2013. augusztus 24., szombat

POINT OF NO RETURN

Az volt a mondás, hogy nem kell idegeskedni, a „két nagy párt” meg fogja találni az együttműködés módját, a közös jelölteket és a megfelelő miniszterelnök-jelöltet, legkésőbb őszre.
Nincs nekünk szerencsénk ezzel az évszakkal.
Másoknál ez a szüret, a termés betakarításának időszaka, mi meg rendszeresen itt állunk a sivatagos terepen, se termés, se olajkutak, se perspektíva, csak a savas eső meg a kilátástalanság.
Igaz, ha valaki termőre akarja fordítani a sivatagot, akkor annak dolgozgatnia is kell, mert pofázással csak átmenetileg lehet eredményt elérni.
Már II. Ferenc József császár és apostoli királyunk sem aratott diadalt, amikor az első világháború kitörése idején azt ígérte, hogy mire lehullnak a levelek, addigra hazajönnek a katonák, nem jöttek haza.
De ősszel vonult be a románok után Horthy Budapestre, ősszel vették át a hatalmat a nyilasok, ősszel nekünk nem sikerül soha semmi.
Igaz, a maradék három évszakkal se lehetünk túlzottan elégedettek, mi – úgy látszik – négyévszakos lúzerek vagyunk.
Azt mondják az okosok, hogy a Vezér a választásokon mielőbb túl akar esni, jövő áprilisra tervezi lezavarni annak technikai részét - a koronázás, a tűzijáték meg a vízizene ráér majd egy későbbi időpontban is.
Teljesen logikus egyébként a törekvés, az ellenzék romjaiban hever, szervezettsége éppen a nulla felé tendál, választói egyre kiábrándultabbak, erkölcsi állapota szánalmas, az összes előkészület megtörtént arra, hogy a gondosan cizellált választási törvények alapján senki más ne nyerhessen, csak a Fidesz.
Az ellenzék nem jutott el még odáig sem, hogy a választási jogszabályokat tisztességesen elolvassa, most ébredezik csak, hogy például, aki a nemzeti kisebbségek tagjaként regisztráltatja magát, és kisebbségi önkormányzati listára akar majd szavazni, az állítólag nem szavazhat pártlistára, így aztán vagy félmillió választó ki lett zárva a pártpolitizálásból, anélkül, hogy akárki a füle botját is mozdítaná.
Már a Fidesz beépített emberei is csak akkor mozdulnak, ha valamiféle jele mutatkozik annak, mintha megjönne az esze valamelyik ellenzéki vezetőnek.
Akkor gyorsan odanyilatkoznak egyet, miszerint „a második legnagyobb párt” alvezéreként ők ugyan meg nem szavazzák a kezdeményezést, ezzel is támogatva az ellenzéki egység kommunikációját a választók felé.
Mert az azért az utolsó percig fontos, hogy a demokratikus ellenzék úgy fessen, mint egy dúlt libaól Karak beszabadulása után, hadd lássa az a választó, hogy ezekre aztán semmit az égvilágon nem szabad rábízni, mert ezek azt sem tudják, hogy mifrancot akarnak, menjen el ezekre szavazni a svábhegyi beteg szamár.
Mondom én, itt már nem lehet hagyományos technikákkal nyerni, az idő rövid, a jelenlegi szervezetek pedig alkalmatlanok minden ésszerű tevékenységre, ennek bizonyítására három évet fordítottak.
Itt már csak a sokkterápia segíthet, melynek kétes ugyan az eredményessége, de legalább nem ab ovo esélytelenek, mint a jelenlegiek.
Az Orbán elhajtására kész tömeg együtt áll, már csak azt várja, hogy kinek kínálhatja fel a siker esélyével a voksát.
Minap megemlítettem, hogy talán délceg díszmenetben el kellene masírozniuk a francba azoknak, akik ezt a helyzetet előidézték, merthogy minden nap, melyet pozícióban töltenek, csak Orbán malmára hajtják a vizet.
Ezek az emberek – szándékuktól teljesen függetlenül – eljutottak arra a pontra, hogy már korrigálni sem tudnak.
A repülőgépeknél létezik a „point of no return” fogalma, ez az a pont, ahonnan már nincs visszatérés, a kiindulási pontra, mert nincs elégséges üzemanyag hozzá.
Nos, ők a hülyeség tengere felett repülve minap átlépték ezt a pontot, és még mindig nem ismerték fel, hogy milyen helyzetben vannak.
A célt – az ellenzéki egység megteremtését - már nem tudják elérni, és ennek nem Orbán az akadálya, mégcsak nem is az objektív politikai helyzet, hanem ők maguk az ok.
Utasaik elszörnyedve bámulják a pilótafülkében verekedőket, ők már tudják ugyanis, hogy ennek csak rossz vége lehet.
Legjobb lenne kihajigálni őket, és szerintem még az ejtőernyőt is kár lenne rájuk pazarolni, hadd csobbanjanak!
A pilótafülkébe pedig azonnal új legénységet kellene küldeni, lehetőleg kipróbált és hozzáértő pilótákkal.
A véleményformáló belvárosi értelmiség és ájult tisztelőik körében valószínűleg szentségtörésnek hangzó személyiségekkel lehetne a feladatot végrehajtani, miniszterelnök-jelöltnek például kiválóan alkalmas lenne Gyurcsány, esetleg Bokros, merthogy a legrosszabb Gyurcsány is ezerszer jobb, tisztességesebb demokratább, mint a habzsolháp kisgömböc.
Bokros pedig akkor is jobb  gazdasági programot ír, ha a két kezét hátrakötözik és a fenekébe dugott ceruzával kell a mutatványt abszolválnia, mint ez a kártékony féreg, valamennyi ostoba vazallusával együtt.
Békesi kiváló pénzügyminiszter lenne, Pusztai Erzsébet bármikor képes lenne tisztességes egészségpolitikát csinálni,  Magyar Bálint az oktatást, Vadai a honvédelem ügyét irányíthatná, és talán az sem lenne baj, ha a Rendőrséget nem Pintér kommandírozná.
A szocialistáktól jöhetnének a fiatalok vagy a fiatalabbak, de ha lehet, akkor olyanok, akiket még nem rontott meg végérvényesen a kamarillapolitika, a két Harangozó például, vagy Kunhalmi Ágnes, és így tovább, - csak tájékoztatásul említeném, hogy Simicska haverja nem tartozik a fiatalabbak közé.
A Szocialista Párt tagjainak pedig talán rá lehetne jönni, hogy ezt az állapotot előidézni nem lehetett véletlenül, és kár másra mutogatni, mikor a saját házuk táján is lehetne éppen az okokat és az okok előidézőit, Orbán csókosait keresni.
Hogy a névsor láttán a jobboldal sikítófrászt kapna?
Na és?
Kell nekünk, hogy imádják a jelöltjeinket?
Szerintem nem.
Szerintem a választók többségével kell elfogadtatni, hogy ezek az emberek itthon és a nemzetközi politikában is alkalmas személyiségek arra, hogy Magyarország, a magyar nép érdekeit képviseljék.
Nem kell ide húszéves program, ez a társaság szerződjön a nagytakarításra, két vagy három évre, aztán álljon helyre a demokrácia természetes rendje és a demokratikus pártok kínálják fel megoldási javaslataikat a választóknak, azok meg válasszanak.
Európa segítene nekünk.
Persze ehhez kellene némi bátorság is, mert ez nem lenne sétagalopp, de a nép ma talán már látja, hogy hova vezetett, hogy hitt a puccsistáknak.
Akiket természetesen felelősségre kell vonni, egytől-egyig.
No, persze ez csak álom, de szép álom, az kétségtelen.
Majd a kőbányában továbbálmodhatjuk, ha ez így folytatódik…


.O)))

19 megjegyzés:

Geza írta...

Jo erzes volt olvasni azt a reszt, amely a teljesen uj megkozelites altal kivaltott varhato reakciora vonatkozott. En mar regota teljesen beteltem a Bajnai/Mesterhazy-fele "ingadozo-megnyeresi" versenytol. Ennek az eredmenye mindig a fidesznek tett engedmenyek, amelyek tovabb gyengitik az ellenzeket es moralisan megengedhetetlen. Az viszont sajnos igaz, hogy az uj alapokon szervezendo csapat [meeg akkor is, ha valahogy a mogotte allo egyseget valamilyen formaban erzekeltetni is lehetne az emberek tobbsege fele] eleg kis valoszinuseggel kapna akkora tamogatast, hogy abbol valamifele valasztasi gyozelem kerekedne.

Enikö írta...

Jaj, de jókat írsz, Pupu!
Mindig, nemcsak ma.

"miniszterelnök-jelöltnek például kiválóan alkalmas lenne Gyurcsány, esetleg Bokros, merthogy a legrosszabb Gyurcsány is ezerszer jobb, tisztességesebb demokratább, mint a habzsolháp kisgömböc.
Bokros pedig akkor is jobb gazdasági programot ír, ha a két kezét hátrakötözik és a fenekébe dugott ceruzával kell a mutatványt abszolválnia, mint ez a kártékony féreg, valamennyi ostoba vazallusával együtt.
Békesi kiváló pénzügyminiszter lenne, Pusztai Erzsébet bármikor képes lenne tisztességes egészségpolitikát csinálni, Magyar Bálint az oktatást, Vadai a honvédelem ügyét irányíthatná, és talán az sem lenne baj, ha a Rendőrséget nem Pintér kommandírozná.
A szocialistáktól jöhetnének a fiatalok vagy a fiatalabbak, de ha lehet, akkor olyanok, akiket még nem rontott meg végérvényesen a kamarillapolitika, a két Harangozó például, vagy Kunhalmi Ágnes, és így tovább, - csak tájékoztatásul említeném, hogy Simicska haverja nem tartozik a fiatalabbak közé.
A Szocialista Párt tagjainak pedig talán rá lehetne jönni, hogy ezt az állapotot előidézni nem lehetett véletlenül, és kár másra mutogatni, mikor a saját házuk táján is lehetne éppen az okokat és az okok előidézőit, Orbán csókosait keresni.
Hogy a névsor láttán a jobboldal sikítófrászt kapna?
Na és?
Kell nekünk, hogy imádják a jelöltjeinket?"

Kaláris írta...

Hát ebből se lesz házasság! Az előjáték megvolt, a felek körbedürrögték egymást, kiderült, hogy egy egyiknek büdös a szája, a másik koszos és rendetlen, ráadásul főzni sem tud...Most már csak szépen kellene szakítani, de tartok tőle az sem fog menni...Visszatérni az eredeti állapothoz, miszerint ki-ki magáért aztán majd a felséges nép választ, na ehhez túl sok sértés hangzott el oda-vissza...Marad Gyurcsány, akinek a legtöbb esze volt és kimaradt ebből a kutyakomédiából.

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Minden szavaddal egyet értek. Szomorúan teszem az alábbi megjegyzést: Mi egy magyar? Egy magyar az két világnézet. - Mi két magyar? Két magyar, az két halálos ellenség. - Mi három magyar? Ilyen nincs, mert azok közül egy vagy cigány, vagy sváb, vagy zsidó.
Tisztelettel kívánok az elkövetkező nehéz évhez Neked is és minden lelkes hívednek jó egészséget és sok szerencsét: morzsi

Névtelen írta...

Vadai Ágnest miniszterelnök-jelöltnek !!!!!!

Névtelen írta...

Jó a cikk, mint mindig, de hiába van itt leírva az ideális forgatókönyv.A realitás az, hogy Mesterházy nem lép vissza- egyszerűen nem teheti meg, mert a karrierje végét jelentené.De ha a PuPu által felsorolt személyek kötnének szövetséget az MSZP-vel, akkor simán benne lenne a levegőben egy ellenzéki győzelem.Persze ehhez el kellene felejteni azt a butaságot, hogy mindenáron meg kell szólítani a bizonytalan jobbközép szavazókat.Ha ez valós alternatíva lenne, akkor már meg lennének szólítva.Nem sikerült.Nem is baj.Nem kellene szégyellni, hogy ballibsik vagyunk.A legjobb forgatókönyv egy MSZP-DK alapszövetség segítené Mesterházyt

pleinair írta...

Nem értem Morzsa megjegyzését. A ícigány, a sváb, vagy a zsidó nem magyar?!

pleinair írta...

Kedves Névtelen, már megbocsáss, de ki nem @arja le a pitiáner realitást, miszerint, ha "Mesterházy nem lép vissza,- az a karrierje végét jelentené.? Éppen ebből az undorító, kicsinyes önzésből van elegünk. Nem államférfiak ezek, akik csak saját karrierükkel, hatalmi ambíciójukkal foglalkoznak. Menjenek az üzleti életbe egzisztenciát építeni! Amire most az országnak szüksége van, arra példával egyedül Gyurcsány szolgált. Ez az a politikusi szint, aminél alább nem adjuk, mert minden időben, és most különösen erre van szüksége ennek az országnak.

Névtelen írta...

Kedves "pleniair"!
Jól értem, azt mondod, hogy nem érdekel a realitás?Hát hol élsz?Gyurcsány Ferencnél alább ne adjuk?És ezzel el van intézve?2014 megoldva?Nekem is Gyurcsány a favorit, de felfoghatnátok, hogy relatíve kurva kevesen vagyunk így ezzel.Szedjük már össze magunkat és ne ovis szinten nyomjuk, hogy ha hangosan kiabáljuk ,akkor az lesz ,amit akarunk!
Gyurcsány a legalkalmasabb szerintem is, de egyenlőre sajnos a bánatos faszban sincs.De ezt hál istennek ő tudja a híveivel ellentétben.Egyébként pedig ha végiggondolnád; Mesterházy nélkül se Gyurcsány, se Bajnai nem ért volna el semmit a pályafutása alatt.Mind a ketten Mesterházy 10 éves munkájának köszönhetik az eredményeiket.Mesterházy frakcióvezetőként Gyurcsányt győzelemhez segítette 2006-ban, Bajnai meg az Mszp frakciója nélkül, akit Mesterházy vezényelt 1 nap alatt megbukott volna és nem lenne meg a "szakértő" imige.Szóval a három személy közül Gyurcsány a legtehetségesebb politikus, de Mesterházy az aki a legjobban megérdemli.Gyurcsány már volt, Bajnai volt,Mesterházynak is jár, sőt neki jár a legjobban.A két volt miniszterelnök elment a süllyedő hajóról,Mesterházy meg rendbetette a süllyedő hajót.Akinek ehhez volt esze és ereje,az nem olyan hülye, hogy most fogja átadni a miniszter-elnöki posztot!

heuréka írta...

Kedves Névtelen, aki Vadai Ágnest ajánlod min.elnöknek!
Már nem emlékszel, hogy ő volt az aki a Gripen-bizottságot vezette? Majd munkájuk befejeztével közleményt adtak ki, hogy bűncselekményre utaló adat nem merült fel a vizsgálódásuk eredményeként?! Pedig a Gripen ügy volt az egyik "legszagosabb" korrupciós ügy a rendszerváltás óta.

heuréka írta...

Kedves Névtelen, aki Vadai Ágnest ajánlod min.elnöknek!
Már nem emlékszel, hogy ő volt az aki a Gripen-bizottságot vezette? Majd munkájuk befejeztével közleményt adtak ki, hogy bűncselekményre utaló adat nem merült fel a vizsgálódásuk eredményeként?! Pedig a Gripen ügy volt az egyik "legszagosabb" korrupciós ügy a rendszerváltás óta.

Geza írta...

Nevtelen @ 2013. augusztus 25. 17:13
A Mesterhazy egy maszatolos akkor is, ha (szerinted) neki koszonheti mindket volt miniszterelnok az elert pozicioit (amit persze igen nehezen tudok elkepzelni, mert a Mesterhazy a "nagy oregek" altal lett kivalasztva, mint aki fiatalsagaval (es tehetsegtelensegevel - en megjegyzesem) a "nagy oregek" szerint leginkabb vonzhatja a fiatal baloldali szavazokat. Az is lehet, hogy "ovisnak" hangzik az a kijelentes, hogy az "ingadozok marpedig nem erdekelnek minket", de azert azt Te is belathatod, hogy van egy szint, amely ala azert az ember nem kenyszeritheti magat. Abban pedig abszolut nem ertek Veled egyet, hogy most mar aztan a Mesterhazy is megerdemelne egy kis miniszterelnoki poziciot, mert hogy jo partmunkas. Ehhez a poziciohoz (meeg ha nem tul szigoru elveket vallunk, akkor is) sokkal jobb kvalitasokkal kellene rendelkezni.

kekec/éva írta...

Kedves Mesterházy propagandista névtelen!
Szili Kati is "megérdemelte volna" az államelnökséget, előre lehetett tudni, hogy vele azt nem lehet megnyerni és az Mszp mégis ragaszkodott hozzá A többi történelem. Az okos ember a más kárán tanul - az ostoba meg semmiből sem.
A miniszterelnökség nem "jutalom" amit ki lehet érdemelni.
Még a legtisztességesebb Szanyi, aki felvállalta, hogy a bal-jobb törésvonal miatt nem támogathatják Bajnait, aki szerintem sem baloldali politikus. Viszont akkor a programokat ütköztessék, ne az egyéni ambíciókat!
Mi az ELTÉRÉS a javasolt programokban? Mi az esély, hogy a befektetők támogatnak egy BALoldali fordulatot? Mi az esély, ha nem támogatnak, és nincs forrás a populista ígéretek beváltására?
Meddig húznák?

Zsuzsanna írta...

Érződik mennyire szeretnéd, kedves Pupu! De szép lenne, kedves Pupu!

Névtelen írta...

Szia pupu,

Irod Gyurcsány Ferenc jó lenne mint Bokros Lajos politikáját megvalósitó miniszterelnök? (jó ezt egy kicsit eltúloztam. node... :o)

pupu, a baloldal legnagyobb problémája, __mint azt helyesen látod__, hogy semmit se konyit a plitikához, mint mesterséghez.

Egy olyan helyzetbe kerültek, ahol a főkönyvelő mentalitás nem ér semmit... mert a választók nem főkönyvelőt várnak.Nem is politikust. Hanem államférfit. Igazit.

Megforditva: ahogy __te is__ Gy.F.-et szeretnéd, ők is __szeretnének__ valamit. Aminek semmi köze ahhoz,amire a választók esetleg vevők lennének.

Vagyis pont ugyanaz a hibájuk mint neked: a __saját vágyaikból__ irnák a kottát...

...és azután meglepődnek, amikor nem működik.

Nem pupu. Vannak.akik szeretnék Gy.F.-et miniszterelnöknek. Egész pontosan tudjuk mennyien: a népesság 1%-a. Bokrossal és Magyarral lehet, hogy még annyian sem.

PuPu írta...

Szóval a helyzet az, hogy a névsorral csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a legszélesebb ellenzéki összefogásra van szükség.
Hogy ki a miniszterelnök jelölt, az persze nem másodlagos, és nem kell bedőlni ezeknek az egy százalékos Gyurcsány-támogatottság dumáknak, mert semmi alapjuk sincs.
Persze nem tetszik mindenkinek, de kit érdekel?
Tudomásul kell venni, ő az egyetlen kvalitásos politikus ma a baloldalon, a tetejében ő az, aki ugyanazt hajtogatja, ami szintúgy nem tetszik mindenkinek, de ez szintúgy kit érdekel?
A többségnek kell, hogy tetsszen, a többségnek meg a demokrácia tetszik és ma Gyurcsány a hiteles demokrata, a többiek sajnos kamarilla-politikusok.
Bokros meg már bizonyított, itthon is, meg Szlovákiában is, ezerszer hitelesebb, mint Orbán félcédulás bohóca.
De lehet más szereplőket is találni, ezzel nekem mindössze az a bajom, hogy erre lett volna három év és még ma sincs megállapodás, és biztos vagyok benne, ha lesz is, akkor az utolsó percben fel fogja azt rúgni vagy Juhász, vagy az LMP Bajnai mellé delegált szárnya...
De majd meglátjuk...
:O)))

Névtelen írta...

LOL, Gyurcsány mint demokrata, pláne mint hiteles demokrata. Ráadásul mint kvalitásos politikus. Bár tudható, ha egy politikus szája mozog, akkor hazudik. Mivel ezt kitűnőem tudja, egye fene, fogadjuk el hogy hatalmas kvalitásokkal rendelkező politikus.
A Bokros még csak-csak bizonyított.

Alizka írta...

Optimistán várom,mikor szólal fel és áll az élre Gyurcsány Ferenc,látván ezt az iszonyú tehetetlenséget,mert őt nem olyan fából faragták aki csak úgy tehetetlenül nézi az ország tönkretételét.Ő és csapata,ha beindul 2/3-s győzelemre viszi a baloldalt.

Alizka írta...

Kedves Névtelen!
2013.augusztus 25. 17:13
...,,aki rendbe tette a süllyedő hajót."
ki süllyesztette el szerinted azt a hajót?talán éppen az ő vezetésével hátráltak ki a Miniszterelnök mögül.Ki akadályozta meg a DK frakció alakítását?talán nem az ő "jó szándékú "levele játszott közre? Ezt nagyon sokan nem tudják az MSZP-nek megbocsátani,többek között én sem.