2016. március 15., kedd

GAZDAÁLLAT DÖGROVÁSON

Érdekes ünnep volt ez a mai, jóllehet nemzeti ünnepnek nevezni nem nélkülözi a bátorságot.
Mondjuk inkább úgy, hogy egy olyan munkaszüneti napról volt szó, melyen ismét megmutatkozhatott a nemzet kétsége, minimálisan is.
Orbán ma, mint a Nemzetek Nagy Tanítója szerepelt.
A címet hajdan Sztálin birtokolta, az ambiciózus utód egyes hízelgő vélemények szerint úgy aránylik hozzá, mint a hajdani Szovjetúnió területe aránylik Magyarország területéhez.
A mai tanítás két tárgykör köré csoportosult, egyik a magyarországi forradalmak értékelése volt, melynek során kiderült, hogy már középiskolai tankönyveivel is hadilábon állt, ami nem is csoda, hiszen azokat nem baráti nyomda nyomtatta, és egy fillér nem sok, de annyi se csurgott a megfelelő zsebekbe.
Ennek során hangzott el, hogy a baloldal - szerencsétlenségére - itt áll gazdaállat nélkül, és bár tovább nem cizellálta, de büszkén kihúzta magát, elnézve lengyel barátaink feje felett.
Ebből érzékelni lehetett, hogy a jobboldal szerencsésebb, nekik van gazdaállatuk, melynek véréből a sol bögöly mértékkel ugyan, de legelészhet.
Ha megunja zaklatásukat, csak csap egyet legendás, ötgyerekes farkával és véget vet a mulatságnak.A gazdaállat mindazonáltal gyengélkedik, erre Pukli igazgató úr többször rá is mutatott, mikor a délutáni esernyős tüntetésen a pedagógusok támogatottságáról beszélt.

A másik tárgykör Európa megmentése volt, melynek letéteményese szerény személye.
Európát elsősorban Európától kell megmenteni, mert minden igyekezete dacára még mindig nem lőttek bele géppuskával a migránsok tömegébe, akikről menet közben kiderült, hogy dehogy is menekültek azok, dehogy is a bombák és lövedékek, zsoldosok és fanatikusok elől menekülnek, hanem népvándorolnak.
Népvándorolni jó, egy kategóriába esik egy bortúrával, a résztvevők fenemód élvezik csak az a baj, hogy némelyik belefullad mindenféle megáradt patakokba, a többit meg egy sártenger közepén eszi meg a fene gyerekestől, a szemünk előtt szinte.
De mi akkor sem engedünk, mert mi - jó gazdaállat módjára - következetesen hűek vagyunk elveinkhez, melyek praktikusan az ő elvei.
Eb ura fakó, ide ugyan egy népvándorló se teszi be a lábát!
Még szerencse, hogy amikor a magyarság népvándorolt, a helyi vezért nem Viktornak, hanem Szvatopluknak hívták.
Felhívta figyelmünket Brüsszel aknamunkájára, ahol némelyek abban mesterkednek, hogy létrehozzák az Egyesült Európát, jóllehet erre a mesterkedésre nem hatalmazta fel őket senki.

Arról nem esett szó, hogy őt sem hatalmazta fel arra senki, hogy egyszemélyben eldöntse, jó-e az nekünk, ha kimaradunk egy erős, egységes Európából, ahol ő ugyan valóban nem lenne senki, de az ország - mint szövetségi állam -  kétségkívül felvirágozna.

Mindenesetre a népvándorlás egy hulláma már elért bennünket, lengyel barátaink vándoroltak ide, megvédeni Orbánt és a kereszténységet.

Remélhetőleg egyszer majd kiderül, hogy ki finanszírozta ezeket a bevásárló-utakat, és milyen felhatalmazással...
A magyar jobboldalnál csak a lengyel jobboldal korlátoltabb, de a verseny kiélezett, és lehet, tanulmányozni akarták, hogy hol is tartunk mi, nehogy megelőzzük őket.
Az orbáni nagyoperettet kissé zavarta az eső - tönkre is tette a hősiesen elázó bonviván búbosvöcsökre emlékeztető frizuráját, és időnként odahallatszott a Kálvin-téri tüntetők barátságos biztatása, mellyel gyors távozásra igyekeztek serkenteni hősünket.
A kórus jól muzsikált, talán ha hoztak volna hangvillát, vagy bármilyen más villát, még jobb is lehetett volna.

Tartottak rendezvényeket a pártok is, de a tömeg ma a pedagógusok rendezvényére volt kihegyezve, ilyen esetben ezt előre fel lehetne mérni és a protokollünnepséget akár el is lehetne hagyni, bejelentve, hogy a tagság a pedagógusok rendezvényén emlékezik meg a forradalomról.
Utcára menni minimálisan úgy húszezer támogató nélkül - kontraproduktív.

A délután a pedagógusoké volt, meg a demokratáké.
Impozáns tüntetés volt, a kormánysajtó szerint a résztvevők lehettek akár kétszázan is, de a demokratikus média is felettébb visszafogott volt, mikor többezres tüntetésről beszélt, jóllehet az Alkotmány utca is tele volt tüntetőkkel.

A szerénység, elvtársak, ezt szeretem legjobban magunkban.
A forgatókönyv jól sikerült, a szónokok elmondták, amit el kellett, a fekete ruhás nővér még énekelt is, méghozzá szépen, a Nemzeti Konzultáció is jó ötlet volt, a résztvevők száma miatt lehet is rá hivatkozni.
Én egy tizenharmadik pontról is megszavaztattam volna a tömeget, nevezetesen, hogy hova húzzon el Orbán és sleppje viharsebesen, de hát én telhetetlen vagyok...

Pukli igazgató úr pedig bejelentette a csodafegyvert, a polgári engedetlenséget, mely sztrájk formájában kerül majd megvalósításra, amennyiben Áder államfő és Orbán kormányfő záros határidőn belül nem kérnek bocsánatot a zelmúlt hat évért.
Miután Vezérünk köztudottan nem szájbergyerek, Áder főméltóság meg a pontyoktól tanult beszélni, így azt javasolnám Pukli igazgató úrnek, hogy a remélt esemény (Orbán Megvilágosodása) napját azért ne várja féllábon állva, és közben vegyen egyszer-egyszer levegőt is.


Hogy egy egyórás figyelmeztető sztrájknak lesz-e foganatja, az kétséges.

Sok függ attól, hogy az iskolák kapuihoz vonuló pedagógusokhoz hány szülő, nagyszülő és támogató csatlakozik az alatt az egy óra alatt, - ezt talán fényképpel dokumentálni is lehetne.
Akár úgy is, hogy a támogatókat háttal állva fényképeznék, egyúttal választási lehetőséget kínálva a nevelésügy jelenlegi irányítóinak - választhatnak, hogy kinek a hátsóját illethetik jól bejáratott, 
nemzeti, nyelvükkel.
Hogy Orbán elküldené és lecserélné Balogot és Palkovicsot, ez illúzió, a kis erőművész inkább becsinál, de nem ejti őket...

Az időjárás moslék volt, de ezek az esernyők felettébb dekoratívak.
Feltehetőleg nem ez lesz az utolsó tüntetés mostanában, én azt javasolnám, ha süt is a nap, akkor hozzon magával mindenki színes napernyőket.

Meg még egy embert.
Pukli igazgató úr most belekormányozta a pedagógusokat az egyirányú utcába, innen már nehéz visszatáncolni.
Egy kompromisszumos megoldás  vereséget jelentene, melyet a kormány kibírna, de a pedagógusok nem.
Most minden azon múlik, hogy mennyire elszántak, hagyják-e magukat megosztani, egymással szembefordítani, körülhízelegni.

Jól sikerült nap volt, tán még Petőfinek is tetszett volna...

:O)))

12 megjegyzés:

Kapat írta...

Szerintem elszántak. Már késő megosztásra gondolni, Orbánék ezt a lehetőséget aljátszották. Akkor, amikor nem számoltak azzal, hogy nem buta bírkákkal állnak szemben.
Ami számunkra bíztató, impozáns, nekik ijesztő. Tanácstalanok, nem ehhez szoktak.
Ha Orbánt TV közelbe engedték ma délután, azóta már borogatják.:-)
Mazochista módon megnéztem a délelőtti szeánszot, siralmas volt. Ennyi hülyeséget, logikátlanul összehordva, már régen nem hallottam. Szerintem totál kész a pali.
Amíg az emberek a munkájukat, megélhetésüket féltik, addig ő a hatalmát, aminek elvesztése számára sokkal félelmetesebb. Általánosítanak, a megszokott butító eszközeikkel igyekeztek úgy tenni, hogy megoldásra törekszenek.
Remélem, ebbe az általánosításba belebuknak!!!
Talán a mai nagyszerű nap után túl optimista vagyok? Lehet, de nagyon jó érzrés!

morzsi írta...

VÉGRE!
Végre használják a fejüket a pedagógusok! Hajrá!

Névtelen írta...

Kint voltam mindkét tüntetésen a Kossuth téren. Szerintem ez a mostani demonstráció visszalépés volt a februárihoz képest. Maga a vonulás az Andrássy úton az felemelő volt, de a parlamenti szónoklatok eléggé vérszegényre sikeredtek. Az egyórás sztrájkkal való fenyegetés pedig nevetséges. A lezárás emlékeztetett arra, amikor a pap a mise végeztével hazaküldi a híveket: "Menjetek most haza békével! Nem azt mondom, hogy egy defenesztrációt kellett volna csinálni a Parlamentben (Ma valószínűleg a titkárok sem voltak bent), de most talán az öt perc néma csend helyett zúghatott volna az "Orbán takaroggy" úgy, hogy a várban is meghallják. Szerintem a tömeg ezért volt ma kint és nem azért hogy újra hallja, amit már korábban is hallhatott.

nemóvatos írta...

Gorbánt meghallgatva: szót nem érdemel, Kapathoz csatlakozva, tényleg kész a pali.
Amit magam is vallok:"Pukli igazgató úr most belekormányozta a pedagógusokat az egyirányú utcába..." ez nem baj, csak kissé veszélyes.
Vigyázni kell a sebesség helyes megválasztására meg a visszapillantó tükör képére: jönnek-e elegen és befordulnak-e mások is utánunk? Érezni kell, hogy mennyire fokozható a tempó, mert a megállás kerékbilincset eredményez, a lassítás meg ráfutásos koccanást. Nem könnyű a kormányos élete.
Az utca népe drukkoljon és menjen a menettel (legalább a járdán)!
Ez a minimum.

MoonRiver írta...

Talán nem kell újra lehajtott fejjel közlekednem, jól érezhetem magam pedagógusbőrben. Hiszen pont ez a csoport volt az egyedüli, akit megfélemlíthetőnek, bárgyúnak és pénzért kuncsorgónak ítélt a társadalmi közhangulat, de képes volt egyedül önszerveződni és kiállni. Képes újra a lámpás szerepét betölteni, tán vezetni ismét azokat is, akik egyedül nem tudják ezt. Képes volt meghallani Pilz Olivér és társaik szavát, nem hagyták őket cserben. Pedig ezt megtehették volna az orvosok is, hiszen nekik Sándor Máriájuk volt. De az orvosok hallgattak, elmentek külföldre, itt hagyták a betegeket. Mi nem fogjuk itt hagyni a gyerekeket, nem fogjuk magára hagyni a szülőket sem. Öröm azt mondani, hogy tessék, velünk tárgyaljatok! Ne a közmunkások, cigányok és kizsigerelhető gyenge csoportokon mutassátok meg! Tanult emberek vagyunk, mint ti. Hát mérkőzzetek meg velünk tisztességesen! Mi nem fogunk elfutni és most már feladni sem.

góbé írta...


Az elégedetlenek felé: Azt azért ne várjuk, hogy a pedagógus társadalom amely pár éve még elkötelezettnek tünö fidesz szimpatizáns volt, számolatlan mennyiségü kis Robespierre-é válik egy csapásra.

NEM egyórás sztrájkkal fenyegettek !

A lényeg a nyilvánvalóan g.orbán által teljesithetetlen, de nagyon is jogos bocsánatkérésen volt, ami mestermü. Egy mondatban kifejezi, hogy átlátnak rajta, hiteltelenné vált, elárulta a népet, az országot és még a nemzethét is. Ez a mondat erősebb, mint akár az órákig zúgó "zorbánn takaroggy", mert láthatóan nem indulatból hanem hanem értelemből, felismerésből, intelligenciából fakad, igy aligha erodálható mesterségesen.

Egyórás sztrájk... Kezdetnek ! Hogy lássa a hatalom ezt nem tudja elkenni hazzaffyas lózungokkal, ha mégis megpróbálja, van hova fokozni, amit akár nagyobb léptékkel is lehetne a bejelentetthez képest.

Itt most inkább az a fontos, amit nemóvatos is megfogalmazott, hogy a közszféra dolgozói egyénileg, a civil-, a szakszervezetek tényleg és tevőlegesen csatlakoznak, kitartanak-e, demo-naktünő-pártjaink megtalálják-e helyüket a kibontakozó mozgalomban, tudnak-e önmérsékletet mutatni s nem saját hasznukra kihasználni.


Attila írta...

Üdv!

Pupu! Ha nem lennél ki kéne találni! Megint megnevettettél a humorba becsomagolt igazságaiddal. Kár, hogy az elvakult hívők agytekervénye nem alkalmas ennek befogadására.

asta írta...

Egyetértek Góbéval! Ha nem szeretnénk, hogy véres eseményekbe torkolljon az elégedetlenség, annak egyetlen módja van: kitartó és csendes ellenállás. Az egyórás sztrájkhoz csatlakozni lehet. Miután annak kevés a valószínűsége, hogy itt bocsánatkérés és hamuszórás következik, már lehet is szervezni. Minden azon múlik, van-e elég kitartás és megmarad-e az egység.
Orbán beszéde után már senkinek nem lehet kétsége, hogy a cél az EU szétverése és az ország kivezetése....a még felvehető pénzt még lenyúlják, utána pedig huss...megyünk Putyinhoz. Pont ennyi idő van...

Kibic37 írta...

Más fórumokon olvasom, hogy az európai TV csatornák mind beszámolnak OGV beszédéről hozzátéve, hogy ezt támogatja a magyar társadalom 2/3-a. Ha így van, ez az orbáni métely diadala. Nem elég, hogy itthon elfogadottá tették ezt az égbekiáltó hazugságot a kétharmadról, de még a külföld is így ítél meg minket. Göbbels már egy láda pezsgőt rendelt a pokolban.

Egyébként teljesen egyetértek astával különös tekintettel utolsó mondatára. És kiegészíteném még azzal, hogy a nyugateurópai adófizetők pénzéből mindaz, ami Magyarország felzárkóztatására és infrastruktúrájának fejlesztésére 2020-ig rendelkezésre állna, a 2018-as választásokig az utolsó eurócentig lehívásra fog kerülni és el fog tűnni a klán zsebében. Utána akár el is lehet bukni 2018-at, küzdjön meg majd az új kormány a hirtelen beállott pénzügyi gondokkal, legfeljebb lehet majd mutogatni, hogy lám lám, mennyivel jobban éltünk Orbán alatt.

Drukkolok, hogy ne legyen igazam, csak azt ne tudom még eldönteni, hogy miben nem...

Cereus írta...

Kedves PuPu !

Orbán fél!
Orbán retteg a nyilvánosságtól !
A hazudozó embert, csak nyilvánosan lehet tetten érni. Nem kell bocsánatot kérnie, mert
nála az is hazugság lenne. Amit én elvárnék Pukli igazgató úrtól, hogy tovább szerveződjenek,
és a "kiszolgáló lábakkal" ne tárgyaljanak. (AKI ELKÚRTA, AZ HOZZA IS HELYRE !) Az egyirányú utca nem zsákutca. Ott a haladási irány az előre, ami egyértelműen meghatározott.
A tudatos mélyről, jövő, elgondolkodtató csend pedig félelmetes!
Ezt a csendet a pedagógus szakszervezeti vezetők nagyobb kiállásukkal azért megzavarhatnák.

nemóvatos írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
nemóvatos írta...

Barátaim!
Lehet, hogy baj van?
A pedagógus szakszervezetek nyilvánosan "jogászkodni" kezdtek, Pukli igazgató úr meg a médián keresztül reagált (felült) Gorbán kültelki provokációjának.
Diszkréten konspirált egyeztetés kéne, lelkesült heveskedés helyett !!!