2015. május 23., szombat

HELLO DIKTÁTOR

Jean Claude Juncker vicces ember.
Ő köszöntötte ezzel a vicces mondatocskával a magyar miniszterelnököt, majd barátságosan nyakonvágta.
Az csak a baj, hogy minden viccnek a fele komoly, van úgy, hogy a másik fele is az.
Amikor néztem a videót, nem örültem neki, jóllehet talán örülnöm kellett volna, hiszen az általam legkevésbé sem kedvelt politikus kapott egy sallert az Unió rendezvényén, az Unió vezetőjétől.
Mégis, mikor nyakonvágták, nekem is égett a képem.

Igen, a magyar miniszterelnökből bohócot csináltak, pontosabban ő csinált bohócot magából, az Unió  vezetője csak úgy kezeli, ahogy egy bohócot kezelni kell.
Hello diktátor, mondja neki, miközben szélesen mosolyog rajta, az unió verebén, aki kivont karddal, döngő léptekkel próbál együtt masírozni az angol miniszterelnökkel, mint a hajdani viccben az egér az elefánttal – dübörgünk, dübörgünk?
Bezzeg most nem azonosítja magát Magyarországgal, nem üzeni meg híveinek - feleim, nyakoncsapták Magyarországot!
Ez egyrészt nagyon helyes, másrészt viszont a következetesség teljes hiányáról tanúskodik.
És hát, sajnos most az egyszer joggal mondhatná ezt, hiszen személye az országot testesíti meg, hiszen itt nem az általa képviselt elvekről van szó, hanem arról, hogy milyen az ő és rajta keresztül az ország megítélése Európában.
Mit mondjak, semmi okunk az örömre.

Hogy ilyesmi megesik, az elképzelhetetlen lett volna Antallról, Horn Gyuláról, Gyurcsányról - Kádárról meg végképp, pedig Brezsnyevet igazán nem lehet egy napon említeni Junckerrel.
Mindenesetre a sors igazságtétele, hogy éppen ő kapta a taslit, ő, aki jó maffiózóhoz illő módon oly annyira kényes a tiszteletre.
Egy pofon, legyen bármennyire is vicces, soha nem a tisztelet jele.
Az ember képes fele ugyanis szent, azt nyitott tenyérrel megütni sokkal megalázóbb, mintha valakit ököllel megütni.
A magyar jobboldal büszke lehet rá.
Magyarország meg sírvafakadhat, hogy hova juttatta őt az a bűnöző, akit Juncker akár tolvajnak is nevezhetett volna – joggal.
Hiszen talán ő az egyetlen, kinek személye egyetértést hozott Putyin és az Unió között, legalábbis annyiban, hogy Putyin is röhög rajta, szívatta is már néhányszor, és most is olyan helyzetbe kormányozta, ahonnan kivergődni roppant nehéz lesz, a tetejébe még fizetni is fogunk ezért az attrakcióért.
Ahogy könnyen megeshet, hogy az angol miniszterelnökhöz való csatlakozásának is nagy lesz az ára, ha például a második legnagyobb magyar városból. Londonból haza kell térniük a mieinknek.

Hajdan volt respektünk a világban, tisztelték az országot, mely gúzsbakötve is el tudta táncolni a csárdást, Kádárt is tisztelték a nyugati világ vezetői, mert élhető országot hozott létre ötvenhat súlyos traumája után.
Ha a népnek lenne esze, az első választáson világgá zavarnák őt és korrupt, tolvaj bandáját – húzzanak el sebesen, mint a vadludak.
És nagyon örülhetne neki, ha nem mellékelne döntéséhez minden magyar egy nyaklevest.

Nem is tudom – van még ennél lejjebb?

:O))) 

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Önvallomás.
Kedves Pupu!
Tartozom Neked annyival, hogy itt és most pár sorral magyarázatot adjak gyors eltünésemhez.

Valamikor vagy két éve olvastam a posztjaidat és az jutott az eszembe, hogy élheti meg egy "fideszes káder gyereke" családja azt, hogy az addig normális, átlagos életet élő családfő egyszer csak kitör a "szürke hétköznapokból" - diplomája lesz, felfigyelnek rá "ott fenn" beáll abba a sorba, ahol teljesen képtelen ötletekkel rangot, hivatalt és pénzt szerezhet, valaki lesz.
És teljesen felborul az addig békés családi élete...
Az első hónapokban irtó jól mulattam a Rumbach utcai zsinagóga, a Kozma utcai temető helyére eltervezett futball stadionok ötletén. Ezeket nem én találtam ki, ezeket a napi hírek sugallták.
Aztán ahogy gyűlt ezen a helyen a szemét és egyre nehezebben ment, a képtelenebbnél-képtelenebb napi események igazolták azt, hogy a kitalált történetem kezd megvalósulni.

A vagy kéthetente megírt "mesém" kezdett igazzá válni, alig tudtam miatta aludni, beláttam, hogy a kitalált kis figura - "öcsike" - előbb-utóbb az iskolájában is szembe kerül osztálytársaival és annak nagy verés lesz a vége.
Köszönöm az esetleg megnyilvánuló figyelmet, hogy helyet kaphattam itt a blogban. Kezeiket csókolja: - öcsike -

nemóvatos írta...

Hát ettől a nyaklevestől az én képem egy kicsit sem égett.(félek a micié sem, hisz' vastag a bőre)
A bajom inkább az vele, hogy Juncker nem fogja komolyra fordítani a szót.
Pedig kellene!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Maradéktalanul egyetértek veled !

Úgy érzem, hogy engem is pofon vágtak !

Ennél már csak az lehet lejjebb, ha el is zavarnak bennünket.

Üdv: sphagin.

OBSITOS írta...

nemóvatossal értek egyet.Kiegészíteném azzal ,hogy Juncker idétlen viselkedésével meglehetősen lejáratta az általa vezetett szervezetet. Akik ezt látták ,megvan a véleményük a " hülye gyerekek" vezette szervezetről is. Kedélyesen elbohózkodnak egymással .

Neked5 írta...

Remélem, legközelebb fenékbe is rugják. Juncker jelképesen, a magyar nép meg szó szerint .

Marika Anikó Benkő írta...

Ennél már nem hiszem, hogy lehet még lejjebb. Mi szégyelljük,-- attól tartok,-- ő nem. Azt hiszi, jópofi volt, szeretetet mutat.A hátbaveregetés meg elismerés. Majd így kommunikálják. S még mindig sokan elhiszik. Na, ez a legszomorúbb.

nekem nyolc írta...

Neked5-nek
https://www.youtube.com/watch?v=nj3pJnoY-9o

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

http://www.hir24.hu/belfold/2015/05/23/cof-ertetlenul-allunk-juncker-viselkedeszavara-elott/#sl

Csak idő kérdése volt, hogy mikor indul be a seggnyalók hada:-))

Vajon ki lehet az utolsó közülük aki elítéli Junckert??Egy biztos, nem lennék a helyében:-))))

Geza írta...

Az ketsegtelen, hogy nem tul gyakori egy ilyen jellegu pofonveregetes meg lediktarozgatas a nyilvanossag elott diplomaciai korokben. Az is biztos, hogy en jobb nevem vennem az EU-tol, ha inkabb szigorubb lenne mo-val szemben az EU-s (es altalaban a demokratikus) ertekek betartasa tekinteteben. Nem tudom, hogy az EU 10+ evvel ezelott hogy tudott olyan effektiven fellepni Ausztriaval szemben a neo-nacizmus eloretoresevel szemben, velunk kapcsolatban pedig itt tokolodik (egyebkent a megszokott megalkuvo europai magatartasnak megfeleloen) mar lassan 5 eve. Eppen az a dolog ismetlodik, mint a masodik vilaghaboru kitorese elott - persze azzal a kulonbseggel, hogy most a bolha kohog, de egyaltalan nem biztos, hogy a gothes nem lesz sikeres egy jarvany elterjeszteseben.

Egyebkent a 444.hu-n megjelent ez a hir is egy eleg nagyfoku lojalitassal a draga miniszterelnokunk iranyaban es Juncker leidiotazasaval. Gondoltam, beirok ezeknek az embereknek nehany trivialitast felsorolva, de halistennek a kommentelok 90%-a megelozott ebben a tekintetben. Valami kis jo hir a sok baromsag kozepette.

kácsa írta...

T.Mindenki!
Ha valaki a clip két-háromszori megnézése után is azt gondolja, hogy a bemutatott képsorok annyira drámaiak mint ahogy azt "tisztelt teve" barátunk számunkra láttatni akarta, az óriásit téved.
Az eseménysor pusztán csak arra utal, hogy a két ominózus személy között valamiféle összekacsintós (jópofizós), bizalmaskodó kapcsolat van.
Mivel az a "pofon" nem éri el OV arcát, hanem csak a nyakán landol ezért csak "nyakonpofon"-ról beszélhetünk, ami inkább a "pajtásodás" mintsem a harag megnyilvánulása.
A tragédia azonban ebben mégis az, hogy ezt az urak a legszélesebb nyílvánosság előtt teszik, ezzel tovább rombolva bizonyos társadalmi és hivatali kapcsolatok komolyságát és bizonyítva a ma már nem is annyira rejtett összefonódásokat..és mindezt a "keményen dolgozó kisemberek" kárára és kontójára.

civilhuszár írta...

Juncker azt hiszi, hogy ismeri Viktort. Pedig eztán ügyelni kell neki arra, hogy ne essen le a létrája. Figyelmen kívül hagyta, hogy a bosszúállás alattomos csúcsmesterét csapta pofán.:-))

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A rendszerváltás környéki időkben Habsburg Ottó kellemes színfoltja volt a politikának. Intelligens és finom humorával megengedhette magának, hogy az NDK akkori vezetőit "kutyaütőknek" nevezze, miközben lelkesen hirdette álmát pán-európai elképzeléseiről.

A történelem empirikus tudomány, ismerni kell a tényeket, amit lehet, mert sok háttér alku is befolyásolja. A Napóleon-i háborúk utáni Németország, mint szövetségesi rendszerről alig hallani, pedig tulajdonképpen iskolapéldája annak, amit ma Európa próbál megvalósítani.

Ez alakult aztán át 1871-ben a Német birodalomi alkotmánnyal császárságba, amiből kimaradt az addig formális vezető Ausztria. Viszont létrejött egy porosz vezetésű Német Birodalom, és a katolikus osztrákok kiegyeztek a magyarokkal, és létrehozták a K und K.

A franciák sokkal régebben mentek ezen végig, aminek a végén Franciaország kialakult a kisebb államokból.

El lehet játszani a gondolattal, hogyan birkózna meg a mai magyar "nemzeti" gondolkodás, ha az erdélyi részek, vagy Bosznia-Hercegovina vagy akár a Horvát bánság, a mai Szlovákia a része lenne. Valószínűleg sehogy és ezért nem tud mit kezdeni magával Európában sem.

Kisebbségi komplexussal küszködő infantilis gyerekként viselkedik itthon és külföldön is. Elkezd hangosan hisztizni 300 menekültön, miközben 4 millió saját állampolgára él a létminimum szintjén. Nem tud egy értelmes cigány felzárkóztatási programot kidolgozni és megvalósítani, ami létező és valódi probléma.

Értelmes és felnőtt politika kellene itthon, amihez olyan politikusok is. Habsburg Ottót nem veregette volna senki pofon, mert tiszteletet adott és kapott. Így kezdődik mindez: azt tedd mással, amit elvársz magaddal szemben is.

pleinair írta...

Juncker infantilis, vásott gyerekként, csattanós pofonnal fogadta orbánt. Ezzel a gesztussal érzékeltette, hogy orbán nem komolyan vehető, szellemileg és pszichésen retardált, infantilis, súlyos mentális állapotban leledző alak, aki NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZATOT JELENT Magyarország számára, és renitens viselkedésével veszélyezteti az EU tagállamok normális együttműködését is.
Juncker a génputtony nagy egóját legyintette képen, de erről az idiótáról minden lepereg. Mégis, legalább a világ számára jelezte Juncker, milyen súlyt képvisel lenézett miniszterelnökünk az Unióban.

sphagin írta...

Kedves kácsa !

Talán igazad lenne, ha CSAK azt néznénk amit látunk.

Az is tény azonban, hogy Junker se mindenkit pofoz fel, még barátilag sem !

Van akivel megtehetik, mert ez a nyilvánvaló és tudják, hogy ezt meg is engedhetik maguknak !

Nem tudom, de engem nem nagyon akartak még csak barátilag sem pofán vágni, egyszerűen nem úgy viselkedem, hogy ez még az eszükbe is jusson !

Talán így már kapiskálod, hogy miről van szó tulajdonképpen.

A barátkozásnak is meg van az egyedisége ugyanis.
Atyáskodó, baráti pofonok, "tokkosok" kiosztására csak akkor szokott sor kerülni, ha ennek megfelelő előzményei vannak.

Lehet találgatni !

Erre írtam én is azt, hogy úgy érzem, hogy engem is pofán vágtak és bizony nem ürülök neki.

Egyetértek PuPu-val, hogy ez a színt azért már elég "drámai", önmagában már az is, hogy idáig jutottunk !

Egy miniszterelnök bennünket képvisel egy fórumon és kapja a "tokkosokat", akkor bizony azt mi is kapjuk.
Ha egy magánbeszélgetésen zárt körben történik mindez, az az Orbán dolga.
Ez viszont már így, nem elfogadható és ki kellett volna kérni magának, a helyzetnek illő formában !

Vagy egy barackot nyomni a fejére Junkernak !

pleinair írta...

Kácsa,

nem hiszem, hogy Juncker kizökkenve térből, időből, EB elnöki szerepéből, elfeledkezett arról, hol van, mit képvisel.
Nem hiszem, hogy pár másodpercre a kertjében közös ifjúkori csínytevések tettestársát váró házigazdává vedlett volna.
Feltételezhető, hogy az EB elnökének minden tettét tudatosság, szükségszerűség motiválja.
JCJ szükségesnek tartotta jelezni Magyarország és az EU felé, hogy orbán egy nevetséges pojáca, akinek "dübörgésén" csak röhögni lehet, komolyan venni annál kevésbé.

kácsa írta...

T. Válaszadók!
Én megértem azt az Orbángyűlöletet ami részetekről nap mint nap megnyílvánul - én se kedvelem a pasast - de azért nem kellene a helyzetet ilymértékben dramatizálni.
Először is NEM VOLT CSATTANŐS POFON, másodszor nem volt semmi, néven nevezhető indulat a dologban.
Egy kedélyeskedő, játékos mozdulat volt csupán, ahol Junker ironizálva, nyomatékosan figyelmeztette a "barátját", hogy tudod-e, hogy mi is tudjuk...

Emlékszünk még a vizitdíjas szavazás eredményvárásakor elhangzott HG beszólásra. Na, az volt csak igazán izléstelen. Itt jegyzem meg, hogy SZDSZ-es "barátunknak" ebből semmi problémája sem származott, sőt mintha mi sem történt volna...
Pedig ő ezzel az éppen a miniszterelnök tisztét betöltő főnökét járatta le, aki ahelyett, hogy két lábbal azonnal kirúgta volna, még jópofát is vágott hozzá.
De ha úgy vesszük, hogy mindez láthatóan kedélyes hangulatban történt, akkor talán ez is megbocsájtható. Vagy talán mégsem?
A fenti nyakonpofon esete arra azonban mindenképpen jó, hogy abból ismét születhessék a bolhából egy újabb elefánt.




pleinair írta...

Drága Kácsa, bizony csattanós volt az a nyaklevessé csúszott pofon.
Aki nem hallja, tegye be fülébe hallókészülékét, és hallani fogja a hangot, ami -bevallom - számomra szívmelengetőbb lett volna, ha nagyobbat szól.
Sajnos szegény Junckertől csak erre futotta, a seggberúgás gyönyörétől az EU illemszabályai miatt meg kellett fosztania magát és minket, monsieur Orbán "rajongó" híveit.
Ami Horn Gábort illeti, ő is abba a kategóriába tartozik, aminek gusztustalan tagjait undorunkban bottal se piszkálnánk meg. Szomorú tény, hogy az un. baloldali elit is bűzlik attól a szennytől, amit szerintem már soha se tud levakarni magáról.
Hát bizony nem öröm ebben a bűzlő országban élni.

sphagin írta...

Kedves kácsa !

Mint írtam, hogy maga a pofon és itt mindegy, hogy csattan, vagy sem, a lényeg.

Szerintem érted te, hogy mi a mi kétségünk és miért nem osztjuk a te véleményed.

Hozzá tenném, hogy ez nem Orbán gyűlölet kérdése, hanem szégyen annak okán, amilyen helyzetbe kerültünk az Orbánék hülyeségei miatt !

Ha Mesterházy, vagy bár ki ellen így viselkednének, akkor is ilyen szégyen lenne.

Mint ahogy a Horn Gábor esete is hasonlít ehhez !

Igaza van pleimairnak !

Wolk írta...

A bolgár tv híradójában 19:07 kor majdnem kapott egy taslit Boyko Borisov is. Majd 19:17 kor meg is kapta. No ez barátságosabb volt mint amit Orbán kapott.

http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u-nas/po-sveta-i-u-nas-emisiya-18-00-22-maj-2015