2018. április 16., hétfő

MOST MÚLIK PONTOSAN...

...annak esélye, hogy az önkormányzati választásokon valamit vissza tudjunk hozni a hajdanvolt nagyságból.
Ha még egy-két hétig tüntetgetünk, vergődünk, hogy tulajdonképpen nyertünk, akkor annak megint csak rossz vége lehet.
Tudomásul kell venni, hogy veszítettünk, és nem Orbán volt ügyes, hanem mi voltunk bénák. Éppen azt kaptuk, amit megérdemeltünk.

Persze, azért vannak csodálatos dolgok, például mindjárt itt van az LMP szereplése, mely nagymértékben hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához.
Nyilvánvalóvá vált talán már a szellemi fehér bottal közlekedők számára is, hogy a kétharmadot Orbán nekik köszönheti, ennek dacára még mindig vannak, akik képtelenek elfogadni, hogy ezt a pártot Orbán szülte, az egyetlen rendelkezésére álló lyukán keresztül.



A kissé szikkadt társelnöknő ma is tudja a dolgát, és eldolgozgat a korrupció elleni harcot - minden előzetes várakozást megcáfolva - látszólag komolyan vevő társelnöke amortizálásán.
Közben történik itt-ott némi kibeszélés is, Hadházy felborítása székestől, Szél Detti frizurájának és ruhatárának taglalása
, de hát ezek belső hatalmi harcok, merthogy azért van néhány parlamenti helyük, és van még feladatuk is, addig pedig az Úr kegyelmét élvezik...
A mai napig hihetetlen média-hátszelet kapnak, miközben a DK-t meg se nagyon említik, mintha nem is létezne.

Gyurcsány persze megint belehalt saját parttalan demokrataságának szépségébe, és kis híján - egyéni jelöltként - besegítette a szikkadt szépséget a Parlamentbe.
Ha az LMP visszalép még néhány helyen, akkor a demokratáké Budapest, és a Fidesznek nincs kétharmada, de ez ettől a Fidesz-filiálétól nem várható el...



Olyanok ezek a pártéleti drámák, mintha megírták volna a szerepeket, mindenhol van bonviván, primadonna, szubrett és buffó, az csak a baj, hogy az előadásra nem nagyon vevő a közönség.
Végül is, el kellene kezdeni dolgozni, a szocialistáknak vissza kell lopakodni a falvakba, megszervezni a kommunikációt, megálmodni a vidéken is érvényes hívószavakat, gondolatokat. és ha már tüntetni akarunk, akkor tüntetni az önkormányzati rendszer tervezett átalakítása ellen, nem feledkezve meg a vidék Magyarországáról.
Nincs idő, a gatyázás most is megtette a magáét, a "hejh, ráérünk..." mentalitás is oka volt annak, hogy már megint pofára estünk, és ne higgyünk a fizetett forradalmárok saját maguknak mindent megbocsájtó magyarázkodásának.

Dolgozni kell, és nem kell ugyanazokat a hibákat újra és újra elkövetni.
Ha valaki azt hiszi, hogy ugyanúgy csinálhatja tovább is  a dolgát, mint eddig tette, akkor az kezeltesse magát.

És néhány helyen énekelgessék el a Csárdáskirálynő operettslágerét, a jányok tudják a receptet... 
Az se lenne baj, ha igénybe vennék szakemberek segítségét is, mondjuk olyanokét, akik ezidáig nem buktak meg már néhányszor - a kreativitás és a szakértelem ugyanis nem nő a bukások számával egyenes arányban, és a politika nem önképzőköri előadás...
Mindenesetre dolgozni kell, és át kell lépni a halott dolgokon.
Nem megoldás a civilkedés, a választásokat pártokra írják ki, nem a szónoki emelvények önkéntes mászóbajnokaira.


Kár, hogy ez is csak falrahányt borsó...


:O)))

25 megjegyzés:

Villon írta...

Az INDEX-en olvastam.
Valsztasi csalast gyanit az informatikus.
Erdemes elolvasni, elgondolkodtato...
Itt van a link"http://ahaza.blog.hu/2018/04/14/valasztasi_csalast_gyanit_az_informatikus
En a magam reszerol a fideszrol minden aljassagot el tudok kepzelni, persze ez sajnos nem sok vizet zavar.

kekec írta...

Pupu, ha az ellenzék bevonul a parelamentbe és legitimálja az elcsalt választást: honnan a fenjéből veszed, hogy LESZNEK önkormányzati választások? Amikor nyíltan taglalják, hogy a stopsoros mellett az első lépésük egyike lesz az önkormányzati rendszer "modernizálása"????

Bár talán ha a kisfalvakban megszüntetik az EGYETLEN munkáltatót, az Öbkormányzatot, akkor a kirűgott dolgozók közül lesz végre néhány bűnbánó Magdolna.

Egyáltalán honnan veszed azt az ötletet, hogy 425 szavazatos 2/3-nál, amikor ennek sokszorosát csalták el a nemzetiségi listákkal - ebbe bele kellene nyugodni és elfogadni, mint "eredményt"???

Egyébként is, ha már nemzethyeskedünk: kikérem magamnak, hogy magyarként a szavazatom csak 1/5-ét érje a német nemzetiséginek! (1 mandátum = 1/4 szavazati arány + az elcsalt magyarmagyar szavazatok. Bár ha így számolom, akkor nem is 5, hanem 8-szorost hoztak nekik a konyhára!
Azaz rosszabbak voltak, mint a buszoztatott ukránok!

PuPu írta...

Istenem, ez lenne a legnagyobb baj...
https://www.facebook.com/sevaster1/videos/vb.404252313047686/1059125917560319/?type=2&theater

Ehhez add hozzá határontúli véreink ellenőrizetlen szavazatait és fakadjunk együtt sírva...

:O)))

neveletlen írta...

Értem én az LMP iránti ellenszenvet, de egyelőre úgy fest, hogy a DK egy paraszt hajszállal, 5,4% jutott be a Parlamentbe, a másik meg 7%-kal. A különbség ca. 100 ezer szavazat, a DK-ra leadott voksok egy harmada.
Ha meg bejön az áhított 70+% részvétel, akkor Feriék kiesnek, mint ellenzéki újságíró a tizedikről.
Inkább azon elmélkednék, hol van a beharangozott fél millió hívő, meg a két számjegyű eredmény.

kekec írta...

Pupu, a választási törvény megváltoztatását kell követelni - és az ellenzéktől, hogy ne vonuljon be az illegitim parlamentbe:
"a Fidesz 1.129.782 szavazattal 7 mandátumot szerzett úgy, hogy ezeket a szavazatokat az ellenzék jelöltjeire adták le a választópolgárok."
Ez az un. "győztes jutalmazási" hungarycum!
https://kolozsvaros.com/2018/04/16/ami-gusztustalan-az-a-fidesz/

Na még egyszer (mert nem lehet elégszer): 1.129.782 ellenzéki szavazattal nyertek alig 1 mandátummal 2/3-ot.
Szerinted EBBE bele kellene nyugodni és elfogadni, mint "demokratikus" választást.
Hát egy nagy ......

kekec írta...

neveletlen:
A fidesz javára elcsalt 1 millió 200 ezernél több ellenzéki szavazatból becsüld már meg lécci, hogy mennyi volt a DK-ra.
Hány éves vagy királyfi/-lány? És még hiszel a mesékben?

Kibic37 írta...

@neveletlen (7:12)
Az LMP és hívei a párt fennállása óta ekézik Gyurcsányt, és 2010 óta nonstop terjesztik az igét, miszerint O1G neki köszönheti a kétharmadot. Őszintén kíváncsi voltam, hogy a jelen tények ismeretében ezt a szofisztikált matematikai-logikai problémát hogyan fogják megoldani és kommunikálni.
A legfrappánsabban idáig ez Neked sikerült. Grat! :))

promenad írta...

Itt lenne az ideje a gyermekded pártoskodás meghaladásánek, létrehozva a demokraták EGYETLEN pártját/mint valahogy Amerikában/.
A tüntetéseknek nem lennék ellenére,de karizmatikus szónokok nélkúl nem sok értelmük van. Kár,hogy ilyet csak hármat ismerek,de valami miatt egyikük sem jöhet szóba/Orbán,Gyurcsány,Gulyás Marci /
Sürgősen meg kellene találni azt az EGYET...

kekec írta...

neveletlen:
és ha a nemzetiségi szavazatokkal nullára leírt ellenzéki szavazatokat is számba vennék? Szerinted akkor is így szerepeltek volna az ellenzéki pártok? Mert szerintem ennél LÉNYEGESEN többet kaptak, de nem is vették számításba, és elvesződtek a töredékszavazatok.

kekec írta...

http://www.valasztasirendszer.hu/?p=1943608
Ajánlom tanulmányozásra. Amihez vegyük hozzá a londonban 1000 fős megkérdezéssel felvett exit polt, amely szerint 7 % körül kapott volna a fidesz, és nézd már meg, hogy az összes ellenzéki párt mennyi külhoni szavazatot kapott! Pont fordítva!

1970 írta...

"Végül is, el kellene kezdeni dolgozni, a szocialistáknak vissza kell lopakodni a falvakba, megszervezni a kommunikációt, megálmodni a vidéken is érvényes hívószavakat, gondolatokat. és ha már tüntetni akarunk, akkor tüntetni az önkormányzati rendszer tervezett átalakítása ellen, nem feledkezve meg a vidék Magyarországáról."

Kedves Pupu!

Pontosan ezeket javasoltam én is, amire talalom alaposan nekem esett (saját szavaival: "leugatott"). Pedig valahol ebben lenne a dolgok lényege. Egy valódi baloldali párt, valódi baloldali hívószavakkal lenne csak képes a kisgömböcöt a jól megérdemelt helyére, a szemétre hányni. A Kádár kor adott a vidéki Magyarország számára fejlődési perspektívát, de még a horni MSzP is ott volt a falvakban. Ezt szétverni hagyni több volt mint bűn, hiba volt:)
(Nem mellesleg: az én választókörzetemben már az 1990 és 2010 között regnáló korrupt és fennhéjázó, senkiházi polgármester is tudatosan verte szét a helyi MSzP-t, alaposan megosztva a helyi vezetés embereit. Szervezet pocsék állapotban, ennek ellenére az ellenzék nyert.)

neveletlen írta...

kedves kekec
hurrá, ha tényleg elcsaltak az ellenzéktől több mint 1,2 millió szavazatot, akkor győztük, már csak be kell bizonyítani! Hogy ebből mennyi jut a DK-ra azt nem tudom, rossz voltam matekból.

Szerintem ez történt: lefizették Hann Endrét (börtönbe vele de üstöllést) a Mediántól, hogy csináljon/hamisítson egy kutatást a várható fideszes kétharmadról, majd a csalók ehhez igazították az eredményt.
http://hvg.hu/itthon/201814__medianfelmeres__erosodo_fidesz__nepszeru_kormany__rejtozo_ketharmad

Amúgy, mostanság már nem hiszek a mesékben, de ez olyan szép, hogy igaz kell legyen.

Joszi írta...

Bizony Pupu ez egy alapvető igazság, hogy az LMP semmi más , mint a Fidesz által létrehozott szervezet, melynek célja szavazatok el szívása az ellenzék elől és az együttműködés lehetetlenné tétele.Aki előtt ez mára sem világos az más aljasság okra is képes.Oket támogatta a komplett média, plakátjait érintetlenül vigyorogtak mindenhonnan, s így tettek lehetővé a két harmadot gazdáiknak.Ezek után tovább gyurcsanyozni, DK zni, egyszerű fideszes hazugság, jelenjen meg bármilyen köntösben is.Erdekes kérdés, amit a verekedő pasi tett fel, miért folyt fegyelmi a visszalépő LMP s ek ellen, mikor Szél úr hölgy azt mondta , az ő tudatos lépése volt a visszalépés ebben a néhány esetben.Jellemzo, hogy ezt a kérdést senki sem tette fel a média részéről nekik.

neveletlen írta...

kedves Kibic37

'Őszintén kíváncsi voltam, hogy a jelen tények ismeretében ezt a szofisztikált matematikai-logikai problémát hogyan fogják megoldani és kommunikálni.
A legfrappánsabban idáig ez Neked sikerült. Grat! :))'

http://valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html

Én ezekből az adatokból vontam le a következtetéseimet, ha tudsz jobbat, lécci mesélj. Bocsi, amúgy mi is a probléma?

1970 írta...

Kedves Pupu!

Bocs az off-ért, de nagyon vicces, vagy inkább tanulságos dolog történet ma velünk:

Ma, amikor a 7 éves gyermekemet az óvodából hoztam haza, megálltunk a buszmegállóban, ahol volt egy MVM plakát, amelyen egy dekoratív nő feküdt egy díványon.
Kislányom jól megnézte, majd felsóhajtott, a következő szavak kíséretében:

"Na, végre nem Soros!":))))

lorinczy írta...

Sziasztok! Amennyiben az ellenzéki szavavazatokat átcsoportosítjuk viktorékhoz( vegyūnk 300.000-et),az a baloldalnál -300.000-et jelent,a jobboldalnál pedig + 600.000-ként jelentkezik!!!! Tehát nem kell nagyot csalni a győzelem,a kétharmad érdekében. Eccerű választási matematika. Ott kell lenni,ellenőrizni minden lépésüket. PuPu! Igazad van, vissza kell térni a gyökerekhez,meg kell győzni az embereket vidéken is, ez a kulcsa egy sikeres választásnak. Ki kell rukkolni olyan plakátokkal, mint Stop lopás,stop hazudozás,Stop Fidesz Stop Orbán!

kekec írta...

neveletlen
Egyrészt bocsi, hogy nem ellenőríztem a linkemet, de utána betettem az eredeti válastási linket, és ott látszik, hogy az ellenzék is kapott "kompenzációt" de persze nagyságrendileg kevesebbet, mint a fidesz. Viszont a győztes kompenzálással valóban kaptak 1.200 e szavazattal 7 mandátumot. amely ezen "hungarykum" nélkül az ellenzéket illette volna meg. A cikkíró ebből vonta le azt a (logikus) következtetés, hogy ellenzékre leadott voksokat, helyesebben az ellenzék által normális rendszerben megnyert mandátumokat rakták át a fideszhez.
Ehhez vedd hozzá a nemzetiségi szavazatokkal NYÍLTAN elcsalt ellenzéki mandátumokat, a 4 órás bénázást, az exit polok hiányát, a rendőrségi készültséget az OVB és a parlament körül, a külföldön leadott szavazatok minimális változtatását az eredményen (ott 7 =-ot kapott volna a fidesz!)
Azután mondd, hogy szerinted tisztességes volt a választás, és a 425 szavazatos 2/2-ot el kellene fogadni, mint "demokratikus" eredményt.

Kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ha az ellenzék felveszi a mandátumokat és bevonul legitimálni az illegitim egypártrendszert - csatlakozni fogok az ellenzékváltást követelőkhöz! Mert "mindenki egy szem a láncban" de a pártvezetők felelőssége nagyobb szem!

nemóvatos írta...

Bocsi PuPu, de nekem ez nem megy le a torkomon és régóta érzem idejétmúlt, félrevezető axiómának, a vak drukkerszemlélet forrásának:

"Nem megoldás a civilkedés, a választásokat pártokra írják ki, nem a szónoki emelvények önkéntes mászóbajnokaira."

2018 reménye éppen e párt-/dukker- logikán úszott el. A választási törvény ezt az érzületet használja ki az alkotói javára.
Normálisnak azt tartanám ha a választásokon elsősorban alkalmas személyek indulnának (akik köré/mögé szerveződ(het)nének akár pártok is)). Akkor talán még elvégez(tet)nék a fentiekben hiányolt vidéki aprómunkát is. (médiaszereplés helyett)
Most sem egy párt nyert, hanem egy személy, mint ahogy személyek okozták pártok vesztését is.

PuPu írta...

Kedves nemóvatos!
Ha normális országban élnénk, akkor itt a pártok a társadalom egy-egy csoportjának érdekeit artikulálnák és ezeket figyelembe véve ajánlamának megoldásokat a társadalom ezer bajára.
Ezt itt, ahol az a választási program, hogy "Folytatjuk!" - lehetetlen elérni.
A pártok még azt se merik kimondani, hogy melyik társadalmi csoport érdekeit képviselik, mindegyik mindenkit képviselni akar, ami nonszensz - nem is képviselnek senkit, csak a szűk pártérdekeket.
Itt a pártok szekták, állandó ás átmeneti szektavezérekkel, a politikát meg a szekták marakodása jellemzi a szervezett bűnözés felügyeletével.
A civilek meg olyan szektánkívüliek, akik mielőbb szeretnének körön belül kerülni, esetleg új szektát alapítani, de hát ehhez se pénzük, se tehetségük nincs, legalábbis az utóbbi tíz évben egyikből sem vált karizmatikus véleményformáló.
Emellett jobb helyeken a politika szakma is, ezek a civilek meg béna amatőrök, bűvészinasok, akik még kitáncoltatni se tudják a seprűt a sarokból, nemhogy söprésre késztetni, felkészületlenek, hülyeségeket beszélnek és mindegyik más hülyeséget, ezekre egy kecske vezetgetését se bíznám, nem egy országét.
Most is meghirdetik a tüntetést, de hogy miért is akarnak tüntetni, azt most próbálják kitalálni - reménytelenül amatőr népség...
Van olyan választási rendszer, ahol csak egyéni jelöltek indulnak, őket ismerik kisebb közösségek, de mid-mind fekete ló.
A pártok jelöltjei országosan is ugyanazt az elvet kellene, hogy képviseljék, de hát itt az emberi minőséggel is vannnak gondok.
Itt elsősorban a társadalomnak illene már felnőnie, megérteni a demokrácia lényegét, megismerni működtetésének technikáit, és felettébb finnyásnak illene lenni - dehát ez szemben áll a politikusok érdekeivel, akik szívesen ültetik a népet fordítva a bilire...

:O))))

Névtelen írta...

"Magyarországon az alkotmány szerint minden állampolgárt általános és egyenlő választójog illeti meg, a szavazás pedig mindenkor közvetlen és titkos."

Nem igazán értem azon embertársaimat, akik nem fogadják el az eredményt.

Külföldön miért kell "fikázni" a hazánkat?!

Ebben az országban nincs demokrácia????? Miért ne lenne az????? Bárki bármit tehet, szervezhet, szabadon alázhatja, gyalázhatja a másik ember minden fórumon.

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Közjogi méltóság. Talán nem kellene folyamatosan személyeskedni Vele kapcsolatban.

Azok, akik csúnyán nyilatkoznak, azok mit tesznek? Tisztességes emberek?
Nem viselik méltósággal a vereséget, és nem arra törekszenek, hogy megkezdjék a munkát az ellenzés újraépítésében.

Szálka-gerenda szindróma...

A véleményem azon embertársamnak is szól, aki nem figyel magára, a kommunikációjára.
Ha probléma adódott, adódik, adódna a "gondolkodásával" emberelje meg magát...

kekec írta...

Pupu, ne legyünk maximalisták. A szabolcsi falvakban egy-egy csomagért szavazatot adó népességhez legalább az ellenzéki üzeneteket el kellene tudni juttatni. (ingyenes újság, szórólap - ha kisebb cégek megengedhetik maguknak?)
Tehát: Tudják, hogy az ellenzék
- megduplázná a közmunkás bért, mert a közmunkásokat is megilleti 8 órai munkáért a minimálbér?
- differenciáltan emelné a nyugdíjakat, a kisnyugdíjakat nagyobb mértékben?
- megemelné az évek óta változatlan összegű családi pótlékot és minimálnyugdíjat - valamint az annak alapján számított juttatásokat?
- a díjhátralékosoknak is adna villanyáramot és vizet alapfogyasztás mértékéig ingyen?
Gondolj a gyermekeid jövőjére, és ne add el egy tál lencséért vagy más élelmiszercsomagért
a szavazatodat!
És akkor nem is kellene helyi szervezet. A posta is kiviszi. Hozzám kilószám dobnak be mindenféle kereskedelmi lapokat!

CR írta...

Üdvözlet mindenkinek!
Promenaddal egyet értek: egyetlen tömörülésnek kéne indulnia a demokratikus oldalon. Nem ad hoc jelleggel a választásokra, hanem egy "demokratikus koalícióban". (Az ismerős elnevezés a véletlen műve!:)Csakhogy.
Itt van a - vidéken, illetve a fiatalok körében - jelentős támogatással bíró Jobbik, amely egy választáson sajnos nem csökkenti a Fidesz esélyeit, viszont viszi a szavazatokat.
A demokraták oldalán is akad probléma, hiszen nem mindenki... hát hogy is mondjam, játszik nyílt sisakkal. Nem akarom már ekézni az LMP-t, megtették előttem páran. Az nyilvánvaló, hogy nem fognak csatlakozni egy ellenzéki tömörüléshez. A Momentum dettó. Ki marad? MSZP, DK, Párbeszéd. Jelenleg együttesen sem érnek el 20%-ot. A bázisuk nagy valószínűséggel elöregedett, a természetes szelekció következtében 4 év múlva még kevesebben lesznek.
Aki új gondolatokat hiányol a baloldalon, annak Karácsony Gergelyre kéne figyelnie. A szociális demokrácia kristálytiszta gondolata mellett az európaiság felemelése a normalitásra vágyó emberek egyetlen reménysége. Véleményem szerint ezek olyan értékek, melyek mellé be lehet állni egy boldogulásra, békés jövőre vágyó európai nemzetnek. Ha igazak a hírek, O1G jövőre megbütyköli az önkormányzatiságot, úgyhogy K.G. szabad kapacitásokkal rendelkezhet. Őt aztán nem lehet azzal vádolni, hogy amatőr, aki nem ért a politikához. Most persze lehet jönni azzal, hogy nagyot bukott április 8-án, de tudjuk, hogy 3 hónap alatt nem lehetett a semmiből várat építeni.
Azoknak van igazuk, akik azt mondják: a 2022-es kampány megkezdődött. A kezdeti depresszión túl vagyok, és látom, hogy van remény.
Üdvözlettel:
CR

nemóvatos írta...

PuPu Kedves!
Köszönet az árnyalásért, a részletezésért.
:O))))

neveletlen írta...

üdv CR

A kétpártrendszer nem igazán dívik Európában.
Elég az EP-t megnézni: van ott szoci, konzervatív, zöld, liberális, és még sorolhatnám, mindegyik mögött van támogatottság.
Ez az nagy nekibuzdulás a 'demokratikus oldalon', itt és most, a vesztesek egy részének kétségbeesett pótcselekvése az újabb hatalmas bukta után.
Egyetértek, a tömörülés potenciális résztvevői az Mszp és a DK.
De akkor miért váltak szét?

CR írta...

Üdv. Neveletlen!

Én csupán a megoldáson agyalnék. Egyértelműen látható, hogy a mindenféle umbuldával megtámogatott egyfordulós választási rendszerben nem lehet legyőzni a Fideszt. A demokráciában az győz a választáson, aki több embert tud meggyőzni az igazáról. O1G számára ehhez kiváló eszköz a megszerzett médiumukból áramló populista nacionalizmus, belekeverve a migráció miatti armageddon, valamint annak demonstrálása, hogy a határon túli magyarokért csak az ő szíve dobog. (Emlékeim szerint az ezerszer kárhoztatott Gyurcsány álláspontja az volt, hogy mindenki boldoguljon ott, ahol megszületett, és ennek érdekében a baloldali kormányok is nyújtottak különféle támogatásokat Erdélynek, csak sajnos ezekről soha nem lehet hallani.)
Hogy miért vált ki a DK? Az eltelt évek során rengeteget változott a helyzet. Itt már nem szabad egyéni sérelmeket figyelembe venni!Aki a demokráciában hisz, és politikai szereplő, annak kutya kötelessége mindent elkövetni, hogy Magyarországot végre normális emberek irányítsák.Ehhez le kell váltani O1G-t.

Na ezen kéne közösen gondolkodni.
Üdv.
CR