2010. április 14., szerda

MIRE SZÁMÍTHATUNK?

Mármint mire számíthatunk mi, baloldali elkötelezettségű állampolgárok a közeljövőben?
Talán nem lesz meglepő, ha azt írom, hogy semmi jóra.
A választás második fordulója igazi tétet már nem hordoz, szép csendesen le fog gurulni, nem kap tőle infarktust sem Orbán, sem Lendvai Ildikó.
Még ahol lehetett volna is egy kicsit kármenteni, ott is eltemette a lehetőséget a LMP vezetése nagyképű, hazug és ostoba nyilatkozatával, miszerint nem a Fidesz kétharmados többségét akarja megakadályozni az MSZP négy képviselőjelöltjének visszalépésével, hanem az volt a szocialisták célja, hogy "hiteltelenítsék" az LMP-t, de nem sikerült.
Ezt kedd este mondta a Magyar Televízió "Az Este" című műsorában a párt listavezetője.
Mit mondjak, - mikor elolvastam, nem támadt fel bennem a vágy a pártról alkotott eddigi véleményem felülvizsgálatára...
Emígyen hát küzdjenek bár tigrisként talpon maradt jelöltjeink, a sors különös kegyelme kellene ahhoz, hogy ne legyen meg a kétharmad.
A sors egyébként nem lesz kegyelmes, - el van foglalva azzal, hogy azt adja az országnak, amit érdemel...
Ha vége van a második fordulónak a Köztársasági Elnök Úr meg fogja mutatni, hogy milyen fürge is tud ő lenni, ha akar, és az urnákat még szinte fel sem bontják, de már kezében lesz a  mi szeretett Vezérünknek a kormányalakítási megbízás.
Innentől kezdve két verzió van, melyből az első az lenne az utópiák birodalmából, hogy a győzelem édes ízével szájában Orbán metamorfózison megy keresztül és innentől normális államférfihoz méltó magatartást tanusít, - a több mint kényelmes többség birtokában nyugodt bel és külpolitizálásba, a szükséges reformok előkészítésébe és végrehajtásába kezd, gesztusokat tesz a baloldal felé és minden együttműködést kizár a Jobbikkal.
Én nem erre számítok.
Kötcsei beszédéből világosan kiderült, hogy egy ilyen mértékű győzelem birtokában a baloldalt hosszú időre teljesen el kívánja lehetetleníteni, ezért hát aki arra  számít, hogy innentől megváltozik a jobboldali politizálás tartalma vagy stílusa, az valószínűleg nagyot fog csalódni.
Amire ehelyett számíthatunk az inkább a szokásos egész pályás durva és brutális letámadás lesz, elsősorban az elődök kriminalizálása, - a politikai harc áttolása az igazságügy területére.
Lesznek vizsgálatok, vezetgetnek majd volt politikusokat pórázon és lesz hozzá lelkes asszisztencia az ügyészség és a bíróságok részéről.
Aztán, ha majd három-négy év múlva kiderül a vádak alaptalansága, akkor megvonják a vállukat, - így járt a szerencsétlen szocija.
Nagyon hamar megkezdődik majd a kulcspozícióban levő tisztviselők és tisztségviselők lecserélése megbízható pártkatonákra, - sok esetben ez is büntetőjogi eszközökkel nyomatékosítva fog megtörténni az érintettek egyidejű összesározása mellett, - erre már most mutatkoznak előkészületek, pl.a rendőrségi vezetők tekintetében.
A vezérszólam a lopás és a korrupció lesz, hamarosan a szekrényekből kidőlő csontvázaktól és a vártnál sokkal rosszabb állapotoktól fog zengeni az ország, függetlenül a vádak valóságtartalmától.
A Fidesz és vezére cseppet sem gátlásos, - szép példa erre a Kubatov-szavazókkal gerjesztett zűrzavar, melyért szemrebbenés nélkül a kormányt okolták, holott a törvénymódosítás megakadályozásávalők maguk idézték azt elő.
Hosszabb távon minden pozíciót el fognak foglalni, de az önkormányzati választásokig vissza fogják fogni magukat, - nem önzetlenségből, hanem józan számításból.
Ez alatt az időszak alatt jön egy-két néphülyítő intézkedés, - például a valamelyik előző bejegyzésemben már kitaglalt rendőrségi intézkedések, meg talán még ide-oda löknek egy kis pénzt is, - sokat nem, mert hátra vannak még az IMF tárgyalások.
Aztán hadd szóljon a propaganda, meghirdetik majd a Széchenyi Kártya 2.0-t, meg talán még a Matyómintás Magyarországot is, és ha eljön a nap, mikor túlesnek az önkormányzati választásokon, akkor belekezdenek az államszerkezet átszabásába.
Lesz kisebb országgyűlés, lesz átrajzolt  választási térkép, lesz önkormányzati reform - erre egyébként valóban szükség van - és lesz hároméves költségvetés.
Viszont nemigen mernek majd hozzápiszkálni sem az egészségügyhöz, sem a nyugdíjrendszerhez, vagy ha igen, akkor csak a duma szintjén.
A nyugdíjasok jövedelem - emelkedésének az inflációkövetésen túl kb. annyi, a legszegényebbek már megint le vannak sajnálva, a tehetős középosztály ismét ki lesz stafírozva, végtére is Magyarországot a minisztériumi intézményekben dolgozó budai kispolgárok virágoztatják fel, mint tuggyuk...
Lesz majd minden községben Nemzeti Bokrétaállítás, a korona ki lesz cipelve a tisztavatásokra, a papok kenetes pofával fejezik ki elégedettségüket a szép új világgal, melynek előszelét már tegnap megtapasztalhattuk, amikoris a Legfelsőbb Bíróság döntött a Kubatov-beszéd ügyében.
De - miként a papagáj mondta a macska szájában - nem kell besz*rni, ez sem fog örökké tartani.
Ha ügyesek, akkor nyolc évig, de ha olyan mohók ma is, mint voltak, akkor talán már négy év múlva búcsút vehetünk tőlük.
Addig türelmesen várunk, dolgozunk, nem foglalunk hidat és vekkerrel a nyakunkban nem hugyozzuk össze a Kossuth teret sem...
:O))))

*A fénykép címe:  Kilopták a bélését a szocik, - vagy ezt már én?...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu,
teljesen egyetértek veled. Ez a korábbi forgatókönyv cirkusz része.
Aggodalmam azonban nagyobb: a társadalom egy agresszív részének ez nem lesz elég. S akkor? Akkor hogyan tovább? Jó, internálni lehet a szoci-szavazókat, megcsináltak ilyesmit tőlünk délre ( ez - tudom - erős túlzás), de a netharcosok alulképzett seregét tekintve nem hiszem, hogy elegendő.
Túl nagyok a társadalmi feszültségek, s ez a lényeges eltérés 98-02 között.
Robbanásveszélyesen. És túl nagyok a változás iránt keltett igények, amik sok esetben nincsenek is konkretizálva. Csak változás. Miben? Mennyi? Ez a fekete lyuk...
Ne legyen igazam...
Törzsolvasód

PuPu írta...

Ami azt illeti, nekem nagyon tetszene, ha Orbánnak kellene szétveretni a Rendőrséggel a nyilasokat, - könnyen bekövetkezhet.
Az első erőpróba az lesz, amikor a Parlamentbe bevonul Vona a Gárda betiltott egyenruhájában, -ez a törvényesség nyílt arculköpése lesz, és ha Orbán eltűri, akkor belekerül egy olyan csapdába, ahonnan meglehetősen nehéz lesz kimászni.
Ha viszont ez lesz a három közül az első pofon, amelyiket a Gárdának ígért, akkor akár még meg is úszhatjuk nagyobb randalírozás nélkül.
Amit az internálásokról írsz, az jó vicc lenne, -sajnos nemrég olvastam egy könyvet - Tamás könyve a címe - amelyikből nagyon szépen kiderül, hogy pár év alatt hogyan következhetnek be korábban elképzelhetetlennek hitt dolgok.
Mindegy, úgyis jönnek a muzulmánok, oszt ha azokat ismételten túléltük, jönnek majd a kínaiak, oszt végre rend lesz...
:O)))))