2015. augusztus 5., szerda

KÁLMÁN OLGA 2.0

És Kálmán Olga ürügyén kicsit a mai médiahelyzetről, és az irreális elvárásokról írok ma.
Merthogy sokan annyit nézték már őt, hogy belefáradtak, mint ahogy az ember bele tud fáradni a partnerébe is, ha tizenéven keresztül csak őt tudja nézni, mert mondjuk bányában dolgozik, ahol a legszebb nő a bányarém.
Kálmán Olga egyedi jelenség, és attól jelenség, hogy tehetség.
Ő az, aki szembesíti a politikusokat elveikkel, viselkedésükkel, saját magukkal, és a sok szembesítés eredményeképpen megszületik a kép a mai Magyarországról.
Mégis, újabban divattá vált kritizálni, erőszakosnak nyilvánítani, agresszivitással vádolni, jóllehet ő csak teszi a dolgát, ha kell negyvenszer is visszakérdez: Ön meg tudna élni ennyiből, államtitkár úr?
Aki látta a beszélgetést, láthatta hogy milyen egy újságíró, aki nyugati mércével méri magát

Szóval, kedves kritikusok, legyetek már realisták.
Bármelyik - ismétlem, bármelyik - médium politikai irányvonalát végsősoron a tulajdonos szabja meg. Történhet ez akár konkrét iránymutatással, akár csak a főszerkesztő kiválasztásával, aki aztán kiválasztja azokat, akik értenek a szóból.
Olga éppen annyira lehet kemény, amennyire engedik neki, mert ha keményebb, akkor mehet világgá.
Újságírónak lenni pedig nem olyan, mint órabérben fát vágni, a jó újságírónak közlési kényszere van, szereti megmutatni a világnak, amit maga megismert, nemmellesleg el kell tartania a családját is. Nem egyszerű ezt úgy csinálni, hogy a delikvens hiteles is maradjon.

A vendégeit pedig csak részben választja ő, ha a csatorna gazdája azt mondja, hogy meg kell hívni a jobboldal teljes vezérkarát Horthytól Szálasiig, hát akkor meg kell hívni.
Ha valaki újságíró, akkor egyébként is ez kell legyen a véleménye, mert csak akkor lehet leleplezni a hazudozást, ha a hazug ott ül vele szemben és a néző előtt lepleződik le.
Ha nincs ott, akkor máshol nyilatkozik majd, és mellébeszél vagy tovább hazudik, és a néző ezt fogadja el valóságnak.

Amúgy sem vagyok híve annak, hogy a saját körünkben dicsérgessük egymást. Anno az Index polidilin volt vagy ötvenezer hozzászólásom, de az Index kiirtotta a baloldali hozzászólókat, és még mielőtt ez velem is megtörtént volna, többedmagammal otthagytam a fórumot.
Az utódlásra létrehozott fórum nem vált be, annak nem sok értelme volt, hogy állandóan egyetértettünk egymással, legfeljebb az árnyalatokon vitáztunk mérsékelt lelkesedéssel.
Sokan pedig ezt szeretik és rettenetesen idegesek például a vállaltan fideszes Máté Bencétől, pedig ő csak a beszélgetéseket teszi életszerűvé. Jómagam kimondottan kedvelem, mert ha az értelmes Mátébence van szolgálatban, akkor az érvekkel próbál meggyőzni titeket, mígellenben ha a vonalas Mátébence áll a vártán, akkor a színvonal esik, de még ő is jót tesz az eszmecserének.

Ha támogatókat akarunk szerezni a demokráciának, akkor meg kell tanulnunk vitázni, érvelni, értelmi és érzelmi húrokat pengetni, mert az emberek nehezen fogadják el azt, ami a valóság, nekik párszázezer lakásnál sokszor többet jelent egy giccses szobor, egy hazafiságot emlegető politikus.
Nekem könnyű dolgom van, nem ebből élek, a blogomnak én vagyok a tulajdonosa, nem akarok történelmi egyházzá válni, a helyi szentháromság itt a két púp, meg a liba.
Soha senki nem fizetett egy kanyit se az írásaimért, ami azért kicsit zavaró, mert a pénz értékmérő is, legalább megkóstolhattak volna - de ez az én magánjellegű bajom, viszont megkérdőjelezhetetlenül független vagyok.
Az újságírói függetlenségnek ma ez az egyetlen útja, nevezetesen, ha nem vagy újságíró, hanem blogger, aki legfeljebb reklámokat helyez el a saját felületén. Én még ezt sem teszem, mert akkor beleszólhatna az életembe a NAV.

Szóval becsüljétek meg Kálmán Olgát, aki gúzsbakötve táncol, méghozzá nagyon jól táncol, ha Amerikában tenné ugyanezt, akkor dögre kereshetné magát - arrafelé megbecsülik a kiugró tehetséget.
Az ATV, a médiafelület, ahol Olga megjelenhet, nem az övé, hanem a Hit Gyülekezetének tulajdonában van.
Lehet, hogy most, miután történelmivé nőtte ki magát a gyülekezet, olyasforma szelep lesz a diktatúrában, mint Hofi vagy a Rádiókabaré volt, de ettől még Hofit szerettük és a Rádiókabarét nagy röhögések közepette hallgattuk.

Nem kellene Olgát is ellehetetleníteni, amortizálni, emberfeletti munkát végez azért, hogy felnyissa azok szemét, akik nem foglalkoznak túl sokat politikával, és háttérismereteket adjon azoknak, akik szeretik nézegetni ezt a gusztustalan világot, amit politikának nevezünk.

És hogy nekem is legyen ebből a beszélgetésből valami hasznom, kis változtatásokkal ez lesz a mai poszt a blogomban, ahol - elhihetitek - nem egyszerű naponta új témát találni, Olga pedig naponta hármat-négyet is talál - igaz, neki vannak segítőtársai...
Szóval, becsüljük meg Olgát, egy van belőle...

:O)))


Ps: Figyelmeztettek, hogy róla már írtam.
Három évvel ezelőtt: Elolvastam, rendben van minden, úgy látszik nem változott a véleményem... :O)))

42 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Olga feladata az én egyéni meglátásom aszerint eredetileg az volt, a baloldali emberek érdekvédelmét felvállaló tvben az emberek érdekében tiszta világos párbeszédet folytasson.
A tulajdonos váltás átfestette a hátteret.most már nem azokért szól, akikért a harang szól.
Ő lett a harang nyelve.Kár érte.

székkutas írta...


Korrekt amit írsz. Annak ellenére kedvelem én is, hogy sokszor érzem, nem sokkal nagyobb a szabadsága mint egy M1-es kommentátoré. Felkészültsége, kommunikációs készsége, tehetsége, intelligenciája Kálmán Olgaként intézményesült.

Unknown írta...

A legnézhetőbb politikai műsor , egy szerintem kiváló képességű műsorvezetővel . Nekem inkább a vendégeivel vannak gondjaim : A sok béna politikussal szemben szeretném már az "utca emberének" a véleményét hallani erről az egész miskulanciáról, ami ebben az országban folyik .Ez roppant nehéz feladat , de hiszem , hogy Kálmán Olga ennek is meg tudna felelni .

Unknown írta...



Ha már az ATV a Hitgyülekezeté, akkor ez az egyház miért nem marad teljesen független??? Kőkeményen és Objektív ?????!!!!!!
Kálmán Olga tehetségéhez nem fér kétség .
Így akarják,hogy az Orbánizmus meg bukjon ? Így sohasem fog,ha a tehetséges újságírónak korlátok között kell "Tangózni" Miközben Orbán kormány "Sátán tangót járja
az országot nyomorba dönti,a fasiszta hangok egyre erősebben szólnak !

almas10 írta...

Erzsébet Kovács mondta ki a tutit. Sajna evvan. Öncenzúra ami a erre a sajátos diktatúrára jellemző. Éppen PuPu írja:"Ha támogatókat akarunk szerezni a demokráciának, akkor meg kell tanulnunk vitázni, érvelni, értelmi és érzelmi húrokat pengetni, mert az emberek nehezen fogadják el azt, ami a valóság, nekik párszázezer lakásnál sokszor többet jelent egy giccses szobor, egy hazafiságot emlegető politikus."
Sajna a helyzet az, hogy Fideszékkel és fanatikusaival nem lehet vitázni érvelni. Ők nem fogadják el a tényeket...hosszúúúúúúúúúúúúúú

dolores írta...

Erzsébet Kovács mondta ki, és persze kicsit hosszabban Bartus. Ő az évek során többször is. Szerintem itt a lényeg:
"Megmutatom, hogyan működik ez. Volt szerencsém véletlenül jelen lenni sok évvel ezelőtt egy március 15-i Sajtónapon a MÚOSZ székházában, ahol Kálmán Olga volt a másik vendég. Kálmán Olgát akkoriban rúgták ki talán a köztévéből. És váratlanul felbukkant a terepen a kis Németh Szilárd, aki akkor talán gimnazista lehetett. Kálmán Olgától tudtam meg, hogy a Hetek című lap volt abban az évben a rendezvény médiavendége. Én már nem voltam a gyülekezet tagja. A Hit Gyülekezete hetilapját Németh Szilárd mutatta be (ki más?), és ha jól emlékszem, Olga talán valami interjút is készített vele, de ebben már nem vagyok biztos. Az világos volt, hogy azon a napon Németh Szilárd megismerte Kálmán Olgát, az első igazi újságírót, aki még kedves is volt hozzá, emberszámba vette, és számára attól kezdve Kálmán Olga volt “az” újságíró. Amikor hazamentem, mondtam a feleségemnek: “figyeld meg, Kálmán Olga hamarosan a hites médiabirodalom üdvöskéje lesz”. Amikor Kálmán Olga felbukkant az ATV-ben, megállapítottuk, hogy ezek az emberek semmit nem változnak. Ezért Kálmán Olga bármit csinálhat, amíg a Németh család tagjainak ő “az” újságíró.

Az ATV-ben mindenki kvázi ennek a családnak a szolgálatában áll. Minden ennek a családnak az érdekei, intellektuális színvonala, szektás ízlése és célja alá van rendelve. A szakmai követelmények is. A politikai irányultság is. Mindenki fogaskerék Németh Sándor gépezetében, és addig kap pénzt és képernyőt, amíg ebbe a gépezetbe beleilleszkedik, és nem lóg ki onnan. Ez a gépezet azzal a nem kicsinyes célkitűzéssel működik, hogy Németh Sándor irányítsa és manipulálja az emberek gondolkodását Magyarországon. A benne dolgozók ezért kapják a fizetésüket, ez a dolguk. Ne ámítsa senki magát azzal a hazugsággal, hogy az ellenzék televíziójában dolgozik. Ez a tévé Orbán érdekeit szolgálja, mert a tulajdonos érdeke ez. Tudatosan manipulálja vele a közvéleményt. Mondhatnánk, hogy a munkatársak szórakoztatóipari tevékenységet végeznek. De egy önkényuralomban, a demokratikus emberek becsapása nem szórakoztatás, hanem valami más.

Akik ezt a gépezetet működtetik, azoknak tudniuk kell, hogy egy maffiában dolgoznak. S azt is, hogy ha nincs a fejük fölött a buborék, amelyben benne lenne az összeg, amiért erre a megalázó és aljas szerepre vállalkoztak, a néző előbb-utóbb látni fogja. Ahogy ez egyre nyilvánvalóbb lesz, az összeg a buborékban egyre kisebb lesz. A néző egyre olcsóbbnak látja majd őket. Ezt Németh Sándor kivételes érzékkel megérzi. És egyre kevesebbért kell majd a gerincüket a ruhatárban letenni."
http://nepszava.com/2013/11/velemeny/bartus-laszlo-dobbenet.html

Ludvig Jenő írta...

Nem tudtál meggyőzni Pupu, de a Kámán Olgáról kialakult véleményemet árnyaltabbá tetted!

PMaria írta...

Kálmán Olga saját magát amortizálja le. Neki még egyenes gerinccel fel kellene állnia amíg van lehetősége. Példát vehetne Mihancsik Zsófiáról!

panelproli írta...

K.O. sok magas kitüntetést kapott, amit újságíróknak szoktak adni és ez meg is látszik a viselkedésén.
Régebben jobban szerettem nézni, mint manapság, mert már kiütköztek rajta a "tanítónénis" viselkedés legrosszabb jelei. (Pl. 'ne ropogtassa a kezeit, mert hazaküldöm', stb. stb. meg mindig meg akarja mondani a kérdezett személy válaszának kulcsszavait.)
A kritikát nem viseli el, ha valami szamárságot mond.
Arról nem is szólva, hogy sok buta viccet és hasonlatot enged meg magának.
Ez persze az én véleményem, amivel nem kell sem egyetérteni, sem vitatkozni, mert ízlés dolga.
Ha már ATV, Mészáros Antónia újságírói/riporteri viselkedése nekem jobban tetszik.

Erzsébet írta...

PMaria-val értek egyet.. a székből fel is lehet állni.már alig nézem műsorát....elfáradt....

hello írta...

Én megkérdőjelezhetetlen tehetségű újságírónak tartom Olgát.
Tisztelem, becsülöm a felkészültségéért, a széles körű tájékozottságáért, a memóriájáért, a stílusáért, meg ahogy 1-1 szemvillanásával, grimaszával kifejezi azt, amit esetleg kimondania nem lenne praktikus a csatorna szempontjából...
1-1 riportját a szerint értékelem, hogy azt kérdezte-e, úgy érvelt-e, azzal vágott-e vissza a nyilvánvaló hazugságokra, ami abban a szituban abszolút kézenfekvő volt.

Olyan egyéniség, akire nem lehet nem odafigyelni.

Ami a riportalanyait illeti: miután engem sok minden témáról nem kell meggyőzni, plusz vannak, akiket nem szenvedhetek, vagy egyszerűen sajnálom rájuk az időmet, a boxba felveszek minden adást, majd végigpörgetve csak azokat az interjúkat nézem meg a napi programból, amik érdekelnek. Tudva, hogy nem csak Olgán múlik, kikkel és miről beszélget nap mint nap.

Promenad írta...

Nem Olgával van baj,
A músor fáradt el,pihentetni kéne.

PuPu írta...

Kedves dolores, Bartus Laci a Hit Gyülekezetéből jött el, nem a legjobb viszonyban a Németh Sándorral, ezért a véleményét ennek tudtában kell értékelni.
Ettől függetlenül az igaz, hogy az ATV nem ellenzéki médium, jelzem ezt soha nemmis állította senki, csak a nézők, és amiatt, hogy ez az egyetlen televíziós csatorna, amelyikben teret adnak a demokratikus ellenzéknek - még ma is.
Ha ez nincs - semmi sincs.
Hogy anyagi okokból visszafogottá vált a csatorna, az éppen ebből adódik, de ezért kár hőbörögni: a csatorna a kereskedelmi televízió műfajában dolgozik és ez meg is határozza a magatartását pénzügyekben.
Könnyű a más pénzén elvhűnek és harciasnak lenni, de aki nyereségorientált vagy éppen csak nullszaldóra törekszik, annak bizony meg kell kötnie a maga kis kompromisszumait.
Vagy a nagyobbakat - ez az anyagi helyzet függvénye.
De ennek csak annyiban van köze Kálmán Olgához, amennyiben ő is szeretne televíziózni és neki sem adja a kiflit ingyen a pék...
:O))))

PuPu írta...

Kedves Jenő, én már ezt is eredménynek tekintem, hiszen az élet színes, nem fekete-fehér...
:O)))

PuPu írta...

Kedves PMária, Mihancsik Zsófia is anyagi okok miatt állt fel, Kálmán Olga pedig nem megy szembe a vélt, a műsoraiból megismerhető elveivel.
Megkérdezném tőled, hogy akkor most melyik verzió jobb a demokratikus oldalnak?
Az, hogyaz általam nagyon kedvelt és tisztelt Mihancsik Zsófia eltűnt gyakorlatiilag, vagy az, hogy Kálmán Olga megalkuvások nélkül alkalmazkodott a tulajdonod elvárásaihoz?
Ő legalább még van, ameddig tönkre nem teszitek...
:O)))

PuPu írta...

Mészáros Antónia tiszta apja, és ezzel meg is mondtam róla mindent.
:O)))

Névtelen írta...

uraim-hölgyeim....

kérek olyan újságíró neveket , akik a munkaadójuktól "függetlenek"

/ és persze tudjuk~ismerjük munkásságát../

nagyon fontos TÉNY , hogy nem ő dönti el kiket hívnak meg!! / próbálna velem jó riportot csinálni a nőgyógyászatról, lévén kazánkovács../

PuPu írta...

A műsor jó, kedves Promenád, a műsorvezető kiváló, a régi nézőkkel van a baj, akiknek nem Kálmán Olgával van bajuk, hanem a demokraták tehetetlenségével és saját tehetetlenségük érzetével..
Ők azok, akik már nem néznek politikát, ők legyintgetnek, hogy ezek mind egyformák, ők vesztették el a hitüket és az optimizmusukat.
Kálmán Olga olyan, mint egy kincstár, rengeteg tapasztalatot és ismeretet halmozott fel, nem vele van a baj, hanem a politikusokkal.
Meg velünk...
:O)))

Ági írta...

Kedves Pupu!
Mihancsik Zsófia nem tűnt el, a Klubrádióban dolgozik.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Pupu !
Tudom, hogy kívülről kritizálni könnyű. Ezzel és egyre több írásoddal nem értek egyet, úgy írom ezt, hogy naponta követem a blogodat:-)
Kálmán Olgát kb. 2 éve nem nézem, mert egész egyszerűen idegesítő.Túl van sztárolva, affektáló, stb. Az egész ATV az agymosott hitgyülis barmok által pénzelt némethsándor kottájából játszik.
Nem véletlen, hogy németsándor és a zsebdiktátor egymásra találtak...
A múltkor kíváncsiságból meg akartam nézni egy vidám vasárnapot, kb. 30 percig bírtam, ugyanolyan birkák, mint a békemenetesek...
Ennyi..
Nem tart mostanában egy mindent elpusztító meteor Magyarország felé???
Ideje lenne...

Unknown írta...

Kedves Pupu! Olga értékelésében egyetértünk. Támogatlak. A magyar egyházak bírálata, a szerepvállalás nyilvánvaló hiányának számonkérése (például a menekült kérdésben), csakúgy mint az Egyesült államok elfogult és egyoldalú bírálata kissé nyugtalanít mert az igénytelenség és a leegyszerűsítés felé hajlik. Van aki cigányozik, van aki zsidózik, és van aki jenkizik. El kellene ezt kerülni. Ne hasonlítsunk azokra, akiket joggal megvetünk. A hit és az egyház együttes említése, a szerepek és a fogalmak felcserélhetőségének posztulálása (feltételezése)az érvek zavarához vezet. Már említettem neked, hogy a hit kérdéseiben bizonytalan talajon állsz. Talán teológiailag botfülű vagy - amit a nagyszerű Határ Győző büszkén állított magáról. It megint bevállaltam egy kisesszét, hogy aggályaim pontosak és világosak legyenek, hisz irántad táplált nagyrabecsülésem változatlan. Endre

PuPu írta...

Kedves Nagyember, nem kell nekünk mindenben egyetértenünk, legfeljebb meg kell beszélnünk a dolgokat, ha éppen olyanod van.
Vannak kérdések, melyek a mai magyar társadalomban kényesnek számítanak, ilyen a menekültek és a betelepülők ügye, az egyházak kérdése, melyekben az emberek zöme illemtudó választ szeret adni, vagy hallgat.
Inkább hallgat, nehogy egyszer baja legyen a véleményéből.
Érdekes, de Kálmán Olga szerepéhez sokan szólnak hozzá, ugyanakkor a magyar népet húsbavágóan érintő problémákkal kapcsolatban a többség hallgat, vagy a tipikus egyrészt-másrészt hozzászólásokkal iparkodik bebiztosítani magát.
Pedig a prbolémákat csak akkor tudjuk megoldani, ha szembenéztünk velük és kibeszéltük, tisztességesen...
Kálmán Olgával kapcsolatban pedig: az okos embereket kevesen szeretik, a nőknél pedig külön rossz pont, ha a delikvens csnos...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Endre, szívesen elvitatkozom veled Amerika külpolitikájáról, majd írok egy posztot róla, és ott.
A hit és az egyházak szerepéről meg talán el lehet olvasnod, amit írtam, nem hinném, hogy igazságtalan lettem volna.
Ez egy januári interjú, ajánlom neked!

http://hvg.hu/itthon/20150121_Szegeny_pap_mar_feloraja_beszel_es_meg_s

:O)))

hello írta...

Ha meg valaki egyszerre okos és csinos, nos, azt bátran utálhatják, akiket frusztrál egy ilyen személyiségnek a létezése is.

Bubó írta...

Ha tehetem, általában megnézem esténként Kálmán Olga műsorát. Volt néhány riport, amiben nem volt számomra szimpatikus Olga hozzáállása a meghívott vendéghez, vagy maga a meghívott vendég volt véleményem szerint vállalhatatlan. Ugyanakkor személyes véleményem, hogy a mai magyar televíziós médiapiacon Kálmán Olga azon kevés újságírók egyike, akik hitelesek, megbízhatók, nem megalkuvók. Az, ahogy néhány társadalmi, szociális vagy akár kisebbségeket érintő problémához viszonyul, közel áll az értékrendemhez, jó érzés látni, hogy egy okos, széles nézőközönséget vonzó újságíró a felvetéseivel, sokszor a saját érzéseit is tükröző kérdéseivel közelebb hozza az adott témát a nézőkhöz.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Kálmán Olgát nem azért nem nézem, mert szerintetek okos és csinos - felőlem lehet-hanem azért, mert , mint írtam, idegesít a stílusa és ha jobban belegondolok unalmas is.Jó úton halad a ripacsság felé..
Nálam az volt a végpont amikor elkezdet "benyalintani" az úgynevezett mérsékeltebb fideszes politikusoknak, akik, mint tudjuk nem léteznek, mint ahogy cuki patkány sincs..
Továbbá ha elment hozzá még 2014 elején, a választások előtt egy ellenzéki politikus, vagy bármilyen fidesszel szemben kritikus véleményt megfogalmazó ember, nem hallgatta végig, folyton belepofázott stb.

kácsa írta...

T. Pupu!
Vitatkoznék veled. KO-ról már régóta ugyanaz a véleményem. Okos, jól tájékozott, kommunikatív, de végtelenül szolgalelkű.
Sajnos ezzel nincs egyedül, itt mindenki valakinek a parancsát kénytelen végrehajtani, ha egyáltalán létezni akar.
A kialakult helyzetért nem KO és a baloldali gondolkodó értelmiség a hibás. A mai állapotokért az az elhibázott baloldali és liberális politika a hibás, aki elvtelen kompromisszumok révén megengedte, hogy simán "kiénekejék a szájából" az egyébként jogos tulajdonát képező kommunikációs "sajtot"!
Valaki itt arról írt, hogy ebben az országben addig nem lesz változás amig a médiahelyzet nem változik meg. Az pedig ma már végérvényesen megváltoztathatatlan.
A megoldás a mai fiatalok kezében lenne, akiknek ma még ha "langyos a sör" úgy is jó.

Nekem is lenne egy javaslatom. Nosztalgiázzunk. Volt valaha egy Szabad Európa rádió...
Annak mintájára csak más előjellel kellene működtetni kezdetben 1 rádiót és 1 televíziót, ahol a baloldali politikusok, elemzők és újágírók is bebizonyíthatnák, hogy a megalkúvó kényszeresség és az oligarchák szolgai kiszolgálása nem a sajátjuk.

dolores írta...

Pontosan egyetértek a Bruck András által leírtakkal,(KMH; Útvonal:Kőbánya-Mohács)

"Egy többpárti demokrácia értékeinek megjelenítése, védelme szempontjából az Egyenes Beszéd nagyjából-egészéből értelmét vesztette."
Sajnálom. Így minek nézzem?

Névtelen írta...

Pupu, ez a mi szép és okos kincsesládánk beszél valamilyen nyelvet magyaron és hablatyon kívül?

PuPu írta...

Persze.
A műsora hét nyelven beszél.
Szuaheli nyelven jobban tetszene a műsora?

:)

PuPu írta...

Hát, a több párti demokrácia csak több párt jelenléte esetén lehetséges, itt meg van egy vallási közösség, melyhez több irányzat tartozik.
Én a Jobbikot például a Spermiáns Egyházon belül az inkvizícióhoz hasonlítanám.
Vele szemben vannak vergődő pártcsírák, némelyiket már meg is termékenyítette a Nagy Geci - ennek ellenére szükségesek az új élet születéséhez, végtére is bármelyikből lehet zigóta...
:O)))

pleinair írta...

Szeretem, ha valaki nem veszti el képességét a lelkesedésre, hitre, ha az a hit nem feltétel nélküli. A feltétel pedig tehetségen túl az emberség, és jellembeli alkalmasság.
Csak az táncoljon gúzsba kötve, és aki így se botlik el, és addig tegye, míg nem kényszerül hazugságra, álságos magatartásra. Mikor Olga műsorában pár alkalommal beszállt a már agyonalázott Gyurcsány amortizálásába, szemtelen, csipkelődő hangnemet engedve meg magának, akkor lett számomra egy a pár tehetséges, élvonalbeli műsorvezető közül.
Sokszor tetszik, de előfordul, hogy keményebb is lehetne.
Bombera Krisztinát látom jelenleg szakmai és emberi minőség szempontjából a legalkalmasabbnak.
Akkor győzött meg erről, mikor Olgát helyettesítette.

Kapat írta...

Kedves PuPu!
Ezen a felületen már nem szerettem volna ehhez a témához szólni, mivel többszöri nekifutással a facebookon már megismerted véleményemet K.O.-ról.
Nem egyezik a Tieddel, azt is tudod. Sok szempontot említettem, nem is akarlak most ezzel újra fárasztani.
Az itteni hozzászólásokat is nagy kíváncsisággal olvasom. A válaszaidat úgyszintén.
Azt írod:
"Érdekes, de Kálmán Olga szerepéhez sokan szólnak hozzá, ugyanakkor a magyar népet húsbavágóan érintő problémákkal kapcsolatban a többség hallgat, vagy a tipikus egyrészt-másrészt hozzászólásokkal iparkodik bebiztosítani magát."
Nos, ez a témát Te szorgalmaztad. Miért csodálkozol, hogy egy közismert műsornak és vezetőjének jellemzése sokakat késztet megszólalásra?
Meglehetősen megoszlanak a vélemények, és a kritikus hangok mind egyirányba mutatnak. Ezen egy picit el lehetne gondolkodni.
Én is csak véleményt mondtam, valóban senkit sem szeretnék sem meggyőzni, sem megbántani.
Hidd el, a "húsbavágó" problémák engem is sokkal jobban érdekelnek és nem "biztosítom be" soha magam.
Ez a téma egy könnyedebb valami, nem is lenne érdemes Kálmán Olgát elemezgetni, mert nem fontos igazán!
Akinek tetszik és kedveli, az nézi, akinek nem tetszik nem nézi, vagy (mint én is) nézem és szenvedek tőle. :-)
Olyan orbitális probléma ez? Hiszen Te magad kérdőjelezted meg az idézett mondatoddal. :-)

PuPu írta...

Már mitől lenne orbitális probléma, kedves Kapat?
Kálmán Olga ma az egyetlen olyan újságíró, aki a demokratikus oldalért tenni is tud.
Ferenczy Krisztina meghalt szegény, Bombera Krisztina hol van, hol nincs, és ő szerintem inkább a külpolitikát szereti, és vannak sokan még, akik küzdenének, de nincs hol.
Ami meg a csodálkozásom tárgyát illeti, az nem Kálmán Olga személye, róla megírtam a véleményemet, mint kiderült, kétszer is.
Viszont ha írok például az egyházakról, a zsidókról, cigányokról, a bevándorlókról, melegekről, akkor azonnal igazodik az olvasó egy vélt többégi állásponthoz, jóllehet az talán nem is többségi, csak hangos és erőszakos álláspont.
Mindössze ennyit szerettem volna megjegyezni, mint érdekességet...
:O))).

Kapat írta...

Érdekes volt! :-)

"Kálmán Olga ma az egyetlen olyan újságíró, aki a demokratikus oldalért tenni is tud."
Csak kérdem halkan, "tud", vagy tesz is? No, itt már eltér a véleményünk.
De miért baj ez?

Kapat írta...

Elnézést, még annyit: Ferenczi Krisztinával egy napon sem lehet említeni.
Kegyeletsértés lenne!

PuPu írta...

Kedves Kapat, mégis, szerinted mit kellene tenni egy újságírónak, azon kívül, hogy a műsorában iparkodik bemutatni a politika világának szereplőit, erényeikkel, hibáikkal, bűneikkel együtt?
És miért kellene ezt éppen Kapat ízléséhez igazodva tenni?
Ferenczi Krisztina és Kálmán Olga más-más műfajban dolgozott, mindketten választott műfajuk legjobbjai, miért akarod összehasonlítani a könyvespolcot a rádióval?
Ez a kegyeletsértő-szöveg meg talán átgondolásra szorulna.
Ferenczi Krisztina könyvét tízezren, ha olvasták, abból a fele nem értett semmit, mert nincs meg hozzá a megfelelő felkészültsége.
Kálmán Olgát naponta többen nézik, igaz, azok közül sem érti a fele, amit lát, hall, így csak a gesztusait és a stílusát tudják kritizálni.

:O)))

dolores írta...

Kedves pupu, azt írod hogy "Ami meg a csodálkozásom tárgyát illeti, az nem Kálmán Olga személye, róla megírtam a véleményemet, mint kiderült, kétszer is."
Én emlékszem egy harmadikra is,ami annyira tetszett, hogy följegyeztem magamnak a füzetkémbe.
"A másik ilyen nagy csalódásom Kálmán Olga, aki érezhetően kilépett szerepéből és beállt politikacsinálónak, amit még egyszer-kétszer megtesz, és ő lehet a baloldal Liebmann Katikája, csak a haját ne feledje időben szőkére festetni!"


Igazad van abban is, hogy többpárti demokráciához több párt kell.Hogyne.
Csakhát szerintem már az Őfelsége ATV-nél megfordult ellenzéki parlamenti képviselők mindegyike, miután legitimizálta Orbán rendszerét,hiteltelen.Hiszen szemmel látható,és bizonyítható, hogy őket is megszelidítette a Fideszjobbik.

Esetleg úgy tudnának életet lehelni magukba és a zemberekbe is, ha a teljesen fölösleges, unalmas ATV-s szerepjátszás helyett fejenként legalább 2000 embert tudnának mozgósítani egy közös utcai demonstráción, kezdetnek.Csak annyit szeretnék hallani onnan,a szónoktól, hogy "mostantól nem a kormány ellenzéke vagyunk, hanem Orbán önkényre épülő rendszerének ellenzéke vagyunk” Azt szívesen, sőt, lelkesen nézném, hallgatnám akár az ATV-ben is.
Azután el lehetne kezdeni dolgozni. Szívesen beállnék a sorba én is, mert mindennél jobban vágyom arra, hogy vége legyen ennek rohadt fasiszta rendszernek.

Szóval,nincs mese,ha nem megy másként,szerintem vissza kellene térni a gyökerekhez, mert tudjuk a zivataros történelmünkből,hogy "Az úton végig kell menni"!

bubo írta...

Kedves Bubó!

Régebben én is rendszeres nézője voltam Olga műsorának. Őt magam is nagyon jó riporternek tartom. Azonban egy idő óta már minden politikai műsor csak az idegességet okozza. Talán a tehetetlenség az oka. Kipróbáltam, hogy 2 hétig be sem kapcsoltam a készüléket. Muszáj volt pihennem. Mostanában már csak én is végig pörgetem a neten az atv videókat és megnézem azokat akik véleményére kíváncsi vagyok.
A gyakori éjszakai bagoly élet egyébként is fárasztó. Nekem ezért lett a bubo név.
üdv.

A kisbetűs bubo

Unknown írta...

Kedves PuPu! Nem az a kérdés, hogy igazságos vagy-e, hanem az, hogy igényes vagy-e!Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a HVG Beer Miklós interjújára. A püspök urat tisztelem, számos előadását, beszélgetését meghallgattam hangfelvételről. Amit azonban ebben az interjúban a sajtó szabadságáról és az egyház szerepéről mond, azzal radikálisan nem értek egyet. Ezt később ki kell fejtenem, hogy ne legyen félreérthető. Különbség van a szépség és a szépelgés között. Erre mindenkinek figyelnie kell, a legkiválóbbaknak különösen. Martini bíborossal, Miláno püspökével értek egyet: "Az egyház nem elvárásokat teljesít, hanem misztériumokat ünnepel." Endre

Enikö írta...

Hát, tudod, kedves Pupu, itt is a MÉRTÉK a kérdés.
A kormányt és a kormánypártot nem lehet ignorálni. De a Jobbikot beszélgetőpartnernak tenni - bűn. Az Együtt című párt is elkövette, aztán vajon hány jobbikos rajongót ingattak meg? Vagy pláne hány párttagot? Viszont szalonképessé tették azok nézeteit. Ugyanígy van ez Kálmán Olgával is, akit ugyan menthet, hogy nem szabad ember, de akkor mégsem mérhető a jó újságírókkal. Hogy Ferenczi Krisztinát vagy pláne szegény Anna Politkovszkaját ne is említsük. Márpedig ők az etalon. Szóval Kálmán Olga olyan, mint a régi, hofis találóskérdésben: Mi az, ami égig ér, vasból van és csicsereg? - Az az égig érő vascsicsergő. És mi az, ami a plafonig ér, papundekliból van és néma? - Ez a magyar gyártmányú égig érő vascsicsergő.

hello írta...

Enikő!

Kizárt, hogy ne emlékezz rá, Olga korábban hányszor elmondta, hogy ő jobbikosokat nem óhajt a műsorában megszólaltatni.

Végül a csatorna vezetői döntöttek másként. Hogy milyen meggondolásból, milyen szándékkal, netán valahonnét parancsba kapták-e, ezt mi kívülről nem tudhatjuk.
De Olgát rákényszerítették, hogy hívjon meg az Egyenesbe közülük is riportalanyokat.
Nem gondolom, hogy csak bebeszéltem volna magamnak, amit leolvastam ezenközben az arcáról.
Mindenesetre Ránki Dezső és Kocsis Zoltán fantasztikus négykezesben tudnák zongorázni a különbséget, ahogy ő kérdezi őket, meg ahogy más csatornák élő mikrofonállványai...