2015. április 2., csütörtök

ROKONOK

Érdekes ez a rokonság-dolog.
Azt mondják az okosok, hogy a barátaidat megválogathatod, a rokonaidat nem.
Erre ezer és ezer ember fog boldogan bólogatni, merthogy nagy igazságot fogalmazott meg a veretes közhely kiötlője, felmentést keresve valószínűleg valamilyen nagy égése alkalmából
Például, amikor a nagybácsi fényes nappal belekakilt a Fő tér szökőkútjának medencéjébe, miközben érzelmes dalokat zengett a kút közepén álló, dúskeblű bronz-sellőnek, majd a rendőrtől elkérte a jegyzetfüzetét, és dúltan hiányolta a lapokról a perforációt...

Nemzetek esetében még nehezebb a rokonság kérdése, mert sokszor még a testvérnépek is összeverekednek, mint most legutóbb a kisoroszok a nagyoroszokkal, még szerencse, hogy a fehéroroszok nem szálltak be a balhéba.
Aztán itt voltak a délszláv államok, azok is testvérnépei egymásnak, mégis irtották egymást, de értek is el eredményt!
Miközben annakelőtte fél évszázadon át a nemzetközi közösség nagytekintélyű tagjai voltak az el nem kötelezett Jugoszlávia néven, ma egy sor kis és törpeállam kuncsorog a nagyhatalmak kegyeiért.
Bizton állíthatjuk, hogy a délszláv népek célt értek, csak éppen nem a saját céljukat.

Mi azért jobban jártunk, mert a székelyek eddig még nem üzentek hadat Magyarországnak, aminek az lehet az oka, hogy a szponzort a legritkábban verik agyon, de ami késik, nem múlik.
Viszont ameddig meg nem tudtuk, hogy származásunkat tekintve parthusok vagyunk, addig egyesek reánktolták a halszagú finnekkel való rokonság rút vádját, sőt, magyarázatát is adták, hogy mi miért a Kárpát-medencébe telepedtünk.
Állítólag Levédiában állt egy útkereszteződésnél a jelzőtábla, melyen az egyik nyílra az volt írva, hogy Jólét.
Aki tudott olvasni, azon az úton indult, és Finnországba ért, a többi a Kárpát-medence felé tartott.

Most valószínűleg új elmélettel kell megbarátkoznunk, új rokonaink támadtak Kazahsztánban.
A vezér Kazahsztánba látogatott, és igazított kicsinyt a múlton s jövendőn, kinyilatkoztatva a tutifrankót:
"“Nagyon nagy örömmel érkeztünk Kazahsztánba. Az EU-ban politikai értelemben véve egyenrangú félként kezelnek minket. Ám a származásunk alapján mégiscsak idegenek vagyunk ott, ha Brüsszelbe utazunk. Ott ugyanis nincsenek rokonaink. Ám, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink. Ez igencsak furcsa érzés, de az embernek keletre kell utaznia, ha otthon akarja magát érezni. Azért a magyar küldöttségek mindig nagy örömmel utaznak ide, önökhöz.”

Nagy öröm rokont találni, felér vele, mintha tömött pénztárcát találtunk volna az utcán.
Persze nekem azért kis csalódást is jelent, mert idáig azt hittem, hogy a kazárokkal keveredtünk és közösen ettük a pászkát – mégiscsak más, ha majd rokonnak kell inni adnunk, ha fogytán a víz, de ebbe még beletörődtem volna.
Az viszont megrázó volt, mikor rá kellett ébrednem, hogy a Szeretvetisztelt Génkészlet kazah származású.
Minden eddigi hír arról szólt, hogy ő inkább Indiában keresgélheti a gyökereit, mintha sudra ősökkel rendelkezett volna, de hát az ő rokonsága, ő tudja…
Hogy lehetnek kint rokonai, azt nem zártam ki, a kedves papa állítólag Tengizben vagy Orenburgban mérgezte az ottani kollektívát a Vegyépszer zászlaja alatt, erről hallott esetleg harangozni valamit otthon?


Ki tudja…
Egyébként is, mindig volt egy gyanúm, hogy az Orbán család otthon ül a konyhaasztal körül, és eldönti a világ dolgait.
Győző bácsi a keleti nyitást favorizálja – tudod fiam, mit össze lehetett ott seftelni?
Onnan hoztam neked a balalajkát meg a szopornyicát, vagy mit…
A Mama iskolaszervezési tanácsokat ad: …és kisfiam engedélyezni kellene a tanerők részére a pajeszhúzásos fegyelmezést, és minden tanárnak hivatali fejesvonalzó használatát!

Mindenesetre belelépünk az Ázsiai Nemzetközi Fejlesztési Bankba, hátha szerencsénk lesz.
Ha meg nem, hát kisnyúl.
Gondolom, ezt a lépést is egyeztettük az Unióval, így majd osztatlan örömöt fog kiváltani az újabb magyar siker.
De az is lehet, hogy megveszik a Quaestor részvényeit, és így betörnek az Unió piacára.
Amerika is boldog lesz, ha megtudja, hogy a paksi fűtőelem-utánpótlást a kazah-magyar nukleáris együttműködés keretében kívánjuk megoldani.
Magyarországnak egykor remek pozíciói voltak a kazah szénhidrogén-mezőkön, a rendszerváltás után első dolgunk volt az MDF, SZDSZ és a Fidesz biztatására kivonulni onnan, a helyünket éppen egy perc alatt töltötték be a multik.
Most visszasompolyognánk, de kicsi a valószínűsége, hogy sikerül, habár az orosz érdek azt kívánja, hogy arrafelé keressük a boldogulásunkat, ha már arrafelé laknak a rokonok, Nurszultan nagybácsi, meg az unokatesók, a három lány:  Dariga, Dinara és Alija.

Hát, a fene tudja, nem lenne-e érdemes annak, akinek módja van rá alijázni, a többinek meg csak úgy, simán lepattanni, míg még nyitva a nyugati határ.
Nem sürget a tatár, a fene tudja, hogy a kazah se?

:O)))

18 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Mekkora gondban lehet Matolcsy. A piros pöttyöt már kijátszotta még keletebben. Most, mielőtt beszállna névlegesen is a ringbe, még keresnie kellene a kazahoknál is valami rokonsági genetikai evidenciát. A ferde szem már eleve adott nála, mi pedig ahogy nézem magunkat, elég lassan, de alakulunk. (Én például több, mint 4 éve csak így tudok nézni.)

kekec írta...

Jobbosokéknál nagy divat a gyöknyelv. Kazár-Kazah - egygyökér. 1-2 bittel amúgy is csak az első szótagot tudják felfogni.

Névtelen írta...

Szerintem az arany imádata a közös bennük, a kazahoknak sok van.

Kapat írta...

Nem bánom, ha Orbán keresi a családfáját. Talán éppen azért mert saját magát sem találja. De minek ehhez 100 fő? Talán a keresgélésben segítenek? Ezt kissé nehezményezem!
Ami még nagyon hiányzott, hol maradt Orbánék családi aztaláról a liba?

Jutka írta...

Gondolom nem vagyok egyedül, hogy azzal a véleménnyel, hogy szégyen az amit a budapesti főügyész mond.
A Kosáról már nem is irok semmit, egy ilyen sötét, buta embert nem igazán lehet találni. Minden megszólalása szégyen az egész bagázsra.A lefoglat vagyon értéke......ha el akarják majd adni, a felét sem fogja érni a pénz meg már nincs ott.
Különben ki becsülte fel ilyen hamar.Ki az a hülye aki az ETO létesítményeket terhelve megveszi.
Most itt a dátumokkal szórakozik az ellenzék.........nevetséges.
Az iktató a hibás.. vagy a Gyurcsány.

talalom írta...

Bocsánat, megtöröm a hallgatási fogadalmamat. De nem fognak ezért megsértődni a hahnok, akikkel meg hun népként vagyunk rokonságban? Kína mégis nagyobb darab picivel, mint Kazahsztán.

gyütt, de nem mönt írta...

Kapat 9:01
A libuskát olyan szakszerűen őrzik és hízlalják, hogy a napi oxigén fejadagot is óvatos mértékkel kapja...

Névtelen írta...

Talalom 10:07
Majd ha odamegy, ismét hunok leszünk!:-)

asta írta...

Azt akartam mondani, hogy ennél már nincs lejjebb.... aztán kiderül, hogy mégis van.... a mi gödrünk tényleg feneketlen.... Vonát még el sem értük, onnan meg még sok ezer a mélypont, ahova törekszünk. Mert majd erre is képesek lesznek a kazah rokonokat megszavazók. Magyarország (vezére) egyre jobban teljesít.
Ez a szint a kiscsoportos óvodások szintje, de nekik még megbocsátjuk.

hello írta...

Inkább az előző poszthoz illene, de egyrészt most kaptam, és pár napig nem is volt időm idejönni.


"Kifulladt a visszamutogatás. Orbán a hibás.
Senkit nem érdekelnek a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. A jövőm érdekel és a Fidesz azt lopja el.
Haver! A Fidesz-KDNP jelen időben, az orrod előtt lopja szét az országot és te 8-10 éves történetekkel fárasztasz? Hát normális vagy te?

Tízmilliárd forintot szórunk el stadionépítésre, 80 milliárdot koreai szintű kormánypropagandára és téged nem zavar, hogy közben négymillióan nyomorognak az országban?

Orbán a veje nevére íratja a fél Balatont, Rogán lerabolja a belvárosi ingatlanvagyont, a fideszes oligarchák meg hazaviszik a fél költségvetést közbeszerzésnek álcázva és te annyit bírsz mondani, hogy bezzeg a Gyurcsány?

Mészáros „Stróman” Lőrincnek milliárdok esnek ki az ingujjából és te még mindig a hatalom nélküli ellenzéken köszörülöd a nyelvedet?

Kaszinós Vajna naponta három cuslágnyi pénzt vág zsebre és te Sukoróról hadoválsz nekem?

Kedvenc kormányod nyakig sáros az évszázad brókerbotrányában és te Bajnai libáira vagy ráizgulva? Nem érzed magad végtelenül szánalmasnak?

Senkit nem érdekelnek a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. A jövőm érdekel és a Fidesz azt lopja el.

A totális Fidesz-uralom ötödik évében nincsen több visszamutogatás. Orbán a hibás."
Forrás: http://nyugatifeny.blog.hu/…/kifulladt_a_visszamutogatas_or…

dadara legényke írta...

OFF
Hello 14:10
És miért nem volt időd idejönni?
:-)
ON

Frank írta...

Vitézy Zsófi, az unokatesó nem rokon? Ott van Brüsszelben.

hello írta...

Legénykének:
Nem gondoltam, hogy ennyire hiányoznék, ahogy azt sem, hogy erről beszámolási kötelezettségem lenne, de amúgy nem titok: vidéken voltam.

Unknown írta...

Jó cikk.

Unknown írta...

Jó cikk.

dadara legényke írta...

Hello 19:11
És hol volt jobb?
Vidéken?
Vagy nem vidéken?
Vagy mindenhol egyforma?

https://www.youtube.com/watch?v=N-FrwaeVq68

góbé írta...


Bocs Hello! De az efféle unatkozós, mindenbe belekakilós, énvagyokafaszagyerek-majdmegmondom tipusú lginyembereket, nehezen viselem.

Daráltligényke! Nem tudom hogy találtál ide, bárkivel is miért kötözködsz, de én biztosan, - s vélelmem szerint még sokan sajnálnak,
hogy efféle úgysemkaptokel-csakazértis-kekeckedem "játékkal" vagy kénytelen felhivni magadra a figyelmet. Hidd el hasznosabb lenne ha logikus érvekkel alátámasztott értelmes gondolatokat fogalmaznál meg...hátha sikerül. Ha mégsem, ne csüggedj, legfeljebb lemorzsolódsz, mint sokan mások...

dadaralegényke írta...

Góbé 21:07
Köszönöm a választ és a tanácsokat.
Áldott ünnepeket!