2009. november 27., péntek

ANDOR, TUBES, VAKCINA...

A fejlesztési és foglalkozáspolitikai tárcát adta Andor Lászlónak Barroso.
Emígyen hát eléggé fajsúlyos szerepre tettünk szert az Európai Bizottságban.

Persze erre a döntésre még rá kell bólintania az Európai Tanácsnak és az Európai Parlamentnek, de ez általában már csak formalitás szokott lenni, habár előfordulhatnak meglepetések, mint történt ez Kovács László esetében is, aki ellen a Fidesz anno minden létező eszközt bevetett.
Hogy Andor ellen is lobbizni fognak, az nem is kétséges, egyedül az akciók intenzitása az, ami előre megjósolhatatlan, - valószínűleg nem lesz túl nagy a felhajtás.
A Fideszesek is érzik talán, hogy a túlzott vehemencia kontraproduktív lehet, és ez az egyetlen érv, ami változtathat.az agresszivitásukon...
Andor László az uniós költségvetés 10%-a felett fog rendelkezni - persze nem egyszemélyben és természetesen meghatározott döntési mechanizmus szerint, - de ez a bődületes összeg még így is komoly súlyt ad a magyar biztosnak a Tanácsban és Magyarországnak az uniós politikában.
Jó lenne jól élni a lehetőséggel...

Épülhet a lokátor a Tubesen.
A bíróság minden fellebbezést elutasított, vége van az időhúzásnak meg a politikai indíttatású környezetvédelemnek Pécsett.
Ez az ügy egyre kellemetlenebb volt már mindenkinek, mert jobbról-balról elkötelezték magukat politikusok a "Márpedig nem! " szép, ámde ostoba elve mellett.
Ez az ügy két tanulságot hordoz: az egyik, hogy egy hangos és agresszív kisebbség ha elég elszánt, akkor szinte mindent meg tud akadályozni, de legalábbis évekig késleltetni, a másik tanulság viszont az, hogy ez ellen csak következetes jogállami fellépéssel lehet harcolni.
Nem hiszem, hogy a lokátor felépülése után négy-öt évvel lesz ember a Mecsek tövében, akit érdekelne majd ez az objektum, az ország meg végre eleget tesz NATO kötelezettségeinek, nemmellesleg befoltozva azt a védelmi lyukat, melynek megléte egy esetleges Paks elleni támadást tett volna lehetővé, annak minden rettenetes következményével együtt.
Úgy látszik az aktuális trend ellenére néha az ésszerűség és a jog is diadalmaskodhat az erőszakos világmegváltókkal szemben, - meglepő...

Elloptak nyilcszáz darab H1N1 vakcinát Szekszárdon.

Két eset lehetséges, - valaki már Szlovákiában üzletel vele, vagy egy igaz hazafi próbálja így kimenteni a nemzetet az idegenszerű nagytőke karmaiból, és már rámás csizmában ugrál az összetört vakcinák szilánkjain.
Én azért inkább az első változatra tippelnék...




Egyebek:
Megoldódni látszik az Emfesz ügy, - orosz többségi tulajdonos és a MVM  lesz a cég vagy a jogutód tulajdonosa.
Állítólag Gyurcsánynak és Orbánnak is szerepe van a megállapodásban, bár utóbbiról én nem lennék annyira meggyőződve, - nincs rá szükség jelenleg ehhez a megállapodáshoz, és nem hinném, hogy Putyin egy szót is szólna hozzá, ha nem okvetlenül muszáj...
Hisztériázott egyet a pénzpiac és a tőzsdék, - Dubaj kóstolta meg a piacot, hogy mit szólna ahhoz, ha nem fizetné időben esedékes törlesztőrészleteit, - Dubaj nyakán az államcsőd!
Meg kellene vizsgálni, hogy valamelyik burnusz alatt nem Gyurcsány bújik e meg véletlenül?
Molnár Oszkár meg azt üzente, hogy ő a Fidesz képviselő-jelöltje, oszt jónapot!
Úgy tünik, egy parlamenti párt sem úszhatja meg a maga Karsai Józsefét...
:O))))

Nincsenek megjegyzések: