2014. június 19., csütörtök

BALFÁCÁNOK

Azt mondja Epheszoszi Herakleitosz, hogy nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, de a gondolat hibás, ugyanis nem tartalmazza azt a mellékmondatot, hogy kivéve magyar baloldalt.
Vagy demokratikus oldalt.
Vagy bárkit, aki nem Orbán, Orbán vazallusa vagy Orbán birkája.

Nyakunkon az önkormányzati választás, október igen közel van, még ha ezt a tényt sikeresen el is fedi a nyári nap sugarai által okozott átmeneti politikai vakság, a vakáció, a foci-világbajnokság, a politikusok semmittevése.
Az országgyűlési választások előtti helyzetet idézik a történések, pontosabban a nemtörténések, merthogy nem történik semmi érdemleges azon kívül, hogy az MSZP csendesen agonizál, Bajnai kisujját előkelően eltartva a politikától háttérbe húzódik, aztán mégsem, vagy a fene tudja.
Ehhez Szigetvári Viktor olyan elégedett képeket vág, mint én vágtam hajdan a kapun kívül az iskola előtt, mikor a tanítónéni - akceptálva iskolaundorból fakadó szörnyű hasgörcseimet - megszánt és hazaengedett.

Egyedül Gyurcsány mutatja magát, egy nap három interjút is ad, ezekben alaposan leszedi a keresztvizet önmagáról, miközben politikustársait felettébb kíméli – láthatólag nemigen törődik vele, hogy a magyar választó a főcímekből szerzi politikai ismereteit.
Így aztán elmondja, hogy szégyenletes volt az állampolgársággal kapcsolatos állásfoglalása – ez jön le a főcímekben – majd hasábokon át cizellálgatja a dolgot, amiből kiderül, hogy tulajdonképpen nem a véleményével volt a baj, mert ő nem az állampolgárság ellen hadakozott, hanem a szavazati jog nem tetszett neki, ahogy rajta kívül még sokunknak.
Szóval, úgy gondolom, miként Salamon próféta mondotta volt, hogy mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt mindenakaratnak.
És ideje van a szólásnak és ideje a hallgatásnak.
Nos, abban nem vagyok biztos, hogy egy választási kampányidőszakban van rendelt ideje ruhánk megszaggatásának, talán hagyni kellene, hadd fáradozzon az ellenfél a savazásunkkal, ne vegyük el más kenyerét – de persze tévedhetek is.

Mindenesetre adott a médiának témát a nehéz, témaszegény napokra, mert természetesen jött azonnal a Fidesz-válasz, Kósa Lajkó bölcs értékelése, aki mellesleg egy bunkó, és akinek ahhoz, hogy Ferkó cipőfűzőjét masnira kösse, sámlira kellene állnia, mint gazdájának hajdan, az emlékezetes vita során.
Ebből a kis ütésváltásból egy rendesebb újságíró négy-öt napig elél akkor is, ha senki nem mond újabb dobhártyaszaggató dolgokat.
Gyurcsány remek ember, emellett bátor is, aki képes szembenézni hibáival, tévedéseivel, mégha a szembenézés során is van, amiben valószínűleg téved.

De vissza a témára.
Ma megint ott tartunk, hogy a választások előtt az egységes jobboldali táborral szemben a demokraták slampos hada vergődik, ami sok jót nem jövendöl nekünk.
Úgy látszik, valóban meg kell érnünk azt a kivételes szégyent, hogy a végén Viktort a Jobbik zavarja majd el a francba, de akkor azzal is számolni kell, hogy lehet, hogy a Viktoréval szomszédos cellákban Bajnai, Gyurcsány meg Tóbiás ülnek majd, már amennyiben Tóbiás lesz a Tóbiás.

Apropó, Tóbiás.
Valaha volt egy pártvezetés, amelynek valamelyik tagjának eszébe jutott a pártépítés, meg a káderpolitika, de ez nagyon régen volt, lehet, igaz sem volt, nem jellemző az ilyen tervszerű munka a tohonya baloldalra.
Mindenesetre a csillagok szerencsés együttállása eredményeképpen fiatalokat is bevontak a vezetésbe, így került oda Újhelyi meg Tóbiás, és lettek belőlük a Jövő Hivatalos Reménységei.
Aztán sok-sok éven keresztül elültek csendben, mint liba az ólban, ha a gazdasszony feni a kést, nemigen kockáztattak, általában egyetértettek, nem volt egyikük sem az a kimondottan forradalmár típus.
Mellettük kinőtte magát Orbán, Gyurcsány, de ők láthatatlanná váltak, mint szürke szamár a ködben.

Újhelyi menet közben megvilágosodott, és eldöntötte, hogy jobb lesz neki Brüsszelben, de Tóbiásnak nem adatott meg ez az egérút, valakik megüzenték neki, hogy a jövő elkezdődött.
Nem tudom, hogy van-e neki motorkerékpárja, ha nincs, talán vennie kellene egyet, jól mutatna majd rajta.
Szakállal...
Adná az ég, hogy ha megválasztják, akkor kiviruljon, de attól tartok, hogy csak a szürke egy új árnyalatát élvezhetjük, átmeneti ideig.
Tóbiás annyira belesimult az MSZP összefonódásokkal terhes világába, hogy a megújulás szimbólumának csak annyira jó, mint a nyúl totemállatnak az apacsok harcos törzse számára.
Mindenesetre érdeklődéssel várom a fejleményeket, mert a szociknak a jelenlegi struktúrában lassan már csak Botka marad libának, utána már a legbölcsebb rabbi is csak széttárhatja a karjait…

Azért szánalmas ez valahol, innen már csak egy-két lépés és az új Közgép-székház a Jókai utcában lesz…
Az azért mindenesetre pozitívum, hogy a kerületi MSZP tagsága kiállt az éveken át meghurcolt Hunvald mellett.
Már csak azt kellene elkerülni, hogy az MSZP vezetése is megvilágosodjon hirtelen, és ők is melléálljanak, mert kissé emlékeztetnek Rejtő hősére, akinek a szeretete ölt, butított és nyomorba döntött.

Van még az önkormányzati választásokig százegynéhány nap.
Illene kezdeni velük valamit.
Gondolom…


.O)))

17 megjegyzés:

Erzsébet írta...

...egyetértek,meglepett, nagyon rosszallottam, Gyurcsánynak nagyon nem kellett volna adnia most ezt a "gyónásos" interjút , már hallottuk, már tudjuk,megértettük, a jobboldali orbánosok, pedig akkor sem fogadják el, ha ez az öntépés óránként történne, támogatom őt, de nem ennek volt most az ideje, ...csak hogy Kósa szórakozzon....

Névtelen írta...

Az mszp, azaz a conchita párt tagjaiban egész jó nevek: Hunvald a börtönviselt, Kunfalvi Ágnes, a közokirathamasításért elitélt. Biztos nyerés ősszel! A választóknbak ilyen kell. Akik biztosan tudnak lopni-csalni-hazudni. Felnézhetünk rájuk.

Vöröskarom írta...

Mit vártál, Pupu? Lódobogást? (Attól tartok, hamarosan azt is tisztán fogjuk hallani.)
"Van még az önkormányzati választásokig százegynéhány nap." - abból vonjunk le 30-at, végtére is futball VB van, vagy nem??? A képviselők kapnak egy havi fizetett szabadságot (mér', a pedagógusoknak is jár, nem?), de mivel ők mégiscsak a mi választott képviselőink, kapnak hozzá egy havi költségtérítést is (felhasználható számla nélkül, valahol Brazíliában egy hotelben). Magyarország? "Mi a f....m" (idézet Deutsch Tamástól) az a Magyarország?
Ja, Magyarország? és annak összes problémája? RÁÉR....

Amit meg a "demokratikus baloldalról" írtál, ahhoz nincs mit hozzátenni - így tökéletes!
Üdv.: Vöröskarom

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Hunvaldhoz csak annyit szeretnék fűzni, hogy bizony az emeszpé több vezetőjének jót tenne, ha annyit ülne "előzetesben" mint H. György.

Akkor végre lenne motivációjuk!

Tényleg. Itt mindenki csak akkor mozdul, ha jól sejhajon billentik? Itt egy televíziós csatorna, csak akkor kezd leleplező riportokat sugározni, ha az élete forog kockán?
Tisztelettel: - morzsi -

Névtelen írta...

"... talán hagyni kellene, hadd fáradozzon az ellenfél a savazásunkkal, ne vegyük el más kenyerét ..." - Így.

elmúlt száz év írta...

Én értem Bajnai Gordonnak a hallgatását, aminek az oka pontosan ugyanaz lehet, ami miatt Fleck Zoltán sem ír már a galamus.hu-ra.

A belinkelt ószövetségi bölcsességet már megújította az újszövetség :-)
Ennek értelmében a élő kapcsolatainkban legfontosabb a tisztelet és az őszinteség. Ebből fakad az is, hogy létezik három szó, ami az égi-földi kapcsolataink létfontosságú karbantartója, ezek a következők:
- kérem
- köszönöm
- bocsánat

Akik hitelesen használják ezeket a szavakat, azokról az ember azt feltételezheti, hogy eleven hétköznapi emberkapcsolatokban (is) élnek, működnek és persze folyamatosan változnak!
Ez pedig akkor lesz igazán fontos közügy, ha például valaki politikusként 'emberügyi' képviselő akar lenni, hiszen ő is csak egy egyszerű ember, illetve annak kéne lenni. Például átláthatónak, például otthonosan mozogva a bocsánatkérés tudományában :-)))
Ki kezdi? Mikor?

Nekem csak egy javaslatom van. Ne az kérje számon a bocsánatkérőt, aki még soha nem kért bocsánatot, mert oly tökéletesnek tartja magát, hogy erre még soha nem volt szüksége!

D .Elemér írta...

szia a pu pu csak be ugrottam egy pill. kis szünet van..
Ezt nem kellet volna gyurcsánytól én is azt mondom
főleg ennek a bunkó Kosának a reakciója reá kosa meg tanuljon meg magyarul beszélni de ő inkább be nyal a meleg sz..ig
Gyurcsány helyében vissza válaszolnék
és nem tenném ki magam a jobb oldal FŐ tahó bunkojainak gunyos lekezelő válaszainak
további szép napot

D .Elemér írta...

Névtelen 8:29
ki kéne már téged rugni a szögletre te nyomorék amúgy is benne van a pakliban, hogy nem éred meg a karácsonyt, a szar kannás bortol te disznó ól ajtó fejű nem is fej ha nem fujj de azért nyal a meleg szarig...

civilhuszár írta...

A cikk után a vélemények olvasása
után beugrott egy tény. A huszadik század második felében börtönviselt emberek kerültek vezetői pozícióba. De azt gyanítom, hogy a XXI. század elején egyik vezér és csatlósai bizonyára utólagosan róják le a börtönéveket.:-)

egyenruhás írta...

d.elemér! nagyon inteligens vagy. Lehúztál egy kanna bort, attól ilyen vörös a fejed?

Olasz Ildikó írta...

Szerintem Gyurcsánynak NEM szabad visszaszólni Kósa bunkóságára. Így sokkal, de sokkal jobb. A Fidesz mindig provokál, és legnagyobb bánatuk, ha nem sikerül behúzni a csőbe valakit. A csövet most Gyurcsány tette ki. Kósa már belemászott. Ami az írás többi részét illeti: egyszerűen hiányoznak, ha egy nap nem olvasnám Pu-Pu sorait. Annyira a fején találja a szeget, hogy az hihetetlen. A baj, hogy azok, akiknek kellene, akik tanulhatnának belőle nem olvassák.

civilhuszár írta...

A 8:29-kori névtelennek.

Nos olvasgass egy kicsit a linkekkel is teli uralkodó pártszövetség bűnlajstromáról ami 2011-ben keletkezett. És képzeld hozzá az azóta megtriplázódott ügyeket amiket Polt elvtárs megakasztott és elkülönítve kezel a maga állásbiztosítása végett.

http://politikusbunozok.blog.hu/

hello írta...

Már 2006 óta hangoztatom, hogy jó adag mazochizmus szorult Gyurcsányba - illetve, ha csak beleszorult volna, de időről időre kényszeresen ki is jön belőle...

Elképedve hallgattam és olvastam az utóbbi interjúit.

kekec írta...

Pupu, Gábor Zsazsa szerint "szidják, vagy dicsérjék: csak beszéljenek róla" Mert ha nem ILYEN a riport, akkor nem jelenik meg egyszerre az origón és az indexen is - több oldalon keresztül. Mikor volt ilyen utoljára?
Egyébként meg Gyurcsány valószínűleg a viszonylag értelmesebb szavazótáborra hajt, amelyik nem csak a főcímet olvassa el.

hello írta...

Kaptam, mutatom:

Mese a borbélyról

Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz nyiratkozni. Amikor a fizetésre került sor, a borbély azt mondta: „Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten és ingyen, társadalmi alapon nyírok”. A virágárus megköszönte neki és elment. Másnap reggel, amikor a borbély sietett kinyitni az üzletét, az ajtó előtt talált egy köszönő levelet és egy tucat rózsát.

Azután betért nyiratkozni a pék, de amikor fizetésre került sor, a borbély azt mondta: „Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten és ingyen, társadalmi alapon nyírok”. A pék megköszönte neki és megelégedetten elment. Másnap reggel a borbély talált az üzlet ajtaja előtt egy köszönő levelet és egy tucat süteményt.

Eljött nyiratkozni a képviselő is, és amikor fizetni készült a borbély ismét csak azt mondta: „Én nem vehetem el a pénzt, mert ezen a héten és társadalmi alapon nyírok”. A képviselő megörült és elment.

Másnap, amikor a borbély megérkezett az üzletébe, az ajtó előtt egy tucat képviselő, tíz kormánytag, tizenöt tanácsos, a polgármester és több miniszter, a polgármester felesége és hat gyermeke – mind az ingyenes nyiratkozásra.

Hát ebben, kedves barátom, rejtőzik a különbség az egyszerű emberek, és a „becsületes” emberek csoportja között, akik minket irányítanak…

Kérlek, a legközelebbi választásokon figyelmesebben és tiszta lelkiismeretedből szavazz. Te döntesz.
1. Az egyszerű tolvaj tárgyakat lop: pénzt, órát, ékszereket, autókat, mobil telefonokat, és számtalan más ostobaságot.
2. A politikus tolvaj többet lop: egészséget, tetőt a fejed felől, az oktatást, a nyugdíjadat, pihenésedet, munkádat, sőt, a lelkiismeretedet.

1. Az első tolvaj téged választ.
2. A másikat te választod.

Gondolkodj el ezen. Minden jót,

A BORBÉLY

elmúlt száz év írta...

Hello 21:44
Ez zseniális!!!
Hozz máskor is mesét!!!
Ez a stílus és ez a közérthető egyszerűség hiányzik a mindennapokból.

Gondolatban a küszöbödre teszem a legkedvesebb Whitney Houston dalodat :-)))

pleinair írta...

Gyurcsány az első miniszterelnöki ciklusa idején elkövetett hibáinak okaként politikusi tapasztalatlanságát említi.
Hát milyen tapasztalatra tett azóta szert, ha még ma is önszántából adja ellenségeinek (Fidesznek és Bajnaiéknak, Mszp-nek) szájára saját magát, eltúlzott, vélt hibái miatti meakulpázással?!
Még mindig meggondolatlan a mi Ferink. Mi nem azt várjuk tőle, hogy saját magát ostorozza, mi azt akarjuk, hogy arról győzze meg Orbán elvakított híveit, hogy ezt a tolvaj, maffia kormányt le kell váltani.