2022. január 7., péntek

VÉRES LÓFEJ AZ ÁGYBAN




Elkezdődött az év, hogy finoman fogalmazzak, nem minden politikus számára egyforma várakozásokkal.
A Fideszes "elit" - és Orbán maga is - enyhe izgalommal várja a választásokat, hiszen minden elővigyázatossági intézkedésük dacára számukra kellemetlen események következhetnek be.
De nincs gond, mire a fideszes potentátok hivatali ideje lejár, mindegyikük matuzsálemi korban lesz, krőzusi vagyonnal, hacsak meg nem zakkan valamelyik ellenfelük és szépen sorban be nem csukdázza őket, eleinte vizsgálati fogságba.
Ennek során a vizsgálati fogság orbáni értelmezését követhetnék, mely szerint  ez adott esetben a tényleges életfogytig tartó elzárással lehetne egyenlő.
Az meg már minden képzeletet felülmúlna, ha egy esetleges győzelem esetén az ellenzék úgy bánna a gránitszilárdságú Alaptörvénnyel, mint a Fidesz bánt az Alkotmánnyal, pedig hát ez lehetne a követendő eljárás.
Mindenesetre errefelé az év úgy kezdődött, hogy Olaszországban meghalt Homonnay Gergely ellenzéki aktivista, tisztázatlan okból és körülmények között.
Az év úgy szokott folytatódni, ahogy elkezdődött, úgyhogy sok optimizmusra nincs okunk, talán az ad némi reményt, hogy a haláleset kivizsgálását nem a magyar hatóságok végzik, melyekről nem szívesen mondanék véleményt, így éhgyomorra most nincs kedven szégyenkezni az országom miatt.
     

Homonnay Gergely ismert ellenzéki személyiség volt, előszeretettel hangsúlyozza a média, hogy DK-közeli, jóllehet szerintem ő inkább Orbán-távoli lehetett.
Ennek hangot is adott, sőt, aktívan részt vett az ellenzéki megmozdulások szervezésében, karcos véleményeket posztolt, például a szerencsés szépségről, aki ezidáig sem volt kénytelen nevetséges fizetésből élni, és aki állítólag nemsokára majd a nemzet egységét fogja megtestesíteni.
Homoszexuális is volt, ellenzéki is, mi kell még ebben a tejjel-mézzel folyó Kánaánban ahhoz, hogy kivívja a Hatalom rosszallását?
Ezért ment Olaszországba, állítólag a relatív biztonság reményében - ebből is látszik, hogy a valóság-érzékelése kissé elmaradt a kívánatostól.
De a legfőbb bűne az elhunytnak állítólag az volt, hogy ő volt az Ördög Ügyvédje, aki rendszeresen tett közzé a közösségi médiában a NER prominenseiről kompromittáló tényeket, de persze ez csak szóbeszéd, melynek igaságtartalma legalábbis ellenőrzésre szorulna.
Mindenesetre mióta meghalt, azóta az Ördög Ügyvédje nem jelentkezett, ami közeli ismerőseinek igencsak gyanúsnak tűnik.
Állítólag megfigyelték, emiatt félt hazajönni, sőt elmorfondírozott azon, hogy vajon fenyegeti-e veszély az életét.
Az Úr mentsen meg attól, hogy megalapozatlanul vádoljak bárkit is, de engem zavar, hogy ebben az országban egy esetleges politikai gyilkosság ötlete nem tartozik az elképzelhetetlen dolgok közé.
Az aktivista tevékenységét talán a megbízás nélküli ügyvitel jogi kategóriájába lehetne beilleszteni, melyért - úgy tűnik - Belzebub a pokolba száműzve őt elrendelte kiiktatását.


Így történt?
Ki tudja, talán majd az olasz hatóságok segítenek eligazodni az ügyben, de az is lehet, ez is örök titok marad, mint szegény Elbert János halála, aki Andropov tolmácsa volt 1956-ban, és ezelőtt harminckilenc évvel belefulladt a Balaton hatvan centis vizébe a siófoki móló mellett...
Vagy mint a felcsúti juhász esete, akinek halálát mára sikerült annyira elsikálni, mintha nem is lett volna.
Mindenesetre az Orbán regnálása alatt történt eseményekből remek krimiket lehetne írni, vagy egy-két televíziós sorozatot is le lehetne forgatni.
Aki a rejtélyes gyilkosságokat kedveli, élvezettel nézhetné a rendőrautóban magát megöngyilkoló kalandor történetét, a leesett létrája után kutató és Várkonyi Andi jövőjét veszélyeztető helyi izgága kalandját, de eltűnődhetne az Orbánt egyéni választáson péppé verő Vancsik Zoltán vagy Pécs erős embere, Toller László országúti balesetének körülményein is, hogy a Horn Gyula koronázásához vezető eseményeket ne is említsük.
Aztán itt vannak a kórház-sorozatoknak dramaturgiailag sok lehetőséget kínáló történetek az élete üzletének másnapjára elhunyt szoftver-tulajdonosról, a gyógyíthatatlanul beteg tényfeltáró újságíróról a la Litvinyenko - de a kábítószer-túladagolás mikéntje is megérne egy részt, végtére is széplányok is hanyatt szokták vágni magukat, ha belekeverik a tutit a kólájukba...
És itt vannak a nagyszerű tűzoltó-sorozatokra lehetőséget adó történetek, a Budapest Sportcsarnokot egyetlen gyertyával elpusztító Neduddkiről, a Testnevelési Egyetem bővítésének útjában álló sportcsarnokról, vagy legutóbb, a Fertő tó mellett jó helyen és jó időben kitörő tűzvészről, mely a Megvadult Malacpersely terveinek kedvezett.
Aztán lehetne sorozatot forgatni a merényletekről - az ereszcsatorna-akrobatika világbajnokának felrobbantott küszöbe, Torgyán levegőbe röpített kukája, a Parlament oldalbejáratának megmerénylése, a Fidesz-székhát erkélyére dobott bomba - szinte látom magam előtt, amint a terrorista utasítást ad beosztottjának - de nehogy aztán megint a saját kocsitokat robbantsátok fel, mint múltkor is!
A csúcs azért az volt, mikor a jelenlegi belügyminiszter a bűnjelség-várományos fegyvert alkalmatlanná tette a bűncselekmény bizonyítására - nevezetesen fél óráig tapogatta, mint szlovák barátunk anyukája szemérmét. 
Talán még vissza lehetne menni az olajszőkítések daliás korszakába is, mikor a szervezett bűnözés elleni harc során úgy lőtték főbe a megyei osztályvezetőt, mintha Detroitban tették volna a szesztilalom idején.


Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén majd valaki mérsékelt lesz és elmondja, hogy ezeket az ügyeket már kár bolygatni, nézzünk előre, teremtsük meg a nemzeti egységet, temessük be az árkokat!
És temessük bele a maffiaállam és prominenseinek összes disznóságát, rablását, lopását és esetleges gyilkosságait, mert a békességnél nincs szebb dolog.
Szeressük egymást gyerekek!
Aztán majd - jobb esetben csak négy év múlva - visszajönnek, erőszakosabban és pofátlanabbul, mint valaha, te meg már megint a fax kedvezőtlenebb végén találod magad.
Ha rajtam múlna ezekkel az ügyekkel kezdeném, mert minden bűnöző hibázik - ők is hibáztak valószínűleg, és a cél mégiscsak az lenne, hogy lássa az ország, hogy nem lehet a pofájába rondítani büntetlenül.
Ez talán felnyitná sok ember szemét, hogy mennyi a szemét idoljaik között.


Homonnay halála lehet, hogy maga a baltával levágott véres lófej a bátrabb politikusok ágyában.
Kérdés, hányan ijednek ettől halálra?
Orbán legjobb barátja, mióta kifejtette álláspontját arról, hogy szerinte Orbán az emberré válás melyik fázisában van, azóta Geiger-Müller számlálóval a zsebében közlekedik.
Ő márpedig ismeri a haverját.
Jó lenne, ha az ország is megismerné végre....

:O)))

9 megjegyzés:

Kapat írta...

PuPukám, sajnos, ez megint telitalálat! Így egymásutánban szörnyű sorozat, bizony elgondolkodtató.
Ezek emberáldozatok, de egyéb gazemberségeik felsorolásához, belátom, több oldal is kevés lenne.
A TV székháznál történtek után kellett volna elkapni őket! Szerintem volt elég bizonyíték, de nem kellett volna finomkodva árok-betemetni.
Talán emberek élete lett volna megmenthető.

magyarmagyar írta...

"Ennek során a vizsgálati fogság orbáni értelmezését követhetnék, mely szerint ez adott esetben a tényleges életfogytig tartó elzárással lehetne egyenlő."

Jaj de szépen mondtad! Anno Napóleon alkalmazta a módszert a pofátlanul lopkodó hadi és egyéb állami beszállítókkal szemben. Bevágták az illetőt Vincennes valamelyik pincéjébe és csak akkor engedték ki ha kiköhögte a zsákmányt. Önkényes eljárás volt de fölöttébb eredményes.
A láncot csak egy helyen kéne megbontani, a patkányok lelkesen falnák fel egymást csak hogy menekülhessenek. Az ügyészség - amit persze újra létre kellene hozni, mert jelenleg nincs - alig győzné a szekrényből kidőlő csontvázak szétválogatását. Előkerülne sok ellenálló meg partizán akik belülről rothasztották a rendszert és lelkesen fonnák a kötelet hajdani gazdáiknak. Volt már ilyen, nem is régen.

"Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén majd valaki mérsékelt lesz és elmondja, hogy ezeket az ügyeket már kár bolygatni, nézzünk előre, teremtsük meg a nemzeti egységet, temessük be az árkokat!"

Ettől tartok én is. Tanítsuk a hiénát legelni! Persze hogy! Ezek a harmatos lelkű naivak a szép elveikkel lelkesen menetelnének a bitó alá is, csak akkor ébrednének fel amikor kirúgnák alóluk a sámlit.

Bubu64 írta...

De jó összefoglalója a magyar politikai gyilkosságoknak, mert, mint tudjuk, ha valami úgy megy, mint egy kacsa,....

pretty írta...

Éppen tegnap mondtam,ellenzéki győzelem esetén létre kéne hozni egy nyomozó csoportot,aki kivizsgálná ezeket az ügyeket.Sajnos nem is reménykedhetünk ebbe,mert itt mindég az a jelszó,hogy ne legyünk olyanok,mint ők.

Katsa írta...

Hm.
PuPu; Kapat; magyarmagyar; Bubu64; pretty, Olyan szépen írtok a lehetőségekről, csak a lényeget felejtitek el, a románt.
Ugyanis nekem(és még nagyon soknak) a román megoldás jobban tetszene.
Mert ha csau csau ..............

magyarmagyar írta...

Kedves Katsa! Jómagam is elképzeltem már efféle megoldást, de nem hiszem hogy ez lenne a követendő út. A két helyzet alapvetően különbözik. Románia vezérét általános gyűlölet övezte, még a kiszolgálóit is csak a félelem tartotta mellette. A mi vezírünk maga mellé gyűjtött egy csomó olyan embert akik életre-halálra hozzá vannak kötve. Együtt élnek túl vagy együtt pusztulnak. Na meg nem kéne elfelejteni azt a kb. 1 millió hívőt akinek ő az ISTEN! Templomi zászlókat lengetnek az arcképével, csókolgatják a kezét, talán még a házioltár előtt is imádkoznak hozzá. Ezeknek akarnál mártírt faragni, akinek zarándokolni lehet a sírjához, vagy árusítani a porszemcséket amiket az imádott lény mögötti falból vertek fel a lövedékek?
Elképzelni se merem az utolsó méterek és percek iszonyatát az exekutio előtt, de akkor is gyorsan véget ér a dolog. Sokkal nagyobb büntetés a cellaablakon bámulni kifelé és látni a világot ami egykor látszólag a lábad előtt hevert, most meg már csak egy jelentéktelen részecskéje vagy aki már senkit se érdekel. Esetleg tudod hogy már soha nem kerülhetsz a falakon kívül. Ne ért félre, egy könnycseppet se ejtenék utána, de remélem hogy ezekben a dolgokban nem a széplelkek fognak dönteni ha eljön az ideje.

1970 írta...

Kedves magyarmagyar!

Kiegészítésképpen ahhoz, amit írtál:
Az, ami Ceausescuval történt egy közönséges államcsíny volt. Emlékezz vissza, amikor a "bíróság" előtt mondta: "Ti mind az elvtársaink voltatok!" Undorító volt ez az egész akkori történet.
Én is jobbnak látnám, ha rárohadna kisgömböcre a műanyag lakat, de erősen szkeptikus vagyok e téren, látva azt, hogy korábbi korrupt polgármesterek és sleppjük hogyan szaladgálnak vígan a világban és még a pofádba is röhögnek.
Tartok attól, hogy DE, a "széplelkek" fognak dönteni. Majd megjelennek a "nagy liberális" megmondóemberek, aztán nem történik semmi...

Katsa írta...

Hm.
Kedves 1970!
Na, erről beszéltem.
2010-ben demokratikus úton került hatalomra Orbán meg fidesze.
Oszt' látjuk mi történt-
De!
1932-ben Hitler meg náci pártja demokratikus úton került hatalomra.
Oszt' ott is láttuk mi történt.
Viszont!
Csau 1965-ben Gheorghiu-Dej halála után belső hatalmi harc(kommunista párt) eredményeként került hatalomra Romániában.
Független nacionalista politikával lett nagyon népszerű a románok körében.
Az, hogy mi lett belőle, azt is láttuk. Viszont ha nem olyan gyorsan intézték volna el ezt a problémájukat 89-ben a románok, akkor Csau egy normális bírósági eljárás keretében simán kidumálta volna magát akár úgy is, hogy magával rántotta volna azokat akiknek nagyon fontos volt a ripsz-ropsz meghozott ideiglenes habírósági' eljárás. Így nem tudta kifejteni érveit a nagy nyilvánosság előtt. Hiszen az egész eljárást is csak utána tették közzé - nem ok nélkül.
Mit gondolsz egy hasonló esetben Orbán nem tudná magát kidumálni? Akár még úgy is, hogy elmondaná az elmúlt 12 évének "hátsó füstös irodák" mélyén történt egyezkedéseit mindenkivel aki jól érezte magát a vastag parlamenti falak közt.
Na, ezért nem lesz szabályos - sőt semmilyen - bírósági eljárás Orbán meg fidesze ellen a bukásuk után. Na, ezért lesz annyi széplélek aki el akarja kenni Orbán meg fidesze elleni valódi felelősségre vonást.
Hát ezért volt jobb a román döntés, mert az magával rántotta nem csak a Csaut, hanem a rendszerét még akkor is ha sokan meg úszták a vele való kollaborációt.
Ahogy a nagy háború után kitalálták a győztesek Hitler után a nácítlanítást', úgy ha itt is lesz valamiféle győzelem, akkor végre kell hajtani a fidesztelenítést mint 1990-ben a kommunistátlanítást'. Mert ezek úgy vannak mint anno Lenin mondotta volt a polgárháború idején: Ha mennünk kell, akkor megyünk, de úgy bevágjuk magunk után az ajtót, hogy abba az egész világ beleremeg.
Ugyan ezek nincsenek akkorák, de még így is felboríthatják Magyarországot meg talán még több európai országot is. Már ha lesz egyáltalán győzelem.

Valaki írta...

Kedves Katsa!

Nem értek egyet.
Szerintem nem lesz finomkodás.
Minden választó várja, még a széplelkű is, hogy Orbán és a sleppje bíróságra kerüljön.
Ezért a pártok nem lehetnek önjárók - politikai öngyilkosság "árkokat temetni".

CSAK GYŐZZÜNK, S LESZ ELSZÁMOLTATÁS!!!

Ha nem, együtt verünk tanyát a Kossuth téren a fideszesekkel - ők Orbán mellett, mi azért, hogy azt a sok szemétséget, amit összehordott, takarítsák ki a az országból.

Magyarul: elég ravasz kis polgárháborúnak nézünk elébe, ha az ellenzéki pártok győznek, de nem lépnek.