2011. március 27., vasárnap

MUTYI

Bakker, talicskával tolják ki a pénzt.


Most éppen a magyar bíró függetlenségének kétlábon járó szimbóluma áll a taliga szarvai között és kis aprópénzt tol a nevéhez kötődő Századvég Alapítvány által gründolt Századvég Gazdaságkutató Zrt.nek, havertól - havernak jeligére.
Fontos lehet Stumpfnak ez az intézet, végtére is soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap, esetleg a holnapután, és ha nem kell menekülni, akkor jól jön az, ha több forrásból csurran, ami cseppen.
Nem egy nagy pénz, de a mi pénzünk, talán ha kétszázötven nincstelen család téli tüzelőjét lehetne megvenni belőle, hogy hadd populizzak egy kicsit…
De nem azt eszünk belőle, hanem tanulmányokat rendelünk megbízottunk, az Országgyűlés hivatala által, a Fidesz képviselőcsoportja részére, oldalanként 133000 forintért.
Ilyenkor leszek jó magyarember módjára irigy a végtelenségig a szerzőkre, ha engem fizetnének így azért, amit itten a nagyérdemű közönségnek alkotok, akkor kedvenc libáimnak egy szárnycsapást sem kellene tennie költözködéskor, Boeing 747-es különgéppel költözhetne mind, évente akár háromszor is – egyszer oda – egyszer vissza, egyszer meg telelni Kenyába…
Pedighát - ami azt illeti – a jeles szerzők sem fognak tudni nagyobb bölcsességeket írni, mint én, legalábbis a projekt specifikációjából ez derül ki számomra.
Én egyébként fele áron is szállítom a tanulmányok konklúzióját, kutatásaim évtizedeket vettek igénybe, a következtetések megalapozottsága vitathatatlan.
Az Országgyűlés hivatala például megrendelte harminc oldalban a magyar gazdaság történéseinek, eseményeinek tudományos szintű rendszerbe foglalását. A vizsgálat középpontjában az aktuális kormányzati gazdaságpolitikának a részletes, tudományos elemzése áll, amely magában foglalja a költségvetés, a döntések következményeinek, illetve az adópolitikának a tárgyalását. 
Namármost a konklúzió itt vitathatatlanul az, hogy a költségvetés helyzete jó, ha nem akarunk osztogatni, és ha tovább fosztogatunk, akkor – esetleg - akár a ciklus végéig is kihúzhatjuk nagyobb cirkusz nélkül.
Történelmileg a nyugdíjpénztári pénzek lenyúlásával aranybetűkkel írtuk be a kormány és Orbán nevét a magyar gazdaság aranykönyvébe, de Matolcsy háborús időkben nem jó consigliere.
Ellenben az egymillió új munkahely teremtése a meglévő munkahelyek számának megtartása mellett nem a gazdaságpolitika, hanem az elmekórtan tárgykörébe tartozik.
Emellett még előttünk áll a magyar gazdaság majdani Waterlooja, a megállapodás az energiaárakról orosz barátainkkal, úgyhogy ideje lesz közbenjárásért a Pápához folyamodni.
A megrendelő tájékoztatást kap Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól is.
A nemzeti fejlesztési stratégia vizsgálatánál a vizsgálandó tárgy hiánya okoz ugyan némi nehézséget, de oldalanként 133000 forintért ezt a lényegtelen apróságot könnyen megoldhatjuk, emellett természetesen az ennyi pénzért el is várható pozitív prognózis is benne lesz az anyagban.
Ez az árvalányhajas kis bokréta Isten kalapján töretlenül és rohamosan fejlődve halad a számára kijelölt úton, és ha a TMK-munka megfelelő, és Istent a szükséges gyakorisággal kezelik Bulgáriában, akkor nem maradhat el a siker, nemzetünk újra nagy lesz, a magyar név megint szép lesz, méltó stb…
Természetesen a hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárás is olyan volt, mint maga a kormány: szánalmas.
Az ajánlatkérő 3 társaságtól kért ajánlatot, közülük a Századvég Gazdaságkutató Zrt. lett a nyertes nettó 24,3 millió forinttal. A legdrágább ajánlat 24 millió 450 ezer forint volt.
Ajánlatot tett még a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint az Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság is.
Ez utóbbi összstratégiai ajánlatot tett, mely szeriont egy kisebb összegű megrendelés esetén hallgatni fog, mint a sír.
Ezek már annyira el vannak pofátlanodva, hogy Nokiás doboz sem kell nekik a lóvéhoz, csak belehányják vasvellával a taligába a money-t, a tetejét kicsit eligazgatják a gereblyével, oszt logisztikázd haza Pista!
Az embert tényleg jobban bosszantja az összegnél az, hogy ennyire baromnak nézik, illetve biztosak benne, hogy a saját bandájukon belül emberfia nem lesz, aki az ilyen nyilvános tolvajkodás ellen felemelné a szavát.
Mindenesetre várjuk meg az eredményt – roppant kíváncsi vagyok, hogy mi az a nóvum, amit a gazdaság mai állapotáról megállapítanak, de nagy csalódás nem fog azért érni, ha a rettenetes államadósság és az IMF-el szembeni hősies harc eredményéről olvashatunk majd a hat kis remekművecskében.
A prognózisra azért kíváncsi vagyok, hiszen ma azt sem lehet megjósolni, hogy mit hoz a holnap, mi történik Líbiában, az arab világban, milyen hatással lesznek a változások az olajkitermelésre, mit lép Irán és mit az oroszok, és legfőképpen meddig nézik elnéző mosollyal a kínaiak Amerika gátlástalan kardcsörtetését a világban.
De azért majd biztosan írnak valamit…

:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Névtelen írta... 1GYÜT AZ IGAZSÁGÉRT!

Látjátok félvér vagyok de ami sok az sok!

Befucsolt a barikád a kamu+provokált videóval!

YouTube - barikádTV: Támadás címen.



Figyelmeztetés ikon
Frissíts a Flash Player 10-es verziójára a továbbfejlesztett lejátszási teljesítményért. Frissíts most, vagy tudj meg további információkat.
bezárás
8.247
Tetszik Hozzáadás Megosztás Beágyazás
Betöltés ...
Figyelmeztetés ikon
Ez a funkció most nem érhető el. Kérjük, próbáld újra később.
Rövid URL HD URL
E-mail orkut tumblr. Blogger Myspace hi5 Live Spaces Bebo StumbleUpon
Meg szeretnéd osztani kedvenceidet, értékeléseidet, és megjegyzéseidet a Facebook, a Twitter és a Google Olvasó segítségével? Kapcsold össze a fiókjaidat! (Te döntheted el, hogy mely üzeneteket teszed közzé.)
Fiókok összekapcsolása Most nem érdekel

Feladó: barikadfilm | Létrehozva: 2011.03.09.

nincs elérhető leírás
Kategória:

Hírek és politika
Címkék:

* rendorsegnek

*
7 embernek tetszik, 0 embernek nem

Teljes leírás megtekintése Több megjelenítése
A teljes leírás elrejtése Kevesebb megjelenítése
Link ehhez a hozzászóláshoz:
Megosztás ide:
Feltöltő megjegyzései (barikadfilm)

*

Interjút akartunk velük csinálni, ugyanis ők terrorizálják a tanyavilágban a magyarokat
barikadfilm 2 órával ezelőtt
*

Nem véletlen hogy nincs hang! ugye kedves barikád? tudjátok messzire mentek a hazudozással , ha lenne hang meglehetne érteni a romák miért veszik fel a követ.
MrLaci50 9 órával ezelőtt
*

@MrLaci50 Azért vették fel a követ, mert meglátta a kamerát.
barikadfilm 4 órával ezelőtt

összes megjelenítése
Összes megjegyzés (20)
Válasz a videóra... karakter maradt
Mégse vagy Közzététel
vagy Videoválasz létrehozása

*

Kedves barikadfilm! mi haszna-is-van egy ilyen videónak? hisz nem bizonyít semmit!
MrLaci50 1 órával ezelőtt
*

ugyanis ők terrorizálják a tanyavilágban a magyarokat: ha ez igaz akkor mért nem törvényes úton jár el a kedves barikadfilm stáb, mért kamerával akarja meg oldani eszt-a törvényben ütköző ügyet? hisz nem tetten érést látni a videón.
MrLaci50 1 órával ezelőtt
*

@barikadfilm Ne provokáljátok szándékosan a cigányokat ha interjú kell majd én készítek velük, de akkor veled is és akkor meglátjuk ki arcoskodhat.
MsBubo1 1 órával ezelőtt
*

Végül is mit akart a kedves illető le kamerázni nem látok semmi érdemlegeset amit kamerázni lehetne?
MrLaci50 2 órával ezelőtt
*

nocsak, egy barikádfilmes videó, amihez hozzá is lehet szólni! nem védeni akarom a cigányokat, de amit a barikádos tudósítók csinálnak, az színtiszta manipuláció. nézzétek meg abban a videóban a szereplők gesztusait, akik "egyértelműen" bizonyítják, hogy a gyöngyöspataki bácsi cigányok miatt lett öngyilkos, és az emberek terror alatt élnek, a polgármester pedig a gárda beavatkozását várja! kábé a szövegek 2/3-a hatásvadász hazudozás! lehet látni, amikor valaki őszintén beszél és amikor kamuzik!
PucherBalint 5 nappal ezelőtt
Válasz
o Megosztás
o Eltávolítás
o Megjelölés spamként
o Felhasználó letiltása
o Tiltás feloldása
*

Nagyon régen úgy tanultam: "a kezdetben még igencsak primitív és kevésbé intelligens homosapiens azzal vette fel a harcot ami éppen a keze ügyébe került: bottal vagy kővel..."
ZeinerHeiko 6 nappal ezelőtt
*

@magyar369 Néha nekünk se ártana az ösztöneink után menni csak...
Jerky88 6 nappal ezelőtt

Összes megjegyzés megtekintése »
1 2 Következő
*

3/27/2011

éva írta...

Névtelen, ez nagyon 1gyügyü hsz - és ráadásul nem sok összefüggést sikerült találnom Pupu szövegével! Bár talán EGY - mégis. Nekem is kőért van lehajolhatnékom a 133ezer Ft/oldalas "szakvélemény" hallatán. Bár anno dacu a bohócduó magánszáma után az LMP számolta ki, hogy mekkora KAMION kellett volna a százmilliárdhoz, amekkora többletköltséget okozott Kósahuszár a SzájjalÁrtóval karöltve!