2013. augusztus 25., vasárnap

UGYANABBA A FOLYÓBA

Mikor Gyurcsány lemondott a miniszterelnöki posztról, a magyar progresszió nekilátott, hogy bemutassa saját leglényegét, az önpusztító töketlenséget.
Parádésan sikerült is az attrakció, máig feledhetetlent produkáltak a magyar demokraták együtt, de képviselőik külön-külön is.
Valahogy úgy alakult, hogy szó sem eshetett arról, hogy valamiféle ésszerűség jegyében a lemondott miniszterelnök posztjára előre egyeztetett jelölt kerüljön, ehelyett mindenki, aki a politika környékén bóklászott, vad ötletelésbe kezdett.
Ebben persze vastagon benne van a volt miniszterelnök felelőssége is, aki láthatólag nem tanult abból, hogy már nemzetközi téren is bebizonyosodott, hogy a döntéshozókat sokkolni nemigen szokott megfelelő eredményre vezetni - jobb a döntéseket előkészíteni.
 Az átlagpolitikus meg a választó nem igazán kedveli a számára követhetetlen változtatásokat.
A Szocialista Párt mindenkori döntéshozóihoz képest pedig a lajhár egyenesen egy kapkodó idegbolond.
Így aztán a Gyurcsány által megálmodott kisded - az a politikai struktúra, mely szerint ő maradna pártelnök, és a választások előkészítésével foglalkozna, a kormányt pedig kivonná a fideszes idétlenkedések erodáló hatása alól - elhalálozott, még mielőtt felsírhatott volna.
Ehelyett jött Puccs László, vagy ki is, Gyurcsány meg megsértődve nézegette azt a nevetséges és méltatlan szerencsétlenkedést, melyet önmagukat sokra hivatottnak tartó párttársai előadtak.
Azok meg ásóra – kapára kaptak, és elkezdték buzgón ásni a baloldal sírját, szeri-száma nem volt a királycsinálóknak, a gegmeneknek, valamint az általuk forgalomba hozott neveknek.
Tegyük most félre, hogy Gyurcsány lelkiállapota indokolta-e ezt a viselkedést, azt is, hogy emberileg érthető vagy nem a dolog, maradjunk annyiban, hogy a politikus nem engedheti meg magának a lelkiállapot luxusát, mindent el kell viselnie.
Mindegy, a lényeg az, hogy miután már minden lehetséges és lehetetlen ötletet megrágtak és kiköptek, végre nem maradt más, mint akit Gyurcsány egyébként is kiszemelt a feladatra, a kiváló technokrata, de politikusnak hogyismondjam Bajnai Gordon, aki aztán - derekán a még Gyurcsány által felcsatolt biztonsági övvel - valóban megbízhatóan magas színvonalon, kiválóan oldotta meg a feladatát.
A Szocialista Párt a cirkusszal persze elveszítette maradék tekintélyét is, a választó meg megbüntette, aztán a vesztes választások után nyakig a földbe döngölve kollektív mataharit vagy harkirit vagy mit is hajtott végre.
Ahelyett, hogy összefogtak volna, nekiláttak osztódni, mert azt ugyan a Párt krémje és virága el tudta viselni, hogy mindenféle középszerű népek csasztuskabrigádjai platformjaikon hirdessék a semmit, de azt, hogy a kialakult helyzetről és a racionális megoldás módozatairól valóságos nézeteket ütköztessenek, ahhoz nem volt elég bátorságuk.
No, meg valljuk be, Gyurcsányon kívül ötleteik sem, melyek fájó hiányát mind a mai napig megszenvedi a magyar baloldal, mert azt azért ne tekintsük ötletnek, hogy a Putyilov – gyár nagyüzemi munkásait most akarja harcba vinni a Téli Palota ellen Szanyi kapitány…
Abban viszont a szocialista párt korifeusainak volt gyakorlatuk, hogy miként kell a renitenseket kirekeszteni a pártból, így aztán Gyurcsány ismét megsértődhetett, majd féljobbra el, merthogy azért a mi Ferinknek is lehetnek elvetélt ötletei.
A szocik ismét felállították a rendszerváltás Vörös Sarkát, melyben a Párt pénztárkönyvére egy Nokia dobozt meg egy Lenin mellszobrot helyeztek, igaz, ez utóbbit a tagságnak háttal fordítva, és a porcelánzakó hátára matyómintákat festve.
Közben Bajnai, aki egyszer már eltalálta a labdát, elhitte magáról, hogy labdazsonglőr, és bejelentette az igényét arra, hogy innentől kezdve ő mondja meg a tutifrankót, mögötte, mint saját választói tömeg Oszkó állt és a háttérben ködösen felsejlett egy kissé korpulens, bajszos alak, egyik hóna alatt egy rúd szalámival, másik alatt egy focilabdával.
Később aztán jöttek olyan minőségi politikusok, mint Juhász-füvész, meg a Fidesz trójai falova kilógó lólábának patáját képező néhány volt LMP - s politikus, akiket Viktor Bajnait megsegíteni küldött - mégis, legyen már kivel Együtt, ugye, ha már ez a nevünk...
És akkor most ugyanott tartunk, mint kb. négy évvel ezelőtt.
A magát demokratikusnak tartó, de szerintem inkább csak erőszakos anarchista, meg az öreg szocialisták klubhűségét kihasználó búbánatos ellenzék néz maga elé tanácstalanul, mint Hitler 45-ben,  olyan vezetők irányításával, akik Ügy helyett Érdekeket szolgálnak, és azok az érdekek nem a baloldali, de nem is a szimplán csak demokrata választók érdekei.
Érdekesek a fedezet nélküli optimista nyilatkozatok, meg a szocialisták fenyegetőzése, hogy amennyiben Bajnaiéknak nem tetszik a szocialista javaslat, akkor más szervezetekkel tárgyalnak.
Hát nem látják, hogy mennyire szánalmas ez a vergődés?
Hol van a mindenki által ígért Nagy Összefogás, melynek minden demokráciát igenlő szervezet részese lesz a diktatúra elleni harcban?
Vagy képtelenek felérni ésszel, hogy ebben a harcban minden demokratára szükség van?
Nem látják a Jobbik nyomulását?
Pedig hát ma is ott vonulásztak a főváros kellős közepén a betiltott Magyar Gárdát ünnepelve és a neonáci SturmAbteilung új tagjait avatva, igaz, az utódszervezetek neve alatt.
De attól náci a náci, ha a pártját NSDAP - nak, vagy Hitlerjugendnek hívják?
Attól nyilas valaki, ha olívzöld ingben masírozgat?
Jelzem, még ebben sincs hiba, hiba itt az olyan demokraták fejében van, akik képtelenek szembenézni a valósággal.
Beleléptünk ismét a folyóba, de ez már nem ugyanaz a folyó, menet közben ugyanis a kissé koszos folyóból szennycsatorna lett, a tetején úszkál is valami, ami barna és büdös.
Nem kellene megvárni, míg megetetik velünk.

:O)))   

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPu.
A baloldal kritikajanak ideje lejart. Ami van az adott. Ezt kell szeretni es minden erovel tamogatni.

Avi írta...

Hol van a baloldal? Ami itt van az a folyó tetején úszó barna kaki. Azt viszont nyugodtan lehet bírálni. Nagyon úgy néz ki, hogy a baloldalnak és ellenzéknek nevezett trugyi valójában őfelsége ellenzéke!

Névtelen írta...

Gyurcsány állítólagos pártja 0-1% között gyakorlatilag nem tényező.
Gyurcsány egy tehertétel.
Lmp arra nem képes, hogy jelölteket állítson, vagyis még vissza sem kell lépnie.
Tehát bajnainak kell a legtöbb helyen visszalépnie az MSZP javára és Mesterházit kellene valahogyan jobban promotálni, mint miniszterelnök-jelöltet.
Kb. ennyi lenne az ellenzék dolga, a többi meg a választókon múlik.

Kismaci írta...

Névtelen 11:20-nál: valahol igazad van, de Gyurcsány pártját jó lenne nem lebecsülni.
Abban a félelem-helyzetben, ami most van, nem hinném, hogy sokan mondanák: igen, én a DK-ra szavazok, legalábbis azok közül akiknek fontos a munkájuk.

Baromira nem írnám le Gyurcsányt!! Könnyen lehet, hogy meglóg a balon... mindenki (én is) azt várja tőle, és a pártjától, hogy ha nincs összefogás, induljon külön - övék a szavazatom. Akkor a sivatagon is átmegyek, hogy szavazzak. Ha a szocikkal, akkor is szívesen szavazok.

Ha Bajnai-gittegyletes lesz az egyetlen formáció, én tuti nem szavazok. Mert akkor már hót mindegy lenne, ha Orbánra szavaznék (persze nem 100%-osan mindegy, de 80)...

Névtelen írta...

Nyugi, nyugi! Lesz itt ellenzéki összefogás! Az idő, meg a Bajnai-féle gittegylet ezen dolgozik. Eznnek az ellenzéki összefogásnak a magja pedig a DK-MSZP szövetség lesz, és helyet kap benne minden kisebb-nagyobb ellenzéki tömörülés is. Meg főleg a nép is. A Bajnai-féle gittegyletet pedig vagy beáll mögéjük, vagy szépen eltűnik a süllyesztőben.

Kismaci írta...

ÁMEN, LEGYEN IGAZAD! :)

Tank Aranka írta...

ÉS 2013. augusztus 16. 6. oldal
Csizmadia Ervin: Tanulható-e az együttműködés?
"...
A magyar közvélemény eddig csak fél szemét nyitotta a múltra, s ezzel a féllel meglátta, hogy a Fidesz-uralom hasonlít a régi állampártok uralmához. Javaslom a másik szem kinyitását is; ne csak azt vegyük észre, hogy a Fidesz a magyar"viszály-hagyományt" eleveníti fel, hanem azt is, hogy a mai ellenzék pont annyira kormányképtelen, mint azok, amelyek Tisza Kálmánnal, Behlennel vagy Gömbössel hadakoztak.
Ez utóbbi már cikkem bekezdéséhez visz vissza; meglehet a hatékony ellenzéki alternatívához nem is elég a miniszterelnök-jelöltről szóló (akár nyilvános) egyezkedés. Lehet, hogy a jövő zenéje egyetlen komoly, a Fidesszel versenyképes párt?"
???!!!

(ahogy minden normális családban együtt eszi vasárnap a húslevest a jobboldali gondolkodású (nagy)anya, a baloldali elkötelezettségű (nagy)apa és a liberális szemléletű gyermek, vagy akár az unoka...és még a csokitortánál sem vesznek össze)

Névtelen írta...

Én sem írnám le Gyurcsányt, és DK-t.Már bizonyította 2006-ban, hogy mire képes. Akkor egyedül nyerte meg a választást az MSZP-nek

Névtelen írta...

Ha én mondjuk öt trafik tulajdonosa lennék, - dehogy idegeskednék! Pláne úgy, hogy a napokban 860-ról 910 forintra emelték a Multifilter árát. A múlt héten is találkoztam az énektanárnőmmel, aki figyelmeztetett, hogy egy napot se hagyjak ki és mindig skálázzak, meg, hogy beénekeljem a hangom. Tojok én a tanárnőre, meg a vidéki haknikra. Most mind az öt nemzeti dohányboltomban magyar-magyar eladónő gájázik. Nekem. Aztán mesélik, hogy nemsokára jöhetnek majd a sokkal olcsóbb magygar--román, majd később a bolgár eladónők. Akkor már ihatok jeges italokat is, nem számít, hogy begyullad a torkom, megtehetem. Viktor bá megnyugtatott, ha jövőre netán veszítenek, nekem akkor is ömlik a lé, mert törvényileg védve leszek. Nem így mondta, a lényege az volt, hogy - nyugi, le van vajazva.
Az ellenzéktől meg egyáltalán nem kell tartanom, mert azok egymást úgy is ,kicsinálják, szóval nem lesz baj...

rézevőfiamór írta...

Névtelen 11:20-nál:
Ez az én magánvéleményem és ezt én osztom:
Nincs az az isten, hogy én erre a Szarházy Kontárházyra szavazzak!
(ha esetleg hason csúszva kérne bocsánatot Gyurcsánytól a frakcióalakítása megfúrásáért, akkor _TALÁN_ gondolkodóba esnék. _TALÁN_
De ez a majomszabású laposféreg megtestesíti mindazt, ami ótvar és taszító a szocikban.
Amúgy a tét nem az, hogy nyer-é a finesz, hanem, hogy lesz-é négyötöd avagy senem. A kétharmad csont nélkül biztos (rezsicsöki, osztogatás, szabadságharc mindiggyőztes hadvezére aki levágta az ájemef-sárkány mind a 24 fejét, a bankok és multik ostora az új Kádár (csak nem János, hanem Mátyás) úgy kellett már a népnek mint egy falat kenyér. AzIQ60 fölötti 10 % meg le van.
És ha netán mégis úgy tűnne úgy éjfél tájt, hogy _TALÁN_ nem lesz meg a kétharmad, akkor bevetik a nehéztüzérséget. Pálffy "Bízni kell az emberekben, hiszen miért akarnának csalni?" Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vezénylete alatt pillanatok alatt beérkezik 14 millió fidesz-szavazat az erdélyi magyaroktól.

És a 99 %-ra vehető finesz győzelem egyetlen pozitívuma, hogy végre komoly esély lesz, hogy ez a végtelenül kártékony alakulat, a "szocialista" (szoci! Bah! Én meg kalkuttai szentterianyu vagyok és elengedett kormánnyal biciklizek a tengeren) párt eltűnik a balfenéke, 23 évval a halála utá. (hogy Horn még mozgatta a tetemet, az az ő zsenialitását és nem a tetem életrevalóságát mutatja)

MoonRiver írta...

Mi van akkor, ha ez egyszer (sic), megnyeri magát a Fidesz még egyszer, és kénytelen lesz szembesülni saját maga eltakarítatlan szennyével? Mert úgy könnyű ám, hogy 4 évig nekünk áll a világ, utánunk meg kiganajozzon más?!! Mi van akkor, ha ez a bamba és tunya nép, most bevárja az élősködők végső romlását és nem tesz értük-ellenük semmit. Önmaga is gödörbe kerül, elébb, mint élősködői, de ha csak így tudja lerántani, saját magával? Azt mondják, ha nem teszünk, azzal is teszünk. Jobb lenne aktívkodni, pláne okosan és tudatosan, de könyörgöm 3 és fél év után inkább nem ez tűnik fel. Egyesek azt mondják, vér is fog akkor már folyni. Nem hinném, hogy bárki tudatosan akarna ilyent. De azt is látni kell, hogy sok-sok éve sem a fiatalok, sem a középkorúak ilyen méretű gazemberséggel nem kerültek szembe. Nem tudnak mit kezdeni vele. Vastag réteg átszellemülten imád, mert azt hiszi, érti. A gyűlölet nem tesz lehetővé együttműködést. Hová megy a hajó, ha tétlenségbe torkollunk? (Variációkat már hallottam, de megtapasztalás híján spekulációk.) Hozzáteszem, nem azért gondolom ezt így, mert annyira tetszene. Viszont ami tetszene, lássuk be, az nincs.