2015. április 16., csütörtök

NÉZZ SZEMBE MAGADDAL

A "Fel! Támadunk!" című poszthoz mellékeltem egy képet, egy valóban nagyon kegyetlen képet.
Egy ISIS által végrehajtott kivégzés képe volt, magam is elspekulálgattam egy ideig, hogy megfelelő illusztrációja-e a mondanivalónak, aztán úgy döntöttem, hogy igen, és közzétettem.
Sejtettem, hogy nem fog osztatlan sikert aratni, nem is csalódtam.
Több régi, kedves olvasóm kérte, hogy vegyem le az oldalról, mert rettenetes, kegyetlen és sokkoló, mégsem vettem le.
Azért nem, mert felettébb bosszant, hogy a magyar társadalom nem akar, talán nem is tud szembenézni a valósággal, hanem kegyes hazugságokba menekül, vadul hárít és becsapja önmagát.


Nem első esetben tapasztalom ezt, a legjobban az tetszett, mikor eljátszottam azzal, hogy életvezetési tanácsokat írtam az öregedő ember számára, melyhez szintén mellékeltem egy  képet - szerintem gyönyörű képet - melyen két idős ember meztelenül, egymást átkarolva mentek a tenger felé, a képből áradt egymás iránt érzett szerelmük.

Hát igen, de az öreg test nem szép, az ember formátlanná válik, a bőr elveszti rugalmasságát, mintha egy olyan ruha lenne, melyből már kifogytunk.
Az ember fonnyad, és bár próbálkozhat harcolni az idő ellen, de bármit tesz, csak vesztes lehet, és ezzel szembe kell nézni.
De mi nem szeretünk szembenézni a dolgokkal, inkább elfordítjuk a fejünket, vagy kárhoztatjuk adott esetben a bloggert, hogy a valóságot mutatja be, idealizált képek helyett.
Hárítunk, mert az kényelmesebb, hárítunk, mert egyszerűen nem akarjuk tudomásul venni, hogy az élet sok esetben kegyetlen.
Lelki nyugalmunk érdekében nem nézzük meg a valóságot bemutató képet, inkább szép szólamokat ismételgetünk, néhányan teljesen olyanok, mint Sandra Bullock védence a kedvelt film szépségversenyén, amikor a világbékét emlegeti.


Pedig a világ ilyen randa, a katona nyakát elvághatja egy másik katona, az öregedő ember a tükörbe nézve nem Vénuszt vagy Adoniszt lát, hanem egy öregedő embert - és akkor még bele se gondolt hetvenhét bajába és a reggel bevett fél kiló bogyóra...
Társadalmi méretekben sem más a helyzet, éppen most olvastam a Hetekben a felmérést a lakosság antiszemitizmusáról, melyben adatok vannak arra, hogy a lakosság tizenkét százaléka szerint a koncentrációs táborokban nem is voltak gázkamrák, tizenöt százalékuk szerint a szörnyűségeket a zsidók csak utólag találták ki.
Az már csak hab a tortán, hogy a Holokausztért a magyar felelősséget már a lakosság fele sem vallja, ami azért nagy kár, mert a múlt tanulságainak feldolgozása nélkül a jövőre nézve semmi esélyünk sincs, valóban olyanok leszünk idővel, mint a vizigótok, kihalt nép, melyről a kutya se tudja, kik is voltak...


Nem tudom, hogy ebben rövid távon várható-e változás, az agymosás hihetetlen aktivitással folyik, a nép gondolkodását pedig igen sikeresen tolják az Éden Hotel szintjére.
És ebből lesz a baj, mert az embert formálják át fogyasztásért lelkesedő, álomvilágban élő zombivá, felkínálva neki a turul tojását, melynek kiköltésében ő is szerepet játszhat, egyelőre azért gyakoroljon lúdtojással, első a fokozatosság!

Szóval, kedves olvasó, ne finnyáskodj, nézz meg egy-két koponyahalmot a tuszik lemészárlása kapcsán, a Pol Pot rezsim rémtetteiről, a srebrenicai mészárlás halottainak exhumálásáról.
Nézd meg a filmet a dózerről, mellyel a felszabadított koncentrációs táborban a halottakat tolták a meszesgödörbe, nézd a videókat az ISIS rémtetteiről, és képzeld hozzá Szomáliát, Nigériát is, meg a sok egyéb, média-visszhangot sem kapott, helyi konfliktusnak becézett mészárlást.
Ismerd meg, hogy milyen a világ és ennek ismeretében fontold meg, hogy mit támogatsz és mit ellenzel, mert a saját véleményeddel ellentétben igenis, van súlya a szavadnak.
De ehhez meggyőződésednek is kell lennie, azt meg csak a tények ismeretében tudod megszerezni.


Nem mindig szép az élet, nem minden cukiság...

:O)))



27 megjegyzés:

Unknown írta...

PuPu
Mint rendszeres olvasod,kicsit meglepett az illusztracio amit valasztottal.Nem azert mert nem nezek szembe a tenyekkel es nem vagyok felvilagosulva a veres hororrol ami az emberiseg tortenelmenek resze sajnos.Szemelyszerint a tehetelenseg es kilatastalansag az ami az u.n."cukisagokhoz" menekit.Amikor meg gyerek voltam mindig ugy lattam a jovot hogy nem lesz haboru,gyulolet es a "boseg kosarabol" mindenki nemcsak egyforman merit,de rak is bele.Ahogy mulnak az evek egyre tobb verengzes,gyulolet megatobbi .A media a szornyusegekre koncentral-hivatkozva a 'nezoigenyre'.ami sajnos bejon nekik,mivel az u.n. human beings allatias ehseggel nyaladzik a horror elott.Egesz eletemben a jonak eltem,de mar feladtam,mert senkit nem erdekel ma a josag,kiveve a tiszteletnek,akik annyira szetszorodva elnek a vilagban hogy maguk is igy gondolkodnak.Azt hiszik nincs megegy olyan bolond a vilagon mint o.Szoval,igazad van,de sajnos olyanok mint en is a "napi cukisagokhoz" menekulnek.
Ne tagadd-meg Te is :) amikor kicsit eleged van :D ( Lasd macsekok stb.)Ezt a szokasod remelem megtartod hogy olvasoid is hagy lazuljanak idonkent ebben a remiszto,nyomorult vilagban.

Névtelen írta...

Igen!Igazad van! Az élet nem CUKISÁG ezt minden épeszű ember tudja ,az meg még jobban aki nyitott szemmel jár a világban és még ráadásul történelmet is tanult,vagy netán pár könyvet elolvas.
DE!...a kép akkor is szörnyű!Ráadásul nem mi az olvasóid lennénk a célközönség.Ezt a képet azoknak a képviselőknek kellene elküldeni akik az IGEN gombot nyomják amikor háborúról,vagy egyéb nemzetközi konfliktus megoldásról van.Nem ártana belegondolniuk a tisztelt háznak abba,hogy a I.világháború is csak egy szimpla pisztoly lövéssel kezdődött .

Frank írta...

Volt alkalmam egyszer hosszasabban beszélgetni egy nemzetközileg is elismert magyar származású pszichológussal. Tőle tudom, hogy az ember egészséges ösztöne szerint kerülni,s ha már megtapasztalta, elfelejteni igyekszik a számára kellemetlen, sokkoló benyomásokat, így az ilyen tartalmú képeket is. Tehát nyilvánvalan a "cukiság" felé fordulnak, fordulunk.
Én ilyen kivégzős képek megnézése nélkül is mélységsen gyűlölni tudom ezeket az al-kaidás gyilkosokat, akik legtöbbször civileket ejtenek fogságba, s végzik ki őket ilyen kegyetlen módon. A vaskalitkában történt elégetések is borzalmasok lehettek.
Ezeket - isiseseket, al-kaidásokat - írtani kell, s minden tiszteletem és elismerésem azoké az embereké, katonáké, akik ezt a feladatot vállalják mindannyiunk érdekében.
*****
A mostani kép nagyon aranyos, cukis, a libákat én is nagyon szeretem gyerekkoromban még legeltettem is őket, s ősszel a sült libacomb fejedelmi kaja volt.

Névtelen írta...

"...kegyes hazugságokba menekül, vadul hárít és becsapja önmagát."
és
"...az agymosás hihetetlen aktivitással folyik, a nép gondolkodását pedig igen sikeresen tolják az Éden Hotel szintjére." - Így : (.

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu!!! Közel két éve "élünk együtt" mert reggelente ezzel a bloggal kezdem a napomat..Tudtam, hogy ma valamilyen aranyos képet fogsz felrakni..Igazad van, nem szeretünk szembenézni a valósággal...Egyszerűbb "kancsalul festett egekbe" nézni.Számomra pl. nem az volt az érthetetlen, hogy Tapolcán győzött a Jobbik.. Várható volt.. Én azon vagyok megdöbbenve, hogy még mindig, mindennek ellenére közel ugyanannyian szavaztak a FIDESZ-re.Mikor józanodunk ki végre??? Ha egyáltalán........

Ottilia Marton írta...

1987-re a lakitelki sátorba., ahova Lezsák nem hívta meg az ellenzék nyugatias felzárkózás híveit.

A horthy rendszer "restaurációja akkor kezdődött.A duma pedig a nemzeti felemelkedés dumája volt. Érdemes elolvasni a Lakitelki Nyilatkozatot.A jobbik ott született. Orbán aztán a gondolatot tovább fejlesztette új kifejezésekkelmára: nemzet, nemzeti, magyar ember, tiszteletet a magyaroknak---és ez kormányzati politika és retorika lett --és egyfajta "árjaság tudatot" alakítva ezzel. A fidesz pragmatikusan, a jobbik radikálisan míveli azóta is.Csakhogy a jobbik beletette az összes elemet a kezdeti retorikájába, ami e gondolkodásból következik az összes ""társadalmilag haszontalan elem"" kirekesztését.

Ma ezt már nem teszi, és a retorikája a hivatalos megnyilvánulásai mellőzik a radikalizmust e téren. Emiatt kettős beszél--és a tagjai számára fenn tartja a hivatalos oldalát, ahol a valódi gondolkodásmódjára lehet bukkanni.



"""

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elődszervezete az 1999-ben alakult Jobboldali Ifjúsági Közösség volt, melyet egyetemisták alapítottak, s célja a nemzeti gondolkodású ifjúság összefogása volt.

Az „elbukott” 2002-es országgyűlési választás után több neves közéleti személy (Wittner Mária, Pongrátz Gergely, Tóth Gy. László, Lovas István, Usztics Mátyás) kérésére a Jobboldali Ifjúsági Közösség 2003. október 24-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevet felvéve párttá alakult. Fő céljuk az volt, hogy a MIÉP bomlásával és háttérbe szorulásával reális alternatívát nyújtsanak a radikális jobboldali szavazóknak."""

Ha gyökérproblémára nem világítunk rá kellő időben , akkor a" nácizás" értelmetlen hangsor és kontraproduktív is

Viszont éppen olyan közös fellépést kíván, ahogy a többi hasonló elven működő összes! Az ISIS is egy e sorban!

Ottilia Marton írta...

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=362556%3Aha-nem-dolgozzuk-fel-a-multat-a-tortenelem-onmagat-362556&catid=9%3Avendegek&Itemid=134

kácsa írta...

Frank (6:24)
Csak a pontosság kedvéért: - a "cuki" képen egy cica és két kiskacsa látható.

Ebből csak egyetlen "tanulság" vonható le, hogy a kacsának sem közel, sem távol nincs köze a sült libacombhoz, a kettőt egy lapon sem lehet említeni.

Névtelen írta...

Ahhoz képest, hogy előző posztodért kaptál hideget-meleget, most elég visszafogott vagy - :O)

hello írta...

Kedves PuPu és mindnyájan!

Az előző poszthoz nem szóltam hozzá, bár a kommentekkel együtt végigolvastam, ugyanis nem tudom, ha nekem kellett volna szavaznom, milyen gombot nyomok meg. Merthogy, mikor egy őrület elszabadul a világon, minden és mindennek az ellenkezője is bekövetkezhet. Ahogy a fasizmus ideológiája, úgy ez az Isis is ilyen.
A fasizmus gyakorlatát megfékezni, egy világháború kellett hozzá. Az eszméjét azonban nem sikerült kiirtani, ezt sajnos manapság is látjuk.

Igen, az ember egészséges ösztönnel igyekszik menekülni a borzalmaktól, de ettől még TUDJA, hogy léteznek. Már aki nem olyan elborult, hogy a megtörtént szörnyűségeket képes tagadni.

Miközben akár szép és élhető is lehetne a világ, tele van pocsékságokkal a dicső homo sapiens "jóvoltából".

Ami engem illet, amikor már nagyon elegem van az emberi faj galádságaiból, a természettudományos csatornákhoz menekülök, bár a vadonokban az állatvilág törvényei is nagyon kemények és kegyetlenek. Úgyhogy igazi lelki megnyugvást nem, max. kikapcsolódást és plusz ismereteket jelentenek. Meg elgondolkoztatnak, milyen tulajdonságokat és készségeket hoztunk az ő világukból a miénkbe, mi mindenben és mennyi a hasonlóság közöttünk.

Cukiságokat a legkülönbözőbb állatkölykök, illetve a háziállatok szolgáltatnak. Azokkal tényleg átmoshatja az ember a meggyötört lelkét, a létező legártalmatlanabb "drogként".

Unknown írta...

én várom a meteort................... (csak kellően nagy legyen)

asta írta...

Igazad van PuPu!!! Nem nácizni kell, hanem bemutatni az ilyen képeket. A Jobbik sajnos az ifjúság romantikus hajlamaira játszik. Már írtam valahol, hogy ez a generáció nem élt át borzalmakat ( hála Istennek), ezért nem gondol arra, milyen rettenetes következményei vannak azoknak az eszméknek, amelyeket a Jobbik (is) terjeszt. Nem képesek felfogni, hogy az a vér nem a filmek paradicsomlé vére, hanem egy hús-vér emberé, aki szenved.
Olvastam egy cikket a napokban a Attila király(sic) főiskola vagy mi, egyetem tanárainak (Vona is köztük van) ideológiai fejtegetéseit írja le.... Na ezt kéne nyilvánosság elé tárni és a megfelelő gyakorlati értelmezéseket mellé tenni. Nem nácizni kell, hanem elmagyarázni, hogy azokból az eszmékből mi következik a gyakorlati, mai életünkben. Ez talán használna. Megnéztem egy napjainkban készült filmet... biztosan láttátok ...beszéltünk is róla (Ukrajna)... oktató filmként kötelezően bemutatnám minden oktatási intézményben, a megfelelő magyarázatokkal.
Igen! Borzasztó! Ezt kell elkerülni!

asta írta...

Hellonak

Én is menekülök... már eljutottam oda, hogy az állatkáim között érzem igazán jól magam és tudok ellazulni. Erre szükség van.
De senki nem hunyhatja be a szemét, mi folyik a világban. Ha teheted, fel kell nyitni a szemeket és szembe nézni a valósággal, hogy mindenki tudja miből, mi következik és hogyan lehet a borzalmakat lehetőleg elkerülni.

Ami pedig a konkrét témát illeti, szerintem PuPu azt is jól látja. Nem a mi dolgunk, van nekünk dolgunk itthon is elég, és azt sem tesszük. Szoktam mondani: a világot nem tudod megváltani, de nagyon sokat tehetsz azért, hogy a szűk környezetedet élhetővé tegyed. Csak a kis körökben elvégzett felvilágosító munkának van értelme, mert arra van ráhatásod. A sok kis körben végzett munka pedig társadalmi változásokat képes előidézni. Ezzel a 150 katonával viszont csak célkeresztet rajzoltunk magunkra teljesen szükségtelenül. Mi ebben csak veszteni tudunk.

Névtelen írta...

Névtelen hozzászólásához csak annyit tennék hozzá,mint egy fiúgyermek édesanyja az első transzportba sorozzák be azoknak a képviselőknek a gyerekeit, akik az igen gombot nyomták meg most, és mindig mindent, amit döntenek, saját magukon teszteljék.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

"- Meddig tart még ez?
-Attól tartok atyám, még eltart egy darabig.."
Tanú, beszélgetés Pelikán és a pap közt a börtönben.

Sokszor gondoltam, hogy ez már tényleg NEM fokozható és mégis.
Ennél birkább, seggnyalóbb, beszaribb nép , mint amilyenek mi vagyunk nincs...
Pupu, írásaid süket fülekre találnak, szerintem Te is kezded unni.
Tényleg jöhet a meteor....
Takarítson mindent és mindenkit, csak én és a családom élje túl:-))

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Mátyás király óta MINDEN háborút elvesztettünk, vagy rosszabbul jöttünk ki belőle, mint ahogy belefogtunk...
Ezt a mostani küldetést is elbasszuk...Ez szinte biztos.

Kibic37 írta...

Hello ismét szavakba foglalta gondolataimat - mint már annyiszor a történelem folyamán :)
Én is szándékosan nem szóltam hozzá az előző poszthoz, noha lelkem igencsak háborgott, de egyszerűen lehetetlennek tartom ezt a problémát fekete-fehéren kezelni. Kötetekre menő anyagot lehetne írni a pro és kontra érvek és gondolatok egyszerű felsorakoztatásával is, és abszolút prioritási sorrendet akkor sem tudnánk felállítani. Egész egyszerűen abból a filozófiai tételből kiindulva, hogy abszolút igazság nem létezik.
Kissé vulgárisan szólva az emberi ostobaság és gonoszság olyan ötvözetével állunk szemben, amely inherens része az emberi természetnek. Csak a civilizáció igyekszik ezt háttérbe szorítani, - több-kevesebb sikerrel, - de ilyenkor sajnálatos módon mindig szembetalálja magát az evolúcióval.

Ottilia marton igen tömören foglalta össze a lényeget. Teljes mértékben egyetértek 04.16 7:51-es hozzászólásával.

Geza írta...

Na ez igen, ettol mar jobban erzem magam, de talan a hatterben egy napozo noi alak (megfeleloen "pozicionalva" es izlesesen ruha nelkul) vegkepp feldobta volna a napomat (a mai kirobbano joidovel parositva). Ugyhogy ezt "belajkoltam" allatra, de azert amikor (veletlenul) megint raklikkeltem a ket oreg popoora, azert kicsit elborzadtam. Szoval eljen a cukisag es a vidaman hajladozo szep noi formak!

Wolk írta...

Több mint tíz év és politikai hibák tucatjai kellettek ahhoz, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ma világszerte egyet jelentsen a félelemmel és a brutalitással.

Irak és Szíria mellett a Iraki és Levantei Iszlám Állam része lenne, Jordánia, Libanon és Izrael is. Igen, Izrael…

Az ISIS rég elfelejtett határok mentén rendezné újra Irakot és a Közel-Keletet.

Ibrahim kalifa (aki Phd fokozattal is rendelkezik) 2014. július 2-án kijelentette, hogy a világ összes muszlimjának egyesülnie kell, a keresztény világot pedig le kell győzni („be kell venni Rómát”). Fontos tény, hogy az arab emberek régi vágyát teljesítette a kalifátus kikiáltásával.

Az utolsó kalifát 1924-ben fosztották meg tisztségétől a Birodalom bukása és a világi Török Köztársaság létrehozásával.

Míg Szaddam Husszein teljesen veszélytelen rendszerével szemben hihetetlenül nagy katonai erőket vetettek be. Az Iszlám állammal szemben? Eddig szinte semmit. Mi ennek a kivárásnak az oka?

Azonban ha komolyan részt akarunk vállalni a háborúban akkor a 150 fős magyar kontingens nem nevetséges?

Kibic37 írta...


Lényegében az egész történelem a civilizáció és a barbárság egymás elleni küzdelméről szól, amelyben sajnos elég gyakran a civilizáció maradt alul. A két világháború árnyalja ugyan ezt a képet, de ha mélyebbre ásunk az okok között, ott is fellelhető hasonló motiváció.
Ma viszont egyértelműen felismerhetők ezek a vonások. Évekkel ezelőtt jósolta valaki, hogy a harmadik világháborút az iszlám ellen fogja vívni a zsidó-keresztény civilizáció. Nem ez van most éppen kibontakozóban? Bár ne lenne igazam, de nem látom elhamarkodottnak a vészharangok megkondítását.
Szilágyi Ákosnak volt egy kitűnő cikke pár évvel ezelőtt "Aszimmetrikus háborúk" címmel. Ebben azokkal az újkori csatározásokkal foglalkozik, amelyben a klasszikus hadviselés szerinti reguláris alakulatok küzdenek gerilla hadviselést folytató ellenfelekkel. Az eddigi példák nem sok jóval kecsegtetnek.
És igen, joggal vetődhet fel a kérdés hazai vonatkozása: vajon e két történelmi ellenfél közül a Jobbik melyik kategóriába sorolható?

nádtippan írta...

Minél fokozottabb (köz)igény mutatkozik a cukiságra, annál nagyobb a túltermelés a (köz)hóhérolásban...

morzsi írta...

Én az elmúlt 25 évben csak a baloldalra szavaztam.
De sohanem bocsájtom meg nekik, hogy semmit nem tettek a nyilas csapatokra emlékeztető Magyar Gárda és a hasonló félkatonai szervezetek szétzavarására. Pedig 4-5 évente napvilágot látnak olyan hírek, hogy ezek a bandák nem egyenruhát viselnek, hanem távol a városok zajától, lőgyakorlatokat is végeznek.
Ahogy tétlenül nézte/nézi a fidesz is ezt a rettenetes társaságot.
Hogy miért? Nyilván úgy gondolják, hogy Mo-on nincs antiszemitizmus. De van rá igény...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Hát igen, a tények, illetve amit annak vélünk !

Ember legyen a talpán, aki bizton állítja, hogy mi a tény !
Sokszor csak a rossz és a még rosszabb között lehet választani és a valóságot minden eszközzel eltakarják előlünk.

Ennek ellenére döntenünk kell, mert a nem döntés jelenti a még rosszabbat !

Üdv sphagin.

Frank írta...

Kácsa, ha még azt is meg tudod mondani, hogy melyik a tojó és melyik a gácsér, megemelem a kalapom. :-))))

PuPu írta...

Szerintem libák, a csőrüket nézd!

Kacsa:
http://ingyen-hatterkep.hu/wallpapers/allatok/madarak/_teljeskep/13237.jpg

Liba:
http://www.magyarero.hu/magyarerodrp/sites/default/files/sites/default/files/useruploads/9da21318420e22c339bb0ea48da4ac17-199-13-libak-2.JPG

:O))))

Frank írta...

Sztem is kis libák vannak ott a fenti képen, s nem véletlenül. Hiszen csaknem minden Pupu írás egyik főszereplője a liba, kacsa még nem tette be ide a lábát....:-))))

PuPu írta...

Na, ez az igazi szörnyűség.
Az általam az előző posztban közzétett képen csak kegyetlenséget láthattál, de ez maga a borzalom...
http://www.borsonline.hu/20150418_oteves_lany_a_legkisebb_terroristavadasz