2017. január 15., vasárnap

TÁMOGATÓ ELJÁRÁS

Nemcsak, hogy jogállam vagyunk, de humanisták is, mint Pestalozzi.
Janus Pannonius reinkarnációja,
Tállai András kifejtette, hogy az Airbnb szállásadói - eléggé el nem ítélhető módon - felettébb lazán kezelték adófizetés névre hallgató állampolgári kötelezettségüket, de vége a dínom-dánomnak, az ír adóhatóság megküldte a listát valamennyi magyar delikvensről.
Ebből következik, hogy aki azonnal nem fizet, ahhoz kiszáll az adóhatóság, és - mint Tállai adóőr közölte - ellenőrzést hajt végre, de nem azonnal!
Ha valakiről a két lista összevetése során kiderül, hogy nem fizetett tisztességesen, akkor az adóhatóság dolgozói úgynevezett támogató eljárással segítik az adózókat erkölcsi megnemesedésükhöz.
Nem is hívjuk őket adócsalóknak, hanem - Tállai szerint - ő hibáznak, ami eleve kizárja a szándékos elkövetést.
Ez azt jelenti, hogy az adóhatóság nem bírságol, hanem önellenőrzést javasol, ez esetben a feledékeny adózó elkerülheti a kellemetlenségeket.
Faguriga legyek, ha nincs a négyezerötszáz Airbnb-s adózó között vagy kétezer haver, akik ez úton oldják meg a Nagy Fideszes Lakásmutyi során állami támogatással megvásárolt lakásaik hasznosítását.
Őket nem szabad dulván a padlóla hajítani, nem prolinépségről van szó, aki a zárjegy nélküli cigaretta vásárlásával kiérdemli a bitót, ezek mind-mind derék emberek, a nemzet gerince.
De ez a "támogató eljárás" kifejezés tetszik nagyon, egyrészt mert végre kiderült, hogy kiket is támogat a rendszer, másrészt mert erősen emlékeztet arra az esetre, mikor Don Corleone a zenekarvezetőt, aki nem akarta felbontani keresztfia szerződését felkereste, és támogató eljárás keretében tájékoztatta, hogy vagy az aláírása, vagy az agyveleje kerül a szerződésbontó dokumentumra.

A maffia mindig is értett a szelíd meggyőzéshez.


Nagyon helyesen, merthogy más az üzlet és más a szerelem, márpedig az idegenforgalom és turizmus nem a szerelem kategóriájába tartozik, ezért ott rendnek kell lenni, mire a Nemzet Százlábú Démona átveszi a területet, nincsenek kóbor fillérek, kóbor eurók meg pláne nincsenek.
Magam ugyan nem vagyok híve az ilyen kivételezéseknek, ha valaki adót csalt, akkor azzal nem kell finomkodni, Lagzilajcsisítni kell.
De hát persze nem értek én ezekhez az úri huncutságokhoz, lehet, az apróbetűs részben ott van fehéren feketén, hogy az adóhatóság eljár az adózók ügyeiben, kivételek a strómanok és gazdáik, mert azoknak jár a támogató eljárás, míg a többieknek csak a szájuk jár.

Pedig ezt a réteget ellenőrizni, ez lenne ám a nagy durranás, ez termelné a bevételt az államnak, jutna belőle libacomb mindenkinek.
De nem fog jutni, ugyanis ahhoz meg kellene keresni a pulóveren a felfeslett részt, aztán el lehetne kezdeni felbontani magát a pulóvert, a fonalat pedig szép motringokba szedni...
Ők sincsenek többen négyezer ötszáznál, de az eredmény nem lenne kevesebb az Airbnb hat milliárdjánál, talán még a hatezer milliárdot is elérné, ha szorgalmasak lennének a kutatók.

De ne legyünk telhetetlenek, már önmagában az is szép. hogy nem a templomi segédegerekre vetnek ki tömjénfüst-adót, habár a párhuzamos intézkedéseket eddig még senki sem zárta ki...


Mint kiderült legutóbb az adócsökkentésnél, adóparadicsom lettünk.
Persze még kicsit éretlen, olyan narancssárga paradicsom.
Magyar paradicsom...



:O)))

4 megjegyzés:

Promenad írta...

Még tavaly az év vége felé megigérte orbán,hogy leváltja az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban teljes tájékozatlanságot eláruló."módosult " tudatállapotban leledző /magyarul :tökrészeg_adófönök leváltását..
Azóta csend van erről.
Meggondolta volna magát ?
Igaz.látva a rezsibiztos szereplését.....

Promenad írta...

Javitás :a második "leváltás " tévesen került bele a szövegbe. Sorry

ornagy 50 írta...

Don Corleone "ERRE"mááán hümmentene!!!:)))

fragile írta...

"Az a trükk, William Potter, hogy ne tudatosítsd a fájdalmat." David Lean: Arábiai Lawrence