2014. június 20., péntek

KISPÁLYÁSOK


Éppen erről írtam tegnap.
Ugyanott tartunk, mint a parlamenti választások előtt száz nappal, ugyanaz a primitív kötözködés megy, mint ment akkor, Ez sajnálatos, hacsak a helyi szervezeteknek nem lesz több eszük, mint bánatos vezetőiknek, akkor az eredmény sem lesz különb, mint az országgyűlési választásokon.

Olvasom, hogy az Együtt vezérkara kiakadt a tegnapi Gyurcsány interjún, és ez remek alkalom lett arra, hogy egy kupacba gyűljenek és hülyeségeket beszéljenek.
Pedig Gyurcsány szokásához híven igen visszafogott volt harcostársaival kapcsolatban, egyet sem emlegetett fel azokból a gusztustalanságokból, melyeket megengedtek maguknak vele szemben.
Nem vetette a szemükre azt sem, hogy képtelenek voltak – vagy nem akartak - logikusan gondolkodva választást nyerni, hogy valamiféle semmivel sem indokolható gőggel azt képzelték, hogy a választási győzelemhez elég az, ha ezerszer elénekelt, ezerszer hatástalannak bizonyult bölcsességeiket szajkózzák.

Ezek a politikusok körbeülnek saját kis baráti társaságuk pocsolyácskájában, aztán körbedicsérgetik egymást, és a mindannyiuk által irigyelt-gyűlölt Gyurcsányt szidva csóválják a fejüket, mint műanyagkutya a Wartburg kalaptartóján.
Nem képesek szembenézni a valósággal, nem képesek reálisan értékelni a a múltat - saját múltjukat sem - nekik bűnbak kell, meg is találják, de ez ma már inkább mulatságos, mint komolyan vehető.
Ha fele annyi önkritikai érzékük lenne, mint Gyurcsánynak van, most sírva hemperegnének  a porban a választók bocsánatáért esedezve, egytől-egyig.
Tegnap Lajkó üzent Debrecenből, ma ők üzennek, a fene tudja honnan, de ahogy Kósa Lali is csak Orbán üzenetét hozta, úgy ők sem tesznek mást, alátámasztva ezzel a gyanút, hogy valamiféle elvtelen, a választók háta mögött megkötött kiegyezés feltételeit próbálják teljesíteni.

A tények azok tények, és hiába mantrázza az ismeretlen katona Orbán kommunikációs stábjának vádjait, attól azok még nem válnak igazzá.

Ezt mondja:
Gyurcsány Ferenc legalább két dologban téved Bajnai és az Együtt-PM kapcsán. Téved, amikor azt állítja, hogy köze lett volna az ország talpraállításához. Gyurcsánynak épp ellenkezőkeg, azért kellett lemondania, mert politikája a csőd közelébe vitte az országot, a bizalom elfogyott, az ország finanszírozhatatlanná vált. Olyan ez, mint amikor gondatlanságból összedől egy ház és újat kell építeni helyette. Majd egyszer csak előpattan a ledőlt ház gondnoka és büszkén mondja, hogy nekem is közöm van az új felépítéséhez. Bajnai Gordon akkor hibázna, ha nem határolódna el ettől a politikától.”
Talán kezdjük azzal, hogy az ország soha nem állt fejre, így talpra sem kellett állítani.
Az ország nem állt a csőd szélén, viszont jött egy pénzügyi világválság, mely valóban nehéz helyzetbe hozhatta volna az országot, mert csak irreálisan magas költséggel lehetett volna finanszírozni a hiteltörlesztéseinket.
De ezt a helyzetet is Gyurcsány oldotta meg, mert az IMF támogatásával gond nélkül át tudtuk vészelni a nehéz időszakot.
Bajnainak annyi köze volt ehhez, hogy amikor sikeresen megnyerte a nagyonokos utódok által produkált remek miniszterelnöki castingot, akkor ebből gazdálkodhatott, gond nélkül, a rendelkezésére álló keretből még spórolt is kicsit Orbánnak, aki ezt köszönettel eltapsolta, sok egyéb összeg társaságában.

Bajnairól még csak annyit, hogy ha valaki elfelejtette volna, ő volt Gyurcsány gazdasági minisztere, ilyeténképpen kissé vicces, hogy sameszai most úgy tesznek, mintha hófehér páncélban a semmiből pattant volna elő.
Nincs miért szégyenkeznie, hiszen gazdasági miniszterként jól teljesített, az ország épült, fejlődött, természetesen nem úgy, ahogy optimista álmainkban elképzeltük, de az Orbán által megteremtett polgárháborús viszonyok között azért nem panaszkodhattunk.
Gyurcsánynak nem kellett lemondania – mellesleg én ezt tartom egyik legnagyobb politikai melléfogásának - szerintem ő azért mondott le, hogy a gazdasági-pénzügyi világválság megnehezült körülményei között tehermentesítse az országot a személyéből fakadó konfliktustól.
Ha idióta vezetőtársai a párton belül nem puccsolják meg, akkor ma nem lennének elhajított senkik és a Szocialista Párt sem élné át fennállásának legmélyebb válságát.
Szóval az a ház nem akkor dőlt össze, mikor Gyurcsány lemondott a miniszterelnöki tisztségről, hanem akkor, amikor átvették a hatalmat a Simicska-Puch tengely képviselői, és elkezdték a trágyát Gyurcsány fejére lapátolni.
Bajnai – a világgazdasági válság ismert körülményei között – nem hozott létre szinte semmit, de ezért őt senki nem is hibáztatta.
De ettől még nem kell le és megtagadni azt a rengeteg dolgot, melyet Gyurcsány elért, kezdve a belső államadósság csökkentésével, melyet ő vitt le 9,2 százalékról 3,7 százalékra, ezenközben mégcsak a nyugdíjkasszát sem tapsolta el, sőt, a tizenharmadik havi nyugdíjat sem vette el – a tervek között ennek nyolcvanezer forintos maximalizálása szerepelt.

Rengeteg iskola, rendelőintézet, ipari park épült, hidakat adtak át, elkerülő utak épültek a településeknél - szépen gyarapodott az ország
Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek – aztán az utóbbi mellett döntöttem – mikor elolvastam az Orbán-kormány államtitkárának célkitűzését, miszerint az autópályáknak el kell érniük az országhatárt.
Gyurcsány kormányzása alatt nyolcszáz kilométer autópálya épült, Makó kivételével mindenhol elérték az országhatárt, talán idén ott is befejezik a munkát.
Szóval Gyurcsánynak nem kell szégyenkeznie, akik pedig szövetségesei voltak, esetleg lesznek, jobban tennék, ha tárgyilagosan szemlélnék a világot.

Azt is írja az ismeretlen pártkatona, hogy „Elnök úr figyelmét minden bizonnyal elkerülték a tények. Például az, hogy a legtöbb budapesti kerületben az Együtt-PM érte el a legjobb helyezést az ellenzéki pártok közül, ahogy az is, hogy a parlamenti választáson a legtöbb szavazatot a mi egyéni jelöltjeink hozták a listához képest. Ráadásul mi nem egy nagyobb pártból való kiszakadással, majd kiléptetésekkel alapítottunk új pártot, mint ahogyan a DK tette, hanem a semmiből, kevesebb, mint másfél év alatt értük el ezt az eredményt.”

Elnök úr valószínűleg úgy tudja, hogy a jelölteket nem a jelölt pártjának szavazói választották meg, az eredményeket a közös munka hozta, még az Együttnek is.
Ami meg a pártok létrehozását illeti, kétségtelen, hogy a DK tagságának és szavazótáborának egy része a szocialistáktól jött - nem részletezném, miért, - egy része pedig az Együtt idétlenkedéseibe belefáradt szavazó, akik elvárták és ma is elvárnák, hogy a harcot Orbán ellen, ne pedig Gyurcsány ellen folytassák.

Az Együtt tagszervezetei közül egyedül a Szolidaritás az, mely valóságos hátországgal rendelkezett, a PM meg a Milla virtuális szervezetek, Bajnai pártja a pedig jó, ha felöleli a baráti kört.
A választó nem szereti, ha palira veszik, ne ezzel erőlködjenek, hanem dolgozzanak.
Talán, ha a most felháborodottak is tartanának kis önvizsgálatot, többre mennének – még csak az sem kellene, hogy nyilvános legyen.

Csak tájékoztatásul közölném, hogy én vagyok a választó és én azt várom mindahányuktól, hogy tegyenek meg mindent az önkormányzati választások sikeréért, mert az csak süket duma, hogy ez kizárólag a helyi szervezetek dolga.
Ez mindahányuk dolga, és aki ezt nem így kezeli, az csak előre menekül egy esetleges sikertelenség elől.
Egyébként meg nem érdekelnek sem a szervezetépítési sikereik, sem a kudarcaik, ha politikusok akarnak maradni, hát dolgozzanak.

Karácsony Gergely állítólag küldött egy flaska Unicumot Gyurcsánynak, legalábbis Facebook-oldalán erről írt.
Ez volt az az ital, amibe a PM-esek a bánatukat fojtották idén januárban, amikor le kellett nyelniük, hogy az ellenzéki összefogás kibővült az általuk addig elutasított DK-val is.
Karácsony Gergely rászokhatna a választói akarat figyelembevételére, amúgy meg szerintem nem sok mindent ért, sem az interjúból, sem a választói lélekből.
Az se lenne baj, ha tanulmányozná a választási rendszert.

Karácsony Gergely olyan ostoba, mint amilyen magas.
Szép szál legény, kétségtelenül.

:O)))

19 megjegyzés:

talalom írta...

Jaj Pupu! Úgy olvasnám már a véleményedet a minisztériumok vidékre viteléről! Az ellenzék már megint hülyeségeket csócsál: pl. hogy hogy fog leutazni az a sok miniszteriális hivatalnok. Sehoy kérem szépen. Nincs rájuk szükség: ott áll ugrásra készen sok száz hajdúsági munkanélküli, aki élete szerencséjének tekintheti, hogy köztisztviselő lehet. Hogy nem ért hozzá: Maj' megtanulja! Hogy addig az állampolgár vért pisil, mire hozzájut a lejárt személyije helyett az érvényeshez ? Kit érdekel?

Unknown írta...

Ez az írás most így reggel a tegnap látott, hallott Karácsony kijelentések után, mit mondjak? Jól esett. Szóval előbb v. utóbb kibúlyik a szög a zsákból. Nem megyünk a DK-ra monda. Mint egy hisztis kisgyerek. Pedig én sok rájuk szavazótól hallottam: ott leszünk. Na erre kezdjen gombot varrni Gergő fijjjú!

woody írta...

nem látták ezek szerint a nyolc megnyert kerület, közte a XIII. kerület eredményét

Jutka írta...

Minden szavaddal egyetértek én is.
Nem ehhez a témához tartozik, de a tegnapi Demszky interjuról is szeretném tudni a véleményedet. Én azt is nagyon szomorúan néztem.
Egy nagyon fáradt, beteg embert láttam. Bár ne lenne igazam.
Ha valaki megérdemelné a budapesti diszpolgárságot , Ő az.
A két vizes sportolón kivül ki kapta meg ezt? Remélem a 4 metró épitői és az a ember aki ezt a projektet végig vitte.

Névtelen írta...

"irigyelt-gyűlölt Gyurcsányt szidva "

erről van szó és ezért lehet nyugodt Orbán Viktor...

bocs...de röhög a markában

Lusti írta...

Olvasva a blogbeli idézeteket, csak bennem merült fel a kérdés: Gyerekek, mi ugyanazon az oldalon állunk?

KóKoMa után szabadon: Nem elég egy oldalon állni, úgy is kell annak látszani...

Hát nem ez látszik!


hello írta...

Néhány részlethez:

Gyurcsány 2009. március 28-án a miniszterelnökként azért mondott le, mert azt tapasztalta, hogy elfogyott mögüle az MSZP frakciójának és vezető testületének támogatása a továbbiakban szükségesnek tartott, tervezett intézkedései végrehajtásához.

Majd a megpuccsolása rá néhány napra a pártelnöki funkcióját illetően történt meg.

Bajnai fő érdeme, szerintem, hogy a tudjukmilyen erkölcsi állapotban leledző 2009-es MSZP-frakciónak határozott és karakán módon ultimátumot adott: vagy aláírásukkal vállalják, hogy mindenben támogatják az 1 éves minelnöki tevékenységében, vagy egy előre hozott választással számukra ott a történet vége! És ez hatott. Amit Gyurcsánytól nem fogadtak el, azt Bajnainál már nem torpedózták meg. Mert az uraknak/hölgyeknek nagyon nem volt mindegy, hogy még 1 évet kihúzhatnak a parlamenti széksorokban és fizetésekkel!

Hogy a DK tagságának gerincét kik adják? Mindenki szabad elhatározásából döntött úgy, hogy akár addigi minden párton kívüliként, akár korábban más - akár az MSZP - tagjaként igazol át a DK-ba.
Senkit nem vontattak oda borjúkötélen, nem vettek meg senkit pl. babgulyás-konzervvel, nem ígértek senkinek sem karriert, sem egyéb előnyöket. Ellenben munkát vártak el mindenkitől.
A támogatói körre is ez vonatkozik.

Egyébként egy többpártrendszerrel működő, normális országban senki nem akadna fenn azon, hogy minden párt igyekszik a maga önálló arculatát minél karakteresebben megfogalmazni és felmutatni. Mert erről szól a közöttük levő verseny a választók kegyeiért.
Mondom, egy normális országban.
De ahol olyan választási rendszert sikerült produkálni, ami külön-külön esélytelenné teszi őket, az egy abnormális állapot.
Ez azonban láthatóan a választópolgárok zömét hidegen hagyja. "Langyos a sör, de nekünk így is jó"...

Ettől bolond a helyzet, és nem csodálom, hogy a politikával foglalkozók X része előbb-utóbb skizofrén állapotba kerül.

Az meg egy megint másik történet, hogy "csakafidesz"-esek terelhetők vezényszóra 1 irányba birkaként, a demokratikusan gondolkodók eléggé szuverének ahhoz, hogy maguk el tudják dönteni, odamennek-e valahová, vagy sem, mi tetszik nekik, mi nem. Persze kérdés, ezzel minden vezető tisztában van-e. Azért a 2013. október 23-a ennek elég plasztikus demonstrációja volt.

pleinair írta...

Kutyából nem lesz szalonna. Bajnai, Karácsony, és hasonszőrű társaik ma is önazonosak parlamenti választások idején megnyilvánult emberi minőségükkel. Nekik nem Orbán az ellenfelük, hanem az irigyelt rivális: Gyurcsány.

Kibic37 írta...

Ugye ugyanarról a Karácsony Gergelyről van szó, aki a 2011-es II. kerületi időközi választáson megállapodott Lévay Katalin szocialista jelölttel, hogy aki az első fordulóban kettejük közül kevesebb szavazatot kap, az a második fordulóban visszalép a több szavazatot elért javára.
Mint ismert, Lévay Katalin kapott több szavazatot, Karácsony Gergely mégsem lépett vissza.
Hát ennyit erről ...

civilhuszár írta...

Kéremszépen, én remélem, hogy Gyurcsány politikája irányadó lesz a baloldal összerázódásához.
Ki kell alakulnia a rendszerváltás utáni baloldali tömbnek. Viszont az általam nem kedvelt Stumpf András újságíró is
az állította az ATV hírvitában, hogy egy jó politikus van a baloldalon, Gyurcsány Ferenc. Ezzel úgy egyet is értek.Ezért is marják Orbán csahosai, valamint az irigyek.
http://mandiner.hu/cikk/20140612_gyurcsany_a_dk_a_magyar_baloldal_legjobb_allapotu_partja

Anikó írta...

Azt értem, hogy Orbán retteg Gyurcsánytól, mint az egyetlen potenciális politikustól, mert közel-s távol, amerre csak néz, többet nem lát ilyet széles e hazában. Naná, hogy korbácsolja talpnyalóit, hogy minden nap valaki nyilatkozzon meg Gy. ellen, neki ez a napi vérnyomás csökkentője.
Most Kósa volt soron, aki Gy. aktatáskáját se vihetné, kvalitásait tekintve, ráadásul mint megtudtam az RTL híradóból, diplomája sincs - hiába Orbánnál ez a szint is elég mindenhez.

De nem értem ill. most kezdem pedzegetni, hogy a baloldal többi - a DK-n kívüli - része miért Gy.-t "izélgeti", ahelyett, hogy Orbán és a többiek disznóságaival és az őszi önkormányzati választásokkal foglalkozna.
Nos ezek is, ahogy Orbán is, rettegnek Gyurcsánytól, és ugyanazért amiért Orbán is !
Mert ezek se érnek fel politikailag a térde kalácsáig sem.
Mind kispályás, pedig jól mondod Pupu, Bajnainak mindent kell tudnia, ott volt a tűzközelben, minden elő volt készítve neki, csak végig kellett vinnie.
Semmi kiemelkedés.
Ezek féltékenyek, mezeien, ősi primitív módon, de szerintem ez az igazság.
Rettegnek mi van Gy. talonjában, mivel fog még őszig előállni, mert fog, abban biztosak, meg abban is, hogy nekik meg egy épkézláb ötletük sincs semmire.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe, ha esetleg még nem ismerné a Tuareg blogot, azonbelül is az alábbi írást.
http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/emlekezteto-level-fodornak-multrol.html

nagyot lehet okulni belőle.

miért beteg a magyar társadalom írta...

Lusti 7:40
A Te bejegyzésed a legbölcsebb, :-) kár, hogy ritkán írsz!

Hát bizony nem könnyű megfejteni, hogy VALÓBAN KI HOL ÁLL, mert nem biztos, hogy ott, ahol mutatkozik.

Áprilisban érdekes volt az az előzetes és váratlan felállás, amikor az ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc DK-ja és Fodor Gábor pártja is megelőzte Bajnai Gordon Együtt PM közösségét...
No, itt lett a kutya véglegesen elhantolva, már persze azon gondolkodóknak, akik felismerik a sajátos hatalomtechnikai módszerek árulkodó és kilógó jegyeit.
Itt valami eltört, bár lehet, hogy természetben soha nem volt egyben...

Hogy ki az okosabb politikus? Gyurcsány Ferenc? Bajnai Gordon? Karácsony Gergely?
Nem tudom.
De egyet tudok. Az elmúlt évszázad történelmében már annyi "megerőszakolást" kellett elviselni és ezek a több generációs sokkok és sérelmek annyira nincsenek semmilyen szinten kibeszélve, hogy csakis annak a politikai közösségnek lehet a jövőben értelmes és egészséges esélye (hosszútávon), akiknél az erőszakra emlékeztető sajátosságok fel sem merülhetnek.
Persze még így is beépülhet a romboló sunyiság, ami lehet az erőszak kifinomított ellentéte is (ilyen is van).

Szóval nem könnyű megfejteni ki hol is áll! Talán ezért is hallgatnak a legokosabb "bárányok", várják, hogy a többiek is megfejtsék majd valamikor, ha tudják...

talalom írta...

Nahát, nahát! Nem is tudtam, hogy a 9,76 kevesebb, mint a 7,22? Jelzem, a mi szavazókörünkben, ahol nem nyert az ellenzék, a második helyezett DK 65 szavazatával szemben az Együtt 37 voksot kapott. Az igazi gond az, hogy a Párt meg 174-et! Egy külvárosi, szoci kötődésű kerületben! Ezzel kéne törődni, kedves fijjúgg!

Donáto írta...

Én már semmin nem lepődök meg!

Az, hogy az ellenzéki pártok nem kötnek kölcsönös meg nem támadási egyezséget, hm, elnézem.
Hogy az Együtt, az LMP ott mocskolja Gyurcsányt, szokom.

Már az se "verné ki nálam a biztosítékot" ha holnap azt írnák, hogy az ellenzéki vezetők java - szerepel Orbán fizetési listáján...
Ez a mi csőcselékünk!
Üdv: Donáto

Levanszarva Mégaszaris írta...

Ej Donáto, Donáto!
Hát orbibaba ugyan elmebeteg, de nem hülye! Miért fizetne _EZEKNEK_ egy kanyit is, amikor azért a szaros képviselői székért, egy-két bizottsági helyért is ott várják az asztalra hasalva, letolt gatyával, széthúzott farpofákkal, vastagon vazelines ánusszal pucsítva!

szabad szombat írta...

Rézevő fia mór 2:12

Vazelin Tanár úr!
És milyen esemény utáni tablettát tetszik javasolni?
Vény nélkül is kapható?
Vagy csak érvényes recepttel váltható ki?
:-)))

Unknown írta...

Köszönöm PuPu !

csakafidesz! írta...

T. PuPu!
Olvasom és hallgatom a híreket, rendszeres olvasója vagyok ezen blognak és egyre inkább az-az érzésem, hogy a baloldal sejtosztódási folyamata még közel sem tart a végén.
Ma az Együtt a Juhász-Székely-Szigetvári triót választotta vezetőjének. Kónyát mivel kihagyták - vagy ő nem akart tagja lenni a klubnak - valószínüleg külön pártot fog alapítani vagy betagozódik(?) a Gyurcsány pártjába. Ez még talán jó is lenne, ha ezzel nem a tűz meg a víz készülne egymás mellé.
Nem tudom mi lesz itt még, de a Te és a mi szavunkat ők biztosan nem hallják.
Szerintem ez az ellenzéki bohóckodás senkinek sem tetszik, ebből jelentős mennyiségű szavazat soha nem lesz.
Ez kizárólag néhány ember önmegvalósító érdekét szolgálja csak.

Azt hiszem bele kell abba nyugodni, hogy itt már kialakult az egypártrendszer és ez ellen mi nem vagyunk képesek, a bennünket képviselő politikusok meg nem akarnak tenni.

Valószínüleg már meg vannak arról győzve, hogy biodíszletnél többre úgysem vihetik - itt kormányzóképes erő erőszak nélkül soha nem lesz már - és jelenleg csak a látszat fenntatása miatt vívnak kamucsatákat.
Valamilyen szinten ők is részét képezik az orbáni-mutyizásnak.

Éppen ezért azt mondom, hogy feleslegesnek látszik itt minden kritika, jobbító szándék stb. itt nincs más hátra, mint kaméleon módjára bele kell simulni a meglévő környezetbe.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
CSAK A FIDESZ!

misu49 írta...

T. Pupu!
Kizárólag a pontosság kedvéért jegyzem meg, hogy az M6 sem éri el a határt. Persze ha Orbánékon múlt volna Szekszárdot, Pécset se érte volna el!