2017. január 6., péntek

SAVANYÚ KÉPPEL, KISSÉ RUSZTIKUSAN

Elégedetten szemlélem szeretett demokratikus ellenzékünk országépítő munkáját.
Kuriózum ez a javából, hiszen a progresszió itt a hátrálásban testesül meg, márpedig ez egyedül a rákoknál mondható helyes haladási iránynak.
Mindenesetre az már látszik, hogy a 2018-as választásból nemigen lesz énekes halott, úgy fogunk pofára esni, hogy a Föld ellentétes oldalán a Csomolungmát meghaladó magasságúra púpozódik a táj, melynek hegyei-völgyei felismerhetően viselik majd Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc vonásait.
Úgy látszik, ennyire futja politikusaink fantáziájából, kezdeményezőkészségéből, tehetségéből - törődjünk bele.
Hogy aztán mi van a háttérben, azt csak az érintettek tudják, mi csak azt látjuk, hogy a politikai ellenfél hihetetlenül el van pofátlanodva, éppen olyan, mint a postás, aki a szabadságon levő férj szeme láttára dugja meg az asszonyt, miközben férjuramnak a farkával kell ütnie a taktust esküvői fényképének üvegén.
Nincs már szégyen, nincs szemérem, a média azon polemizál, hogy vajon kinőtte-e már a mi kettéfűrészelt óriásunk az országot, vagy amit tesz, az mégsem a világuralom megszerzésére tett kísérletének része?
Mindezt úgy, hogy az ország majd fele szegény, mint a templomi segédegér, emberek fagynak meg, hűlnek ki, gyerekek éheznek, miközben Szeretett Vezérünk számára készül Tisza István irodaberendezésének másolata.
Vesztett háború saját katonái által meggyilkolt miniszterelnöke a példakép.

Jellemző erre az eltorzult lelkületű szerencsétlenre.
De jellemző ránk is, akik elviseljük, hogy a Magyar Királyság lélekszámára, területére, gazdasági erejére méretezett Parlamentből a királyi hatalom szimbólumába költözzön - milliárdokért - egy tízmilliós, gazdaságilag, egészségileg és erkölcsileg rokkant operettállam erkölcsi kihívásokkal küzdő - és e  küzdelemben folyamatos vesztésben levő - mentálisan zakkant politikusa.
Majd átépítjük a Parlamentet is, a kupolacsarnokban műfüves futsalpálya lesz, az üléstermekben edzőpályák, a főkapuban meg egy aranyból megszobort óriási segg, rávésve a Nagy Név, melyhez lógó nyelvvel úgy állnak majd sorba a népek nyalintani egyet, mint hajdan Lenint nézni álltak sorban, a Mauzóleum előtt, Moszkvában.



Közben a megszokott aláírónévsor köztársasági elnöknek jelöli Majthényi László volt ombudsmant, akinek annyi esélye van a poszt elnyerésére, mint a Semjén puskacsövét furulyának néző vadlibának.
Ennek dacára elfogadja a jelölést, mert valamelyik életidegen szerint ez majd azt bizonyítja, hogy tudunk köztársasági elnököt jelölni és ez pozitív üzenet a társadalomnak.
Szerintem meg 
ezzel azt üzenjük, hogy a balfasz ellenzék már megint bohóckodik, de közben, mintegy az előadás melléktermékeként legitimálja a választást.
Hogy miért kell égetni magunkat, azt senki nem tudja, kivéve talán a Habony-művek manipulátorait, akik az ilyen akciókat tervezni és szponzorálni szokták.
Merthogy ne mondja senki, hogy ez maguktól jutott eszükbe az igazlátóknak, egyidejűleg éppen most tett szert miniszterelnöki ambíciókra a szocialisták nagytalpú reménysége, aki bejelentkezett a posztra.

Ült Botka az ágya szélén, mikoron megjelent előtte az Úr angyala, meglengette szárnyait és szóla: Üzenetet hoztam néked, ó Szocialista Embertípus, az Úr engem küldött, nem a Postát, mert az már nemigen jár, hallgasd hát az igét, mely imigyen szól:
Feladatod a parlamenti választás közröhejjé tétele, tátsd hát nagyra tepsi szájad és tudasd a néppel, hogy csak most, csak nekik, csak te kellesz, hát szarni magasról az ellenzék megállapodására, te vagy a jelölt és punktum.
A Gyula majd elteszetoszáskodik, tanácstalanul forog majd körbe-körbe, mint kutya a farka után, de szólni úgyse mer, mert egyrészt nagy marha ember vagy, ha melléütsz is meghal, másrészt meg a Laci bácsi melletted áll, ha dobbant egyet a lábával, eltűnik a szoci pénztárcából a pénz, és Gyula költözhet tovább.
Majd Iványi tiszteletes ad neki is helyiséget, mint a többi hajléktalannak!

Ilyesmi nem történik véletlenül.


Vegyük még ehhez hozzá Botka egypontos választási programját, a Gyurcsányirtást, melyhez a sót már be is szerezték.
Öreg és fiatal szoci korifeus ahelyett, hogy nyalná, mint rendes marhákhoz illik, inkább a langaléta pártelnök tetemének helyét akarja beszórni vele, vastagon.
Nem, nem a Fidesz elnökének szánják a nátriumkloridot, egyrészt nem langaléta, sőt, másrészt azzal jól kijönnek, lesz villamos Szeged és Hódmezővásárhely között, avatáskor nyelvespuszi.
Az új villamosvonalat majd összekapcsolják a felcsúti kisvasúttal, azon mehet vígan a picsába az összes szemétláda politikus, ha egyszer majd eldől a népben a borjú.
Csak az érdekelne, de az nagyon, hogy miként képzelnek ezek választást nyerni a következő ötszáz évben?
A kérdés vonatkozik a DK prominenseire is, merthogy nekik sincs semmiféle ötletük arra, hogyan lehetne valahogy szövetségeseket találni Orbán eltakarításához.
Merthogy egyedül - ezt még egy ötig számolni tudó óvodás is érti - nem megy.
Ha valaki azt meri javasolni, hogy próbáljuk meg érdek-alapon keresni a szövetségest, akkor sikítoznak, mint a szűzlány, mikor a helyi nagyfarkú híresség előveszi a csúnyáját - jujj Józsi, ez itten mind a tied?
És ezt akarod te, és oda, abba az édes picibe...?
NEEEEEEEM!
Viszont élvezni rohadtul szeretnének, csak éppen nem bíznak magukban, ezért aztán már évek óta vadul maszturbálnak, az nem veszélyes, meg már hozzá is szoktak....

Hogy esetleg új arcokkal próbálkozzanak, olyan istenfia nincs, a választási program itt sem tartalmaz egynél több pontot: Feri legyen a miniszterelnök, aki mást mond, nőjön köröm a pöcsére!
Hogy aktuálisan ez irreális, az abban a pártban senkit sem érdekel, Feri szava szent és lába tömjénillatot áraszt.



Anyámtól állandóan kikapok, hogy miért szidom a mieinket, mikor a Fidesz állandóan dicséri a saját embereit.
Én meg azt gondolom, hogy ha elindulsz egy versenyen, és más nyer, akkor nem a nyertes a hibás, hanem az, aki rossz taktikával, felkészületlenül versenyzett.
Ilyenkor új edző és új játékosok kellenek, a klubot át kell szervezni, a mezeket ki kell mosni, de előtte mindenképpen gondolkodni kell.
Lett volna erre ezidáig majd három év, a három év alatt jól elvoltunk, most meg majd kellene valami szövetséget kötni a demokratáknak, akik éppen annyira demokraták, mint amennyire a liba hattyú.
A vége az lesz, hogy Gyurcsány humanizmusa diadalmaskodik, felkéri Fodor Gábort és Horn Gábort a koalíció munkájában való részvételre, melynek eredményeképpen minden szocialista jelölt jogosult lesz egyet rúgni minden DK-s jelölt seggébe, Gyurcsányéba kettőt, a szerződés számára ennek megfelelően pucsítási kötelezettséget ír elő.
Na  mindegy, ürítsük fenékig a méregpoharat, aztán öt év múlva ezek már úgyse lesznek, jön a Jobbik, melyet majd tíz év múlva legyőz az Ébredő Magyarok Pártja.
Én meg majd faszább gasztroblogot írok, mint Gyurcsány, úgy szeletelni már tudok, mint Gréczy, és nekem még azt sem kell mondani ehhez Ferinek, hogy szívem...


Marhafarkak pácban - ez lesz az első recept, jó étvágyat hozzá!



:O)))

42 megjegyzés:

anteus írta...

Aki bekapja az Ökör uszályát az marha, farok. Ez is lehetne a kép címe...
Nagyon teccik, adjuk máris tovább...

Kapat írta...

PuPu, tökéletesen érthető az indulatod! Az idő egyre kevesebb, ennél már csak a megoldások lehetősége fogy jobban.
Elvetélt ötletek, egymás marcangolása, semmi jele a megegyezésre való hajlandóságnak!
Közben végképp kirabolják még maradékát is az ország javainak.
Az emberek egyre keserűbbek! Tökéletesen bejött Orbán minden számítása, mely a megosztás magasiskolájában tanítható! Jól kiszámította a lebutított emberek reakcióit.
Nem tudom, hogy akar itt egyáltalán változást valaki? Ahogy nő a nyomorban élő emberek száma, úgy nő a szemérmetlen és kíméletlen tolvajok magabiztossága, pofátlansága. Igen, ez kétségbeejtő! Erre nem lehet bizakodással reagálni, csak a saját tehetetlenségünk, kétségbeesésünk hangján.

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
A múlt héten megint "láthatás" volt.
Apukám nem tudott értem jönni az Akácfa utcába, de elküldte értem a terepjárót a sofőrrel és egy nénit, aki azt mondta, hogy szólítsam Dzsennifernek, ő apukám új házvezetőnője.
A szilveszter elött irtó nagy forgalom volt a városban, egyik dugó követte a másikat. Elaludtam.
Arra ébredtem, hogy elöl beszélgetnek. Keve a sofőr elmondta, hogy WeStern úrtól tisztán 300 ezer forintot kap havonta. Aztán hozzátette, hogy de az alkotmányvédelmi hivataltól meg 400-at kap. De ezért "jelentenie kell."
Dzsennifer is dicsekedett. Ő apukámtól 250 ezret kap és a terrorelhárítástól 450 ezret és csak néha kell jelentenie. Aztán még elmondta azt is, hogy részt vett az "adjunk egy falatot a cigányoknak" nevű felzárkóztatási programban, onnan meg kap havonta 400 ezret.
Ez utóbbiból 200-at valamilyen Flóri bácsinak kell adnia,- a többit hazaküldi Nyirbátorba az apukájának, aki azt havi 10%-os kamattal kölcsönbe adja, úgy, hogy neki semmi dolga nincs azzal a pénzzel, jó helyen van.
Megérkeztünk. Rengeteg luxus autó állt már a villa előtt. Apu megpuszilt és azt mondta, hogy elő szilvesztert tartanak. A nappaliban igen sokan voltak, mindenki ünneplőben volt.
Volt egy igen szép néni, - apu azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, az a Repedt Sarka Kata.
Aztán odavitt egy ősz hajú, fekete szemöldökű szemüveges bácsihoz és azt mondta neki, - Zoltán bátyám, ez itt a kisfiam, öcsike. A bácsi megsimogatta a fejemet és komoly arccal keresztet vetett rám... Nagyon megijedtem, azt hittem ez azt jelenti, hogy nekem annyi, - de apukám megnyugtatott, hogy semmi baj, nála ez a szeretet jele.
A legtöbben egy bácsit ültek körül, akiről apu azt mondta, hogy egy ismert rádió műsor vezetője. - Olyanokat mondott, hogy ...amikor az etikai bizottság ööööö, teljes ülést tart aaaaaaa, a plenáris öööööö, ülés aaaaaaaa, - szóval nem értettem, mert úgy beszélt mint az osztályunk legrosszabb tanulója, a Homonnai Pisti, amikor kiszólítják felelni.

Elálmosodtam és tíz felé lefeküdtem egy vendég szobában. Éjszaka arra ébredtem, hogy ki kell mennem, biztos a sok fanta miatt. Az előszobában irtó rossz szag volt és a földön olyan szürkés masszák voltak a szőnyegen. Akkor egyszer csak megfogta a vállam a Szél Bernadett néni és kivitt a konyhába. Sokáig keresgélt a befőttes üvegek között, végre talált egyet, lecsavarta a tetejét, majd vett egy levegőt - és belehányt... majd nehezen annyit mondott, hogy látod öcsike, így kell környezettudatosan viselkedni...

Másnap Keve és Dzsennifer vittek haza és a néni egész úton káromkodott, - hogy ezt ő nem csinálja tovább ennyiért, olyan az egész ház mint egy istálló bombázás után és inkább kihívja a katasztrófa védelmet, de ezt a sok undormányt nem takarítja fel.
Hát ennyi történt.
Anyukám a lelkemre kötötte, hogy el ne felejtsek Pupu bácsinak és barátainak békés boldog új évet kívánni, - csókolom: - öcsike -

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Pupu, egy bejegyzéssel korábban ezt írtad:

'A tetejében egy ilyen megoldásnál a pártok meg se jelennének, csak egyetlen párt: a Magyar Útkaparók Pártja, ennek az egyetlen pártnak lennének jelöltjei, melyeket nem a pártok delegálnának, hanem a lakosság javasolná azok közül, akik egyetértenek az alapvetéssel, hogy az elpofátlanodott uzsorást seggbe kell rúgni.
A pártok dolga kimerülne abban, hogy deklarálják: az Útkaparók Pártjának jelöltjei a mi jelöltjeink, kedves hívünk szavazz rájuk, aztán a ciklus végétől majd megint lehet akár ránk is szavazni, mert visszaáll a demokratikus államrend.'

Most meg azon sopánkodsz, hogy teve szarból nem lehet Camel cigarettát sodorni, a mai ellenzéki pártok legfőbb foglalatossága, egymás gyilkolászása. Ezek után, szerinted, beállnának az Útkaparók mögé, még ha a jogállam visszaállítása is lenne a tét?!

(Érdemes benézni a Metro áruházakba, mert néha lehet kapni friss marha farkat asszem 1300 ft/kg. Én gyorsan vettem vagy ötöt és jól lefagyasztottam. Isteni levest főz belüle az asszony.)

mavtelep írta...


Nem tetszik Pupu, - szokásommal ellentétben nyomtam is gombot.
Ha az eltelt 7 év csak arra volt jó, hogy a baloldalt ( 29 + 4 fő) alázzuk, akkor azt hiszem meg is érdemeljük a nagy lelógót.
Szetm Botkával nem kell foglalkozni, Majthényi jelölése rendben van - végre egy okos, becsületes ember neve is ismertté válik.
Az pedig, hogy vesztest rugdaljuk a létező legnagyobb edzői hiba. Ha nem biztatjuk versenyzőinket a erőfeszítésre, ha nem állunk melléjük, akkor nem a meccset, de az NB II.-t is bukjuk.
Jut eszembe : az MNB eladta az aranyfedezetet, nem érne meg a story néhány gyilkos humoreszket ?

Szervusztok, jó reggelt !

Promenad írta...

Érzékletes a postás és a szabadságon lévő férj hasonlat.
Még most is derülök rajta.

Leslie Frank írta...

Értem én, értem. "Ezek" nem érnek semmit. Sem a kormány, sem az ellenzék.
De szerintem válogassuk össze az ország legjavát.
Akkor majd kiderül, MI mennyit érünk.
Nosza - kérem a neveket...

hello írta...

PuPukám, ebben a posztban esszenciálisan jelenítetted meg a kialakult helyzetről a lesújtó, keserűen dühös véleményedet - amivel szinkronban van az enyém is.
Ezért sem ambicionálom már az utóbbi időben, hogy a napi hírek megismerésén túl behatóbban foglalkoztasson a politika, akár az ezen a blogon való aktivitás erejéig is, Lemérem magamon, hogy a tehetetlenség érzése, mint folyamatos lelkiállapot, mennyire ártalmas tud lenni. Az egészségem előbbre való, tehát ettől igyekszem megvédeni magam.
Tisztellek és csodállak, hogy Te még bírod. Jó egészséget és hatalmas lelkierőt kívánok hozzá a továbbiakban is.

Cereus írta...

Kedves mavtelep !

Pártos kiállásod dicséretre méltó.
Kérlek, legalább azt fogadd el, hogy a hozzászólók többsége nem ellenség, csak bíráló.
Tapasztalatom szerint a célegyenesben nyerésre álló de elmélázó lovakat sem simogatják,
hanem keményen sarkazzák sőt vesszőzik is. De csak a nyerés érdekében !!!
Segítsél nekem, mert mint írtad bennfentes vagy.
Gyurcsány Ferenc barátom, jelenleg illegalitásban van, vagy Őt is Grázban kezelik ?

PuPu írta...

Kedves neveletlen névtelen!
A helyzet az, hogy az előző posztban egy elképzelésről írtam, mely - szerintem - adhatna megoldást is arra a problémára, hogy a nép jobban utálja a pártokat még nálam is, mert én legalább tudomásul veszem, hogy egy parlamentáris demokráciában pártok képviselik a társadalom különféle érdekcsoportjait, míg a politikusok ezt láthatólag nem értik, a nép viszont elkergetné mindet...
Itt senkinek sincs veszélyérzete, pedig lehetne mindenkinek, egytől-egyig - a hatalmon levők elgondolkodva nézegethetnék a körúti fák erősebb ágait, az alattvalók meg a stadionokat, Pinochetre gondolva...
Mávtelepnek viszont üzenem, hogy ő is, én is a baloldalhoz tartozunk, a 29+4 fő meg lassan nem tartozik senkihez, ennek ellenére úgy csinál, mintha tényező lenne...
A tetejébe "zsebből" politizálnak, míg ellenfeleik pontos, többvariációs forgatókönyvekből dolgoznak, kegyetlen következetességgel.
És mellesleg a vicc, a tehénről, a tehén által leszart egérről meg a macskáról...
L. Franknak meg csak annyit, hogy a politika túl komoly dolog ahhoz, hogy politikusokra bízzuk, viszont mindenkinek olyan politikusai vannak, amilyeneket megérdemel...
:O)))

Névtelen írta...

Cereus (11:53)
Fentebb ezt írod:-"...a hozzászólók többsége nem ellenség, csak bíráló."
Azt javasolnám nagy tisztelettel, hogy először csináld a politikát és ha az elvégzett munkádért sok-sok elismerést kapsz, azután kezdj el másokat bírálni.
Addig pedig bíztasd azokat. akik ezt a soha sem hálás munkát egyáltalán csinálni hajlandók.A lovas példa nem pontosan ül, mert a célegyenesben nem csak a mélázó lovat, hanem az egész mezőnyt jobb teljesítményre igyekeznek "sarkalni.
Maradnék tisztelettel:
Névtelen magyarember

mavtelep írta...

Cereus
Dehogy vagyok bennfentes - sajnálom, ha félreérthető voltam -, csak éppen mindig a reál szférában dolgoztam, azaz azt kellett végrehajtanom/végrehajtatnom amit az okosok kitaláltak.
Leszögezem : amit okos emberek találtak ki, azt végre is lehet hajtani, már ha erre biztosítjuk a környezetet és a feltételeket.
Jó, jó...én egy kőkorszakból itt maradt díno vagyok...)))

Névtelen írta...



leírom a fenti szóhalmazt :


AZ MSZP-t FEL KELL SZÁNTANI... helyét sóval...................

ps: a tied kétségkívűl nagyságrenddel művészibb... csakhát a végeredmény NEM LEHET MÁS !!!!

ps: "kell egy csapat"

Sperla Bélaq / mondá a mosodás../

Névtelen írta...

az uccsó sorral valami törpént........

helyesen :

ps: "kell egy csapat" mondá a mosodás




bocs...

mavtelep írta...

" Kell egy csapat !"
Van, csak fel kell hozni őket !

góbé írta...


PuPu! mint már többször, most is fejünkön találtad a szöget. Azzal együtt én reménykedem egy pozitiv elmozdulásban !
Pár éve volt csupán, alig s csak néhányan emlékezhetnek, volt már egy civil megmozdulás, meglóditandó, kizökkenteni szándékozott "pártjainkat" a semmittevő nihilből, mely pár nap alatt alatt elhalt a totális érdektelenség miatt. (Mavtelepnek, Csakafidesz?nek üzenem, ennek okán, hátterén is rágódhatnának egy kicsit.)
Az Iványi, FergeZsuzsa, stb. fémjelezte DEKA-ra gondolok.

Ők, akkor, a "mi" pártjainknak kináltak egyfajta katalizátorként lehetőséget a közös gondolkodásra, jobbitó együttmüködésre. Sajnos pusztába kiáltották aggódó szavaikat.

Ma már - hál 'Istennek, az a civil megmozdulás üzenete "pártjaink" felé: nélkületek s ha kell ellenetek is be-, s elindulunk.

...Jelölünk köztársasági elnököt, nem hagyjuk a zemeszpét Botkástul a fejünkre növeszteni, magunk fogjuk, direkt nélkületek megoldani az elő-, vagy akárhogy nevezett választást, melyben ebben a században megegyezni magatoktól sohasem fogtok, és ha nem vállaljátok fel a nép/nemzet/magyarok szolgálatát mert jobban esik a homokozótokban egymással civakodni, ezt is megvalósitjuk nélkületek...
Ja, hogy a pártok indulhatnak csak választásokon? Ha továbbra is lexartok bennünket, átalakulunk egy választási párttá !...

Ha anno 2014.-ben Bajnai felvállalta volna az efféle mentalitást, nem itt tartanánk !


PuPu írta...

Kedves Névtelen magyarember, a jog ősidők óta ismeri a ius murmurandi fogalmát.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_v%C3%A9lem%C3%A9nynyilv%C3%A1n%C3%ADt%C3%A1s

Ez a jog mindenkit megillet, még azt is, aki nem érez kedvet vagy tehetséget a tettleges politizáláshoz - v.ö. nem kell tojást tojni ahhoz, hogy tudjuk, melyik a záp...

:O)))

Névtelen írta...

Pupu!
Neked tökéletesen igazad van. Elméletileg. Csakhogy,- mondanám Moldova Gyuri bácsi után szabadon, hogy csak az mondjon bírálatot a vasúton belüli történésekről, akit már a "mozdony füstje" legalább egyszer megcsapott. Kívülről általában kevesebb láthatő, mint belülről, lett légyen szó bármiről is. Ha ismerjük a dolgot belülről, akkor a bírálatunk is sokkal hitelesebb lesz, mert a tapasztalással empatikusabbak is leszünk
Ami pedig nálatok tapasztalható, az már maga a mániákusság. Annyira beleástátok már magatokat a sűrűjébe, hogy lassan már ki sem tudtok belőle keveredni, de egyre megabiztosabban hiszitek, hogy egyedül csak nektek van igazatok.
Hát, nincs!!! Mint tudjuk, az élet sokszínű és sokkalta árnyaltabb, mint ahogy azt sokan hiszik.
Maradok tisztelettel:
Névtelem magyarember

Névtelen írta...

teve!

a linket, amit idetettél magadra nézvést is tekintsd irányadónak!
előbbre jutnál, bár vélhetően elveszítenél néhány jó szándékú idiótát!
.
abramovics voltam, s vagyok

PuPu írta...

Na, kedves magyarember, akkor most már csak azt kell megírnod, hogy miben nincs igazunk, már ha itt egyáltalán mindenki egyforma véleményen lenne is.
honnan tudod, hogy nem ismerjük a politikát, mint olyat belülről is, és miből gondolod, hogy a tapasztalás növeli az empátiát?
Például, ha téged fenéken billentenek, akkor te attól jobban tudsz azonosulni az elkövető lelkével?Vagy ha az orrod előtt lopják el a pénzed és te ezt belülről látod, akkor együttérzel a tolvajjal?
Szerintem nem a vita aj, hanem, ha érvek helyett a személyt vagy személyeket támadjuk, mint jelen esetben te is teszed...
:O)))

PuPu írta...

Jaj, abramovics, de nagyon sötét vagy te, szegénykém!

:O)))

Névtelen írta...

Pupu!
No comment!
Ha valaki valamit nem ért vagy szándékosan félreért vagy félremagyaráz az a tiéddel azonos végkövetkeztetésre jut.
A személyed tiszteletreméltó és érintetlen a gondolataid körében van némi kifogásolnivaló.
Más...
"Empátia az a képesség, amivel egy másik ember, embercsoport, vagy más élőlény szempontját felfogni, megérteni és főként átérezni lehet.[1] Az empátia megnyilvánulása például, ha valaki egy másik ember bánatát hallgatva, egy másik élőlény szenvedését látva, önmagát az adott helyzetbe beleképzelve saját élményként éli meg, ezzel a legmélyebben átérezve azt. Másképpen az empátia azon képesség, amely lehetővé teszi, hogy sajátunkként éljük át mások érzéseit, affektív tapasztalatait." /:forrás: Wikipédia :/

Ez nem mond többet, hogy a tapasztalás - a véleményeddel ellentétben - igenis erősíti a "beleérzőképességet".

Nincs mit!...
Maradok tisztelettel:
Névtelen magyarember

PuPu írta...

Rendben, Névtelen magyarember, akkor most már csak azt írd meg, hogy tulajdonképpen mivel nem értesz egyet és mit kellene nekünk a politikából megérteni, amit most éppen nem értünk?
Egy példával is megelégszem...
Lehetne?

:O)))

Jutka írta...

Olyan szomorú ez az egesz.
Pupu te is nagyon el vagy keseredve,es ahogy látom a többi hozzászóló is.
Összefogás a Jobbikkal? Komolyan gondolja ezt valaki? Jobbik is meg a bal is elveszíti azokat akik meg hozzájuk tartoznak.
Az összefogás egyetlen mozgatója az lenne hogy ne a Fidesz hanem mas jusson a húsos fazék hoz.
Botka ?nevetseges, nem megfelelő jelölt . Nincs senki sem a jelenlegi színtársulatbol.
Mikor volt utoljára ,hogy a magyarok egy cél érdekében összefogtak ?
Internetadó eltörlésére.
Jon az olimpiai elő minősítő jo nagy égés lesz. Ebben bízom máshol mar állnak a létesítmények,nálunk meg a túlméretezett uj uszoda lesz amit nézegethetnek.ja es az uj palota ami épül .
Talán lesz valaki olyan bátor,hogy a szep magyar valóságot is megmutatja ami van, ezt meg Budapestre is értem,nem csak vidékre.

Egyben bízhatunk,hogy a szeretett vezérünk kap egy szélütést ,vagy mást es elpatkol,utana meg jon a trón utódlási harc.
Talán akkor majd jon egy dicső lovag vagy lovagno aki legyőzi a sárkányt azaz ezt a bagazst,de ez csak a mesében van..

Névtelen írta...

PuPu!
Sok ilyen dolog létezik, amit - más néven ugyan - de már sokszor érintettem, de mellettem itt-ott mások sem hagytak szó nélkül.
A politika nem egyéb mint a "harcművészet" egy különleges válfaja, ahol elképzeléseket, ügyeket kell lehetőleg a legkisebb kockázat mellett győzelemre vinni. Ez egy bpnyolult feladat, ahol a stratégiai és taktikai elemek egyaránt szerepelnek.
Az eredményes csatához szükség egy nagytekintélyű vezérre egy használható parancsnoki karra és nagyon sok feltüzelt és elkötelezett katonára.
A gyakorlati politika nyelvén: - mindenek előtt kell egy vezető - ez a mi oldalunkon már régóta hiánycikk. nem az kap vezetői feladatot aki arra a legalkalmasabb, hanem az, aki egy ilyen felkéréshez a nevét adja. Ez a "középszer"-hez tarzozik, akinak az ambíciója magas de az alkalmassága szerény.
Az összes többi ennek a következménye. Egy, mindenki által elfogadott tekintélyes vezetőnek értelemszerűen minőségi lesz a vezérkara és a kibontott zászló alá örömmel és tömegével sorakoznak fel az emberek.

A párton belüli demokrácia fából vaskarika. Egyedül csak a tekintélyelvű vezetés lehet hosszútávon eredményes. Ld. OV és csapata szemben HGY csapatával, ami ugyan tele volt önállóan politizáló mindenféle plattformmal mára mégis elhitelenedve, teljesen legyengülve éppen a szakadék felé tart.
Mit gondolsz mi lenne egy demokratikusan működő hadsereg sorsa? Az egész már az első ütközet megtervezésekor elbukna. Érdekek, értékek, egyéni ambíciók stb lehetetlenné tennék egy közös álláspont elfogadását.
A demokrácia nagy vívmánya ugyan ez az 50%+1fő akaratának érvényesítésére való törekvés, csakhogy a gyakorlatban ez megbízhatatlan és kiszámíthatatlan.
A maradék egy része ugyanis sohasem fog az új verdikthez szolgai módon csatlakozni, hanem az egyetértés látszatát fenntartva tovább folytatja "partizánharcát."
Ezekből leszek később az informátorok, kibeszélők és árulók. Ld. Gyurcsány miniszterelnöksége alatt történteket.
Rövidrefogva:
- mindenképpen fogadjuk el, hogy "lágy" szarból nem lehet várat építeni.
- A győzelemhez KELL EGY JÓ CSAPAT
- A harchoz ugyebár kell pénz, paripa, fegyver ami mai szóhasználattal infrastuktúra, országos lefedettségű média és sok tevékeny bátor aktivista "hadrafoghatóságát" jelenti

Nézzük ezeket egyenként:
infrastuktúra: az MSzp valamikor az egész országot behálózó infrastruktúrával rendelkezett, ma ez már a múltté. A "törpésedés" oka a pénztelenség és a Fidesz önkormányzatok számának országos túlsúlya.

országos lefedettségú média:
Számunkra ez már egy nem létező kategória. A régit elbaxtuk, újról meg sponzorok, akarat és "korcs" ideológia miatt nem gondoskodtunk. Pedig egyszerű üzeneteket csak ezeken keresztül lehet az egyszerűen gondolkodó emberek irányába közvetíteni.

sok tevékeny, bátor aktivista:
A fiatalok elengedéséval még a reményét is elveszítettük annak, hogy valamikor is legyen mégegyszer a 90-es években még létező aktivistahálózatunk.

A baloldalt ma egy kislétszámú vegyesösszetételű csapat képviseli, akik csak maguk megerőszakolásával - identitásuk egy részének átmeneti feladásával - lennének képesek összefogni. Erre viszont nem hajlandók.
Akármilyen furcsán hangzik, de egy egyszerű összefogásban is valakihez mindig igazodni kell. Az egyénieskedés zavart kelt és gyengíti az egységet.

Ezt Te és barátaid is tudva-tudjátok és mégis állandóan "csépelitek" őket miközben nagyranyitott szájjal várjátok a "sültlibát" hátha a szátokba repül.
Kár! Ez soha sem történhet meg akkor, ha a bajbajutottat nem kiszedni akarod a szarból, hanem igyekezel még mélyebbre döngölni.

Ez lenne a legfőbb gondolat ami számomra - és nem vagyok egyedül - teljességgel érthetetlen.

Természetesen a problémának más egyéb vonatkozásai is vannak, de egy ilyen hsz alkalmatlan a gondolatok teljes kifejtésére.

Maradok tisztelettel:
Néwtlen magyarember

Kapat írta...

Kedves Névtelen magyarember! Te most kimerítően leírtad, mi KELLENE, vagyis mi minden az, ami most NINCS.
Leírtad az eredménytelenség problémáit, mindazt, amit tkp. PuPu is tett..
Kissé népiesebben, de ezt tette.
Mi is akkor a kifogásod?
Milyen bizonyítékok állnak rendelkezésedre, hogy csak jár a szánk, és a sültlibát várjuk?
Ha ez valóban így lenne, ez a poszt sem született volna meg. A kritika nem a közöny kifejezője.
Mi (mármint az általad jelzővel ellátott barátok), nem vagyunk döntési helyzetben, jobb esetben még a gondolataink sem kapnak semmi figyelmet.
Kész helyzetet hallunk, látunk, de azt is elvétve és többnyire hatástalan és jellegtelen szempontok szerinti tálalásban.
Most sem mondtál a megoldásra vonatkozóan semmit, az empátia bennünk is megvan, de éppen oda jutunk vele, ahol vagyunk.

Unknown írta...

Néwtelen magyarember..

nick-választásod nem lesz munkásságod említésre méltó eleme..../ némi nacionalista felhangot érzek ki belőle../.............

ellenben helyzetértékelésed kiváló...tetszik..

jó lenne HA ABBAN egyet tudnánk /sokan/ érteni : gyökeres megújulás csak a jelenlegi teljes elpusztítása árán jöhet létre... / vö: az mszp azonnali feloszlatása JOGUTÓD NÉLKÜL ......az új képződménytől távol kell tartani a " régieket"- mindenkit aki EDDIG DÖNTÉSHOZÓ szerepben tevékenykedett...és végre meg kell valósítani az IGAZI DEMOKRATIKUS CENTRALIZMUS-t

ps: az egyszemélyes vezetés hatékony volta kétségtelen...de egy párt összetartásához hosszútávon kevés.../kell hogy legyen../

a jobbik - sajnos - megkerülhetetlen :(( / nálunk is előfordul paradicsomos káposzta ebédre :((( de azért szóba állok a feleségemmel.../

tessék a háttér megállapodásba belefoglalni : az újonnan megválasztott rezsim 3 hónap múlva feloszlik...ennyi idő elég kell legyen az orbán kormány kártevésének jogi alapjainak megváltoztatásához.../ és persze nem a belügy..külügy..hadügy...tárcákat kell "rájuk bízni......"

mavtelep írta...

bála sperla

Rosszul kezdted ! A létező legrosszabb megoldás lenne megsemmisíteni a baloldalt, már csak azért is : MERT KI LENNE HELYETTÜK? (Ki minősítené az újakat jónak vagy rossznak ?)

Szervusztok, jó napot !

mavtelep írta...

Bocsánat: béla sperla

Névtelen írta...

Válaszok röviden:
T.Kapat!
Kérlek olvasd el mégegyszer amit írtam és lehet, hogy azonnal az más megvilágításba kerül.
Igen a bajok fő oka az, ami éppen hiányzik. Ha ez a hiátus még sokáig fennmarad a helyzet tarthatatlanná válik és az egyenlő lesz a megsemmisüléssel.
Éppen ezért ennek szereplőit súlyos és esetenként sértő bírálatokkal illetni egyenlŐ a "hullagyalázással".
A megoldásra vonatkozó javaslatoknak ezidő szerint nem sok értelme lenne, mert itt egyelőre mindennek ami előre vihetné az ügyet nincs vagy igen csekély a valószínűsége.
Itt jegyzem meg, hogy a PuPu jövőképe is nagy valószínúséggel csak OV pupilláját tágította de egyébként nem volt semmi hatása.

T.béla sperla!
Köszönöm elismerő soraidat
JOBBIK ügyben nem értünk egyet, mert egy ilyenfajta laza szövetség is a baloldali politika végét jelentené.
A nicknévhez csak annyit. Valamelyik reggeli ATV műsor vendége a KDNP szóvívője volt akitől azért kaptam "röhögőgörcsöt", mert válaszaiban összesen legalább 20-25-ször használta ezt az ominózus jelzősszerkezetet.
Tekintettel arra, hogy én baloldaliként is ragaszkodom magyarságomhoz - minden okom meg van rá - ezért elhatároztam, hogy nem engedem ezt általuk teljesen kisajátitani.
Ha ez már nacionalizmus, akkor vállalom.

Maradok tisztelettel:
Névtelen magyarember

PuPu írta...

Hát igen.
Kedves Névtelen magyarember, szeretnék egy tévedést eloszlatni.
Természetesen kell egy vezető - katonáék ezt parancsnoknak vagy hadvezérnek hívják - de a stratégia és a taktika - utóbbi egyébként a stratégia részeleme - kidolgozása már csapatmunka.
Ennek során nem a hadvezér ötletel, ő az elérendő cél meghatározásánál nélkülözhetetlen, de a részletek kidolgozásában nem, miután olyan hadsereg nincs, ahol ő a legjobb lövész, tüzér, harckocsizó és logisztikai szakember, még Sztálin sem szólt mindig a részletekbe, a német hadtörténészek egységes véleménye szerint Hitler bukásához nagymértékben hozzájárult, hogy sok esetben nem vette figyelembe a Wehrmacht vezérkarának szakmai véleményét és beleszólt a részletekbe.
Egyébként a demokrácia nem katonai szervezetet igényel, de fegyelmet nagyon is.
Ezért tartottam nevetségesnek a rendszerváltás után a demokratikus centralizmus ellen indított baloldali támadásokat, meg viccesnek a platformokat, azzal együtt, hogy utóbbiaknak a döntés-előkészítésben természetesen lehet szerepük, de a döntéseket a párt egészének illene végrehajtani.
Amúgy nem jövőképet adtam, hanem egy végiggondolásra alkalmas javaslatot, de sajnos úgy látszik rosszul írtam meg, mert tíz emberből kilenc nem érti, hanem azon rugózik, hogy nem akar összefogni a Jobbikkal.
Én sem, de ezt sem értik többnyire, mint ahogy azt sem, hogy aki azt mondja, hogy ma a Jobbik nélkül le lehet győzni Orbánt, az pofátlanul hazudik.
A katonák is, ha támadnak, kitűznek egy közvetlen célt, melyet mindenképpen el kell érniük, és van egy stratégiai cél, megy több közvetlen cél elérése után valósul meg - Berlin elfoglalásához előbb meg kellett nyerni a kurszki csatát, el kellett foglalni Varsót, Budapestet, Bécset, utána jöhetett csak Berlin.
A közvetlen célnak itt Orbán eltávolításának kell lenni a hatalomból, utána jöhet a többi, a demokratikus államrend helyreállításához szükséges feladat, mert a távolabbi, stratégiai cél egy demokratikus jogállam kiépítése kell legyen.
Ebben akár egy jobboldali radikális párt is elfér, ha betartja a jogállami normákat.
A párton belüli demokrácia nem fából vaskarika, a döntés-előkészítésnek demokratikusnak kell lenni, a végrehajtásnak meg következetesnek.
Te itt egy baloldali orbánviktorra vársz, miközben a baloldal mai támogatottsága kevés még a legtehetségesebb pártvezetőnek is, viszont Orbán és a maffia eltávolítása közérdek.
Ebből illene elindulni.
Aki a fellegekben jár, az sokkal kártékonyabb, mint aki például egy Botka apolitikus és hazug politikáját kritizálja.
Tessék szépen leszállni a földre, ha javasolhatom...
:O)))

Névtelen írta...

PuPu!
Köszönöm az alapos kioktatást, sokat tanultam belőle.
Legfőképpen azt, hogy így néz ki valahogy, amikor a zemberek készakarva félreértik egymást, félremagyarázzák egymás gondolatait, elbeszélnek egymás mellett csak azért, hogy a végén nyugodtan hátradölhessenek és vidáman elmondhassák, hogy ma is sikerült lealáznom az egyik ádáz ellenfelemet.
Most is tévedsz, mint az utóbbi időben már oly sokszor.
A blogolvasők nem azért nem értenek mert rosszul írsz, hanem azért mert gyakran változtatod a véleményedet és mert Te vagy az, aki lendületesen ledorongol mindenkit akinek veled ellentétes a véleménye.
A tanároskodással meg sürgősen hagyj fel! Zömében tanult, idős emberek állnak veled szemben, akik az életben azért láttak már egyet s mást.
Észrevételeidet nem tudom elfogadni, mert a te több mint egyoldalnyi monológod mondanivalójának lényege még csak nyomokban sem tartalmazza az én mondanivalómnak a lényegét.
A véleményemet ezért változatlanul fenntartom, sőt ragaszkodom hozzá.
Más:,,,
"Aki a fellegekben jár, az sokkal kártékonyabb, mint aki például egy Botka apolitikus és hazug politikáját kritizálja.
Tessék szépen leszállni a földre, ha javasolhatom."/:idézet Tőled.:/
Mondandódnak ezen szakaszát pedig egyenesen kikérem magamnak és visszautasítom!.
Egy tevére éppenséggel soha sem volt jellemző, hogy a saját s(z)arát másra dobálta.

Maradok tisztelettel:
Névtelen magyarember

góbé írta...


Tudod névtelen magyar, nem áll itt senki, senkivel szemben. A bloggazda szóvá teszi, ill. papirra veti a véleményét, aki akarja elolvassa, hozzászól, ellenvéleményt fogalmaz meg. Oly fölösleges itt a személyeskedő vehemencia.

Másrészt marhára unom már, hogy nem tul sokan de nem is kevesen kivont szabjával csépelitek virtuálisan azt, aki szóvá meri tenni "baloldali" pártjaink impotenciáját, nem egyszer tetten érhető kollaborálását.

Tegyük tisztába a dolgokat!

Ezek a pártok már rég nem képviselnek tömegeket, engem biztosan nem. Ez az MSZP egy már csak elnevezésében azonos a Horn, Nyers, Németh Miklós, vagy akár Kovács László, Lendvai fémjelezte MSZP-vel. Ők még hitelesek voltak, látszott koncepció, tudtak épiteni.

2006. után megpuccsolták két miniszterelnöküket, azokat, akik tényleg akartak valamit,
majd 2014.-ben szintugy megpuccsolták azt a Bajnait aki már egyszer megmutatta, akiknek nemzetközi tekintélye volt. Nem álltak be mögé mert féltették a pártjuk elsőségét.

Ha valaki az ország elé helyezi a a pártérdeket az - engem legalábbis - elárult !
Gyanitom sokan goldoljuk igy, ennek folyománya, hogy a fidesz 2006-ban több szavazattal veszitett, mint amennyivel 2010.-14.-ben választást nyert, ráadásul 2/3-dal.

Es ezek buksiját kellene simogatni? Azt nem értem, egy Gőgös, egy Nyakó mi a fenét keres még ott.

Aztán tessen már észrevenni, a hamis demokratikus mázzal némileg még bevont autokrácia, 2020. után nagy eséllyel totális diktaturává fajulhat. Ennek lehetőségét minden eszközzel meg kell akadályozni ! Ha ehhez a Jobbik szavazótábora sem nélkülözhető, akkor azt is be kell vonni a demokratikus minimum biztositásához. Aki ugy érzi, fogja be az orrát, de az számomra elfogadhatatlan, merő rosszul értelmezett "baloldaliság" okán, egy despota teljhatalmához asszisztáljanak a "mi pártjaink".

kekec írta...

1. Botka ME jelöltsége ellen ő maga szólt a legjobban, amikor kiejtették egy mszp szavazáson: "Mit írjunk a szavazólapra? Nekünk nem kellett, nektek jó lesz?"
2. Persze, hogy az internettel rendelkező középosztálybeli háttérrel rendelkező törpepártok szeretnék legjobban az "előválasztást" mivel az feléjük torzítaná az eredményt. A baloldali szavazók tömegének nem lenne pénze odautazni, és/vagy nincs pénze internetre és/vagy félti az állását, közmunkáját (és ezért "civil" szervezetben sem tud részt venni).
3. Majd akkor hiszem el, hogy komolyan gondolják, ha felállítják az Ellenzéki kerekasztalt, és ott alakítanak egy Árnyékkormányt jól érthető restaurációs programmal. Úgy egyébként amit az ellenzék produkál az UGRÓKÖTELEZÉS! Nagy lihegés, erőbedobás - és semmi haladás! Ne várjanak érte hálát azoktól, akik haladni szeretnének!

Névtelen írta...

Kedves Góbé!
Fentebb imigyen fogalmazol: -
"...a hamis demokratikus mázzal némileg még bevont autokrácia, 2020. után nagy eséllyel totális diktaturává fajulhat. Ennek lehetőségét minden eszközzel meg kell akadályozni ! Ha ehhez a Jobbik szavazótábora sem nélkülözhető, akkor azt is be kell vonni a demokratikus minimum biztositásához. Aki ugy érzi, fogja be az orrát, de az számomra elfogadhatatlan, merő rosszul értelmezett "baloldaliság" okán, egy despota teljhatalmához asszisztáljanak a "mi pártjaink"."

Ezzel kapcsolatban lenne néhány, még ezidáig tisztázatlan kérdésem:
1/ Milyen stratégia mentén gondoljátok azt, hogy a "mi pártjaink" állandó bántás, korholás, lealázás hatására azonnal bűnösnek mondják magukat és azonnal megújulnak, megváltoznak csak azért, hogy ezzel a ti kényes izléseteknek megfeleljenek?
2/ A Ti kérlelhetetlen elégedetlenségetek elegendő lehet arra, hogy megakadályozzátok egy autokrata totalitárius diktatúra kiakakulását? Ez egyébként is Európa közepén teljesen kivitelezhetetlen, hacsak nem akar az ország a saját sarába belefulladni.
3/ A JOBIKKAL összefogni nem csupán egy szürreális agyrém? Ha tüzet a vizzel összeereszted annak csak tragikus vége lehet. Az, hogy kinek a szempontjából az csak a memmyiségek különbségének függvénye.
Mi mennyiség és utánpótlás tekintetében most még elég rosszul állunk, tehát nem lehet kétséges a meccs kimenetele.
4/ A kollaboráció vádja egyenlőre csak "népi hiedelem" és nem bizonyított tény. Biztosan van ilyen is - hol nincs? - de az, hogy a baloldalon kivétel nélkül mindenki ilyen lenne még a mesébe sem létezik.

Maradok tisztelettel:
Névtelen magyarember

Névtelen írta...

góbé!

nagyon vigyázz, mert a helyi nyáj - sok lúd, hisz "libásak" ezek egy tevelibát imádnak! - disznót győz!
a végén még kikiáltanak ellenségnek téged is!
bár amíg a vezérfonalat el nem ereszted a mancsodból - gondolok itt a kellemes belesimulásba a teveliba által megadott: most aztán irány a jobbikkal együtt a csuti ellen a harcba! - addig biztonságban leszel.
.
.
amúgy véleményem szerint egy náci bandával NEM LEHET ÖSSZEFOGNI!
fogjanak velük össze a többi nácik, avagy a "kör másik végén" lévő kommunista bolsevikok!
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

te névtelen magyarember!

olvass, okulj, tanulj!
.
http://kanadaihirlap.com/2017/01/08/a-fidesztelenites-eselytelensege-a-hatalomra-kerult-ellenzekiek-futni-hagynanak-mindenkit/
.
természetesen az itteni libanyáj összes jeles képviselőjének sem árt ha megpróbálnak felnőni a feladathoz, olvasnak, okulnak, tanulnak!

hátha a tevelibán is segíteni tudnak.
.
amúgy, mint már számtalanszor említtetem a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK programja tartalmazza azt a lényeges elemet, mely szerint ezeket - mind egy szálig, sógor, koma, rokon, haver, kölykek, fattyak, fel, és lemenők mind egy szálig! - kíméletlen következetességgel, kegyetlenül elszámoltatandók!
nem futhatnak el a rablott holmival!

.
ja!

te "magyarember"!

szerintem már az is KOLLABORÁCIÓ, ha és amennyiben ezeket valami félreértelmezett demokratikus gondolkodásra, illetve a "törvények" tiszteletben tartása okán nem akarják elszámoltatni az általam megadott módon!
a te pénzed, gyermekeid, unokáid jövője is bánja amit ezek műveltek!!
.
abramovics voltam, s vagyok

góbé írta...


Kedves Névtelen Magyarember!

1. pontodra: Nem gondolnám, hogy képesek lennének megujulni, mássá lenni, s engem, s szerintem sokszázezred-magamat képviselni, mert sem szándékuk, sem tehetségük nincs hozzá. 2014. óta, alkalmatlanságuk okán nem is várom el tőlük, csupán annyit, ők sem várjanak el tőlem semmit.
Szomoru vagy nem, belátjátok vagy nem, belőlem van ugy másfél millió, aki mellesleg hiányzik, de megszólitani képtelenek.

2. pontodra.!!! Azzal kezdem, hogy Jajjj!!! Te, azt állitod, hogy itt, Európa közepén képtelenség egy totális diktatura kialakulását Nekünk, Magyaroknak, Megakadályozni ?!?!? Mert ha effelé igyekszünk saját szarunkba fulladunk...?!?! Jobb ha meg sem próbáljuk???

Volt már itt a blogon nem kevés kemény-legény, volt aki nemzetthközy nimbusszal is rendelkezett, de ekkora surmóságra azok sem vetemedtek!
Pár sorral feljebb azon hisztizel, hogy ostorozom pártjainkat, mostmeg azt igyekszel bizonygatni, hogy sajnálatos módon, önhibájukon kivül tehetetlenek. - Mégegyszer Jajj!!

3. pontod.: Nem a Jobbikkal kell összefogni, és nem agyrém, hanem megszólitani azt a rájuk szavazni hajlandó majd egymilliót: közösen adjunk lehetőséget magunknak, eltakaritva a despotát, tiszta, korrekt körülményeket teremtve. Miután a népnyuzót a szegedi Csillagban helyeztük biztonságba, ráérünk megmérkőzni egymással.

4.pontod: Kollaboráció: Én is nép vagyok. És hiszem. Nem bizonyitott ami ordit??? Mit is mondott Kósáné Kovács Magda ???
- Lehet hogy számodra ismeretlen, de róla mondták hogy egyetlen "FÉRFI" a zemeszpében...
Nos Ő mondta: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani !!! Ezt hogy hogynem elfeledték...






góbé írta...


Abra !

Ezt már lejátszottuk egynéhányszor. Tudomásul vettem, hogy irányodban változtatni nem fogok, remélem ezt visszafelé Te is beláttad.
Ezzel együtt a zemilcimem ma is él, ajtóm értelmes felvetésre nyitva van, csak ne traktálj olvasnivalókkal.
Üdv.

PuPu írta...

Ez az aberramovics makacs, mint az öszvér, csak az öszvér okosabb.
Ki a francok azok a radikális demokraták, rajta kívül?
Én meg ezentúl liberális diktátor szeretnék lenni, merthogy radikális demokrata nem lehetek, - én ugyanis megértem a leírt gondolatokat, ezért pedig radikáliséktól azonnal kizárnának, ha bele is lépnék, habár én azért nézek a lábam elé!

DE!

Nehéz a sorsom, mert nem mindenki olyan toleráns, mint én vagyok!
Sajnos!

PuPu voltam s vagyok, sőt, leszek is!

:O)))


csakafidesz? írta...

Góbé!(13:01)
JAJJ és JAJAJJ!!
Válaszaid mindegyikébe soronként bele lehetne kötni, de őszintén úgy hiszem, hogy nem szándékosan értelmezted rosszul a Néntelen magyarember által leírtakat, hanem puszta felületességből. Nem értettél valamit, de azért lereagáltad.

Ez nem a te hibád, ez a közvetett kommunikáció nagy hátránya. Én leírok valamit, Te elolvasod és hangulatod függvényében azonnal itéletet is mondasz.Ezért aztán mielőtt cselekszel nem ártana egy újraolvasás még mielőtt a választ elkészited.

Csak egyetlen példát mondanék:-"...belőlem van ugy másfél millió, aki mellesleg hiányzik, de megszólitani képtelenek." Ez ugye egy tényállítás a baloldal tehetetlenkedéséről, ami az 1/ponrra adott válaszodban jelenik meg.
Lentebb, a 3/pontra küldött válaszdban ekként fogalmazol:"...hanem megszólitani azt a rájuk szavazni hajlandó majd egymilliót: közösen adjunk lehetőséget magunknak, eltakaritva a despotát, tiszta, korrekt körülményeket teremtve."
Ez nagyon szép lenne, de a mikéntje erősen megkérdőjelezhető.
Kivel képzelnétek elvégeztetni ezt az irdatlanul nagy munkát? Üzeneteiteket mivel és kivel közvetítenétek? Honnan vennétek pénzt a végrehajtáshoz? És még hoszan sorolhatnám mindazokat a hátráltató körülményeket, melyek a baloldali pártok lehetőségeit - ezt már többször is kitárgyaltuk - erősen korlátozzák. Álom, álom .édes álom...
Ebből csak egyetlen tanulság vonható le: - "soha ne itélj elhamarkodottan, mert az könnyeden visszahullhat rád!" -

góbé írta...


Üdv Csaka! Értelek, és értékelem a toleráns hangot is. Csak két tény s egy következtetés.

G.orbán 2014.-Tusványos óta, egyre durvábban "Brüsszelt", az EU-t jelöli meg, mostmár mint ellenséget, a nemzetthy identitásunk, szuverenitásunk sirásóját.
2020.-ban megszünnek, de legalábbis nagyságrendekkel csökkennek az EU-s felzárkóztatási pénzek, melyek egyedüli indokot képeztek szemében a tagságunknak.

Végül a következtetés: Ha 2018.-ban választást nyer, nagy eséllyel kivezeti az országot az EU-ból, - senki nem fog sirni utánunk, -.

Külső kontroll nélkül, erdogáni szintre emeli hatalmát. Tegnapelőtt még csak a klubrádiót hallgattata el, ( évek óta csak a fővárosban fogható ),tegnap már a Népszabadságot szánttatta be, sóval is behintve a nyomát, holnap már rendelettel fogja megszüntetni akár az MSZP-t mint bünös kommunista utódpártot, akár a jobbikot, mint nácipártot. Betiltatja a TASZ-t és a hasonszőrü szervezeteket az országromboló, felforgató, hazaáruló tevékenységük okán, stb...

Figyelj Törökországra és megláthatod a jövőnket...

Ennek elkerüléséhez nem minden lehetséges eszköz felhasználni, egyéni, csoport, vagy pártérdeket ez elé helyezni, nálam az a hazaárulás !