2020. március 16., hétfő

A FAGYI VISSZANYALT

Civilhetesről loptam...
...avagy ki miben vétkezik, abban bűnhődik.

Gyurcsány kapott a nyakába egy kiadós pénzügyi - gazdasági világválságot, szinte kezelhetetlen volt egy ilyen kicsi, a külgazdasági változások hatásainak ennyire kitett ország számára, mint a mi hazánk.
A válság idején egységre és összefogásra lett volna szükség, ehelyett Orbán és tettestársai tele szájjal fröcsögtek, uszítottak, mintha csak Gyurcsány személyesen döntötte volna romba a nemzetközi pénzvilágot.
A nép egyszerű gyermeke meg már csak olyan, hogy felelősöket szeret keresni, és elégedett, ha végre megtalálja - mégis, egyszerűbb elvitetni valakivel (lehetőleg olyannal, akit ismerünk...) a balhét, mint megpróbálni megérteni a nemzetközi pénzpiac működését, és a világválság okait, nem is szólva a következményeiről.



Mindenesetre ebben az esetben Gyurcsány államférfi módjára cselekedett, és ehhez még csak gumicsizmát se húzott és nem állt bele a nemzetmentő szerepébe, csak tette a dolgát.
Még mielőtt bekövetkezett volna valami katasztrófa, megoldotta az ország finanszírozását, méghozzá úgy, hogy a kasszát úgy adta át utódjának,  hogy az elszámoláskor még maradt eltapsolnivaló az együttműködésre képtelen Fidesz-vezérnek is, aki szokása szerint a már veszélytelen helyzetben vad fosztogatásba és rombolásba  kezdett.
Propagandája pedig arról harsogott, hogy az ország csődben van - miközben a kassza tartalékából urizált.
A pénzügyi világválságból úgy jött ki az ország, hogy akár kevés számú nyerteseinek egyike is lehetett volna, ehelyett a fő feladatot az képezte, hogy kivonjuk pénzügyeinket az IMF ellenőrzése alól - ne kelljen már gátlásokkal küszködni, ha lopni akarunk...


Az Úr igazságos, most Orbán kapott a nyakába egy világválságot, és nem biztos, hogy most is olyan szerencséje lesz, mint már annyiszor hatalomrajutása óta. Most nem jönnek migránsok, akiket ide-oda terelgetve az országban veszélyérzetet kelthet,  hogy aztán ezt gyűlölettel gyógyítsa.
Ugyan most is megpróbálta a helyzetért a felelősséget a migránsok (leánykori nevükön menekültek) nyakába varrni, de a sikerre minimális esélye sem volt, ma már a kocsma bölcsei közül is csak a leghülyébbek hiszik el ezt, de ők is csak akkor, ha valaki fizet nekik ezért egy felest.
Az pedig, hogy az általa meghívott, nálunk tanuló iráni diákokon verte le saját frusztrációját, csak megmutatja jelleme végletes torzultságát, hiszen a diákok joggal vetettek fel egy sor problémát, amire semmiféle megnyugtató választ nem kaptak.
Viszont külföldiek, így zsarolhatók, megtorolható rajtuk, hogy ki merték nyitni a szájukat.

Hogy a tanulmányaik megszakadtak?
Kit érdekel, nem Rasi ez egyik sem...


Az se biztos, hogy a járvány áldozatainak hozzátartozói hálásak lesznek azért, hogy a világjárvány egy lepusztított, szétvert egészségügyet tehetett próbára, hogy a legalapvetőbb egészségügyi felszerelést, a szájmaszkot dugdosta a kormány a lakosság elől, hogy a felkészülésre volt két hónapja, most mégis leginkább improvizálgat, meg Hamburgban ragadt profi maszkokról konfabulálgat.
Hogy már megint a nyomoron akar hasznot húzni, konténerkórházat építve a világ végén, miközben nem az épület a gond, hiszen abból még több is van, mint kellene.
Vajh, ki szállítja a konténereket?

Azért se lesznek hálásak, hogy a vírusteszten spórolt a kormány, meg azért sem, hogy azon túl, hogy bizottságokat hoztak létre, azok meg üléseznek, semmi érdemi nem történik, mígcsak a járványhelyzet ki nem kényszeríti.


Szerencsésebb országokban nem a kormányfő mondja meg a szakembereknek, hogy ilyen esetben mi a teendő, hanem a szakemberek a kormányfőnek.
Akinek helyettese a szentmisék számát kívánja szaporítani, mikor a világon mindenhol megtiltják a személyes kontaktusokat úgy öt fő felett - az is könnyelműség - az illetékes miniszter meg a tízparancsolatról delirál, már, ha engedik éppen megszólalni, nehogy már megint hülyeséget mondjon...
Még abban is szerencséje van a potrohos lángésznek, hogy az ellenzék mértéktartó, habár én a múlt ismeretében a pofátlanság minősített esetének tartottam, mikor felkérték az ellenzéket a bírálatok és támadások mellőzésére.



Minden kár haszonnal jár, tartja a népi bölcsesség, ez talán majd elősegíti a felismerést, hogy ha az egészségügy költségvetése egy-két évig nem stimmel az lehet működési hiba, de ha tíz éven át soha nincs rendben, akkor lehet, hogy a tervezés környékén kell körülnézni.
Lehet az is, hogy mégsem stadionokkal kell kisámfázni ezt a szerencsétlen országot, lehet, hogy vannak ennél fontosabb feladatok is.
A legnagyobb haszon persze az lenne, ha ez a válság elsöpörné ezt a maffiát Orbánnal együtt, és szépen visszabotorkálhatnánk a demokrácia rögös, ám egyenes útjára.


Meglátjuk - már persze, ha megérjük...


:O)))

16 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Aki ismeri a történetet, ismeri, aki akarja majd elmagyarázza, de a békának most nem kéne átvinni a skorpiót a túlsó partra, akárhogy is papol és fogadkozik.

Vakerok írta...

Majd az idő.

Anikó írta...

Pupu tökéletes helyzetjelentés, köszönöm az összefoglalót !!!!

Nagypapi írta...

Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón. A folyó viszont széles volt, nagy sodrással, a skorpió pedig nem tudott úszni. Hirtelen meglátta a magában békésen üldögélő békát, és elhatározta, hogy szívességet kér tőle. A béka belement, hogy átviszi a skorpiót a túlpartra a hátán, de csak azzal a feltétellel, hogy a skorpió nem fogja megszúrni. A skorpió, miután átgondolta a dolgot, elfogadta a feltételt, és a szavát adta, hogy nem fogja megszúrni a békát. Mielőtt még a folyó felét elérték volna, a skorpió belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka a hátára fordult a folyó vizén, a skorpió szemébe nézett, és könnyekkel telt szemekkel megkérdezte: - Miért tetted ezt? A szavadat adtad, és mégis megszúrtál.. így most mindketten megfulladunk. A skorpió így felelt: - Nem tehetek róla.Ilyen a természetem.

talalom írta...

Érdekes szempontot vetett föl Lukácsi Katalin volt kdnp-s képviselő:
https://www.youtube.com/watch?v=Www1wMGOfxc&t=1263s
A 7. percnél arról beszél: szerencsénk van, hogy nem a fidesz az ellenzék, mert már égne az ország.

góbé írta...

Nemó mármegin' egymondatban........ kösssz....

neveletlen írta...

Most már csak Feriben bízhatunk, aki kivezetett minket a H5N1-ből. No meg a gazdasági világválságból is.

https://index.hu/belfold/omnivest8956/

Unknown írta...

Sajnos a nép (a "nemzet"et O. V. már kivezette vÖ.: lenyúlta az ellenzék nomenklatúrájából), egyszerű gyermeke már csak az őszödi beszéd "elk...tuk" bevezetésű mea culpa beszédére emlékszik (tisztelem érte, politikus, vagy arra sem, csak bekapta O. V. féligazságokra épülő, bár politikailag abszolút védhető "eladósította és romlásba döntötte az országot" kinyilatkoztatására emlékszik. Gyurcsány ezért jobb lenne, ha visszalépne.

Repeti írta...

Bocs. Kedves PuPu és Pupu-blog kedvelők! Ha méltónak tartjátok rá, tudnátok.e segíteni abban a Facebook segítségével, hogy még többen megismerjék és olvassák a Blogászatot? Nekem erre ugyanis erre jelenleg se erőm, se időm nem marad. Leköt a blog tartalmával kapcsolatos mindennapi munka. Előre is köszönöm MINDENKINEK, AKI segíteni próbál: repeti

talalom írta...

Most nem értek egyet az ellenzékkel. Nem a céges adókat kellene elengedni - a kisvállalkozókat kellene bevonni a munkanélküli segély körébe. Hiszen tudjuk: nálunk vállalkozó a takarítónő a kórházban, a szerelő a gázműveknél, telefonosoknál, a "polcfelelős" a boltban stb., stb. Attól még, hogy az étteremtulajdonos adóját elengedik, a pincér családja éhenhal. Meg az óraadó tanáré, a fodrászé, a napszámosé stb. Adóelegendéssel nem: HALASZTÁSSAL egyetértek - hiszen szükségünk van/lesz minden közös forintra. Épp ideje, hogy a cégnevek, céghálók mögé búvók részt vállaljanak közös terheinkből is.

sphagin írta...

Unknown ! Jobb lenne, ha te lépnél vissza és cáfolnád meg te a barátaidnál ezeket a hamis vádakat ! Többre jutnánk vele és tisztulna a kép az emberek fejében ! Ezzel a módszerrel amit ajánlasz, csak a gyanút erősítjük, hogy lehet van benne valami, lám léptek is ebben a kérdésben ! Gyurcsány Ferenc és a DK ezért sem hátrálhat meg többek között. Miért legyen igazuk a hazudozóknak ? Te miért támogatod őket ? Hova lépjen még hátrább ? Nem lesz része a jövendő kormánynak, ez nem elég ? Ócska kis trükkök ezek, hagyjátok már abba és koncentráljatok a célra, amit el akarunk érni ! Már, ha neked is ez a célod !

Levanszarva Mégaszaris írta...

Gyurcsánynak van egy megbocsáthatatlan, elévülhetetlen halálos bűne!
Azon a bizonyos TV-vitán úgy felmosta a padlót az Istencsászárral, hogy az azóta se mer TÉNYLEGES, VALÓDI, nem a nyaloncokkal előre egyeztetett kérdéseket meghallgatni!

góbé írta...


Ugyanmár Levanxarva... Az sem volt szép dolog Gyurcsánytól - viktorunk felmosórongykénti használata -, de az kismiska ahhoz képest, hogy bezáratta anno Lipótmezőt.

Hogyan találunk igy a nemmzetth kotonszökevényének méltó helyet ?!?

Márminnt annak, aki harczi-mén hevületében a "sereget" ami ugye nincs, ráuszutja a tényleg kiemelt jelentőségü cégekre, intézményekre, objektumokra, tudás és ismerethiányosan !!

Felmerülhet, hogy e helyzetben rendészeti intézkedések is! szükségeltetnének, de hogy erre operetthaccserünk lenne a legalkalmasabb, ezen idea kigondolói totális dilettantizmusát mutatják !!!
Nyugodtan beszarhatunk, beidult a káosz ! Államilag. Vezényelve...

Ez a fontoskodó retek,- mármint o1g., - igyekezvén "nagyot" alkotni, mármegint a lényegről, a fontos dolgokról tereli el a figyelmet.

stirlitz írta...

Euro 264 Most 354 a helló röfi hogy örjöngöt erös forint erős kormány névtelen vajon menyit fizetnek ezzért euroban kapod vagy rubelben?

sphagin írta...

Elképesztő !

Megszüntettek minden olyan intézményt, amely a járvány esetén szakértelmet és tudást tudott volna adni azok kezébe, akik tájékoztatnak bennünket. Helyettük odatettek egy tisztifőorvosnak nevezett prédikátort, aki a WHO ellenére se a tesztelést tartja fontosnak. Tájékoztatnak bennünket a hülyeségükről és csodálkoznak, hogy nem hiszünk nekik ! Ráadásul el is várják, hogy együtt működjünk velük ! Miben ? A hülyeségben ?

Amint feltűnik a Gulyás Gergely, már jobb, ha oda se figyelünk a saját vérnyomásunk érdekében. Ide már kevés a pókerarc, itt már teríteni kellene, ha volna mit. A maszkokat már hetek óta gyártják a börtönökben és nem tudnak a boltokig eljutni. Németországból se tudjuk elhozni, míg mások Kínából igen ! Gulyás szerint ez így rendben van !

Elképesztő !

A katonáink járőrözni fognak és gondolom riogatják a korona vírust, míg meg nem kapják őket, mert azok nem tudnak különbséget tenni, nem ismerik az egyenruhát. Közben persze mindenkit otthon maradásra buzdítanak, de a katonákat nem, mert azok fiatalok és Gulyás szerint a 65 év alattiaknak nem kell félni !!! Ha a tünetmentes katona a laktanyába betérve egymásnak adja át a vírust, a migránsokat nem lesz aki összeszedje. Az egész laktanyát át lehet keresztelni karanténná !

Elképesztő !

góbé írta...


Azért nézzünk rá a naptárra ! 101 éve eleink akartak valamit, többet, jobbat... Ők legalább megpróbálták...
Ránk vajon hogyan fognak emlékezni 100 év múlva ?