2020. március 21., szombat

A TANÁCSKÖZTÁRSASÁGTÓL A TANÁCSTALAN MAGYARORSZÁGIG...

A spanyolnátha éppen olyan pusztító volt, mint a koronavírus.
1918-ban tört ki a járvány, mely emberek millióinak életébe került, és végérvényesen felforgatta a társadalmakat, melyek egyébként sem voltak higgadt állapotban, hiszen folyt a Világháború.
A járvány még 1920-ban sem fejeződött be.
Ami hasonlóság a mai helyzettel, hogy az ország akkor sem volt felkészülve erre a példátlan egészségügyi kihívásra . és most sincs.

Mire vége lett a világháborúnak és a járványnak,már semmi nem volt olyan, mint annak előtte volt, és soha többé nem is lett olyan.
Sajnos, jobb nem lett, sőt, még romlott is a helyzet.

A baj soha nem jár egyedül, a járvány, háború, forradalom szentháromság bármelyik variációjában előfordulhat, jelenleg a háború és a forradalom még hátra van, de a világ öles léptekkel halad a megvalósítás felé.


A háború maga az iszonyat, emberi vágóhíd, mely elenyészően kevés embernek hoz kiemelkedő hasznot, és az egész vérfürdő felett nemzeti lobogók lengnek, azt hazudva az embernek, hogy van akárcsak cseppnyi értelme is annak, ha életét adja érte.
Rezesbandák, zászlóanyák, zászlókat megáldó papok, özvegyek, árvák, halottak, halottak, halottak.
És zsírosra hizlalt hadiszállítók, haszonleső politikusok.
Mikor a népnek elege van a dologból, akkor jön a forradalom.
Őszirózsa a sapkákon, szegfű a puskacsövekben, falhoz állított ellenfelek, fellógatott tisztségviselők, Dunába lőtt újságírók, megkínzott zsidók, felakasztott festőnők, nyakig földbe ásott kisemberek lóval tiportatott feje - a pénz és az ijedtében magát összecsinált hatalom kegyetlen bosszúja.
A forradalom csak messziről szép, a piros vér csak messziről dekoratív, közelről nyúlós és büdös.
A hóhérok kegyetlenek, és hóhér mindig akad, akár fehér glaszékesztyűben is szorgalmasan igazgatják a kötelet áldozatuk nyakán.
A járvány már csak ráadás, esetleg előleg, viszont felettébb demokratikus, maga a kommunista egyenlősdi, nincs kivételezés, legfeljebb csak szerencse.



Ma van százegyedik évfordulója a Tanácsköztársaság kikiáltásának, ne menjünk el szó nélkül mellette.
A világ tele van álmodozókkal, akik többnyire nem önös érdekből, inkább a többi ember iránti felelősségtől motiválva kezdenek harcba a fennálló társadalmin rend ellen, ha azt igazságtalannak vélik.
így volt ez 1918-19-ben is, merthogy a fronton élesedik az ember lényeglátása, fejlődik igazságérzete és szeretné, ha otthon maradt kisgyermekének értelmesebb élet jutna, mint neki.
És amikor a vesztett háború után hazatér, akkor tenni is hajlandó ezért.
Ilyenkor némi téblábolás után kikiáltja a Tanácsköztársaságot, majd megpróbálja két hét alatt orvosolni évszázadok igazságtalanságait, nekikezd a javak igazságos átcsoportosításának, beengedi a népet a Margitszigetre, lakást ad az otthontalanoknak és szép mesékben vázolja fel a gyönyörű jövőt, ahol mindenki részesülhet a javakból, és nem csak képviselői által...

Aztán, mikor a környező újdonat országok krémjének a lába szárán is csurog már a félelem, akkor meg lehet védeni a hont.
Vagy lehet ellene fenekedni, majd a bukás után kicsit vérfürdőzgetni.
Igaz, a forradalmi terror sem bánt kesztyű kézzel ellenfeleivel, de mégis más egy háborúban álló ország hátországában fegyveres harcot kezdeni, meg más a megszálló csapatok lószarának tetején belovagolva vérengzésbe kezdeni.


A kereszténység és a kommunizmus eszméiben sok a közös, többek között mindkettő emberközpontú, mindkettő a szegények felemelését tűzi ki célul.
Nem mindig sikerül ezt 133 nap alatt elérni, a Tanácsköztársaság is belebukott.
De a cél tisztelnivaló volt, nemmellesleg az utóbbi ötszáz év egyetlen sikeres honvédő harcát folytatta.
Ma mégis szidja a hivatalos politika, pedig büszkébbek lehetnénk rá, mint 1848 forradalmárainak teszetosza, a realitásokat semmibevevő ködszurkálásaira...



Mi pedig ha lecseng a járvány, készülhetünk a világháborúra.
Szegény gyerekeink...


:O))).

26 megjegyzés:

little írta...

A Tanácsköztársaság, avagy ami utána jött egyik sem lehet büszkeségünk. Az egyiket menteni próbálni az a szemeben vesztett ügy.

góbé írta...


"...A háború maga az iszonyat, emberi vágóhíd, mely elenyészően kevés embernek hoz kiemelkedő hasznot, és az egész vérfürdő felett nemzeti lobogók lengnek, azt hazudva az embernek, hogy van akárcsak cseppnyi értelme is annak, ha életét adja érte.
Rezesbandák, zászlóanyák, zászlókat megáldó papok, özvegyek, árvák, halottak, halottak, halottak.
És zsírosra hizlalt hadiszállítók, haszonleső politikusok..."

Most kivételesen örülök hogy a 60. környékén járok. 10-15 éve még megrémültem volna a szavaidtól. Jobb hiján vegyük tudomásul, ez van... Az arcunk meg éghet gyerekeink, unokáink jogos megvetése, majdani itélete miatt...
Hogy is irta Moldova: " ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell..." - kellene...

1970 írta...

Kedves PuPu!

Hozzátenném, hogy a hazánkat háború(k)ba "vezénylő" politikusok egy része azért rendesen megúszta, hogy szembesüljön tettei súlyával, miközben emberek százezrei pusztultak el ("halottak, halottak, halottak"), ostoba politikájuk következtében. Persze szívesen mutogattak másra: Károlyira, a Tanácsköztársaságra, a zsidókra, a kommunistákra, a szocdemekre, a....nagy barlangi medvére is, csak a saját felelősségükkel ne kelljen szembesülniük. A lovastengerész kétszer hagyta cserben ezt az országot: Szálasi kiscserkész volt hozzá képest a bűnben.
Sajnos semmit nem tanul a jelenlegi magyar politikai "elit" ebből: továbbra is sulykolják a butaságot. (És a járvány a lehető legrosszabb állapotában érte ezt az országot.)

kiskato írta...

Kevés megosztóbb téma van a magyarok történetében, mint a Tanácsköztársaság.
Magam pontosan úgy gondolom, mint Te PuPu, csak nem tudnám igy elondani.

Attila írta...

Üdv!

Jó írás, kár hogy nem lesz foganatja. Nem akarok nagyon belemenni, de északon valóban kivertük a csehszlovákokat, míg délen a Székely Hadosztály letette a fegyvert a románok előtt. Olvastam néhány teóriát miért is, de egyik sem győzött meg.
Hogy a népbutítás hova tud fajulni, az döbbenet. Sok ismeretterjesztő csatornám van, ahol sok műsor foglalkozik pl. a II. VH.val. A német katonák mosolyogva mennek a húsdarálóba, pedig tudhatták volna sokan meg fognak halni. Aztán Sztálingrád helyretette a fene nagy optimizmusukat.
Hitler azt is mondta a németeknek, hogy adjanak neki 5 évet és nem fognak ráismerni az országra. Kapott 12-őt és tényleg nem ismertek rá.

Attila

stirlitz írta...

hát én kereszténységben sok pozitiv dolgot nem tudtam felfedezni mondjuk hamarosan eltünik az igaz

talalom írta...

Sajnos a háború be se fejeződött: Csak nem európai helyszíneken zajlott - eddig. Az I. vh-t is megelőzte némi balkáni csatározás az most nem éles nagyon. De a görög-török határon már lőnek. MINDKÉT ÁLLAM A SZÖVETSÉGESÜNK - sőt egymás szövetségesei is!!! Agyrém.
1970! Tisztelettel kérlek, ne kísérletezz azzal, hogy megértsd, mit írok. Ami nem megy, ne erőltesd.
Little: a Tanácsköztársaságnak nincs szüksége mentegetésre - mindannyiunknak lenne szükségünk arra, hogy ismerjük az akkori eseményeket.

Attila írta...

Üdv!

Vitéz Nagybányai hazáját szerető nagy politikus, példakép?
Ugyan kérem! A Tanácsköztársaságot a román hadsereg verte le, miközben Horthyék Szegeden múlatták az időt pezsgő és hölgyek társaságában. Nem pazarolták a lőszert, hacsak mulatozás közben nem eregettek néhányat a plafonba. Miután a románok elfoglalták Budapestet, lovon vonult be a fővárosba, gyakorlatilag román szuronyok védelme alatt.
Aztán jött Szálasi Nemzetvezető testvér, akinek átadta a hatalmat. Igaz, hogy megzsarolták a németek az elrabolt kisebbik fiával, de milyen hazafi, országvezető, aki odadobja a népét és országát fiáért cserébe?
Sztálin, aki kétségkívül a világ legnagyobb gazemberei között dobogós helyen áll, másképp döntött. Amikor a németek elfogták Jakov fiát, felajánlották Sztálinnak két tábornokukért cserébe, azt üzente vissza, hogy az Ő fia nem eshetett fogságba. Punktum!

Attila

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek veled és jónak tartom az írásod.
Kár, hogy engem főleg a mai áthallásai érintenek meg inkább és forr fel miatta az agyvizem !

Olvasom ezzel a Tisztifőorvos Asszonyunkkal kapcsolatban, hogy már jóval a kinevezése előtt megszüntették az Országos Tisztiorvosi Szolgálatot, a Járványügyi Hivatalt, meg a jó isten tudja még mit, ami megfelelő hátteret biztosított volna neki, hogy mint szakember valós. a szakmai tényeknek megfelelő tájékoztatást tudjon adni. Őt ugyan megtartották és kinevezték, csak, hogy egy Kovács Zoltán nevű kommunikációs hazudozó utasításait kövesse.
Kovácsék, a Tiszti Főorvos mögé bújva próbálják meg a szakmai követelményeknek beállítani a saját politikai céljaiknak megfelelően kialakított helyzetet.
Együttműködést követelnek, miközben az ellenzék torkához szorítják a kést !

Személyes sértésnek veszik, ha valaki nem hiszi el a hazugságaikat, félre tájékoztatásukat, szakmai hozzá nem értésüket.
Miközben a csapból is az öregek otthonmaradására buzdítanak, természetesnek veszik a 70-80 éves orvosok részvételét a járvány leküzdésében. Nagy bajban lennének, ha nem így lenne, mert a fiatalok már elmentek és akik maradtak, azok is szét vannak verve, de még a munkahelyük is sóval van behintve !

Az ellenzéknek nincs lehetősége arra, hogy ezekkel együttműködjön.
Egyszerűen azért, mert minden szakmaiságot mellőzve teszik a dolgukat, gondolom, a 10 parancsolat alapján.

Nekünk Mohács kell, jut eszembe egy nálam sokkal bölcsebb ember mondása, de lassan az a meggyőződésem, hogy rajtunk már az sem segít.
Most olvastam Tersztyánszky Ödönről az indexen.
A Tanácsköztársaság idején is részt vett a harcokban és kiállt a parancsnoka mellett a bírósági tárgyalásán, aki Stromfeld Aurél volt. Miközben a Székely hadtest letette a fegyvert a románok előtt.
Megköszönték nekik !

Miből tudunk mi tanulni ?
Miért utáljuk és gyilkoljuk le a tisztességes embereinket és tesszük tönkre az államférfiúinkat, hogy utólag igazat adjunk nekik és sirassuk az elcseszett életünket.

Kérdéseim vannak, miközben Mohácsra nem vágyok !

Azt hiszem azonban, ajánlatos lesz a blogod szüneteltetni, mivel az új felállásban igen csak zokon veszik, ha birizgálod a mai hatalmon lévőket, még, ha finoman, akkor is.
Bár az óvodából már kinőttünk, azért nem szeretném én sem, ha a családom inná meg a levét annak, hogy én nem tudom lenyelni a keserű pirulát.
Miközben tudom, hogy addig, addig nyeljük, míg vagy kirúgjuk magunkat, vagy szarrá verjük egymást !
Legyen ez a fiatalok tanulsága és maguknak kaparják ki a gesztenyét, ha nem, az is az övékké lesz.

Üdv sphagin.

1970 írta...

Kedves talalom!

Ne gyerekeskedj már, ez annyira vacak volt.

Attila írta...

Semmi nem indokolja, hogy Potzak tábornok 9 hónapig rendeletekkel kormányozzon. Mi, akik a világ legokosabb nemzetei között, sőt a legokosabbja vagyunk, kizárt dolognak tartom, h 9 hónap kell a vírus legyőzéséhez. Miután Vezénylő Tábornokunk kezébe veszi a marsallbotot, én a vírus helyébe suttyomban eloldalognék valahova, ahol nincs ilyen zseni.

Attila

góbé írta...


Attila ! Én úgy ismerem a történetet, hogy az acélember közölte: egy főhadnagyér' nemhogy két, egggy tábornokot sem ad !
Valszeg sohasem tudjuk meg hogyanis történt, de a lényget jól megfogtad: nem hagyta magát zsarolni...
Oroszország anyácskát nem lehet és nem szabad, még a diktátor fiával sem egy napon emliteni.
Nagyduzzogva el kell ismernünk, Sztálin megfelelt bizonyos államférfiúi kritériumoknak.

Sphagin! Teljesen egyetértek veled, de az utolsó bekezdésért kár volt. Elég nagy xarban vagyunk, kedvenc kotonszökevényem meg fővesztés terhe mellett, kihasználva a szomorú helyzetet éppen most akarja bevezetni azt a rendeleti kormányzást, melyet csakis és kizárólag neki van joga majdan megszüntetni, akkor és úgy, amikor és ahogyan akarja. Valszeg sehogy és semmikor.

És éppen most (!??!) tanácsolod PuPunak hogy függessze föl a blogot ??!!
Már'bocs, de eszednél vagy???
Szállj ki ha bexartál, ide senki, senkit nem hivott...!!!

1970 írta...

Kedves Attila!

Szívemből szóltál. A lovastengerész a XX. századi magyar történelem legaljasabb figurája volt, aki kétszer hagyta cserben, árulta el a hazáját. Tökéletesen rámutattál mindkettőre. Szálasinál sokkal nagyobb bűnei voltak, melyeket nemzetünk ellen elkövetett.

Attila írta...

Üdv!

Kedves góbé!
Kering a neten néhány változat, de ahogy írtad, nem hagyta magát zsarolni.
Más!
Felerősödtek a szélsőjobbos hangok, köszönhetően Nagyurunk hallgatólagos beleegyezésének. Toroczkai és hasonszőrű híveik idióták, aki még mindig trianonozik, holott azt már felülírta az 1947-es Párizsi Békeszerződés. Ez a határok tekintetében még rosszabb mint a trianoni.
Itt talán szándékos elhallgatásról van szó, ne beszéljünk az utolsó csatlós gyalázatos szerepéről, az ország letarolásáról, amit Szálasi agyatlan uralkodásának, illetve az akkori magyar politikai elit hezitálásának, tehetetlenségének köszönhetünk.
Fogalmam nincs hogy képzelte a nemzetvezető testvér a szovjet sereg megállítását. Kis létszámú, elégtelen felszerelésű hadseregünk erre eleve képtelen volt. A jól felszerelt, nagy létszámú német sereg sem tudta megállítani.
Kicsit kitört belőlem a keserűség (régi és új) politikusaink alkalmatlanságáról.
Nem baj majd elmúlik! :(((

Attila

anteus írta...

A legnagyobb társadalmi tragédia előjele, ha az idősek elkezdik nem irigyelni a fiatalokat.

talalom írta...

Attila! "Trianon" egy mérgező mákonnyal átitatott hazug cucli. A márciusi ifjak is Uniót Erdéllyel-t követeltek, nem vissza Erdélyt! Az meg megvan - sőt, Felvidékkel is, hiszen történt egysmás 1947 óta is. Szerintem egyébként a burgenlandi, meg a felvidéki magyarok az osztrákokkal, meg a szlovákokkal összefogva vernék ki Ovi csapatait. Még Erdélyben sem vagyok biztos - pláne nem a Partiumban: sikerült összeugrasztani a "székelységgel". Sok ottani magyar nem rajong az agresszív, álnok, szemből alázatos, siránkozó, hátulról ledöfő székelyekért.

Attila írta...

Üdv!

Kedves talalom!

Annyit tennék hozzá, hogy az 1910-es (békebeli) népszámlálás adatai szerint a román népesség jelentősen túllépte a magyarok számát.

román: 53,8%
magyar: 31,6%
német: 10,7%
egyéb: 3,9%
Hogy ez miért van, nem tudom. Gyaníthatóan a törökök kiűzése után a magyarság behúzódott az elnéptelenedett területre, helyükre meg a románok mentek. Ezek az adatok elérhetők a neten, az eredeti dokumentumok digitalizálva vannak.

A székelyek pedig magyarul beszélő székely nemzetség. Példa erre A Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs, aki meghívta a magyarokat a tavalyi Tanács ülésére.
Ezek történelmi tények, nem adnak okot vitára.

Attila

Attila írta...

Üdv!

Ma aláírtam ezt a petíciót:

https://szabad.ahang.hu/petitions/tiltakozzunk-a-felhatalmazasi-torveny-elfogadasa-ellen

Túl hosszú a 9 hónap.
Hamis Orbán állítása, hogy a parlament bármikor vissza tudja vonni, feltéve ha összeülnek. Ha összeülnek simán újra megszavazza a 2/3 + a 4 renegát jobbikos.

El kell ezen gondolkodni, mert nagyon sok múlik rajta.

Attila

1970 írta...

"A márciusi ifjak is Uniót Erdéllyel-t követeltek, nem vissza Erdélyt!"

Kedves talalom!

Azzal együtt, hogy alapvetően igazad van, azért meg kell jegyezni, hogy a márciusi ifjaknak még nem igazán lett volna okuk "vissza Erdélyt" kiáltani.
A trianonozás egy ócska mákony, hazug népbutítás, ez kétségtelen.

1970 írta...

Kedves anteus!

30 év alatt igen sok kormány igen sok politikusa tett azért, hogy az időseknek ne legyen okuk irigyelni a fiatalokat. Pl.: az oktatási rendszer lezüllesztése, a társadalmi mobilitás ellehetetlenítése, vagy a fiatalok előtt álló perspektívák hiánya miatt. A "mi drága" kisgömböcünk már csak kényelmesen rászállt erre a jól előkészített kocsira, és egyenesen a szakadék felé kormányozza azt...

sphagin írta...

Góbé !

Én már kinőttem az óvodáskorból, hogy ijesztgessenek ! Te se tedd és ne fenyegess !
Én csak figyelmeztettem, hogy vigyázzon az írásaival PuPu és ne adjon lehetőséget arra, hogy vegzálják, mert várhatóan erre is megy a játék ki.

Vonatkozik ez mindnyájunkra, ha vigyázni akarunk PuPura !

Nem szájaskodni kell itt és nem hőbörögni, hanem ésszel, gondolkozva cselekedni.
Próbáld ki és áld a sarat, majd, ha több százezerre megbüntetnek egy olyan szövegeléséért, ahol bemutatod, hogy te nem szarsz be !
Tudják ezek, hogy a halat nem szabad bántani, csak a vizet kell leengedni,vagy elrontani, hogy eltapossanak.

Kíváncsian várom mekkora bátorságod lesz utána.

Mellesleg én mondhatnám rólad, hogy miért jöttél ide , mert én PuPuval még a régi időkből vagyok kapcsolatban, de engem soha nem zavart, ha mások is részt vettek a vitákban. Nem nagyon álom azonban, ha letorkolnak érdemtelenül.
Nem a te tiszted eldönteni ki van ezen az oldalon, ha tetszik ez neked, ha nem, akkor is !

1970 írta...

"de engem soha nem zavart, ha mások is részt vettek a vitákban."

Kedves sphagin!

...egészen addig, amíg Veled egyetértenek. Amikor mást gondolnak bizonyos dolgokról, mint Te, azonnal kígyót-békát kiabálsz. Pont ugyanúgy, mint az ütődött kisgömböc bolond hívei.
Góbénak írt fenti bejegyzésed tökéletes példa erre:(.

lorinczy írta...

Állásfoglalásért,véleménykülőnbségért nem bánthatnak egy normális országban,ez igaz.DE,ez sosem volt" normális ország".Nem az a lényeg,hogy ki és mikor jött erre az oldalra,hanem,hogy mit képvisel. Talán az egyik legrégebbi hive vagyok ennek az oldalnak-elenyésző mennyiségű hozzászolással.Mire megirnám a véleményem,már régen látom a másokét. A helyesirásom azért botlatozik,mert nem magyar billentyűzetü a gépem.nincs pl. hosszú i.Nem ez a lényeg.A Tanácsköztársaságot nem lehetett megvédeni a túlerő miatt.Az is csoda volt,hogy addig tartott.Utólag könnyű a fotelból konzekvenciákat levonni,megmondani a tuttit,de ott lenni, cselekedni,dönteni jól,értelmesen,azért az más. Most megint vészhelyzetben vagyunk a virus miatt egy tehetetlen,buta,élősködő kormánnyal a nyakunkon,aki nem a virus megállitásán fáradozik,hanem azon,hogy megerősitse hatalmát ebben az áldatlan helyzetben.Erre kell koncentrálni,nem szabad hagyni Orbán teljhatalmát kiteljesedni.

góbé írta...


Kedves Sphagin!

Meja kulpa, ekszjüz miii, ha a szükséges mértéktől gorombább voltam !

De! A Te logikád, elvárásod, mi több hited szerint, ha a h a t a l o m durva, sőt gusztustalan eszközökkel a totális legázolásodra, megsemmisitésedre készül, mit készül, félreérthetetlenül kinyilvánitja ebbéli, könnyedén és könyörtelenül kivitelezhető szándékát, a helyes magatartás a meghátrálás, megadás, szájzár, öncenzúra...

Tehát a Népszava, a TASZ, a Magyar Narancs, a helsinkiek, a 444... a V21, Iványi.... itd. (i tak dalse ) vagy maguktól befogják, vagy a kotonszökevény érdemeit hozsannázzák. Más esélyük, lehetőségük nincs....

Csakhogy tudd, az efféle megalkuvó tevényenységet hivják kollaborálásnak.

Azt is tudd: Vagyunk 3-4 millióan, - sajnos egyre inkább atomizálva, - akiknek a (nagyon hiányosan) fentebb vázolt orgánumok, személyek, szervezetek - és persze PuPu bolgja - léte és müködése ad reményt, esélyt, kitartást, hogy mégsem az utcán kell majd eldönteni, hogy meddig türünk. Merthogy sokáig nem fogunk.

Ha mindegyik, mindenki, behúzza fülét-farkát, és behódol a tébolyultnak a Te elvárásod szerint, no abból lesz az igazi káosz.

Még annyit, érdekes nálad ez az ovoda, meg kinövés, főleg úgy hogy letolsz hogy én(!!?) mit keresek itt, mert Te, - bibibááá - '...PuPuval még a régi időkből vagy kapcsolatban...'

Persze persze....Azérrr' még maradok egy kicsit... Amúgy még mindig csiplek !


sphagin írta...

Góbé !

Csípni csípsz, de oktalanul !
Én nap mint nap teszem a kötelességem, ha nem is itt, hanem a facebookon és írom azt és úgy, ahogy kell, névvel, vállalva az indentitásomat is a közösségem tudtával.

Tisztába vagyok vele, hogy PuPU az írásomat nem értette félre és tudja, hogy féltem őt, kapott már ő is eleget az élettől, nem hiányzik neki, hogy még vegzálják is.
És féltelek benneteket is, mert tudom, hogy mivel jár ez és bár igazat adok neked, hogy ki kell állni, de most is azt mondom, hogy ésszel inkább, mint indulatból, legalább addig amíg lehet !
Ez azonban nem azt jelenti, hogy kollaboráns lennék, legfeljebb óvatosabb mint ti és kár félre magyarázni.
Mint azt is, hogy letámadtál azzal, hogy miért vagyok itt és az erre adott válaszomat fordítod le arra, mintha én akarnálak kitolni innen, pedig csak a figyelmed szerettem volna felhívni, hogy ha, úgy nézzük , nekem is van annyi jogom mint neked az itt létre. Ráadásul ezt a jogot jobb, ha meghagyjuk a bloggazda PuPu számára, neki van joga ebben dönteni.

Én nem kérek semmi mást, csak azt, hogy a nagy felhevülés ellenére is, használjuk az eszünket, ha már a két fülünk között van valami, már akinek van.

Olyan nagy kérés ez ?

góbé írta...


Kedves Sphagin !

Vettem, értelek, elfogadom...

Az a bizonyos "...senki, senkit nem hivott ide..." mondatom pontosan arról szól, hogy egyéni bevállalás kérdése a jelenlét, a hozzászólás, vélemény-nyilvánitás.
Aggodalom esetén, következmények nélkül el lehet maradni.

Ameddig pedig PuPu kitart, lehetőséget ad, má'mérr'ne dohogjunk, avagy eggyetérccsünkkk vele...
Ha mást hallottál ki ebből, legközelebb igyekszem cizelláltabb lenni. Üdv !

megj: a "még mindig csiplek", nálam azt jelenti: még mindig kedvellek, értékellek !

Szassz....