2009. november 6., péntek

ÁLLAMPOGÁRSÁG, MIKÓCZY, MENTŐK...

Visszavonta a Fidesz törvényjavaslatát.
A szocialisták időhúzására hivatkoztak, mikor visszavonták a határon túli magyarok állampolgárságára vonatkozó törvényjavaslatukat.

Kilóg a patás lóláb fenemód, - nem tetszett nekik, hogy a szocialisták a törvénybe garanciákat akartak beépíteni arra vonatkozólag, hogy a határon túliak ne vehessenek részt a magyarországi választásokban.
A javaslat teljesen ésszerű és indokolt, csak éppen a Fidesz terveivel nem konform, - ha a garanciákkal együtt szavazzák meg, akkor nem lehet besunyiskodni az országba párszázezer máshol adózó, máshol élő szavazót, akkor színt kell vallani, és ez valószínűleg nem tetszik az Embernek, Aki Soha Nem Hazudott...
Ha a szociknak lenne csepp kis eszük, akkor most ők nyújtanák be a Fideszével azonos tartalommal a törvényjavaslatot, kiegészítve az indokolt garanciákkal, aztán lehetne színt vallani.
A Fidesz a kétharmadra játszik, - ha meglesz nekik, akkor olyan törvényt hoznak, amilyet akarnak, ha nem, akkor legfeljebb széttárják a kezüket és sajnálkoznak a határontúliaknak egy sort.
Hálistennek nagyon el vannak bizakodva, - remélem, utoléri őket a büntetés...

Elítélték Romániában Mikóczyt. 
Igencsak nagy a valószínűsége, hogy jogosan és megalapozottan kapott másfél év letöltendőt. Ami engem meglepett és egyben el is keserített, az a román büntetőeljárás hozzánk viszonyított hatékonysága és gyorsasága.
Ez év október 21.-én fogták el a csődbüntettel gyanusított üzletembert, október 30.-án vádat emeltek ellene és ma, november 06.-án  elítélték.
Ha ez az eset Magyarországon történik, akkor a gyanusított ma szabadlábon védekezne, a Rendőrség szöszmötölne vele, majd három hónap múlva az ügyészség megállapítaná, hogy szándélosság nem állt fenn,  a gépeket véletlenül, jóhiszeműen pakolta kocsira, ellenben a gépkocsik abroncsának profilmélysége nem felelt meg a KRESZ előírásainak.
Ha a közvélemény nyomására mégis vádat kellene emelniük, akkor a bíróság úgy hat év múlva megállapítaná, hogy a gépek Mikóczy saját tulajdonát képezték, ezért a hatóságok jogtalanul foglalták azokat le az eljárás során, és miután emígyen bűncselekmény nem történt, a Magyar Állam fizessen a lefoglalás időtartamára évente a gépek utánpótlási értékével megegyező kártérítést, valamint a lova értékével megegyező nemvagyoni kártérítést a meghurcolt üzletembernek.
Sokan még ma is lenézően nyilatkoznak Romániáról, - no, ők nézzék meg jól, - ma még megtehetik, de már nem sokág.
Úgy fog elhúzni mellettünk, mint bakter mellett a hathuszas...

Már megint GPS-t loptak egy mentőautóból.
Undorító dolog ez, különösen, hogy akkor történt az eset, mikor az autó személyzete a beteg ellátásával foglalkozott.
Akárki akármit is mond, ezelőtt húsz évvel a mentők munkája szent volt a társadalom számára, a Mentőszolgálat tagjai közmegbecsülésnek örvendtek, embernek eszébe nem jutott, hogy mentőautóból lopjon.
Mára a helyzet alapjaiban változott meg, a mentőautók személyzete szinte célponttá vált az adrenalin-túltengésben szenvedő utcai harcosok számára, a mentőkocsi meg könnyű préda lett a pitiáner bűnözők részére.
Ma már rendszeresen támadnak meg mentőápolókat, orvosokat, van úgy, hogy a kocsik személyzete fél megközelíteni a beteget, és előfordult olyan is, hogy azok verték meg a kocsi személyzetét, akik kihívták őket a beteghez.
Mai társadalmi állapotaink szép lenyomata ez a szánalmas lopás is...
A Mentőszolgálat szóvivője elmondja, hogy a GPS-eket általában adományokból veszik, de saját tapasztalatomból tudom, hogy nem egy sofőr saját tulajdonú készülékét használja szolgálatban.
Nem értem én, - a Mentőszolgálat állandóan a markát tartja és nem fordult elő még év, hogy ne kapott volna plusz milliárdokat a költségvetési előirányzaton felül, - ugyan, miért nem alapfelszerelése egy mentőautónak a beépített GPS?
És miért nem alapfelszerelés a GPS rendszerű járműkövető jeladó?
És legfőképpen azt nem értem, hogy az igazságszolgáltatás miért nem statuál már végre példát a mentők, tüzoltók,rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények kapcsán?
Azt már olvastam nemegyszer, hogy a rendőrség milliós kártérítéseket fizet állampolgár sérelmére elkövetett jogszabálysértés miatt, - arról miért nem lehet olvasni, hogy a mentőkre támadó állampolgárra rárohadt a műanyaglakat?
:O)))

Nincsenek megjegyzések: