2015. november 17., kedd

LABDAZSONGLŐRÖK ÉS TERRORISTÁK

Maradona 
Győzött a labdarúgó válogatott, a dicsőség elmosta a könnyeket, a nemzeti gyásznap örömünnepbe fordult, a Groupama Aréna protokolltermében folyt a bor, a magyar labdarúgás sötét napjainak vége!
Lám, meg lett az értelme az aranylábú fiúkba öntött milliárdoknak.
Végre, ennyi év után, túlélve a kommunizmus vérgőzös esztendeit, az elmúlt negyven évet meg az elnúlt nyolcévet, végre egyszer eltalálták a labdát, még ki se kellett szúrni előtte, mint Hofi javasolta, hát labdazsonglőr született, törődjünk bele.
A Vezér a páncélozott alsógatyájában bezárkózott a golyóálló üveg mögé, az Úrfelmutatás elmaradt, csak tudnám, hogy bírta ki, hogy nem szotyolázhatott - de hát persze lehet, hogy szotyiálló padlót is építettek a VIP-részlegre, csak rá való tekintettel.

A meccs egyébként jó volt, a közönség méginkább, a hangulat remek volt, és a végén láttak néhány szurkolót, akik a fejüket a fradisas talapzatába verték bánatukban - nem voilt miért balhét csinálni, de a rengeteg rendőr láttán megkockáztatom - talán nem is lett volna kifizetődő.
Mindenesetre sok sikert kívánok a válogatottnak, remélhetőleg, mire mindegyikükre jut egy új stadion, addigra felépül a válogatott stadionja is annak az ócska kültelki létesítménynek a helyén, melyet egykor Népstadionnak hívtak, s melyben annyi tehetséges labdarúgó szerzett kellemes perceket az országnak.
Hidegkúti, Puskás, Sándor, Göröcs, Albert,Tichy, Fenyvesi, Bene - és valahogy egyikük sem gyakorolt a fűtött műfüves pályán, oszt mégis.

Nép leváltva, Népstadion lerombolva, labdazsonglőrök új és új nemzedékei sorjáznak kifelé a Puskás Akadémia kapuján, tudományosan felkészítve, táplálva - az étrenden reggelire euro, ebédre angol font, vacsorára meg dollár szerepel, hát csoda, ha jó komdícióban vannak?
Nekem legjobban mégis azok tetszenek, akik ezt a helyzetet a jobboldali fölény igazolásának tekintik, merthogy ez a magyar labdarugás nagy sikere, a Vezér személyes érdeme, pótselejtezőn át a fényes jövőbe!
Az ország végre rendbejött, Hegedűs Zsuzsa főtanácsadó is megmondta - ő még nem látott olyat, hogy egy gyerek hazament az iskolából és ne jutott volna neki egy zsíroskenyér, de hát ne várjunk tőle túl sokat, hiszen ő a kiscsirkléiből készült pörköltet se látta - az embernek, ahogy korosodik, romlik a szeme látása.


A nemzetközi helyzet meg persze nem veszi figyelenbe ezeket az egetrengető változásokat, egyre csak fokozódik, most például Törökországban ült össze a vliág húsz legfejlettebb országát tömörítő G20 szervezet.
Nem volt hiábavaló a gyűlésezés, a világ legnagyobb hatalmú emberei több tekintetben is olyan felismerésekre jutottak, melyekre egy átlagos képességű, középfokú végzettséggel rendelkező állampolgáruk mindenféle konferencia nélkül is juthatott, mondjuk ezért ennyit utazni...
A tetejébe nem kapkodó idegbolondok, februárra ígérik a menekültkérdéssel kapcsolatos konferenciát, ami olyan megfontoltságra vall, hogy párját rtitkítja.
Üdítő kivételként konkrétumokról is beszélt Putyin, aki műholdfelvételeket mutatott az Iszlám Állam finanszírozását biztosító olaj-bizniszről, az olajkutak előtt tízkilométeres sorokban várakozó tartálykocsokról és megenlítette, hogy a szörnyállam finanszírozásában a teremben ülő államok közül is jónéhányan részt vesznek.
Ha valaki keresgélné, hogy hol van az eb elhantolva, hát itt...


Együttérzésünk jeleként mécseseket gyújtunk és virágot helyezünk el a halottak emlékére.
Azt javasolnám, hogy aki ezt teszi, gyújtson egy mécsest azok emlékére is, akiket a konfliktus résztvevői bombáztak halálra, vagy lettek áldozatai a más hatalmak érdekeit szolgáló konfliktusnak.
Negyedmillió ember - közöttük tizenkétezer gyerek - esett áldozatul eddig a szír háborúnak.
Amikor terroristákról, meg megélhetési bevándorlókról hallunk, jusson ez is eszünkbe.
Ki tudja, ha a családod kiirtanák, lehet, te sem idegenkednél a radikális megoldásoktól, hiszen így is, bár családilag nem vagy éritett, pusztán az emberiesség nevében néha atombombát követelsz - hol ennek, hol annak a fejére.

Sokat kell még tanulnia az emberiségnek...


:O)))

10 megjegyzés:

hello írta...

Grácia szegény fejemnek, de a focieredménytől nem bírok transzba esni, a péntek, 13-án - meg korábban másutt, máskor - bekövetkezett terrorcselekmények sokkal inkább foglalkoztatnak. Hallgatom a híreket, az okos emberek kommentárjait Alindánál, Balónál, Olgánál stb., és okkal-joggal aggódom a világért, mert valahogy nem látok optimista végkifejlet-esélyt.
Az ún. homo sapiens egymás elpusztítására való hajlama ősidők óta létezik, tudjuk a történelemből.
Csak miután a középkorban ez még úgy zajlott, hogy - mint azt anno Hegedűs Géza bácsi egy előadásában humorosan fejtegette - onnan lehetett tudni, merre jár az ellenség, hogy a lovak farka az erdőben kilátszott a lombok közül -, az esztelen pusztítás eszközei már elképesztő szinten vannak.
Persze, tudjuk, aki megszületett, az meg is hal, csak NAGYON NEM MINDEGY, mikor és hogyan.

Pityi Palkó írta...

Kedves "körösztapám" Pupu!
"na ugye!" nyilatkozta a kis szemét, mikor a magyar válogatott megnyerte a meccsét és kijutott az EB-re.
És a gyerek éhezést is megszüntették./szóban/
Viszont egy magán tulajdonban lévő egyesület, melynek meccseire átlagban 800-an váltanak jegyet, de az adófizetők pénzéből 5 ezer nézőt befogadó stadiont építenek, rendben lévő.

Az meg, hogy a szomszéd néni hét hónapra kapott időpontot a műtétjére, szinte elhanyagolható, ahogy az is, hogy a földszinti bácsi nem tudja kiváltani az alapgyógyszerét, mert a nyugdíjából már nem telik.
A lényeg a lényeg, hogy kijutottunk az EB-re...

evasanyoca írta...

El kellene vinni ezt a förtelemzsuzsát egy kis tanulmányutra Ritók kollegina gyerekeihez, szüleihez, és amikor egyenként megkérdezné förtelemnéni, hogy mit ettél ma? és a gyerkőc mondaná, még semmit, és akkor nádpálcával egy nagyot a sejhajára zsuzsikának, de úgy, hogy fájjon a hazugnak!.....egy darabig nem tudna ülni, az biztos, illetve.....

Névtelen írta...

Ünneprontó vagyol Pupu, még Fletóisten is örömködött.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf
Kijutott a magyar válogatott a foci EB-re! Gratulálok a csapatnak, szép volt, fiúk!

Névtelen írta...

Csányi megköszönte a Kedves Vezetőnek a hozzájárulását a győzelemhez. Dárdai kijelentette, hogy beérik a stadionépítések gyümölcse. :D

morzsi írta...

Olvasom, hogy a magyar országgyűlés megszavazta, a kormány az Európai Bíróságon támadja meg azt a határozatot, mely szerint Magyarországnak is be kell fogadnia pár ezer menekültet.
Miért ez a nagy félelem a menekültekkel szemben - kérdem én.

Aztán rájöttem. Mert lehet, hogy azok nem olyan hülyék mint a magyarok! Mert a magyar ember szó nélkül elmegy amellett, hogy valakinek kiadtak 50 évre "bérbe!" állami földet. Na most ezeket a földeket akarják eladni!
Mit érdekli a városi embert! Ő ebből se lát semmit, meg abból sem.

Azt mondja a Himnusz, hogy meg bűnhődte már e nép a múltat, s jöveendőt...
Egy frászt! A java csak most jön!

Donáto írta...

Morzsinak!
Nem félelem a menekültekkel szemben, hanem józan gondolkodás!

Hogy képzeli bárki is, hogy egy menekült integrálódhat a magyar kultúrába? Az ki van csukva, akarom mondani zárva.
A Kerényi Imre, L. Simon és Szőcs Géza féle kulturális Bermuda háromszöget migráns fel nem foghatja.
Hogyne, hogy ide jöjjenek bizonyos szellemi terroristák, akik az ő kis eszükkel fel nem fogják, hogy minek kell 3 milliárdért Makovecz stílusban kazánházat építeni egy sz..r faluba, hogy edzőpályát fűtsenek vele.
Mert a magyar kultúrán nevelkedett magyar lakosság ezt érti, hogy ez fontos, de egy idegen, egy migráns, ezt ésszel fel nem tudná fogni.

DarthVader írta...

Morzsinak, Donátonak:

A migrács idejön, és valamit dolgozni szeretne (tegyük fel jóindulatúan). Kap egész napos közmunkáért 48000 Forintot. Amikor pedig rájön, hogy ez mire elég, amiért egy hónapot dolgozott, akkor, a magyar tarka marha közmunkással ellentétben vsz. feldől benne borjú. Na ezér' (se) nem jó beengedni a migrácsot. Még forradalmat csinálna.

kekec írta...

Pupu,
nem az a lényeg, hogy olyat állapított meg a G20, amit minden közepesen értelmes ember már régen tud. Hanem az, hogy végre megtalálták a legkisebb közös többszöröst, amit még ki is lehetett mondani. Ez ezért némi reményt ad a jövőre nézve. Putyin meg ne a G20-nak mutogassa a képeket, hanem a bombázó pilótáinak.

10.13-as névtelen, aki még egy kitalált nevet is képtelen beírni:
Persze örülünk, csak éppen tisztában vagyunk azzal, hogy egy játékperc/milliárdban (gyengébbeknek 1 mrd = ezermillió!) ez mennyibe került az országnak, és hogy ezt honnan vonták el (egészségügy, oktatás) Ráadásul a foci diktatúrában szárnyalt: Rákosiék alatt volt a 6:3. Ez azért sokat levon az örömből!

Attila írta...

Üdv!

Putyin megmutatta a képeket a nehézbombázók pilótáinak is, mert laposra bombáztak olajkutakat és olajszállító tartályautókat. Amerikának tátva maradt a szája, nem sokat vacakoltak az oroszok. Ezek után nem egy életbiztosítás tankert vezetni Törökbe.