2017. január 9., hétfő

JÉGSZÍV

Tetthely
Mikor hazafelé tartva szembe jött velem egy jegesmedve, már gyanítottam, hogy nincs minden rendben.
Aztán amikor türelmesen meg kellett várnom, míg száz pingvin liba - pardon, pingvinsorban áttotyog előttem a zebrán, akkor már éreztem, ez maga a bizonyosság, itt van a globális felmelegedés, mellyel évek óta riogatnak.
A teraszon felejtettem egy kétliteres üdítőt, mely aztán az éjjel felrobbant, olyan zajjal, ha ez a Cinege utcában történik, a TEK szőnyegbombázást hajt végre a Bácska-Baja-Budapest vonalon, és azonnal betiltják a hallókészülékeket.
Nem mondom, régebben volt ilyen hidegre példa, de mostanság, amikor Orbán és tettestársai már a négy évszakból is elloptak kettőt, kissé szokatlan a dolog, szinte hihetetlen.
Magam is kételkednék, ha idén már ezidáig nem fagyott volna meg hozzávetőlegesen az elmúlt ötszáz év legnagyobb (és egyetlen)  nyertes csatájában elesett honvédeink számának közel tizenötszöröse, úgy száz fő.
És ez csak az ismertté vált esetek száma, merthogy a kihűlések jelentős része az áldozatok saját lakásaiban következik be, miközben mezőőreink kötelességtudóan előállítják azokat, akik eléggé el nem ítélhető módon a gázfűtés helyett a sokkal kalandosabb és mozgásigénye miatt egészségesebb erdei fagyűjtés nevű sportot választják.
Nem akarok populista húrokat pengetni, de ilyesmi Kádár véres diktatúrájában nem fordulhatott volna elő.
Persze mostanában már minden máshogy volt, a szegénységet kutató szociológus is írt egy terjedelmesebb cikket erről a Népszavában, aki elolvassa, máris meggyőződéses híve lesz a rablókapitalizmusnak, de én azért attól tartok, Solt Ottilia zokogva kérne bocsánatot a hajdani rendszer névadójától...



Ami leginkább nem tetszik, az a szemlélet, az állami közöny, a hülye magyarázkodások, a pofátlan cinizmus.
Azt erőlteti a média, hogy aki megfagy az utcán, az maga tehet róla, hiszen nem akarja igénybe venni szociálisan pazarló államunk gondoskodó szeretetét, nem vonul be a hajléktalanszállóra, hanem direkt, mondhatnám zum trucc fagynak jégszoborrá, mint tegnap is, a zuglói Kövér Lajos (? - elírás lehet, a keresztnév kezdőbetűjéből...) utcában, egy férfi és egy nő, akik együtt készültek a kerületi polgármester által forszírozott előválasztásra, ahelyett, hogy az élet és a halál között választottak volna.
Orbán dolgozószobája 3 250 000 000,- Ft - ba fog kerülni a Várban - és ez csak a dolgozószoba, nem az egész beruházás - ebből azért futná talán némi segítségre, de úgy tűnik, a hatalom az emberekre hagyja a jótékonykodást.
Arról nemigen hallani, hogy a Mészáros Lőrinc névre hallgató orbánviktor egy büdös buznyákot akár adott volna életmentésre.
A költségvetés is kiszórt decemberben vagy 900 milliárd forintot, de persze szó sincs jótékonykodásról, a nyomorgó nagyvállalkozókat segítette ezzel a kormány, élénkítette a keresletet.
Mindeközben két stadiont építünk a horvátországi Eszéken és évente milliárdos összeggel támogatjuk a város jövendő labdarúgó-akadémiáját.

Eszéken egyébként kilencszáz magyar él, egész Horvátországban meg tizennégyezer, kevesebben, mint ahány hajléktalan van Magyarországon.


Ez az ember gyilkos.

:O(((

17 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...



nem akartam kellemetlenséget pupunak...............................

ps: EZ A CSELÉDNÉPSÉG EZT érdemli !!!

góbé írta...


"...Ez az ember gyilkos." Az !! És még a különös kegyetlenség, mint minősitő eset is felmerül, ugyanis tetézi azzal, hogy akik helyette tennének valamit - Iványi féle MET, L Ritók Nóra itd. - azokat is igyekszik ellehetetleniteni. Ha pedig a Nemzetth Közgazdásza, Bogár László téziseit is figyelembe vesszük, az előre megfontolt szándék is megállapitható.

A levegő munkacsoport meg rendőröket küldene házkutatni, ellenőrizendő százezres birságok kilátásba helyezésével, mi is kerül a kályhákba...

Nem egészen véletlenül tudom, kis-és nagyvárosok felhagyott müvelésü zártkertjei, a kezeletlen erdőrészek százhektáros nagyságrendben válnak elvadult dzsungellé. Ezek szervezett, irányitott rendbetétele fütőanyagot jelentene a rászorulóknak, ugyanakkor - 1 hektár zártkert megtisztitása nagyjából 60-80.000 Ft.- költségkimélést a tulajdonosnak.

kekec írta...

Pupu - ne nullákat írj, hanem ezermilliót! Mert 900-at már látott mindenki, de 900 ezermillió (vagy akár Orbán rongyrázása 3 ezer 250 millióért - van az közel 40 ezermillió is, a 3.250 millió csak a szobája!) azért mégiscsak másképpen hangzik. A hülyék is jobban felfogják.
Ja - és az első bekezdésben van több "nyomdahiba" Látszik, hogy dühösen írtad!
Az ellenzéknek nem azt kell mondani, hogy "lopnak" mert a nép erre azt mondja ez is lop- az is lopott. Hanem azt, hogy TŐLED LOPNAK! És belehalhatunk, ha beteg leszünk (tehát "MI"), mert nem kap a lopás miatt eleget az egészségügy, de "ŐK" a lopott pénzből privát jól gyógyulhatnak.
És Gyurcsány óta változatlan összegű (tehát csökkenő vásárlóerejű) a legkisebb nyugdíj és segély, amire Te is rászorulhatsz 3 havi munkanélküliség után!

nemóvatos írta...

Nincs itt mese.
2018-ra teljes ellenzéki együttműködés, kötött mandátumú parlament, szakértő kormány benne az erőszak szervezetet uralni és irányítani képes miniszterrel (ha kell vádalku árán is).

Promenad írta...

Azért használ valaki álnevet,hogy ne lehessen rajta számonkérni semmit és ö nyugodtan moshassa kezeit,ha majd eljő az itélet napja.
Ügyes /bár nem nagyon /

Attila írta...

Üdv!
Igaza van kekecnek! Nem szabad milliárdokat írni, mert nem fogják fel mekkora összegről van szó. Már én is kezdek leszokni a milliárdról, inkább úgy írom ki, vagy mondom, hogy érthető legyen. a 3250 millión talán el gondolkodnak.

Attila írta...

Jav: A, elgondolkodnak

Zs írta...


Téli vándorok
Pilinkélő hópelyhek,
csend honol a tájon.
Kis házunk melege,
még túl messze van.
Fagyott téli világban
bucskázunk a havon,
körülöttünk meghitt
fényfoszlányok ,
mindez másokért.
Dermedő végtagjaink
sietve monotonon járnak,
majdan felengednek a
menhely melegén.
Ha előttünk mégis bezárnak,
gyengéd fehér mámor
majd végleg elszenderít.

Unknown írta...



zsé.......

be kell szüntetni a kannást...... és HARMADÁRA visszavett arccal haza kéne menni :((((((((((((((((((((((((((((

anteus írta...

Még jobb viszonyítást tudok. Ha óránként 1 000 Ft ad a kihülő, éhező emberek valamelyikének, akkor a Tisza-bútor 902 évig nyújtana rá fedezetet. 2919. Szép.

A Törzsök írás sajátossága, hogy megállapítja: a Kádár rendszer Kádár akarata ellenére fejlődött. Ügyes. Ez az ember ócska sztereotípiával, a "hülye" párttitkár által vezetett vállalatokról - egyszerűen röhejes. Mint az "érve", a melós feltárta neki, hogy a két eltérő minőségi igényű piac rossz termelési feltétel. Angyalföldön a kerületi PB külön határozatban fogalmazta meg ennek káros hatását mindhárom (mert a hazai piac is, a maga eltérő (fizetőképessége által meghatározott) minőségi igényét is ki kellett elégíteni! Egy kutató egy vállalatnál is eltölthetett volna egy hetet, hogy tudja, miről beszél...

Ezek a rendszerváltó tudósok. Ferge megállapítását simán a rendszer diszfunkciójúként adja elő, Hankissok és mások eredményeként.
Eltelt 72 éve az életéből, és nem látja a lényeget. Már nem is fogja.

Névtelen írta...

nem is tudom melyik tüntetésre írtam a szervezőknek, hogy mivel az egyszerű magyar ember nem képes felfogni a milliárdokat, illetve az emberek kilencven százaléka vizuálisan képes csak értelmezni a dolgokat, tegyék ők is vizuálissá az ellopott pénzt.
egy bankjegy mérete: 6,8 x 15,5 cm. egy köteg 1,5 cm magas.
amennyiben jól számoltam abban az esetben egy 120 x 0,8 x 120 méretű közepes raklapon 14,573 milliárd forint halmozható fel kötegelve!
tehát az ellopott nyugdíjpénztári 3000 milliárd vizualizálva 205,86 db pénzzel megpakolt raklapot jelent!
javasoltam ezeket elkészíteni papírmasé raklapként, melyeket aztán egymásra halmozva megmutatható mekkora mennyiségű pénzt lopott el ez a banda csak akkor!
mondjuk a Juhász Péteréknek ha lenne eszük, akkor a hősök terén egy demonstráció keretén belül építenének egy piramist 205 db papírmasé raklapból, s az alá temetnének egy performansz keretében egy koporsót.
a koporsó jelentheti orbánt, jelentheti a jelenlegi rezsimet,
.
DE
.
jelentheti az ország népét is, amelyet így temet maga alá egy velejéig rothadt, korrupt tolvaj maffiabanda!
.
tesék!
ingyen adtam, nem is drága, csak meg kell csinálni!
.
abramovics voltam, s vagyok

sima pupista írta...

Tudom, hogy a magyar mélyszegényre fontosabb figyelni, mint a migráncsra, de nekem még a posztban felvázolt ténynél is bicskanyitogatóbb, hogy a kriminalizált háborús menekülteket nem csak hogy értelmetlenül tartják fogva a tranzitzónákban vagy hol, de még kifejezetten ki is tiltják onnan a segélyszervezeteket, nehogy már véletlenül sátor legyen a fejük felett vagy kapjanak ivóvizet, embernek való élelmet. Szerintem ez még annál is durvább, hogy egyszerűen hagynak megdögleni embereket. Most vajon, mínusz tizenöt fokban mi van szerencsétlenekkel? Nehogy azt higgyük, hogy a magyar emberélet többet ér, mint a szír vagy az eritreai. És a kormány szemében végképp egy kutyaszar, ne legyenek illúzióink.

1970 írta...

Kedves Anteus!

Ön még csodálkozik ezeken a "rendszerváltó tudósokon"?
Ferge Zsuzsa megállapítása szinte az egyetlen értelmes megjegyzés ebben az egész írásban. Szegény Törzsök E. képtelen a valóság megértésére, olyan mértékben saját ideológiai előítéleteinek foglya. Egyébként 75 éves lesz, de a nála bő évtizeddel idősebb Ferge Zsuzsa tisztábban és világosabban látja a valóságot.

Pupu írása ismét egy pontos és egyértelmű látlelet a mai magyar valóságról.

anteus írta...

Kedves Évszám!

Dehogy csodálkozok. Rosszul leszek a mai mosakodásaiktól, hogy "nem lehetett előre látni..." Nem a francokat! Egyetlen egy dolgot lehetett előre látni: hogy ez lesz.

1975 körül egy szemináriumon arról beszéltem ,mi lenn, ha megbukna nálunk a szocializmus? Sok minden, de arra hegyeztem ki, lenne gazdaság Magyarországon, hatékonyabb és jobb, mint akkor. Egy baja lenne: hogy nem lenne magyar. És a rendszer egyetlen komoly előnyét is elvesztené, előjönne a munkanélküliség.
És aki azt hiszi, hogy a munka nélküli ember az munka nélküli, az nem érti sem a szocialista, sem a kapitalista társadalom lényegét.
Mert a munka nélküli ember az TÁRSADALMON KÍVÜLI.

Ezért volt a teljes foglalkoztatás gazdasági alapelv. Hogy mindenki belül maradhasson a magyar társadalmon. Minden közgazda tudta ennek termelési hatékonysági árát, sok marha meg évtizedek óta harsogja hogy az "állam nem jó gazda". De az, hogy a nép 95 %-a jól érezhesse magát az életében erre az álláspontra kellett helyezkedni.

A nagy arcú szociológusok, filozófusok és a többi nyikhaj meg mantrázza csak, hogy létezik jó kapitalizmus. Amit úgy benyaltak, mint ... (ide valami libás kell Barna elvtárs!)

Szégyentelenek.

1970 írta...

Kedves Anteus!

Nekem erről Grósz K. elhíresült sportcsarnoki beszéde jut eszembe, a fehérterror jóslatáról. Akkor kiröhögték, kigúnyolták, de leginkább lekezelően legyintettek rá.
Ma már szerintem nem tennék...
Itt sok mindenki sok mindent benyalt sajnos:(

(Ugye azt nem gondolja, hogy a jelenlegi gazdaság hatékony?! Én azt sem gondolom, hogy hatékonyabb lenne, mint az akkori, sőt... Az elveszett előnyökről nem is beszélve!)

anteus írta...

A hatékonyság piaci, vállalatgazdasági ketegória.