2014. május 5., hétfő

KEZDŐDIK A HÉT

IVÁN ELZÁRTA AZ OLAJCSAPOT, DE MI NEM FÉLÜNK!
Kicsit lazsáltam, de hát lazsált a politika is a hosszú hétvégén.
Viszont hétfő reggelre végre győztes harcra ébredt az ország, csapataink megszállták a Citadellát, kardélre hányták a szuvenír-bárókat, elfoglalták az erőd stratégiai pontjait – ember se ki, se be.
Büszkén lobog a narancssárga zászló, miénk a vár, tiéd a lekvár!

A Citadella stratégiai pontja a magyar idegenforgalomnak, buszok hozzák-viszik a potenciális vásárlókat, egy-egy üzlet egy-egy kis aranybánya.
Nem ez az első ostrom, de lehet, hogy ezt már nem élik túl a bérlők, legfeljebb, ha olvasztott arannyal öntözik az ostromlókat, habár nincs az az arany, mely ezeknek elég lenne…

Viszont egészségesebbek leszünk, mert ha mi valaminek nekikezdünk, hát ott aztán kő kövön nem marad.
Ma reggelre kiderült az is, hogy a közétkeztetésben olyan reformokat vezetnek be, melynek eredményeképpen az ellenállóképesség nő, így ha tüdőgyulladást kapsz a munkahelyed kapuja előtt a hófúvásban elszívott cigaretta miatt, akkor is túlélheted, hiszen az étkezőasztalon só- és cukortartó nem helyezhető el, emellett a kajának sótlannak kell lenni, hadd egyen mindenkit a sóért a fene.
Viszont a hajdani szivartárcák mintájára divatba jönnek majd a só és cukortárcák, az emberek egymást kínálgatják majd: kérsz egy csipet Parajdit? De van tengeri is!
Jódozottat vagy simát?
Persze ezt majd ellenőrizni kell, természetesen az ellenőr zsebében is ott lesz kis stanicliben a cukor meg a só, végtére is ez Magyarország, –
ki a fene szereti sajtalanul a libacombot?

Tilos lesz felkínálni „szénsavas vagy cukrozott üdítőt, szörpöt, a "Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti" gyümölcslén kívül más gyümölcs vagy zöldségitalt, továbbá a népegészségügyi termékadóról szóló törvény szerinti energiaitalt, illetve gyümölcsízt.”
Tulajdonképpen nem lenne baj, ha a gyerekek hozzászoknának az egészséges étkezéshez, de ehhez persze az kellene, hogy ne csak a közétkeztetésben, hanem otthon is ezt szerettessék meg velük.
Szinte látom lelki szemeimmel. mikor Kolompár Dzsennifer aggódva fordul egészségesen sovány urához: „Te Jaózsi! Az rendben van, hogy teneked 25 százalék zsírtartalmú szalonnát szervírozok, de a purdéknak adhatok kaviárt? Merhogy az saóós!
És ez a kötelező tejitatás is - nem baj az, hogy minden nap túrót hánynak?”

Ez ellen persze lehet tenni – a kodályi népdalkincs legszebb darabjai közé tartozik a „Túrót eszik a cigány” – az érintett etnikum tagjainak minden nap el kell énekelnie a dalt, ennek hatására majd idővel szert tesznek azokra az enzimekre, melyek elengedhetetlenek a tej emésztéséhez, addig meg legyenek türelemmel és böfögjenek!
A mesét is átírják, a legkisebb királylány nem azt mondja az öreg királynak, hogy úgy szeretlek édesapám, mint a sót, hanem azt, hogy úgy szeretlek, mint a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti répalét!

Namármost az régi okosság, hogy az egészséges étkezés pénzbe kerül, nem is kevésbe.
A kérdés itt az, hogy miből tudja kigazdálkodni egy konyha a többletköltséget, merthogy ezek a derék rendeletalkotók rendre elfelejtik mellépakolni a pénzt az idétlenségeikhez.
Ebben az országban csupa-csupa kis Marie Antoinette intézi a népegészségügyet: A népnek nincs kenyere?
Hát egyen teljes kiőrlésű búzalisztből készült kalácsot!

Mai történés az is, hogy az oroszok elzárták az olajcsapot Ukrajna és Magyarország felé.
Nem mi vagyunk a főszereplők, de azért ez egy minimálisan is kellemetlen fejlemény.
 A Fehéroroszországon és Ukrajnán is keresztül haladó csővezetéken keresztül 2013-ban mintegy 1,7 millió tonna (naponta több mint 30 ezer hordónyi) olajszármazékot szállítottak.
Ez az egyetlen ilyen szállítási útvonal, amelyen Magyarországra az orosz kőolajszármazékok, így a gázolaj is eljut.
Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki - idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.
Állítólag hamarosan tárgyalnak az ukránok, reménykedjünk, hogy meg is tudnak állapodni, ami azért meglehetősen bizonytalan.
Formailag a vezeték tulajdonjogát érintő kérdésekben nem volt egyetértés, de hát a nagypolitikában minden mindennel összefügg, így aztán akár el is húzódhatnak azok a tárgyalások – felettébb kellemetlen lenne.

Mai esemény még, hogy Gyurcsány Csepelen mondott egy-két érdekes mondatot, - szerinte például nem lehet a Jobbikkal cimborálni, meg, hogy
szörnyű, amikor Orbán dicséri az MSZP elnökét.
Ezzel egyébként egyet lehet érteni, a szocialista párton belül pedig haladéktalanul el lehetne a jelenségen gondolkodni…

A szocialisták mozgásszervi megbetegedettjeinek Parlamentből kiszorult csoportja a közkedvelt Puch László szervezésében találkozót tart a hónap közepén Harkányban, ahol meghallgathatják a résztvevők Orbán Viktor irányelveit „Mit kell tenni, hogy csepp kis lóvé azért csordogáljon?” címmel.
Hogy aztán ez mit hoz a pártra, azt a fene tudja, jómagam azt hiszem, ideje lenne tagrevíziót tartani, ha lehet tisztújítással egybekötve, gondosan ügyelve utóbbi során, hogy a találkozó résztvevői még az alapszervezeti taggyűlések jegyzőkönyv-hitelesítői se lehessenek a továbbiakban.

Mai hír az is, hogy május 23-án vitáznak egymással az európai parlamenti listavezetők – erről állapodtak meg hétfőn az Együtt-PM, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Seres Mária Szövetségesei képviselői – írja a nol.hu
Azt nem írja, hogy hol a Fidesz listavezetője...
Nagyon gyümölcsöző vita lesz, Orbán szélsőjobb szövetségese, liberálisnak mondott szövetségese, Seres Mária, Bajnaiék meg a szocik vitatkoznak, a DK éppen hány, Orbán meg röhög.

Szombaton viszont a Parlament előtt Úrfelmutatás lesz. - Miurunk lesz kiállítva, hadd viktorozzon hálás népe, ha már sikerült kibuliznia az ismételt kétharmadot – megérdemli!
Szerintem azt is, amit ennek az egész folyamatnak a végén kapni fog, mégha én inkább hosszú, magányos elmélkedésekkel töltött éveket is kívánok neki a két méter tömény igazság helyett…
Mindenesetre ott áll majd a Vezér hasonmása (hason kicsit karcsúbb…) a piedesztálon, páncél alsógatyában és golyóálló mellényben, hívei között.

Mi vár még ránk…
Aggódjunk együtt…

:O)))

12 megjegyzés:

Jutka írta...

Hiányoztál Pupu.
Megint jó olvasni az észrevételeidet.

PuPu írta...

KÖSZÖNÖM!

magyarmagyar írta...

A kép az valami fenomenális, még ha Photoshop, akkor is. Benne a lényeg!
A szívásról meg csak annyit: bánná a fene ha a pálya széléről nézhetném a sok baromarcút...

Geza írta...

Eleg erdekes allapotban vagyunk. Tudjuk, hogy a helyzet nem fog megvaltozni az elkovetkezo sok evben, es mar mindenki leirt mindent amit lehetett errol az elbszott rendszerrol, megis olvasgatjuk a Te es masok irasait, talan csak attol felve, hogy mivelunk is bekovetkezik az, ami masokkal, es mar a bizonyos ido mulva mar mi is termeszetesnek fogjuk fel, ami termeszetellenes (de a nagyobb baj az, hogy meg borzalmasan undorito is).

Teljesen erthetetlen az a csodavaras, amivel latszolag a DK indul a #2 valasztasi bohockodason. Varnak/varunk a masodik pofonra (na nem az atyaira, hanem a nemzetire). Baromi jo lesz, ha egy DKs ott fog virulni az EP-ben, meg a 4 db a parlamentben. Nem lenne-e ertelmesebb, tisztessegesebb eros tunteteseket szervezni a Kossuth-teri ocsmanysag ellen? Ha a tagsagot es a szompatizansokat nem lehetne egy ilyen ugy erdekeben mozgositani, akkor mi az amiert lehetne? Nem gondol senki sem bele abba, hogy az a bszas a terror hazaval esz a boszormenyi uton levo "magor madarral" [hogy csak nehany dolgot emlitsek] ott fog virulni evtizedekig, es allandoan ereztetni fogjak velunk, hogy milyen mertekben megszivtuk? Szobrokat, ha mar felhuztak egyszer, ritkan szoktaak bekevel elszallitani.

Unknown írta...

PuPu! Ha nemlennél, ki kéne találni!

hello írta...

PuPukám, Te is, mi is elég régóta és nem 1x írtuk, hogy ha OV nem támad, pláne, ha még dicsér is valakit az ellenfelei közül, annak bizony oka és jelentősége van. Nem kell a felismeréséhez pszichológiai nagydoktori... :-((

A vérnyomásomat védendő nem nézek parlamenti közvetítést - majd Te beszámolsz róla reményeim szerint, hogy zajlott az ellenzék felesküvése az orbáni bibliára, azaz a Tákolmányra.

nyeríts babám kedvedre írta...

Hát nem tudom...
Lehet, hogy ezt a járművet még a hírös-nevös szögedi tojásfestő sem tudja felturbózni. Akkor marad a szögedi megdelejezés, ha esetleg abban is olyan profi, mint a szögedi posírozott tojás elkészítésben különféle nyelveken!
:-)))

hello írta...

Tényleg keződik a hét:

http://avakkomondor.blog.hu/2014/05/03/meszaros_lorinc_valthatja_tarlost

Vöröskarom írta...

Kedves Hello!

Köszi, hogy ezt a hírt közkinccsé tetted! Nem akarok a tollaiddal ékeskedni, de ugyanott találtam egy másik, szintén megosztásra érdemes hírt - sok szeretettel küldöm mindenkinek:

http://avakkomondor.blog.hu/2013/08/26/tengerpart_epul_felcsuton

... és akinek még ez sem elég, feltétlenül olvassa el Yard hozzászólását:(2013.08.26.21:14:14)
Névadó ünnepély

Kellemes szórakozást kívánok:

Vöröskarom





morzsi írta...

Kedves PuPu!
Valóban megkezdődött a hét. Ezt leginkább abból következtetem, hogy a rádiókat ellepték a politikusaink.

Hallgatom a klub rádiót és mondja, hogy aaaaa zeurópai unijó aaaa aki teljes jogú partnernek tekinti aaaaa országunkat, mert öööööö jogkövető magatartásunkkal öööööö kiérdemeltük az elismerésüket...
Megfájdul a fejem ennyi okos ember hallatán. Ezek vagy hazudnak, vagy neurológushoz kellene menniük, mert normális ember így nem beszél.
Ha tíz deka párizsit akarnék venni egy hentesnél és a pult mögött egy volt politikus állna, - hát vagy fél óra lenne, mire megkapnám a kért felvágottat.
Egyébként egyet értek az általad irottakkal, üdv: - morzsi -

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Valóban megkezdődött a hét. Ezt leginkább abból következtetem, hogy a rádiókat ellepték a politikusaink.

Hallgatom a klub rádiót és mondja, hogy aaaaa zeurópai unijó aaaa aki teljes jogú partnernek tekinti aaaaa országunkat, mert öööööö jogkövető magatartásunkkal öööööö kiérdemeltük az elismerésüket...
Megfájdul a fejem ennyi okos ember hallatán. Ezek vagy hazudnak, vagy neurológushoz kellene menniük, mert normális ember így nem beszél.
Ha tíz deka párizsit akarnék venni egy hentesnél és a pult mögött egy volt politikus állna, - hát vagy fél óra lenne, mire megkapnám a kért felvágottat.
Egyébként egyet értek az általad irottakkal, üdv: - morzsi -

NewTiborc írta...

Kedves Morzsi!
Pedig jó lesz ha odafigyelsz. Most, hogy redukálták a létszámot, balszerencsédre lehet, hogy valamelyikből hentes lesz. Én a helyedben bevásárolnák párizsiból.
Azt se felejtsed el, hogy ezek csak olyan botcsinálta politikusok, azért nem tudnak folyamatosan beszélni. Habár multkor a nagy Havas tanár úr is elfelejtette ki a következő vendége. Már több esetben a vendégek segítették ki az amnézia okozta nehézségek esetén. Jobb volna ha már otthon maradna.