2015. november 19., csütörtök

LEMMINGORSZÁG

A párizsi merénylet van a közbeszéd középpontjában.
Lehetett volna az orosz utasszállító is, de az oroszokat megmerényelni nem erkölcsi kérdés, hát istenem, miért mentek Egyiptomba a gyerekeikkel pihenni, így jártak.
Nem emlékszem, hogy az orosz nagykövetség kerítéséhez zarándoklatok indultak volna mécsessel meg virággal.
A szír áldozatok emlékére se tett le egy szál virágot se senki, pedig ezer párizsi merénylet vagy ezer - és ez nem túlzás, hanem hozzávetőlegesen pontos szám - utasszállító repülőgép utasainak számával egyenlő a szíriai háború áldozatainak száma.
Hogy ebből mennyi a gyerek, azt a repülőgép esetében tudjuk, tizenhét gyerek utazott a gépen, előző nap még játszottak a tengerben - mind halottak.
Hogy a háború negyedmillió áldozata közül mennyi a gyerek, azt csak találgatni lehet, de aki látta a menekültekről szóló tudósításokat, elszorulhatott a szíve.
Persze volt a vendégszerető magyar népből olyan, aki meg akarta számlálni őket, hát felrúgta: egy...


Mennyi vér, mennyi halál, mennyi szenvedés - és mennyi érzéktelenség, primitív önzés, mekkora sötétség - elszomorító.
Schmidt Mária, a Terror Házának szigorú tekintetű főigazgatója azon kesereg, hogy egyesek Európában veszik maguknak a bátorságot az Unió nevében beszélni, és előtte nem konzultálnak senkivel - értsd: a Világ Eszét már megint leszarták.
Mások meg hosszantartó, ütemes tapssal köszöntik Orbán idiótaságait, Európa-ellenességét, tegnap láttam valahol erről tudósítást, hányingerem volt - mintha a legszebb Rákosi-hagyományok éledtek volna újjá...
Az olyan bölcsességek hallatán meg, hogy "a
míg ez a kormány levegõt tud venni, sem kvóta, sem visszatoloncolás nem lesz", néhányan egyenesen lihegni kezdenek, és belesuttogják az őszi éjszakába: most finom, most ne hagyd abba.
És nincs vége az uszÍtásnak, Vona is szónokol, ő is terroristákról beszél, akik a migránsok között érkeznek hozzánk - jóllehet jelenleg éppen nincs is saját migránsunk, akiről nagy boldogan azt hirdették, hogy átutazott az országon, arról kiderült, hogy nem is utazott át.
De hergelni kell a népet, meg ügydöntő népszavaztatni, aminek eredményét higiéniai célokra használhatják fel leginkább - előttem az eredmény, az EU döntés után meg mögöttem lesz, mondhatja majd el, merthogy az uniós jogszabály felülírja a nemzeti törvényeket.


Kiváncsi lennék, hogy kiszámolta-e valaki a kormányból, hogy hány napig lenne életképes Magyarország az Unió nélkül?
Attól tartok, nem sokáig, és még attól is tartok, hogy a német adófizető egyszercsak besokall az orbánviktorokból, vonagáborokból meg schmidtmáriákból és megkérdezi vezetőit: hát normális dolog az ellenségeinket támogatni?
Tisztára koszovói modell: Tito Jugoszláviája elvont pénzeket a gazdag szlovén, horvát tagállamoktól, hogy felzárkóztassa a kecskepásztorok népét Koszovóban, majd Koszovó az elsők között volt, akik felrobbantották Jugoszláviát.
Azóta már megjelentek menekültként nálunk is, jóllehet őket a saját hülyeségükön kívül nem üldözi senki.
Mi meg a legjobb úton haladunk afelé, hogy Európa Koszvója legyünk, aztán majd mi is lehetünk menekültek valahol a világban, a fiatalok közül már háromszort annyian, mint az érkező szírek elmenekültek innen, csak nekik nem kellett vasúti töltéseken talpalni...


A legszomorúbb, hogy a demokraták menet közben megbénultak.
Egyrészt nem mernek szembefordulni a tömeghangulattal, mely kétségkívül menekültellenes, de ezen egy olyan országban nem lehet csodálkozni, ahol egy időben a pirézek voltak a fő ellenség.
Ellenben ráhagyni sem lehet a kormányra a baromságait, mert a tanulás egyik leghatékonyabb formája a sulykolás, mikor ezerszer elismétlik ugyanazt a baromságot és a végén mindeni elhiszi, hogy igaz.
A magyar reformok működnek, hirdetik öles betűkkel mindenfelé, és senkinek nem tűnik fel, hogy a semmiről beszélnek - milyen reformok voltak itt?
Hogy ellopták a nyugdíjalapot, az reform?
Hogy lenyúltálk a Quaestor-károsultak pénzét, az reform?
Hogy Kishantost felszórták műtrágyával, az reform?
Hogy nyitnak néhány új kormányablakot, az reform?
Hogy aki belép a fideszbe, abból vagy helyettes államtitkár vagy miniszteri biztos lesz, az reform?
Történt valami pozitív az egészségüggyel, az oktatással vagy az adórendszerrel?
Ugyan - de a reformok működnek, hirdeti horribilis pénzekért a kormány, a Századvég pedig szintúgy horribilis pénzekért visszaigazolja a semmit.

Kovács László volt pártelnök azon kesereg, hogy a szocialisták lassan a parlamenti bejutásért kell, hogy küzdjenek, és hogy a jelenlegi vezetés alkalmatlan, mert háttérbe szorították az öregeket.
Magam is azon a véleményen vagyok, hogy a fiatal zenész nem okvetlenül jó zenész, de talán az öreg zenészek is lehettek volna bátrabbak, mikor a párton belül Gyurcsányt ellehetetlenítették, például szembefordulhattak volna azzal a társasággal, amely a párt égisze alatt mutyizgatott az ellenféllel.
A mai napig ott vannak a pártban, és majd ha a párt támogatottságát egy számjeggyel mérik, akkor elégedetten hátradőlhetnek, visszavonulva a gazdasági életbe, kinyujtott kezükbe meg majd belepotyog a baksis.


Bolond világban élünk, foroghatunk, mit a motolla, milyen irányból kapjuk az áldást, jó lenne egy határozott irányvonalat követni a demokratikus oldalnak, de erre kevés az esély.
Persze azért ne keseredjünk el, a világ is kiforogja majd a jövőt és nekünk nem lesz választásunk, követni kell a világtrendet.
Hacsak közben a félgigász el nem veszti féleszét, és bele nem vezeti Lemmingországot a szakadékba.

Meglátjuk...

:O)))


15 megjegyzés:

hello írta...

Bocs, hajtott a tudásvágy, ezidáig semmit nem tudtam a lemmingekről.
Hátha van ezzel így más is, ezért idehozom, amit találtam róluk, tehát egy kis ismeretterjesztés következik:

A pocokfélékhez tartozó kisrágcsálóknak sok faja ismert.

A lemming a populáció-dinamikát kutató ökológusok egyik kedvenc példája. Időnként rejtélyes módon elszaporodik, de olyan hirtelen, mintha a földből nőnének ki az utódok. Régen úgy gondolták, hogy az esővel érkeznek. Újabban pedig matematikai modellekkel magyarázzák szaporodásukat. A lényeg, hogy ilyenkor hatalmas csapatokban indulnak új élőhely felkutatására.

Vándorlásukat pedig legendák övezik! Gyakran több száz méter széles sávban vonulnak; nagy tavakon, széles folyókon is képesek átkelni. A csapat ész nélkül megy a vezető-lemmingek után. Megfigyelték, hogy néha tömegesen vetik magukat a vízbe, ahol sajnos elpusztultak. Előfordul, hogy elérik a tengert, amelyet - mint korábban a folyókat - megpróbálnak átúszni. Innen ered az a tévhit, hogy hajlamosak az öngyilkosságra. De természetesen nem az önpusztítás, hanem a túlélés, az új élőhely keresése motiválja őket.
**********

Más:

A tomegkommunikáció rendre beszámol arról, hol mi történik a világban, de valószínűleg jobban felkapjuk a fejünket a Nyugat-Európában történtekre, mert azt a világot érezzük - nem csak földrajzilag - magunkhoz közelebb, ezért reagálunk arra érzékenyebben.

Ludvig Jenő írta...

Igen, erről is kell írni! Gratulálok!

évásanyóca írta...

Pupukám, hogy került a blogászat közé egy undorító fidesztroll? a maxbirka? telehányja a blogokat az élő istenével, egy utálatos fideszcsicska!

hello írta...

Egy másik magyarázat:

Eredetünk

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen egyetértek veled abban, hogy amíg az árulók az MSZP-ben vannak, addig nem lesz az MSZP-ből semmi !
Velük, csak egy hiteltelen párt az MSZP !

Még azt se lehet elhinni nekik, amikor köszönnek.

Azt hiszem, hogy a saját sírjukat ásták meg, amikor a FIDESSZEL összefogva a saját elnökük ellen fordultak.
Minden ebből következik !

Üdv sphagin.

magyarmagyar írta...

"Azt hiszem, hogy a saját sírjukat ásták meg, amikor a FIDESSZEL összefogva a saját elnökük ellen fordultak."

Ugyan már! Dehogy ásták a sírjukat! Megágyaztak maguknak az új rendszerben, bízva abban hogy az árulásért megkapják a jutalmukat. Meg is kapták , nagyon valószínű...

PuPu írta...

évásanyóca kedves, van, aki a birkapörköltért él-hal...
:O))))

Kapat írta...

Ebben az esetben fene a gusztusát! :-)

PuPu írta...

Hát ja, de az étlapon kell mindenfélének lenni - Bayer Zsolti is ott van valahol, pedig hozzá képest ez a birca egy demokrata...
:)

hello írta...

PuPukám, én, szerencsémre, az említett nickbe nem futottam bele, szóval nem tudom, ő is egy blogger-e, vagy csupán kommentelő valamelyiknél.

De ha az előbbi, akkor ezzel a véleményeddel nem értek egyet.
A neten minden fenn van, akinek ilyen a gusztusa, keressen rá magának, és élvezkedjen vele kedvére, de a Ti válogatásotoknak szerintem ÉRTÉKVÁLASZTÁST kell tükröznie.

Majd megírod, ha rosszul gondolom, de én, ha megnyitom a Blogászatot, abban BÍZOM, hogy ott NEM SZEMETET fogok találni! Hogy azért hoztátok oda, mert arra érdemesnek tartjátok, hogy az általad elég jól ismert közönséged, olvasóid könnyebben megtalálják, hozzáférjenek, az idejüket olyasmik olvasásával töltsék, amikről érdemes tudniuk.

Ez messze nem jelenti, hogy csak paprikáscsirke meg bélszin van az étlapon, a krumplifőzelék vagy a tojásleves is finom kaja, ha jól készítik el, viszont a konyhai hulladékot sehol nem szokás feltálalni a vendégeknek.
Szóval gyanútlanul nehogy moslékba kóstoljunk bele.
Rossz fényt vet az étteremre, ha a vendégek sorra ölkendeznek, rosszul lesznek a jóhiszeműen rosszul választott kajától.

Avi írta...

Azért érdekes, hogy most a franciák bírálják az EU-t, a belgákat csak például magukat is elfelejtik bírálni a terroristák támogatása miatt. Gondolok itt Izrael elítélésére az ottani terroristák elleni fellépésük miatt. Az izraeli áruk bojkottjának támogatására. Tegnapi nap is 5 izraeli civil halt meg késes "palesztin" merénylők támadása miatt. Nem látom Európa gyászát az ott meggyilkolt izraeliek miatt. Persze ha visszavágnak akkor az "ártatlan" palesztinokat sajnálják. Most amikor a saját bőrükön érzik a pártfogoltjaik háláját akkor mindenki hibás csak ők nem.

talalom írta...

Évásanyóca! Pupuval értek egyet. Ahhoz, hogy ne érts egyet valamivel, ismerned kell azt a valamit. Amikor filozófiát kezdtem tanulni, kénytelen voltam a Bibliát forgatni, különben a felét se értettem volna a kifejezetten propaganda célból nyomatott materialista filozófiának. De nem lettem ettől istenhívő, sőt, megerősítette az ateizmusomat. Arról már nem is beszélve, hogy hótt unalmas lenne, ha csak egymásnak bólogatnánk.

évásanyóca írta...

drága Pupuu! én nagyon szeretem az írásaidat, de ebben az esetben hellonak adok igazat, mivel pontosan azért mentem a blogászatra, amit ő leírt.
talalomnak pedig: én már öreg vagyok és összeolvastam sokmindent, és pontosan tudom, hogy mi az én értékrendem.De nem baj, majd átlapozom ezeket a libanélkülieket....kkk

hello írta...

Kedves Talalom, a Blogászaton az egy platformon állók sem bólogatnak egymásnak, hanem adott esetben egy aktuális téma különböző aspektusait fejtegetik, saját megközelítésben, pl. jellemző szóhasználattal, példákkal stb.
Szerintem nem unalmas.
De ha egy idő után már Téged zavaró ismétlődést tapasztalsz, még mindig ott a jó öreg Pósalaky úr örökzöld módszere: "Ugorgyunk!"

mindenkinek van egy álma írta...


Unalom ellen mindenkinek javaslok egy változatos módszert!
Olvasás közben képzeljük el, hogy bármelyik bloggazdából, vagy bármelyik hozzászólást megfogalmazóból milyen erővel árad a tudás és a szeretet?
Vajon miképpen valósítaná meg a valóságos életben a tudást és a szeretet: gondolatban, szóban, cselekedetben?
Szerintem ez a kettő az élet lényege: szeretet és tudás - ebben a sorrendben :-)))
Ez egy zseniális időtöltés, többet tanulunk ebből, mint bármiből és nem kell hozzá csak az anyanyelvünk ismerete, empátia, figyelem, érzékenység - ráadásul ez távolról még biztonságos is:-)))

Hello! Ez a kreatív időtöltés azért is jó, mert így nincs szükség:
- ugorgyunk-ra
- leszarni-lenyalni-ra
- kiközösíteni-re
- hülyének nézni-re
- hóhérolás-ra
Ha ezeket elkerüljük, akkor hatékonyabban tudjuk folyamatosan kondicionálni saját szeretetünket és tudásunkat!
Ebben a sorrendben!
Ugye?