2011. március 10., csütörtök

RÁFAGYÁS...

Mondom a fiamnak, te gyerek!

Felvirradt az én napom, megettem itten kenyerem javát, nem sok sót pusztítok én már, még úgy harminc évet szeretnék jó erőben, egészségben megélni mielőtt valóra váltanám Viktor álmát, de végre megértem: alkotmányos kötelességed lesz eltartani engem!
Merthogy ez szerepel az Orbáni Alkotmány „Szentségimádás” vagy melyik fejezetében, mindjárt a vármegyék és a tehetséges kis labdarugó, a Gazsi szeplőtelen fogantatásának alkotmányba iktatása közötti fejezetben, mely a nagykorú gyermekeket kötelezi, hogy gondoskodjanak szüleikről, akiket a szöveg szerint a nyugdíj csupán „segíti” a megélhetésben.
Mondtam neki, hogy tavaszra látogatást szervezek az Állatkertben, hogy közvetlenül is tudja tanulmányozni a torkosborz szopási technikáját, merthogy nanehogymár azt higgye, hogy olcsón megússza!
Először is szeretem a meleget télen és a hűvöset nyáron, úgyhogy az első tizenöt évben nyáron a gleccserekre szeretnék menni napfürdőzni, míg télen Kenyában egészen jól elleszek, tán még személyi edzőnőre sem tartok igényt, pedig mecsoda fekete párducok vonszolják formás popsijukat arrafelé – mesélte a haver…
Félpanzió elég, whiskey legyen, és csipkekesztyűs ápolónők gondoskodjanak egészségem folyamatos karbantartásá A hátralevő tizenötöt meg elleszek itthon, a szoba legyen meleg közepes páratartalommal, nyár elején pedig legyen kitakarítva és fertőtlenítve a klímaberendezés, mert ha légiósbetegséget kapok, akkor jobb, ha megismerkedik a légió jelmondatával, „Marche ou crève” - amit úgy fordítanék le neki talán, hogy menekülj, vagy annyi neked!
Ételben – tekintettel a cukromra, - mely alátámasztja az „Édesapám” megszólításra tartott igényemet – kissé igényesb vagyok az átlagosnál, de csak egészséges ételeket fogyasztok, kaviár, pármai sonka sárgadinnyével, stb. jöhet - estére kis nasi, gyümölcstorta, ez-az…
Mentálisan is rendben kell, hogy tartson, ennek érdekében elsősorban távol kell tartani magamtól a savanyú képét, ha velem akar kommunikálni, akkor köteles boldog és tiszteletteljes pofát vágni, mintha csak magát a Vezért nézné.
Havi egy színházjegy, két mozijegy és egy kaszinó illetményes!
Igen vicces is lenne ez a dolog, csakhát az a baj, hogy a sejtelmes fogalmazás komoly dolgokat takar el, nevezetesen Orbán szándékát.
Mert hogyha a nyugdíj nem kell, hogy tisztes megélhetést biztosítson, hanem elég, ha „segít a megélhetésben”, akkor azzal a nyugdíjjal tervek vannak.
Igen könnyen megeshet, hogy átkeresztelik - mint az ötletgazdát Mihályból Viktornak - mondjuk Nemzeti Segéllyé és ezzel egyidejűleg a delikvens elveszíti a nyugdíja felét, miként Viktor az eszét…
Aztán, miután a Mivezérünk és gyámolunk mindent izomból intéz, majd utólag beleszuszakoljuk az Alkotmányba Isten Dolomittrónusa és a Kötelező Tokaji fogyasztás közé, hogy aki ellentmond a Legfelső Akaratnak, azt Magyarország (egyelőre, ugye, aztán majd Magyar Királyság…) kutyaeledellé lényegíti át.
Azért az még kimaradt az okosságok köréből, hogy a bíróságok ítéleteiket a Szentkorona nevében hozzák, és talán lehetne legalizálni a botosispán intézményét is.
Az alkotmánytervezet egyébként éppen olyan, mint Orbán: zavaros, fellengzős , összerendezetlen és ostoba, de gőgös, bosszúszomjas, kicsinyes és plebejus.
Nagyon haragudhat erre az országra az Isten, hogyennyire büntet minket.


:O)))


A bejegyzés itt is olvasható:
A vendégoldalon fedor: SZÓMÁGIA című írása, a közvélemény kutatás kérdése pedig az, hogy milyen belügyminiszter Pintér Sándor?

3 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Fene tudja, kell-e ebbe Istent belekeverni, momentán akár el is feledkezhetett rólunk. Vagy nem, és legjobb emberét küldte miránk, előkészítendő az Isten nyilainak a talajt. Merthogy akkorra már tök mindegy is lesz, kő a kövön nem lesz és csak a pusztába kiabálhatunk, ha mázlink van, mert esetleg addigra végre magunk maradunk.

SL írta...

"JELLEMBAJNOK!"

Már megint hánytál egyet.

Névtelen írta...

Na pont ez az! Csak kibújt a szög a zsákból! Mikor Orbán a Maginyugi-t elvette, azt mondta a korosodó Barbie baba /is/, hogy az állam biztosítja minden jogosult polgárának a biztonságos nyugellátást.Sőt! Ez az egyetlen járható út./A "Századvéges" okostojás szerint nem véletlen, hogy a Lajtától nyugatra sehol nem létezett ez a forma.Hát ja! Csaképpen már 70 évre is felemelnék néhány országban a nyugdíjkorhatárt. Ez aztán a marha nagy ötlet!/ Ez volt január 31-ig a kormányzati komunikáció. Nicsak, még két hónap sem telt el, máris törvénybe iktatják, hogy nem, nem az állam, majd a gyerek tartja el azt, aki nem hajlandó megdögleni, mire nyugdíjba megy.
Ha már olyan kényesek az igazmondásra, amint ez 2006. őszétől világossá válhatott mindenkinek,akkor hogy van az, hogy soha nem mondják el a frankót? Miért derül ki állandóan, hogy HAZUDNAK REGGEL, DÉLBEN, ESTE!!!???