2014. június 8., vasárnap

DORKÓ ÉS KLOTTGYATYA

Van, amikor az ember már csak röhögni tud, és most éppen ez az eset forog fenn.
Suttyókám leszámol a fővárossal – alváros lesz belőle, eleinte, aztán majd egy későbbi fázisban legyaluljuk a Gellért-hegyet és telerakjuk fekvőrendőrökkel a Nagykörútat…

Erre már voltak törekvések 2006-ban is, miikor a jobboldal legitimációjának szent megtestesítőjét, 1956-ot ünnepelte, de aztán a célt – objektív okok és gumilövedékek miatt szem elől tévesztette.
Mint a félszemű zongorista a vadnyugaton, mikor kilőtték a szemét: Ez az fiúk, először a lámpát!

Nem kétséges, itt volt éppen már az ideje, hiszen az évszázados ellentét már régebben kikezdte a saját magában bizonytalan falusi férfinépesség önértékelését, pszichiátriailag is értékelhető kisebbségi érzést ültetve igaz magyar lelkükbe.
Amikor a magyar néplélek természetes élőhelyén, Bivalynyektetőn megjelent egy fővárosi lakos hasonló korosztályba tartozó példánya, a falusi legényekben felhorgadt a kivagyiság
A legények eleje szent esküvéssel fogadta, hogy megleckézteti a betolakodót, a helyi liliomok szorgos megtipróját, a Julcsák, Juliskák és Júliannák, Julisok szívének és kapcsolt alkatrészeinek elrablóját, az úgynevezett pesti csibészt.
Így aztán a helyi erősfiú ravaszdi módon belekötött a delikvensbe:
Mit mondtál az anyámra?
Hogy hernyótalpas?
Nem?
Szóval én hazudok?
Majd a light változatnál környezetvédelmi színekre (kékre-zöldre) verte, de húzósabb eseteknél a bicska is előkerülhetett.

A helyiérdekű Rambo a mai napig azon elmélkedik, hogy ennekutána miért nem sújtotta a pesti stricit Julika és dolgozó népünk megvetése, ehelyett miért törölgette -hókeblére vonva a rohadtat - patyolat keszkenőjével a vért a nyizige tülök orráról?
Holott ő kihívta Julcsát már a kert végébe is, és megmutatta: Látod, Julis? Eztet a kupacot itten mind én szartam!
Pedig az ügy egyszerű volt, a pesti csibészek egy része tudott szórakoztatóan beszélgetni, némelyikének még humora is volt, és mint jelenség olyan volt, mint egy lantszarvú antilop lenne a Hortobágyon - felkeltette a vadászösztönt a nőkben.

Ősibb ellentét ez, mint a hutu és a tuszi törzsek közötti - aki volt katona, tudna erről mesélni.
Mondjuk a falusi törzsőrmester szolgálatvezető és a pesti előfelvételis ádáz harcáról, melynek során a harcos többet mosott, mint egy mosómedve, míg a törzsőrmester sok vidám percet szerzett az állománynak, amint csurgó verítékkel kereste a riadó során eltűnt lőszeresládáját, nem is szólva arról, mikor egyel többet talált a szükségesnél, és senki nem kereste…

De most eljött az igazság pillanata, a koleszos srácok itt és most meggyakják a Bűnös Várost.
Ideológiailag úgyis belefér a dolog a szépen szarba szökkenő Horthy-kultuszba, egyébként meg hadd szívjanak a pesti stricik.
Első lépésként a Fővárosból huszonhárom falut csinálnak, szándékaik szerint ezzel elvéve a jelenleg megkerülhetetlen választói tömb gazdasági és politikai súlyát, egyúttal bohócsipkát csapva a főpolgármester fejére.
A huszonhárom polgármesterecske majd eltorzsalkodik egymással, egyiket a másikkal szembefordítani csak ujjgyakorlat lesz Orbánnak.

Aztán szépen meg lehet majd oldani, hogy a főpolgármester választásánál az alacsonyabb lakosságszámú jobboldali kerületek szavazata éppen annyit érjen, mint a háromszor akkora kerületeké, egyszóval le ezekkel a gyanús elemekkel, jöjjenek képbe végre az egészséges lelkületű vidéki gyerekek!
Namármost, előbb-utóbb ami a mienk, azt haza is kell vinni, ezért a minisztériumokat ls vidékre kell költöztetni, első ütemben mondjuk, Debrecenbe, de ha ez sikerül, akkor nincs akadálya annak, hogy a Külügyminisztériumot a Pancsó Aréna parkolójában felépítendő új épületbe költöztethessük, melynek felépítéséhez a Makovecz - hagyaték összes gyufáját fel lehet majd használni.
Hogy ez nem praktikus?
Ugyan.

Debrecen nagyeszű polgármestere már kiszámolta, hogy táblától tábláig közúton csak két óra az út, csak azt nem tette hozzá, hogy a tábláig is, meg, hogy vissza is kell jutni valahogy, és az további három óra, de hát ő nem a saját pénzén autókázik, az idejéből meg kitelik, a nemzet megmentése ráérős feladat.
Azt is mondta, hogy a százhatvan kilométeres ebességgel haladó vonattal hihetetlenül gyorsan el  lehet érni városát, én még azt tenném hozzá, hogy a háromszázhússzal haladó Aranyökör expresszel feleannyi idő alatt...

Szóval, helyreáll majd itt a világrend, csak azt nem értem, ha már ennyire útban van a főváros, akkor miért igyekszik a Mi Fényességünk ennyire a Budai Várba, miért nem jó neki Felcsút?
Pedig ott, ha végigmegy a falun, nem kell állandóan hátranézegetnie, mint egy világháborús vadászpilótának, hogy nem röhögik-e ki, persze teljesen feleslegesen, mert Pesten – tán két kerület kivételével - úgyis kiröhögik.
Ami azt illeti, igazuk van.
Miért van nekem állandóan az az érzésem, hogy a Mi Vezérünk alkotásai nem az örökkévalóságnak készülnek?

:O)))

7 megjegyzés:

talalom írta...

Má' megin' a pestiek járnak jól! Merhogy innen még csak-csak el lehet érni a cívisvárost. Na de, Zalaegerszegről, vagy éppen Kaposvárról! Vagy Debrecenből a "fehérvári huszárok" elejét!

Vöröskarom írta...

Jaj, Pupu, most tudom csak igazán, miért hiányoztál tegnap olyan nagyon!
Igaz, a téma oly bőséggel hever az utcán, hogy nem csökkenteni, hanem duplázni kellene a közmunkások számát, hogy felszedegethessék, de ahogy Te ebből szemezgetsz... - a témaválasztásod, helyzetértékelésed és a fanyar humorod felülmúlhatatlan!
Szép napot kívánok Neked és mindenkinek, aki a "tetszik" gombot nyomja: Vöröskarom

pamagd írta...

Bocsánat - a címben a gatya el van írva :(

Amúgy mennyire igazad van...

De szerintem az is belejátszik a nagy költözködésbe, hogy akkor dupla-tripla utazási költségtérítést vehetnek fel a jó emberek.
Valaki meg valahol olyat írt, hogy direkt bünteti Budapestet - az itteni minisztériumi dolgozók lapátra kerülnek (ha nem akarnak költözködni családostul), és az új helyszínen "politikailag mgbízható" emberekkel töltik fel a létszámot. A probléma csak az, hogy a látszat ellenére egy minisztériumi tisztviselőnek is dolgoznia kell és értenie kéne ahhoz, amit csinál.

Attila írta...

Kedves Pupu!

Két kedvenc blogom van. a Tied az egyik, a másik pedig a Varánusz. Bár a két blog stílusa nagyon ellentétes, de szerintem közös jellemzőjük, hogy nagyon is jól látják a történéseket.

Más: Egyszer heccből fel kéne cserélni a tetszik, nem tetszik véleménykérdést. Néhány napig nem lenne nem tetszik, viszont a tetszik eggyel szaporodna, mindaddig amíg névtelen rá nem döbbenne a stiklire. muhahaha...

Üdv: Attila

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Én váltig tartom azt, hogy ezek kicsinálják magukat, más lehetőség nem lévén, mert az ellenzék tök tehetségtelen.
Ha vidékre telepítenek minisztériumokat, akkor majd gondoskodni kell a miniszterek, államtitkárok utánpótlásáról, mert a külföldi kamionosok nincsenek tekintettel arra, hogy miniszteri, vagy nem miniszteri Audi, - ők csak mennek-mennek és elalszanak a volánnál... Szóval lesz munkájuk!.A temetkezési vállalkozóknak...
Meg a költöztetőknek, meg a nonprofit, meg a miniszteri biztosok, meg a többi semmirekellő...

Ugyan a magyar GDP-be egy forint megtermelt érték nem fog kerülni, de az egész világ "láthassa", hogy ők dolgoznak mint az állat.

Ne hagyjátok, hogy elrontsák az ünnepet, mindenkinek kellemes pünkösdöt kívánok: - morzsi -

civilhuszár írta...

Ebből a nagy össze vákumolt centrális erőtérből ki centripetálja a nagy varázs ló a főbb intézményeket. Mi lehet az oka ennek kérem szépen ? Félelem az összeesküvéstől ? Hát ha a várba befészkelte már magát a naccságos úr, oszt fölhúzzák a hidat, akkó jobb lesz ?
Gondoljunk csak arra amikor kilőtték Milosevic francia ágyát.
Ebben az agyon csúcstechnikalizált világban szegény hatalmukkal visszaélő egyedeknek a föld alá kell rejtőzniük, hogy ne kelljen annyi nyugtatót szedni.
Mellesleg biztos vagyok abban, hogy a várbéli kolostor épület alá csináltak már bunkert is, meg sok kis vészkijáratot mint Karak, kis Vuk nagyapja.:-)

civilhuszár írta...

Jav: kis Vuk nagybátyja