrt, meg két héten belül közrendet és közbiztonságot, meg minden faluba rendőrt.
Namármost a rendőr az olyan, mint a kovács: egy kovács az nem kovács, két kovács az fél kovács, három kovács a kovács, - aki nem hiszi, keressen fel egy kovácsműhelyt vagy egy rendőrörsöt.
Merthogy aki éjjel szolgál, az nappal alszik, ha meg elmegy szabadságra vagy megbetegszik, oda Viktor reputációja...
De a többi programpont is nehezen alakul és egyre-másra derül ki, hogy az ígéretek, a sejtetések mögött nincs semmi, viszont állítólag a svéd nyugdíjmodell mégiscsak előkerül.
Hát bizony nehéz dolog a kormányzás, de egyet azért nem értek: Orbán már évek óta hirdeti, hogy a Fidesz felkészült a kormányzásra, - most mintha nem így tünne a dolog.
Sólyom László viszont éppoly dicstelenül fog távozni, mint amilyen szégyenletes volt a belépője.
Mai állapotában arra az aranyhalra emlékeztet, aki már teljesítette a három kívánságot és most éppen Vityka nyársán pirul...
Előkerült hálistennek Csányi és Demján is, szóltak néhány visszafogottan optimista mondatot, - már aggódtam, hogy emigráltak a vörösök hatalma idején.
Kétségtelen, hogy ők is megkapják majd jutalmukat a nehéz napokon nyujtott támogatásért, - Csányi züldmezős beruházásban építi meg a Pick új gyárát Szegeden, gondolom a project nemzetgazdasági jelentősége indokolni fog némi támogatást,  és faguriga legyek, ha nem derül ki hamarosan, hogy a Nyugati pályaudvar mögötti területen Demján cége építheti meg a Magyar Nemzeti Tarsolylemez és Pitykemúzeumot, melyért aztán az évszázad végéig rendelkezésreállási díjat fogunk fizeti neki és örököseinek, kiket már nem terhel majd örökösödési illeték sem, mert Viktor eltörli azt a Szegények Támogatásának Széchenyi Terve kereténben...
Eközben Vona a szemeit villogtatva a fogait csattogtatja, a szocik torzsalkodnak, az LMP meg kussol, de minden előrevivő javaslatot támogatni fog.
Hullani kezdenek szép lassan az arra rendeltetett fejek is, de ez még csak eleje a történetnek, lesz ez még sürübb is...
Viszont sütötta nap, 22 fok volt és szép az élet, - ez egyébként máris kiderült, de még néhány nap és az ország is ráébred, hogy egyre jobb neki.
De azért ne zárjuk ki a csodák lehetőségét se...
:O)))

* A kép címe: Ez ám a furcsa madár, - Sólyom mentében...

Nincsenek megjegyzések: