2009. december 6., vasárnap

ELNÖKVÁLASZTÁS...

Mi lenne, ha...
Miután ma nem történt semmi a belpolitikában, ráérünk kicsit azon törni a fejünket, hogy mi lenne, ha...
Szanyi képviselő egy világosabb pillanatában rátalált arra a lehetőségre, amellyel élve a baloldal még ebben a ciklusban köztársasági elnököt tudna választani, hosszú távra örömöt és boldogságot lopva a Fidesz politikusainak hamvasan ártatlan lelkébe.
Mindjárt személyi javaslatot is tett, - Gyurcsány Ferencet javasolta megválasztani, kihasználva azt a jogi lehetőséget, mely szerint a KE megválasztásának csak a legkésőbbi időpontját szabályozza az Alkotmány, a legkorábbit nem.
Hát én ezt a derék jó Szanyit nem nagyon kedvelem, de ez az az eset, amikor akár még homlokcsókot is cuppantanék arra az okos fejére amivel eddig csak saját egoja fényezésén munkálkodott, - ha ezt a lépést meghúznák a szocik, akkor ettől kezdve  Szanyi bátran elmondhatná magáról, hogy maradandót alkotott a magyar baloldal felemelkedése érdekében.
Micsoda vidám revans lenne a karót nyelt marabú megválasztásáért, micsoda feledhetetlenül szép perceket okozna az Orbán családnak, - egy caporegime szeme sem maradna szárazon, és akkor még nem is beszéltünk Don Vittorio ennek kapcsán felmerülő bécsi kezeléseinek költségeiről, melyek érzékelhető hiányt okoznának a kampánykasszában!
Persze a liberális értelmiség fanyalogna ezerrel magasztos elveket és szent eszméket emlegetve, - csupa olyasmit, ami belefér a lombikdemokráciájukba, holott éppen ezek az elvek juttaták oda őket és pártjukat, ahol ma vannak.
Aztán persze lehetne számítani Szilire és Karsaira, valamint a liberális Gulyás Józsefre is, akik különféle okokból ellenszavaznának, - Szili sértett hiúságból, Karsai gyárilag beépített zavarosságából, Gulyás meg permanens magamutogatási kényszeréből, de ezt a kérdést talán tudná kezelni valaki, ha van még egyátalán olyan a szocialista pártban, aki el tud számolni 192-ig... (Tudom, tudom,  - korrigálva a korrigálandókkal...)
Persze lenne ugatérozás a Fidesz oldaláról, beindulna a papagájkommandó, szörnyülködne a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, tüntetést szervezne a Keresztény Dámák Egylete vekkerrel a nyakukban, fütyülővel a szájukban, de kit érdekel ez?
A Fidesz idáig minden jogi lehetőséget kihasznált, az elmúlt nyolc évben többször is elment a polgárháború kirobbantásának határáig, - foglalkoztatta őket egyszer is méltányosság, etika vagy a jóízlés?
Soha.
Hát most úgy kell viselkedni, ahogy ők viselkednének, és ha valaki meginogna, akkor emlékezni Györgyi Kálmán sorsára, vagy Polt Péterre, aki sorra-rendre megakadályozta a fideszes disznóságok bíróság elé juttatását, esetleg Járaira, aki fő feladatának tartotta, hogy a MNB folyvást keresztbetegyen a szocialista kormánynak, - most nem kellene szemérmesnek lenni.
Mint a népi bölcsesség tartja, szemérmes koldusnak üres a tarisznyája.
A szocialisták eleget vezekeltek már Kun Béláért, Rákosiért, Kádárért, - abba lehetne már végre hagyni és el kellene kezdeni úgy viselkedni, mint egy olyan pártnak kell egy parlamentáris demokráciában, amelyiknek gátlástalan politikai ellenfele minden erkölcsi szempontot mellőzve a nyakára tekerte a kötelet.
Azt is mondják egyesek, hogy Gyurcsány személye nem fejezné ki a nemzet egységét.
Lehet.
De Mádl személye ilyen volt?
Vagy Sólyom egy integráló és politikailag emelkedett személyiség?
Ugyan.
Viszont egy jellegtelen nyuszit ültetni a KE székébe hiba lenne, - ide olyan ember kell, akitől a kis akarnok sikítófrászt kap.
Emellett Gyurcsány nem pitiáner,  képes lenne felülemelkedni a napi politikán és nemzetközi téren kétségkívül az ország javára kamatoztathatná kiváló kapcsolatrendszerét.
Szóval, nem kellene hezitálni, - aki csak védekezik a ringben, annak laposra verik a pofáját.
Kár, hogy a beszariságot (már elnézést a rusztikus kifejezésért...) nehezen lehet levetkőzni.
Én azért még reménykedem...
:O))))

8 megjegyzés:

Pupu törzsolvasó írta...

Ezekben nincs annyi bátorság,hogy ezt megtegyék. Sajnos...

Névtelen írta...

Pupu!
Én nem szabadulok a gondolattól (miután a magyarnemzet ezt feszegette, s utána kapta magára SZT), hogy tette ezt, azért, hogy GYF-et talán így sikerülne kiiktatni az MSZP-ből min. 4 évre.
Ki akarna lépni a cipőjéből, ahogyan velősen fogalmazott, pedig a választás után azt a pártot rendbe kéne tenni.
Szerinted milyen eredmény jönne ki GYF nélkül abból?

Törzsolvasód2

PuPu írta...

Attól függ, hogy bajnai mennyire száll ki a politikából, mert az egy dolog, hogy nem akar képviselő lenni, de azerintem most gyüjtött akkora erkölcsi tőkét, hogy a párton belül vezethetne pl. egy reformbizottságot, amelyiknek a feladata a párt átszervezése és rendbetétele lenne, - elsősorban szervezeti kérdések tekintetében.
De nem lenne hátrányos ideológiailag sem rendet rakni, és ebben a hangsúlyzt nem a Kádár-rendszertől és a bolsevizmustól való elhatárolódásra tenni, hanem a valóságos kérdésekre, a bérből-fizetésből élők és a leszakadt rétegek képviseletére.
Az önmeghatározást nem valamivel szemben, hanem valami cél érdekében kellene megejteni, - tiszta vizet a fejekbe, de nem feledve az érzelmeket sem.
Álom...
:O)))

Bumburnyák írta...

..tudod mit mondott az egyszeri ember..hát a faszom nem kéne..?
:-))))

PuPu írta...

Látod, látod?!
A hozzászólásodból is kitetszik, hogy mennyire értelmes dolog lenne meglépni ezt a dolgot, - bizonyára örülne neki Viktor is.
Egyébként miért is lenne törvényszerű, hogy állandóan a jobboldalnak kell vezényelni a parádét?
Nem lettek egy kicsit elkényeztetve?
:O))))

:O)))

Bumburnyák írta...

..egyáltalán nem..hiszen a jobb mégiscsak jobb a balnál..

..nem is tudsz olyan kifejezést, mely bal-lal kezdődik és pozitív értelmű..baleset, balfék, balga, Balgunyin..

:-)))

PuPu írta...

Dehogynem tudok!
Itten van mindjárt a baloldal!
:O)))))

Bumburnyák írta...

..tanuld már meg..mindig jobb a jobb a balnál..

:-)))