2017. január 12., csütörtök

TE ÉRTED?

Biztosan értenem kellene, de mégsem megy a fejembe sehogy, hogy azok a politikai vezetők, akik külön listákat szorgalmaznak, hogyan képzelik a választási győzelmet?
Merthogy Orbán taktikája remek volt, a demokratikus oldalon mindenki mindenkit utál, legyen bármi is az ára, keresztbe tesz a másiknak, a szimpatizánsokat hergeli és akkor boldog, ha Juliska aktivista pofán veregeti az esernyőjével Béla bácsit, a testvérpárt (vér a véremből...) aktivistáját, a vén kecskét, aki aztán majd jól bokánrugdalja a felbőszült csatabanyát.
Ezen kívül az is érdekelne, hogy miért akarja az, aki önmagát jelöli miniszterelnöknek eltávolítani a listáról a másik párt elnökét, amikor nyilvánvaló, hogy ezzel tízezres nagyságrendben távolítana el demokrata szavazókat, vagy késztetne otthonmaradásra.
Az is érdekelne, hogy egy párt elnöke miért tűri el az anarchista megnyilvánulásokat, vagy mi motiválja a parttalan megalkuvásra és meghunyászkodásra?
Nem szeretnék olyan párt elnöke lenni, amelyben minden nap szinte meg kell érnem, hogy nyilvánosan megaláznak?
Hogy konkrét legyek, ha Molnár Gyula belenyúl az alsógatyájába, akkor megtalálja-e még a tökeit, vagy inkább megujjazza magát?
Emlékeztetném, hogy Gyurcsány is ott cseszte el a rexet, hogy beletörődött abba, hogy a pártpénztárnok rángassa úri kedve szerint, ahelyett, hogy kihajigáltatta volna a pártból a pénzesládikájával meg a kapcsolati tőkéjével együtt.

Utóbbit akkor Simicskának hívták...
Azt mondta a Szocialista Párt egyik általam nagyon tisztelt és kétségbevonhatatlan tisztességű volt vezetője, hogy hiába kezdeményeztek akármit, a belső ellenzék még csak nem is vitatkozott, csak szavazott, és vége volt a kezdeményezésnek.
Akkor miért nem mondtak le, miért adták a nevüket más többség politikájához, mint aki őket megválasztotta?



Az is érdekelne, hogy ha egyszer a párt elkötelezte magát az ellenzéki erők egysége mellett, akkor ki hatalmazza fel Szanyit például, hogy nyilvános ellenvéleményt fogalmazzon meg ezzel szemben, és miért nincs egyetlen ember se a szocialista pártban, aki megkérdezné: te Tibor, akkor most mi választást akarunk nyerni, vagy szopni járunk az Országházba?
Az se lenne baj, ha tudnánk, hogy a pártok talpasai mikor akarják már abbahagyni egymás csesztetését, mikor ott van egy akkora szarkupac előttük, hogy ellapátolni is körülményes lenne, ellenben éppen meg akarják etetni velünk?

Az is érdekelne, mikor jön már meg a demokraták esze, mikor hiszik el végre, hogy miután sikeresen egymás ellen fordították őket, a jelenlegi pártokból nemigen lehet konszenzusos, mindenkinek tetsző jelölteket találni, ezért külső jelölteket kell keresni?
És a külső jelöltnek, - már, ha be akarunk vonni új választókat is - jobboldali demokratának kell lenni, akiben bízik az a választó is, aki ugyan a szocialistákat balfékeknek, Gyurcsányt meg hazugnak tartja, de utálja Orbánt is fenemód!
Miért nem lehet elhinni, hogy a "győzzük le Orbánt, együtt a Jobbikkal, aztán két hónap múlva írjunk ki új választást!" - illúzió, egy nagy marhaság, itt az alapértékek helyreállításához is kell egy ciklus legalább?

Azt sem értem, miért oly nehéz felfogni, hogy a jelenlegi helyzetben Botka éppen annyira rossz jelölt, mint Gyurcsány, és ha Gyurcsánnyal szemben csupa választási matematikai zseni áll, akkor Botkával, vagy a külön listákkal kapcsolatban miért nem tud számolni senki?
Az is nehezen megy a fejembe, hogy a pártvezérek nem azon törik a fejüket, hogy kiket lehetne még bevonni egy Orbán-ellenes koalicióba, hanem azon, hogy kit kell kirekeszteni az együttműködésből?

Hogy miért nem lehet megérteni, hogy jelenleg nem a szocializmus világmérető győzelme az elérendő cél, hanem a tekintélyuralmi, diktatórikus törekvések megállítása, a demokrácia helyreállítása, aztán ha azzal megvagyunk, akkor lehet a többin vitatkozni, de addigra Orbánnak és bűntársainak már a Csillagban kell zacskót ragasztaniuk?

Milyen vezetők azok, akik nem tudnak fontossági sorrendet felállítani, taktikai és stratégiai célokat megfogalmazni úgy, hogy a taktikai cél egybeessen a többi párt taktikai céljával?
Érdekelne, hogy miért nem lehet végre tudomásul venni adott helyzeteket?

Hogy a DK ott van a politikai palettán és ott is marad, hogy Orbán Magyarországa diktatúra, és vele úgy kell bánni, mint a diktátorokkal szoktak, hogy a szocialisták már régen nem az a párt, amelyik ab ovo igényt tarthatott a baloldal vezető ereje címre, hogy a DK nem klasszikus baloldali párt, hogy a Jobbik komoly társadalmi támogatottsággal rendelkező, éppen magát szobatisztára nyalni akaró párt, mellyel lehetnek érdekegybeeséseik a demokratikus pártoknak?
Miért nem érthető, hogy a helyzet választást követel Orbán és a Jobbik között, mert eljutottunk oda, hogy a Jobbik valóban a jobbik, a kettő közül?
Miért nem megy bele sokak fejébe, hogy nem kell a Jobbikot szeretni, nem kell vele politikai - ideológiai szövetséget kötni, de ha most nem a mi oldalunkon áll, akkor Orbán fejéről kézigránáttal se lehet majd leoperálni a koronát?
Nem megy a fejembe, hogy nagyon egyszerű kérdéseket miért kell agyonbonyolítani?
Miért kell pártlistácskákat írogatni, mikor azok éppen annyit érnek, mint amikor hatodikban összeírtuk a csapatainkat, akikkel majd elfoglalunk egy hajót és a Balatontól indulva áthajózunk Amerikába?
És hogyan képzeljük, hogy anélkül fantáziálgatunk itt, hogy közkinccsé tett elképzeléseink között szerepelne a libacomb, de legalább a kenyér a népnek?

Mert az már tiszta, hogy melyik párt hány képviselői helyet szeretne magának, de az nem, hogy hány szelet kenyeret akar adni a népnek - azonnal?


Persze lehet, hogy csak én vagyok értetlen...

:O)))

36 megjegyzés:

Promenad írta...

Pupu !
Indulataidat nagyon is megértem és magam is osztom.
Hogy Botka miért utálja Gyurcsányt,azt a multkor már megirtam,de megismétlem :mert nagyon is tisztában van azzal,hogy ö maga,öles termete ellenére, a bokájáig sem ér fel a DK vezetőjével.
Ilyen egyszerü.

kiskato írta...

Na Pupu, én ugyan olyan értetlen vagyok, mint Te, vigasztalódj!De nekem van még egy (legalább még egy!) kérdésem, elsősorban Hozzád, Harasztihoz és még néhány másik gondolkodóhoz...
Azt írod,a választási győzelemhez és a demokrácia helyreállításához kellene a jobbik majd új választások kiírása következne...itt kettészakad a kérdésem...
a.) miből gondoljátok, hogy a jobbik, A DEKLARÁLTAN NEM DEMOKRATIKUS PÁRT FOGJA SEGÍTENI A DEMOKRÁCIA HELYREÁLLÍTÁSÁT?
b.) és ha valami csoda folytán mégis, az ujonan kiírt választásokat -tegyük fel - megnyerve, mit csinál majd az ellenzék többi része a számlával, amit a jobbik benyújt?
Már úgy értem, demokratikusan mit csinál? Mert egyébként nekem is vannak ötleteim...

Unknown írta...


c..c... az mszp-t FEL KELL SZÁMOLNI !!!!!!!

mert 2018-ban - közröhej tárgyává süllyedve - MAGÁTÓL MÚLIK el mint a büdösség...

Névtelen írta...

teveliba, s mindenki, az összes őt ájulva csodáló is!
.
íme egy részlet abból a programból, amit állításod szerint nem ismersz:
.
"chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség szakértői kormánya rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt."
.
.
próbálj meg te is, és a csatolt részeid is felnőtt, érett fejjel gondolkodni, elgondolkodni a szöveg tartalmán!
vonatkoztass el az elnevezéstől!
tőlem hívhatjátok más nak is,
.
DE
.
csak és kizárólag
.
EZ A MEGOLDÁS!
.
tekintettel arra a tényre, hogy a magyar választópolgárok, avagy egyszerűen a magyar emberek még mindig abban a tévhitben élnek, hogy csak és kizárólag a pártok alakíthatják a magyar valóságot,
.
AZT MONDOM, FORDÍTSUK MEG A DOLGOT!
.
mire gondolok?
pont arra, amit a csuti geci éppen földbe gyalulni készül!
egy olyan szerveződésre, mely alapvetően civil attitűddel rendelkezik kell belekényszeríteni a magukat "demokratikus ellenzéknek" nevező pártokat!
amennyiben a törvények - jelenlegi törvények, melyek egy demokratikus jogállamban nem hatályosak! - szükségessé teszik, hogy mintegy álcázva pártként jelenjen meg ez a mozgalom, abban az esetben tegyük azt!
legyen párt, egy új, gyűjtőpárt, melynek égisze alatt kell mindenkinek mennie a kitűzött cél eléréséig.
ha a munka megvan, lehet szétszaladni, lehet újra egymás ellen acsarkodni!
amennyiben az ilyen botkák, molnár gyulák, szanyik, gyurcsányok, juhász péterek, bokrosok, s a többi gyalázatos gazember nem áll ba a sorba, abban az esetben, mint a jelenlegi rothadt rezsim kollaboránsait kell megbélyegezni őket, s számkivetett hazaárulókként kell majd bánni velük az elszámoltatáskor a bíróságokon.
.
miért írom azt, hogy "választásokon" kéne próbálni?
mert a másik út a véres polgárháború!
úgy gondolom - s jól gondolom! - ahogy nekem, másnak sincs ideje kivárni, míg ezek a férgek maguktóL kipusztulnak.
a kérdés eldöntetett!
.
PUSZTULNIUK KELL!!
MÁR CSAK ANNAK MIKÉNTJÉT KELL NEKÜNK MEGVÁLASZTANUNK!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

ja!
egy fontos megjegyzés lemaradt!
.
a Kunczénak a kedves jó édes mamáját!
.
mert ugyi volt pofája azt mondani, hogy a civilek hagyják a politikát a profi politikusokra!
.
mi a kedves jó édes dolgozó mamája is volt ez a majom anno?
hát egy büdös, tetves civil!
az, akiket ő most el akar zavarni!
értem én, hogy be van szarva, mert amennyiben a civilek - VALÓDI CIVILEK!- belelátnak majd abba amit ezek műveltek az elmúlt majd harminc évben, annak bizony dutyi lesz a vége még az anno oly népszerű Kuncze számára is!
.
DE AZÉRT A JÓ ÉDES .... ANYJÁT NEKI!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

NewTiborc írta...

Másik oldalról hoztam ide, de kérdéseid egy részére válasz:
"Érdemes megnézni a tegnap esti egyenes beszédben a Kovács László (2. vendég) véleményét a mai pártvezetésről és a elmúlt nyócévezésről és Gyurcsányozásról. Az elhangzottak alapján nagy a baj és szerintem ezeknek a muksóknak a mi gondunk nem jelent semmit, a saját egó a döntő. Úgy látom, hogy az MSZP a hülye felnőttek homokozója. Abrának is igaza van, fel kell szántani és bevetni, ők nem is akarnak nyerni, alibi indulás és a vereség után kényelmesen megint megvagyunk négy évig jó fizetéssel. Így már érthető az is miért a Gyurcsány az ellenség(nem ellenfél!!), nehogy a kényelmes helyek veszélybe kerüljenek. Elképesztő, elképesztő."
Meg kell nézni a Kapcsolat.hu blogot hova züllött. Aki építő kritikát fogalmazott meg azt irgalmatlanul kitiltották, maradt az a pár (kb.5fő, az egész blogon) fideszesnél is elvakultabb vén csataló. Mivel kitiltattam, be nem jegyezhetek, de néha beugrok olvasni, mikor a vérnyomásom 200, akkor otthagyom. A gyülölködés az magas fokon folyik. Tökéletes tükörképe a mai párt álláspontnak és elképzelésnek. még mindig azt hiszik, hogy az MSZP 56%-os párt. Siralmas az egész. Úgy látom vannak itt páran akik régen ott is tevékenykedtek, megéri benézni, ha valakinek alacsony a vérnyomása.

PuPu írta...

NewTiborcnak
Hát nem elég nekünk ez az Abrakadra? Szerintem még sokk is!
Civil attitüd...
Beteg ez...
:O)))

Névtelen írta...

neveletlen

Pupu, az megvan hogy az Mszp bevisz a hátán néhány ellenzékit a Parlamentbe és amikor beérnek, a potyautasok hálából jól picsánrúgják. Erre Mesterházy lemond, a többi pártvezér pedig vígan osztja tovább az észt.
Ha hülyék a szocik, akkor ez lesz a kotta 2018-ra is.

Névtelen írta...

teveliba!

nem nekem, neked egyre kínosabb a dolog.
te is tudod, én is tudom, ráadásul az ide írogatók, olvasni járók értelmes része is tudja, hogy amit írtam ahhoz klappol a te kis "gondolatmeneted".
nem kell beismerned - a teve, és a liba is buta állat, makacs is, a kereszteződésük a genetika okán a lehető legrosszabb tulajdonságokat örökítő gének egyvelegét hozta létre, mely hála istennek nem képes a szaporodásra! - ám nem nézhetsz mindenkit hülyének a végtelenségig.
a sértődött nagycsoportos óvodás szerepéből kilépve inkább az általad is helyesnek vélt, általam formába öntött program megvalósításán kellene fáradoznod, mert amíg azzal szemben keltesz hangulatot, addig magad is a kollaboráns szemétre valók táborát erősíted!
elmondtam már neked, s másnak is, egy értelmes, felnőtt ember nem a személyes szimpátia, avagy antipátia alapján politizál, alakítja a közbeszédet, hanem értékek, az ország, s annak népe életének jobbítása szándéka mentén.
zárójelben meg kívánom jegyezni, hogy utállak, mint varjú a rohadt tököt!
itt a "tök" többféleképpen is értelmezhető!
ám látok benned lehetőséget.
te magad ezzel a "konok tagadásával" az egyetlen lehetséges megoldás megvalósításának csak rontasz a helyzeten, mert menekülő utat kínálsz az amúgy is csak tévelygők helyben maradásához.
.
TÉTLEN TETTNEK SOK A BARÁTJA!
.
abramovics voltam, s vagyok

Attila írta...

Üdv!

Abramovics! Ha nem tetszik valami, vagy más a véleményed, azt nyugodtan megírhatod, aztán azon lehet vitatkozni. Itt azért tisztes megszólítás dukál, ha egymáshoz szólunk. Légyszíves betartani ezt az íratlan szabályt!

Köszönöm!

Unknown írta...



Attila bírja írni :....".. Légyszíves betartani ezt az íratlan szabályt!...."


AZ MIÉRT NEM "íratlan szabály", hogy a véleményünket~mondandónkat NÉVVEL


VÁLLALJUK ????????????????????????????

Névtelen írta...

Attila!

ez nem telefon, hogy mindenki belebeszéljen!
konkrétan a teve, s közöttem megbúvó kis "viszály"
tán bíróságon vagyunk, s te ítélkezhetsz?
szerintem, nem!
ehhez tartsd magadat, OK?
ha nem tetszik, ne olvasd, nem kötelező.
bízd ránk a dolgot, OK?

köszönöm!

abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

egy ilyen törvény is kéne, nem:
"Trump vejének nem szabadna elvállalnia a tanácsadói munkát, amivel a jövendő elnök megbízta. Ez ügyben a családnak tartania kellene magát az 1967-es nepotizmusellenes törvényhez, ami tiltja a családtagok foglalkoztatását állami állásokban."

Levanszarva Mégaszaris írta...

májdír (moj daragój) babramovics, aki 50 + sorban írja meg világmegváltását ami 5-ben is kurvasok, az egyéb aljasságokra is képe!

(kedves Camelus bactrianus, az ellenzék egyre növekvő, lassan Csomolungmai, sőt Olympus Monsi méretű fassága, hogy filozófiai doktorátussal szépen kistafírozott mérvadókra szabott érvekkel akarnak itt, ebben a debilisztánban bármit elérni! Tessék megérteni, hogy az egységsugarú szittyamagor a tőmondatokat is csak akkor érti meg, ha egy sorban maximum kettő van és ezerszer üvöltik a fülébe naponta)

Cereus írta...

PuPu !

Amit írtál az kétségbeejtő, és a nagyobb baj hogy igaz.
Több mint ötven politizálok valamilyen szinten. Mindig hittem hogy tisztán, reálisan látom
a dolgokat, de most elbizonytalanodtam.
Felteszem a kérdést. Mi baloldali párttokról beszélünk ? Ezek egyáltalán baloldaliak ?
Ha szégyenlik az "egyszerű" embereket képviselni, miért hívják magukat baloldalinak.
A baloldali választók követelik a legszélesebb összefogást Orbán eltakarítása érdekében !!!
Aki ebben finnyáskodik vagy okoskodik annak van lehetősége félreállni !

Egy kérésem lenne, ha módodban áll: a skizofrén, bomlott agyú, büdös görényt távolítsd
el az oldaladról.

Unknown írta...

haat...el kene mar olvasni Arany Janostol A nagyidai ciganyok-at.Aztan lehet engem is,meg Arany Janost is raaszista aalatnak nevezni.Arannyal egyutt.
Meg azon elgondolkodni:kinek is segitunk haragudni?
Annak mocskos Gyurcsanynak,akinek volt pofaja legyozni a nemzetvezeto vezenylo tabornokot?
Sajat velemenyed ez,kommentelo-olvasotarsam?

PuPu írta...

Kedves jó abramovics, ismét felhívom a figyelmed, hogy ez itt egy kulturált klub, ahova te időnként begyalogolsz és udvariatlankodsz, merthogy valószínűleg azt hiszed, hogy ettől te radikális vagy, holott csak neveletlen, modortalan és gusztustalan.
Nem szeretnélek állandóan moderálgatni, úgyhogy ha kérhetlek, vegyél vissza, de nagyon.
Próbálj a tárgyra koncentrálni és a témához szólni, mellőzve a személyeskedéseket.
Szedd a gyógyszereid gondosan, ha állapotrosszabbodást észlelsz magadon, hát keresd fel orvosod, gyógyszerészed, engem pedig felejts el, merthogy te nekem nem vagy ellenfél - konkrétan számomra senki vagy.
Ha gondolod, szívesen elintézek neked egy személyes találkozást Kuncze Gáborral is, akinek személyesen is kifejthetnéd édesanyjára vonatkozó nézeteidet, szívesen látnám, amint lerúgja a fejed, mint a gombát.
Próbáld ezt végiggondolni, és itt azt engedd meg magadnak, amit egy sörözőben baráti beszélgetés közben személyesen is megengednél magadnak, annak reményében, hogy nem töri szét valaki a fejeden a söröskriglit.
Nem remélem, hogy érted, amit kérek, de az Úr néha tesz csodát is...
:O)))

Kerekes Zs írta...

Én spéciel nem értem...
Legfőképpen azt, hogy akkor mostan kit is mit is kellene nekem megválasztanom?
Képviselőt vagy törvényhozót, a törvényhozó, vagy a végrehajtó hatalmat?
Akkor most a parlamentnek van kormánya, vagy a kormánynak van parlamentje?
A francia forradalom gondolkodói írásba is foglalták, bizonyítottnak is tekintjük azóta, hogy ahol a törvényhozó és végrehajtó hatalom nincs szétválasztva, és a rendszerbe nincsenek bizonyos garanciák beleépítve, ott alkotmányról nem lehet / nincs értelme beszélni.
Mi is van akkor az alkotmányos rend, a demokrácia legfőbb biztosítékával, a hatalmi ágak szétválasztásával? - főleg hogy az alkotmány legfőbb őrét- az államfőt- leánykori nevén a királyt is a végrehajtó hatalom választja :)-
Főleg, hogy a magukat okosnak képzelő önkényesek anno egy olyan választási rendet találtak ki, ahol a választásra jogosultak egyharmadának se akaratából totális / alkotmányozó hatalomhoz lehetett jutni..
Mióta meg ki is mondatott, hogy a választási program nem a kormányprogram, azóta azt gondolom, hogy elmentek ti oda, ahova én kívánlak benneteket :)
Minden esetre elgondolkodtató az is, hogy Európa gazdag és fejlett demokráciával rendelkező országainak döntő többségében -Anglia, Belgium, Dánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Svédország, Spanyolország, Monaco – ezt miért úgy oldották meg, hogy a törvényhozó hatalom de jure a király maradt, aki ugye nem választható és le sem váltható, valamint, hogy miért két kamarásak a parlamentek?
Mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter?

nemóvatos írta...

Sajnálom, hogy a stílusa miatt abramovics mondanivalójának a higgadt értelmezése és megfontolása hendikepes.
Remélem, hogy a Nulladik Forduló mozgalom (Magyar György) valamit össze tud hozni, ami kijózanítja a párteliteket, amelyek viselkedése miatt vannak PuPu kérdéseinek a zöme.
Abra..!
Hallottál Te erről a kedeményezésről?

Attila írta...

Üdv!

Névtelen abramovics!

Ha egy kicsit is figyeltél volna, nem az írásod kritizáltam, hanem a modorod. Abból is csak a megszólítást. Hogy hol vagyok és mihez szólok, mit olvasok el az kizárólag rám tartozik, ha azt kulturált formába teszem. Nehogy már te döntsd ezt el! Felőlem lehetsz akár világmegváltó is, az meg a te dolgod, de azért lécci még egyszer elolvasni mit írtam!

góbé írta...


A poszt cimére válaszolva, sajnos értem, bár nagyon nem akarom megérteni. Vajon az "állitólagosan mi pártjaink" dilettantizmusa, butasága a dominánsabb, avagy az ország sorsa iránti teljes érdektelenségük, "az a tuti ha bent vagyunk egy tökmindegy milyen parlamentben, a többit meg lexarjuk..."?!?

A zemmeszpé, a dk, satöbbi azon rugózik, ha a jobbikkal összefognának, identitásukat, meg szavazóikat vesztenék, s ebben a kórusban sajnos az a Lendvai Ildikó a szoprán, akit eddig nagyrabecsültem.
Jó lenne azért tőlük a nyilvánosság előtt megkérdezni, ugyan foglalják már össze milyen is az "identitásuk", kit, kiket is képviselnek. Négy év alatt hogyan veszithettek másfél-kétmillió szavazót, - 2006-2010. között - és hét évig ugyan mit tettek hogy visszaszerezzék korábbi szmpatizánsaik, szavazóik bizalmát.

Végül a legfontosabb: Ha hét évig nem csináltak semmit ez ügyben, mire alapozzák hogy egy év alatt, a választásokig el tudják végezni, amit hét évig elmulasztottak s azzal etetnek bennünket, majd a választáson ők, egyenként - sőt, egymással szemben is ! -megmutatják...Mit is ??

Sumák, cinikus, nerrbesimuló, opportunista társaság gyurcsányostul, zemeszéstől...

Ha nem azok lennének, helyesen értelmeznék hogy nem a jobbikkal kellene összefogniuk, hanem
g.orbán autokratikus hatalmának, a totális diktaturává való kiteljesedését megakadályozandó, annak gátat szabni egyedül képes választási szövetségbe akár zászlóvivőként is beállni.

Ha győztek és g.orbán diktatórikus rendszerét föl, a diktátorral meg leszámoltak, ráérnek majd identitáskeresésre, ha veszitenek, legalább emelt fővel mondhatják: megcselekedték mit megkövetelt...

Hiteles emberek, - Bokros, Magyar György, stb. a teljesség igénye nélkül - oly világosan kifejtették már ennek lényegét, hogy csak a nagyonhülye no meg akinek nem érdeke, az nem érti meg !







civilhuszár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
civilhuszár írta...

Paul Lendvai szinkronjával ma reggel betelefonált egy Péter az ATV fórumába, aki elsősorban fel volt háborodva, hogy korábbi beszéde miatt lehordta mindennek egy másik betelefonáló a Facebookján.

Majd azon meditált, hogy mi ez a nemzetközi balos bűnözés ?

Nincs felháborodás olyan, mint Gyurcsány beszéde után, pedig a civilek eltakarítására utaló Szilárd nyilatkozat sokkal erősebben népellenesebb volt.
Kussolás és minden szemét cselekvés után, napirendre térés van.

A Soros pénzen tanultak simán gyalázhatják politikailag büntetlenül az egykori jótevőiket, akik 2006-ban megvédték a xarházi jó hírnevét.

Nos nála nincs politikai hála, immár csak bűnöző maffia elvű eltakarítás az útból, akár az ország másik fele ellenség megölésével, ha mód van rá. Ez történhet a szegények kirekesztésével, beteg öregek sorsára hagyásával. Köptem.

Más. Arról olvasok bőven, hogy kik balfaxok Orbán ellen. Kíváncsian várom az Orbán leváltására alkalmas fazon és falkája megnevezését. Persze lehet, hogy addigra megboldogulok. :-))))

mavtelep írta...

civilhuszár
Én is így látom : ezt a disznót (N.Sz.), "érzékenységére való tekintettel" kíméljük ?!
Gyurcsányt a mai napig élve boncolgatják, ha "Jó napot "-t mond már gyalázzák - a demokratikus, liberális kritikusai is - , de ugyanez jut osztályrészül bárkinek, aki a baloldalon egyáltalán valamit bejelent.
Ez az ország megőrült ?
Ez az ország megőrült.
Szervusztok, jó napot !


Levanszarva Mégaszaris írta...

S a sírt, hol nemzet süllyed el,
Népek veszik körül,
S az ember millióinak.
Szeméből záporoznak a könnyek a röhögéstől

DarthVader írta...

Hát, szerintem meg jóérzésű ember, akármilyen oldali is, a Jobbikkal nem közösködik. Nem köt szövetséget semmilyen szinten, semmilyen érdekből. Ennyiből igaza van a DK-nak. A cél nem szentesitheti az eszközt. Amig a Jobbik nélkül nem lehet legyőzni Orbánt, addig Orbánt nem kell legyőzni. A magyar társadalom pedig még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy elgondolkodjon a döntései várható következményén. Ahhoz még némi Jobbik-uralomra szükség van. A keserű poharat fenékig kell inni. (A civilizált világ pedig szemmel láthatóan hozzánk hülyülni látszik.)

Levanszarva Mégaszaris írta...

Vödör monami,
ha 1941-ben Roosevelt és Churchill hasonlóan gondolkodott volna, akkor az a pár tízezer ember aki még tud magyarul (ha bizonyíthatóan volt a nagyszülei között legalább egy tisztafajú árja) manapság valahol a meotiszi mocsarak között kubikolna.

(az elvek olyan mint a fing. Tartod amíg tudod)

góbé írta...


Üdv Dartvödör! Én mint rosszérzésü, bármilyen oldali, talán nem is ember, mégis szeretném ha az orbán nevü, bár gaz, de talán ember, legyőzetne.
Mellékemberként komolyan tartok attól, ha hatalomban marad, mindent s mindenkit legyalulva, pereputtyán át tartós, diktatórikus, fasisztoid hatalomra rendezkedik be, ahol a jobbik legfeljebb annyit jelent, mint a '76.-os naptáron a légyszar.

Aztán meg ugorjunk a magyar társadalom elgondolkodására, főleg hogy mikor, milyen szintre képes eljutni ?!?

1848.-ban, a honvédsereg 35-40 %-a, az ország már akkori többségét kitevő nemzetiségek ellen volt kénytelen csatákat vivni, Kossuth és nyaloncai miatt.

A Nagy Háboruban azt sem tudtuk kihasználni, hogy Oroszország '917-ben feladta, jött Trianon, melyet persze Károlyira, meg Kunbélára fogtak, akik legalább tettek valamit...

1945-ben százerek tartottak ki Szálasi mellett, '46.-ban meg kiderült, majd egymillió partizán védte Budapestet.

Szóval mikor jut el, meg milyen szintre a magyar társadalom???

DarthVader írta...

Rézevő: mondasz valamit, bár árnyalatnyi különbség, hogy az eltakaritani való Hitlert nem Churcill meg Rosevelt ültette a saját nyakába, mig ellenben a mikrotitánt, ugyebár...

Góbé: utolsó sorban feltett kérdésed, gondolom, költői, a válasz: ahogy elnézem, nagyjából soha. Sőt, mint emlitém, a civilizált társadalmak is kezdenek a mi szinvonalunkra süllyedni. Ami viszont nekünk sokszorosan lesz rossz.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Góbé!
Mikor volt hazánknak 30 millió lakosa?
1944-ben. Amikor a 10 millió ellenálló védte, bújtatta a 10 millió zsidót a 10 millió náci elől.

victus2 írta...

"Miért nem megy bele sokak fejébe, hogy nem kell a Jobbikot szeretni, nem kell vele politikai - ideológiai szövetséget kötni, de ha most nem a mi oldalunkon áll, akkor Orbán fejéről kézigránáttal se lehet majd leoperálni a koronát?"

Ha létezik a biztos öngyilkosságot jelentő politika, akkor az nem más, mint a szocialistáktól a neonyilasokig terjedő szövetség szorgalmazása (nem megvalósítása, mert ezt a pupu által is javasolt agyrémet azért nem vállalja az MSZP).

Mert ebben az esetben az ép erkölcsi érzékű balodali szavazó azt mondja: inkább maradjon Orbán.

"Orbánnak és bűntársainak már a Csillagban kell zacskót ragasztaniuk"

Ez elvileg csak akkor valósul meg, ha Magyarországon proletárdiktatúra lesz. De még akkor sem biztos.
Ahogyan - minden jóslat és követelés ellenére - Gyurcsány sem ragasztott zacskót a Csillagban, ugyanúgy Orbán sem fog zacskót ragasztani ugyanott. Ez a rendszer lényegéből következik. Aki arról fantáziál, de érzékelhető komolysággal, hogy "Orbán zacskót ragaszt majd a Csillagban", az nincs tisztában a rendszer lényegével.

1970 írta...

"Mert ebben az esetben az ép erkölcsi érzékű balodali szavazó azt mondja: inkább maradjon Orbán."

Kedves victus2!

Ép erkölcsi érzékű, normális ember ma már ilyet nem mond Magyarországon (teljesen mindegy, hogy az illető baloldali, vagy nem), ugyanis egy pszichopata őrült hatalmi tébolya semmivel szemben sem lehet alternatíva.

góbé írta...


Nagyon nem kedves Victus2 !

Egy sulyos, jobb esetben csupán félreértésen, akár tudatlanságon, a formális logika szabályainak teljes ismerethiányából, rosszabb esetben a félelmetesen sötét, a valóságtól fénysebességgel elrugaszkodott bigott, ortodox -zemeszpéé pártkatona, még rosszabb esetben a fent vázolt szerepek bármelyikébe bujó habony-kreálmány alkotásaként tudom csak értelmezni az általad megfogalmazottakat.

A fidess nem jobb, nem baloldali, és főleg nem párt ! Ez egy, az államhatalmat megkaparintó bünszervezet, mely rátette kezét az ország javaira.

Aki és amely, bármilyen szervezet, legyen az civil, vagy párt, e tevékenységének utjában állni látszik, eszközökben nem válogatva lehetetlenné teszi, eltiporja, a nemzetth (?!?) érdekében és "felhatalmazásával" ráadásul a "demokrácia" védelmében.

Ha nem akadályozzuk meg, egyértelmüen látható a vége: a totális, - sajnos ma már szalonképesnek tünő - diktatura, figyelemmel a NATO tag s az EU tagságra vágyó Törökországra, ahol egy müpuccs után 2-3-százezer (!) embert vontak felelősségre, tartóztattak le, és szüntettek meg alapjogokat, mire mind az EU, mind a NATO vagy akár az ENSZ legfeljebb hümmögött egy kicsinyt. Te valóban erre vársz?

Végül a lényeg, amit sem te és sajnos még nagyon sokan nem értenek, képtelen felfogni. Nem a zemeszpnek se nem a dékának és senkinek sem kell a jobbikkal szövetkeznie!

Mindössze arról van szó, hogy azok a társulatok melyek a klasszikus polgári demokrácia szabályai szerint képzelik el a Magyar Köztársaság jövőjét, ideológiát, szimpátiát, elkötelezettséget arra a kis időre félretéve, eltakaritják a diktátort. Pontosan azért, hogy ennek utána legyen értelme és főleg lehetősége ideológiai alapon megmérkőzni.

Amig g.orbán hatalmon van, erre esélyük sincs !! Ha ez igy marad, 2018. után annyit sem számitanak mint tavalyi naptáron a lényszar!

"...akkor inkább maradjon viktor..." Tudod olyan ez, mikor a fuldokló felé a haragosa nyujtja a rudat hogy kihuzza, aki erre csak annyit mond, 'mészt te a gecsibe, inkább megfulladok...' Sok sikert...




victus2 írta...

"Egy sulyos, jobb esetben csupán félreértésen, akár tudatlanságon, a formális logika szabályainak teljes ismerethiányából, rosszabb esetben a félelmetesen sötét, a valóságtól fénysebességgel elrugaszkodott bigott, ortodox -zemeszpéé pártkatona, még rosszabb esetben a fent vázolt szerepek bármelyikébe bujó habony-kreálmány alkotásaként tudom csak értelmezni az általad megfogalmazottakat."


Amíg az ilyen góbé-színvonalú, csak fidess-ezésre képes figurákat, az általuk fémjelzett intellektuális-erkölcsi szennyeződést el nem takarítja magától a baloldal, addig semmi esélye.

Addig bizony maradni fog a Viktor.

góbé írta...


Még annyira sem kedves victus2

A megtisztelő személyeskedést követően esetleg valamiféle reagálás, cáfolat a felvetésekre,aggályokra ???

Az komolyan megtisztelő, hogy szerény-, és hozzám hasonló személyek, - pardon, szennyek ! -lennének gátjai egy erős baloldalnak. Hejj de fasza gyerek vagyok!! Eszerint rajtam, rajtunk mulik az ország sorsa. Ez komoly felelősség, igyekszem felnőni a feladathoz.

NewTiborc írta...

Kedves victus2!
Azért mielőtt még eltakarítanád szegény góbét, ajánlanám figyelmedbe - a teljesség igénye nélkül - elsőbbségi szelvénnyel a következő személyeket:
Puch Lacika pénzgyáros, Horváth Csabika Rogán jobbkeze, Szekeres tábornok úr, Szili Katinka a kedvenc kereszténydemokrata marxista, Simon tőzsdész, Szanyi Kapitány pénzügyőr, Botka László a vidék hőse, csak így tovább, hirtelen ennyi kiváló, hibátlan dalia jutott az eszembe, de a sor még nagyon hosszú. Természetesen semmi gond, mert hál' Isten még él a patás ördög aki felel mindenki bűnéért. Véletlenül nem a párt blogjáról szédelegtél ide? Ott divat, hogy a kritikát megfogalmazó az kapásból elvetemült Gyurcsányista.