2015. szeptember 13., vasárnap

SCHENGEN KERESZTESVITÉZEI

Hadd kezdjem azzal: köszönjük Viktor!
Hosszú a sor, amit neked köszönhetünk, most egyel több, amiért köszönetet mondhatunk.
Köszönjük, hogy nagyjából vége van Schengennek, hogy véget ért az az állapot, mikor beültél az autódba Nyíregyházán, és ha kedved és erőd volt, egy nekifutásból elautózhattál Lisszabonig anélkül, hogy az útleveled vagy egyéb okmányaid kellett volna mutogatnod.
Végetért az az illúzió, mikor európai polgárnak érezhetted magad.
Németország ma visszaállította - természetesen ideiglenesen - a határellenőrzést déli határain - ha belegondolok az Ideiglenesen Hazánkban állomásozó Déli Hadseregcsoport öröklakásaiba, sok okom nincs az optimizmusra.
Meglehet, ha ma nem, hát majd holnap az osztrákok is vissza fogják állítani, és holnapután valóban itt üldögélhet hetekig - ha nem hónapokig - ezer és ezer menekült, kérelmének elbírálására várva..
A mici jövendölése beválik.

Nem volt elég bajunk, hát csináltunk magunknak.

Miután mi vagyunk a schengeni övezet határainak teljességgel alkalmatlan őrei, így rajtunk csattan majd az ostor azért, mert a Nemzeti Ondó be akarta bizonyítani, hogy a probléma kezelhetetlen.
Addig ügyködött, addig-addig épített a legalantasabb öösztönökre, mígcsak sikerre nem vitte a huszadik század első felének feltámasztását, neki meg ügyibevaló ks bajuszkája nem nőtt.

Végre van olyan embercsoport, amely eléggé védtelen ahhoz, hogy pillanatnyilag kockázat nélkül lehet támadni és hosszabb távon ellenséget faragni belőle.
Hogy emberiesség?
Együttérzés?
Európai viselkedés?
Ugyan már - kit érdekel, mikor az a veszély fenyeget, hogy meggyalázott lányainknak csadorban kell főzni a bablevest, hogy férfiainkat körülmetélik, mintha zsidók lennének - ahhh, irgalomannyanehaggyel, és az a müezzin is ott a toronyban... - hát küzdjünk ellene!

Ha együttműködünk Európával, semmi gond nincs.
Ha lakosságarányosan osztjuk el a menekülteket, akkor Magyarországra éppen negyvenezer jutott volna - kétmillió menekültet feltételezve.

Németország a hússzorosát vállalta, itt megyénként kétezer embert jelentene, ami sok, de nem elviselhetetlen.
Hiszen a titokban idetelepített ezer kopt keresztény család sem tűnt
 fel senkinek - az úgy három-négyezer ember...
Nem működtünk együtt Európával, ellenben a legócskább eszközökkel élve menekültellenes hangulatot gerjesztettünk.
Úgy tettük ezt, hogy tudtuk, Németország befogad idén akár nyolcszázezer menekültet is, ehhez képest jött néhány százezer idáig, őket altattuk szántóföldön az esőben, őket csaptuk be, őket hagytuk tájékoztatás nélkül, őket zavartuk szanaszéjjel az országban, hadd csinálja össze Maris néni a lábaszárát.
Mi engedtük rá Németországra egy tömegben a regisztrálatlan menekülteket, mert nem akartuk megszervezni sem az ellátásukat, sem a regisztrációjukat, így hozva lehetetlen helyzetbe azt az államot, mely az egész menekült-probléma súlyát szinte egyedül viseli.

Ennek dacára nálunk senki nem beszél menekültekről, mindenki bevándorlókról beszél, jóllehet, ide senki nem akar bevándorolni.
A kettő között a különbség az, hogy a menekült vendége az országnak, mely menedéket nyújt neki, míg a bevándorló családtag kíván lenni.
Ha béke lenne a Közel-Keleten, a menekültek nagy része hazamenne, mint ahogy anno a görög diktatúra felszámolása után is rengeteg görög emigráns tért haza.
Itt ma szóban mindenki Európáért aggódik, tettekben meg csak a saját xenofóbiáját éli meg.
Orbán politikája meg ezt kihasználja.
Elnézegettem a CÖF tüntetését a Magyar Narancs szerkesztősége előtt.
Bayer Zsolt hirdette az Igét, ott forgatta a szemét, mint a Lencsibaba, úgy aggódott Európáért, mint Julcsa a bál után az első vérzésig.
Ha az embeer nem tudná, hogy ez az ember - Orbán egész pereputtyával együtt - ellensége az egységes Európának, teljesen meg is hatódna.
Így viszont csak egy gyenge szinészt lehetett látni, Orbán magyar hagját.
Még a hangszíne és a hanglejtése is a főnökét idézi, hazudni is majdnem olyan jól hazudozgat.
Meg is hízott szépen, nem nagyon látni rajta nyomát a nélkülözésnek, már csak a nyelvét kellene kilógatnia és nem csak szinkronszerepet vállalhatna...

Megtapsoltatta hallgatóival Romániát, Szlovákiát is, merthogy a balti államokkal, a csehekkel meg a lengyelekkel együtt ellenzik a menekültek szétosztását a tagállamok között.
Nagyon kellett röhögni a sok bárgyúpofájú nacionalistán, amint ünneplik Trianon nyerteseit...
A menekülteket a Nagy Magyar Kultúrfölény birtokában egyszerűen lekecskepásztorozta, jóllehet arányaiban a menekültek között kevesebb az analfabéta, mint a befogadó országok lakói között.
Volt viszont demokrata tüntetés a Kossuth téren meg az Egyetem téren is, utóbbin Gyurcsány bejelentette, hogy élőláncot szervez a Parlament köré, a Kossuth téren meg a pártok szükségességéről győzködte Juhász hallgatóságát.
De felháborodott a cigányság nevében Setét Jenő is, merthogy szeretett miniszterelnöke tett egy-két pejoratív kijelentést a legnagyonn magyarországi kisebbségre.
Arról nem érkezett hír, hogy Orbán szégyellte volna magát, mint ahogy Európa sem arra fog emlékezni, hogy emberséget vittünk bele, hanem arra, hogy Orbánt...

Namármost mindkét rendezvény szép volt, de ez volt az az eset, mikor az egy több lett volna a kettőnél.
Gyurcsány egyébként nehezményezte az MSZP sunnyogó magatartását és jövendőmondásba fogott: ha nem foglal határozottan állást a legnagyobb ellenzéki párt, akkor nem sokáig lesz legnagyobb - ő már látja is reggel, borotválkozás közben, hogy ki vezeti majd a magyar baloldalt.
Élőlánc meg valóban kellene, de legalább ötven soros, aztán megnézném, a kis mici ki mer-e jönni a kijáraton, vagy átmegy vakondba, amilyen bátor.

A Keletit is bátran megnézte - kocsiból, kívülről, ugye...

Mindenki azt sugalmazza, hogy keddtől itt új világ köszönt be, ami egy nagy marhaság, legfeljebb a gondjaink szaporodnak.
Mindenesetre teljes szívemből sajnálom a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, akiket feletteseik szinte reménytelen helyzetbe hoznak.

A katonák ott álldogálnak a határon, mint modern madárijesztők, horgászkalapban, géppisztollyal, a rendőrök nem kapnak enni meg inni, a migránsok meg ballagnak rendületlenül.
A szír lakosság fele - tizenegymillió ember - elhagyta az otthonát, de a többségük annak közelében maradt.
Talán a nagyhatalmak segíthetnének a helyzeten, de hát az amerikai elnökválasztás 2016-ban esedékes, és Obama az a vadász, aki a libavadászat lefújása előtt tíz perccel még nem lőtt libát, csak bakot, úgyhogy sok jóra nem számíthatunk.
Egyeske meg most elégedett lehet magával, mint a gyerek, aki megcsinálta a vekkerórát, hogy ne ketyegjen.

Az csak a baj, hogy a javíttatás drága lesz és azt is nekünk kell majd megfizetni...

:O)))

16 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Miért hagytuk,hogy így legyen?

Geza írta...

Szinte magatol ertetodik, hogy a ketszeres 2/3-os gyozelem utan nem kell azon csodalkoznunk, ami itt tortenik. De persze remenykedtunk, es vedtuk a demokratikus ellenzeki partokat az akkor jogtalannak tunt kritikaval szemben, hogy tudnillik a valasztasi bohockodasba belemenven lenyegeben a rendszer hosszutavu megerositeset segitettek elo. Es valoban, ha megvizsgaljuk, hogy a partok mit tettek az ev elejen, amikor a boltbezarassal es a nemzeti konzultacioval a fidesz mar olyan nyilvanvaloan es rohogve jatszott MINDENKIVEL, ahogy azt nem szegyelte, akkor azt kell mondanunk, hogy SEMMIT. Ebben az egeszben a legfajobb a DK szerepe, amely az osszes part kozul a LEGKEVESEBBET tette (vagyis nehany halovany nyilatkozattol eltekintve SEMMIT). Nyar kozepen nekem betelt a pohar es ~3.5 ev utan kileptem. Hogy most megint kicsit aktivabbak, ez nem jelent semmit (az Elnoknek ez tovabbi PR, a tagok meg foglalkoztatva vannak - szep nyarvegi hetvegi kikapcsolodas, ha egyet a belvarosban setalnak - es az GYF-et hallgatjak, aki mar persze valahogy nem nagyon beszel elorehozott valasztasokrol - vagy mas legbol kapott ideakrol).

Ezen mar szerintem semmit nem lehet segiteni. Ha megnezzuk az igeretes Vajda Zoltan feele "60 ezrean a magan …" csopoportot, akkor is csak oriasi kussolast es "rendszervalto" alairasgyujtest latok (mellesleg olyan kerdesekkel kapcsolatban, amelyek meg jobb esetben is legfeljebb a szakszervezetieket mozgatna meg).

Az Egyutt vasarnapi "tuntetesevel" kapcsolatban pedig elsosorban a gipsy csavo szovege volt emlekezetes, a "kulturprogram" meg az oktatasugy taglalasa pedig akkor is lehanvasztott volna, ha kozben izgalmi allapotban lettem volna. A legjobb az a resz volt, mikor a Margit hidon setaltam vissza a Moszkva terre.

hüjjepatikuss írta...

Az útlevelem meg lejárt, mert eddig nem kellett... :-(
Üdv, hüjjepatikuss

hüjjepatikuss írta...

Azért mindenki figyelmébe ajánlom, távoli analógiaként de lehetséges scenario-ként....
Üdv, hüjjepatikuss
y

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1541_augusztus_29_szulejman_szultan_csellel_elfoglalja_buda_varat

asta írta...

Hát emberek, én az örök optimista, most mondom azt, hogy vége... elúszott minden lehetőség hosszú időre. Az események kicsúsztak minden irányítás alól. Az ilyen délutáni sétáknak tényleg nincs semmi értelme. Mindenki mindig elmondja, hogy össze kell fogni, és nem fognak, senki senkivel, elszavalnak egy verset, zenélnek kicsit és haza mennek.. Röhej!

Az egész világ összes vezetője katasztrófát készít elő ( épp csak nyelvet nem lengetnek még by PuPu-Bayer)....A Mici csak egy kis pont, hogy ne mondjam egy kis bors, amitől tüsszögnek ( mi kicsit jobban). Görögország, Olaszország már rég tele van menekültekkel, ezek meg csak lestek... oda se figyeltek... most meg kapkod mindenki. Az események hullámai rég túlcsaptak az egész díszes társaságon és önálló életre keltek.... ez semmi jót nem ígér.

Névtelen írta...

Nahát, hogy milyen nagy ember ez a Viktor? Összeomlott miatta egész Európa. Az összes európai vezető összefosta miatta a bokáját. Nem tudnak vele szembeszállni. Még Obama sem tud tenni semmit! Ez a pupu már nem igen lesz betegebb! De már pszichiáterhez sem kell fordulnia, ebben az állapotában már segíteni nem lehet rajta. Javaslom éneked Koós Jani számát: Nem vagyok teljesen őrült. Hátha a zene segít.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Teljesen egyetértek Veled és hozzáfűzném, hogy orbánék mindent, de mindent elkövetnek azért, hogy kiprovokáljanak valamilyen ellenállást a menekültek részéről.
Ha igaz az, hogy eddig több mint 160 ezer menekült lépte át a magyar határt, akkor minden tiszteletem ezeké a nyomorultaké. Nem hiszem, hogy bárki más ellenállás nélkül tűrte volna azt a sok megaláztatást, amiben MI, magyarok részesítettük őket.
Ha aztán egyszer még is, valamelyiknél "elszakadna a cérna" és netalán visszaütne, vagy leköpne egy helyi polgármestert, - akkor lenne ám terroristázás, meg, hogy így hálálják meg a messze földön híres magyaros vendéglátást...
Szóval szerintem erre megy ki a játék.

pleinair írta...

Ma éjszaka volt egy álmom...

Aztat álmodtam, hogy a vasutasok követelték Gaskó felfüggesztését mindaddig, míg korrupciógyanús ügyeit bíróság előtt nem tisztázza.
A tagság addig egy rátermett és tisztességesnek látszó ember kezébe adta a VSz. vezetését.
Ez az ember nem cicózott. Azonnal általános sztrájkot hirdetett, s ezzel egyidejűleg ultimátumot intézett a Nemzet Zacskószökevényéhez: 'Vonatok márpedig addig nem indulnak, míg őgecisége nem takarodik az ország éléről.'
Lett is erre nagy felfordulás. Felbátorodtak a gyávák, visszafojtott elégedetlenségüknek hangot adva követelték a Büdös G. bukását.
A diákság és a pedagógusok is erőre kaptak. A Corvinus diákjai kiálltak egyetemük önállósága mellett, és csodák csodájára szüleik, családtagjaik, szóval az egész társadalom szolidaritott velük. A Fekete Ruhás nővérke se magányos akcióként zárta le a hidat. Mögötte vonultak hosszú, tömött sorban az egészségügy dolgozói.

Ha a pillangó szárnyának rezdülése is beindíthat térben és időben vissza nem fordítható folyamatokat, akkor talán egy Gaskó nélküli, vagy mit tudom én milyen szervezetecske is képes lehetne erre.
Fölébredtem, de körülnézve sem hagyom elhitetni magammal, hogy van lehetetlen. Mert NINCS, nem szabad, hogy legyen lehetetlen!!!





Wolk írta...

Kedves PuPu,
A vekkeróra annyira nem ketyeg, hogy már azt sem tudja hová tette.

1. Hazugság volt az egymillió új munkahely

Az 5 éve beígért egymillió új munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is. Valójában 1 millió értéktermelő, adófizető polgárral van kevesebb nálunk, mint a velünk azonos méretű Csehországban, és ez meglátszik minden nyomorunkon.

2. Nincs beruházás, menekülnek a befektetők

3. Egekben az államadósság, pedig lenyúlták a magánnyugdíjat

Öt év Fidesz-kormányzás után az államadósság 25 ezer milliárd forint: magasabb, mint amikor átvették Bajnaitól a kormányrudat.

4. Az Európai Unió legmagasabb, 27%-os ÁFA-ját fizetjük

5. 70-80 ezer nettóért güriznek a szociális dolgozók

Sokat elárul az Orbán-kormány értékrendjéről, mi minden volt fontosabb számukra az elmúlt 5 évben (a kisvárosi focistadionoktól az MNB-nek sokmilliárdért vásárolt kastélyokig), mint a megalázó egészségügyi bérek rendezése.

6. Félmillióan menekültek el az országból, a kivándorlás üteme tovább gyorsul

Csak tavaly minimum 31.500 magyar távozott külföldre, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, vagyis gyorsul a kivándorlás üteme. Köszönjük, Orbán!

7. Demokrácia, sajtószabadság, korrupció, gyermekéhezés – minden listán csúszunk lefelé

A Transparency International jelentése szerint Európa legkorruptabb harmadához tartozunk és csak süllyedünk lefelé. Gyermekszegénységben rosszabbul állunk, mint Románia. Egész Európában csak Bulgáriában éhezik a gyerekek nagyobb százaléka, mint nálunk.

8. A fideszes haverok és strómanok gennyesre keresik magukat

Gázos Lőrincnek milliárdok esnek ki az ingujjából, a "saját lábán álló" Orbán Ráhel férje pedig állami közbeszerzésekből lett 29 éves korára milliárdos.

Hát ezek azok a „sikerek”, amelyekbe minden nap bele kellene dörgölni a Fidesz politikusainak és szavazóinak orrát.

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/07/10/az_orban-kormany_8_leggyalazatosabb_eredmenye_ezt_plakatoljatok_ki_viktor

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Wolknak !

Az a baj, hogy a fidesz szavazók egy éti csiga és egy aranyhal hibridjének az agyával rendelkeznek, őket észérvekkel és tényekkel sem lehet meggyőzni, főleg most, amikor orbanescu lassan Európa megmentőjévé- minket utánoz Európa a menekültválsággal kapcsolatban IS- avanzsál..Mit megmentőjévé, ő lesz az Európai Egyesült Államok első, ööö, akarom mondani örökös elnöke, felkészül Rasi...

Wolk írta...

Ilyen európai vezetést igazán nem gond felül (vagy alul) -múlni.

Névtelen írta...

Ti nagyon agymosottak vagytok!!!!!

Névtelen írta...

Hogy jott ki az 500 menekult magyarorszagra? 500 millio eu lakos, 2 millio menekult---250 lakosra 1 db,tehat 1000 lakosra 4 db--- 10 millio magyarra 40000 db. Nem mindegy...ja es akar 20 millioan is johetnek---az mar 400000...hulyeseget miert kell irni? Mondjuk az nagyon megy nektek!

kiskato írta...

Az EU polgárainak nincs hátránya a határokkal kapcsolatos problémákból...a személyi igazolványát eddig is vitte magával mindenki, mert ha nem is a határon, de éppen a Schengen nyujtotta lehetőségeket kihasználó bűnözések megelőzése érdekében, vannak ellenőrzések az utakon.
Részemről magyar és Eu polgár vagyok, az ennek megfelelő okmányokkal, ugyan ugy megyek Franciaországba, ha akarok, mint eddig. És Ausztriába is, csak fel kell mutatnom az igazolványomat.
Nem győzöm mondani: az álszent EU is üdvözli Orbán erélyes fellépését, Seehofer már háromszor elmondta, mennyire egyetértenek és a pártcsaládja sem kritizálta...
Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban is vannak keritések, a Falról USA és Mexikó között nem is beszélve.
Ekkora migrációra senkinek sincs más válasza...
Mindazonáltal a főnök mai beszéde a rendőravatáson egy hányinger volt...mint ő maga...

PuPu írta...

Azért kellett hülkyeséget írni, mert figyelmetlen voltam és kapkodtam, neked van igazad, javítom!
És szégyellem, meg sajnálom is, fene egye meg!
Azt se tudom, hogy matekoztam ezt így ki...
:O)))

Névtelen írta...

En vagyok aki a matekot irta...en tudom hogy jott ki,nem felfele szozoztal,hanem lefele osztottal. Amugy veletlenul talaltam ratok,mert en az ellenkezo tabort kepviselem,nem akartam kommentelni csak a szamokon akadt meg a szemem...de hat emberek vagyunk,es szimpatikus ahogy lereagaltad...ettol fuggetlenul a tobbit inkabb hagyjuk is...szep estet:)