2015. február 25., szerda

GÓLYAHÍR

Hát bizony, nem egyszerű az élet, vannak napok, amikor nem is érdemes kimászni az ágyból. 
Tegnap belebotlottam Gyurcsányék babájának képébe, gondoltam örömet szerzek ismerőseimnek, meg mindenkinek, aki az oldalamra téved - megosztottam a leglátogatottabb közösségi portálon, kis kísérőszöveggel.
A szövegben kicsit elpoénkodtam a pici jövőjéről, megelőlegeztem neki egy miniszterelnökséget, odacsippentettem egyet a kedves papának, közben mosolyogtam, mint szinte mindig, ha kisbabát látok.
Szeretem a kicsiket, a mai napig csodálkozással nézem, ha módom van rá, hogy hogyan ismerkednek a világgal, azon meg aztán végképp csodálkozni szoktam, hogy hogyan lesznek ezekből az édes, csepp babákból rosszkedvű, rosszindulatú, korlátolt és morcos felnőttek.
Meggyőződésem, hogy valaha Viktor is ilyen aranyos baba volt, kedvesen gügyögött, mosolyogva rugdalózott a kőbölcsőben - rá is mosolyogtam volna bizonyára.

Szóval, azt hittem, hogy ennél a kis posztocskánál majd mindenki hasonlóképpen fog viselkedni, mint én, de hát megint bebizonyosodott - nem vagyunk egyformák.
Jöttek a kommentek, és kiderült, hogy rengeteg a humorérzék nélküli ember.
Először a bloggerek közül esett nekem egy-kettő, egyikük mélyenszántó elemzést pazarolt rám a lapjában, aztán biztos, ami biztos a kommentek közé is belinkelte - hadd tudja meg mindenki, mecsoda elvetemült egyede vagyok én a törzsfejlődésnek.
Nem elég, hogy nem értek egyet a rögeszméjével, még Gyurcsánynak is csinálom a reklámot.
A másik meg gyárilag olyan, hogyha otthon véletlenül elmosolyodik, akkor kihívják hozzá a rohammentőt - baj van a Papával, lehet, már pulzusa sincs!

Aztán jöttek azok, akik tulajdonképpen talán nem is haragszanak rám, csak egyszerűen nem értik a viccet, ők mindenfélét belemagyaráznak a dologba, ezzel nem tudok mit kezdeni, meg - nagyon őszintén - nem is akarok.
Az ilyeneknek nem hozzám kellene járniuk, hanem pszichológushoz vagy varázslóhoz, de természetesen tiszteletben tartom a véleményüket, meggyőzni sem akarom, csak sajnálgatom
 őket csendesen.Tudom, az élet nehéz, de ha állandóan görcsbe rándult aggyal szemléljük a világot,akkor oda a boldogság, ami nagy kár lenne, merthogy mindösszesen egyszer élünk.
A gyerek - öröm, nekem még a más gyereke is örömet okoz, valahogy ez az ép lelkű emberekbe bele van kódolva.
Talán maga az Úr gondoskodott arról, hogy a felnőtt emberben legyen valami óvó, védelmező ösztön a picikkel kapcsolatban, és legyen mosoly az arcán, ha babát lát, legyen az bármilyen színű, legyen a szüleinek bármilyen vallása, politikai elve, hite.

Ha állatkölyköt látunk, akkor is mosolygunk, hát miért ne mosolyognánk az ember gyerekére?
A blogger helyzete még annyival speciálisabb, hogy miután szinte minden nap bosszantja a politikusokat, élvezi azt a pillanatot, amikor velük együtt örülhet - merthogy az ép mentalitással rendelkező ember képes örülni a más boldogságának is - és egy kisbaba születése - a nagyon szerencsétlen eseteket kivéve - boldogság a szülőknek.
Azt mondják, ökör iszik magában, és ez áll az örömre is.
Egyedül örülni kicsit olyan, mint egy kézzel tapsolni, valahogy nem az igazi.
Ha bárhol baba jön a világra, összegyűlik a rokonság és mindenki dicséri az újszülöttet, hogy milyen szép, pedig hát a világrajövetel keserves dolog, annál már csak a világból való távozás tud keservesebb lenni - ez a babákon meg is szokott látszani.
A volt vejem kétszer is kihozatta a babát az újszülött-osztályon, merthogy a pici -
 közvetlenül a szülés után - kicsit UFO-pilótára emlékeztetett, és nem tudta elképzelni, hogy egy olyan szép embernek, mint ő, ugye...
De eltelt egy-két nap és mire hazaértek a kórházból a kicsi gyönyörű lett - és okos, milyen ügyesen leköpte a nagypapát!

Nekem egyébként Gyurcsányhoz nincs közöm, életemben egyszer beszéltem vele két szót, úgyhogy semmi érdekem nem fűződik a sztárolásához, de a baba szép és ez abból is látszik, hogy érdek nélkül tetszik.
Ellenben a társadalom nem tetszik, mert egyre jobban elembertelenedik.
Negyed századdal ezelőtt ha baba született, akkor jöttek a munkatársak, a rokonok, hozták a kismamának a komatálat, a húslevest, a babinét - voltak helyek, ahol be is osztották egymás között a nők, hogy ki, mikor mit visz a kismamának, hogy ki tudja magát kicsit pihenni.
A férfiak elpoénkodtak egymással, hasonlítgatták a kicsit a postáshoz meg a gázszámláshoz, aztán az apuka fizetett egy kört a helyi krimóban, és mindenki örült.
Mikor a lányom született, akkor mentem hazafelé és meghívtam az első szembejövőt egy italra - nagyon vigyorgott, gratulált és eszébe sem volt morcos pofával odalökni, hogy mi köze van neki ehhez?
Aki azidőtájt úgy viselkedett volna, mint most a posztban némelyik kommentelő, azt azonnal kiírták volna betegállományba.
Itt meg töröl az ismerősei közül valamelyikük, akkora a bűnöm...

Ez bizony baj, mert ép társadalmat csak ép lelkű és épeszű emberekkel lehet csinálni, márpedig az elmúlt időszak lassan már megbolondít mindenkit.
A mosolytalan, rosszkedvű, gyanakvó és mindenben-mindenkiben ellenséget, rossz szándékot látó embereknek lassan már mindegy lesz, hogy ki van kormányon, csak tépnek, morognak, harapnak, mint a hiénák.
Nagy baj ez, mert az ilyen ember gyereke ezt kapja viselkedésmintának, holott otthon kellene megtanulnia a társadalomba való beilleszkedés művészetét.
Valamelyik kommentelő idézte is a közismert mondást: aki érti a humort, az mindent tud, aki nem érti, az mindenre képes - és itt egyre kevesebben értik a humort.
Valahogy vissza kellene adni az emberek nyugalmát, lelki békéjét, humorérzékét, de persze ehhez elsősorban kenyeret kellene adni nekik, meg létbiztonságot, mert a bizonytalanság frusztrál, hosszú távon pedig rombolja a személyiséget.

Egy egész országot nem lehet pszichiátriára küldeni, talán nem is kell, megaztán, ugye, az egészségügyi intézmények  teljesítményvolumen-korlátja is bejátszik, de egymást talán gyógyíthatnánk, sok-sok türelemmel, jóindulattal.

Meg kellene próbálni...

:O)))





 

24 megjegyzés:

talalom írta...

Na, most akkor megnézem a bejegyzést... Nekem még az is szép kép volt, hogy Mincikénk leánya milyen szép menyasszony volt. (Urambocsá, még az is tetszett, hogy milyen jól hat egymás mellett ez a szép cigánylány, meg a szőke szerelme.) Dehát sajnos a fejecskéje belülről elég zavaros, ahogy az azóta kiderült.

Anikó írta...

Pupukám teljesen egyetértek minden szavaddal, a kisbabák gyönyörűek, az élet megy tovább:-)))

szólj igazat betörik a fejed írta...

Lehet, hogy a komplex magyar egészségügyet azért kell mihamarabb átalakítani, hogy közben statisztikalilag az is kiderüljön, kik az egészségesek és kik a betegek?
DE HONNAN NÉZVE???

Szerintem tudományos kutatások nélkül is megállapítható, a magyar társadalom pl. örömérzék sorvadásban szenved és ezt a hiátust turbó fokozaton működtetett ellenségességgel palástolja.
VAJON EZ MIKOR KEZDŐDHETETT???
MI OKOZZA???

Bár, lehet, hogy ezekről nem illik beszélni...majd egyszer...

Bevallom én elég tanácstalan vagyok! Először azt tiltották meg az egyszerű honpolgároknak, hogy ne szeressék a politikusokat, mert az nem normális.
Aztán azt is a szavazópolgárok szemére vetették, hogy ne érzelmektől vezérelve voksoljanak, mert az sem vezet jóra - láthatjuk az elmúlt évtizedek következményeit.
Most mindannyian itt állunk, szeretet nuku, érzelem nuku, értelem nuku...
Bár lehet, hogy ezekről megint nem illene beszélni, talán majd egyszer, ha ennek is eljön az ideje...

Talán majd ezt is a gólya hozza :-)))

Promenad írta...

Bravo,Pupu !

Egyet se törődj a hiénákkal ! Mindenben igazad van.!

nemóvatos írta...

Kedves PuPu!
Helyreállítottad a (blog)világ(od) rendjét.
Köszönöm!

krezirezi írta...

Drága PuPu :) Nem, nem a te napod, nem a te heted. Nézd el, hogy kevesebb a humorérzék. Nem véletlen az. Visszaemlékszem, hogy mennyi humorral reagáltunk annakidején arra a sok sorscsapásra, amit ránk zúdítottak. Valahogy megkopott minden. A picikre meg valóban érzékenyebbek vagyunk Rikárdó óta. Magam sem vagyok Gyurcsány felé elfogult. Azért, amit tűrt, tisztelem, főként, ahogy tűrte. De a picit - elrejteném ez elől a gonosz világ elől, mert ha csak töredékét kapja annak, amit az apja kapott - ugyancsak igaztalanul, nincs rá szó... Nem másért kaptad az anyatigrisek haragját kedves tréfád miatt :) Tedd zsebre és kész. Jobb napokat rád :)

charly fighter írta...

Értem én a sok ajvékoló vénasszonyt aki kőkemény politikát vélt ki a pár szavas kommentedben, mert hisz mindegyikük valami módon keményre vágyik, oszt azért...
Csak azt tudnám, hogy az a hibbant, Ámerikából, az hogy könyveli el magában az ocsmány posztját annak fényében, hogy Te 31ezredikként osztottad meg azt a képet Gyurcsány Anna kisöccséről....
De hát a reváns az reváns, még ha saját magát sikerült is vele lejáratni...

Kapat írta...

Hááát, én is elcsodálkoztam a sok bugyuta kommenten, amit bejegyzésed kiváltott a besavanyodott, megkeseredett emberkből.
Éppen kapóra jött a pici baba képe, mert olyan szívesen megnéztem volna. :-)
Molnár csaba rendszeresen felteszi kicsinyének fejlődését követő képeit, nagy örömömre.
Egy igazán büszke apuka osztja meg örömét, ebben az elvadult, kilátástalannak tűnő világban. Kimondottan jólesik nézni, együtt örülni Vele.
Ráadásul a kommentekből kiderül, hogy a pici nővérkéje, Anna tette fel a képet saját facebook oldalára. A szülők nyilván jobban érezték, hogy mit zúdítanak a fejükre, pedig jogos a büszkeségük, mert a baba szép nagy, igazi tüneményes lurkó.
Ha az emberek nem jönnek rá, hogy a mindennapok apró örömeit ne áldozzák fel a politikai rosszkedv oltárán, hát, nagyon kitolnak magukkal.
Csak egy életünk van, a mindennapi politika nam túl vidám dolog mostanában.
Miért nem becsüljük meg jobban az örömteli pillanatokat??
"valahogy ez az ép lelkű emberekbe bele van kódolva" az öröm, mely nélkül nem is érdemes.....úgy, ahogy írod!!
Ne tegyél magadnak szemrehányást, egy pillanatig se! Vannak emberek, akiknek minden alkalom megfelelőnek bizonyul arra, hogy kifejtsék "lelki kifinomultságukat". Jóleső érzés nekik ennek hamis tudatában kioktatni, megróni bárkit. Pedig csak a humorérzékük hiánya, a butaságuk derül ki elég egyértelműen.

vadvirág írta...

Kapat (14.20.) Teljes mértékben egyetértek veled.

magyarmagyar írta...

Kedves PuPu! Ez szép volt, kicsit megmelegített. Megerősített abban, hogy vannak még Emberek is ebben az egyre embertelenebb világban. Az agyatlanokal meg nem kell foglalkozni, elég problémát jelentenek ők önmaguknak is. Sajnos nekünk is, de nem építhetünk égigérő paszulyból kerítést az isten nagy állatkertje mellé hogy az ápoltak ki ne lógjanak. A kerítés alacsony, ez van! Hétvégén rakom ki a cinkeodúkat, már nagyon érzik a tavaszt. Ez az igazi csoda, nézni ezeket a pár dekás pici madarakat ahogy a túlélt tél után készülnek az új nemzedék felnevelésére...

góbé írta...

No igen, jelen helyzetben nem lehet arra hivatkozni: de jó hogy nem vagyunk egyformák, meghogy a változatosság gyönyörködtet.

A pici bájos és gyönyörü! Az hogy a nővére tette közkinccsé, kedvességre, jól neveltségre vall. A kamaszodó nővérkék manapság nem ezzel szoktak büszkélkedni.

Az hogy némelyek ezt az idillt is gyurcsányozásra, köpködésre képesek felhasználni, kopárságuk, sivárságuk
okán csak sajnálni lehet őket. Tudnak ezek egyáltalán őszintén örülni valaminek?

hello írta...

A Facebookra nem vagyok bejáratos, ezért csak így távolról, az ottani kommentelőidnek részvétem, pocsék lehet ilyen lelki beállítottsággal élni!
Remélem, azért nagyon nem vetted a szívedre a bornírt megjegyzéseket!

Bízzunk benne, hogy mire Marci felnő, a társadalom kiheveri mindazt, ami mostanra mentálisan ide juttatta, és ő már újra normális emberek között normális életet élhet.

pleinair írta...

Nem tetszhet mindenkinek minden, amit mondunk, írunk, vagy teszünk. Attól, ha ezer írásod között akad pár sor, ami nem arat osztatlan sikert, nem kell rossz napod legyen Pupu.
Különben is, alig van már pár óra a napból. Holnap reggel is azzal a reménnyel ébredünk, hogy vár minket a legfrissebb Pupu-blog! :-)))


Annanéni írta...

Köszönöm! Mindennel egyetértek.Nagyon igaz írás.

lorinczy írta...

Szervusz PuPu! Beillett egy IQ-tesztnek a fénykép megjegyzéseiddel! Ki hitte volna,hogy ennyire negatívan gondolkodnak,és ilyen sokan.De hát Te is tudod,mennyire megváltozott az emberek felfogása a pénz után való futás okán. Van akinek létkérdés,van akinek hobbi,de senki sem ér rá az apró,de akár a nagyobb örömök miatt lassítani,vagy megállni.Ilyenek lettünk,ilyenné tettek minket,mert hagytuk.... sajnálom

PuPu írta...

Tevehajcsár!!!
:O))))

PuPu írta...

Tudod, azért nevetni nem kellene elfelejtenünk!

:O)))

Kibic37 írta...

Hát elég elképesztő ami itt olvasható napok óta. Egyfelől a Facebook kommentelői, másfelől az az "idegenbe szakadt hazánkfia" részéről, aki úgy látszik mindenképpen igazolni akarja, hogy elmeállapotára tett itteni megállapítások nem minden alapot nélkülöző fröcsögések voltak. Orvosi leletet ugyan nem láttam róla, de meggyőződésemmé vált, hogy az illető valóban egy pszichopata.

Igen sok negatív következtetés levonható arról a társadalomról, amely a kommenteknek ilyen halmazát képes produkálni. Csatlakozom lorinczy hozzászólásához, ez valóban beillik akár egy IQ tesztnek is. És ha belegondolunk, hogy egy adott társadalomban az átlag IQ-nak van egy olyan alsó küszöbértéke, amely alatt a demokrácia nem működőképes, akkor ez a teszt elég sok mindent megmagyaráz.

Kedves hello!
Szerintem nem kell a Facebookra regisztrálnod, az inkriminált oldalt a poszt elején található hiperlinken (piros betűs szöveg) keresztül is el tudod érni. De nem leszel tőle boldog...

Kapat írta...

"Az emberi fajnak egyetlen igazán hatásos fegyvere van, és ez a NEVETÉS" /Mark Twain/
Mindenkinek jó éjt, holnapra pedig mosolygós szép napot! :-)

önélzetes latol írta...

Az a töméntelen ember, akik a CÖF-fel felvonulásztak, szintén nem ismeri a jelenlegi miniszterelnököt személyesen, közvetlen egyéni érdekük nem fűződik ahhoz, hogy ajnározzák - mi több, inkább eddig fel nem ismert érdekük, hogy mielőbb elhúzzon a hínárosba Orbán -, ám mégis milyen önfeledt lelkendezéssel menetelnek az imádott Viktorjukért.
Kéretik megtalálni a két dolog között a párhuzamot, amely igenis van! Nekem közömbös, hogy a politikusok miként szaporítják fajunkat, de hogy nem ömlengenék nyilvánosan, és keverném össze a fazont a szezonnal, ha születik egy újabb miniszterelnök-jelölt, az tuti.
Ez is egyfajta szervilizmus, nevezzétek ti bárminek. Nem a blogger családjában született csöppségnek örvendezett, hanem egy számára személyesen ismeretlen politikus utódjának, akinek máris nagy ívű jövőt festett fel.
Véletlenül sem tartoznék az ízléstelen kommentelők közé, ámde maga a poszt ízléstelenségére azért felhívnám a figyelmet, mondjuk itt hasztalan, mert a fanok mindennel egyetértenek, és annak ellenkezőjével is.

Névtelen írta...

egy kisbabának, a születésnek egészséges lelkületű ember örülni tud, édes mindegy milyen bőrszínű, vallású, nevű, kié? Meg aszongyák az okosok: Nevess a világra, s a világ is visszamosolyog rád!Csak Magyarország felett felhős mindig az ég?Meg kell változni, különben megyünk az 5 literesbe!szeretlek pu-pu:LOL Évásanyó

talalom írta...

1. Wolk! Az előző posztnál foglalkoztam a likvid demokráciával. 2. Raccsoló lator! A "nagyívű" jövőképnek nem a miniszterelnökség volt a lényege, hanem az, hogy csukva tudja tartani a száját! (Felvehetnéd a poénmentes nevet.)
3. Repülő Karcsi! (charly flighter) Remélem vak komondort is tartasz otthon, hogy ócska, hímsoviniszta dumád mentségére szolgáljon.

hello írta...

Kedves Kibic, nagyon köszönöm - igen tudom, hogy a facén a nyilvános oldalakat regisztráció és belépés nélkül is lehet olvasni - ennyit meg is tettem, de tekintettel a figyelmeztetésedre is, csak a fotót néztem meg, a kommentektől inkább megkíméltem magam.
Az ember védje az egészségét, legalább direkt ne stresszelje magát.

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Einverstanden - ahogy a művelt spanyol mondaná :)