2017. január 28., szombat

A LEGJOBB VÉDEKEZÉS

Mint tudott, eleink hajdan sajátos harcmodorral győzték le ellenségeiket.
Adott jelre vad menekülésbe kezdtek, majd egy másik jelre hirtelen hátrafordultak lovaikon, és nyílzáport zúdítottak ellenfeleikre, aztán a többit már elvégezték a keselyűk meg a sakálok.
Mint tudjuk, a baloldali politikusok nagy tisztelői a múltnak, lévén a jövőről túl sok és világos mondandóra ezidáig még nem tettek szert, ezért hát tanulmányozták ezt a taktikát.
Sajnos, az ősi rovásirásból, - miután a botok, melyek anno a papírt helyettesítették részben elkorhadtak - csak az első fázist tudták megfejteni, mégis, úgy döntöttek, hogy
 addig is, míg a taktika második részét is rekonstruálni tudják, alkalmazni fogják az első részt és bíznak a régészet viharos fejlődésében.
Úgy gondolkodtak, mint a felelőtlen liba: tojok egy tojást, aztán vagy griff kel ki belőle, vagy tojásrántottaként végzi, ahogy a karmája diktálja.
Az csak a baj, hogy a liba püspökfalatja környékén már ezer szakács várta az alapanyagot, viszont egyetlen grifftenyésztő sem állt ott a keltetőgépével...
Ezért hát a baloldal úgy tíz éve taktikai menekülésben van, és csak azért nem nevezzük ezt stratégiának, merthogy a baloldalnak ilyenje nincs, sőt, már identitása sincs nagyon...



Azért jutott ez eszembe, mert az olimpiával kapcsolatos népszavazás kapcsán a Demokratikus Koalíció ismétcsak nyakába szedte a lábát és visszavonulót fújt.
A párt, mely valóban az orbánizmus elleni harc talán egyetlen, de mindenképpen legkövetkezetesebb zászlóvivője, internetes szavazást indított az olimpia rendezésével kapcsolatban, és ugyanazokat a kérdéseket tette fel, melyeket feltettek a fővárosi helyi népszavazás kezdeményezői is.
A különbség annyi volt, hogy a kérdésekre a vidékiek is válaszolhattak, ami egyébként teljesen logikus is, hiszen őket is vastagon érintő kérdésekről van szó.
Aztán valami olyasmi történt, amire nemigen lehetett volna józan ésszel számítani, nevezetesen, hogy ezt az internetes szavazást támadni kezdték különféle, Nagyurunk kegyéből létező pártok és okosok, továbbá ismeretlen kommentelők, mondván, hogy a választó hülye, és úgy hiszi, ha interneten szavazott, akkor az aláírásgyüjtő íveken nem kell ezt megtennie.
Nagyon nem szép dolog ennyire lebecsülni azt a szavazót, aki mellesleg számítógépet használ és csatlakozásával talán azt is bizonyítja, hogy olvasni is tud, de az eredmény magáért beszél: a DK viharos gyorsasággal leállította internetes szavazását.
Pedig egy tisztességes és erős "nem" ezen a szavazáson erősen támogatta volna a Momentum Mozgalom kezdeményezését.
Nem volt szükség rá, pontosabban nem volt szükség Gyurcsányra és pártjára, és természetesen már támadják Kunhalmi Ágnest is, merthogy volt idő, amikor még tetszett neki az Olimpia.
Egyébként a Momentum is egy olyan szűznemzéssel létrejött mozgalom, mint a hajdani Milla volt, epedve várom, hogy csalódás érjen és más célokat szolgáljon, mint neves elődje.



A Demokratikus Koalíciót okosítani persze nem feladatom, okosak ők maguktól is, meg egyébként sem nagyon figyelnek mások véleményére, de miután hozzászoktam már a borsó falrahányásáthoz, hát egy-két dologra azért felhívnám a figyelmet.
- Mielőtt lépünk, megnézzük a terepet, és csak akkor lépünk, ha van egy talpalatnyi hely, ahová majd le tudjuk tenni a lábunkat.
Két lábunkat egyszerre nem emeljük fel, mert nagy valószínűségel seggreesünk.
- Ha már eldöntöttük, hogy lépünk, hát tegyük ezt határozottan, és irgalmatlan nagy dolog kell legyen, ami a visszalépést eredményezheti, mert ezzel legalább két előző lépésünk eredményét is semmivé, rosszabb esetben nevetségessé tesszük.
- Ha valaki azt tanácsolja, hogy adjuk fel elért pozíciónkat, legyünk gyanakvók, hátha nem a mi barátunk, és ezen az se változtasson, ha a mi csapatunk mezében játszik -  Júdás sem a rómaiak tógáját viselte.
- Ha valaki győzni akar, akkor annak nem lehet állandóan védekezni, időnként támadni is kell.
Ha jobban belegondolok, akkor állandóan támadni kell, és a védekezés csak az ellenség által kikényszerített átmeneti harctevékenység lehet.

- Ha viszont támadunk, akkor annak folyamatos és állandó tevékenységnek illik lenni, ha kell, akkor több helyen is egyszerre, mert nem biztos, hogy egy átütő erejű frontális támadáshoz elegendő erő és eszköz áll rendelkezésünkre, de a kezdeményezés  a mienk lesz és az elleséget zavarba lehet hozni.
Ők is emberek, és bár anyagiakkal jól motíváltak, de ma már a személyes szabadságukat is félthetik, és ne higgyük azt, hogy ez erősíti a harci morált.

- Nem szabad megijedni, a kutya is kiszagolja a félelmet és akkor harap.
Oda kell neki vágni a kapanyéllel, akkor meggondolja, hogy mikor támadjon.
- A rendőrt is arra oktatják, hogy a megkezdett intézkedést végig kell vinni, ez érvényes a politikára is, - ha belekezdtél valamibe, előtte végiggondoltad, hogy miért és mit teszel, hát tedd meg bátran.
- A politikai vereség a mai körülmények között elsősorban kommunikációs vereség, ne siránkozz hát, hanem javíts a kommunikáción.
Ha az ezzel foglalkozó embereid sorra vesztik el a kommunikációs csatákat, egy idő után más, fontos beosztásba lehet tenni őket, érdemeik elismerése mellett.
Ha barát, ha nem.
- Nem szabad hülyének nézni a választót, mert általában nem az, például nem lehet az általunk üzemeltetett Balkáni Sötétség című portált a Függetlenségi Nyilatkozattal egy szinten kezelni, majd amikor baj van, akkor ezen keresztül kelteni azt a benyomást, mintha éppen dejól csináltuk volna a dogunk.
Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, ezzel csak szaporítjuk a bajt.
Mondjuk amúgy is utálom az olyan portálokat, melyek nem vállalják fel saját identitásukat, mint amilyen a Brassói Aprópecsenye is, bár az annyival (nem sokkal) talán különb, hogy legalább a szerzők aláírjál a műveiket.

- Ha háborúzunk, akkor arra készülni kell, leginkább szervezőmunkával, ha már pénz nincs is.
Jelzem Orbánnak se volt, de akadtak, akik kisegítették, ma övék fél Magyarország.
Egyszer majd vissza kell venni tőlük, de az erre vonatkozó ígéret sem a DK-tól hangzott el.
A választó erőt szeret érzékelni, és ha valaki verbálisan bátran képes célt jelölni, arról elhiszi, hogy egyszer majd bátor lesz akkor is, ha tettekre kerül sor.


És így tovább, de hát a szociknál biztosan akadnak, akik Frunze Akadémiát végeztek, kölcsön kell kérni egyet közülük.

A népszavazási kezdeményezést meg támogatni kell, vidéken főleg, mert eredménye lehet, nem az olimpia elleni mozgalomnál csapódik majd le, hanem a választásoknál.
Persze ezt is kommunikálni kell majd, talán lehetne végre keresni egy szakembert.

Az se kell, hogy jóbarát legyen, csak értsen ahhoz, amivel foglalkoznia kell...


:O)))

47 megjegyzés:

Kapat írta...

Sajnos, a megfelelési kényszer felülírja valós tulajdonságainkat. A pártokét éppúgy. Pedig talán itt a lényeg.
Nem a közhangulatnak, hanem a közjónak kellene megfelelniük.
Az sem mindegy, hogy kik keltik a hangulatot. Valóban, legtöbb esetben szakember irányítása szükséges.
A legalantasabb ösztönöket is előcsalogatja a fidesz, tanácsadói segítségével az emberekből. Sok-sok példa mutatja.
Ez, ha belegondolunk, csupán a hatásos kommunikáción múlik.
Tudom, nincs felület, nincs fórum, nincs ami közvetítse a gondolatokat.
Sajnos ez már csak olcsó védekezésnek tűnik. (pedig igaz!) Nem kellett volna, hogy így legyen! Ez a baloldal óriási mulasztása, a helyzet félreismerése. Nyolc év kormányzás után ez abnormális!!
A harcmodort mindig az ellenség akcióihoz kellene igazítani.
Az embereken egyre inkább eluralkodik a hiábavalóság,tehetetlenség érzése. A közöny, belenyugvás, fásultság falát nagyon nehéz áttörni. Itt kellene a segítség!
Valamint önmagunk vállalása, őszintén, következetesen.

Geza írta...

Szerintem baarmi meglepodees a DK sunyi magaaba-motyogaasaat kovetoen a menekultvaltsaag kezdetetol fogva vagy vaksaagot vagy veetkes johiszemuseget jelent a DK-val szemben. A DK hajdani alairasgyujtese a boltbezarassal kapcsolatban eppen olyan megvezetese a meeg bennuk hivoknek, mint a mostani olimpiai online-os alairas-gyujtes. SEMMI ERTELME !. Mibe kerult volna ha GYF egyszeruen felhivta volna a kisse nagykeepu Nolimpia (vagy mi) egyik vezetojet, ees felajanlotta volna neki a segitseget (kulonosebb part logo nelkul)? Az ugy a lenyeg. Persze az is megfordulhatott volna a DK (vagyis GYF) fejebe, hogy esetleg maguk inditanak egy nepszvazasi kezdemenyezest. Szaamomra maara a DK HITELTELENNE vaalt. Na mindegy, een inkaabb elmegyek kajabaalni februar 2-an a fszfej putyin ellen! [felteeve, hogy nem lesz olyan hideg mint most].

u.i.:
Lehet, hogy en olvasom rosszul, de szerintem ez a mondatresz nem all szinkronban a blog lenyegi mondanivalojaval:
"A népszavazás elleni kezdeményezést meg támogatni kell …"

1970 írta...

"Jelzem Orbánnak se volt, de akadtak, akik kisegítették, ma övék fél Magyarország."

Sajnos már szinte az egész, és nagyon úgy néz ki, hogy ennek a pszichopata hörcsögnek ez sem elég:(

talalom írta...

Háát igen. Tényleg ideje lenne, hogy a DK beszerezzen egy füstszűrős sapkát...

Promenad írta...

Hát igen,kellene egy hozzáértő szakértő-
De ha egyszer már min d a Fidesznél vannak,az ő fizetési listájukon...........

PuPu írta...

Talalomnak:
Persze.
Mi mindig, mindent jól csinálunk, csak a fátum üldöz...
Tudod: mindig, mindent ugyanúgy, és mindíg várjuk, hogy az eredmény más lesz...
Sapka van, csak nincs mire feltenni, ahogy elnézegetem...

:O)))

PuPu írta...

Gétza, sasszem vagy!
Tényleg igazad vanm javítom!
:O)))

Cereus írta...


Én úgy látom, tisztességes módszerekkel nem lehet evvel a gazemberrel megküzdeni !
Ez egy csaló, hatalommániás, játékszabályokat a maga javára változtató, hamiskártyás.
Az ilyeneket szokták a falusi kocsmákban minden figyelmeztetés nélkül szarrá verni.

Persze, előbb lehúzzák róla a golyóálló mellényt !

Átgázol barátain ha már nincs szüksége rájuk. Újabb és újabb talpnyaló léhűtőket állít
be elhasználódásig, akik szemünkbe hazudnak és egy patkány sem kíván velük vitatkozni.
Érti a dolgát ez a kummogó Habony is akit egyébként Orbán nem ismer !

A szemetet finnyáskodással nem lehet eltakarítani!
Egy erőteljes seprő mozdulattal a szemétkosárba kell hajítani.

NewTiborc írta...

Én nem egészen így tudom ezt a DK-s históriát. Tudomásom szerint azért vonta vissza az aláírás gyűjtést a Dk, hogy inkább a Momentum gyűjtését segítsék az aktivisták, erre fel is szólították Őket. Ezt egy aktivistától tudom, ha Ő megvezetett, akkor most én is tévedésben vagyok. Remélem nem. Azzal messzemenőkig egyetértek, hogy egy tutyi-mutyi banda az egész társulat. Keményebb fellépés kellett volna már régen. a Feri idealista demokrata felfogása kezd nyűgös lenni és ha nem változtat ténylrges gátja lesz a győzelemnek. Kár érte.

mavtelep írta...

NewTiborc
Nem is akartam írni, de most kiakadtam! A DK-nak még frakciója sincs a parlamentben, az összes 4 főt mindenki rugdalja az ellenzéki oldalon is - MINDENKI! liberális, konzervatív, szoci, Együtt,PM, LMP, Jobbik- , mégis mit vársz ettől a néhány embertől ?!
Ha aláírást gyűjt, akkor sunyi, ha nem , akkor tutyi-mutyi.
Csak 1x érném meg, hogy a fentebb említetteket rugdossa valaki Orbán leváltása érdekében !
Szervusztok, jó napot !

PuPu írta...

Hát lehet, hogy igazad van, de olyan nincs, hogy eldöntjük, hogy mi legyen, aztán másnap azt mondjuk, hogy bocsi, aztán a saját intènetes platformunkon lecsesszük magunkat, hogy elkapkodtuk a dolgot - ez még belülről is szánalmas, nemhogy kívülről...

mavtelep írta...

Jó, rendben...)))

Unknown írta...

A DK akcija jogellenes, ezert a visszavonas.....B-)

Geza írta...

Kedves mavtelep:

Itt teljesen nem arrol van szoo, hogy abban a parlamtnek nevezett nyaalegylet-ben haany kepviseloje van a DK-nak (persze a legfelso vezetees szempontjaabool igen, hiszen azeert igy van valami "melleekes" is). Sokkal inkaabb az a fontos, hogy a DK-nak az alapitasaatol szaamitott kb. 1-1.5 even belul egy jool mukodo kiepitett haalozata lett, es oda tudott olyan fazonokat is vonni, akik elotte semmilyen paartban nem voltak. Ezek a tagok IGEN LELKESEK **VOLTAK**, ees sok mindent meg lehetett volna veluk csinaalni. De erre nem kerult sor, beekeesen megvannak a rendszerrel, a fonokuk legfeljebb nyilvanos kertrendezeesre inspiralja oket. A DK aktivistaival, megfelelo akciokkal huek lehettek volna az eredeti celkituzesukhoz, igy viszont lesullyedtek az MSZP szinvonalaara. Ees ez nem a "baloldal" cseszegeteese, ezek csupaan a teenyek felsorolasa.

PuPu írta...

Kedves István, ez tévedés.
Egy párt akkor és arról kérdezi meg a választót, amikor és amiről akarja.
Kérdezni egyelőre még szabad.

Kedves Gézám, túl szigorú azért ne legyél, habár harcuk alacsony hatékonyságú, de azért még nem kollaborálnak, hülyének lenni meg - Simicskától tudjuk - állampolgári jog.

:O)))

Kerekes Zs írta...

Én továbbra is azt gondolom, bármilyen fura, hogy Simicska az egyetlen remény, ő az egyetlen lépéshelyzetben lévő a táblán, aki nincs lélegeztető gépen, aki nem fenyegetett egzisztenciálisan. Az egyetlen, aki stratégiában is gondolkodni képes.
Szerintem még sakkozni is tud- elnézést a focirajongóktól, de mégiscsak bonyolultabb játék mint a foci :) - a sáncok építése lassan befejeződik és csendben ugyan, de készül az a matt :)
https://www.youtube.com/watch?v=vE21OqRPtAo

sphagin írta...

Kedves Géza !

Szerintem alaposan félreértik egyesek, veled együtt a DK politizálását.

A jelenlegi helyzetben ugyanis, nem beszélhetünk az MSZP szintjére való lesüllyedésről, mert az a helyzet figyelmen kívül hagyását eredményezi.

Igen, a DK visszafogja magát és teret hagy másoknak a soraik rendezésére.
Politizálhatna másképpen is, de sokak számára az se lenne jó.


Afféle, van kalapja, nincs kalapja effektus lépett fel szerintem.

Ha a DK és Gyurcsány tesz valamit, akkor másoktól veszi el a levegőt, ha vissza fogja magát, akkor meg lesüllyed.

Folyik a baloldalon az egymás cseszegetése és lejáratása.
Nem lehet mindenki igényét teljesíteni, pláne akkor, ha szükség van a mások megerősödésére is.

A baloldalon, talán nem egymásba kellene rugdalni, pláne, ha van más akit lehetne.
Minden párt úgy politizál, ahogy jónak látja és ahogy teheti.
Fogadjuk ezt el és várjuk ki a végét.
Megerősödéshez pedig, nem egymás rovására és ellenében kellene törekedni.

Már, ha szövetségesként is gondolkodunk egymásról.

Elsősorban le kellene számolni a mások karanténba szorításával.
Ez ugyanis nem vezet sehová.
A szavazótábor ugyanis ezt nem követi és csak a gyűlölködést erősíti.

Gyurcsány háttérbe szorítása teljesen értelmetlen és idejétmúlt.
Lassan 10 éve próbálják lenyomni és pocskondiázni.

Ideje lenne ezen változtatni és a rehabilitálását elő venni.
Botkának erről kellett volna nyilatkozni, már, ha győzni is szeretne 2018-ban.

Meg arról, hogy hogy árulták el az elnöküket !

Szóval, a fanyalgók Orbán kottájából játszanak és elmehetnek a sunyiba !

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A felszínes hasonlóságon túl, az társadalom mint közösség, sokban hasonlít az egyetlen osztódni kezdett (petesejt+spermium)-ból létrejövő szervezethez. Mindegyik ennek a másolat, de mégis más lesz a sorsa. Az egyikből máj sejt lesz, a másikból idegsejt, összesen vagy 140-150 különböző fajtájú van bennünk. A környezet is alakítja őket, meg a belső kódolásuk specifikálódása is. Amikor megjelenik ebben a közösségben egy rákos sejt, akkor vagy elpusztítja azt, vagy a rákos sejt elszaporodik, és tönkre teszi azt, megöli azt a szervezetet, amiben parazitaként élt. A vírusok, egyszerűbb élősködők (baktériumok, vagy úrias nevükön prokarióta sejtek) ennél bölcsebbek. Ők csak élősködnek, szaporodni akarnak, további szervezetekbe kirepülni, és kihasználják a gazda testet csak, de életben hagyják.

A fidesz, és annak őssejtje, ov, rákos sejt, ami áttétekkel az egészet tönkre teszi. Ezért, a teljes immunrendszerre szükség lenne, vagy kemoterápiával kell segíteni elpusztítani, különben tönkretesz mindent. Ezért nem működnek a pártszerű képződmények, mert vakcinát akarnak, vagy antibiotikumot, de nincs ilyen.

A társadalom legyengült, elvesztette védekező képességét, és a rákos daganat a maradék civil ellenállást is próbálja megtörni. Itt nem egy-egy ember karizmájára van szükség ahhoz, hogy elsöpörjék ezt a bandát, hanem a tespedt tömeget kellene megmozdítani. A fasizmus jellemzője nem valamelyik csoport elleni támadás, hanem a saját felsőbbrendűségének a deklarálása. Ezt látjuk, és csendben kussol az emberek nagy része. Na ezt kellene megváltoztatni!

NewTiborc írta...

Kedves Géza!
Ha már ez a véleményed, akkor miért nem állsz ki a DK mellett, hogy hagyják már abba a cseszegetésüket és inkább a selejt kormányt bírálják? Sphaginnak igaza van, miért nem kérdezitek meg az imádott Botkát és társait, hogy anno miért a fidesz mantráját fújták teljes gőzzel ahelyett, hogy a saját kormányzásukat és elnöküket védték volna. A Botka még azt is rühellte, hogy egy képen van vele, inkább retusáltatott. Mellesleg gondoljatok bele, ki is amortizálta a Gyurcsányt? a fidesz? Á, pontosan a saját párttársai. S vajon miért? Ezen is illene elgondolkodni. Ettől a takargatni valótól a mai napig nem tudtak megszabadulni.

Figyelj a sorok közt és sok mindenre rájössz. A volt pénztárnok Puch et. hipp-hopp csak félkézből egy milliárdot hoz az újság "megmentésére", vajon miből?. De a felmondások és egyéb jelek alapján nem vagyok benn biztos, hogy a megmentés a cél. Hamarosan ki fog derülni, hogy nem egy ATV lesz belőle? Nem gondolod, hogy az öszödi beszéd többek közt ilyenekre vonatkozott?
Ez csak egy morzsa az MSZP vezetők háttér munkájából és a Botka akar feltételeket szabni, mire fel?
Az MSZP nem is akar nyerni, mert fogalmuk sincs, hogy mit kezdenének ezzel a lepukkant országgal.

Geza írta...

Kedves sphagin,

Nem tudom, hogy mit lehet felreerteni a DK helyzeteet illetoen. Mint maar tobbszor leirtam, meg maasok is leirtaak, 2006 gyalazata olyan embereket is a GYF altal szimbolizalt europai demokracia aktiv tamogatovaa tett, akik addig osztonosen irtozotak minden politikai szervezethez valo csatlakozastol. De vak az, aki nem latja a szervezet elsilanyulasat, ees megint a latszattevekenysegekre es pille konnyu nyilatkozatokra utalok. Mint tobbszor leirtam, a menekultek elleni gyuloletkeltes elleni harc vetkes elsunnyogasa pedig a DK-t is eppen olyan bunosse teszi, mint a magyarok tobbsegeet (kedves PuPu, ez nem szigorusaag, ez csak a tenyek megallapitasa). Termeszetesen az ugyek melletti helyes kiallas semennyiben nem csokkentette volna a DK nepszerusegeet, "csak" lehetoseget adott volna a normalitas fenntartasaahoz a tarsadalom egy kis (5-10%-os) szegmenseeben. Persze lehet mindennek szemethunyni, ees a DK-t felmenteni a "hatterbe huzodas" hamis ideologiajaval, de egy biztos: az az erkolcsi tartaas, amely a DK-t kiemelte az osszes ellenzeki szervezodees kozul, ma maar a multee. Az esemeenyek - amelyek befolyasolasaaba Oek/Mi is beleszolhat/tak/tunk volna - meghaladtaak ezeket a szervezeteket. A szomoru teny az, hogy ehhez a romlaashoz az illeto szervezetek is nagyban hozzajarultak, ees ezalool a DK sem kivetel.

Geza írta...

Kedves NewTiborc:

Een kialltam a DK mellett egeszen 2015 kora nyaraaig. 2014-ig engemet is idegesitett, ha valaki a demokratikus oldalt bszogatta a kialakult helyzet miatt. Az is ismert, hogy Botka egy miniatur unalmas senki GYF-hez keepest. Az MSZP unalmassaga es tehetsegtelensege otvozodik hatalomvagyukkal (kiveve neehaany rendes reegi motorost). Semmi okom nincs a mai DK-t, MSZP-t felmenteni a demokratikus oldal kvazi-kollaboralo eletstilusba torteeno tartaasa miatt.

Kibic37 írta...

(Csak) kicsit OFF
Az eb sírját én valahol e féreg körül keresném...
http://444.hu/2017/01/29/sulyos-beteg-finkelstein-orban-es-netanyahu-csodatanacsadoja
A kommenteket is érdemes elolvasni!
(És bocsánat a férgektől...)

Névtelen írta...

neveletlen

Mindeközben, ha felnézünk a táblára, akkor látjuk, hogy az Mszp több mint háromszor akkora táborral rendelkezik mint a DK, Botka népszerűbb, mint Gyurcsány, aki ádáz küzdelemben van Rogánnal a legnépszerűtlenebb politikus címéért.

http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/161227-kozhangulat.aspx

Nem lehet, hogy a hiba az önök készülékében van? :)

NewTiborc írta...

Neveletlen névtelen!
Kíváncsi lennék, hogy ha a Botkát annyit és annyian gyalázták volna hazug módon, akkor hányadik lenne a sorban? Mellesleg nehogy úgy járjatok vele, mint a Kéri a Vikivel, élete nagy tévedése. Nézd meg a Csisztu műsort és figyelj. Ha van füled észre fogod venni a leplezett kellemetlen jellemvonásokat is.
Azt mondják korruptak nálunk a politikusok!! Á,dehogy nem csak Ők, az emberek is hajlamosak rá. Ha valaki az öszödi mondandó alapján a Gyurcsányt gyalázza, az vagy nem érti, vagy önmagának is a korrupció a lételeme és alapigazsága.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Miközben alapdolgokban egyetértünk, azt szabadjon megjegyeznem (immár több alkalommal is utaltam erre), hogy GyF saját magát amortizálta a buta és ostoba baloldalellenes kiszólásaival (Kádár és NI közti választás). Ezt nem győzöm hangsúlyozni eleget, mert rendszeresen elfelejtik a súlyos felelősségét a baloldal tönkretételében.
(Horn Gy., az utolsó valóban baloldali politikus hasztalan figyelmeztette ezekre, ő pedig csak ment ész nélkül a feje után).
Sokan, sokszor (pl.: Huszár Tibor) rámutattak arra, hogy az amortizációjában ez volt a döntő, nem az öszödi beszéd, meg a pszichopata szájnyalogatós primitív és süket dumája.

talalom írta...

Rendben Pupu. Nem kell vakon mindenben egyet érteni. de talán nem kellene elfelejteni azt sem, hogy a DK érte eddig el az egyetlen valóban kemény politikai eredményt,ami nem vizitdíj, netadó vagy boltzár. Az előzetes regisztráció ugyan a Pártban (a néhai fiatal demokraták szövetségében) sem volt osztatlan siker, de az ő torkukon simán lenyomja boldogságunk, ha a DK hagyja elaludni az ügyet. Az, hogy most visszavonta az aláírást, szintén politikai megfontolás volt. Tudnotok kell: a választási hivatal nem bogarássza végig az összes ívet: szúrópróbaszerűen kiválaszt pár ívet, és ha azokon sok a dupla, vagy hamis aláírás, valamilyen statisztikai-valószínűségi számítás alapján visszadobja az egészet. Egyébként nem is lehet egyszerre több, azonos kérdést érintő kezdeményezés. Ezért, ha a DK(vagy a Momentum) nem visszakozik, szintén le lehetett volna söpörni az egészet. A DK-nak kb. 500-700 ezer szavazója van,viszont sikerrel elutáltatták - főként az ún baloldaliak - sokakkal. Ezt tudják a DK-ban,ezért inkább ők visszakoztak. Ha nem teszik, akkor zengene az ég,hogy "mer' csak a hatalom, fúúújjjj". Mintha a többi párt puszta szívjóságból, egyenesen önfeláldozó módon akarna nyerni. Ha van elképzelésed, akkor hatalom kell ahhoz, hogy megvalósítsd: ez a politika.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves New Tiborc,

Szerinted 'Kéri tévedése', mert jó huszonéve látott fantáziát Orbánban, meg Csisztu (jajjj!!!) műsora, releváns a mostani helyzet megítélésében? Ugyammá.
Lehet tolni a csakafletót, de a Fidesz kétharmadhoz semmi sem jön jobban, mint ez a szektás vakhit.
Oszt jónapot! :(

NewTiborc írta...

Akkor csak sorban:
Kedves neveletlen!
Kéri tévedése nem huszonéves, hanem 2010-es. Ő nyilatkozta, hogy Orbán Viktorra van szüksége az országnak, majd ő rendbe teszi a dolgokat. Úgy lett!! Nézz után,ez így volt. Te beszélsz szektás vakhitről? Ugyan már, szerinted a többi az csupa hibátlan úriember? Na ezt a hályogot kérem levetni, csak ennyi a kérésem. Én MSZP tag voltam, de DK nem. A DK-nak még sok évet meg kell érni ahhoz, hogy az MSZP szeméthalmazát felérje!!! Fő a realitás! Az MSZP fórum oldalán olvasgass és megtudod mi a vakhit és gyűlölet, már a fideszfanok is kezdik szégyenleni magukat.
Kedves 1970!
Egyetértek, még hozzátéve, hogy a piperkőc túlzott idealista demokrata elveivel sokszor gátja az előre lépésnek.
Kedves találom!
Tökéletesen igaz amit leírtál. Én azt nem értem, hogy itt is fidesz módon viselkednek egyesek. Én soha sem állítottam, hogy GYF hibátlan, sőt, de engedtessék meg, hogy megállapítsam, jó páran nála többet és nagyobbat hibáztak és még sem patások.Ha észrevételed van valamiről és az nem tetszik a "pógárnak" akkor mindjárt szektás vakhitű és gyurcsányista vagy. Nem unják még ezt az ostobaságot? Aki anno a fidesz mantrát fújva ellene ármánykodott, az nem a viki szekerét tolta? Hallott valaki ilyet a jobboldalon? Én ezt unom már, hogy csak egy patás ördög van, aki mindenről tehet. Elnézést, de kénytelen vagyok megkérdezni: épeszű aki még mindig ezt fújja?

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves New Tiborc,

Ideje lenne túllépni a Gyurcsányt elárulták, meg az őszödi beszéd igazsága című toposzokon, ez kb. annyit ér mára mint az elmúltnyolcévezés (vagy még annyit sem).
Gyurcsány hat év alatt egy parlamenti küszöb körül táncoló pártot épített fel, nem zöldmezősbe, hanem örökölt tagsággal meg infrastruktúrával. Lehet még próbálkoznia, de a viccbéli libák (értsd a szavazók) egyre csak fogynak. Én az Mszp helyében Gyurcsányt fogadnám el közös mine jelöltnek, azzal a feltétellel, hogy ha nem nyer 2018-ban, akkor visszamegy az anyja pihentető családi fészkébe.
Ahétszázát!

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Na, ez nagyon igaz, amit talalomnak írt (itt az utolsó bekezdésben). Ezzel teljesen egyetértek!
Kéri László pedig pontosan 2010-ben nyilatkozta ezeket a dolgokat a pszichopatával kapcsolatban. OV nem most lett ilyen, kezdettől fogva ilyen volt. Tipikus eset: semmi lelkiismeret, a világnézet váltogatása (más a gatyáját cserélgeti így) éppen az aktuális hatalmi érdeknek mentén, az emberek tárgyként kezelése, nyers hatalmi érdekből. (Aki azt mondja, hogy minden politikus ezt teszi, egyszerűen hazudik! Történelmi példák mutatják az ellenkezőjét, akár a hazai közelmúltból is.)

Kéri L. pedig egyike azoknak a "megmondóembereknek", akiknek súlyos felelőssége van abban, hogy ez az ország ma (minden tekintetben!) ilyen mélyre süllyedt.

NewTiborc írta...

Kedves neveletlen! Sajnos Neked fóbiád van és a tények abszolute nem zavarnak.

talalom írta...

Csak a tények kedvéért: a DK semmiféle infrastruktúrát nem örökölt. A első négy évben állami támogatást sem kapott, hiszen nem vett részt választáson (később alakult párttá). Taggyűlésre belépődíjjal mentünk, hogy ki tudjuk fizetni a terem bérleti díjat, székház(helyiség)nem volt.

NewTiborc írta...

Bocs neveletlen!
Most olvasom újra mit is sikerült írnod. Tévedtem, nem csak fóbiád van, bunkó is vagy de nagyon nagy. Talán Te is a Kapcsolat.hu neveltje vagy?

sphagin írta...

Kedves Géza !

Sokadszorra döbbenek meg azon, hogy egyszerűen nem veszed figyelembe azokat a tényeket amelyek nem egyeznek a te véleményeddel.
A DK mindig is kiállt a menekültek mellett és maga Gyurcsány is fogadott be családokat !

Ezt negligálni, egyszerűen hazugság !

Erről beszélek !
Nem rugdosni kell másokat, valótlan állításokkal, hanem kiengedni egymást a karanténból és a fojtogatásból !

Mire való ez és főleg mire vezet ?

Azt mondja mindenki, hogy a pártok nem tudnak megegyezni.

Hát itt van a kutya elásva, mi sem tudunk, mert még a tényeket is elferdítjük, ha kell, a magunk igazolására.

Persze ez lehet szándékos is, csak akkor ne várjunk semmit 2018-ban..

Geza írta...

Jah, kedves talom, azok a reegi szeepidook! Een is emlekszem, mikor a Keleti-neel leevo szallodaaban tartottaak az egyik lakossagi foorumot. Helyes kozeepkoru holgyek keertek tolem 1000 Ft-ot es een boldogan fizettem nekik. Haat igen, azok az idook elmultak (se szeep nook, se hasznosnak mondhato osszejovetelek). Na de megertem oket, manapsaag eleeg hideg van odakint ...

http://444.hu/2017/01/29/nem-engedtek-az-allee-biztonsagi-orei-hogy-juhasz-peter-alairasokat-gyujtson-az-olimpia-ellen

...

Kedves sphagni, rendben van, mostmaar emlekszem a harcias nyilatkozatokra, meg a plakaatrongaalaasokra, meg a viktorka altal koldott verlazito levelek nyilvanos elegeteeseere! Ok, ja nem.

Cereus írta...

Kedves vélemény nyilvánító társaim !

Már nem tudom, mert lekéstem róla, feltalálni a csőben lyukat. De azt bizonyossággal
állítom, ezért a sok mocskosságért ami itt történik, egy bitang a főfelelős !

Aki még nagyobb gaztettekre is képes lehet, ezért én csak a "megreformálásával" fogok a jövőben foglalkozni.

Mivel közvélemény kutató még soha nem kérte ki a véleményemet, most állítom, hogy a DK nem
5%-ra áll, hanem 5% + 3 főre !

Kedves Gyurcsány Ferenc barátom, ezért a három főért szíveskedjél a leghatározottabban
kiállni társaiddal együtt.

Névtelen írta...

Géza!
vigyázz ezekkel!
elmesélek egy valós esetet:
nyár volt, harminc fok az utcán.
a lányok miniben, alig trikóban gyönyörű barna testtel sétálgattak.
az igazságügy minisztériumba kellett mennem egy produkció miatt.
gyártás voltam a televízióban.
amint beléptem az épületbe, megcsapott valami borzasztó hideg, kegyetlen múlt.
a folyosókon rossz, baltával szabott arcú gusztustalan barna öltönyös keményvonalas pártkatonák jöttek, mentek.
akihez mentem egy valójában csinos nő volt, a megfelelő ember szeretője, mert a karrier az fontos.

nos, ezek akikkel vitázol még élő ilyen alakok anno a minisztériumból
csak, hogy tudd, mire számíthatsz az ilyenektől!

NewTiborc írta...

Az a kultúra egyeseknél, hogy valakit visszaküldünk az édesanyjába és sértegetjük a fórumtársakat. Erről ennyit,ez az "ezek" kultúrája. Jobb lenne talán nyomós és valós érveket felvonultatni.
Ennek ellenére szép jó estét nektek is.

1970 írta...

Kedves NewTiborc!

Az említett "ezek-kultúra" jelenség csak egyik következménye annak, ahol most tart ez az ország. Sajnos...

kekec írta...

Márcsak azért is jó lenne egy kommunikációs szakember, mert akkor nem rakták volna ki a felhívást normális felvezető szöveg nélkül. Miszerint aki budapesti, az írjon alá a standoknál, sajátkezűleg, aki meg vidéki, az itt fejezheti ki a szolidaritását. Mivelhogy az adott támadási felületet, hogy aki budapesti online aláírt azt hihette, hogy ezzel végzett.
És kommunikációs szakember alatt értem az első éves kommunikáció szakos diákot, de akár egy értelmesebb 8-ik osztályos gyereket is.
Az esetleg lektorálhatta volna a szöveget, mielőtt kiteszik.
Ez a baki is mutatja, hogy mennyire nincsenek ott a kommunikációs topon.
Egyébként meg nem hátrálni, hanem kitenni a kiegészítéssel - és egyenként felhívni a budapesti aláírókat, akik online szavaztak. Vagy okot adnak Pupunak az ilyen posztra.
Mert a látszat az nem becsületes, hanem gyáva viselkedés.

PuPu írta...

Úgy van.
És ezzel kekec remekül összefoglalta a lényeget.
A többi csak maszatolás...

:O))))

NewTiborc írta...

Hajrá MSZP!
Így kell ezt csinálni. El kell menni a görény TV-be és ott teljes gőzzel pocskondiázni a Momentum elnökét és a mozgalmat. Régi magyar virtus, ha segíteni nem tudok, legalább ártsak. Ejnye Kapitány úr!

sphagin írta...

Kedves PuPu és kekec !

Azzal természetesen egyet tudok érteni, hogy kell egy kommunikációs szakember, aki vagy mestere a szakmájának, vagy nem.
Ezt csak a végén tudjuk meg, mivel a győztes nem szokott mentegetőzni, csak ünnepelni.

Azt azért nem gondolnám, hogy a DK-ban csupa 8 osztályt nélkülöző hülye ember létezik.
Azt sem, hogy mindig a nyílt sisakos egyenes küzdelem a nyerő, főleg nem a politikában.

Maradjunk talán annyiban, hogy sok mindent nem tudhatunk a miértekről és a döntések hátteréről, valódi célokról.

Értem én, hogy igen nagy szükség lenne egy karakán kiállású "vezérre" a baloldalon is és főleg egy olyan pártra, amely maga alá gyűri a jobboldalt is.

Szögezzük le, hogy ezek az elvárások túlzóak a DK-val szemben és ezt nem is tűzte ki célul senki a DK-ban. Nincs erre se pénze, se szándéka.
Ha visszaemlékeztek, max. 20-30% elérését tűzték ki célul a BALOLDALON a DK-ban.

Ez azt jelenti, hogy a DK ennyit tart elérhetőnek, ennyi erőt lát magában ma még.
Ne felejtsük, hogy pártként még jelen sincs a parlamentben, hála a többiek összjátékának.

Az összjáték része lehet a Botka és Orbán találkozása is, amely a háttérben zajló eseményekről enged meg következtetéseket.

Egy biztos, az összjátékot űzők nem tettek le a DK és Gyurcsány bedarálásáról.

Visszatérve az adott esetre, én is tudnék jobb megoldást is elképzelni egyes politikai lépések okán, de nincs kellő információm ehhez.
Azt gondolom, hogy meg kell hagyni a pártoknak azt, hogy saját maguk határozhassák meg a politikájuk mikéntjét, a következményei is őket fogja érinteni.
Mi legfeljebb csak értetlenségünket fejezhetjük ki, egy, egy nekünk nem tetsző lépés okán.

Nagy hibának tartanám, ha a DK és vele Gyurcsány, vezető szerepre törekedne.

A jelenlegi helyzetben ezt nem lehet elvárni, de nincs is szándék erre.

A demokratikus értékek képviselete viszont elvárható, aminek a DK meg is felelt a vidéki szavazások leállításával, a kritikai észrevételek nyomán.
Mert ez a lépés fejezte ki szerintük a legjobban a szándékukat.
Nem akartak "bekavarni" a szervezőknek és "ellopni" a show-t.

Elismerem, hogy más nézőpontból ettől jobb lépések is lehettek volna, de a szervezők felé ezzel tudták legjobban kifejezni a támogatói szándékukat és csak azt !

Persze lehet, hogy ezt csak én látom így, más ablakon kinézve, ez másképp látszik.

Üdv sphagin.

1970 írta...

A különféle adókon percenként nyomják a "Magyarország erősödik" reklámot. Undorító ez a hazug propaganda:(

NewTiborc írta...

Kedves Fórumtársak!
Ajánlom mindenki figyelmébe a ma esti csatt adását. Nagyon tanulságos, tökéletes kórképet ad a mai társadalom fő betegségéről. Kezdem érteni, hogy miért vannak akik embertársaikat megalázó módon "ezeknek" titulálják, illetve visszaküldenek egyeseket születési helyükre. Van honnan tanulni.
Nem értem miért nem lehet kulturáltan véleményeket ütköztetni? Ha valakinek más a véleménye az még nem ellenség, csak max. ellenfél, akit illik tiszteletben tartani. Tessék már példát venni a sportolókról. Köszönöm.

PuPu írta...

Kedves sphagin, a politika olyan játék, melyet gólokra játszanak, és a meccs lefújásakor már semkit sem érdekel, hogy a csatár mennyire akart győzni, vagy a csapat elégedett volt-e a döntetlennel.
Az se érdekel senkit, hogy a csapat mennyivel volt technikásabb, motiváltabb, egy érdekes: az eredmény.
Éppen ma olvastam, hogy a közvéleménykutatási adatok alapján a DK ma négy százalék körül ténfereg, és ez rettenetesen messze van a húsz százaléktól, ami magában nem lenne baj, ha ez az állapot nem tartana már évek óta.
Ennek persze oka is van, szerintem az, hogy a DK nem végez kielégítő pártépítő tevékenységet, nincs ifjúsági szervezete, nem jelenik meg az egyetemeken, az internetes jelenléte sem átütő, a falvak népéhez meg tulajdonképpen szava sincs.
Az MSZP-vel való viszonyát sem sikerült normalizálnia, igaz, ez nem csak rajta múlt.
Megmagyarázni persze meg lehet, de ettől még semmi nem megy előre...

:O)))

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Mindent a maga idejében !

Igazad van, ha kritikusan látod a dolgokat, ugyanakkor a DK az a párt, akitől nem nagyon fogadják el, ha kezdeményezően fordul a dolgok felé.
Rögtön felüti a fejét a féltékenység és feledve Orbánt, minden baloldali párt elkezdi szapulni és a hatalomra törést vizionálják.

Szerintem pont most vagyunk abban a helyzetben, hogy türelmesnek kell lenni és teret kell engedni másoknak. Mutassák ők meg, hogy mit és hogyan kell csinálni és ezáltal az egész ellenzék erősödni fog.

Ha engedne a DK és akciózgatna, a többi féltékeny miatt a választók csak egy veszekedős ellenzéket látnának, amitől el is menne rögtön a kedvük.
Mit nyert Szanyi és az MSZP azzal, hogy a Momentummal leálltak vitatkozni ?

Vannak olyan helyzetek, amelyeknek a megoldása várat magára, még nem jött el az ideje.
Persze jó lenne, ha már itt lenne, de a hamari munka ilyenkor nem igen hozná meg a gyümölcsét, legfeljebb a pofára esést.

Ha belegondolunk egy Orbán utáni világba, akkor egy kicsit fel is áll a hátunkon a szőr.
Ki a fene vágyik egy ilyen melóra, pláne, ha még a sajátjai is ellene dolgoznak.
Ha a DK megindulna, lenne olyan marakodás és minden kudarcot a nyakukba varrnának.
Ha van kalapja azért, ha nincs, azért.

A DK és Gyurcsány Ferenc a demokratikus értékek képviseletét vállalta fel, amit meg is próbál teljesíteni, már amennyire a helyzete engedi.
Igen, ez már évek óta tart és az istennek se lehet előre lépni.
Ennek okait lehet vitatni és nyilván előfordulnak baklövések is, de a fő okot nem lehet a Gyurcsány és a DK nyakába varrni.

Pláne akkor, amikor még a segítőszándékú megnyilvánulásra is negatívan reagálnak egyesek.

Szerintem a DK már elérte a 20 %-ot a BALOLDALON, hanem a 30%-ot, nem véletlenül emeltem ezt ki nagybetűvel.
Országosan ez lehet, hogy csak 10% körüli, mivel a közvélemény kutatók méréseire én nem nagyon adok az ismert okok miatt.

Egyáltalán nem vagyok elégedett a dolgokkal én sem, de a DK cseszegetését sem tartom a megfelelő megoldásnak.

Hiába erőlködünk azonban, ha helyzet nem érik meg a megoldásra, akkor nincs mit tenni.
Nem azt a lovat kell ütni, amelyik húz, mert a végén még megszakítjuk a szegény párát.
A DK erejéből ennyire telik és a helyzet sem a demokratikus értékeknek kedveznek.

Ez nem csak magyarázat kérdése, hanem sajnos a tények figyelembe vétele is.