2015. november 23., hétfő

ROBBANÓ MATYÓBABA ÉS MÁS MESÉK

Felettébb iparkodnak az oroszok Szíriában, ütik-vágják az Iszlám Államot, legutóbb kőolaj-feldolgozót, olajtárolót és tartályokat semmisítettek meg, de bombáztak már szállítójárműveket is.
Állítólag napi másfél millió dollárt vesznek ki ezzel az iszlám szélsőségesek zsebéből, márpedig a háborúhoz - még, ha Allah nevében folyik is - a közismer
t három dolog kell.
Két nap alatt ötszáz bevetés, konkrét eredmények - kicsit más a kép, mint amikor a nyugatiak maszatoltak a térségben, gondosan ügyelve arra, hogy a szír kormányerők támadásában ne akadályozzák az általuk felfegyverzett ellenzéket és annak vallási fanatikusokból álló szárnyát, a kalifátust.

Persze, ez a helyzet nem nagyon tetszik a nyugati blokknak, mely ezidáig csendesen kontrázott Amerikának, miközben próbálta sütögetni a saját kis pecsenyéjét. Ez most igencsak odakozmálni látszik, lévén, hogy Putyin rakja a tüzet.
Az orosz elnök meg harcászati, sőt, időnként hadászati bemutatót is tart, ettől szintúgy savanyú képeket vág a térségben buzgolkodó nyugat, melynek nincs igazán saját maga számára megnyugtató válasza a kialakult helyzetre.
Innentől kezzdve igen nehéz úgy mutogatni az orosz hadseregre, mintha nem képezne komoly ütőerőt, mintha kováspuskával felfegyverzett talpasok tömege lenne.
Az orosz haditechnika világszínvonalú, nem egy területen a legfejlettebbnek mondható - mindent tud, amit az amerikai, és itt-ott még kicsivel többet is.


Persze ilyenkor a propaganda veszi át a terepet, az ember már csak röhögni tud, mikor meghallja a magyarázatot, miszerint az orosz bombázások elől elmenekülő civil lakosság okozza a menekültválságot, ami persze marhaság, hiszen az orosz bombázók még Kamcsatkában voltak leponyvázva, mikorra már többmillió menekült élt a török menekülttáborokban.
Megszaporodtak a híradások a bombázások civil áldozatairól is, ami felettébb sajnálatos, de az is szomorú, hogy a kormányellenes fegyveresek szívesen települnek a sűrűn lakott negyedekbe, a lakosságot pajzsként használva fel - ez ismert az izraeli-palesztín összecsapásokból is.
És ez a civilkedés is meglehetősen értelmezhetetlen ezekben a szituációkban, hiszen a harcot zömében irreguláris csapatok vívják ott, ahol a farmer-póló és a kalasnyikov divatos összeállításnak számít.
Míg él a koma, addig Allah harcosa, mikor meghal, átlényegül ártatlan civil lakossággá.

Minap láttam egy fényképsorozatot egy nem is annyira színvonaltalan magyar újságban - legalábbis idáig nem tartottam azonos fajsúlyúnak a jobboldali agit-prop lapokkal, minden fénykép alá odaírták, hogy Putyin tette, éppencsak azzal nem vádolták, hogy személyesen.

Szíriában háború folyik, a háború pedig csúnya dolog és rengeteg szenvedéssel jár, különösen a polgári lakosságra nézve.
A bomba nem válogat, mint a kés, mellyel elvagdossák az áldozatok torkát, de semmivel sem kegyetlenebb.
Azokon a híreken, melyek robbanószerrel megtöltött babákról szólnak, már nevetni sincs kedve az embernek  - ez egy örökéletű háborús toposz, minden háborúban előjön, a második világháborúban a plakátok szerint (leszakadt kezű kisgyerek, szétrobbant baba, az égen Liberatorok...) ez volt az angolszászok embertelenségének biztonyítéka, aztán valahogy egyetlen ilyen baba se maradt az utókorra.
Naná, mind felrobbant!
Létezett ez töltő és golyóstollas változatban is, a lényeg az ártatlan gyerek volt, de lehet, napjainkban már az édibédi kisciák is veszélyben vannak, robbanó Whiskas konzervek - a macskák plasztikot ennének!
Megjelent a vegyifegyver bevetésének szép motívuma, ez Irakban is bevált, mindjárt az atombomba után.
Mondjuk se ez, se az nem volt, és nagy a gyanúm, hogy most sem lesz, de ha igen, nem a szír kormány fogja a jelenlegi katonai helyzetben bevetni.
Katona koromban a szakácsot gyanúsítottuk meg azzal, hogy a leves készítésének során lenyelet egy kézigránátot a csirkével, megszabadítva magát a hosszas pepecseléstől...
Szóval a nyugati propaganda elkerüli azt a csapdát, hogy Putyint hírbe hozza, mint a Közel-kelet gyilkos haramiaállamának felszámolóját, jobb az, ha a hüllő-tekintetű oroszra tömeggyilkosként tekint a fejlett nyugati világ és kicsiny hazánk egyre gyanakvóbb népe...

A mi házunktáján egyébként minden rendben, a pengék élesek, a perspektívák fényesek, Orbán elindult, leigázni Kínát, ennek keretében felkínál egy huszonöt évre elidegenítési tilalommal terhelt, huszonöt éve pusztuló orosz katonai kórházat, kínai természetgyógyászati centrum céljaira.
Na, ebből akár még lehet is valami, kínai ember nem mohó, majd lesz kici kezelész, kici pénz oszt ellesz mindenki. 

Nem lesz várólista sem, aki elmegy az ajtó előtt, annak beleszúrják a seggébe azt a negyven tűt, oszt jónapot!
Igaz a várólista nemsokára az állami ellátásban is megszűnik, ez az egészségügyi ellátás megszűnésével egy ütemben fog realizálódni.
Viszont lassan itt az ideje már nálunk is találni legalább egy bombát, mert ha sokáig húzzák még, veszélybe kerülhet a rendkívüli állapot bevezetése, pedighát ez lenne az, ami megoldhatná gondjainkat.
Jöhetne a rendeleti kormányzás, pofát mindenki befog, lakosság a házba. libák az ólba, aki gágog, annak elkapjuk a nyakát, aztán majd a proszektúrán kiválogatják, ki volt ember, ki meg volt liba...


Bonyolult világban élünk, még szerencse, hogy nyakig ülünk a bóvliban, hozzánk még az Iszlám állam is csak olyan harcosokat küldene, akik felfújt papírzacskókkal durrantanának.
Nehéz a helyzet, mert állítólag magyarok is harcolnak az iszlám állam oldalán.
Vezetőjük valami Hegedűs hadnagy, akit majd a mi puskaművesünk jól leleplez és akkor mindenki örül, kitör a béke, a nyuggerek meg az 1.6%-os nyugdíjemelésükből libamákjas szendvicseket tömnek abba a telhetetlen pofájukba!
Libák reszkessetek, az ország felvirágzott, a reformok működnek, percek alatt kaphatsz a kormányablakoknál szegénységi bizonyítványt!

Szorgos népünk győzni fog!

:O)))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vitatkozom Pupu!
Magyar ember nem harcolhat az IS-ben. Nem harcolhat, mert az ilyen terrorista gyanús személyeket a TEK már régen felderítette. /hiszen ezen elemek miatt hozták létre!/
A Bolíviában volt néhány partizánt leszámítva magyar ember ilyet nem tesz...:O)
Üdv: eörs parancsnok helyettes

Névtelen írta...

Nyugodtan nevezd meg a Népszabadságot, ami hozta a Putyint vádló képeket.
Most, amikor körvonalazódni látszik egy IS elleni koalíció, jó ütemben sikerült belerondítani a ventilátorba.(Nem mintha számítana egy kis ország kis példányszámú lapjának a véleménye, de azért kíváncsi lennék, milyen sugallatra léptek.) Az orosz és a francia elnök látványosan kiállt a bombázások mellett, igaz van olyan 'szövetséges, aki úgy tűnik, csak fut a pénze után', talán együtt futnak a Népszabóval?

Névtelen írta...

Csodálkozom, hogy az agyalágyult Gyurcsány még nem agresszarozta le Putyint, nem szokott ő ilyen lehetőséget kihagyni mostanában. Remélem, választott családja szólt neki, hogy vegyen vissza a fene nagy menekült kultuszából mert a muszlim invázió az ő bőrükre is megy.

http://hvg.hu/itthon/20151014_Feldmajer_Veszelyt_jelent_a_muszlim_bevan
http://mandiner.hu/cikk/20151123_nemetorszagi_zsidok_a_migransok_intoleransak_es_ez_nem_vallasi_kerdes

Vagy tényleg igaz a mondás, hogy egy bolond százat csinál. :(

Névtelen írta...

Made in China - Factory of the World

Névtelen írta...

Mi folyik Szíriában - David Icke

DarthVader írta...

Azért talán van némi összefüggés az oroszok IS-ütésvágása és az orosz utasszállitó lelövés között, merthogy Putyin addig a pontig nem annyira az IS-t ütötte, hanem Asszad seggét védte. Most már sürgős lett az IS ütése is. Putyin pont annyira politikus, mint bármelyik másik, nem szivjóság és humánum vezérli, hanem a saját érdeke. (Nem véletlen, hogy csak akkor avtkozott be amikor Asszad nyakán már nagyon szorult a hurok, és elveszni látszott a Földközi-tengeri orosz flottabázis. ) De ha ez náluk, oroszoknál bocsánatos, akkor Amerika esetében is az kellene hogy legyen, nemde?


Névtelen írta...

http://nol.hu/galeria/Ennyi_maradt_Sziriabol

http://nol.hu/galeria/Putyin_ezekkel_a_gepszornyekkel_bombazza_romma_Sziriat

Hát igen, elég tendenciózus a sorozat. Tényleg, a francia és amcsi halálosztókról van ismeret terjesztés?

Névtelen írta...

Azért a nagy háborúzás közepette ne feledkezzünk meg a mai magyar mesékről sem, amik érdekes módon akkor sem és ma sem robbannak be a köztudatba. Sokaknak jól jön ez a migránst és terroristát összemosó háborúzás. Elfedi, ami bűzlik Dániában:

Tíz évvel ezelőtt került pont „Az Orbán család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra” elnevezésű parlamenti vizsgálóbizottság részjelentésére. A dokumentum, amelyből alább idézeteket közlünk, ma is aktuális megállapításokat tartalmaz az állami vagyon politikus-közelbe kerülésének technikáiról. A felcsúti sztori lényege, hogy Orbán 1999-ben kormányfőként először helyzetbe hozta bizalmi emberét a Herceghalmi Állami Gazdaságban, majd az illető összevásárolta és irreálisan alacsony áron továbbadta a miniszterelnök feleségének a Felcsút határában megszerezhető termőföldeket, cserébe pedig részt vehetett Herceghalom kedvezményes privatizálásában. Ezután a kormány értéknövelő belvízvédelmi beruházásokat hajtott végre az érintett területen:

Az Orbán család esete a földprivatizációval

És a szemünk előtt zajlik a folytatás is, csak látni kellene, nemcsak nézni:

Az évekkel ezelőtti korrupciógyanús földhaszonbérleti pályázatok nyertesei jószerével egyedül licitálnak a földárveréseken, és kikiáltási áron hozzájuthatnak az általuk eddig is művelt termőföldekhez. Nem akarnak tovább is bérlők maradni, a jelek szerint kifizetődőbb tulajdonosként hasznot húzni a földből. Mélyen a zsebükbe nyúltak az évekkel ezelőtti, erősen vitatott állami földpályázatok felcsúti nyertesei. Köztük a miniszterelnök feleségének felcsúti földjeit is művelő ­Flier család tagjai, de így tett ­Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is, aki ügyvéd képviselőjét küldte Székesfehérvárra, hogy a Búzakalász Mezőgazdasági Kft. megbízásából emelje fel az árverésen a licittáblát. Egy szál egyedül:

Hat másodpercig tartott az első licit, senki sem akar lófejet találni az ágyában

peti írta...

A 2015. szeptember 28-i ENSZ gyűlésen Putyin szókimondón beszél a jelenlegi válság hátteréről, az Iszlám Államról, a nemzetállamok lerombolásáról, egy szűk csoport geostratégiai törekvéseiről, az ukrán helyzetről, a menekültkérdésről és az éghajlatváltozásról. Burkoltan pedig beszél a szabadkereskedelmi egyezségekről.

Felfogtátok, hogy mit tettetek? – Putyin beszéde az ENSZ gyűlésen

peti írta...

David Icke: Ébred már az oroszlán

peti írta...

Nem tudom, miért érzem most így. Hogy miért most veszett el a hitem abban, hogy itt meg a szomszédos utcákban, a Tisza- meg Duna-parton, melyek között ingázva élek, nem lehet háború. Pedig Szegeden voltam egyetemista, amikor a Maros túloldalán lőttek és velem egyidős vajdasági magyar fiúk azért voltak hazátlan árvák, hogy ne a fronton érjen véget rövid életük. És ifjú felnőtt voltam, éppen életem első „szolgálati lakását” meszeltem, amikor megállt a kezemben a pemzli, hogy valami nincs rendben, a rádióból eltűnt az adás, és biztonságpolitikai szakértők kezdtek megrendült hangon sugdolózni, hosszan nem értettem, miről, mert feltételezték, hogy mindenki látta a tévében az újra és újra lejátszott képsorokat a toronyházakba csapódó utasszállítókról. Akkor is gondolhattam volna ezt: hogy valaminek vége. És nem felétlenül a békének, hanem a békében való hitnek. Ahogy a terror sem először tombol Európában, a madridi, londoni metró, a párizsi újságíró kollégák brutális kivégzése, az orosz utasszállítógép felrobbantása, mind a közelmúlt, mind a mi életünk, tapasztalásunk, veszteségünk, gyászunk.
És mégis, az én érzékeim szerint most veszett el valami, ami a II. világháború óta a miénk volt. A hit a békében. Abban, hogy ennyi borzalom elég tapasztalás, hogy a frontok, és persze a Holokauszt halálgyára beépült a génekbe, mint rettegés, mint önundor, mint örökös, öröklődő fegyelmező erő, és a béke záloga éppen az, hogy félünk magunktól, hogy tudjuk, milyen mély a gyűlölet sokat emlegetett kútja.

Grecsó Krisztián: Ami maradt