2015. május 15., péntek

FINKELSTEIN TANÍTVÁNYAI

Azt hiszem, senki nem szállna fel szívesen olyan buszra, melyet egy olyan sofőr vezet, aki a vezetőülésen ülve állandóan belegabalyodik kényszerzubbonya hevedereibe, a vezetőfülkében ott áll mellette két ismeretlen figura, a busz ülésein pedig egy sor nyálcsorgató idióta meg néhány, a helyi börtön előtt felvett rosszküllemű foglal helyet.
Az utas minimálisan is azt szeretné tudni, hogy ki is az, aki a vezető lábát lökdösi, miközben társa megpróbálja kiszabadítani őt a gubancból, míg a busz rohan kevesek által ismert uticélja felé.

Annyiban azért szerencsénk van, hogy mi legalább ismerhetjük a két figurát, az egyiket Habonynak, a másikat Finkelsteinnek hívják.

Ha azt kérdezzük, hogy mivel foglalkoznak, hát Finkelsteinnel könnyebb helyzetben vagyunk, róla tudjuk, hogy ő az a választási tanácsadó, aki mindenkinek ad tanácsot, aki megfizeti, és nem kizárt, hogy ő az a bölcs rabbi, aki a libák gyógyításának folyamatát vezényli, egészen az utolsó libáig.
Ez az ő esetében Clinton választásáig tartott, akivel szemben az utolsó liba vesztett az elnökválasztáson.
Azóta mindenféle európai primitív törzseknek osztja az észt, ha már a helyi törzsfőnökök híján vannak ennek.
Habonnyal nehezebb dolgunk van, ő tulajdonképpen maga Mr. Senki, egy Niemand, hiszen ő az, aki a közéletben elvileg részt sem vesz, senki nem vállalja, senki nem fizeti, senkivel nem áll szerződésben, mégis állandó belépője van a Parlamentbe és az ország negyedik legbefolyásosabb embereként szerepel az ezzel kapcsolatos listákon.

Finkelstein közismert ember, rengeteg tapasztalattal és saját módszerrel rendelkezik a politikai érvényesülés tekintetében, ezt a módszert a szakma Finkel-thinknek hívja.
A módszer lényege, hogy kend be politikai ellenfeled szarral, támadd őt és környezetét személyében, támadd állandóan, ne hagyd levegőt venni, hadd érezze hideg leheleted a nyakában, mint a módszer lényegét Kövér demokrata oly szépen műfordította magyarra.
Ő a karaktergyilkosság műfajának atyja, ilyen tekintetben pedig a politika gyilkosa.
Ahol ő megjelenik, ott vége van a politikának, vége a programok versenyének, ott a demagógia és a populizmus veszi át az irányítást a politikai ellenfél megsemmisítésére törve.
Geckó mondotta volt 2007-ben: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - és elmeállapota azóta sem javult, sőt.
Akkortájt még a nyelvét sem lengette, de még ezzel is szerencséje van, mert ha az állapotromlásával egyenes arányban nőtt volna a feje, ma nem férne be a Parlament főkapuján.


Habonyban meg az a csodálatos, hogy küllemét tekintve olyan, mintha nem tanácsadónak, hanem bohócnak alkalmazná Pomádé király, és én abban azért szilárdan hiszek, hogy a tartalomnak és a formának valamennyire egységben illik lenni.
Értem ezen azt, hogy ha valaki egy állam ügyeit intézi, akkor az öltözzön és viselkedjen ennek megfelelően.
Persze a magyar protokollban új szelek fújnak.
Mióta a szakma nagyasszonyát lapátra tették, azóta a magyar miniszterelnök hátizsákkal járhat, a külügyminiszter a vesztes kakas frizuráját koppintotta le. Habony meg olyan, mintha a Mad Maxből szökött volna meg pedálos helikopterén.

És még csak azt se lehet mondani, hogy kerüli a feltűnést, hiszen legutóbb is a püffedt filmmogult és kaszinó-strómant fuvarozta forgalommal szemben, a nemfőnöke által divatba hozott VW mikrobusszal.
De ez mind lényegtelen, a lényeg az, hogy ki ez az ember, aki érettségivel és díszítőszobrász szakmával, felsőfokú végzettség nélkül és tanulmányairól hazudozva belepofázhat  tízmillió ember életébe?
Most ő lesz a kormánypárti média 2.0 ura, tenger pénz felett diszponál majd, és a legalitásával sem lesz baj ezután, hiszen Finkelsteinnel közös, Angliában most alapított cége várhatólag nyerni fog néhány pályázaton, aztán majd ő is választhat halasztott adófizetést, mint Mészáros polihisztor - jelzem neki tán még érettségije sincs.
Hát mondja valaki, hogy nem ez a korlátlan lehetőségek országa...

Gyászos ügyek ezek, semmi jót nem jósol, hogy Finkelstein ismét előtérbe került.
Persze ez csak nekünk baljóslatú, Lázár meg gyanútlan, mint a ma született birka, ő nem is ismeri ezt a kicsodát is? - nyilatkozta - rá fél órára meg a Lepisilt  Lángész, Nagyurunk kifejtette, hogy mennyire tiszteli, rendszeresen konzultál vele, két napja utoljára.

Istenem, mondd, kiknek a kezébe adtad ezt az országot?

:O)))
 





9 megjegyzés:

dolores írta...

Istenem, mondd, kiknek a kezébe adtad ezt az országot? - sóhajtod.

Nem isten volt az...hanem az istenadta " marha magyar szavazó ",ahogy Cseh Tamás megénekelte.

https://www.youtube.com/watch?v=wIztvzr5TZ8

kekec írta...

dolores
Ne mán! Lelőtted a poént! Én is azt akartam írni, hogy ezt nem lehet Istenre (vagy a nyuszira) fogni. Ezt bizony a magyar szavazó művelte. Na azért a cicaharcokba merült "ellenzék"
is erősen közrehatott.
Pupu:
a poszt egyébként szuper (mint mindig)

Névtelen írta...

"...én abban azért szilárdan hiszek, hogy a tartalomnak és a formának valamennyire egységben illik lenni." - Így.

Annanéni írta...

Mindennel egyetértek. Mit várunk ezektől?
Előttem van az első Parlamenti belépésük a " Szobatársaknak" - farmerben, szakálassan, ápolatlanul-
Nem tisztelve senkit és semmit
Sajnos ennyi év multán sem tudtak megváltozni.
Bunkók maradtak és bunkókkal veszik körbe magukat.
Lényeg a pénz és hatalom.

MoonRiver írta...

Nagy vátesz volt Vörösmarty Mihály.
Bár ki tudja, milyen jövő időben gondolkodott, tán a befejezetlenben...

"Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán."

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Ismerek értelmes szobrászokat is, így ez nem lenne kizáró ok. Nagyanyámnak 5 osztálya volt és hatalmas bölcsessége, ami mellett Dante-t olvasott.

Hallgatom a politikai elemzőket és hirtelen kicserélve a szavakat, divat kommentárokat hallok. X ma a parlamentben, piros nyakkendőt vett föl kék zakóval. Több értelmes mindezekből nem sül ki.

Ha marketingként kezelik a politikát, akkor ez van, ekkor működik a személyeskedő szarral dobálás.

Ez ellen egy módon lehet tenni, ha valamelyik társaság végre nekiáll és kidolgoz részletesen egy politikát. Azt közzéteszi - ma az internet erre kiváló terep - aztán erről kezd el beszélni. Nem megy bele abba, ki és mennyit lopott, hanem elkezdi a fejekben felépíteni azt a képet, hogy milyen társadalomban is akar élni.

Ez mára szinte lehetetlen, de valaki csak érti azt, hogyan tudott Hitler megőrjíteni egy népet, hogyan tudd terrorizálni Kim Dzsongun, és sorolni lehetne.

A törzsi társadalmakat a vad harc terepének hitték soká. Aztán kiderült, végtelenül precízen ügyelnek a béke és egyensúly megőrzésére. Talán kéne egy megváltó újra, aki elmagyarázza mindezt.

Attila írta...

Az már csak hab a tortán, hogy Finkelstein férfi párjával összeházasodott és 2 két gyermeket nevelnek közösen. Úgy tűnik a győzelem érdekében ez nem zavarja a nagyon családbarát Fideszt, de még a legfőbb álszent KDNP-t sem. Finkelstein a negatív kampányok atyja, legfőbb célja az ellenfél lejáratása és lehetőleg ráakasztani a mára szitokszóvá tett liberális jelzőt. Teszi mindezt ezt vallási hovatartozásától függetlenül a cél érdekében. Munkamegosztással közösen dolgoznak Birnbaum úrral. Ennyit az említett és a Fidesz bensőséges kapcsolatáról! Aki szeretne bővebben is tájékozódni a két úr tevékenységéről az írja be a Google-ba a Finkelstein nevet. "Szép" pályának lehet megismerője.

hello írta...

Kíváncsi lennék, ha ezt a hihetetlennek tűnő sztorit valaki forgatókönyvként nyújtaná be Vajnához, pénzt kérve a filmre, vajon hogy döntene: OK, ebből egy fenomenális, vitriolos kasszasikert lehet csinálni, vagy az ilyen magyar realityért a kutya se menne be a moziba, untig elég nekik élőben.

dolores írta...

kekec
Az jó, ha te is így látod. Én is szavaztam 2014- ben az összefogásra, jobb meggyőződésem ellenére. Utoljára. Most már nem hiszek a szavaknak, tettek kellenek.Odalett a bizalom.Te nagyon megengedő vagy,amikor az "ellenzék" cicaharcairól szólsz. Én ettől sokkal gyalázatosabbnak tartom az ideológia nélküli hatalmi törekvéseiket. Jó lenne, ha végre szembenéznénk vele, mi is történt a baloldalon Öszöd óta.Az a beszéd volt talán az utolsó, amit őszintének tartottam.
Erről még csak annyit, hogy a baloldalra is igaz,hogy növeli, ki elfedi a bajt.