2009. november 24., kedd

MESTERHÁZY, BUDAHÁZY, ORBÁN...

Az MSZP elnöksége Mesterházy Attilát javasolja a a párt választmányának a párt miniszterelnök-jelöltjének.
Nem úszom a boldogságban, elhibázottnak tartom a döntést.
Mesterházyt éretlennek találom a feladatra és szintelen-szagtalan, súkytalan jelöltnek, aki viszont arra kíválóan alkalmas, hogy két héten belül a szocialisták és a bűnözés/korrupció összefonódását szimbolizálja.
A Zuschlag perben történt meghallgatása éppen elég ahhoz, hogy a Fidesz összekenje mindenféle lágy és bűzös anyaggal, amit aztán vakargathat magáról, csak annyit ér el, mint a vakond a rágógumival.
A jelölt egyébként ígéretes politikus, csak egy a baj vele: süt belőle a másodvonalbeliség, - bárkinek bármikor kíváló helyettese lehetne, bárki mellett ragyogóan játszhatná a másodhegedűs szerepét, de lássuk be: nem egy Paganini.
Olyan ez, mintha a válogatotthoz Gyálarétről hoznánk a  középcsatárt.
Mint frakcióvezető sem hagyott maradandó nyomot a T.Házon, a műfajban Lendvai Ildikó ezerszer jobb volt, - igaz, ő meg pártelnöknek harmatos...
Ez a döntés nagyon jól beleillik abba a kínlódás-sorozatba, amelyik a szocialistáknál folyik, mióta kenyérféltésből kiléptek Gyurcsány mögül, visszaigazolva az őszödi beszéd igazságát.
Talán az ad még reményt a döntés megváltoztatására, hogy a mezei küldöttek dönthetnek másképpen is, mint amit a fizetett forradalmárokból álló Elnökség javasol, - volt már erre precedens.
Hát, majd meglátjuk.

Budaházy pert nyert a Rendőrség ellen.
Szerintem nyerjen is, ha igaza van, de ez a helyzet nem az a helyzet.
Budaházyt és társait három órával egy engedély nélküli tüntetés után állították elő, - ezt az időtartamot a bíró kevésnek ítélte egy tér elhagyásához, emígyen a Rendőrség eljárását jogszerűtlennek nyilvánította.
Emígyen haladunk lépésről lépésre a jogállam felszámolása felé, ez a vége annak, amikor olyanok hoznak ítéletet, akik valamilyen politikai elvárásnak akarnak eleget tenni.
Azt gondolom, hogy három óra randalírozás után a Rendőrség igenis feloszlathat egy engedély nélküli tüntetést, és egy ilyen esetben a bíróságok dolga nem a rendbontók szerecsenmosdatása, hanem a jogszabálysértők elítélése, - mindannyiunk érdekében.
Gusztustalan dolgok ezek, - amikor a Rendőrség nem teheti a dolgát, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha egyéb területeken sem tud kiemelkedőt produkálni.
A mai magyar demokrácia legfőbb ellenségei ma a magyar bíróságok, amelyek képtelenek a jogértelmezéseik során figyelembevenni azt a nagyon egyszerű tényt, hogy a jogalkotó szándéka a társadalom védelme a normaszegőkkel szemben, nem pedig a normaszegők védelme a rendőrséggel szemben...

Orbán és Putyin találkozójáról, annak körülményeiről még mindíg sehol semmi.
Nem derült ki, hogy Orbán handabandázása mögött tény is lapul vagy csak az egyértelmű politikai szándék, a választások előtti hazabeszélés... 
Nem lenne baj, ha a sajtó egy kicsit aktívabb lenne az ilyen kérdésekben, végtére is ezért etetjük őket, - nemde?

:O))))




Nincsenek megjegyzések: