2015. július 30., csütörtök

RABSZOLGASORS

Tulajdonképpen jól jártak.
Vihették volna őket gályára is, húzhatták volna az evezőt a gályapadhoz láncolva a Dunán, szállítva a nézőket és a sportolókat, a Margitsziget és a Dagály között a vizes világbajnokságon, dobszóra, karikásostorral serkentve.
Ha tisztázni tudták volna, hogy az ostorcsapások doppingnak számítanak-e, kétségkívül ez lett volna a sorsuk, így viszont megússzák kerítésépítéssel a szerb határon.

A legújabb hírek szerint kerítésépítésre hívtak be a csongrádi megyeházára 490 munkanélkülit.
Az eligazítást azonnali orvosi vizsgálat követte, és akit egészségileg alkalmasnak találtak, hogy a szerb-magyar határzárnál dolgozzon, annak vállalnia kell a munkát, különben elesik a havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól.
Azokat hívták be, akik regisztrált munkanélküliek, de jelenleg nem vesznek részt semmilyen közfoglalkoztatásban.
Elsősorban segédmunkásként fogják alkalmazni őket, közmunkásként, a megfelelő vizsgával rendelkezőket pedig kisgépkezelőként.
A munka nem kényszermunka természetesen, csak aki nem vállalja, attól elveszik a huszonkétezer forintnyi sztárgázsit is.
Namármost aki ezt elrendelte, az egy vasárnapi ebédre többet fizet ki egy falusi, középkategóriás vendéglőben, ahova egyébként be sem teszi a lábát, míg ahova elitünk járni szeret, ott egy
 szerény családi ebéd - ital nélkül - négyhavi foglalkoztatást helyettesítő támogatásból sem jön ki, ebből is látnivaló, hogy mennyire érdemes volt rendszert váltanunk negyed századdal ezelőtt.

Közben folyik a menekültek elleni hecckampány a legszebb náci hagyományok szerint, ami nem meglepő, hiszen a rezsim csak azt adja, mi lényege.
A meghökkentő viszont az, hogy normális emberek beállnak azok sorába, akik lelkesen helyeslik ezt az egész cirkuszt, és támogatják az embertelenséget.
Néztem minap egy filmet a nácizmus térhódításáról, mintha napjaink Magyarországán készülhetett volna a film.
A gyengék üldözése, a kiszemelt ellenségek démonizálása, az erőszakkal való fenyegetés és az áldozatok ellehetetlenítése mind-mind a hitleráj hatalomrajutása utáni időket idézi, hogy nincs még Kristallnacht, az csak annak köszönhető, hogy a cigányoknak, migránsoknak nincsenek boltjaik, de például Simicska helyében aggódnék, ha eszembe jutna a hosszú kések éjszakája...
A zsidókkal most óvatosabbak, az atombomba csak atombomba, ugye, de igény lenne a velük való leszámolásra is.
Az emberek egyenként nem rosszak, de ha meghülyítik őket, akkor rosszabbak tudnak lenni az állatnál is, mely többnyire valamilyen konkrét oknál fogva öl,.
Viszont ismerethiányosak és rettenetesen könnyen manipulálhatók.
Lehet őket ijesztgetni vírusokkal, lehet lelkesíteni őket sportrendezvények szervezésével, ha azt mondaná nekik valami komoly pofát vágó nadrágos ember a televízióban, hogy a fekete emberek bőre fog, ne érjenek hozzá, azt is elhinnék.
És ha egyszer elhittek valamit, hát az aztán futótűzként terjed a városi lakások gangjain, a falusi portákon, és jaj azoknak, akik ellen a hangulatkeltés irányul.

Vannak emberek, akik a tömegmanipulációra szakosodtak, ezt fejlesztették művészi fokra. Speciális szerencsétlenségünk, hogy az egyik legtehetségesebb tömegmanipulátort nekünk dobta a gép.
Bár Göbbels csúnyán végezte, nem vagyok abban biztos, hogy Finkelstein is csúnyán fogja végezni, annak dacára, hogy gyakorlatilag az ő módszerével tették tönkre Magyarországot.
A szakember nem Fidesz-tag, tőle javaslatot kértek, nem volt kötelező megfogadni.
Javaslatot tett, a felelősség innen nem az övé, neki az egyébként sem kellett, beérte a kialkudott munkadíjjal, és mosta kezeit, mint a Pilátus nevű mosómedve.

Ez az ország valaha normális ország volt, most pedig abnormális, de hívhatjuk akár unortodoxnak is, mindegy.
Mindenesetre a klímaváltozás sokat fog hozni rajtunk, például a libáknak nem kell majd költözniük és Semjén Zsolt végre
 kegyelemben részesítheti a gyöngytyúkot.
Emellett a hajdan, Rákosi elvtárs által elkezdett, de sajnálatosan félbeszakadt kísérleteket folytathatjuk.
Megkezdhetjük a munkát a gyapotföldeken, Isaura feltámadhat, kitörölheti a csipát szép szeméből, felvirrad a Leonciók napja, a sok Kunta Kinte meg demokratikusan választhat, a lábát vágják le, vagy a farkát.
Aztán majd néhány évtized múltán megszülethet a magyar Ábrahám Lincoln, aki lehet, hogy nem Lincoln, csak Linkóci lesz, és megkezdődhet a harc a rabszolgák felszabadításáért.
Vagy kisnyúl.

Ha ezt valaki harminc évvel ezelőtt leírja, könyvével a kor neves sci-fi írói közé kerülhetett volna be, lenyomhatta volna Asimovot.
Ha valaki le tudná írni, mi lesz ebből, ha így folytatjuk harminc év múlva, akkor annak el kell azonnal kezdeni idegen nyelveket tanulni, hogy a világ megtudhassa: volt egyszer egy Magyarország...

:O)))



21 megjegyzés:

Kapat írta...

Egyre elkeserítőbb, amit nap-mint nap tapasztalunk.
Milyen ország az, ahol ha nem akar meghalni valaki, saját magát kell megoperálnia figyelmen kívül hagyva a műtét kockázatait. Micsoda elkeseredett elszánás szükséges ehhez!
Milyen ország az, ahol az emberi nyomorúság nem ébreszt szánalmat éppen azokban, akiknek feladata lenne, amennyire lehetséges, enyhíteni a nyomorúságos sorsokon, mely arra kényszerít embereket, hogy odahagyva otthonukat, életüket mentve elinduljanak az ismeretlenbe?
De miért is lennének emberségesek az idegenekkel, amikor minden szánalom nélkül rabolják ki azokat az embereket, akik rájuk bízták a sorsukat?! Akik hittek (sajnos nagyrészt hisznek is) az álhazafias, álnok hazugságaiknak.
Iszonyatos bűn, amit tesznek velünk, gátlástalanul, gonosz kíméletlenséggel!
Pofátlanul bizonygatják, hogy rendbehozták a gazdaságot, megmentették a csődtől az országot.
És még mindig sokan hisznek nekik, a saját tapasztalatukat is semmibe véve!
Tenni kéne már valamit!! De mit?? !
Nem tehetjük, hogy belenyugvóan elsirassuk ezt a kis hazát, már csak unokáink miatt sem tehetjük!

Névtelen írta...

Szépen kap ez a Finkelstein mostanában. Lassan ő lesz a baloldal rettegett démonja, mint anno Werber volt a Fidesznek. Ismét bebizonyosodot, hogy amit az Mszp kitalál, pl. lenyúlási módszerek, sikerpropaganda, stb. az a Fidesz tökélyre viszi.

http://hvg.hu/itthon/20121220_Ron_Werber_MSZP_kampany

nemóvatos írta...

A csongrádi hír ellenére sem vágta a piranyaképű kormányszóvivő arcába Kálmán Olga tegnap, hogy "hazudsz vazze" ha tagadod a kényszermunka tényét.
Mert tagadta a szemétládája.
Mit várhatunk?

talalom írta...

Bolcsánat. Azt a törvényt, hogy CSAK ANNAK JÁR a 22 ezer 800 forint, aki egy évben minimum x napot dolgozik, már vagy 4 éve meghozták, azóta kényszer is az ínségmunka.

kekec írta...

nemóvatos, a kényszermunkások (és a rabszolgák) csak természetbeni ellátást kaptak, a "köz"munkás némi pénzbeli ellátást. Jut eszembe: a területen abból kell a saját kajájukat megoldani, vagy legalább enni kapnak?

bubo írta...

Kedves Pupu!

Talán felébrednének sokan, ha néhányszor főműsoridőben is látható volna azaz érdekes és nagyon erős film, ami az autokráciáról szól és amit eddig csak éjjel egy órai kezdettel láttam. Véletlenül. Az a címe, hogy : A HULLÁM. Azóta megtaláltam a teljes filmet a neten. Mindenkinek nagyon ajánlom. Nekem válasz volt arra hová tartunk, ha nem térünk észhez.

A filmelőzetes: https://www.youtube.com/watch?v=gq1FmXm-sS8

A teljes szinkronizált film: http://videa.hu/videok/film-animacio/a-hullam-teljes-film-autokracia-egyben-kiserlet-nWnCn7HsEeYKO4iZ

A teljes film eleje kicsit zajos az idősebb korosztály számára, de érdemes kivárni.

Névtelen írta...

Tegnap jó napom volt!
Egy ujpesti lakóparkban láttam egy öreg nénit, amint egy kis kenyeret adott egy macskának. Én persze rögtön kapcsoltam és a mobilomon hívtam a rendőröket.
Nem telt el tíz perc és megjelent két kopasz rendőr akik azonnal igazoltatták a nénit. Odamentem hozzájuk és bemutatkoztam, hogy én vagyok a tanu aki igazolja a megtörtént törvénysértést. Nekem is felírták az adataimat és közölték az idős asszonnyal, hogy feljelentéssel fognak élni.
Ezen kicsit csodálkoztam, - mert ahelyett, hogy azt mondták volna, hogy egy-egy fiatal nővel élnek, - ők azt mondták, hogy a "feljelentéssel élnek..."
Mielőtt távoztak volna, biccentettek felém, mire az egyiknek leesett a fejéről az a kis piros sapka. Én boldogan kaptam fel, poroltam le nemzetünk eme szép kis darabját.
(Balu, a medve)

Névtelen írta...

És akkor arról még nem is volt szó, hogy ha kényszermunkásokkal építtetik, mi a franc kerül 22 milliárd forintba a nyomorult kerítésen. Talán a drót?

Geza írta...

Sajnos minden igaz, ami ebben a blogban olvashato (kulonosen ami a naci ideologiai parhuzamra es a munkanelkuliek kiszolgaltatottsagara vonatkozik). Azonban nem ertek egyet a 25 evvel ezelotti rendszervaltozassal kapcsolatos, annak ertelmetlensegere utalo mondattal. Az, hogy a magyar emberek ennyire elbsztak, abbol nem az kovetkezik, hogy a szabadversenyes kapitalizmuson alapulo tarsadalom (amelynek kialakitasara a rendszervaltozas eredetileg iranyult) rossz. Sajnos a tarsadalom azon (feltehetoleg kissebbsegben levo) resze, amelynek fontos volt ez a valtozas, nem vette eszre, hogy a tarsadalom tobbi resze mennyire ostoba, es milyen veszelyeket rejt magaban, ha nem aktivizalja magat idoben (pl., csak az emblematikus idopontokat emlitve: 2002 tavaszan, 2006 oszen es 2010 tavaszan - az utolso alkalom lett volna). Most mar viszont valoszinu keso, csak az ilyen feluleteken valo szurnyulkodesre telik.

stirlitz írta...

A kapitalizmus velejárója óriási vagyon kevés ember kezébe többi kiszolgáltatott rabszolga. Ami Magyarországon van a kapitalizmus korporatív formája : mussilini + rendszere órási feudalizmussal: úgye a király ossza a vagyont a hüséges főuraknak
csányi, széles, simicska stb ez minden rendszer lehető leghosszabbika a legsötétebb középkor volt ilyen pl károly róbert ideje, istván király csak ott ne volt kapitalizmus itt ugye van király monopólium + legdurvább kapitalizmus
igazi csoda ez a rendszer szerintem szabadalmaztatni kéne

Névtelen írta...

bubo!!

a jó kurva nénikédet!!

ez a film DÖBBENETESEN JÓ!!!!!

KÖTELEZŐ MINDEN DEMOKRATIKUS ÉRTÉKEKET VALLÓ EMBERNEK MINDEN MÓDON TERJESZTENI!!!!

üdvözlettel,

abramovics

bubo írta...

Kedves Abramovics!

:-)

Örülök, hogy a film értékével kapcsolatban egyet értünk.

Én terjesztem is minden ismerősömnek a linket.

Értem és megértem az indulatodat ami az üzeneted első soraiból árad.

Bennem is heves indulatokat gerjesztett ez a film.

Terjeszd te is.

Üdvözlet neked és a kedves családodnak

bubo

PuPu írta...

Közkinccsé tettem a facebookon, itt is:

https://www.facebook.com/pupu.blogja/posts/487150611467898?notif_t=like

Remélem, lesz, aki megnézi...

:O)))

PuPu írta...

https://www.facebook.com/pupu.blogja/posts/487150611467898?notif_t=like

pleinair írta...

"Az emberek egyébként nem rosszak, de, ha meghülyítik őket, akkor rosszabbak tudnak lenni az állatnál is"

Ilyen, egyébként 'nem rossz' ráadásul diplomás emberek úgy beszélnek a menekültekről, mint valami kellemetlenséget okozó, büdös tárgyról, vagy egy ágyukba tévedt ronda patkányról.
A mai napon elhatároztam, nem fogom tiszteletben tartani állampolgári jogon gyakorolt hülyeségüket, és ebből fakadó ostoba, alantas, embertelenségről árulkodó véleményüket. Ezek az emberek a lelkük mélyén tudják, hogy elaljasodtak, csak fől kell rázni őket, hogy önmaguk előtt is megszégyenüljenek. Ezért ma először nem hallgattam udvariasan, megengedve nekik az általuk "önállónak" hitt vélemény jogát. Minden elkeseredésemnek, felháborodásomnak utat engedve, szokott visszafogottság nélkül, őszinte indulattal ordítottam le őket, és mintha megrendültek volna, mintha megmozdult volna a lelkükben valami.
Elérkeztünk arra a pontra, ahol már csak a szavak erejére számíthatunk. Teljes bedobással kell élnünk vele családon belül, baráti társaságban, mert most már a legalapvetőbb értékről, a humánum védelméről van szó. Ha hagyjuk a humánumot elveszni, akkor minden elvész.





pleinair írta...

Megnézném, de ez a link nekem nem működik.

PuPu írta...

http://videa.hu/videok/film-animacio/a-hullam-teljes-film-autokracia-egyben-kiserlet-nWnCn7HsEeYKO4iZ

Másold be qa böngéásződ címsorába, aztán enter...
:)

Öreg harcos írta...

Kedves PUPU!
Ez a film félelmetes...Talán a " Legyek ura " volt rám ilyen hatással...Nem véletlen, hiszen a könyv-illetve ez a film is hasonló folyamatokat boncol..Hol tartunk most????? Mikor kerül elő a fegyver???? Ki tudja megállítani a "hullámot"????

pleinair írta...

Köszönöm, megnéztem, kikészültem..

Névtelen írta...

Én többször próbáltam megnézni, de vagy a hang, vagy a kép akadt el.
Viszont csütörtökről péntekre virradó éjjel 0:15-kor adják a Filmboxon, akinek van, ott végignézheti.

nguyenhuong írta...

Thanks for sharing, nice post!

Giúp các mẹ giải đáp thắc mắc cách trị giun kim ở trẻ em không hay trẻ bị ho thì trẻ mấy tuổi thì tẩy giun hay trẻ bị viêm phế quản với trẻ 5 tháng tuổi biết làm gì như thế nào hay trẻ mấy tháng mọc răng có tốt cho trẻ không hay bổ sung vitamin d cho trẻ sơ sinh bật máy lạnh máy quạt hay không hay thực phẩm giàu sắt hay có nên cho trẻ ngồi xe tập đi hay cách chữa nấc cho trẻ sơ sinh không bật đèn sáng thì có nên băng rốn cho trẻ sơ sinh khi ngủ hay bé 9 tháng chưa mọc răng bằng mật ông hiệu quả hay có nên dùng miếng dán hạ sốt cho trẻ hay không hay ngậm vú giả trẻ em thì tham khảo có nên cho trẻ ăn nước xương hầm hay không hay có nên nêm gia vị cho bé ăn dặm hay không hay mua hàng giá rẻ trực tuyến trên ebay thì tham khảo mua hàng trên ebay hay cháo hạt sen ngon cho trẻ với cháo hạt sen cho bé tốt nhất ăn dặm hay sóng wifi có ảnh hưởng đến trẻ sơ sinh không hay nao tre ko hay trẻ chậm mọc răng phải làm sao có sao không hay trẻ 5 tháng tuổi ăn được hoa quả gì có sao không.