2017. január 26., csütörtök

OLIMPIAI JÁTÉKOK - AZ ÉLETÜNKKEL

Nézzük először a tényeket.
Amelyik ország idáig olimpiát rendezett, az -  a leggazdagabbak kivételével - nem úszta meg a gazdasági katasztrófát.
Mi meg szegények vagyunk, mint a templomi segédegér, gyakorlatilag alamizsnából élünk, saját iparunk nincs, a mezőgazdságunk területalapú támogatást termel, az iskolák betanított munkásokat képeznek, az értelmiség meg majd Londonból vagy Antwerpenből nézi az olimpiát a pub-ból, ahol mosogatóként teljesíti ki önmagát.
Az olimpiák hozadéka legfeljebb az, hogy néhány hétre a rendező országra irányítja a figyelmet, természetesen a nemzetközi terrorszervezetek figyelmét is.
A rendező országra óriási felelősség hárul a versenyzők és a nézők biztonságának megteremtésében, sokkal nagyobb, mint amekkorának a magyar rendvédelmi szervezetek jelen állapotukban eleget tudnak tenni.
Nem kívánom lebecsülni a Rendőrség, a Katasztrófavédelem (miért is nem lehet már végre ezt a hülye elnevezést megváltoztatni?) és a TEK felkészültségét, de egy ilyen rendezvényen olyan helyzetek alakulhatnak ki, melyekhez nem elegendő két pát gumicsizmából egy újat alkotva a vízparton sétálni és térképként szabásmintákat tanulmányozni, mintha értene hozzá a Mindentudó.
Nem elég, sőt, nem is kívánatos kékre pingált éltes harcjárművekkel parádézni az utcán, és nem lehet annyit tökölődni sem, mint a körúti robbantó személyazonosságának megállapításával, hogy a legutóbbi baleset súlyos sérültjeinek azonosításáról ne is beszéljünk.



Aztán itt van a rendezvény-helyszínek utóhasznosításának kérdése is.
Ezek - méretüknél fogva - alkalmatlanok a hétköznapi használatra, fenntartásuk viszont vagyonokba kerülne.
Egy uszodánál még lehet hivatkozni arra, hogy úgy kell a létesítmény a sportág fenntartásához, mint libának a libaúsztató a falu szélén, de egy atlétikai stadion, egy gyeplabdapálya (olimpiai sportág?) és a többi létesítmény nem ötfilléres mulatság, mint ahogy a versenyek utáni fenntartásuk sem.
Az olimpia természetesen megdobogtatja a honfiszíveket, kiválóan alkalmas a nacionalista érzelmek táplálására, nem hiába rendezett Hitler is olimpiát, de ami a sport egészségnevelő hatását illeti, hát erre teljességgel alkalmatlan.

Az is igaz viszont, hogy az emberek már a görög városállamok ideje óta szerették elnézegetni mások erőlködését, Rómában a gladiátorokat, a középkorban a lovagi tornákat, mert választott hősükben magukat vélték felfedezni.
A falusi pocakos lakatos is azért támogatja bőszen a helyi futballcsapatot, mert úgy érzi, ha legyőzik Kiskunborzasztó csapatát, akkor a győztesek közé tartozik maga is.
Ebben az országban minden falusi budi mellé építenének egy stadiont, ha -
 mint a miniszterelnöknek - hatalmukban állna, más pénzét költeni.
A sport nálunk valami olyasmi, mintha a férjek gyerekcsinálás helyett a falu bikáit biztatnák ütemes tapssal feleségeik felvirágoztatására.

Most a csillagok szerencsés együttállásának vagyunk tanúi, a sportbuzi miniszterelnök és a bimbózó nacionalizmus frigyéből lassan megfogan az ország végső nyomora.

Megéri az olimpiarendezés pünkösdi királysága az árat, melyet fizetni kell érte?
Ki tudja?
A miniszterelnöknek bizonyára, hiszen a választásokon remekül lehet kommunikálni népünk újabb sikerét, a hat aranyérmet begyűjtő vidia-ladyt, aki a világon a legjobb tizenkét és fél méteres féllábonugrálásban.
De megéri-e a magyar állampolgárnak Alsógagyifalván, ahol nincs már posta, orvos, de még kocsma sem, ahol a gyerekek életkilátásai elkeserítőek?
Lehet, hogy neki is megéri, nemzeti érzelmektől duzzadva halni éhen - az emberek néha nagyon furcsák tudnak lenni...
A zsebcézárnak, aki lassan már belefullad a vagyonába természetesen minden pénzt megérne, hogy a Népstadion utódjában a nyitóünnepségen elmondhassa a kötelező mondatot - az olimpiai játékokat megnyitom - miközben valamelyik csatlósa a pulpitus alatt papírzsebkendővel itatgatja fel érzelmei túlcsordulását.



Tulajdonképpen nem nekünk kellene ezen polemizálni, hanem a pártoknak illene állást foglalniuk az ügyben, de a pártok hallgatnak, mint a bárányok.
Ők ugyanis tudják, hogy a versenysport nagyon népszerű a a választók körében.
A választó pontosan tudja, hogy 2:1 állásnál melyik csapat vezet, de azt soha el nem hiszi, hogy amit erre költenek, azt ő termelte ki, arca verítékével, hogy adjunk a pátosznak is.
Az a pénz van, azt az állam adja, ha kevés, majd nyomtat többet, papír van, fösték van, már csak jószándék kell.
A pártok ezért úgy félnek az állásfoglalástól, mint liba a tepsitől, vagy ha állást foglalnak, hát nem éppen szerencsésen teszik, mint legutóbb a DK is tette, mikor visszavonta saját kezdeményezését, mellyel a vidék lakosságát is megszólította, hogy foglaljon állást a kérdésben.
A jobboldal felhördült ezen, mondván, hogy a népszavazás a budapestieket érinti, erre a párt visszavonta internetes szavazását, ahelyett, hogy kihasználta volna a váratlanul felkínálkozó kommunikációs lehetőséget.
Merthogy az igaz, hogy a népszavazási kzdeményezés a budapestiekre vonatkozik, de az nem igaz, hogy csak őket érinti a probléma.
Sőt.
Ha valami nyereség mutatkozna az általáános veszteségen belül, annak a budapestiek lennének a haszonélvezői, ugyanis akkor kellene kezdeni valamit a gyalázatos állapotban levő utakkal, a füstölgő metróval, mely holnap tízbusznyi halottat produkálhat, a szedett-vedett tömegközlekedéssel.
Ennek pozitívumait a falvak, a vidék lakossága nemigen élvezhetné, viszont költségeit fizethetné.


Szóval, a probléma nem budapesti, ezért hát ha valamit, ezt a problémát népszavazással kellene eldönteni, nem Budapesten,  nem Felcsúton a konyhaasztal mellett, hanem országosan.
Merthogy a kocsmában is az rendelheti a zenét, aki a zenészt fizeti, és ebben az ügyben egyetlen pártnak, de a kormánynak sincs felhatalmazása.
A hatalom mit kockáztat?
Gyakorlatilag semmit, hiszen legfeljebb összeomlik a gazdaság, tönkremegy az ország, legalább olcsón lehet majd felvásárolni azt, ami tetszik a gáz és vízszerelőknek, meg megbízóiknak.
Pénzük lesz rá, a többi meg nem érdekes, aki hülye, haljon meg, mondja a népi bölcsesség.
Nem lenne baj kicsit felokosítani a népet, de hát úgy tűnik, akiknek ez lenne a feladatuk, azok sem értik a dolgukat, meg el is vannak foglalva egymás csesztetésével.
Hogy az országgal mi lesz?


Hát olyan még nem volt, hogy valahogy ne legyen, nem igaz?


:O)))

12 megjegyzés:

Brandtné Szalai Veronika írta...

TÖKÉLETES KÓRKÉP a mai magyar viszonyokról. Legjobban az érintett meg, hogy ezek a szarháziak úgy játszanak a lakosság biztonságával, életével, mint macska az egérrel. Igaz, az ő pereputtyaik védve vannak, jól megfizeti a nép az árát. Van itt fegyveres alakulat mindenféle (határőr-rendőr-tűzoltó(?), a létszámukat naponta emelik, igaz csak a hajléktalannal, vagy a rőzsegyűjtő cigány asszonnyal szemben mernek hadba lépni. Ja persze és a menekülő-migránsokat ki ne felejtsem! Most éppen a polgárőrséget fogják mozgósítani ellenük, ami azért is vérlázító, mert ezek civil szervezetek, a fenntartásukat nagyobb részben a helyi lakosság és vállalkozások biztosítják. Az viszont biztos, hogy az átmosott agyak már rendelkezésre állnak, folyik a hazug propaganda ezerrel, és a legfontosabb irányítók megvétele, kiket titulussal, kiket másképp.

sima pupista írta...

Azért ne felejtkezzünk meg az olipmiaellenes mozgalmakról, az egyre szaporodó aláírásokról és a kirajzolódó népszavazásról. Lehet, hogy a Párt kitalál majd valamit, hogy meg lehessen úszni a népszavazást, de ha itt az emberek megtudják egymásról, hogy a többiek se akarják a púpuk közepére sem az olimpiát, akkor lehet, hogy nem lesz olyan egyszerű ez a történet.
Mert ugye ott van az a szabály vagy mi, hogy csak akkor rendezhet olimpiát egy pályázó, ha országa népe támogatja azt.
Na meg ott vannak a franciák, akik már nagyon mérgesek, hogy hatszor próbálkoztak már sikertelenül, szóval nem tudom, mennyi esélyünk lenne ellenük meg L.A. ellen.
De lehet, hogy a kétfarkús pasasnak van igaza, aki akkor sem lepődne meg, ha vesztes pályázat esetén is megrendezné a kormány a butapesti olimpiát. (Hát én sem!)

Promenad írta...

Sima pupista !
Igen,nagy a valószinüsége annak,hogy pártunk és kormányunk meg fogja találni a módját annak,hogy megakadályozza a népszavazást,
Ennek első jele Tarlós Tyutyu tegnapi beszólása,amely szerint nem lesz elég összeszedni a 135 000 aláirást,mert a kiiráshoz 400 000 aláírásra lesz szükség /sic /
Hogy ezt miként gondolja kivitelezni,arról egy szót sem ejtett,de hogy valami készül már a Fidesz boszorkánykonyhájában,arra mérget lehet venni.

Névtelen írta...

most először eddigi tevékenysége alatt a teve kimondott egy valóban lényeges, jövőbe mutató tényt.
miszerint a vél nem más, mint az ország csődbe vitele, hogy aztán azt "legálisan" felvásárolják azok, akik csődbe vitték.
vajon mire is megy itt a játék az EU-s támogatások ellopásával?
megteremteni azt a tőkét, amivel gondtalanul felvásárolhatják majd fillérekért ezt az egész hóbelevancot.
a mintát Argentína adta, mint azt már jó pár évvel ez előtt is megírtam több helyütt.
ott is először kirabolták az országot a hatalmon lévő politikusok, majd bedöntötték, s aztán felvásárolták.
ma elzárt, fegyveresekkel őrzött településeken élnek a tolvajok kitartottjai - magyar megfelelők a helyi kiskirályok, mint az a"polgármester, aki magának épített házat az uniós lóvéból, meg a közigazgatásban, s mindenütt elhelyezett hithű fideszállatok - míg az egyszerű nép, kiket rabszolgaként tartanak nyomortelepeken tengetik az életüket napi fillérekért.
a tolvajok meg uralkodnak az egészen.
.
nos, ez ennek a kis kurvaországnak a jövője, ha nem koncoljuk fel időben a jelenlegi "politikai elitet" cakk, und pakk!
a kollaboránsokat sem kihagyva!!
aki még nem fogta fel, hogy amennyiben nem vesszük a saját kezünkbe a dolgokat akkor mindennek vége, az igazi hülye!
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

miszerint a cél...

jav. én.

Névtelen írta...

hollandiából a magyar tevének:


Amíg ilyen őrjítő a szegénység mértéke, addig nem olyan infrastruktúrába kell beleölni kétezer milliárdot, ami később kihasználatlanul áll
– mondta.
Az olimpiára szánt pénzt a szegények lakhatására költené, de Magyarországra csak akkor költözne vissza, ha RADIKÁLISAN javulna a közhangulat.


ÉRTITEK?

RADIKÁLISAN, MINT A DEMOKRATÁK!

PuPu írta...

Bírja már rá valaki ezt a szerencsétlent, hogy boldogítson valaki mást, semmi kedvem naponta takarítani miatta.
A demokraták azok demokraták, ehhez képest kell viselkedniük a többi demokratával szemben...
Holnaptól takarítgatok, meg utánajárok, hogy lehet ezt az abrakadabrát innen eltávolítani a rossz modorával egyetemben!
:O)))

nemóvatos írta...

Biztos, hogy takarítanod kell Teve koma?
Nekem nem úgy tűnik miszerint abra.... fertőző lenne, legalább is az itteniek immunrendszere jól ellenáll.
És hát a meddőhányón is leltek már aranyrögre (vagy legalább porra).
Vélhetően Ő már csak ilyen demokrata(ta-ta-ta.....)

Cereus írta...

nemóvatosnak...

Bántás nélkül.
Ha van türelmed, ebben a "szemétdombban" keresgéld a Józan értelmet, meg az aranyrögöt.

Judit írta...

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a médiában több olyan visszajelzést kapott a DK, hogy akciójuk félreértésekre adhat okot, összekeverhető a civilek kezdeményezésével.

A DK az ügyet tartja elsődlegesnek, ezért vonta vissza saját akcióját, de
arra kérik a fővárosi szimpatizánsaikat: írják alá a civilek kezdeményezését, hogy demokratikus népszavazás dönthessen Orbánék kétezer milliárdos pénzköltéséről.

Névtelen írta...

szal, még a köztudomásúan fletóbarát blog is kiakadt az újabb rárepülésen

http://index.hu/index2/#bloghu/nyugatifeny/2017/01/26/a_tulbuzgo_dk_esete_az_olimpiaval

denis írta...

Kiváncsian várom az illetékes kormányzati hatóságok reagálását arra az esetre, ha a szükséges számú aláírás hitelesítésre kerülne... Ezen túlmenően üdvözlöm Lattmann Tamás bejelentkezését miniszterelnök jelöltségre. Üdvözlettel: denis