2013. augusztus 26., hétfő

VESZNI LÁTSZÓ ILLÚZIÓK

Bár igaza van egyik kedves ismerősömnek, aki azt írta nekem, hogy erre a témára két poszt bőven sok, de a nép egyszerű bloggere nem tud kibújni a bőréből, újra és újra rácuppan a témára, mikor valamelyik nagyeszű méltóztatik odadobni valami gumicsontot reménybeli választóinak.
Így van ez most is, amikor már megint fennforgás van, mert Bajnai és vitézei összefosták a lábuk szárát a rettenetes fenyegetéstől, hogy a szocialisták tárgyalni fognak egy választási együttműködésről mindenféle hulladékpártokkal, úgymint a DK-val, vagy a magukat szocdemként identifikáló nyuggerekkel, sőt, mindenkivel, aki csak le akarja váltani Orbánt.
Olyan félelmet ébresztett ez a fenyegetés, hogy Bajnai azonnal, minden további feltétel nélkül hajlandó volt elfogadni, hogy a szocik ne állítsanak az ő jelöltjeivel szemben ellenjelölteket a választókerületek egyharmadában, cserébe felajánlotta, hogy kicserélteti a bal felső hetesén a z amalgámtömést fényre kötő műanyagra, hogy amikor bejut a Parlamentbe, esztétikus mosolyával elkápráztassa a leendő kormánypártot.
Félreértések elkerülése végett ezek nem az ő hívei lesznek, de kicsire nem adunk, lényeg, hogy lesz minek örülni.
Mesterházy maga is megrettent a saját bátorságától, mellyel meg merte fenyegetni a második legnagyobb ellenzéki pártot, és azonnal kinyilvánította tárgyalási készségét, habár szerintem mielőtt holnap leül tárgyalni, először vethetne egy pillantást a háta mögé, megnézni, hogy masírozik-e még egyáltalán valaki mögötte, vagy az ütemes bakancs-csattogást már az érte érkező Jobbikos gárdisták délceg léptei idézik elő?
Mindenesetre a helyzet fokozódott elvtársak, mert estefelé már megszólalt maga Juhász-füvész is az ATV műsorában, és az ellenzék együttműködésének jegyében vad kampányba kezdett Bajnai mellett.
Kifejtette, ha mindenkit összeadunk, meg behívjuk a szovjet csapatokat, akkor Bajnai (akiről mellesleg elmondta a minap, hogy nem vezetője az Együtt2014-nek és – mondta, miközben mosolyogva belenézett egy zsebtükörbe - nem is biztos, hogy ő lesz a miniszterelnök – jelölt) – akkor Bajnai hívei tizenkétszeresen lenyomják Mesterházy bánatos hadait.
Imádom, ahogy az Együtt a Szarban2013 képviselői a létező vagy csak általuk vizionált közvélemény-kutatási eredményeket képesek kezelni, néha elgondolkodom, hogy vajon ez a náluk kötelező autogén tréning része, vagy csak gyárilag vannak érdekesen bekötve?
Úgy tűnik, hogy úgy vannak ezzel, mint az egyszeri ember a pszichiáternél.
Ő is hitt abban, hogy ha a doktor tanácsára sokszor elmondja az álmában őt pisilésre buzdító gonosz manónak, hogy nem fogunk bepisilni, akkor elmarad a tragédia, de aztán az ellen már nem tudott mit tenni, mikor a gonosz manó az ellenvetésre megrántotta a vállát és mosolygott: jó, akkor beszarunk! – és lőn…
Mindenesetre imígyen mára már meglett a rágnivaló gitt, a média nem üldögélt dologtalanul, mindenki lázasan nyüzsgött és helyzetértékelt, csak Orbán ült békésen a seggén, rágva a libacombot annak emlékére, hogy milyen ügyesen sikerült hajdani libák valóságos, és gazdáik leginkább csak fikcióként létező öngyilok általi elhunytából politikai fegyvert kovácsolni, és azt tizenéven keresztül hasznosan forgatni.
Szép volt ez a mai nap, ahhoz képest, hogy csak annyi történt, hogy az örök és megbonthatatlan szövetség iránt nevében is elkötelezett politikai formáció vezetői és tagjai ismét nem csináltak semmit azon túl, hogy hülyének próbálták nézni az erre kétségkívül igen alkalmasnak tűnő szocialistákat.
Azért arra rohadtul kíváncsi vagyok, hogy mikor jön el az a nap, mikor a szocialista párt tagjainak elegük lesz ebből a kutyakomédiából és szeretett vezetőik fejére borogatják a Jókai utca összes íróasztalát, majd egy koszból elküldik a francba hű szövetségeseiket virtuális pártjaikkal és bánatos vezéreikkel együtt oda, ahol ölmeleg és biztonság van…
Más.
Nagy tervei vannak az ATV-nek, bizonyos műsorok időtartama, gyakorisága változik, a műsorvezetők sokoldalúságát bizonyítandó – ha jól emlékszem - Gréczy Zsolt vezeti majd a Vidám Vasárnapot és a sakk-rovatot, Kálmán Olga pedig operett-slágereket énekel és „Liberális barátfüle” címmel főzőműsora is lesz.
De az igazi Nagy Durranás a Hatnapos Államtitkár beemelése lesz az ország egyetlen, még ellenzékinek mondható televíziójába.
Elolvastam legutóbbi nyilatkozatát melyben kifejtette véleményét Gyurcsányról, aki valószínűleg dehonesztáló, de roppant találó megjegyzést tehetett rá valahol, mert Havas Médiaszemélyiség azóta, ha meghallja akárcsak a volt miniszterelnök nevét is, azonnal kitör belőle a hajdani autószerelő és a kerékanya-kulcsot kezdi keresgélni.
Kétségkívül szegényebbek lettünk volna, ha nem hallgathatjuk meg bölcs iránymutatásait, habár azért talán túléltük volna, ha megfosztanak bennünket az élménytől, melyet megtekintése ad a hálás népnek.
Arról nem is szólva, hogy mennyire felemelő érzés lesz tudni, hogy kalácsára a vajat a mi lelki épülésünk árán kenegetheti…
Tulajdonképpen persze félre bánat, félre bú - igazán csak szemlélet kérdése, hogy gutaütést kapunk ezektől, vagy röhögőgörcsöt, de talán próbálkozzunk ez utóbbi változattal.
Legfeljebb potyog a szemünkből a könny, viszont nem kell gyógyszereket szedni – nem igaz?


:O)))

16 megjegyzés:

Nőtincs írta...

Azt tudom, hogy a nők jobban szeretik a nagyvonalú férfiakat :-)
Talán azért, mert tuti biztos, hogy sikeresebbek lehetnek a (közös) kompromisszumokban. Péntektől hétfőig minden nő eldönthette - aki ezt éberen figyelte - melyik politikus magatartása szimpatikusabb? Persze izgalmasabb az egész 'támogatási' folyamat kontextusában...
Vajon ki hasonlít leginkább a megálmodott Huffnágel Pistire?

Örvödiné Katók Éva írta...

Tele van a hócipőm az összefogásukkal, a látszatpolitikájukkal. Így orbán nyugodtan röhöghet, megcsinálják neki a nyerést.
Lesz szép nagy lagzi, nem is egy. Az éhenhaltak szellemei is dühöngenek, nemcsak a mindenből kizárt nincstelenek.
ELÉG VOLT: ha most váltanának, már akkor is késő lenne. A még dolgozók adójából annyit elpazaroltak, szétszórtak, hogy megszámolni sem lehet.
Bajnai? Mesterházy? Gyurcsány? Hiteles ember kellene, gerinces. És ha lehet NŐ. Aki már bizonyított. És szeretik, elismerik. Tétényi Éva? Seres Mária? Vadai Ági?
van még tíz hónap. közben van egy tél. Tavaly télen hányan fagytak meg? Hányan mentek el dolgozni külföldre? Hányan számolják a garasaikat? - " A mindennapi kenyerünket add meg nekünk..."

Kismaci írta...

PuPu: +1!

Mérhető azon baloldaliak száma (bőven a statisztikai hibahatáron felül), akiknek júniusról júliusra a tökük tele lett a szocialista párt bénázásából, és ez pedig 4%.

Június: 24, július: 20%-os szoci támogatottságot hozott (Tárki).

Hajrá, Attila! Szard le, hogy mit akarnak a szavazóid!

Ne feledd, ma már SIMÁN fel tudsz állni a gittegyletből, mert a gittegyletnek SEMMIJE SINCS: se pénze, se szervezete, se semmije, és mostmár Bajnainak sincs se népszerűsége, se semmije! NEM az a helyzet, mint tavaly ilyenkor volt!!!! Állj fel a tárgyalóasztaltól, Attila, fogj össze a DK-val, Bokrosékkal és minden olyan kis formációval, ami demokratikus és létezik!

Ne feledd, Attila: még Gordon ELŐTT elkezdtétek ti a tárgyalásokat minden más demokratikus erővel, NEM Gordonék a vezető demokraták, sosem voltak, talán egy hétig, hanem TI!!!!!!!!!!!!!

Nah. :)

Kismaci írta...

Éva:

Késő. MÁR késő. NEM tudna olyat tenni vagy mondani Bajnai, amitől ne lenne kedvem szembeköpni a pasit. Nem sokkal utálom kevésbé, mint Orbánt és tudod, ez azért elmond valamit, és bizonyos szempontokból még jobban is utálom.

UGYANAZ, mint Orbán. Gondoljátok végig! Az ellenzék vezető szerepében tetszeleg, közben meg egy SENKI politikailag. Egy éve még igencsak volt valaki, de azt - legalábbis nálam - 100%-ig erodálta a PIMP és Juhász fűvész és Ő MAGA, aki ezt hagyta!!!

Nekem NEM kell Bajnai, meg főleg a brancsa, undorodom tőlük, egy MSZP-DK összefogást akarok!! :)

joti írta...

Ha valaki – nagyon is érthető okokból – hozzám hasonlóan nehezen szánja rá magát Bartus olvasására, ezúttal tegyen kivételt!
Igaz, most is vannak vitatható kitételei, a stílusa is a szokásos, viszont – igen találó módon – leírt egy helyzetet:
http://nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-bukashoz.html

PuPunak pedig üzenem:
A DK-t legyen szíves ne hulladékpártozza le!
Bár Gyurcsány karaktergyilkossága remekül sikerült, ettől neki még – ellentétben a palettán található társainak többségével – ma is van vállalható arca. Nem is beszélve azokról, akik őt körülveszik.

joti írta...

Kismarci az előző bejegyzésem folytatására sarkallt:
Pupu! Ezúttal – messzemenően! – abban sem értünk egyet, hogy Bajnai és Orbán közé egyenlőségjelet teszel, akárcsak "utálnivalóság" szempontjából!
Ezúttal ebben is Bartusnak van igaza!

U.i.: A különvéleményem nem jelenti, hogy ne maradnék "Pupu-fan". Csak azt kérem, kicsit körültekintőbben válogasd meg a szavaidat, mert vannak önálló véleményalkotásra korlátozottan képes olvasóid (ahogy Bartusnak is), akik mindenre azonnal hallelujáznak és áment mondanak.

PuPu írta...

Kedves joti, hol olvastál te olyat tőlem, hogy egyenlőségjelet tettem volna Orbán és Bajnai közé?
Orbán egy szociopata bűnöző, míg Bajnai csak jó technokrata, de rossz politikus - habár eltűnődtem már azon is, nem-e valamiféle háttéralku árát fizeti meg a demokrata szavazóbázis?
Azért amit Mesterházyval együtt a szavazóbázissal műveltek, az igazán szép teljesítmény...
:O)))

PuPu írta...

Ja!
És nem én hulladékpártozom a DK-t meg a többit, hanem azok, akik kihagyták az összefogásból - Mesterházy, Bajnai, Juhász, Karácsony - akik megpróbálják Gyurcsányt súlytalanná tenni, akik egy százalékot mérnek a DK-nak közvéleménykutatóként, akik fantompártok élén ágálnak, és akik mindennel foglalkoznak, csak a dolgukkal nem, mert azt se képesek felfogni, hogy mi a dolguk.
:O)))

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Nyilván hallottál az ellenpontozásról. Hogy ha egyik nap borult, a másik nap derűs kell legyen az idő. Most szerintem elkövetted azt hibát, hogy egymás után jelentős hangsúllyal a bal oldal ügyetlenkedésiről írtál. Nem kellett volna!
Tudod nehéz szembe nézni azzal, hogy milyen balfékek vagyunk, s ez az egész szennyes magyar politika ömlik a pofánkba. Mély tisztelettel híved: morzsi (így, kisbetűvel)

éva írta...

Az a feneség, hogy ha Mesterházy visszalép, és az Mszp Bajnait támogatja, azt az mszp szavazói fegyelmezetten lekövették volna, ha viszont Bajnai lép vissza, az ő szavazói nagy része nem fog átszavazni Mesterházyra és a szocikra. Sacc/kb 200 ezer elvesztett szavazat. Príma!
Már csak egy esélyünk van: Orbán halálra röhögi magát!
És matematikailag, ha olyan szépen megosztoztak a 100 %-os 70-30 (de ismerős!) arányban, akkor a támogató kis pártoknak hol engednek teret. Melyik ad le a saját helyeiből?
Ez a kisszerű civakodás a helyekért egyáltalán nemalkalmas a szavazók mozgósítására. Mit izgassák magukat azon, hogy melyik gipszjakab kapja a jó kis képviselői javadalmazást?
Nem illene már az országgal is foglalkozni egy picinykét?

Kismaci írta...

Éva: egyetértek.

És nálam körülbelül Bajnai majdnem ott van, mint Orbán (nálam olvashatta a hozzászóló), természetesen nem ANNYIRA utálom, csak majdnem.

Azért nem leszek hajlandó a Bajnai-gittegyletre meg a vele összeállókra SEM szavazni, mert 90%-ban minden így maradna. Bajnai nem alkalmas arra, amire most az országnak szüksége lenne!

PuPu írta jól, de már máshol is olvastam: ide Gyurcsány kell, pariban Bokrossal a gazdasággal kapcsolatban. És elismert és ISMERT arcokkal, akik már voltak miniszterek, mert ugye az a furcsaság az egész helyzetben, hogy azok az úgynevezett LEJÁRATOTT arcok a külföld és a tőke ismert arcai.

Newbie-kkal nem áll helyre a bizalom. VALAMENNYIRE helyre áll, de nem teljesen. Ha Bajnai brancsa is ott lenne, akkor a 10%, amivel jobb lenne a helyzet itt, az a demokratább vezetés, a nagyobb bizalom a nyugat felől az országnak és a befektetőktől is egy kicsivel nagyobb bizalom.

De hogy Bajnai SEMMIT nem csinálna, mert Juhászfűvész meg a többi barom a tökénél rángatja...

Ezért mondom, hogy Mesterházynak már végre ki kellene ebből lépnie, mert ha nem teszi meg ezt 1, max. 2 hónapon belül, egy számjegyűre csökken a támogatottsága!

Hülye barom az ÚÚÚÚÚGYNEVEZETT demokratikus ellenzék úgymond FŐBB oldala.

DK, ÉS GYURCSÁNY RULEZ! Induljanak külön, hadd húzok rájuk! :))))

Ó és by the way: Kismaci a nevem, mint a kis medvéé. :)

Névtelen írta...

joti írta...

"azt kérem, kicsit körültekintőbben válogasd meg a szavaidat, mert vannak önálló véleményalkotásra korlátozottan képes olvasóid (ahogy Bartusnak is), akik mindenre azonnal hallelujáznak és áment mondanak."

Ehelyett én:

azt kérem, kicsit körültekintőbben válogasd meg a szavaidat, mert a vulgáris kifejezések tőled és nálad szokatlan beleszövése meghökkent és eltereli a figyelmet, a mondanivalód lényegét és nívóját tönkreteszi.

Neked nem kell lemenni kutyába, maradj nyugodtan a közkedvelt libáknál!

Köszi,
Amade..

pleinair írta...

Aki PuPu iróniáját nem értette, az olvassa el újra az írását. jobban jár. Röhögve sírni még mindig jobb, mint sírva dühöngeni a tehetetlenségtől.
Irónia nélkül nem lehetne elviselni ezt az őrületet, ami itt tombol ebben a minden téren lepusztult országban.

Cereus írta...

Van egy legnagyobb létszámú baloldalinak mondott párt egy fiatal, ambiciózus vezetővel,aki még nem lopta degeszre magát.Nem támadható!Miért is kellene lemondania az "alszompeti"Bajnai javára? Ha Orbán elzavarása a cél,és aki ezt valóban akarja az ha a "szarospista" is a jelölt, rá szavaz!!! Itt nem kell már jópofizni, alkudozni pedig egyáltalán.Én a 2-es gombot nyomom, de a szent cél érdekében Mesterházyra is szavazok.

Alizka írta...

Kedves Pupu!
A röhögéstől becsöppent!

titkot tartó írta...

Alizka!
Én még becsöppenés nélkül élvezem például azt, hogy eddig még soha nem árultam el mit sejtek arról, hogy - oly önfeledten - ki kivel is levelez :-)))