2009. november 14., szombat

SZDSZ, PÉCS, OLTÓPONTOK...

Az SZDSZ Országos Tanácsa nem támogatja a 2010-es költségvetést és a frakciónak sem javasolja a támogatást.
Retkes Attila szerint "a tervezett büdzsé rontana a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén. Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható."
Bölcs megállapítások, habár gondolom, az elkerülte a figyelmét, hogy egy olyan büdzsé, amelyiknek deklarált célja a takarékosság és a költségvetési hiány lefaragása, az bizony bizonyos mértékben szinte mindenki helyzetén kénytelen rontani.
Persze nem jó az, ha mindenkit egyformán érintenek a megszorítások, lehet és kell is differenciálni a költségvetés megalkotása során, a probléma itt az, hogy a pártok egyes képviselői úgy gondolják a dolgot,mint kisgyerek a Mikulást, - írnak egy kívánságlistát, oszt várják, hogy mit pottyant a Mikulás a cipőjükbe.
Ezt a fajta politizálást én felelőtlenségnek tartom, - akit megválasztanak országgyűlési képviselőnek, attól elvárható lenne, hogy felelősséggel intézze az ország dolgait, vegye figyelembe lehetőségeinket, és a javaslatait ennek tükrében tegye meg.
Megszólalt még az ügyben Gulyás József is, akinek a szocialistákkal szembeni ellenszenve már sok szép politikai akcióhoz vezetett, - ő is mélyenszántó közgazdasági elemzést adott.
Miután emígyen a zeneesztéta-népművelő tandem elmondta véleményét, a frakciónak remélhetőleg több esze lesz, mint nekik és megszavazzák a költségvetést.
Próbáltam keresni valamilyen stratégiát a dolog mögött, - nem leltem.
Talán valaki más majd megmagyarázza, hogy miként vezeti ez a politika győzelemre a tépett tollú madarakat...
Mellesleg az SZDSZ Országos Tanácsa elnökének választották a jobb sorsra érdemes Skaliczky Andreát.
Sikereket kívánok neki...

Pécsett széttúrták a várost.
Gőzerővel folyik a munka, hogy Európa Kulturális Fővárosában ne bokáig sárban kelljen csellengeniük az odalátogatóknak.
Tipikusan magyar ügy, - miután mindenki összeveszett mindenkivel és senki nem csinált évekig semmit, most megmutatjuk, milyen a magyar virtus, - két hónap alatt csináljuk meg azt, amire három évnyi időnk lett volna.
Azt csak remélni merem, hogy a jövő év programja jobb állapotban van, mint az épített környezet, - ostobaság lenne egy ilyen remek lehetőséget eltékozolni.
Az a legszomorúbb a történetben, hogy a szellemi potenciál meglenne ahhoz, hogy akár nagyot is durranjon ez a rendezvénysorozat, mégsem érezheti a külső szemlélő azt, hogy egy ország fogna össze a siker érdekében.
Ennek dacára drukkolok a pécsieknek, és csak halkan merem megpendíteni, hogy az elmúlt években talán szerencsésebb lett volna, ha ez  a rendezvény áll a helyi lokálpatrióták akcióinak középpontjában, mint a szerencsétlen és érdektelen műbalhé, a lokátor-ügy...

Egyszerűsítik a H1N1 oltáshoz való hozzáférést.
Az egészségügyi kormányzat azt tervezi, hogy oltópontokat állít fel közterületeken és esetleg vény nélkül kiválthatóvá teszi a vakcinát.
Nem hinném, hogy ez lenne a megoldás kulcsa, az emberi butaság és a politikai elvakultság ellen nehéz a küzdelem.
Addíg, ameddig orvosok és egészségügyi szakdolgozók fejtenek ki ellenpropagandát, addig csodát nem várhatunk.
Itt a megfelelő propaganda-anyagot  legfeljebb a halottak biztosíthatják, - majd akkor - esetleg - elhiszi a magyar, hogy a szemét komcsik nem chipeket akarnak a bőre alá juttatni jeruzsálemi instrukciók alapján.
Merthogy a vírust magát ugye az orosz és kínai laboratóriumokban az ottani komcsik fejlesztették ki és eresztették szabadon, mint tuggyuk...
Kár, hogy a hülyeség ellen nincs vakcina, habár ha lenne, a pártvezérek úgyis elszabotálnák a beadatását a népnek, - így jó a nép, ahogy van...
Egy hónap múlva várható a járvány tetőzése Magyarországon, ha addig nem oltatja be magát a lakosság többsége, akkor csúnya dolgokra számíthatunk az ukrán tapasztalatokat figyelembevéve.
Talán még nem lenne késő elgondolkodni a politikusoknak azon, hogy van e olyan politikai érdek, amelyik megérné az emberek egészségével folytatott játék esetleges szörnyű következményét.
Én mindenesetre kötelezővé tenném a politikusok számára a nyilatkozatot arról, hogy családjuk és ők maguk igénybe vették e a vakcinát, - lehet, érné a hívőket meglepetés...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: